|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MARCOWO-KWIETNIOWE 2010 r. CZ II
ja badania tez bede miala i to bialko mi nie daje spokoju, cos mi sie nie podoba ale zobaczymy, Pop bedzie dobrze, we wczesniejszych tygodniach kobiety rodza i jest dobrze, podstawa to wierzyc w swoje mozliwosci!!!
|
|
#1292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Zawitkowski to własnie ten .. i chyba książke tez jakąś napisał tylko nie wiem czy sie nie walnęłam w poprzednim poście... bo on chyba zaden dr nie jest ![]()
|
|
#1293 |
|
Zakorzenienie
|
P0P70 - naprawdę się porobiło. Boli Cię po zabiegu? Jak Ty się psychicznie z tym wszystkim czujesz?
Ja byłam wieczorem u lekarza. Moje dziecię waży wg parametrów z usg 1600 g. Z tego wynika, że poród 19-02-2010. Mój wielkolud No i ma cudne pulchne policzki - takie po mężu (nie jest już w ogóle samym szkielecikiem). Ogrom szczęścia mnie zalewa po badaniu. Szyjka długa i wszystko wygląda u mnie bardzo dobrze.
|
#1294 |
|
Zakorzenienie
|
megi super gratulacje!!
To juz niedlugo bedziesz miala swoje szczescie, nasz ma takie dlugiiiieeee nozki , że sie śmialismy ze bedzie koszykarzem
|
|
#1295 |
|
Zakorzenienie
|
I jezeli chodzi o sprawozdanie z porodowki co prawda bedzie to CC to ja wam je naposze ale bez zdjec.no wstydliwa jestem. Co prawda na Blackberry troche trudno si czyta i pisze bo to taki telefon ale sie zlamalam i kazalam przywiez moj laptop a tam tez mam staly dostep do internetu wiec bedze mi latwiej pisac i buszowac po allegro bo musze sie pospieszyc z zakupami
i przygotowac liste dla potencjalnego. No i kupic bardzo male rozmiary bo to bedzie kruszyna ale oby zdrowa
|
#1296 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dlaczego krwawisz?? Zaciśnij nogi i nie pozwól dzieciaczkowi wyjsc ! Trzymaj się kochana. My tu trzymamy za was mocno kciuki ![]() megi-megi wspaniale mi tez sie termin przesunal do przodka troche fajowo
Emilka jest już z nami Edytowane przez asienka240 Czas edycji: 2009-12-11 o 21:32 |
|
|
|
|
#1297 |
|
Zakorzenienie
|
Megi- jestem pod wrazeniem wielkosci. Miedzy naszymi wstepnymi terminami byBo 2 dni a moja mala 1,5 tygodna temu wazyla 980
.Fizyczne czuje sie dobrze. Psychicznie zle.Boje sie nie tego co ju| wiem ale nowosci ktore si pojawiaja i nie wadomo co jeszcze wyjdzie. Co prawda smieje sie ze bardzo nie chcialam urodzic RYBY ichyba nie urodze ale na Strzelca to chyba troche za wczesnie
|
#1298 |
|
Zakorzenienie
|
jestem w szoku...wlasnie wyczytalam jakie wlasciwosci ma majeranek...
"Udowodniono naukowo właściwości antywirusowe, antybakteryjne, przeciwgrzybicze, przeciwskurczowe, napotne, pobudzające wydzielanie soków trawiennych, wzmagające trawienie, moczopędne, żółciopędne. Ekstrakt z majeranku niszczy wirusy opryszczki Herpes simplex. Okłady ze świeżego majeranku mają szczególnie silne właściwości przeciwzapalne na skórę, błony śluzowe, w tym oczy. Świetnie leczy zaburzenia trawienne, niestrawność, wzdęcia i biegunkę. W tym celu pić mocny napar co 2 godziny po 100-150 ml. Naparem przemywać twarz łojotokową i bladą, z krostkami i grudkami oraz plamami z przebarwienia. Majeranek sprawdza się w terapii stanów zapalnych gardła, krtani i oskrzeli. Mocny napar ze świeżego lub suchego majeranku, na wodzie lub mleku, z dodatkiem miodu i propolisu polecam w leczeniu grypy, anginy, ospy, przeziębienia, świnki i zapalenia oskrzeli. Z uwagi na obecność glikozydów fenolowych uwalniających hydrochinon oraz olejku eterycznego, majeranek jest pomocny w leczeniu stanów zapalnych i zakażeń układu moczowego. W XIX wieku majeranek uważano z środek wzmacniający, ułatwiający wydzielanie flegmy, napotny i moczopędny. Wewnętrznie polecano w zaziębieniach narządów oddechowych, nieżytach, słabości macicy, słabej strawności. Herbatka z majeranku używana był do rozpędzania puchlin wodnej, oczyszczania dróg moczowych z piasku i drobnych kamieni, znoszenia skurczów żołądka i kiszek. We wspomnianej Farmakopei Szwajcarskiej majeran jest zalecany w leczeniu kamicy moczowej i bólu głowy. Przy bólach głowy wciągano mocne napary, sok lub olejek do nosa." moze warto sprobowac ja przed chwila siedzialam z recznikiem nad naparem z majeranku....a potem probowalam to wypic i nie jest takie zle...woda bez smaku o zapachu majeranku
|
|
|
|
#1299 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trzeba wierzyć, że będzie dobrze ![]() Pamiętaj, że każdy kolejny dzień naszych maleństw przebyty w brzuszku to dla nich bardzo ważne dasz radę wierzę w Ciebie ![]() laski- gala się zaczyna
Emilka jest już z nami Edytowane przez asienka240 Czas edycji: 2009-12-11 o 21:54 |
|
|
|
|
#1300 |
|
Wtajemniczenie
|
darusia, gratuluję świetnie zdanego egzaminu
megimegi, to masz już spore dzieciatko, super że wszystko dobrze madziwnia Ty nawet nie opowiadaj o takich dobrociach, jak masz tam coś bez użycia nabiału to poproszę o przepis ![]() isis, no to rozczarowanie trochę, ale w końcu się doczekasz. Ciąża to jest ćwiczenie cierpliwości na różnych polach jak widać..... POP70, interesuje mnie to bo włąśńie miałam założony pessar, a lekarz wcześniej wspominal coś o szwie. Ciekawa jestem co lekarz CI o tym mowił. Patrzę na Twoj staż ciążowy i mysłę sobie jak ja marzę żeby już dobić do tego 30 tygodnia. Osobiście uważam,że to troche jużbezpieczniejszy termin na urodzenie, oby Ci się oczywiśćie udało jak najdłużej dociagnąć, dobrze że jesteś pod opieką mam nadzieje,że szpital i lekarze Cię nie zawodzą. A że najwcześniej urodzisz - pomyśl z jakimi fanfarami powitamy tu Twoją córeczkę Jeśłi chcesz jakieś linki do aukcji z ubrankami dla wcześniaczków to mam kilka zapisanych, tak na wszelki wypadek ![]() acha, pisałam już kiedyś a propos Zawitkowskiego,że mam ebooka z jakiejś firmy dziecięcej z jego poradami ( ilustrowane zdjęciami) o opiece nad noworodkiem. Ktoś chce? dobranoc kobitki... Edytowane przez martuko Czas edycji: 2009-12-11 o 21:59 |
|
|
|
#1301 |
|
Rozeznanie
|
Z tym szwem to ciekawa sprawa, bo ja slyszlam ze szew zaklada sie do 24 tygodnia a potem juz tylko krazek albo lezenie.... :|
jak to jest?
|
#1302 |
|
Wtajemniczenie
|
ja słyszaląm,że w zależności od długości szyjki - szew można tylko do jakiejś długości zalożyć. Pewnie chodzi o to że jednak to szycie, żeby nie było ryzyka uszkodzenia worka owodniowego. A poza tym pewnie w każdym szpitalu mają "ulubioną" metodę ...
|
|
|
|
#1303 | |||
|
Zakorzenienie
|
Pop - trzymaj się laska dzielnie i nie daj się . jakby była potrzebna pomoc w zakupach czy czymkolwiek daj mi znac
![]() Cytat:
D jest na recepte , C chyba też ale spytaj Bephanten maść Espumisan na kolkę ew. czopki na gorączkę np. nurofen plantex - koperek apteczny. Tantum rosa możesz kupić dla siebie to takie saszetki antybakteryjne , odkazajace , przemywa się tym krocze po porodzie , bardzo pomaga i wszystko szybko wraca do normy . Kosztuje chyba ze 3 zeta saszetka. Cytat:
Jak to ? przeciez to się pobiera krew pije glukoze i potem znowu pobiera więc nie bardzo kapuje ten sposób ![]() Cytat:
ja z nim miałam zajęcia w szkole rodzeniaa to ksiązka http://www.allegro.pl/item844209732_...iecka_bcm.html moje dziecie ma kaszel i katar .. Normalnie dobija mnie już ta pogoda . Oby mu szybko przeszło ważne że nie ma temperatury i gania ile sił w małych nogach
|
|
#1304 |
|
Raczkowanie
|
no nie tyle sie opisalam i padla bateria
czesc dziewczyny! P0P70 trzymaj się kochana, trzymam za ciebie i dzidziusia kciuki oby jak najdluzej pomieszkal u mamusi w brzuszku dzielna jestes megi-megi taka dzidzia już duża super Darusiaaaa wspaniale ze z wami wszysko ok, i gratulacje pozytywnie zdanych egzamnow, ja juz prawie zapomnialam jak to jest hehe Izumi teraz juz jestem pewna malutkiego Michasia , a tak wogole to gdzie gubisz ten swoj brzuszek co U mnie 7kg na plusie , oczywiscie my z dzidziusiem reflektujemy soczek ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- aaa zapomniałam dodac, ze kregoslup mi ostatnio siada kurcze wczoraj to nie moglam wcale sie ruszyc, wstac z lozka albo schylic sie masakra, mama mnie posmarowala spirytem i troche przeslo ale dzisiaj tez czuje, taki bol wchodzi w
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
hehehe
![]() Dziekuje bardzo. Kurcze wiecie co ! To jest oczywiste ze faceci nie mogliby chodzic w ciazy bo by im mozgi wyparwaly jakby musieli tyle o tym wszystkim myslec i miec tyle przezyc z tym zwiazanych. Kobietki gora! ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- niby jestem zmeczona, klade sie do wyrka i odechciewa mi sie spac
|
|
#1306 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie mamusie
Ja ostatnio sie opuscilam bo ledwo zyje od kilku dni choruje(okropne przeziebienie), moje dziecie mnie poczestowalo i leze i zdycham ale juz mi troszke lepiej.Lekarz powiedzial ze nic mi dac nie moze i ze zostaje mi tylko lezec i odpoczywac. Pop70 Trzymam kciukasy obys jak najdluzej trzymala maluszka pod serduszkiem. ![]() Ja tez mam straszne bole kregoslupa po prawej stronie , ale to tak mocno ze czasem sie ruszyc nie moge. Masakra Izumi ja tez obstawiam chlopaka |
|
|
|
#1307 |
|
Zakorzenienie
|
walka sie zaczyna ;D
Jak ja Najmana nie lubie , wrrr ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Hahahahahhahahahhahahah <= komentarz do walki!!
|
|
#1308 |
|
Rozeznanie
|
Darusiaaaa zdawaj relacje kto wygrywa
pliss , tz kto radzi sobie lepiej ,ja nie mam polsatu
Edytowane przez malgo421 Czas edycji: 2009-12-12 o 00:00 |
|
|
|
#1309 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana walka trwala 44 sekundy, pare kopow ze strony Pudziana- Najman leży, koniec walki, to wszystko
![]() ---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- uciekam sie polozyc bo Kacper sie wierci a na 8 mam zajecia jutro;( Zajrze do was wieczorkiem, dobranoc Brzuchatki!!
|
|
#1310 |
|
Raczkowanie
|
ale byla walka hehe trwala 40 sekund, ale Pudzian temu drugiemu spuscil becki delikatnie mowiac hehe takie kopy mu zasadzil ze masakra aaałłłł
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- pa
|
#1311 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje bardzo!!!
Kolorowych snow!!!! Cmok Cmok |
|
|
|
#1312 |
|
Wtajemniczenie
|
no ja też oglądałam walkę... w sumie miałam obejrzeć tylko pierwszą rundę a jutro przeczytać wynik, ale się szybko skończyło
śmieszny ten Nejman trochę... chyba miał jakiś problem z Pudzianem, po wypowiedziach wnioskuję... no nic... nie pokazał się ![]() Pop myślę, że lekarze zrobią wszystko, żeby Małą była jak najdłużej w brzuszku u ciebie... a wagą się nie przejmuj, przecież teraz dzidzia szybko przybiera, więc myślę, że nawet dwa tygodnie dużo dadzą najważniejsze, że mają oko na ciebie. Głowa do góry Malgo dbaj o siebie i walcz z tym przeziębieniem ![]() tylkooliwka jak możesz takie pyszne rzeczy tu wypisywać ty niedobra ![]() widziałam twoje fotki na "Naszych zdjęciach ciążowych" - cudowny ten twój brzuchol... a jaki już duży ![]() ![]() ania p dzięki za linka, chyba się skuszę na tą książkę, to chociaż poczytamy z M. co się z dzieckiem robi, jak już się wykluje choć M. ostatnio gdzieś przeczytał, że jak dziecko ma sucho, jest najedzone i wyspane to nie płacze i teraz jest święcie przekonany, że jak Małą przewiniemy, damy jeść i położymy spać to będzie cisza i spokój liczymy więc na to, że Małą nie będzie potrzebowała nic więcej i nie miała więcej potrzeb i problemów asienka gratuluję wyników!! ![]() ![]()
|
#1313 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry i mam nadzieje ze bedzie dobry.U niektorych to chyba nawet snig spadl albo spadnie wiec moze biale swieta
)Nie mog spac w tym szpitalu. Trzy noce a ja w sumie spalam: 2+4+4,czyli 10 godzin. Mam oczywiscie zatyczki do uszu jak radzila Martuko ale to mijsce mi chyba nie odpowiada. Musze sie wykompac a nie pozwalaja mi wstawac. Dobrze ze mamy telewizor w pokoju co prawda tylko 4 kanaly i drogi "abonament" 8 zl za 22 godziny.czyli miesiac 30 dni * 8zl to 240 zl za 4 programy ciekawe kto na tym zarabia szpital czy jakas firma?Martuko, Aniap- ja oczywiscie chetnie skozystam z waszej propozycji linkow i innych informacji zakupowych. Najlepiej na PW ![]() Ale te godziny wolno leca. A milam dzisiaj by w Wawie i pozabirac z domu troche ubran i nnych dupereli, przyjechalam tutaj tylko z jerdna torba a teraz nie zapowiada sie abym tak szybko byla w wawie. Ciekawe w czym ja bede chdzic jak juz wyjde ze szpitala ![]() Szkoda z walki nie ogladalam. A myslalam |e walka Goloty byla krotka-5 rund a tutaj nawet 1 rundy.szok
|
#1314 |
|
Zakorzenienie
|
ja też już wstałam, nie śpię od 4.00
Pop mam nadzieję, że się dobrze czujesz już??Lepiej niech Cię tam trzymają jak najdłużej co by dzidzię powstrzymać jeszcze trochę Ciekawe jak tam drcron się miewa powinien być net darmowy dla wszystkich na patologii ciąży i na wszelkich oddziałach dla kobiet tuż przed i tuż po porodachDostałam wreszcie wczoraj paczkę, na którą czekałam 2 tygodnie z allegro i jak się okazało leżała na poczcie 8 dzień i była rzekomo 2 razy awizowana, a ja nie dostałam żadnego awiza i musiałam się tam wykłucać wczoraj na poczcie ubranka śliczne, ale brudne...jak ludzie mogą wysyłać brudne ubrania??wiadomo, że od razu je upiorę, ale no bez przesady...już w lumpku czyściejsze kupuje...Darusia za egazmin
|
#1315 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
sapie przy tym jak zboczeniec Cytat:
Pudzian, Pudzian !!! ![]() dziękuję ![]() Cytat:
Jak się dziś czujesz??
|
|
#1316 |
|
Zakorzenienie
|
ale tu dziś pustki...jak co sobota
a ja zrobiłam spaghetti na obiad i teraz się lenię
|
#1317 |
|
Wtajemniczenie
|
Tutaj wczorajsza walka - http://www.youtube.com/watch?v=RtqXbnLHqqU
Heheheh... śmiać mi się chce bo Najman się wypowiadał że Pudzian to fabryka mięśni i nie umie walczyć .... cóż ;D. Może i nie umie, ale łomot mu spuścił A walka trwała 44sec. tylko dlatego, że przez 25sec. to sobie w kółeczku chodzili
|
|
|
|
#1318 |
|
Wtajemniczenie
|
hehe Izumi dzięki za linka M. pojechał do pracy to dziś obejrzy... w sumie mógł poczekać minutkę i zobaczyłby wszystko
![]() ja dopiero śniadanko zjadłam... poszłam wczoraj późno spać, więc musiałam sobie odbić... kawkę wypiłam i zaraz spadam farbować włosy, bo odrosty mam już takie, że zaraz nie będę wiedziała na jaki kolor farbuję wczoraj z M. robiliśmy fotki mojego brzuchola dla jego rodziców i z przerażeniem stwierdzam, że mój brzuch jak zaczął rosnąć to nie może się zatrzymać ![]() wstawiam fotkę 25tc+6d
|
#1319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pop - bo ja już zgłupiałam to TY nie w wawie teraz jesteś ? Bo ja cały czas myślę że Ty w wawie BYłam w sklepie na parkingu posprzeczałam się z gościem który twierdził że nie ma jak wyjechac przeze mnie a miejsca miał jak na tira .. dostało się wkońcu gościowi bo ile można być grzecznym .. Ludzi pełno w sklepach , zamówiłam na prezent kalzndarz z fotami małego dla teściowej . Mam nadzieję że jej się spododa .. No własnie jak ktoś szuka ciekawego prezentu a ma sporo fotek z USG to można zrobić tAKIE CUŚ w rossmanach .
|
|
#1320 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny mam pytanie, czy trzeba kupować dla noworodka szampon? czy używa się może tego płynu czy tam emulsji co do kąpieli?? próbuję skompletować listę na zakupy
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

za 1,5 tygodnia to o ile dobrze licze to znaczy ze na swieta? no to super !! powinnas byc mega zadowolona...
super
tylko nie wiem czy sie nie walnęłam w poprzednim poście... bo on chyba zaden dr nie jest 
, że sie śmialismy ze bedzie koszykarzem
(

potem dojechac do przychodni tak, żeby się stawić godzinę po wypiciu. Podobno tam robią badania tylko przez godzine więc dlatego trzeba sobie samemu poradzic w domku.
dzielna jestes
co
, oczywiscie my z dzidziusiem reflektujemy soczek
pliss , tz kto radzi sobie lepiej ,ja nie mam polsatu