|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)
Cytat:
![]() Ja to samo stosowałam i mnie pomogło
|
|
|
|
|
#1502 |
|
Zakorzenienie
|
A można było zrobić kanapeczkę i zabrać ze sobą do labu, prawda?
Ale chyba spałam jeszcze rano...
|
|
|
|
#1503 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja tez dziś byłam na badaniach i aż skręcało mnie z głodu. Teraz mam cos takiego, że jak tylko poczuje głód to NATYCHMIAST musze jeść, bo aż słabo mi sie robi... Tez tak macie? Robiłam m.in. glukozę. Ale nie piłam niczego słodkiego. I tak sobie teraz myślę, czy ta babka napewno wszystko dobrze wyczytała na tym skierowaniu... Wy zawsze badacie glukozę po obciążeniu? |
|
|
|
|
#1504 |
|
BAN stały
|
Hej dziewczyny. jak tam u Was?
ja tu zaraz usnę przez komputerem. pogoda taka paskunda chyba sobie kawke wypije.dzieciaczki zyć nie dają . w nocy to sie strasznie rozbrykały ![]() pozdrawiam gorąco |
|
|
|
#1505 |
|
Rozeznanie
|
dzieki napewno zakupie po pracy
|
#1506 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po obciążeniu to się nie robi standardowo. Zwykle wtedy, gdy glukoza na czczo jest coś nie halo. Albo jak lekarz ma taki kaprys. Ja nigdy nie robiłam po obciążeniu. Zawsze normalny poziom cukru. Cytat:
Ja jeszcze mam trochę czasu na takie harce.
|
||
|
|
|
#1507 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wogole zauwazyłam, że ten mój lekarz nie panikuje zbytnio, zleca konieczne badania i nie wymyśla przesadnie. Może to i dobrze. Nie pamietam, czy pisałam, że ostatnio pogorszyły mi sie wyniki hormonów tarczycy. A wczoraj okazało sie, że moje wyniki sa bardzo dobre, tylko przez przypadek ktos włozył do mojej karty wyniki innej osoby o takim samym nazwisku no ale najważniejsze, że wszystko ok
|
|
|
|
|
#1508 |
|
Zadomowienie
|
obiecałam Kropce, no i jestem
![]() zresztą stęskniłam się już za Wami ale niestety praca dała mi się we znaki, ale chyba już mam ją z głowy i teraz w zasadzie tylko w domku będę siedzieć, więc będę bardziej na czasie co u Was słychać
|
#1509 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1510 |
|
Zadomowienie
|
w ciągu 20 tyg przytyłam 1,5 kg ![]() ale niestety grozi mi przedwczesny poród i musze więcej leżeć mniej łazić, nie stresować się, nie wyciągać łapek do góry, nie podnosić nic ciężkiego itd gin chciałby żebym się do 36 tyg doturlała więc jeszcze sporo czasu przed nami... będę miała pewnie założony krążek podtrzymujący szyjkę macicy co by ją wspomóc żeby się za szybko nie rozsypała... poza tym czuje się super, naprawdę drugi trymestr to czas najlepszego samopoczucia przynajmniej jeśli o mnie chodzi... mam dużo energii, mniej się męczę, lepiej czuję fizycznie ![]() a co u Ciebie Słonko?
|
#1511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziecko Cię zje, jak tak dalej pójdzie. Znikniesz. ![]() A tak serio - skąd te prognozy przedwczesnego porodu? Masz skurcze? Szyjka się skraca?? Co do II trymestru to się zgadzam. Tak w 15tym tyg. odczułam zdecydowaną poprawę, w 16tym skończyły się bóle brzucha takie typu okresowego, ciągnięcie w dół, muły i wiele innych atrakcji. U nas dobrze, dziękuję... Rośniemy. Ale jeszcze mamy nie kopiemy. ![]() _________________ Opowiem Wam dziwną historię... Mój mąż mnie rozwala... ciągle mi powtarza, że pachnę dzieckiem. Wczoraj usiadł za mną przed lapkiem i czuję, że mnie wącha po plecach... Pytam: co robisz? A ten do mnie: kurcze, no pachniesz śpiochami... |
|
|
|
|
#1512 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szyjka będzie dokładnie wymierzona 22 grudnia więc zobaczymy czy się skróciła czy trzyma... ale młody jest dosyć nisko i ciśnie mi na szyjkę, poza tym na podstawie usg i objawów, mojej budowy, przebiegu poprzedniej ciązy wnioskuje że może się coś wczesniej posypać, a chciałby tego uniknąć, więc może to troszkę też takie dmuchanie na zimne, ale ja wolę takie podejście niz podejście na zasadzie "pani nie przesadza..." przy jakichkolwiek skurczach a nawet podejrzeniach mam się meldować w szpitalu, bo to dużo za wcześnie... póki co mam robić wszystko zeby do nich nie dopuścić bo Olka zaczeła rodzić się własnie koło 6 miesiąca.
|
|
#1513 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry..
AnnLee, super ze po wizycie wszystko dobrze Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Czyli chyba bedzie wojna ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Moje tez szalalo wieczorem jak juz lezalam ale jeszcze tak niesmialo sobie poczynia ![]() Super avatar ![]() Cytat:
Cytat:
To juz niedlugo bedzie mial dwojke do obwachiwania w domu. Mamusie i Danielka ![]() _________ Zrobilam wczoraj poledwiczki z przepisu Kees. Byly suuuper smaczne. W piatek mam 2 USG genetyczne a pozniej mam zamiar smignac do Ikei .. Milego dzionka
|
|
#1514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mierzył mi ostatnio, że tylko ileś tam mm od szyjki do brzegu łożyska. Ciekawe co będzie w pt. Jeśli tyle samo albo mniej, to w końcu będę musiała posiedzieć w domu... Faktycznie, jak wie co robi, to lepiej dmuchać. Masz rację. Ja mam dwa podejścia na tapecie, gina z nfz, który nawet nie zajrzał w kartę i mnie olał i mojego prywatnego, który zażądał dok. ze szpitala, bo chciał dokładnie wiedzieć po jakim zabiegu jestem i z czym to się je, i pilnuje wszystkiego na bieżąco. |
|
|
|
|
#1515 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
kurka nie mogę się zdecydować, jakie witaminy przyjmować od 13 tc. czy ktoś mógłby mi przypomnieć te z najlepszym składem? |
|||
|
|
|
#1516 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za USG, przynieś nam fajne wrażenia. ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1517 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale u mnie gin zalecił witaminki dopiero od 18tc Edytowane przez velluto Czas edycji: 2009-12-09 o 10:28 |
|
|
|
|
#1518 |
|
Rozeznanie
|
Ja brałam Pregnavit, teraz biore Centrum Materna DHA (z Omega3)
|
#1519 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie
Przepraszam, że się nie odzywam, ale mam już 1,5tyg. remont łazienki, końca nie widać i do tego codziennie jest jakiś problem ![]() Chodzę cała w nerwach, czasem czuję jak mam twarde podbrzusze ![]() Na szczęście za tydzień mam wizytę, usg połówkowe mam 29 grudnia, wcześniejsze terminy mi nie pasowały. A i u mnie na 99% córeczka ![]() ![]() ![]() Witam nowe mamusie, gratuluję synków i udanych wizyt, Pearl i Daf dbajcie o siebie! Pozdrawiam |
|
|
|
#1520 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szyjka mam nadzieję trzyma i nie skraca się zbytni bo chciałabym odciągnąć czas założenia krążka jak najdłużej bo po tym to już trzeba tylko leżeć niestety... Cytat:
ja nie biorę żadnych witamin mimo, że morfologia trochę spadła, ale gin powiedział co jeść żeby nie leciała dalej i póki co się trzyma. Bruno rośnie zgodnie z planem, mnie nic nie brakuje więc dopalaczy nie bierzemy ![]() Cytat:
współczuję remontu, ale nie stresuj się Słonko... już bliżej niż dalej, a potem będziesz cieszyć się pięknym mieszkankiem
|
|
#1521 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje przyniesc tylko dobre wiadomosci Cytat:
Ja mam twarde podbrzusze czesto. Pytalam poloznej ona obmacala, zmierzyla od wzgorka do pepka miarka i powiedziala, ze jest ok... Na wizycie zapytasz ale napewno jest dobrze Moze sie denerwujesz i brzuchol twardnieje...A lazienka bedzie chyba cud malina
|
|
#1522 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oby Kochana, oby, bo mam już naprawdę serdecznie dosyć. Majster mówi, że w sobotę może już skończy Cytat:
Brzuch twardnieje jak się denewuję co ostatnio jest kilka razy dziennie albo jak dużo sprzątam.Ja do tego przez parę dni miałam chyba wzdęcia, cały brzuch obolały, czułam te gazy w środku a one w ogóle nie chciały ze mnie wyjść nie wiem czym to było spowodowane, ale przeszłoZa tydzień na wizycie spytam o wszystko. A i nie pisałam... TŻ uparł się na imię Karolina... ![]() Jak majster skończy to wkleję Wam fotki mojej afrykańskiej łazienki
|
||
|
|
|
#1523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czemu się tak denerwujesz? Remontem? Nie warto, kochana. Na to drugie jest rada - nie sprzątać. |
|
|
|
|
#1524 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
widzisz, w sobotę to jeszcze tylko trzy dni i bedziesz się cieszyła mieszkankiem ![]() jak byłam w ciazy z Olą to skurcze na początku objawiały się własnie takim twardnieniem brzucha... pewnie nie zawsze oznacza ono skurcz... mnie jak się zdenerwuję albo nałażę też twardnieje i napina się cały...
|
|
#1525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mam twardniejące. Czasem trzyma godzinę, dwie, czasem mija po 2 minutach. Różnie. Pomaga położenie się. Na boku. |
|
|
|
|
#1526 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie ma kto sprzątać wszystko na mojej głowie a mieszkanie całe w pyle.TZ problemu nie widzi, bo uważa, że takie sprzątanie to nic wielkiego... |
|
|
|
|
#1527 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Uważaj na siebie, a pod opieką dr O-M na pewno wszystko będzie dobrze ![]() Biricchina nie denerwuj się, do soboty niedaleko. Karolinka też ładnie
|
|
|
|
|
#1528 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a lekarz podczas wizyty jak mu powiem o tym twardnieniu to przez badanie może zobaczyć czy dzieje się coś niepokojącego??
|
|
|
|
#1529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kobiety, nie róbcie tak, bo same sobie krzywdę robicie. ![]() Chłop się uczy jak dziecko, że kobita daje radę, choćby nie wiem co... Nie wolno! |
|
|
|
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
przejrzałam składy i ceny, waham się jeszcze między Falvitem Mama a Feminatalem N (bo Feminatal 400 +DHA nie ma żelaza, magnezu, wapnia itp.). do jutra muszę zdecydować
![]() chętnie zobaczę tę afrykańską łazienkę. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.

Najpradopodobniej będzie mały Aleksander
za USG, przynieś nam fajne wrażenia.