|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III
Lenka 4-5 szt to na pewno, trzeba robić kilka dni pod rzad, zależy po ilu dniach zobaczysz 2 kreski.
Ja kupowałam z tych: http://www.allegro.pl/item835159427_...wych_24_h.html tam jest napisane kiedy robić, tzn w jakich dniach.
|
#2972 |
|
Rozeznanie
|
Napisane przez Kakusia
to my Ci pomożemy dodać ![]() DODAJE ZDJECIE;-) srednie,,ale takie wyszło Lenko - Długość cyklu menstruacyjnego jest to okres pomiędzy pierwszym dniem miesiączki, a pierwszym dniem kolejnego okresu. Należy ją obliczyć przed przystąpieniem do testów. Jeśli nie znasz długości swojego cyklu zacznij testowanie po 11 dniu od wystąpienia miesiączki, ponieważ standardową długością cyklu jest 28 dni. Test wykonuj tylko raz dziennie, o dowolnej porze. Sposób wykonania testu:
Edytowane przez Mpik82 Czas edycji: 2009-12-12 o 13:02 |
|
|
|
#2973 |
|
Zadomowienie
|
abz, super, dziękuję za link
Kupię dzisiaj parę tych teścików. I nie trzeba ich robić z porannego moczu, z tego co wiem?Mpik82, dziękuję! Fryzurka ekstra, fajnie wyglądasz
|
#2974 |
|
Zakorzenienie
|
Starlett kuruj się
Czoszku sobie pojedz ![]() Mpik82 bardzo ładnie wyglądasz ![]() Dziewczyny zerknijcie na listę starankową, może coś mam uzupełnić bo ostatnio parę osób doszło i nie pamiętam czy je umieściłam na liście, czy wszystkie terminy @ się zgadzają. A te testy owu może i ja sobie kupię, zobaczę czy mam owulkę w ogóle...
|
|
|
|
#2975 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny zerknijcie na listę starankową, może coś mam uzupełnić bo ostatnio parę osób doszło i nie pamiętam czy je umieściłam na liście, czy wszystkie terminy @ się zgadzają.
A te testy owu może i ja sobie kupię, zobaczę czy mam owulkę w ogóle... __________________ Mnie nie ma @1grudnia
|
|
#2977 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U nas to śmiesznie wyszło bo już wtedy rozmawialiśmy o dziecku. Był plan, że na początku roku zaczniemy się starać a do PL wrócimy już z maluszkiem. Tyle, że ja Tz-owi uświadomiłam, że nie chcę dziecka bez ślubu... I tak o to na środku ulicy (na spacerku) postanowiliśmy się zaręczyć, na drugi dzień Tz kupił pierścionek Troszkę mało romantycznie Potem 12.01 pojechaliśmy do PL ogłosiliśmy to rodzicom, mama zajęła się ustalaniem z księdzem co i jak... Mieliśmy się stawić u niego w połowie marca... W UK zaczęły się problemy z pracą i jak przyjechaliśmy w marcu do PL to już zostaliśmy. Tutaj wesoło z pracą też nie było i dzidzia zeszła na plan dalszy... Musiałam na nią czekać kolejne półtora roku... (Ale się rozpisałamJa też mam ryż z sosem na obiado kolację bo Tz kończy o 20 ![]() Super Cytat:
Ślicznie Ja się może jutro do fryzjera wybiorę A na obiadek jutro idziemy z Tz na pizze
|
|
#2978 |
|
Zakorzenienie
|
Witam! widzę ,że świątecznie się zrobilo na naszym wątku
ja uwielbiam święta, tylko żałuję jak nie ma śniegu. Prezenty zawsze kupujemy dla mojej rodzinki vo u mnie jest taka tradycja a u męza nigdy sobie prezentów nie robią.Lenka nie wiem co ci poradzić z tymi świętami ja też niedawno się dowiedziałam o ciąży w rodzinie, to była wpadka i wszyscy bardzo się cieszą ja też, cały czas jestem z nimi w kontakcie i cieszę się każdą nową wiadomością od nich. Śmiali się że wbili nam się w kolejkę, wszyscy oczekiwali że to u nas pojawi się pierwszy potomek. Rodzin a cieszy się tym bardziej, że kuzyn miał poważne problemy ze zdrowiem i było duże ryzyko, że jest bezpłodny. A ja moze jeszcze zdąże zrobić rodzinie prezent na święta, bardzo bym chciała ![]() Jutro jadę do gina, dawno już nie bylam, chcę powiedzieć babce o starankach, wtedy jakoś inaczej bada? może zleca jakieś dodatkowe badania? |
|
|
|
#2979 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2980 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2981 |
|
Zakorzenienie
|
laski ogladajcie rozmowy w toku
|
|
|
|
#2982 |
|
Zakorzenienie
|
elcia właśnie włączyłam omg to oni tyle dzieci mają? wyobrażam sobię tą kolejkę do łazienki...
Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2009-12-10 o 15:55 |
|
|
|
#2983 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za komplementy
![]() Właśnie odrobiliśmy lekcje,teraz mam chwilkę dla siebie Mpik,śliczna fryzurka ![]() Lenka,tak a'propos egzaminu na prawko,z takim podejściem będzie Ci dużo łatwiej,ja za pierwszym razem oblałam właśnie przez stres,za drugim odpuściłam sobie i podeszłam na luzie i zdałam ![]() Starlet,dużo zdrówka ,dbaj o siebie My wigilię organizujemy u siebie,będą moi rodzice,siostra,szwagierk a i teściowa,brat się nie przyłączy bo jego żona jest protestantką i inaczej obchodzi święta,mówił że czułaby się skrępowana więc jedziemy do nich na obiad w pierwszy dzień świąt,drugiego nie mamy zaplanowanego jeszcze ale pewnie kogoś z rodzinki się zaprosi Jej...muszę się ostro wziąść za sprzątanie..święta już za dwa tygodnie a ja w polu a pomysłów na nie żadnych,wiem tylko doskonale co kupię dzieciom i mężowi a reszta...trzeba zacząć myśleć. A macie już jakieś plany na Sylwestra? Czy któraś z Was wybiera się na bal?
|
|
#2984 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja osobiście mam obsesję na punkcie blokady psychicznej i nawet kiedy nie dostałam w terminie @, to nie dopuszczałam do siebie myśli o ciąży. Nawet jak łączyłam fakty moich objawów to odsuwałam szybciutko myśli o ciąży... Właśnie ze strachu, że się napalę, a potem może być płacz... I tak oto ciąża zaskoczyła i wtedy dopiero mogłam mieć motyle w brzuchu ![]() Cytat:
16 grudnia TŻ zaprosił mnie na kolację do restauracji i oświadczył się, a 26 grudnia były oficjalne zaręczyny z rodzicami Powiem Ci, że my też dużo wcześniej o dziecku rozmawialiśmy - planowaliśmy tak, żebym idąc do ślubu była już w ciąży a to troszkę przeze mnie (w skrócie telegraficznym: pół roku przed zaręczynami o mały włosek nie wpadliśmy, 2tyg żyliśmy w strachu + ja dodatkowo w ogromnej nadziei, że będzie dzidziuś; jak przyszła @ to baaardzo długo jeszcze chodziłam cała w płaczu, że tak strasznie chciałam żeby się udało, żebyśmy mieli dzidziusia... No i TŻ widząc mnie w takim stanie obiecał, że długo czekać nie będziemy ), ale i tak nie wyszło zgodnie z planem, bo wiadomość o ciąży przyszła w 1 rocznicę ślubu ![]() z perspektywy czasu cieszę się ogromnie ![]() eh a ja narzekam, że TŻ wraca po 18 dopiero ![]() też się cieszę ![]() Cytat:
![]() a co lekarz bada na połówkowym? chyba mi wiadomości poumykały z główki ![]() Mpk82 bardzo ładnie! i śliczny kolorek |
||||
|
|
|
#2985 |
|
Zakorzenienie
|
agness dziękuję za życzenia
na bal się nie wybieramy w sylwestra abz hmm śluz płodny.. no zaobserwowałam , w sumie w każdym cyklu go mam ( z opisu wydaje mi się ,że to płodny) , ale nie mam 100% pewności. Pobawię się może w te testy jeszcze.. ostatni cykl miałam zrobić test , ale ,że miałam go na górze to mi się iść nie chciało , zwlekałam 4 dni no a później to już po co robić ![]() lindsley też pizzę chcę.. za mną chodzi od tygodnia
|
#2986 |
|
Zakorzenienie
|
a właśnie jak gin zrobi usg to będzie wiedziała czy była owu albo jest?
|
|
|
|
#2987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale to może niech się wypowie Abz która chyba wczoraj miała wizytę u Gin |
|
|
|
|
#2988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja poproszę, żeby obejrzał wszystkie narządy no i też to co dzidziuś ma między nóżkami![]() Wzięłam się za przegląd szaf i szuflad takich z papierami... U nas przeważnie wrzuca się wszystko byle gdzie a potem jak coś potrzebne to szuka Lecę dalej wyrzucać co niepotrzebne...
|
|
#2989 |
|
Zakorzenienie
|
byłam dzisiaj u gina. po baaardzo długim czasie. i albo mam ten cykl bezowulacyjny albo był już pęcherzyk. ale raczej to pierwsze.
|
|
|
|
#2990 |
|
Zakorzenienie
|
Zaszalałam, kupiłam 24 testy owulacyjne. Zobaczymy, czy w ogóle coś tam się u mnie dzieje,czy nie. Dzisiaj też troszkę posprzątałam i wywaliłam kupę rzeczy niepotrzebnych. Jutro pewnie też do fryzjera pójdę bo jak nieszczęście wyglądam...
|
|
|
|
#2991 |
|
Zakorzenienie
|
Tity mam prośbę o dopisanie mnie do listy.
![]() poczatek starań: styczeń-luty 2010 r. Edytowane przez MAGiALENA Czas edycji: 2009-12-10 o 17:52 |
|
|
|
#2992 |
|
Zakorzenienie
|
tity to daj znac jak sie sprawdzaja te testy i oby jak najszybciej sie udalo dzieki nim
|
|
|
|
#2993 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja przez przypadek obejrzałam kawałek z teściem, nigdy tego nie oglądam. Nieźle.. Cytat:
My nie balujemy w tym roku. Co najwyżej w łóżku, a jak nie to spać ![]() Wróciłam od lekarza, z tą tarczycą nie jest tak tragicznie, za pół roku muszę skontrolować, czy coś się pogorszyło. Jedyny problem, to że właśnie z tego powodu mogę mieć bezowulacyjne cykle i mam to z ginem skonsultować. A zwolnienie mi przedłuży jak to się skończy A testy owulacyjne chyba sobie daruję, w 3 aptekach nie było w ogóle, a w czwartej komplet 5 sztuk za 36 zl.... Może jeszcze jutro na mieście coś znajdę. Szkoda, bo boli mnie prawy jajnik, i może to już owu blisko albo jest dzisiaj
|
|
#2994 |
|
Zakorzenienie
|
Lenka nie mozna tak mysleć
musisz zadbać o swoje zdrówko i nerwy |
|
|
|
#2995 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mnie spotkała miła rzecz.. Przedtem mąż w drodze do pracy podwiózł mnie do lekarza, a raczej najpierw do teściów, bo tam blisko jest moja przychodnia, i zostawił mnie samą z teściem, bo do wizyty miałam jeszcze prawie godzinę. No i posiedziałam chwilę, potem teść mnie chciał do tej przychodni zaprowadzić, bo było ciemno i myślał że się będę bała sama A potem chciał mnie odwieźć do domu, żebym nie wracała autobusem, ale nie chciałam bo miałam po drodze od lekarza te testy owu kupić. A teraz do mnie zadzwonił czy bezpiecznie dotarłam do domu, kochany jest
|
|
#2996 |
|
Zakorzenienie
|
elcia no jeszcze muszę co najmniej do lipca poczekać, ale zobaczymy jak wyjdzie....może zaryzykuję wcześniej
A TY jak się czujesz???Lenka to kochanego masz teścia
|
|
|
|
#2997 |
|
Zakorzenienie
|
tity dobrze coraz bardziej tyje
jak na razie mam 13 kg na plusie maly szaleje i rozpycha sie i juz widac jak wypycha nozki na szczescie nie wymiotuje juz i mam nadzieje ze nie zaczne
|
|
|
|
#2999 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Tity dziękuję za aktualizację na liscie
Cytat:
widziałam kawałek, no dla mnie to nie jest normalne tyle dzieciaczków, no w ich przypadku antykoncepcja powinna być zastosowana Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Widziałam go, duży był, zmierzył i mówił jak wyglada i ze ma już cienkie ścianki i ze piękne endometrium jakby gotowe na przyjecie..... (i tu już sie za bardzo nakręcam). Z tego co wiem, to jak jest już po owu to też widzi miejsce po pęcherzyku. No a przed to pewnie widzi mniejszy pęcherzyk. Swoją drogą zabawne to usg dopochwowe, kładziesz sie a gościu nagle prezerwatywę wyciąga, za pierwszym razem to nie wiedziałam o co chodzi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A my już zdążyliśmy "poprawić" wczorajsze staranka co by owulkę wykorzystać maksymalnie Jakoś pobolewają mnie dziś jajniki. A pęcherzyk mam w prawym i na nim miałam sie skupic, ale ja bardziej lewy czuję Okazuje się, ze nie wiem kiedy mam owulację, bo chyba tego nie czuję...grunt, ze wiem kiedy mam dni płodne, cykl regularny więc jakby co to wiemy kiedy działać.
|
|
#3000 | |
|
Rozeznanie
|
ale ze mnie gapa
![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.

Kupię dzisiaj parę tych teścików. I nie trzeba ich robić z porannego moczu, z tego co wiem?
?co?
Troszkę mało romantycznie
Potem 12.01 pojechaliśmy do PL ogłosiliśmy to rodzicom, mama zajęła się ustalaniem z księdzem co i jak... Mieliśmy się stawić u niego w połowie marca... W UK zaczęły się problemy z pracą i jak przyjechaliśmy w marcu do PL to już zostaliśmy. Tutaj wesoło z pracą też nie było i dzidzia zeszła na plan dalszy... Musiałam na nią czekać kolejne półtora roku... (Ale się rozpisałam

ja też niedawno się dowiedziałam o ciąży w rodzinie, to była wpadka i wszyscy bardzo się cieszą ja też, cały czas jestem z nimi w kontakcie i cieszę się każdą nową wiadomością od nich. Śmiali się że wbili nam się w kolejkę, wszyscy oczekiwali że to u nas pojawi się pierwszy potomek. Rodzin a cieszy się tym bardziej, że kuzyn miał poważne problemy ze zdrowiem i było duże ryzyko, że jest bezpłodny. A ja moze jeszcze zdąże zrobić rodzinie prezent na święta, bardzo bym chciała 
Staranka trwają, odchudzanie w trakcie...
Już 28 cykle staramy się o dzidziusia