|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
hej Mamusie, a jak Wam idzie wprowadzanie Latwego Planu?
Bo jak na razie Maja mi w ogole nie wpasowuje sie w niego ![]() usypia przy karmieniu jak jest najedzona jak bączek i nie daje sie rozbudzic. spi 3-4 godziny i tez ciezko z rozbudzeniem. a jakbym chciala ja przewijac po karmieniu (niby aktywnosc) to sie mi uleje prawie zawsze i placze, bo chce, zeby ja zastawic w spokoju. i wszedzie pisza zeby karmic po kąpanku i do lozeczka, a Tracy pisze, ze karmienie a potem kapanie :confuse d:
|
#4532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Jezyk niemowlat" przeczytalam kilka razy chyba i cenie sobie ta ksiazke, ale dostosowalam ja troszke do naszych potrzeb i tak po: 1. przewijam malego przed jedzeniem i aktywnosc w ciagu dnia i tak ma po jedzeniu - bawi sie na macie albo gada ze zwierzatkami na karuzeli. A w nocy spi... ![]() 2. najpierw kapie i dopiero po kapieli jest mleczko i jak na razie sie to sprawdza... U Tracy ta "aktywnosc" ma na celu nie przyzwyczajenie dziecka do piersi jako uspokajacza...Ale u nas mysle, ze nie ma tego problemu wiec spoko... A co do kapieli to tak na moja logike to ja sama nie chcialabym brac kapieli z pelnym brzuchem...
|
|
#4533 |
|
Wtajemniczenie
|
my bylismy u pediatry - Grzes zdrowy i jutro szczepienie
wazy 5 kg dal popis bo opsikał pania doktor, i drugi raz opsikał mnie jak chcialam zmieniic pieluche i tym sposobem wrocil do domu mokry - ale pieluha była sucha ![]() zjadł i spi a ja ide zrbic pizze bo obiecalam Izuni co do Izy i mikołaja to wyobrazcie sobie byl u nas sasiad przebrany w niedziele a wczoraj byl ktos w przedszkolu Iza do mnie wczoraj wieczorem - mikolaj w predszkolu mial ciemniejsza brode niz tenco byl u nas ja - wiesz, ze mama maluje włosy? to moze i mikolaj postanowil pomalowac brode. i tlumacze jej,ze moze miec nne ubranko itp a dzis rano Iza do mnie - mikolaj w przedszkolu mial inny glos niz ten u nas w domu ja - moze ci sie wydawało ona - nie ja - pewni dlatego mial inny glos bo w innym pomieszczeniu ![]() nigdy by mi nie przyszło do glowy, ze zauwazy roznice w glosie, generalnie, ze bedze analizowac roznice
SKARBY http://suwaczki.maluchy.pl/li-29517.png http://www.suwaczek.pl/cache/7f96cc3fa9.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-38189.png Edytowane przez magdawikp Czas edycji: 2009-12-08 o 17:50 |
|
|
|
#4534 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co na to lekarka? pewnie przyzwyczajona.... musi mieć kilka zmian ubrania w pracy ![]() A co do Izy - no ja mam w rodzinie najbliższej 3-letnią dziewczynkę i też nieraz jestem pod wrażeniem, ile takie dziecko jest w stanie zaobserwować, na ile rzeczy zwraca uwagę... tak więc strasznie trzeba uważac, co się mówi, bo potem może to wykorzystać
|
|
#4535 |
|
Zakorzenienie
|
joł joł wróciłam z ktg, nic sie od pt nie zmieniło, rozwarcie się nie zwiększyło a i skurczy konkretnych brak. nastepna wizyta w czw rano
![]() Madziu Twoja Iza jest świetna nie da się wpuscic w maliny
|
|
|
|
#4536 |
|
Wtajemniczenie
|
Boli mnie TAM nisko
Jakoś tak ciągnie po prawej stronie.. Może to i jakieś zapalenie Sama nie wiem. Już chce urodzić i się przestać stresować I żeby moje maleństwo było całe i zdrowe...Spakowałam torbę już tak do końca więc mogę iść rodzić Psychicznie też jestem gotowa... Tak jakby
|
|
|
|
#4537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczcie pozostało nas 17 a dni do końca grudnia 23 czyli niedługo będzie przynajmniej jeden dzidziuś dziennie
|
|
|
|
|
#4538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cos mi sie zdaje, ze jednak bedziemy rodzic parami ![]() Samatnhoo jak boli to tylko cie cieszyc My sobie chyba spacerek utniemy z Tz...a mi sie nic nie chce jesc....no dziwne to
|
|
|
|
|
#4539 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
(15.12)
|
|
|
|
|
#4540 |
|
Wtajemniczenie
|
Albo zaczniemy rodzić....... od końca listy
Domi ja to po każdym spacerku mam skurcze Dzisiaj pochodziliśmy z Tż po mieście to chyba miałam cztery po kolei
|
|
|
|
#4541 |
|
Zakorzenienie
|
no to jak dziewczyny, spróbujemy sobie zrobic listę? może akurat sie uda
ja sie piszę na 12.12. ale jak któraś chce tego samego dnia co ja to noł problem widzę że problem będzie z nr 1 bo Domi i Samantha chyba chcą jednakowo to mozemy Was zapisac "egzekwo" tylko czy zapisujemy datami czy kolejnością?
|
|
|
|
#4542 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W ogóle to mi się ubzdurał 11.12 ostatnio... Dlaczego? Bo ja mam termin na 29 a 2+9=11 ![]() Simpatica patrz jak miło - a Ty dzień po mnie
|
|
|
|
|
#4543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
która tam nastepna chce?
|
|
|
|
|
#4544 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ja bralam nospe i musialam lezec prawie cala ciaze. a jak wyszlam na chwile to mnie lapaly skurcze ( wtedy bylo to niebezpiczne) a teraz jak sprzatam chodze itd. to nic mnie nie boli Simpatica- ja moge byc wpisana na 17.12 ![]() hihi tak mi sie marzy...
|
|
|
|
|
#4545 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaraz Domi wpadnie i rozróbę zrobi że się wpycham
![]() Kurcze pomolestowałabym Tża ale boje się bo coś mnie boli tam nisko i w ogóle to białko w moczu i bakterie mnie zniechęciły do wszystkiego ![]() Idę lukne na liste co tam ciekawego się dzieje
|
|
|
|
#4546 |
|
Zakorzenienie
|
ok mi pasi
no Domi jak wpadnie i się wkurzy to jeszcze weźmie i urodzi a niech rodzi ![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- dobra ja se już ide od Was bo coś mnie ciśnie to do jutra babeczki |
|
|
|
#4547 |
|
Wtajemniczenie
|
A moze już zaczęła?
![]() Na liście mój tp jest w pisany o tak 2 9 a nie 29 Czyli wystarczy wstawić + pomiędzy 2 a 9 i bedzie akuracik ![]() Idę sobie.. Naczytałam się głupot i mi źle ![]() Do jutra dziewczyny |
|
|
|
#4548 |
|
Raczkowanie
|
ze względu na to że razem z Domi mam urodziny w tym samym dniu to i rodzić będziemy razem więc muszę z nią to jeszcze ustalić
|
|
|
|
#4549 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4550 |
|
Zakorzenienie
|
a cóz to sie działo jak mnie nie było
![]() SZEFOWEJ nie bylo zaledwie chwile a tu juz rozróba, co to za ustalanie listy, zaraz Was przegonie ![]() cos ta Samatnha taka niedobra....Samo chcialam zem Cie uswiadomic, ze 2 9 jest bo tak sie lista "rozwala" przy edycjach ciagle jak edytuje posta![]() a Ty idź molestuj Tz, tylko moze sobie zaloz a raczej Tz jakas ochronke Ja molestowalam wczoraj Tz, ale to doopa daje ![]() Moniam85 cos mnie sie zdaje, ze jutro to raczej nici z porodu naszego ,wiec moze czwartek ja akurat koncze 39 tydz |
|
|
|
#4551 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w czwartek mam termin wg OM
Edytowane przez moniam85 Czas edycji: 2009-12-08 o 21:21 |
|
|
|
|
#4552 |
|
Raczkowanie
|
To ja się piszę na 15
|
|
|
|
#4553 |
|
BAN stały
|
ale Wy wariaty jestescie...
hehe...takie pozytywne łoczywiście |
|
|
|
#4554 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja już po wizycie i u nas cisza. szyjka utrzymana, dzidź nie w kanale czyli dalej czekamy... |
||
|
|
|
#4555 |
|
Zakorzenienie
|
Tarasiu do 16go tylko 8 dni
sie nie moge doczekac tej Twojej malej..Kareninko mi sie ogolnie podoba sam pomysla takiego prezentu dla mamy a nie pogniewasz sie jak zmalpuje od Ciebie pomysl i sprawie takie cos mojej mamie??
|
#4556 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4557 |
|
Zakorzenienie
|
i tak Dzidzie wyjda kiedy beda chcialy hihiihiihih
ale nie wierze w przyspieszacze |
|
|
|
#4558 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4559 |
|
Zadomowienie
|
Mamusie czy Waszym maluchom wychodzi cos na skórze? pytam bo dziś zauważyłam u mojej krostki na rączce Wczoraj po kąpieli posmarowałam jej fałdki oliwką i nie wiem czy nie przez to ale czy napewno...
|
|
|
|
#4560 |
|
Wtajemniczenie
|
Maria odstaw oliwkę - u mnie tez tak było, zrwesztą te kroski jeszcze sa, aczełąm kremem ja mam akurat nivea, ale też mam bambino, które le[iej sprawdza sie nam na buzi - u Izuni tez, oliwke mozna stosowac do kąpieli ale naprawdę kilka kropel, tylko potem już nie natłuszczać
oliwka często zatyka pory a taki maluch wiadomo ma inna skóre niż my i lepiej uważac, chyba że cos zjadłaś, bo i tak może być robicie listę, ja się uśmieją jak wszystkie jednego dnia zaczniecie rodzić Kareninko fakt te filiżaniki sa piękne - ale cena jak dla mnie to zbyt wysoka na prezent, jeszcze 100 zł to byłoby przstępne ale ponad 300 to nie dla mnie a Iza to fakt - bardzo spostrzegawcza, zadziwia mnie to, tez nigdy nie myślałam, ze 3 letnie dziecko może tak szczegółowo postrzegac otoczenie, choć znam dzieciaczki, któe, no cóż nie kazdy jest taki sam TŻ wczoraj był w siodmym niebie, ja robiłam pizze z Izą - fajnie bo spedziłyśmy tylko my trochę czasu, a TZ z Grzesiem mowiłam mu że mału już swiadomie oddaje uśmiechy i ten wczoraj miał farta, ale tym bardziej był zadowolony bo mały śmiał sie na głos a i teraz cześciej i dłuzej przygląda sie karuzeli i potrafi się gapic w TV - wczoraj jak był na rekach to zauwazyliśmy to, musze pilnować, szkoda oczek dziś w nocy się wyspałąm - Grzes wstał tylko raz na jedzonko |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.

:confuse d:

Jakoś tak ciągnie po prawej stronie.. Może to i jakieś zapalenie
I żeby moje maleństwo było całe i zdrowe...
Psychicznie też jestem gotowa... Tak jakby

Dzisiaj pochodziliśmy z Tż po mieście to chyba miałam cztery po kolei

hehe...takie pozytywne łoczywiście 

Wczoraj po kąpieli posmarowałam jej fałdki oliwką i nie wiem czy nie przez to ale czy napewno...