|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2071 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3
Cytat:
Są tak gęściuchne, że jak odwrócisz kubek do góry nogami to zostają na talerzu w tym kształcie. I naprawdę smaczne. Niestety, ja tu Biedronkę mam daleko, ale u Rodziców zawsze się znajdzie w lodówce ![]() Strasznie żarty dziś dzień :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2072 |
Raczkowanie
|
Dobry wieczór! Mam za sobą dzień pełen pokus, odwiedził mnie @, a już myślałam, że mamusią będę. ; )
Najgorsze jest dla mnie niejedzenie cytrusów- uwielbiam pomarańcze, mandarynki... Ale czego się nie robi dla uzyskania prawidłowej wagi! Nie chcę już odchodzić od diety na krok, choć straszliwie boję się świąt! No kto, kto oprze się pierożkom, sałatkom, krokietom i innym pysznościom? Nie potrafię sobie tego wyobrazić. A wy, Dukanowe Siostry, jak zapatrujecie się na Wigilię i dni świąteczne? |
![]() ![]() |
![]() |
#2073 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2074 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziś znalazłam fajny serek żółty, u Dukana czytałam, że w II fazie można jedynie chudy (10 - 20%)... Ten ma 13% zaw. tł. (nazywa się "HIT Rycki", że taką reklamą sypnę) kupiony został w carrefour (w Zielonej G. bo w Żaganiu carrefoura niet ![]() I widziałam nową książkę Dukana! Przejrzałam, podoba mi się, fajna, kolorowa, dużo zdjęć i przepisów. Chciałabym ją mieć, tylko że cena dziś dla mnie niedostępna (39,90)... To tyle, spadków dalszych nie odnotowałam, alem w trakcie @, więc się nie matrwię... Na badaniach jeszcze nie bylam, bo grubsza sprawa z tym (przeprowadzilam sie tu, wiec musze zapisac sie w przychodni, wyrobic ksiazeczke, wybrac lekarza pierwszego kontaktu, zarejestrowac sie do niego i dopiero poprosic o skierowanie na badania...), ale machina juz ruszyła. Pozdrawiam i miłego wieczoru życzę!
9.11.2009 - START 124,5 kg (wzrost 170 cm) 15.07.2010 - 92,2 kg ![]() 25.07.2010 - 93,6 kg 01.09.2010 - 96,2 ![]() najbliższy cel: zobaczyć "8" z przodu! Będzie 78 (wg Dukana 01.09.2010) Sukces to drabina, po której nie sposób wspiąć się z rękami w kieszeniach Philip Wylie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2075 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2076 |
Zadomowienie
|
Witajcie ponownie
![]() Po całym dniu roboty nawet za bardzo pisać mi się nie chce ![]() ![]() ![]() ![]() Idę spać bo już nic optymistycznego dziś nie wymyślę... Jak zdążę to rano zdam relację z ważenia, pa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2077 |
Raczkowanie
|
Witam Was wszystkie dzielne Dukaneczki
![]() ja dziś bardzo pozytywnie, mam 0,5 cm w udzie mniej od ostatniego mierzenia ![]() w weekend był mój facet w Polsce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I też mi się @ spóźniło, co prawda tylko 5 dni, ale zawsze to jakieś opóźnienie (wcześniej jak w zegarku), ale wiadomo, duży spadek wagi w krótkim czasie to i @ wariuje. Dzięki za pomysł z mieleniem otrębów w młynku do kawy ![]() Dziewczynki, cudnie schudłyście (chodzi mi o zdjęcia ![]() Pojutrze się ważę, zobaczymy co to będzie ![]() Póki co popijam czerwoną herbatkę i uczę się do kolosa z fizjologii człowieka ![]()
![]() |
#2078 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten hit jest cięzko osiagalny ale jest jeszcze ser "holender " ma 17% tłuszczu jest w wiekszosc marketow typu Tesco i Cerrfur |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2079 |
Raczkowanie
|
też szukałam ostatnio tego sera "hit" ale nie mogłam znalezc :<
#2080 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo z tego co ja widzialam to Dukan wprowadza zolty ser dopiero w III fazie, a w drugiej EWENTUALNIE plasterek 4% z pracy wyszlam dopiero po 19. Samozwanczy Zabojad dal nam dzis popalic. NA stos go
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2081 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jutro odbieram wyniki badan, bo dzis zrobilam... zobaczymy... mam nadzieje, ze bedzie ok!dam znac jutro... Dzis wpadla do mnie rpzyjaciolka i nakazala mi przejsc na III faze bo wygladam wg niej chudo ... ale to moze byc tez wrazenie tego ze jeszcze nie kupilam odpowiednich mniejszych spodni i faktycznie w tych za duzych nie wygladam za dobrze, no ale po domowych katach w nich smigam... Przyjaciolka tez byla na dietce tyle ze w wakacje i schudla bardzo ladnie 9 kg... swietnie wyglada teraz i skonczyla juz wsyztskie fazy i nie przytyla... mowi ze waga skacze raz 1kg w gore raz w dol i jest ok... moze u nas tez tak bedzie, chociaz ja nadal boje sie tej 3 fazy... glupia jestm nie? ![]() pozdrawiam
![]() |
#2082 |
Zakorzenienie
|
A ja mam dziś już trzeci dzien fatalny @ i taki żer,że masakra.Jeszcze tak nie miałam podczas tej diety.
Ach, ale nie będę marudzić na noc,może jutro będzie lepiej ![]()
#2083 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobrej nocy wszytskim!
![]() |
#2084 |
Raczkowanie
|
czesc kochane moje wszystkie obecne i nowe,
ja dzisiaj w fatalnej formie ![]() i wcale nie chodzi o dietę ![]() nie odzywałam się chyba od soboty ...(wiem że nikt nie zuważył)ale czytam , staram się nadrabiać, diety nie porzuciłam (co to to nieee),ciężko bo z w rezultacie nie dojadam(stres), a taki ten rok miał być zaj...... dla mnie a tu co ??? sam finisz i totalna porażka ![]() ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- a tak w kwestii sera to na pierwszej stronie (w zmodyfikowanym doktorku) jest tak : produkty w ograniczonej ilości: - 30g sera zoltego o zawartosci tluszczu ponizej 6% ---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- jak wstawic swój "znak firmowy" (zdjęcie) ??? dla lepszego poznania się ze mną???bo mnie też irytuje że jestem totalne incognito..... |
![]() ![]() |
![]() |
#2085 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- edytuj avatar - wybierz plik zdjecie nie moze byc wieksze niz 100x100 pikseli i 30kb wiec je wczesniej odpowiednio zmniejsz - zachowaj zmiany
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2086 |
Raczkowanie
|
sorry wiolqn
nadal jestem w czarnej ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ---------- ok,ok już załapałam (moje pierwsze forum więc wiolqn wybacz) za beszczeszczenie cennego czasu moderatorki ![]() ---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ---------- tylko teraz nie wiem czy blond czy, czy brąz????wstawić ---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:57 ---------- jutro zadecyduje(skoro same nie możecie się zdecydować ![]() miłych snów |
![]() ![]() |
![]() |
#2087 |
Raczkowanie
|
Z rańca chciałam zkomunikowac, że na wadze dziś 55,8
![]() ![]() ![]() dzis odbieram wyniki... dam znac po poludniu... a w ogole to chyba zaszaleje i spodnie sobie kupie i erfumy które dawno juz upatrzylam a teraz sa w promocji w jednej z perfumerii... kurcze.... nagroda jakas sie nalezy... a ja juz po sniadanku... kawalek lososia w plastrach i 200 g serka piatnica 3% z wkrojoną papryką pomidorem i ogórkiem kiszonem, no i doprawione czosnkiem... pychota ![]()
#2088 |
Zadomowienie
|
Witam drogie panie
![]() Zaraz lecę do roboty, więc znów relacja w biegu ![]() Waga ponownie mnie rozpieszcza i dziś znów pokazała spadek o 0,3 ![]() ![]() Pozdrawiam i życzę udanego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2089 |
Rozeznanie
|
joł Dukanki! pogoda do dupy ale co to ma do rzeczy co nie
![]() ja to juz nie pamietam kiedy sie ostatnio wazylam widze po sobie ze stoje w miejscu wiec po co mi dodatkowy stres ![]() pozdrawiam i milego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2090 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Proponuję obecny kolor ![]() Cytat:
![]() Słuchajcie, chyba mi się waga już całkiem popsuła ![]() ![]() ![]() Wzięłam sobie do pracy twaróg, ale jak otworzyłam pudełko to aż mnie cofnęło - jak na razie koniec z serkami. Dobrze, że mam jeszcze kanapkę z wędliną i wczoraj ugotowałam na parze piersi w marynacie jogurtowo - pomidorowej (pynia, już zjadłam na śniadanie ![]() No to miłego dnia życzę wszystkim ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2091 |
Zadomowienie
|
A ja spieszę donieść
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2092 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Przygotowałam tu małe wypracowanie ![]() Skończyłam 1 fazę, spadek o 3kg. Niespodziewałam się, wchodziłam na wagę z 10 razy ![]() ![]() ![]() ![]() Ok, spadam bo pracy dużo. GRATULUJE wszystkich spadków i mniej cm ![]() Miłego dnia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2093 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2094 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny,
pozdrawiam z glebi 3 fazy. Nie bojcie sie,waga nie rosnie. Na pewno niektore z nas beda musialy bardziej uwazac,niektore mniej. A teraz mam dobra wiadomosc dla dziewczyn,ktore schudly i zostala im wiszaca skora. Po 2 miesiacach skora sie wstepuje,podobnie na piersiach. Oczywiscie zabiegi ujedrniajace pomagaja,balsamy,kremy. Ja kupilam sobie balsam ujedrniajacy na rozstepy Perfecty,chociaz rozstepow nie mam(no chyba,ze te na brzuchu jeszcze po ciazy i tam niestety skora wisi jak wisiala juz dobre 25 lat). Najbardziej schudly mi nogi i ramiona,bylam zrozpaczona ich stanem po schudnieciu,ale czas i pielegnacja zrobily swoje. A mam juz 47 lat wiec te procesy nie przebiegaja tak latwo jak na waszych mlodych cialkach. Pa i trzymajcie sie |
![]() ![]() |
![]() |
#2095 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No to mnie pocieszylas .....bo z ta skora to nie lada problem..... ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Ja narazie stoje na 90 ....... kurna chata...... czekam na te osemke ![]()
![]() |
#2096 |
Raczkowanie
|
witam Dukanki Kochane
Mineło 10 dni i rano wlazłam na wagę, a teraz jestem cała szcześliwa, bo i spadek zaliczyłam ![]() ![]() ![]() a w pracy tyle pracy, że bardziej kieratem można to raczej nazwać ![]() życzę miłego dnia i spadków oczywiście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2097 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2098 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 5 dzien na III fazie waga stoi w miejscu. dzis proteiny, ludze sie ze jeszcze spadnie mi troche a jutro ide kupowac bikini, chwalilam sie? ma byc oczywiscie w jedynym i slusznym kolorze czyli czerwone. czarne juz mam ale nie bede przeciez po plazy 2 tygodnie w tym samym chodzic, trzeba sie czyms roznic na zdjeciach
|
![]() ![]() |
![]() |
#2099 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2100 |
Raczkowanie
|
A ja kupiłam portki 2 numery mniejsze
![]() ![]() ![]() Pewnie w sobotę zakupię drugie:0 Oby też najwyżej 28 ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.