|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Cytat:
|
|
|
|
|
#1292 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja też powitam nową mamusię
|
#1293 | |
|
Zadomowienie
|
pospałam troszke ... ciekawe co w nocy będę robić
![]() mąż dzis zaklepał sobie wieczór z batmanem a ja nie nawidzę takich bajekteż ta wiadomość mnie zadziwiła , przecież wiadomo ze spirytus wysusza i moim zdaniem jest lepszy od zwykłej wody przyznam ze pierwszy raz zetknełam się z taką nowością Cytat:
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#1294 |
|
Zakorzenienie
|
ech powiem wam ze jakos po dzisiejszej wizycie mam troche mieszane uczucia z jednej strony ciesze sie ze maly moze byc z nami wczesniej a z drugiej chciala bym zeby wszystko bylo ok niby za dwa tyg moja ciaza bedzie donoszona,zreszta zobacze co mi powiedza 18 na badaniu
|
|
|
|
#1295 |
|
Zakorzenienie
|
Sory dziś mam dzień NERWA
Teściowa własnie wyszła.......... Wyobrazcie sobie że przyjechała bez zapowiedzi nawet nie zadzwoniła że idzie....słysze że wchodzi ktoś kodem (od dawna tak wchodzi co mnie wnerwia ) ale zna go na pamięć i juz teraz dupa ![]() Weszła kodem Kuba krzyczy Tata, Tata ...ktoś puka a tu teściowa ![]() To naprawdę chyba jej menopałza Cieszę sie że niedługo będziemy bliżej mojej a zdecydowanie dalej od niej ![]() ********************* to się wywnęczniłam ![]() A co u Sweet bo nawet nie mogłam poczytać przy tym wrednym babsku co u Was
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-12-11 o 18:04 |
|
|
|
#1296 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
może nie będzie tak źle.Cytat:
------------- Głowa mi już paruje od tej nauki. Coś bym zjadła, ale sama nie wiem co. Zjadłam już kisiel poziomkowy, paczkę biszkoptów, 4 krówki,.....![]() Dobra lecem dalej z tym koksem |
|||
|
|
|
#1297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pysiamn u Sweet to wiem to ze ma wizyte na 19 i biuerze ze soba torbe bo cos przezcuwa ze pojedzie do spzitala. pozatym caly czas sie zle czula goraczka... no wiem ze sie bardzo martwila. jak narazie nic wiecej nie wiem choc pisalam do niej niedawno. jak cos bede wiedziec zaraz napisze zebyscie sie nie martwily |
|
|
|
|
#1298 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiorekzeta witaj
![]() Pysiamn trzeba bylo udawac, ze Was nie ma ![]() Majkela |
|
|
|
#1299 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuje wszystkim za miłe powitanie w Waszym gronie
Pierwszy test ciążowy był dla Nas najcudowniejszą niespodzianką, oczywiście aby się upewnić czy test napewno nie wykazuje błędu zrobiłam chyba z 5 innych i każdy potwierdził tą cudowną wiadomość, że będzie z Nami niedługo dzidziuś !!! Nie miałam w ogóle mdłości, zero jakichkolwiek dolegliwości, ciąża do pozazdroszczenia Dopiero w 13 tc przy usg dowiedzieliśmy się, że mam łożysko przodujące, musiałam bardzo na siebie uważać by nie doszło do plamienia. Na całe szczęście było wszystko ok, a łożysko poszło do góry Teraz lekarz stwierdził, że główka jest dosyć nisko, dlatego muszę dużo leżeć, aby szyjka nie zaczęła się skracać. Dlatego dla dzidziusia robię wszystko i wyleguję się całe dnie i porządnie wypoczywam. I muszę odpocząć porządnie dla dobra dzidziusia i tak poza tym wyśpię się na przyszłość po pewnie gdy Maja będzie już z Nami nie będzie na to czasu ![]() Ostatnio miałam dużo nerwów bo pisałam pracę magisterską, bo bardzo chcę się bronić przed porodem. Na szczęście w dwa tygodnie udało mi się napisać pracę, została ona zaakceptowana przez promotora i złożona w szkole teraz czekam na wyznaczenie terminu obrony (podobno ma być w styczniu, dlatego cieszę się, bo najprawdopodobniej obronię się przed porodem Dwa mózgi pisały pracę mgr, moja Maja będzie się broniła z Mamusią. Za półtora tygodnia mam wizytę u lekarza i kolejne usg, z niecierpliwością czekamy z Mężusiem na ten dzień by ujrzeć Nasze maleństwo, Kochaną Majeczkę
|
|
|
|
#1300 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szkoda tylko, że to co jest korzystne dla "zwykłego Kowalskiego" nie jest nagłaśniane trzeba samemu się dowiadywaćCytat:
Pysiamn Moja ostatnio też się pytała o kod Więc sie jej pytam po co jej ten kod, a ona jak będe do was przychodzić? ( w sensie do mnie i do małej) więc powiedziałam, że tak jak normalnie domowofonem można zadzwonić ![]() Powiedziałam juz TŻ, że jak się wygada co do kodu to go ![]() Teraz jak wchodzimy z kimś to tylko kluczem otwieramy
|
||
|
|
|
#1301 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiorekzeta to wspaniale, że tak wszystko ładnie idzie
No i napewno dasz radę i się obronicie
|
|
|
|
#1302 |
|
Rozeznanie
|
Sweet to już chyba urodzi w ciągu kilku dni, przynajmniej tak mi się wydaje po tym co napisała
![]() ja nie mam siły.. najpierw się dzień wcześniej napalę, żeby zrobić jak najwięcej a później padam w sumie to dużo dziś nie zrobiłam, ale przez coraz większy brzuch wszystko mnie boli.. jedynie byłam na praktykach, później z TŻ kupić mu koszule nowe do pracy, obiadek, uprasowałam pościel Małej jedną, którą kupiłam, odkurzyłam, włączyliśmy sobie film i zasnęłam a jak się obudziłam to tak mnie bolało jak chciałam się przekręcić z boku na wznak, że masakra.. już nie wspomnę o tym, że jak o 4 rano obudziłam się na siku to od spania na bokach oba mnie bolały strasznie. Za każdym razem jak chcę się przekręcić to się budzę byłam dziś w rossmanie kupiłam paczkę tych przewijaków 60x60 (któraś z Was wklejała zdjęcie kiedyś jak to wygląda, ale nie pamiętam która ) co można użyć jako podkłady na łóżko dla siebie w szpitalu. Później jeszcze zrobiłam sobie zbędną wycieczkę do carrefour'a bo myślałam, że znajdę tam te podkłady z belli i bo przystanek był jakieś 300 metrów od carrefour'a - dla mnie odległość nie do pokonania już to była i dzisiaj już nic nie zrobię pewnie a miałam zacząć pisać pracę zaliczeniową z jednego przedmiotu na środę.. no nic, jeszcze mam czas do tej środy
|
|
|
|
#1303 |
|
Wtajemniczenie
|
kasiorekzeta w 2 tygodnie napisałaś pracę magisterska???? Podziwiam
Kurcze mnie to zajeło pół roku, ale jak na mój wydział to i tak szybko ![]() Zaraz zasne a dzisiaj jeszcze koniecznie musze zobaczyć walkę Marcina z Mariuszem Pudzianowskim czekam na nią już kilka miesięcy chyba cappucino sobie teraz zrobie. Ale będa emocje mam nadzieje, że nie urodze
|
|
|
|
#1304 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny zobaczcie jaka laleczka
http://dla-dzieci.shop.ebay.pl/Lalki...d=p3286.c0.m14 coś się nie udało , chodzi mi o tą ósmą w różowym kocyku zawinięta
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 Edytowane przez ula 87 Czas edycji: 2009-12-11 o 19:28 |
|
|
|
#1305 |
|
Raczkowanie
|
Kasiorekzeta witam nowa mamusie
![]() tak sie dzis obiadlam ze masakra pol pudelka czekoladek , 7 grzanek , 0.5 l soku marchwiowego i obiadek pycha bylo..Mezus przyszedl z pracy i przyniosl mi jescze moje ulubione rozowe ciacho-napoleona i rozyczke-slodki jest ..a potem mi mowi ze sie pyzata na buzi robie
|
|
|
|
#1306 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ulcia pokazalam mojej mamie ta lalke, a ona sie pyta czyje to dziecko
Edytowane przez aldii Czas edycji: 2009-12-11 o 19:41 |
|
|
|
|
#1308 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1309 |
|
Zakorzenienie
|
Zgodzę się z Bardotką- od razu pomyślałam o laleczce Chaki. Nie wiem nie chciałabym takiej w domu mieć.
|
|
|
|
#1310 |
|
Zadomowienie
|
sama nie wiem co mam myśleć o tej lali , niby śliczna bo wygląda jak prawdziwe dziecko , ale z drugiej strony normalne lale wyglądają inaczej
![]() ale zdecydowanie wolę tą pierwszą od tej ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=171334&page=10
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#1312 |
|
Zakorzenienie
|
UWAGA SMS OD SWEET
"RODZE. PONAD 4 CM ROZWARCIA I SKIEROWANIE NATYCHMIAST DO SZPITALA" No to trzymamy kciuki
|
|
|
|
#1313 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1314 |
|
Zadomowienie
|
Boszzzz Sweet trzymaj się!!!!!!!!!!
|
#1316 |
|
Zadomowienie
|
wow Sweet rodzi
no ładnie...
|
|
|
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
Jakcos bede wiedziala wiecej ebde dawac wam znac na biezaco
ale mysle ze nastepna bedzie informacja na temat Filipka |
|
|
|
#1318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że będzie miała lekki i szybki poród
|
|
|
|
|
#1319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pisałam że może to jużżżżżż Ranyyyyy Sweet trzymaj sięęęęę ![]() Bardotka...co do kodu to już mężowi zapowiedzialam, że na nowym mieszkaniu kod znamy tylko JA i ON...bo jak nie to
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-12-11 o 20:47 |
|
|
|
|
#1320 |
|
BAN stały
|
Oby nas jutro czekały same dobre wiadomości od Sweet
![]() Ja miałam dzisiaj okropne przeżycia - stłuczka samochodowa. Zagapiłam się i wrąbałam do samochodu przede mną Na szczęście miałam zapięte pasy, bo uderzyłabym głową w kierownice |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.

a ja nie nawidzę takich bajek
) ale zna go na pamięć i juz teraz dupa
może nie będzie tak źle.

Na szczęście miałam zapięte pasy, bo uderzyłabym głową w kierownice