Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-10, 19:26   #1171
ula 87
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość
Aldii pisała, że dostała na SR liste z produktami dozwolonymi i zakazanymi w trakcie karmienia
to ja też chcę
Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
hej.jestem bo TŻ pojechał do pracy jeszcze, ma być po 20.ja już po kąpieli, wsmarowałam specyfiki i chyba wałki włoże,żeby jutro jak człowiek wyglądać.nie mogę się doczekać, jak dzidziusiowe rzeczy pooglądam
a mój mąż przed chwilą przegiął
miał dzis światło przerabiać na górze ( przełączniki ) dobrze wie ze w sobote będzie wielkie malowanie
wszedł szybko do kuchni i wyszedł , myślałam że zabierze sie wreszcie za te światło ale w kuchni zastałam tylko reklamówke mandarynek i kartkę z napisem " kochanie musiałem do brata jechać"
a te mandarynki to po co? na przekupstwo ... ja mu pokaże jak przyjedzie
ale owoce bardzo słodkie

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-10, 19:28   #1172
kapi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
oto kombinezony , ten niebieski jest prześliczny ... moja Mała bedzie ślicznie się w nim prezentować ( do tego różowe dodatki )

troszke brzuszka wam zaprezentowałam
Bardzo fajne te kombinezonki, właśnie takiego cieńszego potrzebuję, bo tak sobie myślę, że jak ja wyjdę z małą na pierwszy spacer tak pod koniec marca to już może być ciepło, a jeszcze wiadomo, że jakimś kocykiem trzeba przykryć.

A ja to mam pytanie z innej "beczki". Dziewczyny co zabieracie ze sobą z ubrań do porodu? Ja sobie tak myślę, że chyba wezmę jakąś koszulę nocną starą, żeby ją można było potem bez żalu wywalić. Gdzieś wyczytałam, żeby wziąć stary T-shirt, ale jak mi każą np gdzieś przejść to tak gołym tyłkiem na korytarzu mam świecić? Powiedzcie jak wy robicie?
kapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-10, 19:31   #1173
aldii
Zakorzenienie

Pysia 8kg tylko Pierniczki suuuper - ze tez Ci sie chce
Ula
Eudaimonia lozysko III to juz przed samym porodem....poczytaj na ten temat, ale jednym slowem jak juz jest III to trzeba bardzo obserwowac, bo moze to byc niebezpieczne dla dzidzi
Kapi dziekuje

Zeskanowalam materialy z SR :
Stary 2009-12-10, 19:31   #1174
brzoskwinia82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eudaimonia Pokaż wiadomość
o fuck!! zapomniałam wypytać wczoraj ginę o te najnowsze wytyczne co do paciorkowca.. ech.. ta skleroza ale będę u niej za tydzień, więc zapytam (jak rzecz jasna nie zapomnę)

u mnie nie pobiera gin. mi tylko zleca zrobienie i chodzę do laboratorium mikrobiologicznego na pobranie.
u mnie też gin nie pobierał, tylko dał mi taki zestaw do pobrania i sama sobie pobrałam i zaniosłam do laboratorium.

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
eudaimonia zgadzam sie z toba co do tego ze nie kazda rodzina wielodzietna biega tylko po socjale i jest rodzina patologiczna nigdy nie mialam stycznosci z taka rodzina poki nie poznalam mojego TZ ktory jak wyzej pisalam pochodzi z takiej rodziny mimo tego ze jest ich tylu to sobie dobrze radza kokosow nie maja ale tez nie jest to jakas patologia zreszta juz 4 najstarszych pracuje samych na siebie
Ja mam koleżankę gdzie w domu ich było 12 dzieci, 3 rodziny jeszcze znam co po 8 dzieci było - i żadna z tych rodzin nie jest ani nie była jakaś patologiczna i jakoś sobie radę dawali, wiadomo lekko nie było. Nie wiem czy chodzili po jakieś zasiłki, pewnie tak, bo jak się coś należało to każdy grosz się liczył. Ale pewnie jakby tego nie było to by sobie też poradzili.

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-10, 19:33   #1175
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kapi Pokaż wiadomość
A ja to mam pytanie z innej "beczki". Dziewczyny co zabieracie ze sobą z ubrań do porodu? Ja sobie tak myślę, że chyba wezmę jakąś koszulę nocną starą, żeby ją można było potem bez żalu wywalić. Gdzieś wyczytałam, żeby wziąć stary T-shirt, ale jak mi każą np gdzieś przejść to tak gołym tyłkiem na korytarzu mam świecić? Powiedzcie jak wy robicie?
ja biorę koszulę nocną co mi teściowa uszyła do kolan szeroka ,
myślałam nad jakąś koszulką ale musi zakrywać pupę a takiej nie mam

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-12-10, 19:34   #1176
brzoskwinia82
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo fajne te kombinezonki, właśnie takiego cieńszego potrzebuję, bo tak sobie myślę, że jak ja wyjdę z małą na pierwszy spacer tak pod koniec marca to już może być ciepło, a jeszcze wiadomo, że jakimś kocykiem trzeba przykryć.

Ja mam taką koszulkę dłuższą za pupę, ogólnie chyba właśnie taki większy t-shirt żeby tyłek przykrył chyba jest najlepszy. No i pasuje mi jeszcze jakiś cienki szlafrok kupić bo mam gruby polarowy a na oddziale podobno gorąco.

Stary 2009-12-10, 19:37   #1177
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Pysia 8kg tylko Pierniczki suuuper - ze tez Ci sie chce
Ula
Eudaimonia lozysko III to juz przed samym porodem....poczytaj na ten temat, ale jednym slowem jak juz jest III to trzeba bardzo obserwowac, bo moze to byc niebezpieczne dla dzidzi
Kapi dziekuje

Zeskanowalam materialy z SR :
dzięki

Ulcia te mandarynki, to chyba przekupstwo
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-10, 19:38   #1178
ula 87
Zadomowienie

Aldi dziękuję

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-12-10, 19:53   #1179
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:
a mój mąż przed chwilą przegiął
miał dzis światło przerabiać na górze ( przełączniki ) dobrze wie ze w sobote będzie wielkie malowanie
wszedł szybko do kuchni i wyszedł , myślałam że zabierze sie wreszcie za te światło ale w kuchni zastałam tylko reklamówke mandarynek i kartkę z napisem " kochanie musiałem do brata jechać"
a te mandarynki to po co? na przekupstwo ... ja mu pokaże jak przyjedzie
ale owoce bardzo słodkie
hi hi hi no ładnie ale miło, że choć łapówkę zostawił
mój tż miał mi kilka miesięcy temu zrobić półkę.. chciałam już nawet ją kupić ale powtarza, że na pewno ją zrobi.. i tak mija dzień po dniu

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
moje jest II/III, więc nie wiem czy to, to samo co całe III (???). za tydzień idę do giny jeszcze raz - zobaczymy co powie.

Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
u mnie też gin nie pobierał, tylko dał mi taki zestaw do pobrania i sama sobie pobrałam i zaniosłam do laboratorium.
u mnie w laboratorium właśnie pobierają
--> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010

eudaimonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-10, 19:53   #1180
celka2000
Zakorzenienie

nie nadazam, nie nadazam, nie nadazam.....

Pisalyscie o jedzeniu podczas karmienia. Z doswiadczenia swojego - w szpitalu najadlam sie jablek GOTOWANYCH! i napilam kompotu jablkowego i mlody mial takie problemy, ze mu co chwile cewnik do pupci wsadzali bo byl taki zagazowany, ze szok.
Kompot mu jeszcze szkodzil przez pierwsze kilka tygodni. A podobno to zupelnie bezpieczne.
W kazdym razie - im dziecko starsze to na pewno mozna sobie na wiecej pozwolic. Trzeba uwazac na poczatku. A jak juz dzidzia dostaje inne pokarmy (ok 6 miesiac) to juz dawno mozna jesc wszystko! Ja karmilam 15 miesiecy. Od 7 miesiaca to juz jadalam normalnie w barach, pilam kawe, jadlam pizze, pilam pepsi itd... Smazone to gdzies od 3 miesiaca.

A co do rad tesciowych i innych "zyczliwych" - to sie jeszcze nasluchacie Wszystko przed nami/wami.
A oto inne "cenne" i "cudowne" rady:
-dziecko jak ma czkawke to trzeba mu dac lyzke cukru
-przeciez on musi sie napic wody/wody z cukrem jak ma czkawke! (tak gwoli wyjasnienia moj synek dostawal czkawke z przejedzenia wiec kazde dodatkowe picie bylo dla niego dodatkowym obciazeniem)
- musi dostac smoczka i tyle!
- na spacerze: dlaczego on tak placze?? Nie moze plakac!! bo sie nalyka zimnego powietrza!
- dziecko sasiadki je juz dawno rosolek! (mowa o 3 miesiecznym niemowleciu)
- lyzeczke/kubeczek/talerzyk trzeba koniecznie wygotowac (mowa juz o rocznym dziecku)

itd...itd...
Kolezanka na pytanie wscibskiej sasiadki: czemu pani dziecko tak placze?! odpowiedziala: bo go bije! i miala spokoj
......................... ...

Wynikow przeciwcial jeszcze nie mam - mam dzwonic jutro....
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-10, 19:58   #1181
pola25
Zakorzenienie

ale tu spokojnie!zmykam bo coś mi brzuszek stwardniał, wzięłam nospę i do wyrka.do jutra albo do sb.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-10, 19:58   #1182
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:
Wcześniej myślałam, że koszulę nocną, ale fakt, że szkoda takowej.. pewnie wyszperam jakiś wielki t-shirt tżeta , co by zakrywał mnie tu i tam dodatkowo wezmę szlafroczek jakiś, by po korytarzach przemieszczać się normalnie.

Stary 2009-12-10, 20:00   #1183
bardotka_a
Wtajemniczenie

Aldii Dziękuję
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-10, 20:03   #1184
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
A co do rad tesciowych i innych "zyczliwych" - to sie jeszcze nasluchacie Wszystko przed nami/wami.
A oto inne "cenne" i "cudowne" rady:
-dziecko jak ma czkawke to trzeba mu dac lyzke cukru
-przeciez on musi sie napic wody/wody z cukrem jak ma czkawke! (tak gwoli wyjasnienia moj synek dostawal czkawke z przejedzenia wiec kazde dodatkowe picie bylo dla niego dodatkowym obciazeniem)
- musi dostac smoczka i tyle!
- na spacerze: dlaczego on tak placze?? Nie moze plakac!! bo sie nalyka zimnego powietrza!
- dziecko sasiadki je juz dawno rosolek! (mowa o 3 miesiecznym niemowleciu)
- lyzeczke/kubeczek/talerzyk trzeba koniecznie wygotowac (mowa juz o rocznym dziecku)

...

-moja teściowa sądzi ze to co nowe ze sklepu nie trzeba prać
-po co łóżeczko jak jest wózek
-jak jest troszkę mgła na dworze to nie wolno z dzieckiem na spacer wychodzi bo za duża wilgotność powietrza jest
- a jak jest ponuro i zimno ( nie mówię tu o temp-20st) też nie wychodzi z wnuczką na spacer bo sie przeziębi

jak mi sie coś przypomni to napisze nowości z wychowywania dziecka

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-12-10, 20:04   #1185
kapi
Raczkowanie

Cytat:
Ja mam taką koszulkę dłuższą za pupę, ogólnie chyba właśnie taki większy t-shirt żeby tyłek przykrył chyba jest najlepszy. No i pasuje mi jeszcze jakiś cienki szlafrok kupić bo mam gruby polarowy a na oddziale podobno gorąco.
Brzoskwinko strasznie jest gorąco, nie mogłam tam ostatnio na SR wytrzymać, dobrze, że w tych gratisach dali też butelkę wody "Mama i ja" bo już ziałam jak pies
Cieszę się bardzo, że jesteś z Mielca i przetrzesz szlaki na tutejszej porodówce. Mam nadzieję, że zdasz mi później szczegółową relację
Będziesz mieć opłaconą położną?
Stary 2009-12-10, 20:04   #1186
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja tam mam taką bardzo ładną koszulkę nocną, żadna tam powyciągana tylko bardzo ładna i sexy

To jest moja jedyna taka koszula, kupiłam ja w zeszłym roku ale ciut nie trafiłam z rozmiarem więc do porodu rozmiarowo sie nada, to będzie jej ostatnie wyjście, wystroje się a co
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-10, 20:10   #1187
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
oto kombinezony , ten niebieski jest prześliczny ... moja Mała bedzie ślicznie się w nim prezentować ( do tego różowe dodatki )

troszke brzuszka wam zaprezentowałam
Ula słodkie te kombinezony

a co do TŻ to śmiesznie się zachował pewnie wie że Cię wkurzy i od razu dał łapówkę na osłodę

kapi - ja do porodu kupiłam sobie taką najzwyklejszą piżamę przed kolanko ale może jeszcze ją zostawię i wezmę jakiś mega duży t-shirt który dostaję z promocji w rozmiarze XXXL

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość

Kolezanka na pytanie wscibskiej sasiadki: czemu pani dziecko tak placze?! odpowiedziala: bo go bije! i miala spokoj.
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-10, 20:28   #1188
aldii
Zakorzenienie

Pola,Ula,Bardotka prosze bardzo
Eudaimonia poki jest II/III to nie masz sie czym martwic.Gorzej jak juz jest tylko III

Nam na SR mowili zeby wlasnie wziac do porodu taka wieksza koszulke meza i bedzie ok
Stary 2009-12-10, 20:35   #1189
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Patka też tak miałam w zeszłym tygodniu jak prałam i prasowałam Ale tearz swięty spokój i satysfakcja ogromna.
Satysfakcja przeogromna Uwielbiam patrzeć na efekt swojej pracy

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
U mnie też coś nie tak było z wizażem
ale w końcu się udało dostać do Was
U mnie też, myślałam że net nie działa więc wkurzyłam się i wyłączyłam komputer.
Współczuję teściowej, ja już bym dawno osiwiała przy niej. Co za babsko

Cytat:
Ciekawe jakimi my będziemy teściowymi Może też nasze synowe i zięciowie będą tak na nas narzekać
Ja będę super

Syla poczekaj na wizytę z innym lekarzem Będzie dobrze.
Lila na humorek
pysiamn super że wszyściuchno ok zazdroszczem wagi
youyou śliczne zakupy
eudaimonia i jaka spora dzidzia
pola25 za jutrzejszy dzień
ula 87 w tym tygodniu Twoja jest najlepsza. Strasznie podoba mi się ten niebieski

Cytat:
-moja teściowa sądzi ze to co nowe ze sklepu nie trzeba prać
-po co łóżeczko jak jest wózek
-jak jest troszkę mgła na dworze to nie wolno z dzieckiem na spacer wychodzi bo za duża wilgotność powietrza jest
- a jak jest ponuro i zimno ( nie mówię tu o temp-20st) też nie wychodzi z wnuczką na spacer bo sie przeziębi
No to ja dodam:
- już teraz mam sobie wyciskać mleko z cyckóf
- po co w ogóle kupować rzeczy dla dziecka, można przecież po porodzie
- poza tym moja teściowa była najładniejsza w ciąży i nikt jej nie przebije
--------------
Już po korasach. Jestem bogata
Ja tylko na chwilę, bo tż chce mi zabrać komputer. No i dobrze, wezmę się za naukę zjadłam już pake flipsów czekoladowych teraz żrem prażynki paprykowe dobranoc
Stary 2009-12-10, 20:43   #1190
gosbaj
Zadomowienie

Cytat:

U mnie rodzi sie w szpitalnej koszuli. Moja koszule ubieram tylko w IP i przechodze w niej na porodowke potem ubieram ich do rodzenia i po porodzie znowu przebieram sie w swoja. Troszke przebierania jest ale jakos nie narzekam i nawet mi to odpowiada.

Ula to taka slodka lapowke dal ci mezus tylko jak zjadlas te mandarynki to znaczy ze przyjmujesz ta lapowke......

A dzisiaj bylam w SR, dzis bylo o karmieniu piersia. Jezeli chodzi o nasze odzywianie przy karmieniu to powiedziala ze najbardziej restrykcyjna dieta powinna byc przez 1 miesiac a pozniej juz stopniowo mozna wprowadzac inne produkty i obserwowac dziecko. Wiec ta wersja wydaje mi sie jak najbardziej rozsadna

Pysiu super ze na wizycie ok i gratuluje wagi ja w 33 mam 9kg+ wiec tez jestem calkiem zadowolona.
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-10, 20:45   #1191
zebra666
Zakorzenienie

Aldii przydatne te listy

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-10, 20:46   #1192
gosbaj
Zadomowienie

A i polozna jeszcze opowiadala ze ostatnio jest jakis boom i same duze dzieci sie rodza. Dwa dni temu babeczka urodzila dziecko 4700g i to SN bo sie uparla ze chce normalnie urodzic. Polozna mowi ze dobrze ze to rano bylo to lekarze byli i duzo personelu w razie jakby cos nie szlo, ale urodzila i wszystko ok. Matko ja bym sie nei upierala przy takim duzym dziecku.
A drugie ze tydzien temu babeczka urodzila (ale to juz bezwzglednie cc) dziecko co wazylo 5100g!!!!! masakra.......
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-10, 21:08   #1193
brzoskwinia82
Zadomowienie

Cytat:
Brzoskwinko strasznie jest gorąco, nie mogłam tam ostatnio na SR wytrzymać, dobrze, że w tych gratisach dali też butelkę wody "Mama i ja" bo już ziałam jak pies
Cieszę się bardzo, że jesteś z Mielca i przetrzesz szlaki na tutejszej porodówce. Mam nadzieję, że zdasz mi później szczegółową relację
Będziesz mieć opłaconą położną?
Zdam zdam, w ogóle to chyba opiszę wszystko ze szczegółami na jakimś mieleckim forum, bo brakuje mi takiego opisu, wszystkiego się trzeba domyślać, pytać, wyszukiwać a wiadomo że w każdym szpitalu inaczej.
Wczoraj na przykład się dowiedziałam, że jak urodzę to dwie godziny jeszcze leżę na sali do rodzenia, bo oni muszą sprawdzać czy wszystko tam na dole w porządku i że dają wtedy kołdrę do przykrycia. A myślałam, że urodzę i mnie przenoszą już na salę normalną.
Nie opłacam położnej, a Ty? Mam nadzieję że trafię na jakąś fajną zmianę...a jak nie no to trudno, będzie co ma być.

Stary 2009-12-10, 21:13   #1194
eudaimonia
Rozeznanie

Dziewczyny znacie może jakiś przepis na czekoladę domowej roboty??
mam okropną ochotę a do sklepu iść mi się nie chce
w necie są tylko takie z mlekiem w proszku, którego nie posiadam... może ktoś zna przepis bez tego składnika??

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
A i polozna jeszcze opowiadala ze ostatnio jest jakis boom i same duze dzieci sie rodza. Dwa dni temu babeczka urodzila dziecko 4700g i to SN bo sie uparla ze chce normalnie urodzic. Polozna mowi ze dobrze ze to rano bylo to lekarze byli i duzo personelu w razie jakby cos nie szlo, ale urodzila i wszystko ok. Matko ja bym sie nei upierala przy takim duzym dziecku.
A drugie ze tydzien temu babeczka urodzila (ale to juz bezwzglednie cc) dziecko co wazylo 5100g!!!!! masakra.......
o matko!!! mam nadzieję, że moja będzie jednak trochę mniejsza!!!

Stary 2009-12-10, 21:44   #1195
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Przeczytałam 3 ostatnie strony... Tylko...

Jestem podłączona na tzw. krzywy ryj do jakiejś sieci bezprzewodowej, żeby przy biurku nie siedzieć, ale wszystko bardzo wolno chodzi...

Mamunia mi dzisiaj przywiozła krupnik i schabik gotowany, wszystko bez soli i grochówkę dla męża, żebym nie stała przy kuchni... W związku z tym trochę z mężem posprzątaliśmy mieszkanie, bo generalnie bajzel był... Strasznie się boję za dużo chodzić i stać, bo mi znowu nogi spuchną, a teraz wyglądają dobrze... Tyle, że są we wszystkich kolorach tęczy, ale tym mam się nie martwić...

Ja już mam III stopień łożyska... A koszulę do karmienia dają...
Dla dzieciaczków za to trzeba mieć kosmetyki, bo używają to co się dostarczy... Dzieciaczki śpią w takich łóżeczkach małych na kółkach, zawinięte w kokoniki z jakiś pieluch czy innego materiału... Dosłownie kokony z główkami Cały dzień są z mamami, tylko na kąpiel położne zabierają je na oddział noworodków... Pokoje są 3 osobowe z parawanami... Generalnie się nasłuchałam i naoglądałam dzieciaczków... I porodów...

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
A ta senność to od leków? I czy odczuwasz różnicę w samopoczuciu w porównaniu do stanu sprzed pobytu w szpitalu?
Ta senność może być od leków... Nie można po nich np. prowadzić samochodu...

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Aaaaa zapomniałam napisac że u gin okazało się że w 32 tygodniu mam na +8kg
Cieszy mnie to bo myślałam że jest znacznie gorzej...

No i w drodze powrotnej kupiłam ostatnie prezenty Świąteczneeeeeeeeeeee
mamy już całą listę tylko pakować ale tą przyjemność zostawię sobie na koniec ;P

Wkleję Wam fotkę pierniczka Świątecznego
Gratuluję udanej wizyty, pierniczki cudne... Ja już chyba jutro zacznę pakować co mogę, bo potem może braknąć mi czasu...

Cytat:
Napisane przez BubiGirl Pokaż wiadomość
no i wpadłam w panikę, bo nie wiem co się dzieje....a ja jeszcze nie spakowana do szpitala...opowiedziałam to mojemu mężowi i od razu powiedział, że mam już mieć spakowana torbę, nawet choćby miała czekać miesiąc jeszcze.....kurczaki, no nie wiem co się dzieje...myślicie, że to nie ma znaczenia, czy mi mój organizm podpowiada, żebym się szykowała?
Ja jak się tylko spakowałam, to trafiłam do szpitala w innym celu niż rodzenie Ale jak tylko wróciłam, to się przepakowałam na nowo...

Cytat:
Śliczne kombinezoniki

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Poczytałam trochę jak się o mnie martwiłyście, strasznie mi się miło zrobiło, dziękuję wam bardzo

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

A jeszcze miałam napisać, że u mnie się wczoraj siara pojawiła...
Stary 2009-12-10, 21:48   #1196
Asiuulka89
Zakorzenienie

Helol dziewczynki
niestety nie mam juz dzisiaj sily was nadrobic, bo dopiero wrocilam z ostrowa i jestem padnieta jedyne co zrobilam pomoglam Tzetowi zlozyc wozek i chwale sie bryka moejj coruni

Wogole miala dzisiaj wizyte wiec sie dowiedzialam dzisiaj dopiero ze ja mam pieknie skrocona szyjke no sie nie poglebia pewnoie dzieki fenoterolowi, wiec jak zawsze mam duzo odpoczywac i sie nie przemeczac ogolnie bedzie napewno corcia bo wreszcie sie moja wredotka dokladnie pokazala i dala potwierdzic swoja plec i lekarz stwierdzil ze mam strasznie rozbrykane dziecko krecilo sie strasznie i wogole nie dalo pomierzyc jest zdrowiutka, rosnie i juz ma taaaaka duza glowke na cale usg poza tym ruchliwa po mamusi a jak ja to na nie moge czasami usiedziec tylko ciagle gdzies latam

Lecem spac do jutra mamuski slodkich snow dobranocn
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-10, 21:48   #1197
zebra666
Zakorzenienie

Kamyk to dobrze, że wszytsko już dobrze i odpoczynek dobrze Ci zrobi a w końcu Ty już na wylocie... Już niedługo i będziesz miała córcie przy sobie

Asiuulka no to musisz tearz już na lenia dużo odpoczywaj i cieszę się, że wszystko z mała w porządku

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2009-12-10 o 21:50
Stary 2009-12-10, 21:53   #1198
kapi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość
Ja tam mam taką bardzo ładną koszulkę nocną, żadna tam powyciągana tylko bardzo ładna i sexy

To jest moja jedyna taka koszula, kupiłam ja w zeszłym roku ale ciut nie trafiłam z rozmiarem więc do porodu rozmiarowo sie nada, to będzie jej ostatnie wyjście, wystroje się a co
Koronki, tiule i piórka, a i pasowałoby jeszcze takie klapeczki z puszkiem Tylko, żebym lekarze mogli się skupić na swojej pracy

W sumie to eudaimonia podsunęła dobry pomysł, koszulka a na to jakiś szlafroczek.

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
No to ja dodam:
- już teraz mam sobie wyciskać mleko z cyckóf
- po co w ogóle kupować rzeczy dla dziecka, można przecież po porodzie
- poza tym moja teściowa była najładniejsza w ciąży i nikt jej nie przebije
Zabiłaś mnie tym tekstem

Cytat:
Zdam zdam, w ogóle to chyba opiszę wszystko ze szczegółami na jakimś mieleckim forum, bo brakuje mi takiego opisu, wszystkiego się trzeba domyślać, pytać, wyszukiwać a wiadomo że w każdym szpitalu inaczej.
Wczoraj na przykład się dowiedziałam, że jak urodzę to dwie godziny jeszcze leżę na sali do rodzenia, bo oni muszą sprawdzać czy wszystko tam na dole w porządku i że dają wtedy kołdrę do przykrycia. A myślałam, że urodzę i mnie przenoszą już na salę normalną.
Nie opłacam położnej, a Ty? Mam nadzieję że trafię na jakąś fajną zmianę...a jak nie no to trudno, będzie co ma być.
Ja się zastanawiam, mam dostać namiar do byłej oddziałowej, której jak zapłacisz to jest cały czas z Tobą. Jak nie odwołają zakazu porodów rodzinnych to chyba się zdecyduję. Ty chociaż chodzisz do lekarza co w szpitalu pracuje i słyszałam, że on "poznaje swoje pacjentki" w przeciwieństwie do niektórych.
Stary 2009-12-10, 21:57   #1199
Malga19
BAN stały

hejka

Z Pawlem jak narazie oki jest tz pogadlsimy duzo wczoraj..wyjaznilsmy sobie wszytsko oby jak najdluzej bylo OKI...

dzis sie poskarze na corke Bo nie malo sie ruszala popludniu prawie wcale... No i sie przestraszylam byla lekka panika...i do szpitala pojechlam ale OKI jest poprostu mala byla dzis leniwa..i tyle.... ale sie najadlam strachu...
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-10, 22:00   #1200
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
hejka

Z Pawlem jak narazie oki jest tz pogadlsimy duzo wczoraj..wyjaznilsmy sobie wszytsko oby jak najdluzej bylo OKI...

dzis sie poskarze na corke Bo nie malo sie ruszala popludniu prawie wcale... No i sie przestraszylam byla lekka panika...i do szpitala pojechlam ale OKI jest poprostu mala byla dzis leniwa..i tyle.... ale sie najadlam strachu...
Bardzo dobrze, że się dogadaliście

no i mam nadzieję, że córcia już tak nie nastarszy mamy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości