|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() milion pytań i wątpliwości
Szukam pomocy proszę doświadczone stylistki o odpowiedzi jeśli znajdziecie czas na taką masę pytń.Jestem kosmetologiem od wielu lat prowadzę własny gabinet, kiedyś robiłam tipsy, teraz jestem w trakcie kolejnego kursu żeli na formie, zdobnictwa kolorowym żelem, akrylem 3D, frezarka.Jednak chyba nie najlepiej trafiłam jesli chodzi o instruktora- choć opinie jako fachowca w sieci ma dobre.Dziewczyny co myślicie o żelach- ktore najlepsze- myślałam o IBD, Perfect Beuty, Mistero Milano- ci dopiero wchodzą- wybieram się do Katowic 9.01.2010 tam będzie prezentacja marki- mają piękną szatę graficzną pracują w wielu technikach Pink&White, EDGE, SIDE itd, ale nie wiem nic o jakości tych produktow- jak wroce to napiszę na forum.Wracam do pytań a więc jakie żele najlepsze- zaznaczam, że wolę konsystencję gęstą, ale nie bardzo gęstą.Jakie kamuflaże najlepsze?- mnie uczono Full, Oval.itd, ale czytam i słyszę, że robi sie również paznokcie nakładając najpierw bazówkę clear potem budujący biały- jak french, a potem dopiero rozmazuje kamuflaż- mnie sie nie podoba jak w full kamuflaż jest widoczny od spodu- chyba, że to kwestia koloru?W ktorą warstwę wtapiacie ozdoby- na kursie moja koleżanka wtopiła bulion w budujący i potem się przepilowal.Czy można łączyć żele silikonowe i niesilikonowe- słyszałam, że nie bo mają rożne spoistości i pękają pazurki.Co kładziecie na własne ile warstw, jakie firmy najlepsze?Jak ćwiczyłam french na sobie białym Sun Flowerem- on nie jest b.gęsty to robią się smugi- jak tego uniknąć?Czy jest różnica w zdobnictwie kolorowymi żelami, a farbkami akrylowymi- bo w cenie jest?Jak ćwiczyć pracę frezarką, już kupiłam dobrą , a na szkoleniu pokazała tylko jak przejechać po skórkach i po wolnym brzegu.?Co sądzicie o primerach i bonderach- używać zawsze czy tylko przy problematycznych paznokciach- a skąd mam wiedzieć jak przyjdzie klienka 1- raz czy ma problematyczną płytkę?Czy stosowanie primera zawsze czymś grozi pazurkom?Kwasowy czy bezkwasowy?jeśli używać?W którą warstwę wtapiacie np. folię perlmutową lub koronki? jak klientka przed odnową spiłuje z długości paznokieć, czy coś się stanie z tym wtopieniem?Jaki Gloss na koniec dobry, żeby nie żółkły paznokietki?No jak ktoś to przeczyta to zemdleje, ale jak już się pozbieracie po tej serii pytań to please POMOCY!!!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ordnung muss sein!
|
Dot.: milion pytań i wątpliwości
jak wrocisz tu wieczorem,to w prawym gornym rogu znajdziesz okienko wyszukiwarki-
-to bardzo przydatne narzedzie. a na wszystkie swoje pytania znajdziesz odpowiedzi na pierwszej stronie Przedluzanie Paznokci. poszukaj sobie. zadaj sobie odrobine trudu.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Skoro jesteś w trakcie kursu, szkoleniowiec powinien najlepiej rozwiać Twoje wątpliwości.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dzięki Frauhelga- może to dziwne, ale zanim poprosiłam o pomoc doświadczone stylistki0- przeczytałam na tym forum WSZYSTKO!!!!!! co dotyczy stylizacji paznokci.Mnie nie chodzi o porady (nikogo nie obrażając), stylistek raczkujących, lub bez kursów robiących pazurki koleżankom po domkach.Jak nie chcesz radzić- to złośliwie nie odpisuj.Naprawdę jestem już bardzo dużą dziewczynką i wiem co to wyszukiwarka i do czego służy.Prosiłam o rady mądre głowy i doświadczone ręce...Ale dzięki za linki.Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Amfiro, znam dobrze to forum i zapewniam Cię, że na Twoje pytania są tu juz odpowiedzi.
![]() Postaram się jednak, choc ciut Ci pomóc, co bys się na wstepie nie zniechęciła ![]() Żeli silikonowych nie łaczymy z innymi (ewentualnie, niektóre firmy dopuszczają stosowanie bazy pod żeli silikonowy), gdyz żele te są bardziej sprężyste od innych i gdyby pokryc je np golssem- gloss by popekał. Stosowanie pimera niczym nigdy nie grozi, to po prostu preparat, który zwieksza przyczepnośc masy do paznokietka. Nie ma różnicy, czy zdecydujesz sie na kwasowy, czy bezkwasowy- oba powinny być równie dobre. Gdy klientka skróci paznokcie samodzielnie to po prostu skróci równiez ozdoby. Żadna filozofia- wypiłują się wraz z żelem ![]() Resztę wyszukaj sama ![]()
Pozdrowionka! ![]() Albertyna Edytowane przez Albertyna Czas edycji: 2009-12-09 o 21:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Hej Frau ...pierwszy link cudowny, z tymi latkami z dzieciństwa to niestety u mnie nawet 70-te....cudnie było, no i naprawdę byliśmy szczęśliwi.cmok cmok....no i luzik dobrej nocki
---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Dzięki Albertynko chyba trochę panikuję -perfekcjoniści tak mają.Duzo czytam, a to też napędz pytania na tematy nie do końca poznane, ...a przeciez mogą się przedarzyć- wolałabym aby tylko te bezpieczne i przyjemnościowe.Dzięki pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Ordnung muss sein!
|
Cytat:
to jest podpis....a nie linki dla ciebie ![]() i nie odbieraj mojej wczesniejszej odpowiedzi jako zlosliwosci, po prostu odpowiedzi na twoje pytania sa na forum.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:43.