|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Cytat:
![]() Cytat:
miał dzis światło przerabiać na górze ( przełączniki ) dobrze wie ze w sobote będzie wielkie malowanie wszedł szybko do kuchni i wyszedł , myślałam że zabierze sie wreszcie za te światło ale w kuchni zastałam tylko reklamówke mandarynek i kartkę z napisem " kochanie musiałem do brata jechać" ![]() a te mandarynki to po co? na przekupstwo ... ja mu pokaże jak przyjedzie ale owoce bardzo słodkie
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
|
|
|
#1172 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja to mam pytanie z innej "beczki". Dziewczyny co zabieracie ze sobą z ubrań do porodu? Ja sobie tak myślę, że chyba wezmę jakąś koszulę nocną starą, żeby ją można było potem bez żalu wywalić. Gdzieś wyczytałam, żeby wziąć stary T-shirt, ale jak mi każą np gdzieś przejść to tak gołym tyłkiem na korytarzu mam świecić? Powiedzcie jak wy robicie?
|
|
|
|
|
#1173 |
|
Zakorzenienie
|
Pysia 8kg tylko
Pierniczki suuuper - ze tez Ci sie chce ![]() Ula ![]() Eudaimonia lozysko III to juz przed samym porodem....poczytaj na ten temat, ale jednym slowem jak juz jest III to trzeba bardzo obserwowac, bo moze to byc niebezpieczne dla dzidzi Kapi dziekuje Zeskanowalam materialy z SR : |
|
|
|
#1174 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1175 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
myślałam nad jakąś koszulką ale musi zakrywać pupę a takiej nie mam
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#1176 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ulcia te mandarynki, to chyba przekupstwo
|
|
|
|
|
#1178 |
|
Zadomowienie
|
Aldi dziękuję
|
|
|
#1179 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale miło, że choć łapówkę zostawiłmój tż miał mi kilka miesięcy temu zrobić półkę.. chciałam już nawet ją kupić ale powtarza, że na pewno ją zrobi.. i tak mija dzień po dniu ![]() Cytat:
u mnie w laboratorium właśnie pobierają
|
|
#1180 |
|
Zakorzenienie
|
nie nadazam, nie nadazam, nie nadazam.....
Pisalyscie o jedzeniu podczas karmienia. Z doswiadczenia swojego - w szpitalu najadlam sie jablek GOTOWANYCH! i napilam kompotu jablkowego i mlody mial takie problemy, ze mu co chwile cewnik do pupci wsadzali bo byl taki zagazowany, ze szok. Kompot mu jeszcze szkodzil przez pierwsze kilka tygodni. A podobno to zupelnie bezpieczne. W kazdym razie - im dziecko starsze to na pewno mozna sobie na wiecej pozwolic. Trzeba uwazac na poczatku. A jak juz dzidzia dostaje inne pokarmy (ok 6 miesiac) to juz dawno mozna jesc wszystko! Ja karmilam 15 miesiecy. Od 7 miesiaca to juz jadalam normalnie w barach, pilam kawe, jadlam pizze, pilam pepsi itd... Smazone to gdzies od 3 miesiaca. A co do rad tesciowych i innych "zyczliwych" - to sie jeszcze nasluchacie Wszystko przed nami/wami.A oto inne "cenne" i "cudowne" rady: -dziecko jak ma czkawke to trzeba mu dac lyzke cukru ![]() -przeciez on musi sie napic wody/wody z cukrem jak ma czkawke! (tak gwoli wyjasnienia moj synek dostawal czkawke z przejedzenia wiec kazde dodatkowe picie bylo dla niego dodatkowym obciazeniem) - musi dostac smoczka i tyle! - na spacerze: dlaczego on tak placze?? Nie moze plakac!! bo sie nalyka zimnego powietrza! - dziecko sasiadki je juz dawno rosolek! (mowa o 3 miesiecznym niemowleciu) - lyzeczke/kubeczek/talerzyk trzeba koniecznie wygotowac (mowa juz o rocznym dziecku )itd...itd... Kolezanka na pytanie wscibskiej sasiadki: czemu pani dziecko tak placze?! odpowiedziala: bo go bije! i miala spokoj ![]() ......................... ... Wynikow przeciwcial jeszcze nie mam - mam dzwonic jutro.... |
|
|
|
#1181 |
|
Zakorzenienie
|
ale tu spokojnie!
zmykam bo coś mi brzuszek stwardniał, wzięłam nospę i do wyrka.do jutra albo do sb.
|
|
|
|
#1182 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, co by zakrywał mnie tu i tam .
|
|
#1183 |
|
Wtajemniczenie
|
Aldii Dziękuję
|
|
|
|
#1184 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() -moja teściowa sądzi ze to co nowe ze sklepu nie trzeba prać -po co łóżeczko jak jest wózek -jak jest troszkę mgła na dworze to nie wolno z dzieckiem na spacer wychodzi bo za duża wilgotność powietrza jest - a jak jest ponuro i zimno ( nie mówię tu o temp-20st) też nie wychodzi z wnuczką na spacer bo sie przeziębi jak mi sie coś przypomni to napisze nowości z wychowywania dziecka
|
|
|
|
#1185 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cieszę się bardzo, że jesteś z Mielca i przetrzesz szlaki na tutejszej porodówce. Mam nadzieję, że zdasz mi później szczegółową relację ![]() Będziesz mieć opłaconą położną? |
|
|
|
|
#1186 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tam mam taką bardzo ładną koszulkę nocną, żadna tam powyciągana tylko bardzo ładna i sexy To jest moja jedyna taka koszula, kupiłam ja w zeszłym roku ale ciut nie trafiłam z rozmiarem więc do porodu rozmiarowo sie nada, to będzie jej ostatnie wyjście, wystroje się a co
|
|
|
|
|
#1187 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do TŻ to śmiesznie się zachował pewnie wie że Cię wkurzy i od razu dał łapówkę na osłodę ![]() kapi - ja do porodu kupiłam sobie taką najzwyklejszą piżamę przed kolanko ale może jeszcze ją zostawię i wezmę jakiś mega duży t-shirt który dostaję z promocji w rozmiarze XXXL ![]() Cytat:
|
|
#1188 |
|
Zakorzenienie
|
Pola,Ula,Bardotka prosze bardzo
Eudaimonia poki jest II/III to nie masz sie czym martwic.Gorzej jak juz jest tylko III Nam na SR mowili zeby wlasnie wziac do porodu taka wieksza koszulke meza i bedzie ok
|
|
|
|
#1189 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uwielbiam patrzeć na efekt swojej pracyCytat:
Współczuję teściowej, ja już bym dawno osiwiała przy niej. Co za babsko ![]() Cytat:
![]() Syla poczekaj na wizytę z innym lekarzem Lila pysiamn super że wszyściuchno ok ![]() youyou śliczne zakupy ![]() eudaimonia ![]() pola25 za jutrzejszy dzieńula 87 w tym tygodniu Twoja Cytat:
- już teraz mam sobie wyciskać mleko z cyckóf ![]() - po co w ogóle kupować rzeczy dla dziecka, można przecież po porodzie ![]() - poza tym moja teściowa była najładniejsza w ciąży i nikt jej nie przebije ![]() -------------- Już po korasach. Jestem bogata ![]() Ja tylko na chwilę, bo tż chce mi zabrać komputer. No i dobrze, wezmę się za naukę dobranoc |
||||
|
|
|
#1190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ula to taka slodka lapowke dal ci mezus tylko jak zjadlas te mandarynki to znaczy ze przyjmujesz ta lapowke......![]() ![]() A dzisiaj bylam w SR, dzis bylo o karmieniu piersia. Jezeli chodzi o nasze odzywianie przy karmieniu to powiedziala ze najbardziej restrykcyjna dieta powinna byc przez 1 miesiac a pozniej juz stopniowo mozna wprowadzac inne produkty i obserwowac dziecko. Wiec ta wersja wydaje mi sie jak najbardziej rozsadna ![]() Pysiu super ze na wizycie ok i gratuluje wagi ja w 33 mam 9kg+ wiec tez jestem calkiem zadowolona.
|
|
|
|
|
#1191 |
|
Zakorzenienie
|
Aldii przydatne te listy
|
|
|
|
#1192 |
|
Zadomowienie
|
A i polozna jeszcze opowiadala ze ostatnio jest jakis boom i same duze dzieci sie rodza. Dwa dni temu babeczka urodzila dziecko 4700g i to SN bo sie uparla ze chce normalnie urodzic. Polozna mowi ze dobrze ze to rano bylo to lekarze byli i duzo personelu w razie jakby cos nie szlo, ale urodzila i wszystko ok. Matko ja bym sie nei upierala przy takim duzym dziecku.
A drugie ze tydzien temu babeczka urodzila (ale to juz bezwzglednie cc) dziecko co wazylo 5100g!!!!! masakra....... |
|
|
|
#1193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj na przykład się dowiedziałam, że jak urodzę to dwie godziny jeszcze leżę na sali do rodzenia, bo oni muszą sprawdzać czy wszystko tam na dole w porządku i że dają wtedy kołdrę do przykrycia. A myślałam, że urodzę i mnie przenoszą już na salę normalną. Nie opłacam położnej, a Ty? Mam nadzieję że trafię na jakąś fajną zmianę...a jak nie no to trudno, będzie co ma być. |
|
|
|
|
#1194 | |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny znacie może jakiś przepis na czekoladę domowej roboty??
mam okropną ochotę a do sklepu iść mi się nie chce ![]() w necie są tylko takie z mlekiem w proszku, którego nie posiadam... może ktoś zna przepis bez tego składnika?? ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() o matko!!! mam nadzieję, że moja będzie jednak trochę mniejsza!!!
|
|
#1195 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Przeczytałam 3 ostatnie strony... Tylko...
Jestem podłączona na tzw. krzywy ryj do jakiejś sieci bezprzewodowej, żeby przy biurku nie siedzieć, ale wszystko bardzo wolno chodzi... Mamunia mi dzisiaj przywiozła krupnik i schabik gotowany, wszystko bez soli i grochówkę dla męża, żebym nie stała przy kuchni... W związku z tym trochę z mężem posprzątaliśmy mieszkanie, bo generalnie bajzel był... Strasznie się boję za dużo chodzić i stać, bo mi znowu nogi spuchną, a teraz wyglądają dobrze... Tyle, że są we wszystkich kolorach tęczy, ale tym mam się nie martwić... Ja już mam III stopień łożyska... A koszulę do karmienia dają... Dla dzieciaczków za to trzeba mieć kosmetyki, bo używają to co się dostarczy... Dzieciaczki śpią w takich łóżeczkach małych na kółkach, zawinięte w kokoniki z jakiś pieluch czy innego materiału... Dosłownie kokony z główkami Cały dzień są z mamami, tylko na kąpiel położne zabierają je na oddział noworodków... Pokoje są 3 osobowe z parawanami... Generalnie się nasłuchałam i naoglądałam dzieciaczków... I porodów...Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Poczytałam trochę jak się o mnie martwiłyście, strasznie mi się miło zrobiło, dziękuję wam bardzo ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- A jeszcze miałam napisać, że u mnie się wczoraj siara pojawiła...
|
|
#1196 |
|
Zakorzenienie
|
Helol dziewczynki
niestety nie mam juz dzisiaj sily was nadrobic, bo dopiero wrocilam z ostrowa i jestem padnieta jedyne co zrobilam pomoglam Tzetowi zlozyc wozek i chwale sie bryka moejj coruni ![]() Wogole miala dzisiaj wizyte wiec sie dowiedzialam dzisiaj dopiero ze ja mam pieknie skrocona szyjke no sie nie poglebia pewnoie dzieki fenoterolowi, wiec jak zawsze mam duzo odpoczywac i sie nie przemeczac ogolnie bedzie napewno corcia bo wreszcie sie moja wredotka dokladnie pokazala i dala potwierdzic swoja plec i lekarz stwierdzil ze mam strasznie rozbrykane dziecko krecilo sie strasznie i wogole nie dalo pomierzyc jest zdrowiutka, rosnie i juz ma taaaaka duza glowke na cale usg ja to na Lecem spac do jutra mamuski
|
|
|
|
#1197 |
|
Zakorzenienie
|
Kamyk to dobrze, że wszytsko już dobrze
i odpoczynek dobrze Ci zrobi a w końcu Ty już na wylocie... Już niedługo i będziesz miała córcie przy sobieAsiuulka no to musisz tearz już na lenia dużo odpoczywaj i cieszę się, że wszystko z mała w porządku
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2009-12-10 o 21:50 |
|
|
|
#1198 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W sumie to eudaimonia podsunęła dobry pomysł, koszulka a na to jakiś szlafroczek. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1199 |
|
BAN stały
|
hejka
![]() Z Pawlem jak narazie oki jest dzis sie poskarze na corke Bo nie malo sie ruszala popludniu prawie wcale... No i sie przestraszylam byla lekka panika...i do szpitala pojechlam ale OKI jest poprostu mala byla dzis leniwa..i tyle.... ale sie najadlam strachu...![]()
|
|
|
|
#1200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i mam nadzieję, że córcia już tak nie nastarszy mamy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:37.

nie mogę się doczekać, jak dzidziusiowe rzeczy pooglądam

Pierniczki suuuper - ze tez Ci sie chce 

ale miło, że choć łapówkę zostawił

za jutrzejszy dzień

dużo odpoczywaj i cieszę się, że wszystko z mała w porządku