|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie cz. VIII Dalej, dalej włosy wizażanek!
a jak bardzo smakowe
tylko brakowało mi tej soli no, ale będzie wiedział na przyszłość w sumie wcale mu się nie dziwię, że nie wiedział, bo zwykle jego działka w gotowaniu kończy się na odpaleniu gazu hehe a dziś mam ogórkową
|
#2372 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam dzis szpinak, a reszta to nie wiem co
|
#2373 |
|
Zakorzenienie
|
A ja brązowy ryż z warzywami i indyczym cyckiem
Blondyna - ładnie się TŻ postarał ![]() ![]() ten ryż można wybaczyć
|
#2374 |
|
Zakorzenienie
|
ale mam dziś zapiernicz
już czuję, że włącza się przedświąteczna gorączka, bo do nowego roku tyyyyyle rzeczy trzeba załatwić....no klienci w porę się obudzili nienawidzę soli, serio jak byłam mała to pod prysznicem myłam orzeszki ziemne żeby nie były takie słone....nie solę nic, nawet gotujących się ziemniaków...czasem tżet coś podsypie, bo on z kolei jest miłośnikiem słonych pokarmów....tak się super dobraliśmy też mam dziś indyczy cyc, tylko jeszcze nie wiem co do niego pewnie jakieś warzywka z parowarupoza tym jestem niewyspana nerwowo spałam, tżetowi zadzwonił budzik o 4, bo znowu dziś wyjechał...a koty dostały od tżeta wczoraj prezenty całą noc szalały z nowymi zabawkami
|
|
|
|
#2375 |
|
Zakorzenienie
|
nie no ja zdecydowanie wolę posolone, ale nie słone... zresztą o gustach się nie dyskutuje...
![]() kurde jakoś tak dziwnie w pracy dziś czas zjeść śniadanie
|
#2376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamy cos wspolnego, ja tez nic nie sole, absolutnie nic
|
|
#2377 |
|
Zakorzenienie
|
niektóre rzeczy wg mnie trzeba posolić, bo to tak jakby się papier jadło wówczas
no ale to wg mnie... ![]() czas na jakąś herbatkę, co Wy na to? z cytrynką? kurde odbija mi....
|
#2378 |
|
Zakorzenienie
|
to pewnie cierpisz jak ja, gdy jesteś w gościach u amatorów soli
jak mój ojciec coś ugotuje albo tżeta mama to prawie płaczę nad talerzem normalnie nie da się tego przełknąć, bo ta sól aż gryzie w gardło oczywiście, nikt poza mną , tak nie uważa
|
|
|
|
#2379 |
|
Zakorzenienie
|
ja pije yerbę
![]() Blondii dla mnie sól zabija wszelki smak i dopiero jak nie mam soli, czuje prawdziwy smak hehe jak gotuje cos, TZ sobie posoli na talerzu i jest git, bo jest inaczej wychowany
|
#2380 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2381 |
|
Zakorzenienie
|
solę, ale bardzo mało.. zdecydowanie wolę kuchnię ostrą niż słoną
btw- nie wyobrażam sobie przyprawiać mięso nie dając vegety
|
#2382 |
|
Zakorzenienie
|
mi ogólnie prawie nic nie smakuje poza domem
jakos nikt nie moze utrafic z moim gustem kulinarnym - coz przyzwyczailam sie i reszta tez, ze prawie nic nie jem. w domu wiedzą ze nie sole, wiec w zaleznosci co jest, czy tylko dla mnie, to robie po swojemu, albo na chama ktos posoli, bo jestem w mniejszosci i musze sie dostosowac ![]() wczoraj mialam spięcie z TZ odnosnie prezentów slubnych, ale ostatecznie doszlismy do porozumienia ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- to lepiej do mnie nie przyjeżdzaj
|
#2383 |
|
Zakorzenienie
|
co z prezentami nie tak?
![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- dla mnie to matrix, więc nie przyjadę a na pewno nie na obiad hehe żartuję każdy ma swoje halo i tyle
|
#2384 |
|
Zakorzenienie
|
juz ok, ale wpienia mnie, ze jak my idziemy na jakies wesele musimy sie dostosowywać jak ktos ma jakies wymagania co do prezentów, czy cos chcą zamiast kwiatów, natomiast jak to dotyczy naszego ślubu, to niby mamy przymknąc oko, jak ktos ma inna wizje.
Sorry, ale wkurzylam sie, ja nie chce dostawiac jakis pirdoł do domu, które nie beda w moim guscie (a nie beda na pewno), chcemy pieniądze i za to kupimy sobie to co NAM SIE PODOBA, a nie ze odgórnie jestesmy skazani na jakies durnosci
|
#2385 |
|
Zakorzenienie
|
Motylku, coraz popularniejsze są wierszyki dołączane do zaproszeń
na to w grudniu mamy taki: Goście nasi ukochani, dom budować zamiar mamy. Chcecie coś nam podarować? Dajcie śwince się radować ![]() ![]() ![]() choć z tą świnką w twoim przypadku mogą zrozumieć opacznie i dostaniesz tonę karmy |
|
|
|
#2386 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też nie chciałabym jakiś bzdur do domu, bo każdy ma swój gust i to, co podoba się cioci Krysi niekoniecznie będzie podobać się mi. także ja na pewno na zaproszeniu będę pisać, że prezentów nie chcemy, tylko kasę - dyplomatycznie jakoś ![]() Cytat:
|
|
#2387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ok, wiem jak to obejsc, skoro takim wielkim problemem jak dla nich karma - chociaz tu chodzi o fakt ze jak wyzej napisalam, nie cierpia zwierzat ![]() problem pojawil sie (na razie) z chrzestna TZ, która twierdzila ze nie obchodzą jej jakies tam ustalenia, ze ona i tak robi po swojemu i kazdemu chrzesniakowi czy chce czy nie, kupi na slub serwis obiadowy. ja nie chce zadnego serwisu pomijam juz ze nie tfai w moj gust i co? ma lezec i sie kurzyc?ja wole kase i sama pojde sobie kupic, co mi sie bedzie podobało i tyle. pomijam juz fakt, ze kiedys tam zapowiedziala ze nie mamy brac slubu w 2010, bo bierze jej corka, tylko w 2011 i oczywiscie TZ byl juz skłonny sie dostosowac, ale ja zołza nie pozwolilam na to
|
|
#2388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2389 |
|
Zakorzenienie
|
a jak rodzina rozsiana jest po PL?
|
#2390 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz, ja nie wiem dokładnie bo ślubu raczej nie planuję, ale biorąc pod uwagę ze większość sklepów to sieciówki to może mają jakiś system ze można taka liste wysłać do kilku sklepów na terenie całego kraju
|
#2391 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moze twoj TZ da sie jakos przekonac, bo powiem szczerze, ze dla ludzi to tez jest wygoda i raczej nie beda na nie. Tylko, zeby nie dawali za malo kasy Hehe bo mama mi mowila, ze u niej sie prezenty niektore powtarzaly i nie miala co z nimi zrobic No ale to inne czasy, mniej rzeczy bylo w sklepach![]() Ja uwielbiam sol Mialam wczesniej wstac, zeby podjechac do galerii, ocenic ile wydam na prezenty, a nie uslyszalam budzika
|
|
#2392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie umiem sobie wyobrazic o co chodzi z ta listą i mi osobiscie byloby głupio jakbym narzucala komus cos tam za 300zł. niech kazdy wlozy do koperty ile chce i bedzie git, ale błagam, niech mi nic nie kupuje
|
|
#2393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motylku, popieram Cię w 100% Koleżanka chciała kasę, ale wstydziła się oznajmić o tym i dostała same rzeczy, dwa komplety garów (takich w kwiaty ), 2 odkurzacze, oczywiście żelazka, dadatki do przyszłego domu.....masakra...jej pokój po ślubie to było jedna wielka graciarnia
|
|
|
|
|
#2394 |
|
Zakorzenienie
|
normalnie padłam trupem... współczuję Ci rodziny, w którą wchodzisz.. ale sobie też współczuję.. w zasadzie właśnie sprawy organizacyjne powstrzymują mnie przed podjęciem kroków w kierunku ślubu. wiem jacy są moi teściowie i ogólnie nie wyobrażam sobie jakiejkolwiek współpracy z nimi w tym temacie. wiem, że we wszystko się wpier***ają i wszystko wiedzą lepiej, a ja jestem zbyt wybuchowa, żeby z nimi gadać... z rodziną nie będę miała raczej kłopotu, myślę, że moja się dostosuje.. a co wymyślą buraki (dosłownie) z drugiej strony.. aż się boję myśleć...
|
#2395 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2396 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do prezentów...to ja uważam, że kasa jest najlepszym rozwiązaniem
|
|
#2397 | |
|
Zakorzenienie
|
TZ podoba sie ten pomysł, tylko te jego wyrzuty sumienia wzgledem chrzestnej
![]() ale sorki, ona mnie denerwuje, bo nie lubie jak mi ktos narzuca kiedy mam brac slub a kiedy nie, a teraz narzuca mi prezent ![]() powiedzialam mu ze ma to zalatwic jak bedzie skladal jej zyczenia swiateczne, bo nie sądze zeby w grudniu miala juz kupiony serwis ![]() i naparwde wkurze sie jak ludzie bedą wiedzieli ze chce kase, a bedą upeirdliwi i postawią na swoim. a juz udusze jak ktos mi przyjdzie z kwiatami - nie cierpie kwiatow, a ciete to juz w ogole. Cytat:
![]() bo ja mam pomysł na moje mieszkanie i nie chce np pościeli jakie mi sie nie podobają pytanie tylko: dlaczego ludzie są tacy upierdliwi? ![]() z mojej strony wszyscy wiedza ze chce KASE a nie prezent i nie chce kwiatow, TZ niech sie zajmie swoja rodzina w uświadamianiu Blondi plus taki ze mieszkaja daleko i nie zamierzam utrzymywac kontaku, poza to co musze
[*] 11.09.2012 jeszcze się kiedyś spotkamy... Edytowane przez motylek1007 Czas edycji: 2009-12-08 o 11:32 |
|
|
|
|
#2398 |
|
Zakorzenienie
|
Mam problemy z siecią i mnie rozłącza co chwilę
Motylku - biedna jesteś z tą rodziną TŻta ustal kasę, pewnie część się dostosuje, a wrednej chrzestnej przekaż, żeby do prezentu dołączyła dowód zakupu, żeby można było zwrócić albo wymienić - niech krew zaleje starą wiedźmę
|
#2399 |
|
Zakorzenienie
|
wkurza mnie taki upór ciotek, które brały ślub w glębokim PRLu, gdzie nic nie można było dostać i żelazko czy pościel były szczytem marzeń młodej pary....kurde, trzeba iść z duchem czasu i pozwolić młodym stworzyć własne wymarzone gniazdko, a nie narzucać im swój gust
![]() Motylku, ja bym dołączyla jakiś wierszyk, albo coś w tym stylu, bo nawet jak ta ciotka da Wam ten serwis to będzie wiedziała (i wszyscy inni goście), że postąpiła wbrew Waszej woli..... |
|
|
|
#2400 |
|
Zadomowienie
|
A no widzisz, pewnie TŻ nie wie jak to zalatwic. Moze zrob to z nim?? Albo tak jak jedna tu napisala, ze w ramach zaproszenia dac wierszyk w ktorym bedzie wiadomo ocb. U mnie na jednym weselu, malzonkowie byli juz ustawieniu w zyciu i zażyczyli sobie prezenty dla dzieci do domu dziecka. I powiem ci, ze NIKT nie byl przeciwko.
Szczerze wspolczuje twojej przyszlej rodziny. Ale nie daj sie stłamsic. To wasze zdanie jest decydujace, a nie jakiejs chrzestnej Nie chce Cie dolowac ale kwiaty i tak pewnie dostaniesz
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.

tylko brakowało mi tej soli
no, ale będzie wiedział na przyszłość

już czuję, że włącza się przedświąteczna gorączka, bo do nowego roku tyyyyyle rzeczy trzeba załatwić....no klienci w porę się obudzili

nerwowo spałam, tżetowi zadzwonił budzik o 4, bo znowu dziś wyjechał...a koty dostały od tżeta wczoraj prezenty całą noc szalały z nowymi zabawkami
czas zjeść śniadanie 

oczywiście, nikt poza mną

21.06.2014r.
Moze twoj TZ da sie jakos przekonac, bo powiem szczerze, ze dla ludzi to tez jest wygoda i raczej nie beda na nie. Tylko, zeby nie dawali za malo kasy
No ale to inne czasy, mniej rzeczy bylo w sklepach

ustal kasę, pewnie część się dostosuje, a wrednej chrzestnej przekaż, żeby do prezentu dołączyła dowód zakupu, żeby można było zwrócić albo wymienić - niech krew zaleje starą wiedźmę