Nasze codzienne jadłospisy, część X. - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-07, 21:35   #361
Cristin@
Raczkowanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.

Cytat:
Napisane przez pyskatka89 Pokaż wiadomość
oliwki są wstrętne
nie no, teraz to przesada... bana jej !
Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Zglaszam Twoj post jako <1000kcal Ile by Ci nie tlumaczyc, to ciagle to samo.

Tyle ze ja sie czuje strasznie zapchana po tym co zjadlam, wydaje mi sie ze jem normalnie... mam cholerny problem z tym zeby ocenic to jako ze jem za malo...
Moja waga nie spada w dol wiec myslalam ze to moze jest U.
Cristin@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 21:38   #362
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez Cristin@ Pokaż wiadomość
Moje U(?)

6.30 2 cukierki (michałki), kruche ciasteczko.
ŚNIADANIE(10.00)
Bułka wegetariańska (80g) kupna, z serem zółtym, jajkiem, warzywkami, sosem (cos na wzor majonezu).

OBIAD(14.00)
2 naleśniki, jeden z serem, jeden z dzemem truskawkowym, polane smietanką, jabłko, czekolada do picia (pistacjowa).

KOLACJA(19.00)
Szklanka maślanki brzoskwiniowej, 3 kruche ciasteczka (korzenne), dwie garści paluszków, pomarańcza.

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 21:45   #363
oktawijaa
Raczkowanie

witajcie
ważyłam się wczoraj wieczorem i .. znów mniej. 49. zrobiłam badania,dziś byłam z nimi u lekarza-niemalże idealne. odrobinę tylko leukocyty ponad normę.nic poza tym. dostałam skierowanie na badania tarczycy,ale...ale ja myślę,że to nie to. to to moje wcześniejsze jedzenie.i mimo,że od pewnego czasu(dość długo) jem coraz więcej to i tak chudnę. a że wczoraj już było jak na P i moim i Waszym zdaniem wrzucę jadło i dziś. proszę o oceny i rady. dziękuję Wam

U/p

śn. owsianka:4łychy płatków,2 garście cornFlakes,2łychy słonecznika,garść różnych orzechów posiekanych,2morele suszone to wszystko zagotowane ofc na szkl. mleka 2%. plaster świeżego ananaska,mandarynka i kanapka z wedlinką drobiową.

2śn.(szkoła) EDIT: zapomniałam dodać,że to podwójna kanapka z razowego z twarogiem i dżemem, gruszka,mandarynka

3śn.(szkoła) cały jogurt pitny wieloowocowy(firmy nie pamiętam,a piłam go 1.raz-jakiś nowy),banan,mandarynka

ob.talerz kopytek (z 10 ogromniastych sztuk) z tłustym sosem pikantno-miodowym z wczorajszych żeberek(duuuużo)i pałka z kurczaka z rosołu,surówka z pekinki,kukurydzy,pomidor a,papryki i słonecznika
pomarańcza,mandarynka
w między czasie kawa rozp. z mleczkiem 2%

pod. garść pestek słonecznika(już bez łupinek) z jogurtem(kubas),2mandaryn ki

kol. jajecznica z 2 jaj na mięsku z ostatniej pałki z kurczaka z rosołku(zrobiona na ostro), 2 kr. razowego
-z masłem
-z wędliną drobiową
większa filiżanka maślanki brzoskwiniowej
po 2 mandarynki

teraz herbatka(nowy nabytek z biedry) o smaku malin i żurawiny

i jak to wygląda? wiem,że w szkole mogło być więcej,ale miałam takiego stersa przed ginem i lekarzem,że ledwo wcisnęłam to co wcisnęłam.. żadno usprawiedliwienie?a jednak...poważnie.

na szczęście jest okej.oby

proszę o oceny

Edytowane przez oktawijaa
Czas edycji: 2009-12-07 o 21:47
oktawijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 21:49   #364
pyskatka89
Rozeznanie

Cytat:
Tyle ze ja sie czuje strasznie zapchana po tym co zjadlam, wydaje mi sie ze jem normalnie... mam cholerny problem z tym zeby ocenic to jako ze jem za malo...
Moja waga nie spada w dol wiec myslalam ze to moze jest U.
to idź się pożal gdzie indziej, bo w tym temacie raczej nie ma na to miejsca...
Krzywdzisz sama siebie i jeszcze się z tym afiszujesz. Dobrze jest.
Wydaje Ci się, że jesz normalnie? Gdyby tak było, nie miałabyś problemów z okresem, a tym bardziej z psychiką, która tworzy Ci blokadę. Następnym razem, jak bedziesz "napchana" Bóg wie czym, po prostu nie wklejaj swojego jadło i nie proś o ocenę. Tyle ode mnie, przepraszam za ota, ale nerwy mi puściły

najtrudniej być piękną dla siebie.
ot tak.
pyskatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 21:52   #365
upgirl
Zadomowienie

Cytat:
Moje U(?)

6.30 2 cukierki (michałki), kruche ciasteczko.
ŚNIADANIE(10.00)
Bułka wegetariańska (80g) kupna, z serem zółtym, jajkiem, warzywkami, sosem (cos na wzor majonezu).

OBIAD(14.00)
2 naleśniki, jeden z serem, jeden z dzemem truskawkowym, polane smietanką, jabłko, czekolada do picia (pistacjowa).

KOLACJA(19.00)
Szklanka maślanki brzoskwiniowej, 3 kruche ciasteczka (korzenne), dwie garści paluszków, pomarańcza.
jesteś totalnie beznadziejna, przestań wklejać to jedzenie.

upgirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 21:54   #366
Liletka
Raczkowanie

Dziś U wyszło:

I. Owsianka: cztery łyżki płatków z twarogiem, gruszką i cynamonem + łyżka tranu.
II. Serek wiejski ze szczypiorkiem, pomidorem i papryką,
kawa z mlekiem.
III. Pałka z kurczaka gotowana, surówka z marchewki, trzy łyżki kaszy gryczanej.
IV. Kromka grahama z wędliną i pomidorem, dwa duże ogórki kiszone, resztka surówki pozostałej z obiadu.

I mam pytanie: czy ten tran zaspokaja moje zapotrzebowanie na nnkt? czy może powinnam dodać jeszcze orzechy? i ile gram orzechów spełnia owe zapotrzebowanie?

Edytowane przez Liletka
Czas edycji: 2009-12-07 o 21:55
Liletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 22:00   #367
mpati86
Zadomowienie

Cristin przepraszam brdzo, ale jesteś bardzo nieodpowiedzialna. chcesz wyzdrowieć, chcesz odzyskać okres, a przeczysz sama sobie. mi też czasami szwankuje psychika, ale Ty masz zawsze jakieś ale, albo jakieś wytłumaczenie. jeśli chcesz mieć oceniane jadłospisy- to niech to bedą naprawdę jadłospisy. 5 w miarę racjonalnych posiłków, w których jest zarówno białko, owoc,warzywo, tłuszcz, węgle itp. bo my oceniamy Twoje jadłospisy i be efektu i tak sobie z nich nic nie robisz, więc po co Ci nasze oceny? i zawsze jakieś głupie tłumaczenia. to juz jest nudne przepraszam jak Cię uraziłam, ale naprawdę jaja sobie robisz, Ty nie chcesz wyzdrowieć i to jest problem.
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 22:04   #368
Magdalena0603
Rozeznanie

Uuuuu
  • jajecznica z 3 jajek,z pomidorami,cebulką i szczypiorkiem,grahamka z twarogiem półtustym,ogórkiem,papryk ą czerwoną
  • płatki musli tropikalne z mlekiem 0,5%,3 kromki razowca z pasztetem Profi i pomidorkiem
  • talerzyk zupy ogórkowej,banan
  • gruszka, jajko niespodzianka
  • kilka ziemniaczków,mizeria:love :,3 małe skrzydełka kurczaka smażone na oliwie z o. z sosem sambal
  • a teraz jem sałatkę -tuńczyk,ryż,ogórek,grosze k,kapka majonezu,kawałek bagietki suchej

ktoś oceni???kiss.
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 22:57   #369
kiciakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oktawijaa Pokaż wiadomość
witajcie
ważyłam się wczoraj wieczorem i .. znów mniej. 49. zrobiłam badania,dziś byłam z nimi u lekarza-niemalże idealne. odrobinę tylko leukocyty ponad normę.nic poza tym. dostałam skierowanie na badania tarczycy,ale...ale ja myślę,że to nie to. to to moje wcześniejsze jedzenie.i mimo,że od pewnego czasu(dość długo) jem coraz więcej to i tak chudnę. a że wczoraj już było jak na P i moim i Waszym zdaniem wrzucę jadło i dziś. proszę o oceny i rady. dziękuję Wam

U/p

śn. owsianka:4łychy płatków,2 garście cornFlakes,2łychy słonecznika,garść różnych orzechów posiekanych,2morele suszone to wszystko zagotowane ofc na szkl. mleka 2%. plaster świeżego ananaska,mandarynka i kanapka z wedlinką drobiową.

2śn.(szkoła) EDIT: zapomniałam dodać,że to podwójna kanapka z razowego z twarogiem i dżemem, gruszka,mandarynka

3śn.(szkoła) cały jogurt pitny wieloowocowy(firmy nie pamiętam,a piłam go 1.raz-jakiś nowy),banan,mandarynka

ob.talerz kopytek (z 10 ogromniastych sztuk) z tłustym sosem pikantno-miodowym z wczorajszych żeberek(duuuużo)i pałka z kurczaka z rosołu,surówka z pekinki,kukurydzy,pomidor a,papryki i słonecznika
pomarańcza,mandarynka

pod. garść pestek słonecznika(już bez łupinek) z jogurtem(kubas),2mandaryn ki

kol. jajecznica z 2 jaj na mięsku z ostatniej pałki z kurczaka z rosołku(zrobiona na ostro), 2 kr. razowego
-z masłem
-z wędliną drobiową
po 2 mandarynki

i jak to wygląda? wiem,że w szkole mogło być więcej,ale miałam takiego stersa przed ginem i lekarzem,że ledwo wcisnęłam to co wcisnęłam.. żadno usprawiedliwienie?a jednak...poważnie.

proszę o oceny
sprobuj jesc 4000kcal
kiciakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 00:11   #370
Juno123
Rozeznanie

GG do Juno123

R :
1.Grahamka z margaryną, szynką, jajkiem i pomidorem, kawa z mlekiem
2.Jabłko
3.brokół polany jogurtem, 100 g piersi z indyka smażonej na oliwie
4.mały kefir, jabłko, garsc orzechów
5. serek wiejski, kawałek łososia wędzonego
6. 100 g twarogu 0% z cynamonem, marchewka

przekąski : 5 wafli ryżowych
Proszę o ocene

No i jest 56 kg/171 tylko 2kg do wagi idealnej

"Ooo Muszu Ty geniuszu"

我爱你 M

Juno123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 00:24   #371
kiciakasia
Zakorzenienie

juno, brokUl, a twarog 0% zastap chociaz chudym
Stary 2009-12-08, 03:49   #372
Megan11
Przyczajenie

To może ja z moim U / P / / :

I: Owsianka na tłustym mleku z bananem i rodzynkami sułtańskimi; herbatka z cukrem ; 2 pierniki w czekoladzie / /
II: Bagietka z masłem, żółtym serem, polędwicą i awokado (wiem, nudna się robie ale kocham to połączenie ) , jabłuszko ; pasek czekolady pomarańczowej
III: Ryż z gulaszem drobiowo-wieprzowym i sosem, marchewka z groszkiem na masełku
IV: Pasek czekolady i czekoladowa kawa z mlekiem i cukrem
V: Kromka razowca z nutellą i plasterkami banana, szklanka mleka czekoladowego, sporo pierniczków
VI: Paluch razowy z masłem, szynką i awokado / serkiem topionym śmietankowym i awokado; szklanka soku pomarańczowego
VII: Pół paczki mieszanki studenckiej - co by okres zechciał wrócić ^^

Proszę o ocenę
Megan11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 07:01   #373
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez Megan11 Pokaż wiadomość
To może ja z moim U / P / / :

I: Owsianka na tłustym mleku z bananem i rodzynkami sułtańskimi; herbatka z cukrem ; 2 pierniki w czekoladzie / /
II: Bagietka z masłem, żółtym serem, polędwicą i awokado (wiem, nudna się robie ale kocham to połączenie ) , jabłuszko ; pasek czekolady pomarańczowej
III: Ryż z gulaszem drobiowo-wieprzowym i sosem, marchewka z groszkiem na masełku
IV: Pasek czekolady i czekoladowa kawa z mlekiem i cukrem
V: Kromka razowca z nutellą i plasterkami banana, szklanka mleka czekoladowego, sporo pierniczków
VI: Paluch razowy z masłem, szynką i awokado / serkiem topionym śmietankowym i awokado; szklanka soku pomarańczowego
VII: Pół paczki mieszanki studenckiej - co by okres zechciał wrócić ^^

Proszę o ocenę
oceniając pod względem wartości to bardzo mi się podoba, bo pod względem ilości nie będę oceniać, bo niezbyt się znam. to jest Pe , dlatego ty musisz patrzeć czy tyjesz , a jeśli nie to więcej jedzenia ;

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 07:29   #374
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:
witajcie

U/p

śn. owsianka:4łychy płatków,2 garście cornFlakes,2łychy słonecznika,garść różnych orzechów posiekanych,2morele suszone to wszystko zagotowane ofc na szkl. mleka 2%. plaster świeżego ananaska,mandarynka i kanapka z wedlinką drobiową. W porządku, chociaż skoro waga spada, możesz posmarować czymś tę kanapkę, masłem najlepiej i wrzuć na nią plasterek pomidorka ędzie bardziej kolorowo. Owsianka obowiązkowo z 5 łyżek płatków i kupy dodatków ok?

2śn.(szkoła) EDIT: zapomniałam dodać,że to podwójna kanapka z razowego z twarogiem i dżemem, gruszka,mandarynka Gdzie jest masło ja się pytam? Mam propozycje, zjedz sobie raz w tygodniu kupną bułkę z serem, albo szkolną kanapkę? Tylko raz w tygodniu na początek!

3śn.(szkoła) cały jogurt pitny wieloowocowy(firmy nie pamiętam,a piłam go 1.raz-jakiś nowy),banan,mandarynka A nie zjadłabyś jakiegoś batonika?

ob.talerz kopytek (z 10 ogromniastych sztuk) z tłustym sosem pikantno-miodowym z wczorajszych żeberek(duuuużo)i pałka z kurczaka z rosołu,surówka z pekinki,kukurydzy,pomidor a,papryki i słonecznika za mało mięsa jak na P. Niestety bez mięsa i przy zdrowym jadle ciężko będzie o utrzymanie wagi.
pomarańcza,mandarynka

pod. garść pestek słonecznika(już bez łupinek) z jogurtem(kubas),2mandaryn ki pestki pestkami ale w kubasie by się zmieściło więcej garści

-z masłem
-z wędliną drobiową
po 2 mandarynki kolacja w porządku.

proszę o oceny

Dziewczyno bez jajec! Chudniesz?:co ol:
Bierz się za siebie, bo nie chce tu widzieć następnego zasuszonego nieszczęśliwego zombie. okej?
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Dekas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 08:17   #375
oktawijaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kiciakasia Pokaż wiadomość
sprobuj jesc 4000kcal
o kurczę.jak trzeba-będę! tylko jak to zrobić?...;/

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Dekas Pokaż wiadomość
Dziewczyno bez jajec! Chudniesz?:co ol:
Bierz się za siebie, bo nie chce tu widzieć następnego zasuszonego nieszczęśliwego zombie. okej?
okej Dekas. będę jeść z 5 łlcyh owsiankę.masło zakupiłam właśnie dziś rano. nie poszłam, do szkoły,bo okres...i brzuch boooli okropnie! nie mogę prawie się ruszać..jak nigdy. ale dam radę,

biorę się za siebie. masz rację-nie chcę być jak zombie..
co do obiadu to i tak reszta domowników jadła bez jakiegokolwiek mięcha,ja wyjadłam resztki więc dlatego tak skromnie,ale ogólnie dużo jem mięsa do obiadu.bo co to za obiad bez niego?no chyba,że na słodko

ok.drożdżówę raz na tydzień postaram się jakoś upchnąć,przełamać się,a w szkole kanapek nie mamy;/

a Dekas i inne koleżanki, po takim skoku i w sumie u mnie braku ćwiczeń nie będę jakaś otłuszczona po pewnym czasie?

PS. batoniki? jak co roku mam postanowienie adwentowe,że słodyczy nie jem. a przed adwentem odważyłam się tylko na gorzką czeko..tu będzie gorzej coś czuję

Edytowane przez oktawijaa
Czas edycji: 2009-12-08 o 08:18
Stary 2009-12-08, 08:27   #376
kiciakasia
Zakorzenienie

ale nieduzo ci brakuje- chlapnij duzego kubusia i dwie garsci orzechow,styknie^^
Stary 2009-12-08, 08:35   #377
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:
o kurczę.jak trzeba-będę! tylko jak to zrobić?...;/

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

okej Dekas. będę jeść z 5 łlcyh owsiankę.masło zakupiłam właśnie dziś rano. nie poszłam, do szkoły,bo okres...i brzuch boooli okropnie! nie mogę prawie się ruszać..jak nigdy. ale dam radę,

biorę się za siebie. masz rację-nie chcę być jak zombie..
co do obiadu to i tak reszta domowników jadła bez jakiegokolwiek mięcha,ja wyjadłam resztki więc dlatego tak skromnie,ale ogólnie dużo jem mięsa do obiadu.bo co to za obiad bez niego?no chyba,że na słodko

ok.drożdżówę raz na tydzień postaram się jakoś upchnąć,przełamać się,a w szkole kanapek nie mamy;/

a Dekas i inne koleżanki, po takim skoku i w sumie u mnie braku ćwiczeń nie będę jakaś otłuszczona po pewnym czasie?

PS. batoniki? jak co roku mam postanowienie adwentowe,że słodyczy nie jem. a przed adwentem odważyłam się tylko na gorzką czeko..tu będzie gorzej coś czuję
wbrew pozorom do otłuszczenia prowadzi bardziej głodówka niż normalne jedzenie.
No i jakieś ogromne ilości też.
Zbilansowana dieta Cie nie otłuści.
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Dekas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 09:11   #378
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez Liletka Pokaż wiadomość
Dziś U wyszło:

I. Owsianka: cztery łyżki płatków z twarogiem, gruszką i cynamonem + łyżka tranu. ok, owsianka na mleku?
II. Serek wiejski ze szczypiorkiem, pomidorem i papryką,
kawa z mlekiem. malutko
III. Pałka z kurczaka gotowana, surówka z marchewki, trzy łyżki kaszy gryczanej. niby ok, ale te 3 łyżki to tyle co kot napłakał...
a gdzie podw?
IV. Kromka grahama z wędliną i pomidorem, dwa duże ogórki kiszone, resztka surówki pozostałej z obiadu. mało

I mam pytanie: czy ten tran zaspokaja moje zapotrzebowanie na nnkt? czy może powinnam dodać jeszcze orzechy? i ile gram orzechów spełnia owe zapotrzebowanie?
wybacz, ale ja tutaj U nie widzę, ilościowo jak na R, a jokościowo w sumie też
co do tranu to nie wiem, ale powinno być na opakowaniu dawkowanie/zapotrzebownie

Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Pokaż wiadomość
Uuuuu

• jajecznica z 3 jajek,z pomidorami,cebulką i szczypiorkiem,grahamka z twarogiem półtustym,ogórkiem,papryk ą czerwoną mhm, ładnie
  • płatki musli tropikalne z mlekiem 0,5%,3 kromki razowca z pasztetem Profi i pomidorkiem ooo! cóż za połączenie
  • talerzyk zupy ogórkowej,banan ok
  • gruszka, jajko niespodzianka
kilka ziemniaczków,mizeria:love :,3 małe skrzydełka kurczaka smażone na oliwie z o. z sosem sambal tutaj też może być
  • a teraz jem sałatkę -tuńczyk,ryż,ogórek,grosze k,kapka majonezu,kawałek bagietki suchej moim zdaniem ładnie

ktoś oceni???kiss.
warzywka są, białko jest, nnkt też, owoce są-moim zdaniem jest ok

Cytat:
Napisane przez Juno123 Pokaż wiadomość
R :
1.Grahamka z margaryną, szynką, jajkiem i pomidorem, kawa z mlekiem od margaryny lepsze jest masło, daj więcej warzywek
2.Jabłko
3.brokół polany jogurtem, 100 g piersi z indyka smażonej na oliwie ech...a jakiś ryż/makaron/kasza?
4.mały kefir, jabłko, garsc orzechów dobrze, że orzechy są
5. serek wiejski, kawałek łososia wędzonego mam nadzieję, że łososia sporo bo ten "obiad" to bardzo marny był
6. 100 g twarogu 0% z cynamonem, marchewka i tak jak pisała kiciakasia zamień ten twaróg

przekąski : 5 wafli ryżowych takie "coś" na R chyba out
Proszę o ocene
jw. I powtórzę się, ale ta R-ka to Ci do szczęścia nie jest potrzebna a robisz sobie tylko gorzej, zastanow się czy warto dziewczyno...

PS. muszę się pochwalić, że zaliczyłam kolosa na 100%-przed chwilą dostałam wyniki

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 09:27   #379
Juno123
Rozeznanie

GG do Juno123

jw. I powtórzę się, ale ta R-ka to Ci do szczęścia nie jest potrzebna a robisz sobie tylko gorzej, zastanow się czy warto dziewczyno...

ze względu na wafle ryżowe nie dodałam więcej wgli do obiadu ...
Musze z tego swiństwa zrezygnować naszczęscie już się skończyły
Chce tylko 2 kg schudąć, ale tak by okresu nie stracić.

"Ooo Muszu Ty geniuszu"

我爱你 M

Stary 2009-12-08, 09:31   #380
twinsy21
Raczkowanie

NASZE U;

Śniadanie;
-wafel ryżowy z serem bezpodpuszczkowym i sporą ilością masła [ przed lekami bo głowa nam wysiada a jutro wazny kolos do ktorego nauczyc się trzeba;(]
-owsianka; 4 łyzki owsianych, garsc magusiow; kokosowych, garsc toffi i garsc czekoladowych + pół garsci goldflakesów + 1,5 małej sztuki jabłka z cynamonem podprazone na patelnii. + 1/2 jog. naturalnego małęgo + po łyżce bakalii; rodzynki, żurawina, orzechy, wiórki kokosowe
-kawa z mlekiem.
II Śniadanie; duża buła pszenna + masło, sałata, plaster żółtego sera bezpodpuszczkowego, pomidor, ogórek i inne warzywa.
Obiad; 2 małe tortille;
- 1 z owocami
- 2 z warzywami i sporą ilością sojowych kotletów.
Podwieczorek ; pudding sojowy waniliowy + orzechy + kakao z napojem sojowym.
Kolacja; serek wiejski + 2 jajca + micha warzyw [ salata, pomidory, ogory, papryka, groszek, oliwki, grzybki] + 3 ryżowe z masełkiem jogurtowym i innym serkiem do smarowania chlebaka.

Uśmiechamy się o ocenę

Leczenie euthyroxem.

" I jeśli to nie jest grzech, napij się, a będzie tak jak chcesz!"

Edytowane przez twinsy21
Czas edycji: 2009-12-08 o 09:37
twinsy21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 09:32   #381
mzai25
Raczkowanie

nie czytam,nie udzielam się. Ale tu jak zwylke gorąąąca atmosfera
zażuce moim P;
IŚn.ryż na mleku z masłem żółtkiem i miodem+banan,dużo rodzynek,dużo bakalii i kandyzowanych owoców,orzechy w miodzie, i 2łyżki zmielonch włoskich(z włsnego podwórka) polane to Danio z orzechami i posypane Fitellą (tą nową z orzechami) wyszła micha bycza popiłam Kubusiem i przegryzłam gruchą
nutri
IIŚn.kawał bagiety
-masło,szynka, ser żółty,jajo sadzone na masełku ze szczypiorem,łyżka sosu słodko-kwaśnego
-masło,twaróg president z rzodkiewką,szynka,pomidor cebulka
-masło miód,serek wiejski,sypnięte sezamem
potem mandarynka Kinder maxi king
O.zupa-krem z brokułów z grzankami z serem; pół woreczka gryczanej pół słoika sosu słodko-kwaśnego2p ulpety z mięska mielonego z serem i pieczarką, 1w panierce z płatków sezamowych a 2 czosnkowych, dużżo buraczków z papryką; kompot czereśniowy
nutri
Pod.kawał szarlotki z lodami i sosem klonowym;2paski milki i 2łżeczki kako zalane gorącym mlekiem; potem banan,mandarynka,kiwi,man go,gruszka,antunówka,rodz ynki,zalane śmietanką, sypnięte startą milką,i cukrem waniliowym rodzynkami i włoskimi;
K.jajecznica z 2jaj,i reszty wiejskiego na masełku, kawałek ostatni bagietki
-masło,cammembert żurawinowy,szynka,pomidor
-masło,serek topiony szczypiorkowy,szynka,ogór
potem kinder mleczna kanapka i monte=młodsze rodzeństwo
nutri
całujęę i oceńce mnie tam,chociaż ja i tak nie czytam
Stary 2009-12-08, 09:47   #382
insolente
Raczkowanie

nie wiem juz co mam robic ! Ograniczam jedzenie, staram sie cwiczyc chociaz 3 razy w tyg. (poza wf'em w szkole ) bo na wiecej nie znajduje czasu, ale waga stoi jak zaczarowana ! Nie wiem czy mam rozwalony metabolizm, czy moze tylko w mojej wyobrazni ograniczam jedzenie ? Oceni ktos co to w ogole jest ? :

sn : 5 lyzek owsianych, jablko, kilka migdalow, pestki slonecznika, suszone sliwki -> na mleku
2sn : podluzna bulka (pszenna, na szybko kupiona w sklepiku bo zapomnialam sniadania z domu :/ ) z kurczakiem, papryka, maslem i jakims sosem pomaranczowym, wygladalo jak ketchup z majonezem.

O : wspomniana wczesniej kanapka na razowcu z serkiem wiejskim i pomidorem + natka, micha jogo nat. z 3/4 banana, migdalami, suszonym owocami i slonecznikiem, 2 kostkami gorzkiej

K : kawalki kurczaka z soczewica (na oko z 4 lychy tego mixu ) i duzo brokula z sosem plesniowym
po : pol miseczki budyniu waniliowego

fiu fiu, teraz widze ze totalnie za malo warzyw : (

84/60/90 - > ?/60/87 (in progress)
insolente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 09:53   #383
oktawijaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez [B
kiciakasia[/B];15729981]ale nieduzo ci brakuje- chlapnij duzego kubusia i dwie garsci orzechow,styknie^^
dzięki za poradę. to ile wg Was teraz mniej więcej spożywam kcal? może żebym przytyła potrzeba odrobinę więcej czasu na takim jedzeniu,hmm ?

Dekas ok. wiem,że głodówki są gorsze w skutkach,wiem..ale ja głodować nie mam zamiaru! kocham jeść,tylko jeszcze te opory i lęk przed tłustym,słodkim.. ale pokonam to.wiem. mam nadzieję,że będziecie mnie wspierać bo samej to będzie cięzko...
Stary 2009-12-08, 09:55   #384
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez Juno123 Pokaż wiadomość

ze względu na wafle ryżowe nie dodałam więcej wgli do obiadu ...
Musze z tego swiństwa zrezygnować naszczęscie już się skończyły
Chce tylko 2 kg schudąć, ale tak by okresu nie stracić.
taaak, to może zastąpimy cały obiad waflami hmm?
poza tym przytyłaś tylko 4kg, które były Ci potrzebne do odzyskania okresu, jeśli schudzniesz -znowu okres stracisz, ponownie będziesz brać hormony, po których ponownie możesz przytyć...i tak w kółko. Nie lepiej poczekać i dać organizmowi trochę czasu? może wszystko samo się ustabilizuje a Ty bez zbędnego ograniczania zrzucisz te kg które tak Ci życie zatruwają. jakie masz bmi?

Cytat:
Napisane przez mzai25 Pokaż wiadomość
nie czytam,nie udzielam się. Ale tu jak zwylke gorąąąca atmosfera Niuńka co się dzieje hmm?
zażuce moim P;
IŚn.ryż na mleku z masłem żółtkiem i miodem+banan,dużo rodzynek,dużo bakalii i kandyzowanych owoców,orzechy w miodzie, i 2łyżki zmielonch włoskich(z włsnego podwórka) polane to Danio z orzechami i posypane Fitellą (tą nową z orzechami) wyszła micha bycza popiłam Kubusiem i przegryzłam gruchą to musiała być naprawdę mega porcja, ale pysznie jak zwykle
nutri
IIŚn.kawał bagiety
-masło,szynka, ser żółty,jajo sadzone na masełku ze szczypiorem,łyżka sosu słodko-kwaśnego ooo tak nigdy jeszcze nie jadłam
-masło,twaróg president z rzodkiewką,szynka,pomidor cebulka
-masło miód,serek wiejski,sypnięte sezamem mniammmmciu, narobiłaś mi ochoty na coś takiego
potem mandarynka Kinder maxi king wieki go nie jadłam
O.zupa-krem z brokułów z grzankami z serem; pół woreczka gryczanej pół słoika sosu słodko-kwaśnego2p ulpety z mięska mielonego z serem i pieczarką, 1w panierce z płatków sezamowych a 2 czosnkowych, dużżo buraczków z papryką; kompot czereśniowy o rany! przygarnij mnie
nutri
Pod.kawał szarlotki z lodami i sosem klonowym;2paski milki i 2łżeczki kako zalane gorącym mlekiem; potem banan,mandarynka,kiwi,man go,gruszka,antunówka,rodz ynki,zalane śmietanką, sypnięte startą milką,i cukrem waniliowym rodzynkami i włoskimi; mam zbyt ubogie słownictwo by komentować Twoje jadło
K.jajecznica z 2jaj,i reszty wiejskiego na masełku, kawałek ostatni bagietki
-masło,cammembert żurawinowy,szynka,pomidor
-masło,serek topiony szczypiorkowy,szynka,ogór
potem kinder mleczna kanapka i monte=młodsze rodzeństwo hehe, a więc czasami są plusy posiadania go
nutri
całujęę i oceńce mnie tam,chociaż ja i tak nie czytam
co się dzieje co? jak waga, samopoczucie?

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 10:54   #385
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

u

1. owsianka z przyprawami, fitellą cynamonową posypana wiórkami kokosowymi i pestkami dyni, jabłko

2. bułka żytnia (110gramów:P) : pół z masłem, serem żółtym i pomidorem, drugie pół z wędliną i chrzanem;
serek homo waniliowy z masłem orzechowym i bananem

3. grzybowa zabielana i z ryżem, pierś z kurczaka w sezamowej panierce, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej (pekinka, olej, czosnek, pieprz, sól, sok z cytryny), buraczki

cappuccino orzechowe ;-)

4. twaróg zmieszany z jogurtem naturalnym z miodem, nerkowców ileś tam

5. dwie kromki razowca z serkiem wiejskim, wędliną i jajkiem, jedna z masłem i serem żółtym

po; marchewy i jabłko

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 11:01   #386
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

powered, mzai- super P

U;
I. Corn flakesy zalane goracym mlekiem z bananem i cukrem cynamonoowym
kawa z mekiem
gars nerkowcow
II. Wiejski z kawa i cynamonem, duze jabłkoo
III. Łosoś w panierce sezamowo-miodowej, ryz brazowy jakis takis z kukurydza,papryka,cebulka i pieczarkami, gotowane brokuly polane maslem i posypane platkami migdalowymi
IV. Piernikowa latte, duża muffinka czekoladowa
V. 3 tosty wyskakujace pelnoziarniste z maslem; *domowa konfitura wisniowa, *serem plesniowym i pomidorem, serem zoltym i papryka.

Iza mistrzu jak zawsze;*

Edytowane przez airwaves
Czas edycji: 2009-12-08 o 11:04
airwaves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 11:09   #387
Nasturcja several years
Rozeznanie

Iźka fajnie, ale jakos tak osźcźednie.. podwiecźorek skromny tylko twaróg? ale jak starcźylo ok. ja moźe taka jestem jakas nienasycona
moje jedźenie:

1: Platki crunchy ź mlekiem cieplym plus expresso

2: Na miescie bagieta< big big> tylko 2.50 funta ź tuncźykiem, ssalta, ogorem, pomidorem,serem i sosem plus latte

3: Spaghetti bolognese ź duźa ilosca miesa i sera

4: Orźechy mix<nerkowce, braźylisjkie, migdaly, laskowe,wloskie i pekan> ponad 100 gr

5:Tu nieładnie ale kebab wpadł a po 2 piwa kenijskie
Stary 2009-12-08, 11:12   #388
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez airwaves Pokaż wiadomość
powered, mzai- super P

U;
I. Corn flakesy zalane goracym mlekiem z bananem i cukrem cynamonoowym
kawa z mekiem
gars nerkowcow
II. Wiejski z kawa i cynamonem, duze jabłkoo
III. Łosoś w panierce sezamowo-miodowej, ryz brazowy jakis takis z kukurydza,papryka,cebulka i pieczarkami, gotowane brokuly polane maslem i posypane platkami migdalowymi
IV. Piernikowa latte, duża muffinka czekoladowa
V. 3 tosty wyskakujace pelnoziarniste z maslem; *domowa konfitura wisniowa, *serem plesniowym i pomidorem, serem zoltym i papryka.

Iza mistrzu jak zawsze;*
piernikowa latte to z kawiarni czy sama robilas? ;>

Cytat:
Napisane przez Nasturcja several years Pokaż wiadomość
Iźka fajnie, ale jakos tak osźcźednie.. podwiecźorek skromny tylko twaróg? ale jak starcźylo ok. ja moźe taka jestem jakas nienasycona
moje jedźenie:

1: Platki crunchy ź mlekiem cieplym plus expresso

2: Na miescie bagieta< big big> tylko 2.50 funta ź tuncźykiem, ssalta, ogorem, pomidorem,serem i sosem plus latte

3: Spaghetti bolognese ź duźa ilosca miesa i sera

4: Orźechy mix<nerkowce, braźylisjkie, migdaly, laskowe,wloskie i pekan> ponad 100 gr

5:Tu nieładnie ale kebab wpadł a po 2 piwa kenijskie
no właśnie mi też coś się mały wydawał ten podwieczorek jak tak czytałam i przypomniałam sobie, że jeszcze wpadły dwa pierniki (z lidla ^^ czyli duże )
u Ciebie też oszczedniej niz bywalo ;>
uwielbiam orzechy brazylijskie! kiedy wracasz?

Stary 2009-12-08, 11:15   #389
Juno123
Rozeznanie

GG do Juno123

[QUOTE=kika171;15730947]taaak, to może zastąpimy cały obiad waflami hmm?
poza tym przytyłaś tylko 4kg, które były Ci potrzebne do odzyskania okresu, jeśli schudzniesz -znowu okres stracisz, ponownie będziesz brać hormony, po których ponownie możesz przytyć...i tak w kółko. Nie lepiej poczekać i dać organizmowi trochę czasu? może wszystko samo się ustabilizuje a Ty bez zbędnego ograniczania zrzucisz te kg które tak Ci życie zatruwają. jakie masz bmi?

19.1 wiem że to norma, ale czuje się żle z tymi dodatkowymi kg może jest jakis sposób żeby sie do nich przekonac ...tylko oprócz psychologa
Najgorsze jest to że boje sie przejsc na U bo mi sie wydaje że przytyje odrazu. A R jest bezpieczne. Jak brałam hormony to z tygodnia na tydzień tyłam samoistnie to było okropne.

"Ooo Muszu Ty geniuszu"

我爱你 M

Stary 2009-12-08, 11:20   #390
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

[QUOTE=Juno123;15732232]
Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
taaak, to może zastąpimy cały obiad waflami hmm?

19.1 wiem że to norma, ale czuje się żle z tymi dodatkowymi kg może jest jakis sposób żeby sie do nich przekonac ...tylko oprócz psychologa
Najgorsze jest to że boje sie przejsc na U bo mi sie wydaje że przytyje odrazu. A R jest bezpieczne. Jak brałam hormony to z tygodnia na tydzień tyłam samoistnie to było okropne.
hehe

r jest bezpieczne? no nie wiem czy niedowaga i wychudzenie są bezpieczne...
prosze bys tego typu tresci zamieszczala na Kz 'dodatkowe kilogramy', ehe

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości