|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
a kupujecie komodę z przewijakiem?
|
|
|
|
#752 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szczebelkow wyciąganych nie ma. Więc lepiej się dokładnie dopytać.Pewnie jakbyśmy nie byli takimi leniwcami to można by było wymienić łóżeczko, ale mężusiowi nie chciało się już go składać i zostaliśmy przy tym. Jeszcze możesz zwrócić uwagę ilo poziomowe są, bo występuję 2 i 3 poziomowe. My kupiliśmy najtańsze i najzwyklejsze za 130zł z 3 poziomami, za wyprofilowane ścianki w półkola, lub za wzory jakiś misiów są odpowiednio droższe.
|
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
Pola ja bym bardzo chciala bo byloby to najwygodniejsze dla mnie lecz niestety z braku miejsca ja nie dam rady... mam przewijak na lozeczko tylko
Dziewczyny sliczne brzuszki ![]() Co do lozeczka ja mam DREWEX KUBA jest bardzo fajne zwykle jase drewno z szyflada zaplacilam za nie 280 zl dodatek marerac i komplet poszewek. takie najzwyklejsze lozeczko jak dla mnie bomba. 3 poziomowe z wyjmoawnymi szczebelkami.
Edytowane przez Asiuulka89 Czas edycji: 2009-12-08 o 17:28 |
|
|
|
#754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gooha a jakie dokładnie kupiłaś? |
|
|
|
|
#755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niemniej w Kuby jest duża głeboka komoda...na jego ciuszki.... Na nią miałam przewijak Gluck....specjalnie go nie sprzedawałam z mysla o 2gim dziecku.... Uważam to za świetne rozwiązanie..... w pierwszej szufladzie miałam pieluszki, podkłady itp. obok husteczki i koszyczek z oliwką, kremem do pupy, spirytusem, wacikami itp.... To była mega wygodaaaaa... Wklejalam kiedyś fotkę...nawet chyba dwa razyyyyy ;/ No ale wkleję raz jeszcze bo jej nie skasowałam
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-12-08 o 17:34 |
|
|
|
|
#756 |
|
Raczkowanie
|
co do wielkości łóżeczka, myslę,że standardowy wymiar najleszy.Co prawda, ja jeszcze nie mam,ale pewnie w weekend zamowimy na allegro, bo ja i tak nie moge powstac z mar ;-), a po Piotrka rekonesansie po sklepach dalej nic nie wiemy..:-P. Ja bylam nawet gotowa kupic lozeczko w Ikei...No wiec w kazdym razie utaptrzylam takie od producenta na allegro za 200
|
|
|
|
#757 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za komplementy
![]() Musiałam się drzemnąć- ostatnio robie to codziennie ale nie umiem się opanować... a potem jestem wymięta jak pięciozłotówka |
|
|
|
#758 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki Dziewczyny za wszystkie info.wielkie buziaki dla Was.
![]()
|
|
|
|
#759 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#760 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chcę przewijak na łóżeczko
|
|
|
|
#761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Drewex Kuba 3? |
|
|
|
|
#762 |
|
Zakorzenienie
|
ja planuje kupić komodę z przewijakiem z Ikei
|
#763 |
|
Zakorzenienie
|
dzien doberek. Nie bylam dzis u lekarza (tego z centrum krwiodastwa i krwiolecznictwa). Ide jutro jak sie uda.
pola - co do lozeczka - to jesli masz miejsce, to sadze, ze lepsze bedzie 70 x 140. Po pierwsze - dzidzia ma wiecej miejsca, zeby sie krecic w lozeczku. Po drugie - po 2 latach przerabiasz na zwykle lozeczko i sluzy do 5-6 roku zycia. Nie musisz kupowac wiekszego i nie musisz sobie pozniej zagracac mieszkania od razu takim duzym lozkiem. I takiemu dwulatkowi tez pewnie bedzie latwiej pozniej sie przestawic na "nowe" stare lozko. A co do lozeczka jeszcze - to trzeba zwrocic uwage czy dziala szuflada. My wymienialismy lozeczko i za rowno w pierwszym jak i drugim byl problem z szuflada. Edytowane przez celka2000 Czas edycji: 2009-12-08 o 18:15 |
|
|
|
#764 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
YouYou, Gooha, Zebra sliczne brzuszki i juz calkiem pokazne ![]() Kurcze ale dzisiaj naprodukowalyscie stron. Zmykam robic kolacyjke
|
|
|
|
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
Gosbaj
![]() Obżarłam się jak dzika zebra umierammmm
|
|
|
|
#766 |
|
Zakorzenienie
|
Dzika zebra
![]() ************************* A mnieplecy boląąąąąąąa strasznie...chyba dziś zrobie maslane oczęta by mąż zrobił mi masaż
|
#767 |
|
Raczkowanie
|
No dziewczyny ale lecicie z tymi postami, serca nie macie 4 strony do nadrobienia mialam, ale lekcja odrobiona
![]() ![]() ![]() ![]() Mamusie brzuszki macie przesliczne ![]() ![]() ![]() ![]() A JESLI CHODZI O ZGAGE TO TEZ DOBRZE WZIASC MALA LYZECZKE CUKRU I NPRZeZ CHWILE NIC NIE PIC. Ale mialam dzis lenia zwleklam sie z lozka o 14 dacie wiare ![]() ![]() ![]() wypilam kawke a teraz do bym mogla skakac, latac, tylko z tym brzuchem to troche nie bardzo BYŁEM MOTYLEM ALE UTYŁEM ![]() ![]() : cool:A jesli chodzi o moj brzusio, to moj maluszek od 3 dni tak szaleje, chyba czuje ze jutro moze bedezie scan i bedziemy go podgladac - moja mala kruszyna ![]() chyba juz mu sie powoli robi ciasno |
|
|
|
#768 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja łóżeczko to mam po synku,niezniszczone i takie zwykłe drewniane.3 poziomu i wyciągane 2 szczebelki.A przewijak mam taki najzwyklejszy na łóżeczko co się kładzie,albo na komodę.Używałam go może 3 miesiące a potem wygodniej mi było na łóżku przewijać i ubierać dziecko.
W styczniu złożymy znowu łóżeczko i zobaczymy czy nadal z nim wszystko OK ,bo w piwnicy stoi.Materac kupiłam nowy taki jak miałam za pierwszym razem gryka-kokos,bez pianki.To co przetestowałam na pierwszym synku,będę stosowała przy drugim.Łącznie z kosmetykami
|
#769 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny powiedzcie jak to jest u was z przytulankami?jesli macie oczywiscie ochote odpowiadac na to pytanie
|
|
|
|
#770 |
|
Zakorzenienie
|
PysiaAle mam zgagę, ale słodkie to ją u mnie wzmaga jeszcze więc nie odwarzę się z tym cukrem... Elcia u mnie od jakiegos czasu ich nie ma. Wogóle:P Czasem nawet miałabym chęć ale wtedy męża nie ma albo on nie ma siły(chyba wkroczył w etap kiedy facetą ciężarnych spada testosteron w przygotowaniu na ojcostwo- czytałam w gazecie - bo przedtem to on zmęczony nie zmęczony ale chciał). Ale jeśli mam być szczera nawet jak coś do zcegoś u ans dochodziło to nie byłam zachwycona, bo ciaśniej jakoś i co chwilkę mi się siku zachciewało co nie sprzyjało rozkoszowaniu się.
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2009-12-08 o 18:46 |
|
|
|
#771 | |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny teściowa się rano pytała co ma mi kupić w sklepie , kazałam kupić jogurty z jogobeli te duże - kupiła ale śmietany 18% pominełam ten fakt i powiedziałam że mogą być ale miała kupić jogurty . powiedziała że po południu jedzie jeszcze raz do sklepu i mi kupi - kupiła , ale jogurty 0% z jakieś firmy mleczarskiej i co ja teraz zrobię z takim niepotrzebnym nabiałem śmiać mi się chce a muszę sie uspokoić bo za chwile przyjdzie pomyć naczynia ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Cytat:
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#772 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale tajemnic nie zdradzę ![]() Cytat:
Zartowałam ![]() Ehhh te teścioweeee
|
|
#773 |
|
Zakorzenienie
|
zeberko,ulcia no wlasnie u nas nigdy nie bylo z tym problemu bo nawet jak byl zmeczony to bylo ok a teraz od jakiegos czasu nic wiec sie go pytalam o co chodzi ale nie chcial mowic tylko ze jest zmeczony po pracy i w koncu w sobote powiedzialam ze nie odpuszcze to powiedzial ze jak mialam maly brzuch to bylo ok a teraz mam taki duzy i maly jest juz duzy i ze sie boi
bo nie wie czy malemu nie zaszkodzi no myslam ze padne
|
|
|
|
#774 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Maz sie smieje ze jakas napalona sie zrobilam![]() Takze teraz jest super, a że u mnie wszystko jest pozamykane i wysoko to nie widze przeciwwskazan![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Jedynym "udziwnieniem" mojego meza jest to ze najlepiej jest jak zostaje w koszulce. A to dlatego ze mowi ze jakos mu glupio jak widzi moj brzuszek, ze wtedy mysli o synku i nie moze sie skupic ![]() ah faceci dziwni sa ale i tak i kochamy
|
||
|
|
|
#775 |
|
Zakorzenienie
|
Mój zawsze miał siłę i ochotę tak więc myślę, ze to to o czym czytałam... Przygotowani do roli ojcostwa, spadek poziomu testosteronu żeby nie miał głupot w głowie
Dokładnie tak pisało i u nas pasuje jak ulał No ale ma zapowiedziane, że jak się mały do 15tego nie wykluje to będziemy przyspieszać![]() Gosbaj u nas było an odwrót ja wolałam być w koszulce a on wolał na golasa ![]() ![]() ![]() a jak u Was po przytulankach jakieś twardnienia brzuszka?
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2009-12-08 o 19:01 |
|
|
|
#776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wlasnie mi jakos tez ostatnio sie libido podnioslo
|
|
|
|
|
#777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do seksu to u nas zakaz.... A ja mam taka chcice ze hej...
|
|
#778 |
|
Zadomowienie
|
dostałam moje zakupy kupione u tego allegrowicza
http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=4222926 super , bo wszystko się zgadza i bardzo szybko dotarło do mnie od razu humorek lepszy
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#779 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z brzuszkiem też nie odczuwałam stwardnienia, może dlatego, że już jest twardy ![]() za to malutka kopniaczka daje jak poczuje, że głaskam brzunio ja kupiłam blat zakładany na łóżeczko i do tego przewijak mięciutki we wzorze pościeli Cytat:
za gondolę, spacerówkę, nosidełko-fotelik, śpiworek daliśmy 1200zł z wysyłką ! ale ten nowy sklep na towarowej ma fajne wózki i też podobne ceny.
|
|
|
#780 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:27.

szczebelkow wyciąganych nie ma. Więc lepiej się dokładnie dopytać.

.

umierammmm

jakieś twardnienia brzuszka?