|
|||||||
| Notka |
|
| Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Filmy o tematyce świątecznej.
Zbliżają się tegoroczne święta. Który film świąteczny lubicie najbardziej?Który was czymś zaskoczył?A może macie już dość tych słodkich opowieści w klimacie świątecznym?Czekam na odpowiedzi.
---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Acha i od razu napiszę, że wiem o podobnych wątkach, ale tutaj raczej chciałabym porozmawiać o waszych odczuciach dotyczących tych filmów. Czy napełniają was świąteczną atmosferą czy wręcz przeciwnie. Bo niestety w naszych domach nigdy nie jest tak idealnie jak w filmach. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
#2 |
|
Lena
|
Dot.: Filmy o tematyce świątecznej.
ja jak widzę po raz tysięczny reklamę filmu.. kevin, albo alex sam w domu.. to już ścierpieć nie mogę...
co lubię.. raczej komedie swiąteczne. i uwielbiam sie patrzeć na cukierkowe swięta, zimne, mroźne, z ogromem śniegu... śpiewem kolęd, czy wieczornym wypadem na łyżwy.. takie podobne- a takie inne niż u nas.
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale radości:Pdziwna jestem:P
|
|
|
|
#4 |
|
... choć nie Westwood
|
Nic na to nie poradzę, ale UWIELBIAM świąteczne filmy, Kevina też- to obowiązkowy film na świąteczny czas
Tak, napełniają mnie optymistyczną, świąteczną atmosferą, nawet jeśli w domu coś nie tak, śniegu nie ma, a prezentów jakoś dziwnie mniej ![]() W zeszłym roku byłam na Czterech gwizdkach, a w tym idę na Opowieść wigilijną, mimo, ze raczej do dzieci skierowana Półgodzinną świąteczną wersję Shreka też lubię Może jestem dziwna, nie wiem ale uwielbiam klimat świąt
nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów Stanisław Lem Edytowane przez Vivienne Czas edycji: 2009-11-27 o 22:16 |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
No to nie jestem jedynym maniakiem świąt
|
|
|
|
|
#6 |
|
Konto usunięte
|
Kevin sam w domu, oczywiście.
Kevin sam w Nowym Jorku też jest ok. ale już III część o Alexie jest słaba imo. The Holiday It's a Wonderful Life http://www.imdb.com/title/tt0038650/ Opowieść Wigilijna, wersja z 1999 roku http://www.imdb.com/title/tt0216621/ The Family Stone (Rodzinny dom wariatów) http://www.imdb.com/title/tt0356680/ w Mikołajkowy weekend wybieram się do kina na Opowieść Wigilijną w 3D. szkoda tylko, że z polskim dubbingiem.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Wielbicieli starszych klimatów zachęcam do obejrzenia "Meet me in the St. Louis" z Ludy Garland
Żeby nie było nieporozumień dodam, że akcja zaczyna się sporo przed okresem świątecznym, dopiero potem jest o Bożym Narodzeniu. Ale i tak zachęcam
Co może przynieść związek Polki z Kurdem? Lepszy syn czy córka? Z jakimi problemami borykają się kobiety? Dlaczego płaczą i co doprowadza je do śmiechu? Co skrywam pod uśmiechem ja? -----> http://usmiechpolskosyryjski.blogspot.com Salma <3 26/40 |
|
|
|
|
#8 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Od siebie jeszcze polecam świetną animację (niby dla dzieci, ale bardzo miło się ogląda) "Ekspres Polarny" z 2004 roku. No i oczywiście wspomiany już tutaj Kevin. Oglądam co roku (właściwie to moja tradycja i jedyna uciecha z świąt) i chociaż znam już sceny, a nawet dialogi na pamięć to nadal mnie śmieszy.
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Wszystkie, dosłownie wszystkie wersje "Opowieści Wigilijnej"... niewazne, film czy bajka... ogladałam nawet " Opowieść Wigilijną lalki Barbie"
No i nigdzie nie moge dorwać opowieści wigilijnej Mupettów. Bardzo polecam wersję bodajże z 1974 roku, rewelacja! Kevina tez uwielbiam, gorzej z Alexem. No i polecam film "Family Man"
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
A jeszcze mi się przypomniało.. "Pierwsza Gwiazdka Misia Yogiego"
Moja bajka z dzieciństwa ![]() Bardzo świąteczna i nastrojowa Ogólnie nie lubię serii z tymże misiem, ale tę pełnometrażówkę polecam
Co może przynieść związek Polki z Kurdem? Lepszy syn czy córka? Z jakimi problemami borykają się kobiety? Dlaczego płaczą i co doprowadza je do śmiechu? Co skrywam pod uśmiechem ja? -----> http://usmiechpolskosyryjski.blogspot.com Salma <3 26/40 |
|
|
|
|
#11 |
|
Konto usunięte
|
niestety nie udało mi się jeszcze obejrzeć Opowieści Wigilijnej 3D, nadrobię w następny weekend. chcę też obejrzeć Four Christmases, podobno fajna komedia.
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
kevin
|
|
|
|
|
#13 |
|
Konto usunięte
|
Kevin Kevin Kevin!
![]() I to najlepiej w Nowym Jorku. Ulubiona scena z "I love you" |
|
|
|
|
#14 |
|
Konto usunięte
|
właśnie obejrzałam Four Christmases. nie polecam.
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
a ja nie lubię całej tej świątecznej tandety.
|
|
#16 |
|
Konto usunięte
|
Nightmare Before Christmas, nie film, ale kocham kocham kocham
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.

ale radości:P
Tak, napełniają mnie optymistyczną, świąteczną atmosferą, nawet jeśli w domu coś nie tak, śniegu nie ma, a prezentów jakoś dziwnie mniej
Może jestem dziwna, nie wiem