|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3
[QUOTE=Isabelll;15754319]
Ok, no to tak z doświadczenia "laboratoryjnego" trochę odpowiem. Radzę sugerować się raczej składem i ewentualnymi opiniami koleżanek które używały. Jeśli chodzi o obietnice producenta... Na rynku ostatnio pojawiły się 3 typy kremów i toników: z siateczką polisacharydową (jak ten o który pytasz), micelarne i liposomowe. Każda z tych struktur sama w sobie jest bardzo interesująca ale.. także i bardzo delikatna. Gdy otrzymywałam np. Liposomy musiałam uważać żeby przypadkiem nie wstrząsnąć probówką bo liposomy się rozpadną (to takie pęcherzyki w których mogą być zamknięte substancje) a my mamy je wcierać w skórę i wierzyć, że w postaci całej przenikną do skóry... Podobnie jest z siateczką która jest delikatna a tutaj ma tworzyć warstwę podtrzymującą biust nie ukrywam kuszące ale skoro stanik sobie ledwo radzi to jak tak drobna struktura da radę? Micele (w tonikach micelarnych) to nic innego jak drobinki lipidów tworzące takie nooo w dużym uproszczeniu "kółeczko-pęcherzyki".Ale się rozpisałam! Ale ja po prostu uwielbiam akurat te zagadnienia na moich studiach ![]() Dzięki za info. Tak to sobie czytam i się zastanawiam po co wogóle dodają te liposomy do kosmetyków skoro jak wiadomo trzeba go wcierać,smarować czy wmasować lub wklepywać i jeśli jest to tak delikatna struktura że ma się rozpaść i nie będzie to już to samo działanie jak w "surowym" stanie to jaki to ma sens? ![]() Tak sobie dewaguję
|
#2042 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niestety nie jestem na kosmetologii więc nie pomogę, ze składami, ja jestem od struktur więc warto pamiętać, żeby tak nie wierzyć w te wszystkie struktury Aaa no z takich ciekawostek to warto pamiętać, że mimo iż np Vichy reklamowało latem swoje kosmetyki z retinolem, to jednak nie powinno się iż używać w słoneczne dni ![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
|
|
#2043 | |
|
Rozeznanie
|
Hejka,
Ja juz dzis grzecznie w biurze siedze Juniorowi zafundowalam koszmarny dzien, zeby mu sie odechcialo udawania chorego na drugi raz zla matka ze mnie [QUOTE=agus30;15754926] Cytat:
Agus30 - hehehe wiemy obie, ze to czysty marketing Nie ma takiego kremu, ktory dzialaby poza warstwa naskorka (pod, czyli w skorze wlasciwej, gdzie moglby miec jakikolwiek wplyw na jedrnosc, odbudowe etc.) Zgodzisz sie ze mna Isabelll? Swoja droga w swietny sposob o tym piszesz
|
|
#2044 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=agus30;15754926]
Cytat:
|
|
|
|
|
#2045 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
![]() A tak w ogole to chce zaczac brac pigulki anty ( ) i mam troche stres o wage, ale bardziej o te humory. Na razie dostalam Marvelon - moze mnie po nim szlag nie trafi. Pani mi w ogole chciala dac implant, albo zastrzyk, ale nie wiem... zbyt duzo skutkow ubocznych. co myslicie?---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
![]() Wez kup proteiny bananowe. Najlepsze sa. A w ogole to gdzie kupujesz te proteiny i co to sa za proteiny w ogole? Jaka nazwa. Podeslij linka. Bo ja mialam tazkie zwykle tanie najpierw i myslalm, ze sie po nich
|
|
#2046 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No i teraz wyobraźmy sobie że takie zagłębienie masz wypełnić 10000 niteczek. Uda się je tak poukładać żeby idealnie wypełniły? No właśnie... dlatego to nie jest tak że krem działa super, zostaje luka, struktura znowu tworzy naszego giganta-zmarszczkę a kobietka leci po kolejny krem Myślę że firma niepozwoliła by sobie na wyprodukowanie kremu który działał by raz a porządnie nieopłacalne
|
|
#2047 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was serdecznie!!!
UFFF ale się rozpisałyście od wczoraj wieczorem trochę mi zajęło żeby przez to przebrnąć. U mnie ranek był ciężki i po wstępnym odrobieniu w pracy tego co konieczne mogłam do Was dołączyć. W sparwie tabletek anty: Ja je brałam przez kilka lat i raz chudłam (bardzo mocno stosując dietę efekt - 55kg przy 172cm) a raz tylam. Tabletki odstawiłam rok temu a problem ze skokami wagi pozostał więc na swoim przykładzie mogę potwierdzić że one nie mają wpływu na tycie. Tyjemy od tego że za dużo jemy lub/i od tego że mamy problemy hormonalne (tarczyca,PCO,...) a na to jest tylko jedno rozwiązanie - pilnować co i w jakich ilościach wkładamy na talerz (po zakończeniu diety) oraz i to przedewszystkim PILNOWAĆ ZDROWIA. Z tego co ja czytałam o PCO to tabletki anty mają stablizować @ i rozwój pęcherzyków Graffa więc teoretycznie powinno być łatwiej chudnąć, dodatkowo przy tej przypadłości ważna jest dieta niskowęglowodanowa (Dunkan pasuje idealnie) oraz RUCH. Także do dzieła dziewczyny!!! Teraz ja się rozpisałam ![]() Miłego dnia i do poczytania DUZO SŁOŃCA w ten pochmurny dzień !!! |
|
|
|
#2048 |
|
Raczkowanie
|
Dzień lenia dziś u mnie
![]() Pozwoliłam sobie na nic nie robienie. Raz na jakiś czas wolno nawet takiemu pracoholikowi jak ja ![]() Dziś dzionek z warzywkami Makrelka jako posiłek proteinkowy, potem bigosik z kapustki i marchewki tylko (czy można to jeszcze zwać bigosem? ), będzie jeszcze kurczak z papryką i barszczyk aby dostarczyć sobie trochę żelaza![]() Walczę z brzuszkiem.. Obiecałam sobie, że wkurzę się dopiero jak w Wigilię nie zobaczę żadnych efektów ![]() ![]() Moja NOWA waga zgłupiała;/. Pokazała mi rano 55 kg Na szczęście zawsze to poniżej lub równo 60kg![]() Czas do reklamacji ją oddać chyba.. ![]() Wybieram się po kolejne dżinsy w rozmiarze 28 Chyba mniejszych na siebi nie wcisnę, bo uda zawsze były moją "duża stroną" I tak jestem dumna, że zeszłam z 30 do 28
|
|
#2049 |
|
Zakorzenienie
|
jak takie amerykanskie pankacesy. dosc geste i maczne, sycace,
lanka mi tez kiedys wlosy garsciami wychodzily i pomogla czarna rzepa. Pewnie mozna ja tu dostac. Ucierasz korzen na drobniutkiej tartce, wyciskasz sok, mozna dodac troche oliwki bo piecze i wmasowujesz w skore glowy. zostawiasz na pol h i zmywasz. Utarta rzepe zjadasz w salatce albo wynosisz trybem ekspresowym poza pole razenia bo po 10 minutach zaczyna przypominac zapachem swieza kupe. mi mama wsmarowywala rzepe od malenkosci. wlos mam gesty i moglabym strzecha ze 3 obdzielic. kiedys dobra byla seria Radical (zielona butelka, czerowny korek), szampon, ampulki. Ostatnio jakos nie mialam juz do neij takiego przekonania, ale rzepy nic nie przebije
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#2050 |
|
Raczkowanie
|
Isabelll a co sądzisz o żywym kolagenie. Koleżanka bardzo mi zachwala, ale może to kit? W końcu ona to sprzedaje to musi zachwalać.
http://www.kolagen-inventia.pl/p3,ko...num-100ml.html
|
#2051 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.ostrowia.pl/index.php?strona=102 |
|
|
|
|
#2052 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2053 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.sfd.pl/Dobre_w_smaku_bia%...o-t405934.html
|
|
#2054 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no, ale bardzo duze opakowanie i troche drogie zeby na raz zaplacic a mniejszych nie ma, ostrowia ma tez smakowe ale nie wiedzialam czy faktycznie dobre |
|
|
|
|
#2055 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I zawsze mialam mase wlosow. Tylko teraz tak biednie i przerzedzone...---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
probuj.
|
|
#2056 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jestem 22 dzień i na razie 4 kg do tyłu ![]() A tak z innej beczki. Miałam dziś mieć drugi dzień proteinowy. Zjadłam pół kostki sera, ale taaaaaaak mi się chciało warzyw, że nie wytrzymałam. Najgorsza była myśl o pomidorach - to pewnie potasu mi brak (?) Trudno, uległam. I teraz mam dylemat czy: 1. zmienić tryb 3/3 na 1/1 2. zmienić na 2/5 (w sensie 5 PW) 3. objeść się dziś warzywami i wrócić do 3/3 Zawsze jadłam dużo warzyw i chyba mi trochę brakuje. Jak myślicie? Co radzicie? PS. Zaraz robię sałatkę z brokułów, pomidorów i jajek
|
|
|
|
|
#2057 |
|
Raczkowanie
|
Melduję się JA
i gratuluje wszystkim spadków ![]() Mam dziś lepszy humor-mimo że były wciąż daje o sobie znać a bedzie tu az do świąt ale ignoruję to dzisiaj idę do mojej cudotwórczyni-fryzjerki i wiem że wyjdę z jeszcze lepszym humorem a i musze się pochwalić że zdałam dziś ustny egzamin na 5 oby ten dzień skończył się tak samo dobrze jak się zaczął
|
#2058 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
#2059 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
widzisz, rownowaga to podstawa gadasz rozsadnie
|
|
|
|
|
#2060 |
|
Przyczajenie
|
hej
Jestem w szoku ![]() No ale nie o tym. Wczoraj gdzieś w necie przeczytałam Od dziś. Ja jadam jogurty nat ze słodzikiem. Kupuje w biedronce. najlepsze. Troche będę się musiała pilnowac żeby nieskubnąć nic innego. Ale się postaram. Zważe się w sobote. Chciałabym spaść jakies 5 kilo i byłoby ok. Na razie mam 72(waga z soboty). Bedę pisac jak mi idzie . Pozdrawiam![]() Trzymam kciuki za was i za siebie
|
|
|
|
#2061 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Również pozdrawiamy ![]() A jogurty z biedronki faktycznie są super - o konsystencji bałkaskiego - amci amci, a do tego tanie jak barszcz
|
|
|
|
|
#2062 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ogladałam jakiś czas temu film który wyjaśniał obrazkowo ( dosłownie ) dlaczego tyjemy i że to głównie przez weglowodany a nie przez tłuszcze i białka i znalazłam kiedy będzie kolejna emisja http://www.planete.pl/dokument-grubsi-nie-glupsi_30704
można też obejrzeć zwiastun ma youtube w angielskim http://www.youtube.com/watch?v=mNYlI...e=channel_page Naprawdę polecam ten film dla wszystkich którzy mają pytania czemu waga się zatrzymuje itp film pomaga zrozumieć wszystkie procesy zachodzące w czasie odchudzania. |
|
|
|
#2063 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cześć dziewczyny dawno mnie nie było godzine chyba czytałam zaległości gratuluje wszystkim którzy przeszli na 3 faze u mnie na razie waga bez zmian. Mnie juz tak nie wypadają włosy i paznokcie sie poprawiły chyba powinnam brać jakieś witaminki jak byłam na 2 fazie mój błąd. Po 2 miesiąc mam jakiś taki wstręt do twarożku i jajek przejadłam sie trochę. Lece miłej nocki życze
|
|
#2064 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny.
Ja już zakończyłam piewszy etap. 10 dni- 3kg mniej, jestem zadowolona Ale oczywiście to początek...dzisiaj pierwszy dzień p+w jak narazie to jakoś mi dziwnie odzwyczaiłam się trochę o tych warzyw, a że w sklepach też marny wybór to za bardzo nie wiedziałam co mam dzisiaj zjeść, skończyło się na duszonym kurczaku z pieczarkami i dużą ilością natki i cebulki. Na kolacje chyba zjem papryke z twarożkiem....jutro muszę upolować brokuły i szpinak..ech szkoda , że trafiłam na dukanową diete kiedy sezon warzywny za nami, latem można by było tak poszaleć w kuchni, a teraz te warzywa w marketach wyglądaja dla mnie tak sztucznie, te mikroskopijne kalafiory czy brokuły jakoś mnie nie przekonują, chyba już wole mrożonki. A tak w ogóle to mam dzisiaj jakiegoś cholernego doła, okropnie mi smutno cały dzień hm... chyba nie widziałam tych jogurtów jak one wyglądają, są jakiejś konkretnej firmy, jak się nazywają? |
|
|
|
#2065 |
|
Przyczajenie
|
Witam serdecznie wszystkie Forumki!
![]() Jestem w trakcie diety Dukana, 2 dzien poczatek uwazam za niezly, praktycznie brak apetytu a jestem bardzo łakomą osobą ![]() Moj jadlospis dzis wygladl tak: 2 jajka usmazone bez tluszczu na teflonie do tego 2 plastry szynki poledwicy sopockiej do tego kawa z mlekiem 1,5% i slodzikiem serek wiejski Piątnica Light 3 % ( chyba mozna sobie pozwolic ?) Obiad: kurczak "usmazylam" go na teflonie i zalalam sosem ( jogurt naturalny z curry i pieprzem) pozniej dusilam. Niby taki "biedny" obiadek a bardzo mnie dlugo trzymal dopiero przed chwila zjadlam jogurt z Sanoka slodzony slodzikiem i 0%tł.Ehh mam nadzieje ze mi jakos pojdzie ta dieta bo mam troche do zrzucenia. Dzis waga wskazywala 69, 5 kg wiec jakby tak do 60 dobic Pozdrawiam serdecznie i równiez trzymam kciuki
|
|
|
|
#2066 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Isabel -- martwie sie , ze firmy kosmetyczne zamkna Cie za wroga propagande .....ale my Cie nie damy ...DZIEKI ZA TAKIE WAZNE INFORMACJE ::
|
|
#2067 |
|
Przyczajenie
|
jeśli chodzi o te jogurty z biedronki to takie duże 400 gram i kosztuja 1.39 Pyszne.
taką maja fajne konsystencję. kalorii też malutko. pyyyszne. ja to caly czas je wcinam. polecam. a nazwa jakaś na F |
|
|
|
#2068 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2069 |
|
Rozeznanie
|
A ja odkryłam ostatnio w netto twarożek 0,1% drobno zmielony jest w 500g opakowaniach i kosztuje 3.49 ale jest wyśmielity do robienia gęstych sosów czosnkowych wszystkich wypieków Ducana a wcześniej go jadłam z owocami.
Dziś zrobiłam roladę z wędzonego łososia nadziewaną właśnie tym twarożkiem z dodatkiem cebulki i ogórka korniszona |
|
|
|
#2070 |
|
Przyczajenie
|
Witam dziewczyny humor lepszy podukam dluzej a do wagi wymarzonej dojde za rok ale dojde....
![]() Wiolqn dziekuje za rade postaram sie dorzucic posilkow z bialkiem pochodzenia zwierzecego... odtawilam mleko i czuje sie odrobine lepiej. Czytalam kiedys na necie ze nadmiar mleka powoduje podwyzszenie prolaktyny a ona jest odpowiedzialna min za tycie... tak jak nadmiar kortyzolu hormonu stresu wiec dziewczyny usmiech i bez stresu kilogramy zrzucimy ![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.

nie ukrywam kuszące ale skoro stanik sobie ledwo radzi to jak tak drobna struktura da radę? Micele (w tonikach micelarnych) to nic innego jak drobinki lipidów tworzące takie nooo w dużym uproszczeniu "kółeczko-pęcherzyki".

)

klask i:
Kupuje w biedronce. najlepsze.
Troche będę się musiała pilnowac żeby nieskubnąć nic innego.
Ale się postaram. Zważe się w sobote. Chciałabym spaść jakies 5 kilo i byłoby ok. Na razie mam 72(waga z soboty).
Bedę pisac jak mi idzie . Pozdrawiam