|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tytułu wątku nie wymyślamy, bo na to czasu, przez gadanie, nie mamy - PM 2011,
bardzo wam dziękuje za informacje dotyczące wizyty u gina
a teraz się zbieram już do domu, bo koniec pracy się zbliża ![]() TŻ po mnie wyjedzie na przystanek, więc o 18 się zobaczymy, ma dzis wolne i zrobił dla mnie moją ulubioną sledziową sałatke ![]() miłego wieczoru! ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
|
|
#812 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tytułu wątku nie wymyślamy, bo na to czasu, przez gadanie, nie mamy - PM 2011,
jak kiedys czytalam Bravo to zawsze pisali, ze wizyta powinna byc jak sie dostanie pierwszą miesiączkę hehe no a jak sie rozpoczelo wsplzycie to juz tym bardziej powinno sie isc to juz tak ostatecznie. Spoko mam kilka kolezanek, które za moją namową dopiero pare miesiecy temu (w wieku 19 lat) poszly 1 raz do gina
|
|
#813 |
|
Zakorzenienie
|
kurde, dzwoni do mnie teraz M. i mowi, ze idzie do babci na kawe(mieszka obok) bo ma imieniny-a mi oczywiscie glupio, bo oni nic takego w sumie nie obchodza, tylko najblizsza rodzina przychodzi i tak dziwnie mi
moj narzeczony, a z jego strony to tak dziwnie.u mnie wszystkie imieny sa z "pompa"tzn przychodza goscie i w ogole.i wiadomo, ze M. tez. a u nich...najpierw mi to odpowiadala, ale ciagle czuje sie tam obco - nic dziwnego, ze raz w roku przyjezdzam to tak jest.i jestem sztywna jak kolek
|
|
|
|
#814 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#815 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() No to nie ma racji,no bo lepiej do ginekologa iść zanim rozpocznie się współżycie. |
|
|
|
|
#816 |
|
Zakorzenienie
|
kasiunialusia idz do gina1 a TŻ ci moze co najwyzej towarzyszyc
ja jak pierwszy raz poszlam to wlasnie z M. a jak wyslam (czekal za drzwiami)to mu sie rzucilam na szyje i stalismy tak z 5 minut chyba;pale serio-idz jak najszybciej |
|
|
|
#817 |
|
Zakorzenienie
|
kasiunalusia
TŻ to chyba nigdy nie słyszał o ginekologu![]() ![]() ![]() dotta ja dlatego staram sie być taka samodzielna, bo na początku naszego zwiazku nie pracowaliśmy, dlatego wszystko płaciliśmy po połowie i teraz nie umiem sie od tego odzwyczaić
|
|
|
|
#818 |
|
Zakorzenienie
|
dotta jego babcia tez mnie w sumie lubi-bezposerednia jest...z kolei jak rodzice sie poznawali to bylam dusza towarzystwa...ale to dlugo trwalo wszystko.z jego bratem jestem na duzy dystans, a z sisotra dopiero od nidawna sie czesciej spotykamy...po 7 latach w zwiazku to marny wynik.wkurza mnie to ,ze jestem tak niesmiala
z kolei czasem jak mowie, zeby zabral mnie do siebie to sie dziwi co my tam robic bedziemy (mieszka na wsi)0no to latem to mu mowie ze spacery,ognisko itd.ale to wszystko natkie naciagne...eee moze zostawic to tak jak jest...i tak sie rzadko bede widywac z rodzina jego
|
|
|
|
#819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja np. TŻ w ogóle nie biorę na urodziny do babci czy dziadka, albo rodzeństwa od taty, bo go nie zapraszają. Zła jestem na nich no ale przeciez nie powiem im zapraszajcie nas razem i koniec kropka... (Oni trochę starej daty sa moze dlatego)Jestem głodna jak wilk zmykam coś zjeść
Edytowane przez cobra115 Czas edycji: 2009-12-09 o 16:19 |
|
|
|
|
#820 |
|
Zakorzenienie
|
cobra z jeden strony to cie doskonoale rozumiem-u nas tez tak jest, ze staram sie byc samowystarczalana,ale z drugiej strony nie obrazalabym sie o ten "zart" my czesto tak mowimy do siebie
z drugiej strony - a wlasciewie z trzeciej hehe- skoro jestes tak czula na tym punkcie to TŻ powinien to uszanowac.ale mysle, ze dlugo w tej obietnicy nie wytrwasz nadal jezdzimy do maca lub idziemy na pizze z mojej inicjatywy.choc musze sie pochwalic, ze ostatnio to on inicjuje te wyjscia![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- no widzisz cobra - to u nas jest odwrotnie-on jest zaproszany na wszystko i czuje sie z moja rodzina super,a ja...z jeden strony bym chciala, ale z drugiej
|
|
|
|
#821 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
Teraz to moja druga połówka - jak nie zapraszają to jego też i w drugą stronę jest tak samo jak nie przyjdę z nim do babci czy do rodziców to jest wielka obraza i "co się stało?"
|
||
|
|
|
#822 |
|
Zakorzenienie
|
dotta to fajnie masz...sle z drugiej strony jak bym miala co chwile wydawac kase na jego rodzine:rodzice, babcia, ciotka i 3 rodzenstwa, 4 bratankow i siostrzenica do bym umarla
e tam, co bedzie to bedzie...najwyzej bedziemy sie po slubie spotykac z jego rodzina i tyle oby nie za czesto hehehe![]() ide na m jak m bo wczoraj od polowy ogladalam, bo sie zagadalysmy z kumpela ![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- a i dzieki za rady co do gina i usg |
|
|
|
#823 | |
|
Zakorzenienie
|
ledwo to wszystko przeczytałam ale nie ma jeszcze gości więc zdążyłam
Karolinusienka pierniki piękne ![]() Jolka ja też dziś @ dostałam i nici z igraszek ![]() Cobra to sobie popatrzyłam , trzymam kciuki za rozmowę a kolegi to należy współczuć ale tylko mnie ![]() Bambusiek za umowęmadziaz witaj ![]() Elunka tylko grzecznie tam z Grzesiem ![]() Do ginekologa poszłam jak miałam 19 lat z prostego powodu-chciałam zacząć współżycie i przedtem się przebadać i poprosić o tabletki Podpytałam mamę do którego mam pójść i mi poleciła Tylko tatuś biedny myślał że jestem chora na coś poważnego i się przejął biedak Ginekolog był miły, odpowiedział na wszyskie pytania i przebadał jak trzeba. A na cytologie zaprosił już po pierwszym razie I zawsze sama chodzę Co do odwiedzin - u Piotrka obowiązkowo wszystkie urodziny muszę być, więc jego rodzinę znam i jestem wyluzowana a nawet jak nie jestem to sobie i wtedy już jestem U nas tylko imieniny moich rodziców i urodziny babci i Piotrek oczywiście przychodzi Mały nie zainteresował się jeszcze rybką, mama mu pokazała a on ją olał ![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
sam powinien powiedzieć żebyś przyszła i wcale nikogo nie pytać o zdanie skoro to twój przyszły mąż itd to sam powinien nalegać żebyś była z nim na ważniejszych spotkaniach Piotrek właśnie tak uważa i czasem aż miałam dość tego chodzenia ale powoli się przyzwyczajam
|
|
|
|
|
#824 | |||
|
Zakorzenienie
|
ja mialam chyba 19
no i przy okazji okazalo sie ze mam nadzerke, potem bylam ja wyleczyc i tak sobie teraz chodze od czasu do czasu ![]() Cytat:
za pierwszym razem to w ogóle dowiesz się czy jesteś proawidłowo zbudowana (z macicą jest ok) i w ogole wywiad z Tobą zrobi o pierwszą miesiączke itp.Pierwszy gin do którego poszlam mial dobre opinie w internecie a zalatwilam wszystko sama i poszlam prywatnie jeszcze Tż zapłacił bo bez kasy byłam zdrowie przede wszystkim ![]() z mama do disiaj nie gadam o ginie ![]() a wygląda to wszytsko tak jak dziewcyny mówią- najpierw romowa, potemdoktor prosi zeby sie rozebrac, potem jest ten fotel do badania i tyle nawet te badanie nie jest zle tylko trzeba sie zrelaksowac zeby miesni nie zaciskac... ja ostatnio sie poskarylam ze troche mnie czasem jajnik jeden boli to doktor od razu zrobil usg i wszystko w porzadku ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja na poczatku tez nie mialam swoich pieniedzy wiec naturalnym sie stalo ze za nic nie place bo jakby ja placila tobysmy nigdzie nie chodzili za to odkad pracuje to zaczyna mnie czasem denerwowac jak mi ciagle wypominal ze teraz ja tez pracuje to mam sie dokladac do remontu itp. ostatnio stwierdzil ze zarabiam tyle co on chyba w pół roku to co on na miesiac ale mial wtedy zly dzien i teraz juz tak nie mowi
|
|
#825 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja sie bałam panicznie ginekologa. mój tż już mnie na siłe wyganiał a ja potrafiłam pod gabinetem zrezygnować. Tak sie bałam.ale nei wiem czego. bo ginekolodzy są fajnymi ludźmi, mimo że robote mają nie do pozazdroszczenia - ja bym teskniła za twarzami kobiet a nie za cipk* . ja poszłam 1 raz nie dawno-niecały rok temu i co: nic nie bolało,raczej normalny brzuch miałam, a tu mi mówią,że ups guz jajnika pani ma i to raczej GUZIOR DUZY. a mi nigdy nic nie było. zebym miała okres zachwiany, bolesny. a ja idealnie. i się bałam głupia lekarza BO BĘDĘ DALEJ CIE STRASZYĆ. A METODA SKUTECZNA przynajmniej sie przyczynilam do zadbania o zdrowie innychjezu....ide pisac te prace....ale i sie nie chce. realizm i idealizm w stosunkach miedzynarodowych. mam wstęp póki co 6 zdań
|
|
#826 |
|
Zakorzenienie
|
ale sie rozpisalam
![]() Lusesita Twój Tż powinin powiedziec rodzinie ze chcialby z Tobą przychodzic....
|
#827 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ło matko.... zdjęcia to pozory ![]() a schudnąć nie zaszkodzi do tych 60 kg prawdaaaaa i wyczytalam ze łatwiej zaciążyć jak się zacznei lepiej odżywiać a wręcz zgubi pare kilogramków więc zdrowo jem-oprócz wczorjszych chipsów
|
|
#828 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idź, idź jak najszybciej sprawdzić czy wszystko ok Cytat:
![]() wróciłam z wykładu, a drugiego żeśmy nie mieli coś zjeść trzeba |
||
|
|
|
#829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widziałam różne duże kobietki ale ty naprawdę wyglądasz dobrze
|
|
|
|
|
#830 |
|
Zakorzenienie
|
Stysik, T'ai z moim TŻ to ten problem, ze ona sie czasem zachowuje jakby sie swojej rodziny wstydzil i wkurza mnie to
ale tak jak mowie:czasem chce tam isc, a czasem sie boje i wrecz ciesze, ze nie musze...poza tym na poczatku jak zaczelismy sie spotykac, to ja trajkotalam o tym wkolo jak najeta, a On z kolei nic nie mowil nikomu i prawie rok bylam "jego tajemnica".co wiecej - on przez dluzszy czas uwazal, ze nie powinnismy byc razem, ze on nie jest dla mnie odpowiedni, kiedys mi nawet powiedzial, ze to mezalians!i dlugo trwalo zanim go uswiadomilam, ze to nieprawda...on z kolei wyprowadzil mnie z niewiary w siebie czy jak to ujac ale z ta jego rodzina tak juz zostalo, ze jestesmy na duzy dystans.az nie wiem jak on sie zdobyl na to, ze w tydzien po zareczynach sie nasi rodzice spotkali
Edytowane przez lusesita23 Czas edycji: 2009-12-09 o 17:09 |
|
|
|
#831 |
|
Zakorzenienie
|
zdrowe odżywianie to rozumiem
![]() dziewczyny ile u mnie na stole żarcia czeka o matko ![]() mój żołądek już mi się odzywa na sam widok tego wszystkiego
|
|
|
|
#833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja bym mu chyba powiedziała wprost że chciałabym pójść, bo później będzie ci coraz trudniej się do nich przyzwyczaić i niepotrzebnie będziesz się stresowała |
|
|
|
|
#834 |
|
Zakorzenienie
|
my oboje bylismy niedowartosciowani chyba
![]() mam nadzieje, ze moze w swiet amnie zaprosi albo cos...ostatni raz bylam u niego na wielkanocy! I w wakacje raz...ech ten moj M. |
|
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co ja Wam powiem... ostatnia cytologie mialam chyba z 2 lata temu
|
|
#836 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale się zebrałam w sobie, uprzedziłam go jak to wygląda i teraz razem się z tego śmiejemy ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do świąt można się umówić że jeden dzień u ciebie, drugi u niego mój ostatnio sam się garnął do mojej rodzinki jechać bo się boi biedak żeby na weselu dopiero wszystkich nie poznawać |
|
|
|
|
#838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tż nigdy mnie nie ukrywał - raczej się chwalił
|
|
|
|
|
#839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba trzeba przekonać Tż żeby Cię częściej zapraszał
|
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
idę się gościć
miłego wieczoru |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:17.

a Twój Tż to specjalista jest? Albo ma doświadczenie z ginekologiem? Wybacz ale mnie krew zalewa jak coś takiego słyszę.... To Twoje ciało i zadbaj o nie - nikt inny tego za Ciebie nie zrobi

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

Perfect Housewife 

ja np. TŻ w ogóle nie biorę na urodziny do babci czy dziadka, albo rodzeństwa od taty, bo go nie zapraszają. Zła jestem na nich no ale przeciez nie powiem im zapraszajcie nas razem i koniec kropka... (Oni trochę starej daty sa moze dlatego)
z drugiej strony - a wlasciewie z trzeciej hehe- skoro jestes tak czula na tym punkcie to TŻ powinien to uszanowac.ale mysle, ze dlugo w tej obietnicy nie wytrwasz

i wtedy już jestem 

mój żołądek już mi się odzywa na sam widok tego wszystkiego