Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-11, 10:33   #1231
Sweet Delights
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie

Cześć dziewczyny. Przepraszam, ale nie mam siły Was nadrabiać przynajmniej na razie, za mną bardzo ciężka noc, nie wiem co mnie czeka w dzień, być może będę musiała jechać do szpitala. Bardzo źle się czuję, nawet nie mam siły za bardzo pisać, całą noc nie spałam, dostałam takich strasznych skurczy, że prawie mdlałam, w dodatku myślałam, że za przeproszeniem wyrzygam to dziecko, tak mną szarpało. Mały teraz prawie się nie rusza, ja mam brzuch jak skała i boli mnie krzyż od paru godzin. Zobaczymy co będzie dalej. Przepraszam Was, że nie odnoszę się do tego co napisałyście, ale na prawdę kiepsko ze mną chwilowo...Już chcę, żeby było po wszystkim. Miłego dnia kochane, jak coś to będę pisać.
Sweet Delights jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-11, 10:37   #1232
aldii
Zakorzenienie

Pysiamn przekochany synus
Lila ja sterylizuje, ale jak sie nie ma sterylizatora, to wystarczy wygotowac Jezeli chodzi o nozyczki to polozna i neonatolog na SR mowily zeby przed kazdym uzyciem przemyc spirytusem
Sweet Ty nie czekaj tylko jedz na IP !!!!!!!!!!!!!!!

Mamuski kiedy opada brzuch ??????????? Dzis rano odkrylam, ze moj w ciagu nocy opadl niemalze na kolana

Edytowane przez aldii
Czas edycji: 2009-12-11 o 10:38
aldii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-11, 10:37   #1233
youyou
Zakorzenienie

Dzień dobry mamusie
Wstyd się przyznać ale ja dopiero się obudziłam i leżę jeszcze w łóżku

Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość
Co do tych dużych dzieci to podobno przez te dodatkowe picie witamin, bo organizm sam powinien wyłapywać z owoców i warzyw bez tabletek, bo dzieci sztucznie faszerowane dużo szybciej rosną, co zresztą chyba jest udowodnione. Dlatego ja odstawiłam witaminy Feminatal, bo w sumie brałam je na krzywy ryj bo moja gin. nie kazała, biorę tylko kwas foliowy. Skąd mam takie nowości? Już się chwalę, moja siostra dowiedziała się od swojego gin. A teraz siłą rzeczy żeby nie upaść, a dużo zarobić dużo sztucznościoi się sprzedaje. To taka moja puenta
ja bym nie przesadzała z takimi osądami, że to tylko dlatego, chociaż wiadomo że teraz wiele kobiet szprycuje sie dodatkowo witaminami a wcale tego nie potrzebują i dzieci rosną

Cytat:
Napisane przez mamaidy Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki! Czytam Was, ale nie mam kompletnie weny do pisania. Taki nastrój nie za bardzo.
Trzymam kciuki za wizyty u ginów.
Jak zobaczyłam listę to za chwilę zacznie się WIELKIE ROZPAKOWYWANIE!!! Pewnie za tydzień się zaczną i tak już ciurkiem
Dobrze że się odezwałaś bo wczoraj myślałam o Tobie że Cie nie ma i czy coś się nie dzieje czasami

Toi wielkie rozpakowywanie będzie na pewno w dwóch częściach bo teraz w parę dni nastukałyśmy grubo ponad 1tyś postów
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-11, 10:38   #1234
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
co do snów to mi też ostatnio śnił się poród, a właściwie taka sytuacja że przyszedł lekarz i rozciął mi brzuch na dole, tak jakby rozsuwał zamek i wyjął małego.
Zdziwiliśmy się że jest jeszcze taki mały wiec włożyliśmy go z powrotem do brzucha żeby sobie podrósł....

dobre

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
oto kombinezony , ten niebieski jest prześliczny ... moja Mała bedzie ślicznie się w nim prezentować ( do tego różowe dodatki )

troszke brzuszka wam zaprezentowałam
słodkie kombinezonki tez takie chce

Cytat:
to ja też chcę

a mój mąż przed chwilą przegiął
miał dzis światło przerabiać na górze ( przełączniki ) dobrze wie ze w sobote będzie wielkie malowanie
wszedł szybko do kuchni i wyszedł , myślałam że zabierze sie wreszcie za te światło ale w kuchni zastałam tylko reklamówke mandarynek i kartkę z napisem " kochanie musiałem do brata jechać"
a te mandarynki to po co? na przekupstwo ... ja mu pokaże jak przyjedzie
ale owoce bardzo słodkie
pewnie poczul się winny i bał się Ciebie że takie zadośćuczynienie przyniósł
ale słodkie
Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
nie nadazam, nie nadazam, nie nadazam.....

Pisalyscie o jedzeniu podczas karmienia. Z doswiadczenia swojego - w szpitalu najadlam sie jablek GOTOWANYCH! i napilam kompotu jablkowego i mlody mial takie problemy, ze mu co chwile cewnik do pupci wsadzali bo byl taki zagazowany, ze szok.
Kompot mu jeszcze szkodzil przez pierwsze kilka tygodni. A podobno to zupelnie bezpieczne.
W kazdym razie - im dziecko starsze to na pewno mozna sobie na wiecej pozwolic. Trzeba uwazac na poczatku. A jak juz dzidzia dostaje inne pokarmy (ok 6 miesiac) to juz dawno mozna jesc wszystko! Ja karmilam 15 miesiecy. Od 7 miesiaca to juz jadalam normalnie w barach, pilam kawe, jadlam pizze, pilam pepsi itd... Smazone to gdzies od 3 miesiaca.

A co do rad tesciowych i innych "zyczliwych" - to sie jeszcze nasluchacie Wszystko przed nami/wami.
A oto inne "cenne" i "cudowne" rady:
-dziecko jak ma czkawke to trzeba mu dac lyzke cukru
-przeciez on musi sie napic wody/wody z cukrem jak ma czkawke! (tak gwoli wyjasnienia moj synek dostawal czkawke z przejedzenia wiec kazde dodatkowe picie bylo dla niego dodatkowym obciazeniem)
- musi dostac smoczka i tyle!
- na spacerze: dlaczego on tak placze?? Nie moze plakac!! bo sie nalyka zimnego powietrza!
- dziecko sasiadki je juz dawno rosolek! (mowa o 3 miesiecznym niemowleciu)
- lyzeczke/kubeczek/talerzyk trzeba koniecznie wygotowac (mowa juz o rocznym dziecku)

itd...itd...
Kolezanka na pytanie wscibskiej sasiadki: czemu pani dziecko tak placze?! odpowiedziala: bo go bije! i miala spokoj
......................... ...

Wynikow przeciwcial jeszcze nie mam - mam dzwonic jutro....
teksty teściowej "świetne"
oj aż się boje jak to bedzie z moją tesciową....

Trzeba te wszystkie teksty wpuszczac jednym uchem a drugim wypuszcać, bo takich rad się nie uniknie

Cytat:

-moja teściowa sądzi ze to co nowe ze sklepu nie trzeba prać
-po co łóżeczko jak jest wózek
-jak jest troszkę mgła na dworze to nie wolno z dzieckiem na spacer wychodzi bo za duża wilgotność powietrza jest
- a jak jest ponuro i zimno ( nie mówię tu o temp-20st) też nie wychodzi z wnuczką na spacer bo sie przeziębi

jak mi sie coś przypomni to napisze nowości z wychowywania dziecka
wyobraźnia teściowych nie zna granic
Cytat:
Napisane przez eudaimonia Pokaż wiadomość
Dziewczyny znacie może jakiś przepis na czekoladę domowej roboty??
mam okropną ochotę a do sklepu iść mi się nie chce
w necie są tylko takie z mlekiem w proszku, którego nie posiadam... może ktoś zna przepis bez tego składnika??

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

o matko!!! mam nadzieję, że moja będzie jednak trochę mniejsza!!!
na czekolade przepisu nie mam , ale ostatnio wyczaiłam przepis na krówki mordoklejki i chyba zaraz je zrobie:

http://gotowanie.onet.pl/16984,0,1,k...a_przepis.html

wczoraj jeszcze widziałam drugi przepis zamiast mleka śmietana 30%, ale wyprubóje narazie ten pierwszy bo śmietany nie mam

Cytat:
Co do tych dużych dzieci to podobno przez te dodatkowe picie witamin, bo organizm sam powinien wyłapywać z owoców i warzyw bez tabletek, bo dzieci sztucznie faszerowane dużo szybciej rosną, co zresztą chyba jest udowodnione. Dlatego ja odstawiłam witaminy Feminatal, bo w sumie brałam je na krzywy ryj bo moja gin. nie kazała, biorę tylko kwas foliowy. Skąd mam takie nowości? Już się chwalę, moja siostra dowiedziała się od swojego gin. A teraz siłą rzeczy żeby nie upaść, a dużo zarobić dużo sztucznościoi się sprzedaje. To taka moja puenta
tez to słyszałam. Kiedyś kobiety wogole nie brały dodatkowych witamin, a teraz w ciazy obowiązkowo masa witamin.
Gin. mojej siostry z tego powodu kazał jej odłożyć wogóle witaminy w III trymestrze, że już nie ma takiej potrzeby i że te witaminy są czesto przyczyną większej wagi dzieciaczków.

Mi narazie nic nie mówił lekarz na ten temat, ale zakupiłam sobie prenatal na III trymestr i jak porównywałam skład to tam jest mniej tych różnych witaminek.

------------------------
A ja się wyrwałam z mężusiem do moich rodziców żeby zaoszczedzić sobie siedzenie z ciotkami i wujkami na wczorajszej imprezie tesciów.
O dziwo to był pomysł mojego męzusia, bo tez mu sie nie uśmiechało imprezowanie z wujaszkami

Tż pojechał do pracy a ja zostałam u mamy, a wieczorkiem jedziemy na SR

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-11, 10:40   #1235
lila12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Pysiamn Ale Ci miłą niespodzianke zrobił puchatek

Lila Widzę, że mamy podobne przemyślenia, ja wczoraj też o tym myślałam

addicted to wizaz no to zapraszamy "Zosię"
Ja już dawno zauważyłam, że mamy wiele podobnego
Co dzisiaj sprzątasz???

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Sweet Delights Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Przepraszam, ale nie mam siły Was nadrabiać przynajmniej na razie, za mną bardzo ciężka noc, nie wiem co mnie czeka w dzień, być może będę musiała jechać do szpitala. Bardzo źle się czuję, nawet nie mam siły za bardzo pisać, całą noc nie spałam, dostałam takich strasznych skurczy, że prawie mdlałam, w dodatku myślałam, że za przeproszeniem wyrzygam to dziecko, tak mną szarpało. Mały teraz prawie się nie rusza, ja mam brzuch jak skała i boli mnie krzyż od paru godzin. Zobaczymy co będzie dalej. Przepraszam Was, że nie odnoszę się do tego co napisałyście, ale na prawdę kiepsko ze mną chwilowo...Już chcę, żeby było po wszystkim. Miłego dnia kochane, jak coś to będę pisać.
Sweet jedź kochana do lekarza. Ściksam i
Stary 2009-12-11, 10:42   #1236
youyou
Zakorzenienie

Cytat:

Sweet oj nieciekawie, nie czekaj tylko jedź od razu na IP
Stary 2009-12-11, 10:43   #1237
lila12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Ale to piękne juz sobie wyobrażam małego Adasia

yyyyyyyyyy nie zrobiłam tego ale to dobre pytanie. Inne mamusie co robić

A jak umyć/wysterylizować laktator (tą gumę przy cycku) i smoczek????? bo butelki to wiem
-----------
Najpierw tż mnie rano wkurzył, tzn nie wkurzył co zrobił przykrość. Najlepsze jest to że on nie widzi w tym problemu. Nie chce mi się nawet na ten temat pisać.
Wstałam wcześniej ale nie najpierw zjadłam śniadanko. Taka słaba dzisiaj jestem, no ale biorę się za naukę, bo jutro już egz. Jadę na sztukę, postrzelam sobie odpowiedzi: na 45pkt zalicza 25pkt byłoby bosko ale jak nie zaliczę to się nawet nie zdziwię, przecież nic się nie uczyłam. Najwyżej poprawka w maju.
Troszkę jestem podłamana. To co sobie założyłam, przed porodem, nic z tego nie wyszło....szkoda.

A dla Was dziewczynki po . Miłego dnia.

Ja się dziś rano dowiedziałam, że od dwóch miesięcy jestem jakaś dziwna - szkoda, że nie od 9
Ale nie przejmuję się.
Stary 2009-12-11, 10:44   #1238
gooha3
Zadomowienie

Sweet
myśle że musisz jechac do szpitala, albo skontaktuj sie z lekarzem co robić, to brzmi poważnie.

Czyżby kolejna mamusia bedzie się rozpakowywać?

Trzymam kciuki żeby wszystko dobrze było

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
Stary 2009-12-11, 10:57   #1239
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Trzymaj sie Może to już to?

Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość
Ja już dawno zauważyłam, że mamy wiele podobnego
Co dzisiaj sprzątasz??? [COLOR="Silver"]
Dzisiaj nic W nocy wraca mój mężulek po 2 tygodniach rozłąki także dzisiaj bawię się w przykładną żonę i zrobię mu pyszny domowy obiadek, już wczoraj mi mówił, że ma dość hotelowego jedzenia
Oczywicie nie spodziewa się nawet, że mu cos przygotuje on uważa, że ja teraz powinnam tylko odpoczywać
Ciekawe co powie jak zobaczy te moje porządki
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-11, 11:01   #1240
Ingrid80
BAN stały

Witajcie! Melduję się w gronie mamusiek na l4 Dzisiaj pierwszy dzień - ciekawe co będę robić siedząc cały czas w domu aż do 8 stycznia Może posprzątam, bo widzę, że wy szalejecie

Sweet - maszeruj na IP!! To nie żarty!! Daj znać co i jak, trzymamy kciuki.
Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-11, 11:04   #1241
brzoskwinia82
Zadomowienie

No raczej się w jednym wątku nie rozpakujemy
Sweet - jakby co to daj znać co się dzieje trzymam kciucki
Pysiamn - ale słodziak z Twojego synka
Ja brałam przez pierwsze 3 m-ce kwas foliowy a potem Feminatal N i dalej biorę, jak na razie dziecko w normie się mieści, tzn. nie jest jakieś wybitnie duże, ale maleńkie też nie; Myślę, że dużo czynników ma wpływ na wagę urodzeniową, nie tylko witaminy...
Muszę się ubrać i iść trochę na powietrze, bo siedzę tylko w domu. A i pasuje zawieść zwolnienie do pracy, tylko do tego mi tż potrzebny żeby mnie zawiózł.

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-11, 11:19   #1242
Nika85
Przyczajenie

PatkaM84
sorki, że dopiero teraz odpisuję ale ostatnio nie mam czasu was nawet podczytywać ale na szczęście dziś nadrobiłam.
Jesli chodzi o kolor wózka to myślałam nad wzorem: B 16 ale na zdjęciach przesłanych przez producenta wygląda na to że jest to połączenie jasnego fioletu z jakimś innym. Ja pierwszy raz ujrzałam ten kolor na allegro i wyglądał dużoooo fajniej. No i dlatego jestem w kropce. Nie wiem co robić. Zastanawiam się w którym najbliższym sklepie sa te wózki żeby na reala zobaczyć.

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Zastanawiam się również czy po nowym roku nie pojawią się jakieś nowe kolory bo wtedy mogłabym poczekać z zakupem. A najlepiej gdybym znalazła kogos kto kupił właśnie ten kolor.

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

To ten odcień B16 który by mi odpowiadał:
http://allegro.pl/item844689890_mika...otelikiem.html
A ten juz wygląda inaczej:
http://allegro.pl/item839696310_mika...0_kolorow.html
Nika85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-11, 11:19   #1243
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
- tż nie czyta mi przez ramię, ale niedawno powiedział, że chyba zapisze się na nasze forum jako Zosia i będzie na bieżąco
to z niecierpliwością czekamy na Zosię

Cytat:
A Taka słaba dzisiaj jestem, no ale biorę się za naukę, bo jutro już egz. Jadę na sztukę, postrzelam sobie odpowiedzi: na 45pkt zalicza 25pkt byłoby bosko ale jak nie zaliczę to się nawet nie zdziwię, przecież nic się nie uczyłam. Najwyżej poprawka w maju.
Troszkę jestem podłamana. To co sobie założyłam, przed porodem, nic z tego nie wyszło....szkoda.
a nie możesz tego przełożyć? albo po prostu nie isć a potem przywrócić pierwszy termin egzaminu?? przecież masz ku temu powód, więc jeśli nie prowadzący to ktoś wyżej powinien się zgodzić...

Cytat:
Sweet najlepiej skontaktuj się z ginem!! albo jedź do szpitala na dokładne badania!! trzymam kciukole

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
na czekolade przepisu nie mam , ale ostatnio wyczaiłam przepis na krówki mordoklejki i chyba zaraz je zrobie:

http://gotowanie.onet.pl/16984,0,1,k...a_przepis.html

wczoraj jeszcze widziałam drugi przepis zamiast mleka śmietana 30%, ale wyprubóje narazie ten pierwszy bo śmietany nie mam
to ja chyba też wypróbuję. nawet śmietankę kupię;-)))
--> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010

eudaimonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-11, 11:23   #1244
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
No to ja dodam:
- już teraz mam sobie wyciskać mleko z cyckóf

a dlaczego już teraz? żeby na pózniej nie brakło
Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
Ula to taka slodka lapowke dal ci mezus tylko jak zjadlas te mandarynki to znaczy ze przyjmujesz ta lapowke......

.
no właśnie prawie połowa zjadłam
przyjechał po godz 20.00 i zabrał się za światło , przestał "remontować" jak mu powiedziałam że jest już puzno i ma to na jutro zostawić ... ale jestem pobłażliwa
Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
hejka

Z Pawlem jak narazie oki jest tz pogadlsimy duzo wczoraj..wyjaznilsmy sobie wszytsko oby jak najdluzej bylo OKI...

dzis sie poskarze na corke Bo nie malo sie ruszala popludniu prawie wcale... No i sie przestraszylam byla lekka panika...i do szpitala pojechlam ale OKI jest poprostu mala byla dzis leniwa..i tyle.... ale sie najadlam strachu...
to dobrze że z Małą ok.
trzymam kciuki żeby z mężem wyjaśniło się na dobre
Cytat:
Napisane przez Lenka1000 Pokaż wiadomość
No, to musisz na siebie uważać! Leż ile tylko się da a na pewno dotrwacie do 9 miesiąca
jestem dobrej myśli
a jak się czujesz?
mam nadzieję że w domku spokojnie
Cytat:
daj znać jak coś , nie czekaj tylko na IP

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-11, 11:37   #1245
rybcia2309
Wtajemniczenie

Sweet Delights
ale dałaś nam dzisiaj emocji, chyba każda z nas będzie przeżywać teraz to co się z Tobą dzieje, ja to ogromnie trzymam kciuki, oby wszystko szybko poszło i leć do szpitala, pewnie to już zaraz będziesz miała za sobą.
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-11, 11:42   #1246
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Niby moze i to nie prawda, ale zdania lekarzy są podzielone, wiadomo, że są kobiety co mają anemie i wtedy trzeba witaminy, ale po co brać dodatkowo, jak wszystko ok? A ja dzisiaj czuję się jakaś mega osłabiona, może to po tych ostatnich porządkach, tak jakby powietrza mi brakowało, szczególnie jak leżę...a podobno jak brzuch sie obniża to się lepiej oddycha
No dobrze, ale jak sprawdzisz których witamin Ci brakuje? Niektóre można sprawdzić, ale robisz wszystkie badania co miesiąc? Moim zdaniem przy dzisiejszym trybie życia trzeba brać witaminy. Nie każdy zajada się zdrowo oraz wcina non stop owoce.

Cytat:
Wstałam wcześniej ale nie najpierw zjadłam śniadanko. Taka słaba dzisiaj jestem, no ale biorę się za naukę, bo jutro już egz. Jadę na sztukę, postrzelam sobie odpowiedzi: na 45pkt zalicza 25pkt byłoby bosko ale jak nie zaliczę to się nawet nie zdziwię, przecież nic się nie uczyłam. Najwyżej poprawka w maju.

A dla Was dziewczynki po . Miłego dnia.
No to powodzenia w nauce

Cytat:
O kurcze... Brzmi to jakby coś się miało dziać... Zadzwoń do swojego gina albo pojedź na IP. Ewentualnie zadzwoń na IP to położna t am Ci powie czy masz przyjechać czy też nie.

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Mamuski kiedy opada brzuch ??????????? Dzis rano odkrylam, ze moj w ciagu nocy opadl niemalze na kolana
na pewno po 30 tygodniu opada brzuch, ale kiedy dokładnie to nie wiem

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
tez to słyszałam. Kiedyś kobiety wogole nie brały dodatkowych witamin, a teraz w ciazy obowiązkowo masa witamin.
Gin. mojej siostry z tego powodu kazał jej odłożyć wogóle witaminy w III trymestrze, że już nie ma takiej potrzeby i że te witaminy są czesto przyczyną większej wagi dzieciaczków.

Mi narazie nic nie mówił lekarz na ten temat, ale zakupiłam sobie prenatal na III trymestr i jak porównywałam skład to tam jest mniej tych różnych witaminek.
Takie porównania że kiedys to, kiedyś tamto dla mnie są bez sensu. Kiedyś nie było tylu samochódów na drogach, nie było spalin - teraz się wszystko wdycha, jest większe zanieczyszczenie środowiska. Kiedys nie było fast foodów - teraz są. Kiedyś więcej się jadło warzyw i owoców świeżych - teraz albo mrożonki albo sztucznie napędzane. Kiedyś było więcej ruchu bo nie każdy miał samochód i jeździło się rowerem lub szło na piechotkę a teraz prawie każdy wozi swoje pupy samochodami.
Dziewczyny spokojnie, przecież to co się z witamin nie przyjmie to jest wydalane z organizmu.
Nie ma co porównywać tamtych czasów z naszymi bo było zupełnie inaczej.

Cytat:
Napisane przez Ingrid80 Pokaż wiadomość
Witajcie! Melduję się w gronie mamusiek na l4 Dzisiaj pierwszy dzień - ciekawe co będę robić siedząc cały czas w domu aż do 8 stycznia Może posprzątam, bo widzę, że wy szalejecie
.
hehehe, ja siedzę w domu praktycznie od początku ciaży i na nude nie narzekam Zawsze znajdzie się kupa rzeczy do roboty

Cytat:
Napisane przez Nika85 Pokaż wiadomość
PatkaM84
sorki, że dopiero teraz odpisuję ale ostatnio nie mam czasu was nawet podczytywać ale na szczęście dziś nadrobiłam.
Jesli chodzi o kolor wózka to myślałam nad wzorem: B 16 ale na zdjęciach przesłanych przez producenta wygląda na to że jest to połączenie jasnego fioletu z jakimś innym. Ja pierwszy raz ujrzałam ten kolor na allegro i wyglądał dużoooo fajniej. No i dlatego jestem w kropce. Nie wiem co robić. Zastanawiam się w którym najbliższym sklepie sa te wózki żeby na reala zobaczyć.

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Zastanawiam się również czy po nowym roku nie pojawią się jakieś nowe kolory bo wtedy mogłabym poczekać z zakupem. A najlepiej gdybym znalazła kogos kto kupił właśnie ten kolor.

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

To ten odcień B16 który by mi odpowiadał:
http://allegro.pl/item844689890_mika...otelikiem.html
A ten juz wygląda inaczej:
http://allegro.pl/item839696310_mika...0_kolorow.html
Po nowym roku już sie nie pojawią żadne nowe kolory bo to jest kolekcja na 2010 rok
Faktycznie kolor ten wygląda inaczej, ale myślę że to też dzięki photoshopowi
ja się zastanawiam między kolorem B1 a B2 - moja koleżanka ma B2 i mówi że kolor jest super żywy, ale nie za mocny. Ponoć wygląda fajowo. I też ku temu się przychylam. A zamawiam w ciemno - nie widziałam go na żywo.
Podzwon może po sklepach z artykułami dziecięcymi w Twojej okolicy i popytaj czy mają ten wózek.

A ja właśnie wróciłam ze sklepu Im dalej zaszłam od domu tym wolniej człapałam
Ale plan na dziś mam taki:
- przygotować dzisiejszy obiadek: karkówka z grila, ziemniaczki zapiekane, warzywka gotowane
- przygotować obiadek na jutro, tzn schabowe rozbić i zamoczyć, kapustka kiszona kupiona,
- i najważniejsze! Taką mam ochotę na piernika, ze kupiłam ciasto w proszku i orzechy włoskie, dodam rodzynki i będe miała ciacho

Teraz wziełam no-spę, chwilę odpocznę i idę do kuchni się pokrzątać

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-11, 11:50   #1247
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

Ale znowu naskrobałyście!!!!

Sweet ja powiem za dziewczynami, jedź na IP, albo dzwoń do gin!!! Trzymam mocno kciuki!!!

Jakaś taka klapnięta dziś jestem i głowa do tego mnie boli Pogoda też do d....!!!

Dziś przywożą nam nową lodóweczkę, ale się cieszymy W końcu będziemy mieć lodówkę normalnych rozmiarów, a najważniejsze, duuuży zamrażalnik

Miłego dnia kochane!!! Uciekam na kurs!!! Aaa właśnie chyba Wam nie pisałam, w środę były wyniki z końcowego testu i 97/104 pkt
Stary 2009-12-11, 11:50   #1248
Lenka1000
Rozeznanie

Uluś, dbaj o siebie koniecznie!
Ja się czuję różnie - plecy pobolewają, jak chodzę więcej to brzuch też ale to chyba norma. Gorzej jest psychicznie - chciałabym już miec synka na świecie... i ciążę za sobą
W domu na razie względny spokój i oby tak dalej bo już nie mam siły na kolejne stresy.
Lenka1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-11, 11:55   #1249
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
A ja właśnie wróciłam ze sklepu Im dalej zaszłam od domu tym wolniej człapałam
Ale plan na dziś mam taki:
- przygotować dzisiejszy obiadek: karkówka z grila, ziemniaczki zapiekane, warzywka gotowane
- przygotować obiadek na jutro, tzn schabowe rozbić i zamoczyć, kapustka kiszona kupiona,
- i najważniejsze! Taką mam ochotę na piernika, ze kupiłam ciasto w proszku i orzechy włoskie, dodam rodzynki i będe miała ciacho

Teraz wziełam no-spę, chwilę odpocznę i idę do kuchni się pokrzątać
ile Ty masz energi w sobie
Cytat:
Napisane przez Madziulka83 Pokaż wiadomość

Miłego dnia kochane!!! Uciekam na kurs!!! Aaa właśnie chyba Wam nie pisałam, w środę były wyniki z końcowego testu i 97/104 pkt
gratuluję
Cytat:
Napisane przez Lenka1000 Pokaż wiadomość
Uluś, dbaj o siebie koniecznie!
Ja się czuję różnie - plecy pobolewają, jak chodzę więcej to brzuch też ale to chyba norma. Gorzej jest psychicznie - chciałabym już miec synka na świecie... i ciążę za sobą
W domu na razie względny spokój i oby tak dalej bo już nie mam siły na kolejne stresy.
buziacek dla ciebie
pomyśl że już niedługo zobaczymy nasze skarby ... już bliżej niż dalej

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-12-11, 11:58   #1250
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka83 Pokaż wiadomość
Ale znowu naskrobałyście!!!!

Sweet ja powiem za dziewczynami, jedź na IP, albo dzwoń do gin!!! Trzymam mocno kciuki!!!

Jakaś taka klapnięta dziś jestem i głowa do tego mnie boli Pogoda też do d....!!!

Dziś przywożą nam nową lodóweczkę, ale się cieszymy W końcu będziemy mieć lodówkę normalnych rozmiarów, a najważniejsze, duuuży zamrażalnik

gratulacje za test wynik powalający
Stary 2009-12-11, 12:02   #1251
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
ile Ty masz energi w sobie
hahaha, no co Ty :P to akurat dużo roboty nie wymaga

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-12-11, 12:03   #1252
syla2311
Raczkowanie

Hej mamuski

Jak zobaczylam ile nasmarowalyscie od wczoraj popoludnia to sie za glowe zlapalam, jak narazie nawet nie bede sie brala za nadrabianie, bo zaplanowalam sobie na dzis prasowanie jasnych ciuszkow małego, i wstawic ciemne. Boziu jak patrze na ilosc tych ciuszkow to mysle ze chyba przesadzilam ale co tam.

Wczoraj umylam okienka wyporalam firanki w dwoch sypialniach - gora skonczona jeszcze tylko salon, kuchnia i schody ale to juz w przyszlym tygodniu a na niedziele bedziemy ubierac choinke i salon - kominek oj jak ja uwielbiam ten czas przedswiateczny i swiateczny.
Wiec zabieram sie teraz za obiadek a pozniej prasowanko:

Pozniej postaram sie odezwac i oczywiscie nadrobic zalegle posty

Pozdrawiam
syla2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-11, 12:05   #1253
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
hahaha, no co Ty :P to akurat dużo roboty nie wymaga
ugotować obiad i jeszcze przygotować na jutro do tego przzebyte zakupy i ciacho jak dla mnie do troche dużo
chociaż chętnie bym odwaliła taki kawał roboty

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-12-11, 12:09   #1254
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
ugotować obiad i jeszcze przygotować na jutro do tego przzebyte zakupy i ciacho jak dla mnie do troche dużo
chociaż chętnie bym odwaliła taki kawał roboty
hahaha, no wiesz, jak dla mnie to może te zakupy to były wyjście ekstremalne hehehe, ale generalnie jak się rozłoży wszystko w czasie to nie będzie tak źle

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-12-11, 12:38   #1255
gooha3
Zadomowienie

Patka mi nie chodzi o porównywanie co było kiedys, a co dziś. świat sie zmienia. Sposób wychowywania dzieci jak widać po tekstach teściowych (i nie tylko) również.
To co kiedyś się stosowało, dziś uważa się za błędne.
Chodziło mi o sam fakt i to słyszany z wielu źrodeł, że witaminy mają wpływ na wielkość dziecka i nie można się tak nimi bezkarnie faszerować.

Wszystko w miare rozsądku, bo tak jak pisałaś nie chodzimy do laboratorium sie badać co tydzień, żeby wiedziec co nam brakuje, a co nie.

Podobno u kobiety w ciązy włancza się właśnie taki instynkt i te zachcianki które miewa to właśnie poto żeby zaspokoić brak jakiś witamin.
Natura sobie radzi ile może. Jeśli mamy taką obecnie okazje troche jej pomóc zażywając witaminy to wiadomo że z tego się korzysta, byle nie przesadzić bo to czasami może mieć gorszy skutek niż czegos brak.

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
Stary 2009-12-11, 12:48   #1256
zebra666
Zakorzenienie

Sweet jak pisałam- myślę, że to już i nie ma co zwlekaćTrzymam za Was kciuki!!! I koniecznie pisz co i jak

Majkela też mnie wkurzył mąż- wole nie pisać czym... niby nic wielkiego ale wkurzył...

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-11, 12:55   #1257
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Koniecznie jedź na IP

Cytat:
Ja słyszałam że na miesiąc przed porodem może opaść. Mi juz też siedzi na kolanach

Cytat:
Napisane przez eudaimonia Pokaż wiadomość
a nie możesz tego przełożyć? albo po prostu nie isć a potem przywrócić pierwszy termin egzaminu?? przecież masz ku temu powód, więc jeśli nie prowadzący to ktoś wyżej powinien się zgodzić...
Nic nie tracę. Dwója będzie, ale nie będzie się liczyć do końcowej oceny, dlatego idę strzelać. Choć chyba bardziej wierzę w to że wygram w totka
Cytat:
a dlaczego już teraz? żeby na pózniej nie brakło
Ostatni raz jak się widziałam z teściową, to zapytała mnie czy mam mleko w cyckach
Na to ja: że nie wiem, skąd mam wiedzieć, będę wiedziała po porodzie.
A ona: to nie wyciskasz?? musisz odciągać teraz mleko żeby później mieć dla dziecka
Nie wiem co to za teoria

Patka rzeczywiście skąd masz tyle energii??? Czy mogłabyś się troszeczkę nią podzielić Wyślij mi plis
Ja już drugi dzień opadam z sił. Gdzie te moje moce??? oczy to mi się normalnie kleją

I jeszcze tż. Ale on gupi, nic nie rozumie co do niego mówię. Czy ja gadam po chińsku Ja mu pokażę wieczorem
Stary 2009-12-11, 12:56   #1258
ula 87
Zadomowienie

dziewczyny w nowym numerze " mam dziecko" znalazłam takie coś
nie mam skanera ale zdjęcie cykłam
i komu tu wierzyć? słyszałyście takie coś?

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-12-11, 13:00   #1259
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Ostatni raz jak się widziałam z teściową, to zapytała mnie czy mam mleko w cyckach
Na to ja: że nie wiem, skąd mam wiedzieć, będę wiedziała po porodzie.
A ona: to nie wyciskasz?? musisz odciągać teraz mleko żeby później mieć dla dziecka
Nie wiem co to za teoria

popłakałam się ze smiechu dziękuję ... tego mi było trzeba
to odciągaj za wczasu
a powiedziała ci przy ilu litrach siary możesz zaprzestać zapasy ?

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-12-11, 13:15   #1260
kalka
Zadomowienie

Cytat:

Nam na SR mowili zeby wlasnie wziac do porodu taka wieksza koszulke meza i bedzie ok
A co w moim przypadku, gdy rodząca jest dużżżżżżo "obszerniejsza: niż mąż

Sweet trzymam kciuki, nie poddawaj sie bólowi, jesteśmy z tobą i czekamy na relacje

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości