Tytułu wątku nie wymyślamy, bo na to czasu, przez gadanie, nie mamy - PM 2011, cz.V - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-11, 17:44   #1501
sonek
Raczkowanie

Dot.: Tytułu wątku nie wymyślamy, bo na to czasu, przez gadanie, nie mamy - PM 2011,

A propos sukni ślubnych, muszę dodać, ze moja koleżanka kupując suknie ślubną w Krakowie, spisała sobie wszystkie modele, które ją interesowały i wybrała się na mierzenie. Ekspedientka w sklepie przeczytała kartkę, na której wypisane byly te modele i uznała, ze w żadnej nie będzie jej dobrze: bo ta nie do jej figury, ta nie do urody, a jeszcze inna niewygodna, inna znów tylko dla kobiet z ogromnym lubmaleńkim biustem itp. Ekspedientka odłożyła kartkę i przyniosła suknię, jaka wg niej najlepiej pasowała do mojej kumpeli. Suknie, na która ta nigdy by nie spojrzała. I co? Okazało się, ze w zadnej innej takdobrze nie wygladała. Oczywiscie kupiłają i wyglądała w niej naprawde bardzo dobrze. Tak więc podsumowując moją krótką wypowiedz :P pragnę zauważyć, że moze okazać sie, ze nasza wymarzona suknia nie będzie do nas pasowała. Czego żadnej z Was NIE ŻYCZĘ !! Oszczegam tak tylko ...

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
Ja nawet jak bym u mamy ukryła to ktoś musiałby mi ją przywlec przed ślubem - i tylko Tż mógłby to zrobic więc kicha Oni i tak nie rozróżnią detali - czy to rybka, czy "księżniczka", czy jest śnieżno biała czy ecru albo czy jest z tafty czy koronki no chyba że im wykład palniemy ... Ich w większości to nie interesuje i mówię to mimo że mój Tż jest świetny w doradzaniu na zakupach - umie krytycznie spojrzeć, ocenić i pomóc dobrać Po za tym dojdą do tego takie emocje że nawet na kieckę nie spojrzą
Dokładnie
Mam tylko nadzieje, ze mój TŻ nie zblednie z tych emocji przed ołtarzem bo zdjecia brzydko wyjdą

sonek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-11, 17:48   #1502
dottta
Zakorzenienie

Dot.: Tytułu wątku nie wymyślamy, bo na to czasu, przez gadanie, nie mamy - PM 2011,

ja bym się wkurzyła jakby mi ktoś wmusił kieckę pewnie bym nie kupiła - bo ja przekora jestem
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-11, 17:54   #1503
sonek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hecate5 Pokaż wiadomość
hehe tez kiedys chciałam tatoo nawet w lokalu tż jest salon tatuazy i robi je jego znajoma ale Michal sie nie zgadza. Zreszta tatuaz fajnie wyglada jak sie jest młodym potem wydaje mi sie obleśny.
Powiem szczerze, że mnie tez czasami nachodzi, żeby zrobić sobie jakiś tatuaż, szczegolnie kiedy oglądam Miami Ink Ale jak sobie póxniej pomyślę, ze te syfy "wszczepia się pod skórę" to aż niedobrze mi się robie. Gdym miała kiedys jednak się zdecydować, to na taki emocjonalny - przypominający o czymś waznym w moim życiu. Kto oglądam Miami Ink wie o czym mówie.

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:
My też sobie chcemy zrobić - z data ślubu lub zaręczyn Kiedyś miałyśmy z mamą fazę na tatuaż, nawet byłyśmy już w salonie załatwiać termin - ale rozchorowałam się i musiałam brac tabletki po których dostałam zakaz od lekarza robienie tatuaży i nakłuwania bo mogłabym sie wykrwawić czy cuś i jakoś temat zdechł
Nie radze robić takich tatuaży z datami ślubu itp. One nikomu nie wychodzą na dobre.

Stary 2009-12-11, 17:58   #1504
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sonek Pokaż wiadomość
Nie radze robić takich tatuaży z datami ślubu itp. One nikomu nie wychodzą na dobre.
ja jestem przekora, nie wierzę w zabobony a data ma byc tylko elementem tatuażu, jakby nie było i jakby się nie skończyło to w końcu będzie to jeden z najważniejszych dni mojego życia
Stary 2009-12-11, 18:04   #1505
lusesita23
Zakorzenienie

dotta niby racja,ale ja tez nie chcialabym w tatuazu ani dat ani imion troche z doda mi sie to kojarzy,heh;p ale wiadomo-kazdy chc einaczejja bym chciala tribala jakiegos

sonek racjatez bym chciala trafic na taka sprzedawczyniea nie na taka, ktora bedzie mi wciskac, ze we wszystkim mi dobrze
Stary 2009-12-11, 18:06   #1506
Mustique
Lena

Cytat:
Aha a w sumie duzo cie wyniósł prezent? bo ja nawet nie wiem ile teraz sie daje na chrzciny
sam łańcuszek ze świetym patronem około 200 zł... ddatkowo dawali dwa rozmiary łańcuszków. - jakaś promocja była. na lokatę wpłąciłąm 500 zł. z tego co wiem mój brat dalej maluchowi składa co miesiac jakieś pieniądze i stale mu cos tam rośnie.

szarpnęło mnie po kieszeni.. ale to syn mojego brata, wiec...

...................
dziewczyny śliczne macie te sukienki.... ja dzis też trochę połaziłam po mieście, pooglądałam suknie ślubne. ... jedna mi sie bardzo spodobała... ale na razie sie jeszcz ewstrzymuję z kupnem...
Stary 2009-12-11, 18:07   #1507
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
dotta niby racja,ale ja tez nie chcialabym w tatuazu ani dat ani imion troche z doda mi sie to kojarzy,heh;p ale wiadomo-kazdy chc einaczejja bym chciala tribala jakiegos

sonek racjatez bym chciala trafic na taka sprzedawczyniea nie na taka, ktora bedzie mi wciskac, ze we wszystkim mi dobrze
Imion też nie, ale data - jakby nie było drugi raz pierwszego ślubu nie wezmę
Dlatego suknie idzie się kupować z kimś kto krytycznie spojrzy i oceni
Stary 2009-12-11, 18:11   #1508
sonek
Raczkowanie

Cytat:
dziewczyny, ja też bez pracy - do tego mam kredyt studencki do spłaty Dlatego muszę szybko jakiś dobry biznes wymyślec

jeszcze tylko 533 dni
Ja też musiałam zaciagnąć kredyt studencki i bardzo bałam się spłaty. Kredyt zaczęłam spłacać w tym roku we wrześniu, bo minęły dwa lata od ukończenia studiów, a co miałam wcześniej kasy się pozbywać I naprawdę z tymi spłatami nie jest żle. Pobierają mi z konta co miesiac coś koło 250 zł z hakiem. Nawet tego nie zauważam, ale na szczęscie pracuję, więc mam z czego spłacać. Acha no i za wyniki w nauce umorzyli mi 20 % kwoty kredytu Ale tak czy inaczej spłaca się aż przez 10 lat, więc nie odczujesz tego szczegolnie drastycznie.

Stary 2009-12-11, 18:13   #1509
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też musiałam zaciagnąć kredyt studencki i bardzo bałam się spłaty. Kredyt zaczęłam spłacać w tym roku we wrześniu, bo minęły dwa lata od ukończenia studiów, a co miałam wcześniej kasy się pozbywać I naprawdę z tymi spłatami nie jest żle. Pobierają mi z konta co miesiac coś koło 250 zł z hakiem. Nawet tego nie zauważam, ale na szczęscie pracuję, więc mam z czego spłacać. Acha no i za wyniki w nauce umorzyli mi 20 % kwoty kredytu Ale tak czy inaczej spłaca się aż przez 10 lat, więc nie odczujesz tego szczegolnie drastycznie.
ja zacznę spłacać jak już po ślubie będziemy więc nawet jak pracy nie znajdę to mąż będzie spłacał.
Stary 2009-12-11, 18:13   #1510
hecate5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mustique Pokaż wiadomość
sam łańcuszek ze świetym patronem około 200 zł... ddatkowo dawali dwa rozmiary łańcuszków. - jakaś promocja była. na lokatę wpłąciłąm 500 zł. z tego co wiem mój brat dalej maluchowi składa co miesiac jakieś pieniądze i stale mu cos tam rośnie.

szarpnęło mnie po kieszeni.. ale to syn mojego brata, wiec...

...................
dziewczyny śliczne macie te sukienki.... ja dzis też trochę połaziłam po mieście, pooglądałam suknie ślubne. ... jedna mi sie bardzo spodobała... ale na razie sie jeszcz ewstrzymuję z kupnem...
No rzeczywiscie cie szarpnelo ale mnie nie stac zeby tyle kasy dac i jeszcze łancuszek. Kupie chyba łanuszek z medalikiem i jakies zabawki/drobiazgi.
Stary 2009-12-11, 18:17   #1511
lusesita23
Zakorzenienie

Sonek moja sis splaca i narzeka mimo, ze dobrze zarabia jakby nie bylo zawsz ecos ubywa z konta...na szczescie ja nie musialam brac.10 lat!chyba bym padla;p ide sie pindrzyc

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Mustique faktycznie cie szarpnelo;p mniena tyle nie bylo stac, bylam wtedy na 3 roku stiow i nawet nie pracowalam;p ale gdybym mogla to i tysiaka bym mu wpalcila,a co
Stary 2009-12-11, 18:18   #1512
hecate5
Raczkowanie

Cytat:
no to niezle musisz zarabiac skoro 250 zł nawet nie zauważasz
A ty jestes z krk i ślub masz w innym miescie czy po studiach tu zostałas?? A i jakie studia skonczyłas?
Stary 2009-12-11, 18:43   #1513
Mustique
Lena

Cytat:
No rzeczywiscie cie szarpnelo ale mnie nie stac zeby tyle kasy dac i jeszcze łancuszek. Kupie chyba łanuszek z medalikiem i jakies zabawki/drobiazgi.
Cytat:
[/COLOR]Mustique faktycznie cie szarpnelo;p mniena tyle nie bylo stac, bylam wtedy na 3 roku stiow i nawet nie pracowalam;p ale gdybym mogla to i tysiaka bym mu wpalcila,a co
Ja wiedziałm już od początku ciąży bratowej że będę chrzestną. a zresztą ten prezent dla chrześniaka, to był prezentem ode mnie i chrzestnego. po prostu umówiliśmy sie że dajemy prezent jeden wspólny. i tak po 350 zł sie składalismy, wiec nie tak duzo.
Stary 2009-12-11, 18:43   #1514
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

wróciłam
Zła jak osa jestem, spróbuję naszego sposobu na wyżycie się

:tas aczek: :1wsciek ly:bab a::brzyd al:

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-11, 18:50   #1515
Mustique
Lena

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
wróciłam

co sie stało?????
Stary 2009-12-11, 18:50   #1516
sonek
Raczkowanie

Cytat:
ja jestem przekora, nie wierzę w zabobony a data ma byc tylko elementem tatuażu, jakby nie było i jakby się nie skończyło to w końcu będzie to jeden z najważniejszych dni mojego życia
Skoro tak do tego podchodzisz to w końcu Twoja decyzja i sama wiesz najlepiej co jest bajważniejszą chwilą w Twoim życiu. A co ja w ogołe gadam za głupoty - to na pewno będzie najcudownieszja chwila w Waszym życiu i na pewno na ZAWSZE

Stary 2009-12-11, 18:51   #1517
karolinusienka
Zakorzenienie

łooooooooooooo matko i corko
ile nadrabiania

zaczynam :
Cytat:
Napisane przez isabele Pokaż wiadomość
----
ivnka84 mi tez to ciasto wyszło takie gęste, ale bardzo dobrze mi się z nim pracowało już przy wycinaniu pierniczków I wyszły przepyszne
ciesze sie, ze pierniczki smakuja

Elunka, dottta, kaśka - śliczny pierscionek

Mustique - gratuluje córci tez juz bym mogla miec Martusię w brzusie

co do skarpetek - owszem posiadam palczaste i Piotrek zawsze sie z nich nabija jak je zakladam a co ja je lubie i juz

prezenty-chcialam kupic piotrkowi golarke, ale podpytalam sie czy lubi i takei tam i dobrze, ze nie kupilam, bo nie lubi sie tym golic ehhh i znowu mam dylemat. a wczoraj domyslilam sie co Piotrus chcial mi kupic - perfumy ale ja nie chce, zeby wydawal tyle kaski, bo to drogawe perfumy sa i jak sie psytalam, czy chcial mi kupic perfumy to usmiechal sie dziwnie i mowil" ale skadze" hehehe a ja, zeby mi ich nie kupowal, i wtedy sie przyznal hehehe

a mi dzisiaj zostalo rowne 1,5 roku do naszego slubu
co do wczoraj, to wieczorek spedzilam super a pozegnanie bylo najlepsze dzisiaj z Piotrkiem sie nie widze moze dopiero jutro, ale tez nie wiadomo, bo pracuje do 22 , a w ndz ja robie w barze ehhh i nie wiadomo,kiedy sie zobaczymy, ale najwazniejsze, ze od pn Piotrus bedzie pracowal na dzien, wiec sie bedziemy widziec

aaa druga sprawa 2 miesiace od odbrony odebralam w koncu dyplom hehheee ale najwazniejsze jest to, ze odebralam w tym roku

cpo do Funduszu Pracy to przez to, ze tam gdzie bylam zatrudniona nie oplacali mi Funduszu Pracy nie dostalam zasilku dla bezrobotnych, wiec warto, zeby pracodawaca oplacam FP

ehhh honolinka zazdroszcze Ci tych przygotowan ehhh tez juz bym chciala sliczna sukienka taka ksiezniczkowa

ufff nadrobilam
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-11, 18:51   #1518
lusesita23
Zakorzenienie

elunka a co sie stalo? wyzyj sie kochana!

kurcze, chyba przesadzilam z makijazem;p chcialam zaeksperymentowac i pomalowalam powieke zielonym, a dol niebieskim podkreslilam.chcialam pod kolczyki i wisiorek dobrac;p

ale juz nie bede zmazywac
Stary 2009-12-11, 18:56   #1519
sonek
Raczkowanie

Cytat:
no to niezle musisz zarabiac skoro 250 zł nawet nie zauważasz
A ty jestes z krk i ślub masz w innym miescie czy po studiach tu zostałas?? A i jakie studia skonczyłas?
Mieszkam w Krakowie 7 rok, ale pochodzę z podkrapacia . Tutaj studiowałam Politologie i po studiach tutaj zostałam. A te 250 zł przy stałych zarobkach i regularnych nagrodach to naprawdę sie nie zauważa. Bo przecież jest jeszcze pensja TŻ. Poza tym nie wynajmujemy mieszkania, mamy swoje 2-pokojowe i czynsz z opłatami wcale nie jest najwyższy. Na podkarpaciu płaci się dużo wiecej. NaprawdeDurne to , bo przecież zarobiki na podkarpaciu sa nieporównywalnie niższe i o prace bardzo trudno, ale taka już ta nasza Poslka niestety

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Cytat:
Sonek moja sis splaca i narzeka mimo, ze dobrze zarabia jakby nie bylo zawsz ecos ubywa z konta...na szczescie ja nie musialam brac.10 lat!chyba bym padla;p ide sie pindrzyc

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Mustique faktycznie cie szarpnelo;p mniena tyle nie bylo stac, bylam wtedy na 3 roku stiow i nawet nie pracowalam;p ale gdybym mogla to i tysiaka bym mu wpalcila,a co
Niby racja, że nawet 250zł zal,ale z drugiej strony, z tej kasy korzystało się przez całe studia, wiec nie jest tak, ze przepadają one zupełnie na nic.

Stary 2009-12-11, 18:57   #1520
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
wróciłam

co jest?
Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość

a mi dzisiaj zostalo rowne 1,5 roku do naszego slubu
super

Ja zaraz ide do TZ. Jakos niebardzo mi sie chce z nim widziec (o matko! powiedzialam to?!) no ale pojde..

Ej.. poległam:
Wraca mąż do domu i od progu woła do żony:
- Rozbieraj się i do łóżka!
Żona nieco zdziwiona, 20 lat pożycia i nigdy się tak nie zachowywał... Zaciekawiona wyskoczyła z fatałaszków i do wyrka. Mąż też raz-dwa pozbył się ubrania, wskakuje do łóżka, nakrywa żonę i siebie kołdrą, razem z głowami i pokazuje:
- Patrz! Zegarek kupiłem! Fluorescencyjna tarcza

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-11, 18:59   #1521
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
co jest?

super

Ja zaraz ide do TZ. Jakos niebardzo mi sie chce z nim widziec (o matko! powiedzialam to?!) no ale pojde..

Ej.. poległam:
Żona nieco zdziwiona, 20 lat pożycia i nigdy się tak nie zachowywał... Zaciekawiona wyskoczyła z fatałaszków i do wyrka. Mąż też raz-dwa pozbył się ubrania, wskakuje do łóżka, nakrywa żonę i siebie kołdrą, razem z głowami i pokazuje:
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-11, 19:00   #1522
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

ja do tych ciolkow juz dawno sie nie odzywam ostatnio przy mnie i przy kumpeli gadaly jedne z tych nadgorliwych lasek o tym, ze beda brac kase za notatkicale szczescie przez 5 lat nie tkenlam ich notatek nawet palcem;p
Jak ja bym tak robiła to bym niezłą sportową bryką śmigała
ale Kozy

Cytat:
Napisane przez mabi84 Pokaż wiadomość
no ja też biorę jakieśtam zlecenia,biorę co jest (oprócz POGOTOWIA ENERGETYCZNEGO!), musiałam schowac ambicję w buty i jako mgr zapitalam w supermarketach w kamizelce a'la "roboty drogowe"
Polska pomagająca młodzieży po studiach

[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;15798247]Zaraz może uda mi się znaleźć jakieś normalne zdjęcie,żeby wkleić.
Góra dopasowana z koroną na boku i kryształkami. A dół z tiulu w kształcie szerszej litery "A".
Wklejam zdjęcia mojego cudeńka[/QUOTE]
Miśku Pyśku szła ciał!! Gratki!! Pięknie będziesz wyglądała na pewno

Cytat:
Napisane przez Mustique Pokaż wiadomość

co sie stało?????
Cytat:
elunka a co sie stalo? wyzyj sie kochana!
1. Mieliśmy wykład z tak rąbniętą starszą Panią ze szok, zaczęła nas pytać i się drzeć
2. Od 16 napisałam do tego mojego osiołka chyba z 5 esów, jeden tylko doszedł na który mi odpisał ale więcej nie piszę bo i tak nie dojdą i mnie to wkurza...takie pisanie nie wiadomo po co
3. wróciłam do domku, tatuś na komputerku gra, ogień wygasł w domu zimno, nie posprzątał biedny od 15 po obiedzie po sobie. Ale już zrobiłam zdjęcia i pokaże mamie jako dowód jak wróci z pracy

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2009-12-11, 19:03   #1523
Mustique
Lena

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość

Elunka- no to niezły dzień... ale juz sie kończy... jutro będzie lepiej!
Stary 2009-12-11, 19:04   #1524
hecate5
Raczkowanie

Cytat:
Mieszkam w Krakowie 7 rok, ale pochodzę z podkrapacia . Tutaj studiowałam Politologie i po studiach tutaj zostałam. A te 250 zł przy stałych zarobkach i regularnych nagrodach to naprawdę sie nie zauważa. Bo przecież jest jeszcze pensja TŻ. Poza tym nie wynajmujemy mieszkania, mamy swoje 2-pokojowe i czynsz z opłatami wcale nie jest najwyższy. Na podkarpaciu płaci się dużo wiecej. NaprawdeDurne to , bo przecież zarobiki na podkarpaciu sa nieporównywalnie niższe i o prace bardzo trudno, ale taka już ta nasza Poslka niestety

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Niby racja, że nawet 250zł zal,ale z drugiej strony, z tej kasy korzystało się przez całe studia, wiec nie jest tak, ze przepadają one zupełnie na nic.
No mowie ze jak sie sporo zarabia to moze i sie nie odczuwa. Ja również jestem z podkarpacia ale w krk mieszkam od 4 lat i tez nie płacimy za wynajem tylko rachunki ale same rachunki to ok 500zł
Stary 2009-12-11, 19:21   #1525
dottta
Zakorzenienie

elunka - wyżyj się

tak mnie naszły rozmyślania na temat mojego kredytu ... nie orientujecie się jak to jest - przed ślubem wzięłam kredyt studencki, mam go zacząć spłacać po ślubie. Będziemy miec wspólnotę majątkową. Co jeśli ja nie będę pracować tylko mąż? Możemy kredyt spłacać z wspólnych pieniędzy (czyli pensji męża) mimo że to mój kredyt sprzed ślubu? Ale mnie to zaczęło nurtować...
Stary 2009-12-11, 19:31   #1526
jolkajp
Rozeznanie

Siemka.
nadrabianko

Cytat:
Mam pytanko do dizewczyn które sa chrzestnymi. CO dawac na chrzciny? Kase? czy cos kupic?
u mnei w rodzinie daje się zwykle złoty lańcuszek z medlaikiem Bozi, biblie dla dzieci to razej na komunie a nie bobasowi co czytać nie umie. i kase też. czasem ubranko lub zabawki.
ja nie jestem chrzestną jeszcze. ale jako zwykły gosc kasy nie dawałam. raczej zabawki. ostatnio koparke do piaskownicy plastikową dla chłopca. patrzył tylko na nią-taka kolorowa była

[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;15798062]Ufff... Nadrobiłam.
Ale laski...
kupiłam suknie ślubną[/QUOTE]

Piękna. a jako "etatowa płaczka" aż się wzruszyłam i popłakałam Piękna. Przepiękna. Zadzroszcze że to "już" a cenowo spoko

Cytat:
Mi mimo że kocham delikatne fasony z koronki, kiedyś spodobała się ta w załączniku - na żywo jeszcze piękniejsza ale jestem rozdarta bo koronka z trenem (rybka ) kusi bardzo, bardzo....
Umarłam. ta Ladera to jedna z moich numerów jeden. Przepiękniście pięknista ale jak ja mierzyłam falbanowa suknię to niestety ciężka jak chole.....rcia.... jak bede szukała to napewno przymierzę i tę. bo cudna jest.

Cytat:
sonek - to jest Pronovias, model ladera, chyba 2007 albo 2008 (raczej 07). Cena w salonie to 4500zł (a w Warszawie dochodziło do 5000zł).
zawsze mozna poszukac po komisach. jakbym była w nią zapatrzona to pewnie bym szukała z 2 ręki. byle ją mieć

Cytat:
ja zacznę spłacać jak już po ślubie będziemy więc nawet jak pracy nie znajdę to mąż będzie spłacał.
też mam kredyt. i koztstam na bierząco bo z pracą to lipa-bo dzienne studia. z pazurów moge wyzyć sezonowo tylko . Właśnei miałam powiedziec,że jak pracy nie bedzie jakos to mąż bedzie spłacał też bo kożystamy razem na wydatki. więc niech chłopina sie wykarze i spłaca też

-------------------------------
Byłam dzisiaj w szkole. na godzine. ale mis ie nie chciałooooo wstac ale wzięlam du.pe w troki i pojechałam. nawet nas poł godz. wypuscił wczesniej i dlatego tylko godzina ćwiczen.
Potem byłam w siostrą w sklepie kupić prezent 7latkowi. ale problem maiłyśmy... ale wpadłam na pomysł teraz dzieci tylko komputery i gameboye. a nie znają zwykłych gier planszowych. to kupiłam chińczyka. tyle,że w wrsji udziwnionej z kartami do losowania jak sie na polu danym stanie. i wersja tematycza: Scooby Doo-gdzie jesteś? a to ulubiona bajka Oskara. więc pewnie sie spodoba. a jego siostrze kupiłysmy kolczyki fioletowe-w opakowaniu 3 pary-kropeczki, wiszące motylki i koła takie srednie w wielkości. a! i notes z Hanna Montanna bo uwielbia Hannę. ale mam pomysły niezłe 2 prezenty i w sumie 56 zł wydane na 2 osoby więc nei jest źle.
A utro ide szukać mamie "żaby pieniężnej" na półke bo sobie zażyczyła. a do tego po prezent dla siostry-zegarek z cyrkoniami i sobei samej prezent od mamy torebkę całą w ćwieki na która choruję 3 misiące taka czarna troszke kuferkowa i półokrągłe dżety
A mojemu Tż nie wiem co mam kupić lubi praktyczne. więc coś wymyslę napewno. ale tu repertuar juz mi sie konczy. raz kupiłam zarąbisty kufel do piwa ze zdjęciem chudego blonyna-patyk jak mój tż. a na kolanach gruba baba-brunetka jak ja. i wyryta dedykacja: DLA MOJEGO OGIERA. Od Joli. Tak sie podobał,że pił w tym herbatę goracą i to był błąd bo pekło dno przez wrzatek. ale fajny to był prezent. moze nad kubkiem taim pomyslę

No i na koniec załapałam sie na sprzątanie u babci znowu tym razem myłam szkłą co stoją na regale i nikt tego nie używa ale kryształy zabytki musza być
I objadłam sie teraz ze 3 kawałki karpia smazonego. tak przedświatecznie dziś
Stary 2009-12-11, 19:53   #1527
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Laski, jakby któraś miała PEWNEGO linka gdzie mogę obejrzeć dzisiejszą Brzydulę to będę bardo wdzięczna

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2009-12-11, 19:55   #1528
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

witam po dłuższej nieobecności ale czytam was codziennie.. strasznie dużo produkujecie..

ja mam te chrzciny 20.12 i nie wiem dalej co kupić mopjemu przyszłemu chrześniakowi.. wymyśliłam bransoletkę z grawerem tj. jego imie i data chrztu ale mam mi gwizdnęła pomysł ;/ bo stwierdziała ze dam jednak kasę a ja nic takiego nie mówiłam

i zostałam na lodzie
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-11, 20:06   #1529
hecate5
Raczkowanie

same problemy zawsze z prezentami. Ja to lubie jak mi ktos mowi co chce dostac. ehh ale znalazłam w smyku fajne maty edukacyjne dla dzieci i chyba kupie taka w ramach zabawki albo karuzele nad łózeczko. no i chyba łancuszek. Jutro pochodze po sklepach bo umówiłam sie na miescie z kolezanka
Stary 2009-12-11, 20:10   #1530
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

Cytat:
same problemy zawsze z prezentami. Ja to lubie jak mi ktos mowi co chce dostac. ehh ale znalazłam w smyku fajne maty edukacyjne dla dzieci i chyba kupie taka w ramach zabawki albo karuzele nad łózeczko. no i chyba łancuszek. Jutro pochodze po sklepach bo umówiłam sie na miescie z kolezanka

mate chciałam - kupili dziadkowe (rodzice od szwagra) tak samo kupili tą karuzele nad łóżeczko...
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości