|
|||||||
| Notka |
|
| Prezenty Prezenty to coś co lubimy otrzymywać i dawać. Podpowiadamy jak wyszukać odpowiedni prezent. Gdzie kupić po okazyjnej cenie prezenty świąteczne i nie tylko. |
Pokaż wyniki sondy: Który z zegarków na zdjęciach jest najwłaściwszy?
|
|||
| casio |
|
4 | 23,53% |
| swatch |
|
2 | 11,76% |
| oozoo |
|
2 | 11,76% |
| timex |
|
4 | 23,53% |
| CK |
|
5 | 29,41% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Prezent Dla TŻta,Ukochanego,Chłopaka, kumpla (na urodziny, rocznicę, erotyczny)
Cytat:
TenCASIO jest bardzo ładny( mój facet ma podobny ) natomiast TIMEX taki za zwyczajny ( ale to tylko mój gust). Rozumiem, że ten Casio już jest dostepny tylko w wersji brązowej? Musisz wiedzieć jaki kolor preferuje Twój luby, ale jak dla mnie to czarny jest najbardziej uniwersalny
|
|
#152 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Prezent Dla TŻta,Ukochanego,Chłopaka, kumpla (na urodziny, rocznicę, erotyczny)
Jak tam po Mikołajkach? Uff muszę się przyznać, że jako facet nie mam dużego talentu do kupowania prezentów, a przede mną jeszcze gwiazdka
|
|
|
|
#153 |
|
Rozeznanie
|
Na mikołajki wybraliśmy grę, nie znam się na tym więc zapytałam wprost jaka to ma być
sama wybrałam sobie kolczyki i obyło się bez rozczarowań zegarek ma swój ukochany, ostatnio reanimowany przeze mnie poprzez dokupienie nowego szerokiego skórzanego paska szkoda, żę bez okazji to zrobiłam byłby prezent
|
#154 |
|
Raczkowanie
|
potrzebuję pomocy... muszę kupić jakiś prezent dla "przyjaciela" jeszcze nie Tżta... na gwiazdkę. Ma on 24lata, jest dosyć poważną osobą, uwielbia koszule, no ale tego to mu nie kupie bo on chodzi w takich drogich... a ja? biedna studentka... kosmetyki też nie... potrzebuje pomocy Wizażanki drogie.
|
|
|
|
#155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do brązowych pasków to musisz się upewnić czy twój TŻ takie lubi, czarny pasuje do wszystkiego brąz musi się po prostu podobać. |
|
|
|
|
#156 |
|
Raczkowanie
|
bueno
a czym się interesuje? Jeśli nie masz pieniędzy możesz kupić mu coś związanego z zainteresowaniami a nie jest drogie .
|
#157 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#158 |
|
Raczkowanie
|
To może jakiś film na dvd, albo kolekcje filmów np. Ojciec Chrzestny?
|
|
|
|
#159 |
|
Przyczajenie
|
Prezent dla 22letniego brata
Jak co roku mam ten sam problem - nie wiem co kupić mojemu 22letniemu bratu.. przeznaczyłam na to ok. 100zł.. Muszę wymyślić coś fajnego, ze względu na to, że on co roku daje mi świetne prezenty.. i nie chce znowu wyjść na głupią.
Odpadają wszelkie kosmetyki, ma swój jeden ulubiony łańcuszek z YES, nie chodzi za bardzo w branzoletkach czy zegarkach.. Nie uprawia sportów, bo miał problemy z nogą po zerwanym wiązadle.. Jeśli chodzi o ciuchy to nie wiem co mogłoby się mu spodobać, bo ma swój własny indywidualny styl, którego nijak nie da się podciągnąć pod Hh czy coś.. rzadko zdarza się, żeby chodził elegancko, więc nie kupię mu ani krawata ani spinek do koszuli.. Myślałam, żeby kupić coś z Zary, bo to jego ulubiony sklep.. tylko bd się musiała dopiero przejść i rozglądnąć po sklepach, ale chciałabym mieć chociaż jakiś plan za czym się rozglądać.. Co do jego zainteresowań czy pasji - niczego nie kolekcjonuje, uwielbia grać w Wolfensteina i oglądać filmy, ale w dobie internetu wszelkie gry czy filmy można pościągać, poza tym nie wiem co już oglądał .. Proszę o jakieś wskazówki.. ;( |
|
|
|
#160 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Prezent dla 22letniego brata
Cytat:
wnioskuję,że jesteś młodszą siostrą a brat pracuje i ma większe fundusze więc to normalne,że kupuje Ci super prezent bo jest super bratem.
|
|
|
|
|
#161 |
|
Raczkowanie
|
a jaka jest mniej wiecej cena takiej kolekcji?
|
|
|
|
#162 |
|
Przyczajenie
|
No tak, jestem młodszą siostrą.. a on co prawda dopiero w tym roku zaczął pracować .. ale w poprzednich latach zawsze skrzętnie zbierał kasę do gwiazdki, a później dawał mi rzeczy typu mp4, wieża, prostownica, perfumy.. za to ja nigdy nie wiem z czego on by się najbardziej ucieszył, bo nie chce mi nawet dać żadnej podpowiedzi tłumacząc się tym, że lubi niespodzianki..
|
|
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
a który Casio ? bo w linkach podałam dwa
ten ze zdjecia 4 jest tylko brązowy a ten z linka i ze zdjecia jeden jest tez czarny - tylko ten pasek jest dziwny :P chyba za bardzo zagmatwalam i wyszlo na to ze sa tylko dwa do wyboru odrzucam już tego timexa, wiec tylko dwa casio
|
|
|
|
#164 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Prezent Dla TŻta,brata,kuzyna, kumpla (na urodziny, rocznicę, erotyczny) cz.II
Dziewczyny ! Mam mega wielki problem! W ten czwartek (to jest 10.12) mamy z chłopakiem trzecią juz rocznicę. I jak zawsze przy okazji kupowania prezentu pomysłów BRAK. Było już tyle okazji , że kupiłam mu już przez te trzy lata :
portfel, dużą kartkę, koszulki, koszule, skórzany portfel, kubek ze zdjęciem, wisiorek z literką mojego imienia, obrączkę, moje zdjęcie, nasze wspólne zdjęcie. .. . . . Chciałabym być tym razem jakoś super oryginalna Do wydania nie mam duuużej kwoty - ok 70 zł. Macie pomysl? Ratujcie mnie :P
|
|
|
|
#165 |
|
Przyczajenie
|
Romantyczne prezenty dla NIEGO :)
Jak co roku pewnie macie taki problem
Dlatego też postanowiłam, że musimy sobie jakoś radzić Przecież co dwie głowy to nie jedna ![]() Ja również mam problem. W ten czwartek (to jest 10.12) mamy z chłopakiem trzecią juz rocznicę. I jak zawsze przy okazji kupowania prezentu pomysłów BRAK. Było już tyle okazji , że kupiłam mu już przez te trzy lata : portfel, dużą kartkę, koszulki, koszule, skórzany portfel, kubek ze zdjęciem, wisiorek z literką mojego imienia, obrączkę, moje zdjęcie, nasze wspólne zdjęcie. .. . . . Chciałabym być tym razem jakoś super oryginalna Do wydania nie mam duuużej kwoty - ok 70 zł. Macie pomysl? Ratujcie mnie :P
|
|
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Romantyczne prezenty dla NIEGO :)
może jakieś perfumy ?
albo po prostu kup coś drobnego a zaproś go do jakiejś dobrej restauracji, lub sama coś przygotuj.. ?
|
#167 |
|
Przyczajenie
|
Perfumy już kiedyś ode mnie dostał... Chciałabym, żeby to było coś oryginalnego, coś co zawsze zapamięta. Jeśli chodzi o mnie w kuchni to.. bez komentarza
|
|
|
|
#168 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Prezent Dla TŻta,brata,kuzyna, kumpla (na urodziny, rocznicę, erotyczny) cz.II
Jeśli chodzi o prezenty dla chłopaka to te rzeczy, które wiele razy były wymieniane typu album czy jakiś gadżet z naszym zdjęciem.. ale oprócz tego np. wykonanie jego ulubionej piosenki - albo przed nim, albo wystarczy nagrać, wtedy robi się to spokojniej i można zmieniać bez końca, aż będziemy zadowoleni z wersji. Jeśli ktoś nie ma zdolności w tym kierunku to najlepiej jest wybrać to, co będzie przypominało o nas partnerowi.. najlepiej niech to będzie drobiazg, coś nie zobowiązującego.. Może diamentowe kolie czy Rolexy są bardzo efektowne, ale później z każdą kolejną okazją jest co raz więcej problemów, bo odnosi się wrażenie, że wszystko jest zbyt skromne z porównaniem do ostatniego prezentu. Możemy kupić coś praktycznego, ale tylko wtedy jeśli wiemy, że ta rzecz na prawdę się sprzyda. Osobiście ja chciałabym dostać np. niespodziankę w formie gry, takich jakby podchodów .. na karteczkach można wypisać " zajrzyj pod lampkę" .. następna karteczka pod lampką "zajrzyj do swojej ulubionej książki".. i na końcu w małym pudełeczku np. 18 drobiazgów (w wypadku gdyby to były 18 urodziny naszej drugiej połówki.. oczywiście ilość prezentów można modyfikować, a i okazje mogą być różne) albo.. na ostatniej karteczce napis Kocham Cię i np. łańcuszek z serduszkiem..
![]() ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
w tym wypadku pieniądze nie są najważniejsze - liczy się pomysł .. a byłoo ich tu dotychczas bardzo dużo, więc poszperaj, na pewno coś się znajdzie ciekawego. )
|
|
|
|
|
#169 |
|
Raczkowanie
|
Może jakas grubsza bransoletka z blaszką i tam coś wygrawerować ?
Datę waszej rocznicy czy cos w tym stylu )
|
|
|
|
#170 |
|
Przyczajenie
|
A jeśli kupiłabym chłopakowi na rocznice coś do ubrania, to myślicie dziewczyny, że miałby mi to za złe? Może on oczekuje ode mnie czegoś sentymentalnego?
|
|
|
|
#171 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#172 |
|
Przyczajenie
|
Kartka z moimi życzeniami to wiadome
Ma ich już ponad 20
|
|
|
|
#173 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#174 |
|
Raczkowanie
|
proponuje prezent nawiązujący do jego zainteresowań. Będzie zadowolony no i to coś mu się przyda. Jakie ma hobby?
|
|
|
|
#175 |
|
Zadomowienie
|
A co myślicie o prezencie pod choinkę piersiówka+jakiś alkohol ? Zaczyna w tym roku naukę jazdy na snowboardz(pod moim okiem xD ) i coś takiego mi wpadło do głowy...ale nie jestem pewna..
|
#176 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli zaczyna uczyć się jeździć na snowboardzie to może jakąś czapkę albo szalik? Z autopsji wiem, że to fajna sprawa
|
|
|
|
#177 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a co sądzicie o takim prezencie dla TŻ-ta.
![]() http://www.allegro.pl/item837423465_...d_laptopa.html |
|
|
|
#178 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lena jeśli często przesiaduje na kanapie czy łózku z laptopem to na pewno dobry pomysł
|
|
#179 |
|
Raczkowanie
|
Hmm, a może rękawiczki albo coś do konserwowania deski. Są takie specjalne narzędzia do tego. Możesz jeszcze pomyśleć nad dvd albo książką z nauką trików.
|
|
|
|
#180 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Dla mnie to jakaś abstrakcja![]() A co myślicie o tym, żeby w ramach "prezentu"(urodziny już miał ale niestety nie mogliśmy być wtedy razem) kupić jakieś dobre winko, kieliszki, zapalić świece? Oczywiście wszystko w ramach niespodzianki
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2009-12-08 o 15:22 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Prezenty
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.

) natomiast TIMEX taki za zwyczajny ( ale to tylko mój gust). 
sama wybrałam sobie kolczyki i obyło się bez rozczarowań
<3<3