Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-) - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-08, 14:19   #1441
kees26
Rozeznanie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15734683]no, brzydko...
ale dla mnie równie niepoważne jest jeżdżenie tak daleko, żeby oglądać auto. 500km i cały dzień w d...
Lepiej podjechać na giełdę- duże skupisko aut, lub po komisach pobliskich pośmigać. Zresztą, w Poznaniu chyba jest całkiem duża giełda samochodowa, albo? A najlepiej kupić auto tak z zaskoczenia. Często jest tak, ze przejeździmy setki km, i nic. A potem jedziemy sobie kiedyś na kawkę do babci i na poboczu "znajduje się" wystawiony na sprzedaż samochód- idealny.
Albo puśćcie famę po znajomych, - to też dość pewna metoda. bo nie trudno o poznanie "życiorysu" autka. [/QUOTE]

Lea, masz rację, ale gdyby wszystko, co było w ofercie okazało się prawdą (a właściciel żarliwie nas przekonywał telefonicznie, że jest) zaoszczędzilibyśmy ponad 2 tys. złotych, auto było dokładnie takie, jak szukaliśmy pod wieloma względami, więc warto było ryzykować. Gdyby mąż nie pojechał, to by potem tydzień nie spał, że może jednak warto było - a tak sam się przekonał....
kees26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 14:24   #1442
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
Lea, masz rację, ale gdyby wszystko, co było w ofercie okazało się prawdą (a właściciel żarliwie nas przekonywał telefonicznie, że jest) zaoszczędzilibyśmy ponad 2 tys. złotych, auto było dokładnie takie, jak szukaliśmy pod wieloma względami, więc warto było ryzykować. Gdyby mąż nie pojechał, to by potem tydzień nie spał, że może jednak warto było - a tak sam się przekonał....
masz rację. gdyby nie pojechał, to by sam sobie wypominał.
Ja już jestem wyczulona na te wszystkie "piękne, śliczne" aukcje, i ogłoszenia z błyszczącymi fotkami. A na monitorze niestety wszystko wygląda ślicznie.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 15:38   #1443
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna_paw Pokaż wiadomość
Hej wpadłam tylko na chwilę, żeby się pochwalić - byłam wczoraj na połówkowym usg i będzie chłopak

buziaki i miłego dnia
Hihi... Znów chłopak. Gratuluję

Zakupiłam znów 5kg pomarańczy W celu zjedzenia oczywiście
I choinkę (sztuczną)

Co do auta to szukaliśmy długo w necie a w końcu pojechaliśmy na giełdę i tam kupiliśmy. Czy był to trafny wybór to trudno powiedzieć bo auto dość awaryjne ale nie było drogie... Przejechałam nim już 20tys

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 15:51   #1444
Darianna25
Zakorzenienie

Witajcie,
Miałam isc spać ale jakos jeszcze nie pora na mnie.
Robię placki ziemniaczane z torebki bo to tylko posiadam w kuchni.Pusta lodówka woła o zakupy.Czekam na męza i pojedziemy po jedzonko.

kees kijowo z tym samochodem.Mój mąż jak kupował obecny samochód to jechał po niego 350km w jedną stronę.Na drugi koniec Anglii.Ale tutaj na szczęście ogłoszenia są rzetelne i jak jest coś nie tak to od razu piszą w ogłoszeniu lub można dopytać.Nasz samochód miał rysę przez pół samochodu i poprosiliśmy o zdjecie tej rysy to nam gosciu wysłał.Zresztą tutaj mozesz wysłać sms z nr rej. samochodu i ci wysyłają informacje zwrotną czy był wypadek,ile ma w rzeczywistosci przejechane itp.

Anna_Paw, kolejny chłopak.Super.Gratuluje.

A mnie nikt nic nie oferuje bo każda koleżanka ma dziewczynkę i wszystkie są w Polsce.Pozostaje mi ebay i tam mam zamiar czatować na okazje.
Fajne te karuzele. Patrzyłam na nie na ebayu ale były tylko 3 no i ceny jednak (mimo ,że uzywane) to nie za małe.

Kropko co to podgrzewacza.Ja mam już od pół roku sterylizator z TT w domu.W pracy mamy taki pracowniczy sklepik do którego trafiaja produkty m.in. z uszkodzonymi opakowaniami lub takie które po prostu nie schodzą.I w taki oto sposób mam ten sterylizator za 6 funtów a nie za 40f.Ostatnio były też smoczki do butelek TT i takie śmieszne zabawki do wózka.Wzięłam a nuż się moze sprzydać. Tez deklaruje,ze będe długo karmić piersia ale kto wie jakie sytuacje się mogą zdarzyć. Za nie długo będą laktatory ale z Aventa to też sobie kupie.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 15:55   #1445
annLee
Zakorzenienie

dziękujemy za wszystkie kciukaski,chyba dobrze zaciskałyście,bo dzidzia zdrowa,wszystko na swoim miejscu ma,downa nie ma
matko,ale się denerwowałam ....
a jeszcze gin miał spóźnienie 40min,więc zdążyłam się nieźle nakręcić
i jak leżałam na badaniu to mi się nogi trzęsły
Cytat:
Tak się zastanawiam, czy mój dzidek rośnie prawidłowo. Podczas ostatniej wizyty był to 16 tc+1 dzień maluch miał niecałe 10 cm długości...Ile miały Wasze dzidki mniej więcej w okolicy 16 tygodnia
niestety nie pomogę,o my w 14 tyg.jesteśmy,ale gdyby było coś nie tak to gin na pewno by Cię o tym poinformował
zresztą to mierzenie to i tak tylko umowne-zależy jak mu się uda zaznaczyć różne cz.ciała,jaki aparat mierzy,podejrzewam ,że jakbyś poszła w tym samym dniu do innego to podałby Ci inne wymiary
nie zamartwiaj się,na pewno wszystko jest oki
Cytat:
Ja stale się nad tym zastanawiam. Wiem, że na Polnej, gdzie chcę rodzić, nie można "załatwić" sobie położnej. Ale taka położna mogłaby być bardzo pomocna, aby np. uniknąć nacięcia krocza (mogłaby je porządnie rozmasować). Kurcze tyle się naczytałam o tym nacinaniu i zszywaniu, że chciałabym uniknąć nacięcia - zresztą jak chyba każda z nas . Natknęłam się na wypowiedzi dziewczyn, których lekarze twierdzili, że rzekomo lepiej jest nawet pęknąć samoistnie, gdyż pęknięcie przebiega wzdłuż mięśni i potem dużo łatwiej się goi...
no z tym nacięciem to ciągle sprzeczne teorie niestety
ja też wolałabym tego uniknać,ale z drugiej strony muszę zdać się na personel niech oni decydują czy trzeba czy nie.Szerze mówiąc to mnie się nawet nikt nie zapytał i gdyby nie małż to bym nawet nie wiedziała,że mnie nacięli
własna położna na pewno pozwoliłaby tego uniknąć-jeśli nie byłoby takiej potrzeby
ale mnie to wkurza,że za kasę tak postępują i dla zasady nie dam
tyle,że nie wiem co mnie czeka i zdana na łaskę/niełaskę może będę zmuszona niestety jak się leży to myśli o tym,żeby jak najszybciej urodzić i bez szwanku dla zdrowia dziecka.Wtedy żadna kasa się nie liczy...Mam jednak nadzieję,że nie będę musiała,będę odważniejsza i narobię rabanu.Może trza zdobyć jakiś telefon do radia czy TV?
Cytat:
annLee, ja też mam lekarza z Polnej i ciotkę - byłą położną, która teraz pracuje w izbie przyjęć. Ale właśnie dlatego, że "Szpital na Polnej jest obecnie największym szpitalem położniczym w Polsce. Rocznie odbywa się tam około 5300 porodów, a Szpital posiada status najwyższego, III stopnia referencji w ginekologii i położnictwie oraz neonatologii" jest powodem mojego wyboru. Będę się czuła bezpiecznie wiedząc, że moje maleństwo i ja otrzymamy najlepszą opiekę A to, że wiele osób twierdzi, że przerób, niemiłe położne, opieka na sali poporodowej do d... itp. jest już mniej istotna
no właśnie
a do kogo chodzisz?
Cytat:
Dziewczyny, ćwiczycie mięśnie Kegla?
tak,jak gdzieś przeczytam
Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Ja też kupuję używane, ale sama je wybieram. Jak mam dostać wór do przebrania, to mnie trzepie od razu.

oj wiem co mas na myśli

Cytat:
A mój TŻ włąśnie do mnie dzwonił, bo dziś jechał specjalnie 250 km w jedną stronę oglądać tego fordzika - wg oferty full wypas, bezwypadkowy, serwisowany w ASO, bardzo mały przebieg itd. A tu się okazało, ze wszystko nieprawda, był klepany, czyli po wypadku, facet nie chciał jechać do serwisu, zeby go sprawdzić, choć wczesniej zapewniał, że nie będzie problemu, nieudokumentowany przebieg - czyli mogłoby się okazać, że połowa części zużyta i do wymiany....oszust cholerny, wiedział, że TŻ taki kawał drogi będzie jechał i tak kłamał, jakbym go dorwała
to niestety norma
jestem w miarę na bierząco,bo teściu już pół roku szuka auta
radzę szukać blisko i osób prywatnych,bo handlarze raczej składakami handlują

Cytat:
Napisane przez Puma13 Pokaż wiadomość
Pewnie zazwyczaj tak jest, że rodzimy w tym szpitalu, gdzie mamy swojego lekarza, bo zawsze na to inaczej patrzą
pewnie tak
Cytat:
Anna_Paw, gratuluję synka.
ja również

choc osobiście mam nadzieję być wątkowym wyjątkiem

-

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 16:03   #1446
Darianna25
Zakorzenienie

annLee no to super,że wszystko ok.
Ja tak się będe denerwowała w poniedziałek.
Stary 2009-12-08, 16:04   #1447
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Witajcie kobity

Cytat:
Napisane przez basiawlg Pokaż wiadomość
Dzięwczyny mam pytanie. Jak kupujecie ciuszki na sh to pierzecie je w proszku dzieciaczkowym czy na razie takim zwykłym a pozniej w maju np w dzieciaczkowym???
Ja piore w zwykłym i pewnie nie będę prała w dzieciowym.

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość

poproszę o kciuki i dobre fluidki o 13,idę do gina badać przezierność
Zaciśnięte O już jesteś i masz dobre wieści. Super!!!

Cytat:
Czy Was też wszyscy uszczęśliwiają rzeczami i pomocą, której nie chcecie? Mam wrażenie, że ostatnio wszyscy się uparli mnie wkurzyć swoją dobrocią.
.
U mnie na razie tego nie ma, ale przy Łukaszu tak miałam. Dostałam ciuszki od cioci męża po jej córce, która ma już swoje dzieci. Wszystkie te śpiochy były wąskie a długie, jak dla modelki Oczywiście do zwrotu, bo ciotunia myślała, że córeczka jak urodzi swoje dziecko, to je weźmie, a córeczka miała je w nosie, bo się bogato wżeniła i same markowe ciuchy ma
Jak mnie będą coś chcieli sprzedać "okazyjnie", to powiem, że już mam kupione albo załatwione

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość

ps. fotki z sobotniego usg - lepszych się nie dało dziś zrobić...
Niuniek sobie odpoczywał, ślicznie

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość

Zaczelo sie od tesciowej,
Czasami jak do nas przychodzi, przyniesie cos i nic nie mowi tylko odklada gdzies na dziwne miejsce i to znajdujemy po jakims czasie i najczescie T. odwozi im to tez w tajemnicy. Bez sensu.

.
Moja teściowa jak chce mi coś kupić, to najpierw się pyta, a najczęściej mam sobie wybrać, a ona płaci. Tak było dzisiaj. Mówiłam jej kiedyś, że chcę zmienić kapę na łóżku w sypialni. Dzwoni dzisiaj do mnie i mówi, że widziała ładne na moim rynku, mam wybrać i kupić, a ona mi odda kasę ( to na prezent pod choinkę ). Poszłam i kupiłam

Cytat:
Hej wpadłam tylko na chwilę, żeby się pochwalić - byłam wczoraj na połówkowym usg i będzie chłopak

buziaki i miłego dnia
Super!!!! Oj chyba chłopaki na razie wygrywają

Cytat:
Natknęłam się na wypowiedzi dziewczyn, których lekarze twierdzili, że rzekomo lepiej jest nawet pęknąć samoistnie, gdyż pęknięcie przebiega wzdłuż mięśni i potem dużo łatwiej się goi...

Ja czytałam, że lepiej naciąć, bo pęknąć( śmieszny wyraz ) można aż do odbytu i wtedy jest problem.
Ja jeszcze nie ćwiczyłam, mam czas

Cytat:
Autko na nasze możliwości finansowe - Ford Focus, w tej nowej linii z 2006 roku. Mój TŻ marzy o kombi, ale ja niezbyt dobrze sobie radzę z parkowaniem długimi autami , więc szukamy hatchbacka .
Bardzo fajne autko. My mieliśmy wcześniej Mondeo. W zeszłym roku zmieniliśmy na Renault Scenic, taki mini van...i teraz się przyda

Cytat:

A mój TŻ włąśnie do mnie dzwonił, bo dziś jechał specjalnie 250 km w jedną stronę oglądać tego fordzika - wg oferty full wypas, bezwypadkowy, serwisowany w ASO, bardzo mały przebieg itd. A tu się okazało, ze wszystko nieprawda, był klepany, czyli po wypadku, facet nie chciał jechać do serwisu, zeby go sprawdzić, choć wczesniej zapewniał, że nie będzie problemu, nieudokumentowany przebieg - czyli mogłoby się okazać, że połowa części zużyta i do wymiany....oszust cholerny, wiedział, że TŻ taki kawał drogi będzie jechał i tak kłamał, jakbym go dorwała
Przykro mi, a faceta opisać, że łajdak

Otworzyli koło mnie nowy ciuchland, no i nie mogłam się oprzeć Wydałam całe 23 zeta Jutro mają nową dostawę Brałam rzeczy uniwersalne, ale jakie sukienusie były

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2009-12-08 o 16:08
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 16:16   #1448
Konto usunięte

Cytat:
dziękujemy za wszystkie kciukaski,chyba dobrze zaciskałyście,bo dzidzia zdrowa,wszystko na swoim miejscu ma,downa nie ma

-
Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość

Otworzyli koło mnie nowy ciuchland, no i nie mogłam się oprzeć Wydałam całe 23 zeta Jutro mają nową dostawę Brałam rzeczy uniwersalne, ale jakie sukienusie były
czyli Ciebie też dopadło.
Puchatkowy rampers jest super.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 16:29   #1449
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:

Ja czytałam, że lepiej naciąć, bo pęknąć( śmieszny wyraz ) można aż do odbytu i wtedy jest problem.
Ja jeszcze nie ćwiczyłam, mam czas

Bardzo fajne autko. My mieliśmy wcześniej Mondeo. W zeszłym roku zmieniliśmy na Renault Scenic, taki mini van...i teraz się przyda

Przykro mi, a faceta opisać, że łajdak

Pierwsze zdjęcie - super ciuszki.
My mamy teraz focusa ale z dużym silnikiem i planujemy go zmienić na coś mniejszego.Peugeot 206 chyba bedzie.No a nad Sceniciem też myślimy jako drugim samochodzie takim rodzinnym bardziej. Na razie mamy jedno auto i się nim wymieniamy ale czasami muszę na miasto wyskoczyć - teraz to nie problem bo mam blisko i na nóżkach śmigam - ale po przeprowadzce bede miała ciut dalej no i brzuch bedzie większy.

Co do nacinania to ja się tego nie biję bo przy bólach porodowych w ogóle tego nie czuć.
Stary 2009-12-08, 16:39   #1450
Puma13
Zadomowienie

Bydgoszczanka, ciuszki śliczne
AnnLee, super, że z maleństwem w porządku.

Czy na naszym wątku oprócz mojej i Eniggmy córci, mamy jeszcze jakąś dzieczynkę

Nadia 06.05.2010
Puma13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 16:41   #1451
kees26
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
.

kees kijowo z tym samochodem.Mój mąż jak kupował obecny samochód to jechał po niego 350km w jedną stronę.Na drugi koniec Anglii.Ale tutaj na szczęście ogłoszenia są rzetelne i jak jest coś nie tak to od razu piszą w ogłoszeniu lub można dopytać.Nasz samochód miał rysę przez pół samochodu i poprosiliśmy o zdjecie tej rysy to nam gosciu wysłał.Zresztą tutaj mozesz wysłać sms z nr rej. samochodu i ci wysyłają informacje zwrotną czy był wypadek,ile ma w rzeczywistosci przejechane itp.

.
No właśnie, w Polsce to się chyba nigdy nie zmieni. 4 lata mieszkałam w Holandii, gdzie ludzie też byli po prostu UCZCIWI. Po powrocie do kraju naiwnie sądziłam, że u nas coś się polepszyło, ale pewne kwestie pozostają niezmienne.... - oczywiście nie generalizuję i nie mówię, że wszyscy są bee, ale często można spotkać oszustów itd.

Cytat:
i jak leżałam na badaniu to mi się nogi trzęsły -
Rewelacyjne wieści

Cytat:
niestety nie pomogę,o my w 14 tyg.jesteśmy,ale gdyby było coś nie tak to gin na pewno by Cię o tym poinformował
zresztą to mierzenie to i tak tylko umowne-zależy jak mu się uda zaznaczyć różne cz.ciała,jaki aparat mierzy,podejrzewam ,że jakbyś poszła w tym samym dniu do innego to podałby Ci inne wymiary
nie zamartwiaj się,na pewno wszystko jest oki -
Masz rację , gdyby coś było nie tak ginka by zauważyła

Cytat:
do kogo chodzisz?-
Chodzę do p. Wioletty Meissner i jak na razie jestem zadowolona.

Cytat:

Superowe ciuszki!

Edytowane przez kees26
Czas edycji: 2009-12-08 o 16:43
kees26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 16:44   #1452
basiak
Raczkowanie

Cytat:

buziaki i miłego dnia
Gratuluję

Cytat:
ja też bardzo dużo ciuszków dostałam i to piękniejszych niż myślałam,że takowe istnieją
od kochanej Rzabbki angielskich firm a i w lumpkach teraz tylko takie kupuję-te które kupują to wiedzą o co chodzi,nie porównywalna jakość i wzornictwo
Racja piękne są. Ja też większość takowych kupuję.

Cytat:
Tak się zastanawiam, czy mój dzidek rośnie prawidłowo. Podczas ostatniej wizyty był to 16 tc+1 dzień maluch miał niecałe 10 cm długości...Ile miały Wasze dzidki mniej więcej w okolicy 16 tygodnia
Mój miał w 16t2d równe 10 cm.

Cytat:
Też jak mi się przypomni, czyli sporadycznie.

Cytat:
Witajcie kobity
Fajowe te śpiochy z łapkami i ogonkiem To ogonek jest, dobrze widzę?

Dziewczyny nie zazdroszczę wam tych namolnych darczyńców Teściowa Araczki to już normalnie przebija wszystkich Debeściak
U mnie spokój na razie. Mam trochę rzeczy po synku siostry, ale z ciuszków to niewiele na dziewczynkę się nadaje i całe szczęście, bo jak przeglądalam je z moją mamą i mówiłam, że mi się coś nie podoba, to już fochy strzelała, że jak to coś po jej wnusiu ukochanym może mi nie pasić
Mam jeszcze łożeczko i materac, praktycznie nowe, bo mały chyba tylko jedną noc przespał w nim, a później moja siostra wzięła go do łóżka i tak zostało....

Co do samochodu, to niezły ch...... z tego pana. Ja się w tych kwestiach wogóle nie orientuję, bo mamy samochód w leasingu na firmę. Ale współczuję na takiego trafić.

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Cytat:
Bydgoszczanka, ciuszki śliczne
AnnLee, super, że z maleństwem w porządku.

Mamy moją

Właśnie AnnLee że ok wszystko

Szymek 16.04.2010

Edytowane przez basiak
Czas edycji: 2009-12-08 o 17:16
basiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 16:54   #1453
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Co do nacinania to ja się tego nie biję bo przy bólach porodowych w ogóle tego nie czuć.
ja też nie boję się nacinania, bo tego nie czuć, szycie tez nie boli.
Natomiast potem- róznie bywa. Jedne kobiety "goją się" w tydzień i są w pełnej formie jak przed ciążą. ; inne- niekoniecznie.
Mi wszystko popękało, szwy puściły (za wszystko obwiniam szpitalne łózka- tak wysokie, że za cholere z nich nie umiałam zejść bez naciągania się ), zanim pojechałam do ginki, bo dziwne mi się wydawało, że wciąż mnie wszytsko tak mocno boli, to się okazało, że tkanki już się zabliźniają , i do poprawkowego szycia się to nie kwalifikuje, bo trzeba by skórę ścinać na nowo... i zostawiliśmy do zabliźnienia z myślą, że przy kolejnym porodzie się to naprawi. Ale miesiąc smarowania, wstrzykiwania róznych medykamentów itd. nie było to wszytsko przyjemne.

Cytat:
chyba nie. póki co.
zmykam do domu.pa.
Stary 2009-12-08, 17:10   #1454
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:

Ja na razie nie wiem, kto mieszka w brzusiu, dowiem się 22.12 , albo 10.12. Mam wizytę u gina i jak zrobi USG, to może coś będzie widać

Cytat:
Napisane przez basiak Pokaż wiadomość
Fajowe te śpiochy z łapkami i ogonkiem To ogonek jest, dobrze widzę?
Dobrze widzisz

Pachnie u mnie w domu kapustką kiszoną. Zrobiłam kapuśniak z kiszonej Nie jadłam chyba 100 lat

Kupiłam jeszcze mężowi w lumpku nowiutki golf C&A za 14 zł. Mam nadzieję, że będzie dobry.

Wynajmujemy studentkom mieszkanie po dziadkach. I jak co miesiąc pytają się one ile mają płacić czynszu. Oszaleć można. Nie dosyć, że wszystkie faktury wysłaliśmy im na maila, to jeszcze mówiłam, że jak będą zmiany, to je poinformujemy ...ale po co zajrzeć do poczty. Nie wiem tylko jak takie bezmyślne istoty dostały się na studia. Ciekawe, czy tak o wszystko pytają co chwilę wykładowców

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2009-12-08 o 17:16
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 17:18   #1455
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
Czy Was też wszyscy uszczęśliwiają rzeczami i pomocą, której nie chcecie?
U mnie na razie nie ma takiego problemu... dostałam trochę ciuchów od bratowej i mam dostać też łóżeczko i to tyle

Cytat:
ale nietypowe zdjęcie te pierwsze takiego jeszcze nie widziałam
Cytat:
A jakis czas temu kolezanka z pracy (babka 55 lat, matka 2 synow 18 i 16 lat) powiedziala, ze zrobila porzadki i znalazla pelno zabawek i spytala czy je przyniesc....powiedzialam , ze nie i koniec tematu.
Kolezanka tesciowej sie wygadala, ze juz siedzialy i obgadaly na jaki kolor POMALUJA sypialnie dziecka.
Szok.
to już przegięcie

Cytat:
ale mamy wysyp chłopców Gratuluję! ....ja też coś czuję, że będzie chłopak

Cytat:
Ile miały Wasze dzidki mniej więcej w okolicy 16 tygodnia
Ja byłam w 17 tygodniu na wizycie i mi gin nie powiedział...tzn. ja go pytałam, on zmierzył, ale potem ktoś zadzwonił do niego i zapomniałam się dopytać a on w końcu nie powiedział... :/
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15733842]no,no... niezła bryka.
co się tyczy kombika- super sprawa. A że człowiek się całe życie uczy, to i Ty parkować się naumiesz. [/QUOTE]
Dokładnie, niedawno sama byłam przerażona jak kupiliśmy kombika, ale teraz już mi on nie straszny Kwestia praktyki jak zwykle
Cytat:
Ludzie są dziwni.... a sprzedawca to co sobie myślał? że Twój TŻ przyjedzie i go weźmie bez sprawdzania i nie zauważy, że był bity? Miał gościu tupet...Takich to tylko
Cytat:
Super, że wsio oki

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15739173]ja też nie boję się nacinania, bo tego nie czuć, szycie tez nie boli.
Natomiast potem- róznie bywa. Jedne kobiety "goją się" w tydzień i są w pełnej formie jak przed ciążą. ; inne- niekoniecznie.
Mi wszystko popękało, szwy puściły (za wszystko obwiniam szpitalne łózka- tak wysokie, że za cholere z nich nie umiałam zejść bez naciągania się ), zanim pojechałam do ginki, bo dziwne mi się wydawało, że wciąż mnie wszytsko tak mocno boli, to się okazało, że tkanki już się zabliźniają , i do poprawkowego szycia się to nie kwalifikuje, bo trzeba by skórę ścinać na nowo... i zostawiliśmy do zabliźnienia z myślą, że przy kolejnym porodzie się to naprawi. Ale miesiąc smarowania, wstrzykiwania róznych medykamentów itd. nie było to wszytsko przyjemne.
[/QUOTE]
Troszkę przerażające jest to, co napisałaś Okazuje się, że u mnie w szpitalu nacinanie krocza jest przeprowadzane standardowo... Podobno dlatego, żeby się nie popruć samej za bardzo i dodatkowo dlatego, że kobity nie współpracują i to chyba ma przyspieszyć poród Muszę jeszcze dokładnie poczytać opinie i relacje z tej mojej porodówki

Edytowane przez yolanda9
Czas edycji: 2009-12-08 o 17:21
yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 17:49   #1456
Puma13
Zadomowienie

Basiak, musiałam nie doczytać, że i u ciebie w brzuszku mieszka dziewczynka to w takim razie są 3, a chłopaków? chyba więcej bo doliczyć sie nie mogę

Lea, naprawdę miałaś pecha z tymi szwami. Ja nacięcie czułam, ale to nie było nic strasznego, szyli mnie w narkozie, potem puścił mi jeden szew i po 10 dniach praktycznie, to był koniec przygód. Ale w czasie gdy te szwy tam są, to było to bardzo uciążliwe, po zdjęciu szwów o niebo lepiej.U mnie w szpitalu, przy pierwszym porodzie też nacinają chyba wszystkich.

Kurczę, chciałam sobie znaleść jakąś pracę dodatkową do domu, ale jak podpiszę jakąkolwiek umowę, to przepadnie mi to macierzyńskie z poprzedniej pracy i chyba dooopa z tego będzie.

Nadia 06.05.2010
Puma13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 18:17   #1457
basiak
Raczkowanie

Cytat:
Basiak, musiałam nie doczytać, że i u ciebie w brzuszku mieszka dziewczynka to w takim razie są 3, a chłopaków? chyba więcej bo doliczyć sie nie mogę
tak narazie faceci górą

Jeszcze chyba Birrichina ma dziewczynkę, ale coś się nie odzywa ostatnio. To by były 4.

Szymek 16.04.2010
Stary 2009-12-08, 18:21   #1458
pearl4
Raczkowanie

Dziewczyny, pisałam wam wczoraj o lekkim plamieniu. Po południu nic sie nie zmianiało na lepsze wiec postanowiłam przypieszyc z tą wizytą u lekarza.
Okazało sie ze odkleja mi sie kosmówka blisko szyjki i mam leżec cały czas
Nic nie przepisał ale mam sie pojawic jeszcze w piątek na przedluzenie L4 i wtedy zadecyduje.

Z tego co wiem to żadnej z Was sie to nie przytrafiło zatem przestrzegam was tylko że nawet jak bedzie małe plamienie bez wyraźnej przyczyny to leccie do gina. Odklejenie kosmówki było widac wyraznie na usg dopochwowym. Ja podejrzewam że przyczyną była moja zbytnia aktywnosc w weekend: latanie po sklepach i rodzinie.
pearl4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 18:47   #1459
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Hej dziewczyny

Odzywam się tak ni to zgruchy ni z pietruchy...

Wspomniałyście o chłopczykach, to i ja się przyłączam dla synusiów mamusi Najpradopodobniej będzie mały Aleksander

Mykam coś przekąsić bo zaraz mi głowa pęknie...

dla każdej i trzymajcie się ciepło

zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 18:47   #1460
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Czy Was też wszyscy uszczęśliwiają rzeczami i pomocą, której nie chcecie? Mam wrażenie, że ostatnio wszyscy się uparli mnie wkurzyć swoją dobrocią.

I tak co chwila... Już mi nie starcza dyplomacji... Zaczyna mnie to wkurzać.
Chyba nie, bo potrafię odmówić wprost - bardzo to łatwe, wystarczy powiedzieć, że "wiesz, przykro mi, ale mąż upiera się, że wszystko nowe chce, dostał prawdziwego bzika na tym punkcie" Działa stuprocentowo

Cytat:
Zwłaszcza ta pierwsza -

Cytat:
Czasami jak do nas przychodzi, przyniesie cos i nic nie mowi tylko odklada gdzies na dziwne miejsce i to znajdujemy po jakims czasie i najczescie T. odwozi im to tez w tajemnicy. Bez sensu.
Raaany, jaka konspira
Cytat:

buziaki i miłego dnia
Gratuluję Ponoć kiedy rodzi się wielu facetów, wojna się szykuje

Cytat:
Ja już usłyszałam radę odnośnie karmienia. Spytałam koleżankę o firmę, z której kupiła podgrzewacz. W efekcie usłyszałam sto pytań: po co, na co, a na koniec wyrzut: a pierś? I to od kobiety, która nie karmiła nawet 5 minut, bo nie umiała i nie zamierzała się uczyć.
Ja nie ukrywam, gdy ktoś spyta, że nie mam parcia ani na karmienie cyckowe, ani n a butelkowe. Co będzie, to będzie, nie dam się zwariować W przeciwnym razie czeka mnie trauma, gdybym pokarmu nie miała, a po cholerę mi takie kwiotki?

Cytat:

Ja nie wiem, bo nie byłam na USG już 3 tyg. W pt. się dowiem. Ale to już będzie 18 tydzień - 17 tygodni i 4 dni.
Te, królewna, gratuluję, bo Ty chyba zaczynasz 18 tydzień dzisiaj

Cytat:
Ja piore w zwykłym i pewnie nie będę prała w dzieciowym.

Uff, choć jedna myśli tak, jak ja No jasne, że jeśli dziecior będzie miał uczulenie, to zmienię proszek, ale nie zamierzam od początku dać się zwariować.

A pieskowe śpioszki są cudne

Cytat:

No ja się koniecznie na dziouchę nastawiam Patrząc na przewagę facetów, to kurde - musi równowaga byc, nie?

Cytat:
Napisane przez pearl4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pisałam wam wczoraj o lekkim plamieniu. Po południu nic sie nie zmianiało na lepsze wiec postanowiłam przypieszyc z tą wizytą u lekarza.
Nic nie przepisał ale mam sie pojawic jeszcze w piątek na przedluzenie L4 i wtedy zadecyduje.

Z tego co wiem to żadnej z Was sie to nie przytrafiło zatem przestrzegam was tylko że nawet jak bedzie małe plamienie bez wyraźnej przyczyny to leccie do gina. Odklejenie kosmówki było widac wyraznie na usg dopochwowym. Ja podejrzewam że przyczyną była moja zbytnia aktywnosc w weekend: latanie po sklepach i rodzinie.
Trzymam kciuki, uważaj na siebie!!!

Zasypiam cały dzień dzisiaj, jestem jak śnięta ryba
Energii starszyło mi na umycie garów i napalenie w piecu. Całą resztę spaliłam w szkole.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 19:18   #1461
olivka_7
Zakorzenienie

Witam.
Jeśli mogę chętnie przyłączę się do wątku Mam termin na 10 maja 2010.
Jak na razie praktycznie cały czas leżę.
Widzę że juz powoli zakupkowy szał

Kornelcia

ZĘBALE
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 19:39   #1462
margo80
Zakorzenienie

Cytat:

choc osobiście mam nadzieję być wątkowym wyjątkiem

-
super wieści
ja chętnie dołączę do mniejszości dziewczyńskiej
Cytat:
Niuniek sobie odpoczywał, ślicznie
a właśnie, że nie gin musiał się ostro namęczyć, żeby jakieś ujęcie złapać, bo dzidek szalał. małż stwierdził, że po ruchach mu to na chłopaka wygląda, ale ja wolę wierzyć, że to mała łobuziara tam rośnie
słodkie ciuszki.
Cytat:
moja na razie tylko w mojej głowie
Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
ale nietypowe zdjęcie te pierwsze takiego jeszcze nie widziałam
już ktoś kiedyś wklejał coś podobnego, ale w kolorze. bo na monitorze oprócz tego standardowego widoku (2 zdjęcie), gin zmieniał na taki widok w kolorze sepii, nie wiem czy przypadkiem nie 3d, bo się nie znam. fotki niestety w kolorze nie dostaliśmy.
Cytat:

leż i uważaj na siebie
Cytat:
Napisane przez zgadnij_MS Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Wspomniałyście o chłopczykach, to i ja się przyłączam dla synusiów mamusi Najpradopodobniej będzie mały Aleksander

Mykam coś przekąsić bo zaraz mi głowa pęknie...

dla każdej i trzymajcie się ciepło
chłopy górą
Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Witam.
witaj. napisz nam coś o sobie.

Kropko - dowiedziałam się. chodzi o tę samą p. Grażynę i koleżanka nie zna jej losów, ale mówi, ze wydaje jej się mało prawdopodobne, zeby wyjechała, bo jest starszą kobietą, mającą tu dzieci i działkę oraz męża, który nie lubi się podobno ruszać z domu za bardzo. obiecała wypytać tatę i mamę (oboje związani ze szpitalem).
i co do samego rodzenia. nie ma opcji, ze ktoś się nie zgadza na Twój poród rodzinny, bo nikogo nie pytają. boksy zapewniają wystarczającą intymność i nikt nikomu nie przeszkadza. a tatusiowie są podobno bardzo mile widziani

Ewcia
Przemek

Edytowane przez margo80
Czas edycji: 2009-12-08 o 19:40
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 19:41   #1463
basiak
Raczkowanie

Cytat:
Hej dziewczyny

Gratulacje

Cytat:

Trzymaj się

Cytat:
Witam.
Witaj
A dlaczego musisz leżeć?

Szymek 16.04.2010
Stary 2009-12-08, 19:55   #1464
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Witaj, Olivko
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 20:06   #1465
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Kropko - dowiedziałam się. chodzi o tę samą p. Grażynę i koleżanka nie zna jej losów, ale mówi, ze wydaje jej się mało prawdopodobne, zeby wyjechała, bo jest starszą kobietą, mającą tu dzieci i działkę oraz męża, który nie lubi się podobno ruszać z domu za bardzo. obiecała wypytać tatę i mamę (oboje związani ze szpitalem).
i co do samego rodzenia. nie ma opcji, ze ktoś się nie zgadza na Twój poród rodzinny, bo nikogo nie pytają. boksy zapewniają wystarczającą intymność i nikt nikomu nie przeszkadza. a tatusiowie są podobno bardzo mile widziani
Nie wiem czy prawdopodobne czy nie, bo w osobiste jej sprawy nie wnikam, ale wiem to od lekarza internisty z K-wa. Zresztą cała przychodnia i pół szpitala mówiło o tym gdzie i do kogo pojechała.
A z tą starszą kobietą to tak ostrożnie, pani Grażyna jest z 52go rocznika.
Owszem, ma dzieci, męża (chorego zresztą) i działkę, ale to czasem za mało.

Dzięki za info odnośnie porodu. Za parę dni dowiem się z pierwszej ręki, bo okazuje się, że żona kolegi mojego męża jest tam położną. Świat jest mały.

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Cytat:
Witam.
No nareszcie.
Witaj słońce Ty moje. Rozgość się. I daj głos czasem.

Wszystko dobrze, leżysz dalej profilaktycznie czy musisz, bo coś?

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15741829]Chyba nie, bo potrafię odmówić wprost - bardzo to łatwe, wystarczy powiedzieć, że "wiesz, przykro mi, ale mąż upiera się, że wszystko nowe chce, dostał prawdziwego bzika na tym punkcie" Działa stuprocentowo [/quote]
No właśnie nie działa. Już usłyszałam, że dopiero co zjechał z pracy za granicą, nie miał roboty tutaj, potem co zarobił to płacił za potrzebny mu do pracy kurs i już nagle taki burżuj, że materaca nie chce po czyimś dziecku.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15741829]
Te, królewna, gratuluję, bo Ty chyba zaczynasz 18 tydzień dzisiaj
[/QUOTE] Ano chyba jakoś tak.
To piąty miesiąc zdaje się?

"Masz świra to go hoduj."

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2009-12-08 o 20:01
kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 20:18   #1466
Sauvignon
Raczkowanie

Cytat:

-
annLee - gratuluję i bardzo się cieszę

Przez przypadek otworzyłam ten wątek, bo rzadko bywam na wizażu, a sama nie jestem majowo-czerwcowa, tylko lutowa. Pewnie na wiosnę wrócę do "odchudzania po trzydziestce".

Pozdrawiam serdecznie!

Sauvignon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 20:19   #1467
Konto usunięte

Cytat:
Lea, naprawdę miałaś pecha z tymi szwami. Ja nacięcie czułam, ale to nie było nic strasznego, szyli mnie w narkozie, potem puścił mi jeden szew i po 10 dniach praktycznie, to był koniec przygód. Ale w czasie gdy te szwy tam są, to było to bardzo uciążliwe, po zdjęciu szwów o niebo lepiej.U mnie w szpitalu, przy pierwszym porodzie też nacinają chyba wszystkich.
a nie czujesz teraz szwów- tzn. blizn?
mnie targają jak mam okres- tak jakby nerwobóle.

Cytat:
to leż i odpoczywaj.

Cytat:

to częściej się tak odzywaj.
i gratki za chłopca.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15741829]
Uff, choć jedna myśli tak, jak ja No jasne, że jeśli dziecior będzie miał uczulenie, to zmienię proszek, ale nie zamierzam od początku dać się zwariować. [/QUOTE]
jeszcze ja tak samo myślę.

Cytat:
Witam.
witaj.
podaj dane do listy na pierwszej stronie, i napisz coś więcej o sobie.
Stary 2009-12-08, 20:19   #1468
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Przytrafiło się, przytrafiło, Kees od tego zaczęła.

Kciuki dla Was.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 20:25   #1469
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy prawdopodobne czy nie, bo w osobiste jej sprawy nie wnikam, ale wiem to od lekarza internisty z K-wa. Zresztą cała przychodnia i pół szpitala mówiło o tym gdzie i do kogo pojechała.
A z tą starszą kobietą to tak ostrożnie, pani Grażyna jest z 52go rocznika.
Owszem, ma dzieci, męża (chorego zresztą) i działkę, ale to czasem za mało.

Dzięki za info odnośnie porodu. Za parę dni dowiem się z pierwszej ręki, bo okazuje się, że żona kolegi mojego męża jest tam położną. Świat jest mały.
to jednak wiesz więcej ode mnie
z chęcią poczytam, czego Ty się dowiesz.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 20:28   #1470
biankaaa
Zadomowienie

Hej Dziewczyny
Dawno nie pisalam, ale chcialam zagadnać jeszcze w temacie porodow, naciec,poloznych bo widze ze teraz na tapecie Czy ktoras z Was rozwaza porod domowy?
Po pierwszym porodzie, ktory odbyl sie w szpitalu zdecydowalismy z mezem ze nastepny, o ile bedzie to mozliwe, odbedzie sie w naszym domu. Mam nadzieje, ze sie uda

Pozdrawiam
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości