|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III
Co tak cicho tutaj? Jak ja jestem wieczorkiem to was nie ma?
![]() Tity wiesz co znaczy + przy twoim nicku w liście osób obserwujących wątek na dole strony?? Już dłuższy czas mnie to zastanawia
|
#3002 |
|
Rozeznanie
|
chyba już większość poszła spać
|
#3003 | |
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Ja jestem cały czas, tylko czytałam różne głupoty w necie i znowu straciłam tyle czasu ![]() ja nie piję winko
|
|
#3004 |
|
Zakorzenienie
|
Lenka teraz Ty masz ten plusik?
![]() Ja też jestem, podczytuję cały czas, poszłam się potem przejść i wróciłam. Pokłóciłam się wieczorkiem z TŻtem i jest mi strasznie smutno ![]() Poszło o psa w domu... Od 15lat mam suczkę, 14lat przeżyłam z nią bardzo blisko mieszkając w domu, a od roku odwiedzając rodziców i nikt kto nie miał w życiu psa nie zrozumie, że życie bez czworonoga jest potem puste TŻ przez 25lat swojego życia nie miał żadnego zwierzęcia w domu więc nawet sobie nie wyobraża jaka to dla mnie jest pustka... (tymbardziej teraz po stracie Pimpusia )I odkąd mnie poznał dobrze wiedział, że w moim domu, w nowej rodzinie będzie miejsce na psa. Wiedział i nie protestował. Walczył co najwyżej o odwleczenie tego w czasie... A teraz? Powiedział wyraźnie: On nie chce mieć psa i psa nie będzie No i wybuchła okropna kłótnia... bo dobrze wie, że nie wyobrażam sobie swojego domu bez czworonoga...Eh tak mi smutno. A z drugiej strony ogarnia mnie wściekłość że ma najwięcej do powiedzenia a w życiu nie zaznał uczucia do zwierzęcia (wszystko dlatego że mój tata nagadał Mu, że pies się będzie męczył, że potem On będzie musiał z nim wychodzić itp.)Dlatego nic nie pisałam a tylko Was podczytywałam. Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2009-12-10 o 22:02 |
|
|
|
#3005 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie śpię, męczę się z katarem
Chociaż już trochę lepiej się czuję niż rano Dobra byłam dzisiaj - mierzyłam sobie temperaturę kilka razy, żeby sprawdzić czy nie mam gorączki..ale termometr podejrzanie pokazywał cały czas 36,5 tak więc chcąc sprawdzić czy nie jest popsuty (rtęciowy) wpierw go pocierałam w dłoniach, a później niewiele myśląc wsadziłam go do szklanki z ciepłą wodą i pękł a rtęć wypadła do wody już nie zmierzę sobie na razie temperatury...Kretencja - Tobie też dużo zdrówka życzę jeśli nadal Cię choroba męczy. Dziękuję wszystkim za życzenia zdrowia przydadzą się bo jutro muszę być w pracy
|
#3006 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
hejka ![]() Z Pawlem jak narazie oki jest dzis sie poskarze na corke Bo nie malo sie ruszala popludniu prawie wcale... No i sie przestraszylam byla lekka panika...i do szpitala pojechlam ale OKI jest poprostu mala byla dzis leniwa..i tyle.... ale sie najadlam strachu...![]()
|
|
|
|
|
#3007 | |
|
Zadomowienie
|
Mam plusik?? Nie wiem co to jest :/
Kakusia, nie martw się, może jeszcze TŻ się zgodzi na zwierzątko?? Cytat:
Dobrze, że jest ok
|
|
#3008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiedział, że za żonę bierze sobie zamiłowaną w psiaczki i wyraźnie Mu wyjaśniłam, że nie żyje sam więc nie będzie sam decydował o Naszym życiu. Ale smutno mi, że nie liczy się z moimi uczuciami i potrzebami...Malga - dobrze, że nie jestem jedyna na wątku z miłośniczek czworonogów. A malutka może miała senny dzień? Ale dobrze, że pojechałaś do szpitala - na tym etapie to chyba lepiej chuchać na zimne niż bagatelizować.choć ja jeszcze nie wiem co to za uczucie kopniaczki i ruchy dzieciątka a w sobotę minię 16tc!
|
|
|
|
|
#3009 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3010 |
|
Rozeznanie
|
![]() witam i lece do pracki papap i do zobaczenia
|
|
#3011 |
|
Zakorzenienie
|
kakusia pewnie zmieni zdanie wkrótce co do psiaka
boi się obowiązku zapewne. Z psem trzeba wychodzić a może mu się nie chce jak wyjedziecie trzeba też pomyśleć co z psem etc. Mój TŻ bardzo chciał psa , teraz będziemy mieć jak się wprowadzi a ja wcale nie ukrywam ,że przerasta mnie ten "obowiązek" bo póki co to sama psem się zajmuję czyli co trochę spacer , gotowanie jedzenia etc. , ale TŻ mi od czerwca już pomoże... bo nie wyobrażam sobie mieć na glowie wszystkiego. Może Twój TŻ obawia się ,że tylko on będzie musiał z nim wychodzić itd. tymbardziej ,że niebawem będzie dziecko więc czasu mieć nie będziesz tyle na spacery z psem. Zresztą nie wiemy kiedy byś chciała miec ewentualnie psa w domu? abz też mnie to trapi od paru miesięcy - ten "+" przy tity bo tylko u Niej zauważyłam
|
#3012 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewuszki
ja dzisiaj wstałam o 7 ale jakoś nie mogłam się ogarnąć więc jestem dopiero teraz. Dzisiaj mój ostatni dzień wolnego. Jutro jadę na badania a wieczorem na imprezę do TŻ chrześniaka (2 latka ma). wrócę pewnie w niedzielę, wyśpię się a w poniedziałek do pracy ale mi się nie chce ![]() Cytat:
miłego pracowania
|
|
#3013 |
|
Zakorzenienie
|
Aleście się rozpisały!
A mnie wczoraj cały dzień nie było. Najpierw w pracy, potem szybko zjedliśmy z mężem obiad i pojechaliśmy... do naszej pani od nieruchomości, podpisać umowę przedwstępną Nadal jestem zakaszlana i usmarkana. Starlett, pewnie to ja Cię zaraziłam ![]() Zaczyna mnie to już trochę niepokoić. W końcu ile czasu można być chorym?...
|
#3014 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja to
za umowę przedwstępną ![]() a co kupiliście? serduszkowata ale Ty tej magii w podpisie masz ![]() udanej imprezki ![]() a ja siedzę nad 2 gą kawusią zaraz pogadam z TŻ czy by mnie na zakupy nie podrzucił bo ostatnio nie chce mi się dzwigać
|
#3015 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiliśmy kolczyki dla siostry męża (tej co ma 16 lat) - ostatnio sporo nosi, także wiszące. No i nabyliśmy taki komplet (żadne tam drogie czy eleganckie, takie dla nastolatki w sam raz) - wiszące szklane łezki, jedne fioletowe, takie półprzezroczyste (fioletowy to jej ulubiony kolor
|
#3016 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Abz ten plusik pojawia się chyba u osób, które masz dodane jako zaprzyjaźnione, ja przy Was też mam plusiki ![]() A ja lecę zaraz z mamą do miasta. Wiecie co...podoba mi się siedzenie w domu.... A mój mąż mówi, że lubi jak wie, że w domu jestem Trochę to niedzisiejsze chyba....
|
||
|
|
|
#3017 |
|
Zakorzenienie
|
Tity, też bym chciała, żeby mój tak myślał... Ale on by wolał, żebym pracowała więcej, bo ma chyba jakieś poczucie niesprawiedliwości trochę. Nie mówi tego na co dzień, ale wiem, że trochę mu to ciąży...
---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- A tak w ogóle to wszystkiego NAJCUDNIEJSZEGO dla Pomidorki !!! Pomidorko, urodziłaś się dokładnie tego samego dnia, co moja przyjaciółka z liceum
|
#3019 |
|
Zakorzenienie
|
Pomidorka no właśnie wszystkiego najlepszego!!!! Zdrowia, szczęścia i spełnienia marzeń !!!
Ollliwko tak, ale to dom rodziców, chodziło mi o to jak się przeprowadzimy A od paru dni mamy 5 kotów
|
|
|
|
#3020 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję, troszkę mi się nazbierało i mam nadzieję że będzie czarowanie i się coś wyczaruje cudownego
![]() Musze jeszcze chrześniakowi coś kupić ale co Dziewczyny można kupić dwulatkowi
|
#3023 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
WSZYSTKIEGO NAJ NAJ dla Pomidorki ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- tylko że on już tyle tego ma że sama nie wiem co ma a czego nie ma
Link do mojego wykresu: http://www.skarbmamy.pl/wykres_kolezanki.php?user =serduszkowata&cid=717 Staranka trwają, odchudzanie w trakcie...![]() Już 28 cykle staramy się o dzidziusia ![]() Edytowane przez serduszkowata Czas edycji: 2009-12-11 o 09:53 |
|
|
|
|
#3024 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Właśnie chciałam wpaść i poprosić nieśmiało o zmianę latek na liście ![]() To w ramach podziękowań za życzenia powiem wam, co znaczy plusik przy nicku - to są osoby, które macie w zaprzyjaźnionych i one wyróżniają się plusikiem, od razu wiecie, ile zaprzyjaźnionych osób jest na wątku Wczoraj miały być starania, ale byliśmy tak zmęczeni, że padliśmy ![]() Miłego dnia kobiety i dziękuję za pamięć |
|||
|
|
|
#3025 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja też wczoraj poszłam już spać, mąż przyszedł to go wpusciłam na kompa
Kakusia u mnie jest odwrotnie, bo to mąż by chciał psa a ja nie. Wiem, ze to obowiązek i czasem nawet problem. Do tego nie wyobrażam sobie psa przy dziecku, jestem tak bojowo nastawiona też przez psa teściów, o którym wam dużo kiedys tu pisałam, sierść itp...Starlett fajna akcja z termometrem, dobrze, ze rtęć nie wylądowała na podłodze, bo ciężko to zebrac i dużo sie tego robi, a jak w wodzie to luz ![]() Malga ojej to sie wystarszyłaś pewnie, lepiej rzeczywiscie takie sprawy skonsultowac z lekarzem Cytat:
Cytat:
![]() http://www.allegro.pl/item837638586_...rie_grati.html faktycznie są światełka i wyświetla sie tem czy puls, wykonanie tez nie zle, nie takie "chińskie" w walizeczce, juz 2 takie kupiłam dla dzieciaczków ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Pomidorka a ja taka gapa, ze życzeń nie złożyłam Wszystkiego dobrego, zdrówka (bo ono zawsze potrzebne) i powodzenia w realizacji planów
|
|
#3026 |
|
Zakorzenienie
|
No i Kretencja mnie wyprzedziła
A to wszystko przez to że ciągle bym spała... Tz wyszedł o 7.20 ja zasnąć nie mogłam a potem jak już się udało to się obudziłam o 10.45 ![]() Pomidorko wszystkiego co najlepsze, dużo zdrówka i II kreseczek po dzisiejszym starankowym dniu I odwiedzaj nas częściej
|
#3027 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I masz rację - właśnie przez to, że mój tata nagadał Mu co nieco, TŻ boi się, że On stanie się tym jedynym do wyprowadzania psa na dwór, dawał ten sam przykład co Ty - że ja zawsze znajdę wymówkę - idź bo karmię dziecko, idź bo ja mam dziecko na rękach, idź Ty bo ja obiad gotuję itd itd... Dlatego ja nie upieram się teraz, chcę iść na kompromis. Np za parę lat, jak dzieciątko podrośnie. Poza tym też bym wychodziła z pieskiem na dwór bo TŻ bywa w domu dopiero po 18. A cała pielęgnacja i sprawa jedzonka wiadomo, że należałaby do mnie, bo mam wprawę. Naprawdę nie wiem dlaczego aż tak bardzo się upiera... Przecież wszystko jest do uzgodnienia. Muszę ochrzanić tatę bo to Jego sprawka ![]() Nie wyobrażam sobie sytuacji, że nie zmieni zdania... Poza tym tłumaczę Mu, że łatwiej nauczyć się żyć z czworonogiem jak się go wcześniej nie miało, niż nauczyć się żyć bez czworonoga jak się go całe życie miało.... Abz co do psa a małego dziecka - ja zaś mam same dobre przykłady ) oczywiście wszystko zależy od rasy No a najważniejsze - dla mnie dzieci lepiej się rozwijają przy czworonogu Cytat:
Cytat:
po 1 - ma mnie w złotej klatce, nikt mnie nie podrywa, nie zaczepia, itp ![]() po 2 - zawsze jak wraca z pracy - jestem ![]() po 3 - obiad jest zawsze ugotowany ![]() Poza tym taki przykład wyniósł z domu - Jego mama może parę lat w życiu przepracowała a tak to siedzi w domu. A przez jakiś czas jak pracowałam w innym mieście i całymi dniami nie było mnie w domu - ojj zaznał tego smaku, kiedy wraca do pustego domu, nie ma obiadu, ja wiecznie padnięta itp ![]() Cytat:
albo jakąś książeczkę - co by Mu rodzice czytali a jak nie to ubranko ![]() Cytat:
![]() A kiedy Ci ma przejść jak Ty ciągle gdzieś chodzisz, jeździsz, po galeriach się włóczysz gdzie pełno zakichanych ludzi???? Jak nie wyleżysz to Ci nie przejdzie! Pomidorko
z okazji urodzinek życzę dużo dużo radości w życiu Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2009-12-11 o 11:22 |
|||||
|
|
|
#3028 |
|
Zakorzenienie
|
Kakusia, zgodnie z zaleceniem lekarza postępuję. W zeszłym tygodniu miałam siedzieć w domu, to siedziałam. Potem lekarka powiedziała, że już nie muszę. A włóczyłam się dopiero wczoraj...
|
#3029 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serduszkowata nie ma za co
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2009-12-11 o 11:34 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

Staranka trwają, odchudzanie w trakcie...
Już 28 cykle staramy się o dzidziusia 

tak więc chcąc sprawdzić czy nie jest popsuty (rtęciowy) wpierw go pocierałam w dłoniach, a później niewiele myśląc wsadziłam go do szklanki z ciepłą wodą
No i sie przestraszylam byla lekka panika...i do szpitala pojechlam ale OKI jest poprostu mala byla dzis leniwa..i tyle.... ale sie najadlam strachu...

za umowę przedwstępną 
u mnie jest odwrotnie, bo to mąż by chciał psa a ja nie. Wiem, ze to obowiązek i czasem nawet problem. Do tego nie wyobrażam sobie psa przy dziecku, jestem tak bojowo nastawiona też przez psa teściów, o którym wam dużo kiedys tu pisałam, sierść itp...