|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Wow... Właśnie doczytałam o Sweet
Czyli następna mamuśka się rozpakowuje...Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1352 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Widzę, że nie tylko ja dziś przygody samochodowe.. u mnie nie było tak groźnie ale i tak smutno mi bardzo.. Wyjeżdżałam spod bloku. Rzecz jasna samochody zaparkowane obok siebie na minimetry, bo miejsc mało. Mój mąż zaparkował w samym rogu i z lewej strony było auto, z prawej blok a z tyłu też auto.. trzeba było manewrować by wyjechać na skos.. no i zahaczyłam.. oczywiście nawet tego nie zauważyłam ale pan od auta z tyłu akurat wychodził ( ) no i mnie oświecił.. ma ogromną rysę na całej długości tylnych drzwi i jeszcze troszkę na błotniku. Pan był bardzo miły. Dałam mu swój nr tel. Powiedział, że zorientuje się ile coś takiego może kosztować i jeśli będzie niedużo to sami się dogadamy a jeśli jakoś więcej to pójdzie z OC (czego bardzo bym nie chciała, bo jako współwłaściciel auta wpisany jest teść aby tżet mógł też korzystać z jego zniżek za lata i takie tam.. a teść ma 2 samochody jeszcze, więc straciłby zniżki na wszystkie 3 autaI niestety z samochodem męża jest znacznie gorzej. Błotnik nad przednim kołem jest doszczętnie zjechany łącznie z wgnieceniem.. ale już najgorzej to jest z TŻetem. Jest wściekły bardzo. Nigdy, naprawdę nigdy go takiego nie widziałam. Właśnie wyszedł gdzieś (nie mam pojęcia gdzie, bo zdradzić nie chciał ale pewnie nie mógł już na mnie patrzeć i musiał ochłonąć). Oczywiście zaznaczyłam, że pokryje wszystkie koszty zarówno samochodu sąsiada jak i jego ale i tak usłyszałam już, że jak nie potrafię jeździć to nie powinnam, że wszystko muszę popsuć, że mamy teraz tyle wydatków a tu jeszcze to! że wyjdzie bardzo drogo, bo facet ma zjechane 2 elementy i w dodatku lakier metalik, a jego - tżta samochód to już w ogóle (a dodam, że jednego rysu na drzwiach nie zauważył, ale nie chciałam mu już pokazywać).. jest mi okropnie przykro. przeprosiłam już kilka razy, powiedziałam, że zapłacę i wszystko załatwię.. no i co niby mam jeszcze zrobić?? wyskoczyć przez balkon?? generalnie jedna wielka dupa ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
jesteś moim idolem ![]() ![]() Cytat:
|
|
#1353 |
|
Zakorzenienie
|
Eudaimonia no zdarza się przecież nie zrobiłas tego celowo:\ mógłby jednak zaoszczędzić Ci takich scen i zachowania chociażby ze względu na dzidzię!!!Postaraj się nie denerwować tym, bo to się już nie odstanie
|
|
|
|
#1354 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z drugiej strony rozumiem, że musi odreagować.. zobaczymy jak wróci.. może już mu przejdzie..? oby!
|
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
Hej wiesci od Sweet
Narazie lezy na patologii, dali jej jakies leki po ktorych skurcze sie uspokoily. jest starsznie zmeczona i wykonczona. z Filipem wszytsko ok zrobili usg i ktg. To chyba wszytsko A usciskalam ja od was
|
|
|
|
#1356 |
|
Rozeznanie
|
Studiuję psychologię. Robiłam badania w wakacje (i do niedawna miałam do pracy mgr tylko surowe wyniki, nic więcej i dalszy ciąg pracy mgr stanął w miejscu). Dopiero niedawno zawzięłam się i powiedziałam sobie, że muszę napisać pracę bo później jak będzie dziecko to już zupełnie nie będę miała kiedy tego zrobić, nie będę miała do tego głowy i się nie obronię, więc mocno się zawzięłam
Najbardziej się cieszę, że już mam to za sobą, bo strasznie byłam zmęczona samym patrzeniem i siedzeniem przed komputerem i kręgosłup coraz bardziej dokuczał. Teraz błogie lenistwo i czekanie na obronę (każdy mi mówi, że nie mam co się stresować to tylko formalność, dlatego zero nerwów, nie będę stresować Majeczki )
|
|
|
|
#1357 |
|
Raczkowanie
|
Hello
Oj mamuski zaszalalyscie od ranca. Wlaczylam kompa, wchodze na wizaz a tu tyle stron do nadrobienia ok 10 ![]() ![]() ![]() NO, ale mowie sobie tak, ze najpierw Was nadrobie bo pozniej nie bede wiedziala o co biega i tak tez sie stalo. Nadrobilam Was, ale co skonczylam pare stron to znow sie rozpisalyscie i tak w kolko. Ale teraz juz jestem w temacie. Ja dzis jestem z siebie mega zadowolona - udalo mi sie zrobic wszystko co zaplanowalam a mianowicie - ugotowalam obiadek, napalilam sobie w kominku wlaczylam swiateczne przeboje i w takim otoczeniu wzielam sie za prasowanie jasnych ciuszkow, reczniczkow i kocyczkow dla malego w miedzy czasie porozmawialam na skypie z moja mamcia - i wstawilam ciemne ciuszki malego do prania i je rozwiesilam i pieknie sobie teraz schna. Efekt jest zadawalajacy - ale pleckow to nie czuje. Siedze teraz sobie wygodnie w fotelu i tak pisze do Was i czekam az mi spac zachce, bo jak narazie to nawet nie mam co marzyc o snie - ciazowa bezsennosc no coz takie zycie A teraz odniose sie do paru osob, przepraszam jesli pomine kogos( a napewno pomine nie sposob zapamietac tego wszystkiego, nastepnym razem wezme kartke i dlugopis bede zapisywac co komu odpisac mamSWEET - SZCZESLIWEGO ROZWIAZANIA CZYT. ROZPAKOWANIA INGRID - WAZNE ZE Z WAMI WSZYSTKO W PORZADECZKU KASIOREKZETA - WITAJ SLONECZKO ![]() ![]() EUDAIMONIA -WIERZE, ZE TWOJ MAZ ZALAMANY, BO JAK WIDZE JAK MOJ TZ DBA O AUTO TO TAK JAKBY TO BYLO JEGO DRUGIE DZIECKO, NO ALE ZEBY ODRAZU NA CIEBIE KRZYCZEC ![]() :pala :![]() Piszcie kobitki, bo mi sie spac nie chce, to sobie Was poczytam ![]()
|
|
|
|
#1358 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale i tak wielkie ![]() a psychologia fajnie.. ja jestem socjolożką, więc pewnie gdzieś się stykamy ![]() Cytat:
|
|
#1359 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przeciez wiadomo ze jakbys wiedziala ze Ci sie cos takiego zdarzy to bys wogole wtedy do auta nie wsiadala.ja tez mam problemy z wyjazdem z parkingu i juz dwa razy mialam stluczke, za pierwszym razem tak wjechalam gosciowi w drzwi ze cale mu rozwalilam i w szoku odjechalam za drugim razem tż mi pokazywal jak mam jechac stojac na zewnatrz auta zeby wyrobic w bramie, ja mu mowilam ze sie nie zmieszcze i zeby otworzyl druga brame a ze ten sie uparl wiec mu zaufalam i tak niefortunnie mu wygielam auto ze szkoda gadac, ale to nie moja wina byla tylko jego a co najsmieszniejsze to to sie stalo na podworku u mechanika ktory mial naprawic zderzak naprawa miala kosztowac 100 zl a to moje wgiecie 400 i nie byl zly ani za pierwszym razem ani za drugim i dalej mi daje auto
|
|
|
|
|
#1360 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sam mógł prowadzić jak taki mądrala... A co do zniżek teścia, to chyba teraz jakoś przepisy się zmieniły i nie straci zniżek na pozostałe auta...Cytat:
---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:57 ---------- Cytat:
|
|
#1361 |
|
Raczkowanie
|
A jesli chodzi o ta moja wizyte to stwierdzilam ze narazie zaczekam na tel od lekarza i na wizyte u ortopedy i zibaczymy co on powie odnosnie cc, a jak mi cos nie podpasuje to wybiore sie do Waterfordu do polskiej kliniki i lekarza prywatnie i wtedybedziemy myslec, wczoraj taka podlamana bylam troche, ale stwierdzam, ze nie ma co zamartwiac sie na zapas. Pozyjemy zobaczymy.
A co do wagi to na dzien dzisiejszy 29 t c a ja mam 8,5kg+ ![]()
|
|
|
|
#1362 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
syla2311, kasya, kamyczek dzięki
|
|
#1363 | |||
|
Zadomowienie
|
eudaimonia - współczuję
Z jednej strony rozumiem tż, ale żeby od razu aż tak zareagować to lekka przesada. Miejmy nadzieję, że szybko mu przejdzie i sie troche zastanowi nad swoim postępowaniem Cytat:
Cytat:
Ale lekarze chyba wiedzą lepiej co robią Cytat:
Dobranocka mamuśki |
|||
|
|
|
#1364 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie co dziewczyny tak teraz siedze i rozmyslam i zastanawiam sie w jaka torbe ja sie spakuje do szpitala na porod - a Wy co macie???
Moj tz ostatnio sie smial ze wezme sobie reklamowki z lidla On czasami jak cos powie to ja nie moge poprostu, dzis tez probowal mi do kompa zurawia zapuscic i sie wypytywal o czym my tutaj na forum tak gadulimy - ![]() ciekawski jeden
|
|
|
|
#1365 |
|
Zadomowienie
|
Ojej, jak czytam o waszych samochodowych przygodach to się w sumie cieszę , że tż mi nie pozwala prowadzić. Chociaż to uciążliwe jest bo o wszystko się muszę prosić.
Ja miałam dwie stłuczki jedną to walnęłam nauce jazy w tyłek (bo za gwałtownie zahamował ) - mojemu samochodowi nic się nie stało nawet ryski, a tamten cała dupa wgnieciona. I raz zostawiłam mazdę na parkingu bez ręcznego (to był taki chwilowy samochód, którym jeździłam dwa tygodnie) i poszłam po czereśnie Na samochodzie była kartka z numerem tż bo był na sprzedaż. No i babka zadzwoniła, że samochód sam po parkingu jeździ i wjechał w jej auto. Nic się nie stało, nawet jej nie zarysowałam, tylko dotknęłam.No a TŻ za pierwszym razem spoko, nic się nie rzucał, luzik, a za drugim mnie ochrzanił i tak mi nagadał... a już byłam wtedy w ciąży - akurat na początku, potem przepraszał... |
|
|
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
Addicted no lepiej zeby moja kruszynka sie na swiat jeszcze nie wybierala.Niech poczeka chociaz do stycznia
Tez pamietam Pi i Sigme ![]() Eudaimonia Ogladalyscie walke ??? Niezla
|
|
|
|
#1367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eudaimonia niezbyt fajnie ten twój TŻ zareagował wiadomo że to jego auto i dodatkowe problemy ma na głowie ale żeby się tak wkurzać? może ochłonie, przemyśli i będzie spokojniejszy, miejmy nadzieję....
|
|
#1368 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie ma sie co smiac u mnie do szpitala nie wolno torby podroznej tylko reklmowki ja chyba sobie wezme te przeswitujace |
|
|
|
|
#1370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1372 |
|
Zakorzenienie
|
oooo mamuśki listopadowo-grudniowe założyły V część z fajną nazwą
![]() u nas też na pewno będzie V
|
#1373 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1374 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1375 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1376 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ja też niedługo będę tak to opowiadać.. a na poprawienie humorku powiem wam, że Pan któremu obdarłam samochód powiedział do mnie na koniec czy pomóc mi w wyjechaniu bym czegoś jeszcze nie obdarła ![]() ale na pewno chciał dobrzeCytat:
z drugiej strony pewnie też mu smutno.. już wrócił i milczy. powiedział, że nie ma ochoty rozmawiać.. nie to nie!! ale widać musi przetrawić
|
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
czy widzicie która godzina?? cierpimy na bezsenność?
marsz do łóżek
|
#1378 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
witamy witamy Cytat:
![]() Witajcie ![]() spac nie mogeee No z nami juz oki z Pawlem ![]() dzis bylam caly dzien u rodzicow.... i sie dostresowalam....heehe swett-trzyma kciuki |
|||
|
|
|
#1379 |
|
Raczkowanie
|
hey YOU porozmawiaj z nami troszeczke
![]() ![]() przeciez jutro tez jest dzien mozna bedzie dluzej pospac![]() ![]() ![]() EUDAIMONIA - faceci tak maja, daj mu czas, a zobaczysz, ze sam przyjdzie Cie przeprosic ---------- Dopisano o 01:54 ---------- Poprzedni post napisano o 01:47 ---------- Malga19 witaj w kregu bezsennych ![]() ![]() ![]() Udzielaj sie to moze nas przymuli i wkoncu usniemy. U mnie to jest tak z tym spaniem: teraz jak siedze to maly spi w brzucholku, nic a nic sie nie rusza, czasem moze sie przeciagnie, ale jak mamusia sie kladzie do lozeczka i juz lezy w lozeczku to synus czuje bluesa i daje czadu wtedy mu sie chce kopac, mamusia musi glaskac brzusio, albo sie bawi ze mna jak on puknie to mu odpukne i tak pare razy. Pozniej pojdzie spac a ja oczywiscie z boku na bok i tak do 2 albo dalej. A jak nad ranem moge sobie troszke pospac to znowu siku i wtedy to jest rozciaganie na calego. Nawet matce sie wyspac nie da a co bedzie jak juz na swiat przyjdzie??? taki maly a juz mamusia rzadzi |
|
|
|
#1380 |
|
Rozeznanie
|
ja też już uciekam spać.
Wam życzę słodkich snów, mało wstawania do wc i aby nic, a nic nie zakłócało wypoczynku! dobranoc mamuśki!!
Idę tam, gdzie idę. Nie idę, gdzie nie idę. Idę tam, gdzie lubię. Nie idę, gdzie nie lubię. ------------------------------------------------ --> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010 Edytowane przez eudaimonia Czas edycji: 2009-12-12 o 00:59 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:43.

Czyli następna mamuśka się rozpakowuje...

Na szczęście miałam zapięte pasy, bo uderzyłabym głową w kierownice
) no i mnie oświecił.. ma ogromną rysę na całej długości tylnych drzwi i jeszcze troszkę na błotniku. Pan był bardzo miły. Dałam mu swój nr tel. Powiedział, że zorientuje się ile coś takiego może kosztować i jeśli będzie niedużo to sami się dogadamy a jeśli jakoś więcej to pójdzie z OC (czego bardzo bym nie chciała, bo jako współwłaściciel auta wpisany jest teść aby tżet mógł też korzystać z jego zniżek za lata i takie tam.. a teść ma 2 samochody jeszcze, więc straciłby zniżki na wszystkie 3 auta