|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3
Witam
A ja dziś to już się załamałam po ważeniu przez 3 dni przytyłam 0,8 kg i to tylko z mojej winy.Podgryzałam sobie wieczorami takie płatki na mleko i teraz mam.Jeszcze nigdy przy @ nie chciało mi się tak żreć.Załamka.Ku... jaka ja po....jestem ,bardziej niż ustawa przewiduje. Teraz znowu będę zrzucać jeszcze raz to samo.
|
#2102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w lodowce na pierwszej lini ustaw tylko rzeczy ktore mozna a wszystko zakazane schowaj z tylu, przygotuj sobei miseczke z pokrojonymi warzywami (jezeli masz PW): papryka, marchewka, ogorek w slupki, dotego troche jogurtu doprawionego i za kazdym razem jak otworzysz lodowke to zamiast szukac czegos zjedz jedno warzywko. W szafce w kuchni platki itd ustaw poza zasiegiem reki, wysoko, tak by trzeba bylo dodatkowy wysilek wykonac aby po nei siegnac i utrudnic dostep. Bo to nei glod cie meczy, tylko nuda i chcica, a jak trzeba bedzie wziac krzeslo aby na nie stanac i siegnac po cos to juz ochota przejdzie. a najlepiej nie trzymac nic co mogloby kusic.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie mam w lodówce to wszystko naszykowane,a ja ciągle o tych głupich płatkach.Dziś już na pewno tego nie tknę.Aż mi wstyd,że taka słaba byłam.
Muszę się wziąć w garść bo doła jakiegoś znowu załapię.Pozytywne myślenie mnie tylko ratuje ![]() Schudłam już 11kg będę sobie kupować super (mam nadzieję) kieckę na bal sylwestrowy i będzie na pewno mniejsza niż w ubiegłym roku ![]() O i tego trzeba się trzymać.
|
#2104 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To jest proste jak nie masz dzieci .... a jak one sa to na lini strzalu szafek i lodowki stoja rzeczy, ktore latwo moga siegnac moja dzieciaki.... Wiec ja musze je omijac szerokiem lukiem .... Ja mam swoja polke w lodowce i szafce ....... Ale i tak nie jest to latwe jak inni wcianaja mandarynki .....itd a ja siedze osliniona
|
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie te smakołyki są dla dzieci
a swoją drogą jaka ze mnie wstrętna matka,że dzieciom wyżeram ![]() Już nie będę
|
#2106 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie co .....ja odczuwam zmiane w potrzebach kulinarnych . Zrobilo sie zimno i nie chce mi sie jest zimnych przekasek z lodowki
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
Witam kochane Dukanki!
A ja wczoraj wykorzystałam ucztę na urodziny kumpla i mam dziś hm...kaca ![]() Wczoraj też zapisałam się na siłownię i jestem bardzo zadowolona póki co Ewik - dzięki za pocieszenie z tą skórą Lanka daj znac czy żółtko i nafta pomogły za jakiś czas. A dziś proteinkowy, senny czwartek
|
|
|
|
#2108 |
|
Raczkowanie
|
Nie wytrzymałam postanowienia i dzisiaj rano musiałam się zważyć. I w 7. dniu p+w -0,5kg. Bardzo dobrze
Kupiłam sobie dzisiaj tuniczkę w rozmiarze M. z Cubusa, jest dopasowana, wiec przez najbliższe 5kg chyba będę mogła ją śmiało nosić, a potem się ją sprzeda. (tak na marginesie, może nie wniosę nic nowego, ale jak nie macie pieniążków na nowe ubranka, a te za duże są w dobrym stanie, możecie spróbować sprzedać na szafa.pl , ostatnio odkryłam tą możliwość )Powiedzcie mi jeszcze dziewczyny, czy serek naturalny 6% tłuszczu to wieeelki grzech? Po powrocie do domu byłam koszmaaarnie głodna, a nic innego w lodówce nie znalazłam. (trzeba wybrać się na zakupki...) Przyznaję się od razu, że jutro troszkę zgrzeszę, bo koleżanka urodziny robi. Postaram się jak najmniej, bo całkiem nic nie jeść ani nie pić chyba głupio by było. Mam nadzieję, że nie podskoczy mi dużo na wadze, do sylwka chce jeszcze z 3-4 kg zrzucić
|
|
|
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
leszczesia wyslisj mi adres maila na priva to ci podesle pdfik
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#2110 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zdarza się, że czasem poczęstują mnie ale przeważnie odmawiam Płatki jakoś mnie nie nęcą - chyba najbardziej słodycze i ser żółty ale jego to nawet ciupinki nie tknęłam |
|
|
|
|
#2111 |
|
Rozeznanie
|
Witam szanowne kolezanki
![]() Wizaz mi dzis nie dzialal, nie wiadomo czemu...
|
#2112 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny! Od jutra zaczynam pierwszą fazę Dukana! Aktualnie ważę 64kg przy wzroście 165cm. Chciałabym schudnąc jakieś 6-7kg. Do tej diety przekonała mnie przyjaciółka, która w ciągu 18dni schudła już 6 kg. Gratuluję Wam wszystkim wspaniałych wyników odchudzania oraz silnej woli. Mam nadzieję, że mi również się uda!
|
|
|
|
#2113 |
|
Rozeznanie
|
a mnie nery bola
mimo ze pije ilosci potworne... ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- niech mnie ktos przytuli zezarlam dwie czekoladki przywiezione z Hawaii (Hawajow??) przez szefowa... i do ciasta wczoraj dodalam cukier brazowy co mi zostal z czasow chlania mojito, bo melasa wyszla... I w ogole wczoraj napieklam ciast, chlebow muffinowych i muffinek, zeby miec na pare dni bo aktualny dzis przyjezdza i kaze mi chodzic spac wczesnie i nie siedziec i nie pichcic do 2 w nocy... No i zezarlam juz polowe z tego... a na dodatek zrobilam to wszystko z otrebami owsianymi i sojowymi zamiast pszennych i teraz mam brzuch jak balon... Niech mnie ktos pocieszy... No tak, nikogo nie ma... sama tu siedze...
|
#2114 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Głowa do góry, kobieto! Ciesz się tym, że Aktualny przyjeżdża, bo widzę po Twoich postach, że jest godny pozazdroszczenia. Dwie czekoladki, to bez tragedii, ale masz |
|
|
|
|
#2115 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a w ogole to sobie postanowilam poprawic humor i wrzucilam swoje zdjecie z Aktualnym na naszaklasa Niech kolezanki patrza i plotkuja
|
|
#2116 |
|
Raczkowanie
|
Lanka niemartw sie głowa do góry!
To chyba takie dni bo ja przedwczoraj i wczoraj konia z podkowami bym wciągła i zdarzyło się pare zakazanych produktówJutro ważenie po 10 dniach ciekawe co pokaze licznik ![]() Ogólnie to mnie jakaś zaraza trzyma i dół od tyg nic sie nie odzywałam i nie czytałam więc zaległoooości miałam od metra. Motywują mnie wasze foty GRATULUJĘ!!!!!
|
#2117 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Waga pokaze dobrze, tylko pamiataj, zanim na nia wejdziesz wizualizuj sobie ten licznik pokazujacy to co chcesz tam zobaczyc ja tak robie
|
|
#2118 |
|
Rozeznanie
|
Mi na napady jedzeniowe pomaga wyjście z domu na godzinny szybki spacer wiem że pogoda podła ale świeże powietrze pomaga i można chwilę pomyśleć tylko o sobie a jak ogladam sobie jeszcze fajne ciuchy na wystawach które teraz są dla mnie nie osiągalne to tym bardziej lodówka po powrocie mnie odstrasza i mi wtedy wszystkie zachcianki przechodzą aż do następnego dnia
|
|
|
|
#2119 |
|
Raczkowanie
|
HAHA dobre te wasze metody
DziękujęTak mam podczas jajeczkowania i przed@. Ale powiem Wam ze u teściówki na imieninach w sobote co niektórzy zaliczyli
|
#2120 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!
Badania super... wszytsko wzorcowo... a na dietce nie zgrzeszyłam ani razu... tzn. ani razu niedozwoloneo produktu nie było... dziś natomiast z tej radości... objadłam sie jak głupia... też tylko dozwolone produkty...ale tyle ich zjadlam ze mnie jeszcze brzuch boli... tylko ze @ sie zaczyna.. chociaz sama nie wiem czy to nie jest usprawiedliwienie... no w kazdym razie rano bylo jeszcze znosnie... poniewaz mma p+w ! to bylo 2oo g serka piatnica 3% i papryka, pomidor i ogórek kiszony... ale po powrocie z pracy zezarłam..bo nie mozna powiedziec ze zjadlam 4 jogurty po 180 g zotta wsyztskie ze slodzikiem i 300 g serka bialego z warzywami i jeszcze plaster lososie wedzonego... brzuch mam jak balon... i nie bylam dzis po te spodnie jade w sobote... musze kupic jakies jedne, bo nie mam w czym chodzic... a jutro musze przystopowac z jedzeniem bo kg powróca zanim sie obejrze... dzis juz rano bylo na wadze 55 a teraz po jedzeniu wlazlam tak zeby sprawdzic a tu 59. wiec nie licze na cud, ze jutro bedzie mniej... echhh... zycie jest ciezkie... sa tez dobre strony poniewaz wyniki sa dobre to do wiigilii na pewno bede na II fazie moze sie uda zejsc jeszcze no zeby chociaz te rowne 55 bylo... a potem pomysle... buziaki
|
#2121 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie w rodzinnej wiosce fama poszla ze ja za maz wychodze i dzis wszyscy sie do mnei dobijaja hehe. Nie ma to jak wiejska babcina komunikacja. Jedna powie drugiej, ta nie doslyszy to sobei dopowie i ani sie obejrze okaze sie ze mam kolorowe blizniaki.
|
|
|
#2122 |
|
Zakorzenienie
|
Lanka dlatego ja nie robię żadnych wypieków na zapas,bo po prostu bym wszystko pożarła.Jak robię ciastka to tylko tyle ile mogę zjeść danego dnia inaczej nie da rady.
Wiolqn ta plotka to może jakiś zwiastun
|
#2123 |
|
Raczkowanie
|
no a ja Dziewczyny tak czytam o tych waszych napadach na lodówkę i hm.. muszę stwierdzić że ja tez takie mam od jakiegoś tygodnia tylko nie zdawałam sobie z tego sprawy... holender a do tego nie mogę odmówić sobie nutelki tej naszej robię ją codziennie kurczaki a ja się dziwie co ja tak stoję sobie na wadze...
ale muszę przyznać że odkąd jestem na 7p/5pw to i tak mimo tych wyżerek chudnę -trochę- ale zawsze no ale teraz muszę wyzbyć się tej nutelki hm.. wiem.. po prostu nie będę kupować mleka w proszku i basta! wiecie co miałam sobie upiec w sobotę te muffiny i chlebek dukana ale z tego co tu widzę to wolę nie ryzykować kolejną zachcianką.. nigdy nie jadłam i jakoś nie mam zamiaru a muszę się pochwalić cm dzisiaj 1,5 cm mniej w talii tak się cieszyłam że nie zmierzyłam reszty to już tylko 66 cm w talii![]() a co do wagi to ja mam ze swoją batalię na głupsze wyniki wczoraj było 65 dzisiaj 67 hm.. zobaczymy w sobotę..
|
#2124 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też ostatnio zaczęłam robić nutelkę,tylko,że ja nie mogłam przestać na dozwolonej porcji.Wyżarłam wczoraj resztę mleka w proszku i koniec,kupię dopiero przed świętami bo piernik będę robić,a zdaje się,że tam jest potrzebny .
Teraz lecę na aerobik
|
#2125 |
|
Raczkowanie
|
Ja tak się zastanawiam od początku diety nad nutellką, ale jakoś nie mogę się przekonać, żeby kupić mleko i kakao - a co jak mi nie posmakuje? Albo jeszcze gorzej - jak posmakuje za bardzo?
![]() Właśnie zrobiłam superzastą zapiekankę - pyszota, taka lasagne mięsno - szpinakowa. Nie wiem czy jest jakiś taki przepis, więc zaraz wrzucę do przepisowni
|
|
|
|
#2126 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zostawiam jedynie porcję na "teraz"
|
|
|
|
|
#2127 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no wprawdzie ja nie przekraczałam porcji dziennej ale zawsze nutelka to nutelka
|
|
#2128 |
|
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny
zauważyłam na mieście bilbordy z nową książką naszego doktorka, może któraś z was ja czytała i mi powie czy są tam jakieś nowe sposoby na szybsze schudnięcie. wart ja kupić, czy nie zawracać obie głowy i nadal stosować wskazówki z 1 części. u mnie osobiście ostatnio zastój na wadze, ale dlatego, że troche podjadam. Nie przejmuję się tym za bardzo bo waga nie wzrasta, ale muszę powrócić na bialka aby doończyc to co zaczęłam pozdrawiam
|
|
#2129 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2130 |
|
Raczkowanie
|
powiedzcie mi dziewczyny czy myślicie że wywar z gotowania piersi z kurczaka i kilku warzywek (sam wywar) mógłby się zaliczać do P? bo widzę że nie tylko ja mam takie wątpliwości..
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.

i będzie na pewno mniejsza niż w ubiegłym roku 

)
Mam nadzieję, że nie podskoczy mi dużo na wadze, do sylwka chce jeszcze z 3-4 kg zrzucić
Zdarza się, że czasem poczęstują mnie ale przeważnie odmawiam