![]() |
#541 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wielkie oszczędzanie! Kto ze mną? :)
carmen20 a co studiujesz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
after hours
|
i tak deklarację musiałabyś złożyć do końca września..
ja się zorientowałam w listopadzie, że chciałabym sobie poprawić maturę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Wtajemniczenie
|
Przecież oficjalne deklaracje maturalne sa bodajże do końca stycznia albo lutego.
![]() A ja bym chciała, żeby stworzyli specjalny kierunek dla mnie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
after hours
|
tak, ale wstępną trzeba złożyć wcześniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Wtajemniczenie
|
a ja sobie złożyłam że poprawiam angielski, może od przyszłego roku pójdę na jakąś filologię
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#547 | |
Wtajemniczenie
|
ja też
![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
![]() Wracając do tematu oszczędzania, jutro idę WYDAWAĆ pieniądze na prezenty, o ile nie wrócę padnięta z uczelni, ale chciałabym mieć to już za sobą ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#548 | |
Zadomowienie
|
oo koleżanka po fachu hehe
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#549 |
Zakorzenienie
|
no ja też miałam zamiar poprawić maturę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
Wtajemniczenie
|
maalwiinkaa2 a to dlaczego?
|
![]() ![]() |
![]() |
#551 | ||
Zakorzenienie
|
dobry wieczór
![]() dziś była wypłata, no właśnie była... bo już wypłaciłam sobie z bankomatu 1300 zł ![]() - 1200 zł na książeczke oszczędnościową na przyszłe mieszkanie - 100 zł bo jutro rano wybieram się na większe zakupy do tesco (ok na przeżycie świat, prezenty itd aż do 8 stycznia zostanie mi ok 800 zł - hmm może jeszcze coś odłożę z tego ![]()
kocham kawę ![]() ![]() hybrydy moja nowa pasja ![]() Być może ten, którego kocham Jest moich marzeń wiernym cieniem I jeśli o mnie śni po nocach, jest moim życiem i spełnieniem ![]() ( 26.07.2008 forever )
|
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#552 |
Zakorzenienie
|
Dołączam się i ja!
![]() Muszę przyznać, że temat mnie tak zaciekawił (i jednocześnie tak bardzo mnie dotyczy), że wieczorem przeczytałam calutki wątek, od początku do końca - co naprawdę jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło ![]() Trochę o mnie i moich funduszach. Od ponad roku mieszkam sama, jednak nadal utrzymywana jestem przez rodziców. Dostaję od nich miesięcznie 1500zł (co uważam za bardzo dużą kwotę i zdecydowanie chcę ich odciążyć). Na miesięczne rachunki wydaję średnio 600zł. Dochodzą bilety miesięczne za 100zł. Reszta po prostu się rozpływa! Bardzo dużo wydaję na jedzenie i niestety mieszkam sama, więc nie mogę tych wydatków podzielić z drugą osobą. Fakt, że kiedy TŻ przychodzi do mnie na weekend, to zakupy w 90% przypadków robię ja, a często nie są to tylko kanapki, ale też spaghetti czy jakieś "lepsze" obiadki. Sporo funduszy pochłania też jedzenie na uczelni - często jakieś zapiekanki, bułeczki, kawki... I tak to się kończy, że pod koniec miesiąca wbijam zęby w ścianę i nie mogę się doczekać przelewu od rodziców. Aaa, co miesiąc dochodzą też tabletki anty - 40zł. To z konkretnych wydatków tyle. Grudzień był dla mnie ultra ciężki, bo nie dość, że Święta, to urodziny taty, urodziny TŻta, imieniny siostry, ginekolog (120zł)... Zatem w tym miesiącu już nic nie oszczędzę (bo szczerze mówiąc nie mam z czego :/), aczkolwiek takie silne postanowienie na nowy rok ![]() ![]() Oczywiście aktualnie też nie będę rozrzutna (z resztą już nie ma co rozrzucać ![]() Przede wszystkim chcę zlikwidować debet na koncie. Niby "tylko" 300zł, ale lepiej bym się czuła, gdyby go nie było. Chciałam spłacić do końca roku, by w nowy rok wejść bez długów, no ale niestety ![]() Cel? Może wakacje (choć chyba w przyszłym roku nie uda nam się nigdzie wyjechać - TŻ nie będzie miał kasy), może po prostu "by mieć coś na czarną godzinę", by coś było na koncie, kiedy chcę raz w miesiącu wyjść do kina, a nawet na to nie mam ![]() ![]() ![]()
#553 |
Komplikatorka
|
Ja wczoraj wydałam tyle ile zaplanowałam, no może 39 zł więcej ale była przecena i kupiłam bluze polarową, a taka zawsze mi się przyda bo ja zmarźluch jestem
![]() kolczyki - 68 zł pokrowiec -25 bluza - 39,99 Koszuli nie znalazłam ![]() ![]() Dzisiaj idę do Biedronki po zakupy spożywcze i dla pieska jedzonko no i koszuli poszukać... Doszedł mi jeszcze jeden wydatek, ale na tym nie mam zamiaru oszczędzać...
#554 |
Wtajemniczenie
|
A ja dzisiaj bez wydatków
![]() ![]() w tym tygodniu wydałam niecałe 20 zł, pewnie wydam jeszcze ok. 10 na powrót do domu w piątek, ale mam tyle jedzonka że powinno mi wystarczyć więc jeśli nie skuszę się i nie pójdę do żadnego sklepu to zaoszczędzę w tym tygodniu 70 zł ![]() aha, zostały mi dwa prezenty świąteczne do kupienia ale na to mam odłożoną kasę, a może mi jeszcze z niej coś zostanie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Zakorzenienie
|
chciałam poprawić sobie angielski i historię sztuki, żeby jeszcze raz wystartować na Etnologię, albo właśnie na HS
![]() ale po 1. w tym semestrze nie mam angielskiego, a na prywatne lekcje już nie ma kasy bo czesne za uczelnie wynosi 440zł miesięcznie ![]() 2. nie miałam czasu nawet na moją kochaną historię sztuki żeby wbić do głowy kanon ![]() no a poza tym miałam taki plan że: żeby nie marnować tego roku na prywatnej to chciałam się przepisać na zaoczne a na dzienne iść po poprawionej maturze na uniwerek, ale na mojej uczelni nie ma zaocznego mojego kierunku więc lipa, bo szkoda pieniędzy moich rodziców które mi wpłacili za pierwszy rok :/ może za rok albo dwa poprawię maturę ![]() a tak wracając do tematu to dziś nic nie wydam bo nigdzie nie wychodzę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#556 | ||
Zakorzenienie
|
dla wszystkich grudzien jest cięzkim miesiącem, mimo wszystko juz wpłaciłam te 1200 zł na książeczke, wiec w sumie 100 zł wiecej niż miesiac temu, ale tylko dlatego,ze 500zł dodatkowej premii od firmy dostałam
![]() jednak mimo wszystko z tych 800zł ktore mi zostanie na zycie na kolejny miesiac jeszcze bym chciała odłożyć 100zł ![]() a dzis rano w tesco zakupy ok 80zł wydałam na jedzenie, ale kupiłam też troche mieska i ryb na sylwestra,bo imprezke w domu robie! nic zbednego nie kupiłam ![]()
kocham kawę ![]() ![]() hybrydy moja nowa pasja ![]() Być może ten, którego kocham Jest moich marzeń wiernym cieniem I jeśli o mnie śni po nocach, jest moim życiem i spełnieniem ![]() ( 26.07.2008 forever )
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Wtajemniczenie
|
A ja zaraz zbieram się na zakupy dietowe na 2 dni, wszystko skrupulatnie wypisałam na karteczce i nie kupię nic zbędnego. Szkoda tylko, że leci to już z mojej kasy. ;( Eh trzeba było nie wydawać w zeszłym tygodniu grrr!
Witamy abby! I dołączam się do Twoich postanowień noworocznych, a raczej tego jednego. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#559 |
after hours
|
ja dzisiaj wydałam 25 zł na baterie akumulatorki i jeszcze wydam.. 10 zł - muszę zapłacić ten mandat z mpk ;(
i widzę się z tż, przez ponad półtorej godziny, więc pewnie się gdzieś wybierzemy, chociaż na herbatę, bo później mam wykład 2,5 h :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#560 |
przyczajony tygrys
|
a ja do tej pory nie wydałam nic :P, ale o 15 jestem do kosmetyczki umówiona na regulację brwi, to wydam 5 zł
![]()
#561 |
Wtajemniczenie
|
a ja dzisiaj wydałam 2 zł na rogala i 1.30 na cholerną kawe, której nawet nie dostałam ;/ .. bo w tym cholernym automacie zabrakło kubeczków i moja kawa zleciała do kratki ;// .. na drugą już mi było szkoda pieniędzy :P
a dzisiaj jeszcze pewnie wydam z 3 dyszki bo ide do klubu ;/.. szkoda mi ale musze w końcu gdzieś pójsc bo mnie za dzikusa wezmą ![]()
#562 | |
Zakorzenienie
|
u mnie dzisiaj niepotrzebne 15 zł wydane
- ekotorba (bo taka słodka była ![]() ![]() - zmywacz do paznokci 5 zł (a są za 1,50) - tabletki na kaszel (to akurat się przyda) 5 zł i jeszcze herbata na uczelni... 1 zł wczoraj woda na uczelni 2 zł zaczyna się ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#563 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dostajesz 500zł więcej ode mnie, ale płacisz 100zł więcej za rachunki, ja chcę oszczędzić przynajmniej 100zł, Tobie na pewno uda się więcej ![]() ![]() Aha, tabletki anty powinniście dzielić z TŻem na pół, w końcu jego to też dotyczy ![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- biedronka: - jogurt duży pitny - 1,99 - sok pycholandia - 0,84 - serek - 1,19 - serek - 1,19 - wafelek - 0,94 - wafelek - 0,94 RAZEM: 7,09zł sklep osiedlowy: - 2x bułka grahamka - 1,90 - 2x bułka marchewkowa - 1,30 - 2x serek topiony na kanapki - 4,70 RAZEM: 7,90zł Zaoszczędziłam 2,50zł na przelewie, nie wiem czy Pani się pomyliła, czy ze względu, że płaciłam ponad 700zł nie ma opłaty ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#564 |
Zakorzenienie
|
CoffeeWithMilk, jeśli chodzi o tabletki anty to fakt jest taki, że rozpuściłam TŻta nie wymagając od niego dzielenia tego wydatku. I właśnie dziś rano postanowiłam sobie, że przeprowadzę z nim poważną rozmowę na ten temat
![]() Owszem, kiedy np. nie miałam kasy, dawałam mu receptę i bez żadnego zająknięcią kupował. Ale to tak wiesz, raz na rok ![]() ![]() Zapomniałam napisać o najważniejszej rzeczy, a jednocześnie najgorszym nałogu i pożeraczu pieniędzy: ZAWSZE i WDZĘDZIE płacę kartą :/ Wrrr! ![]() ![]()
#565 |
Zakorzenienie
|
aaby, witamy
![]() ![]() jutro idę na wycieczkę, więc będą pokusy! ale nie dam się! będę twarda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Wtajemniczenie
|
porozmawiaj
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Wtajemniczenie
|
Coffe - hehe świetnie to gin powiedział
![]() a ja jutro ide na rozmowe o prace wiec o 12 trzymajcie kciuki ![]() ![]()
#568 |
Zakorzenienie
|
Coffee, masz super ginekologa!
![]()
#569 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj ubyło z mojego konta:
-ok12zł - zakupy w biedrze -45zł - prezent dla mamy pod choinkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Wy trzymajcie zebym ja nic nie wydała xD |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.