|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kombinuj dziewczyno nim twe wdzięki przeminą ;) zazdrośnic wydanie 9!!!!!!!!!
Cytat:
|
|
|
|
|
#4682 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kombinuj dziewczyno nim twe wdzięki przeminą ;) zazdrośnic wydanie 9!!!!!!!!!
Również jestem zdania, żeby obrączki rodziców zostawić, przecież one tak czy inaczej będą Ci towarzyszyć przez całe Twoje życie, Majorko
A ja idę zła spać. Oczywiście musieliśmy się pożreć o to spanie w końcu uniósł się i powiedział - "Od dzisiaj, w dni kiedy mam siłownię, nie będziemy sie widzieć". Tak jakby to miało rozwiązać problem Dam sobie głowę uciąć, że dziś pół nocy przesiedzi przy grze (no bo przecież się wyspał u mnie), po czym wstanie niewyspany rano i mimo, że nie idzie na siłownię jutro, to jeśli spędzimy dzień w domu on na bank zaśnie! Zobaczymy jaki mądry będzie wtedy ![]() Wściekła jestem niesamowicie ![]() Majorka takie podziękowania byłyby bardzo nie na miejscu Mam nadzieję, że Tż jakoś to zrozumie, bo chyba jego rodzice nie mieliby nic przeciwko? Ja w ogóle nie lubię tej całej szopki z podziękowaniami po co to taki cyrk robić? Ja np mam rodziców, którzy od lat ze sobą nie rozmawiają normalnie i nie żyją razem, tylko obok siebie i też nie widzi mi się śpiewać - "cudownych rodziców mam" i zmuszać tym samym moją mamę, do tańcowania z ojcem W ogóle tego nie widzę.
Edytowane przez Biska Czas edycji: 2009-12-12 o 01:04 |
|
|
|
#4683 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I doskonale rozumiem. Akurat ta piosenka bardzo mnie wzrusza. Ja bym się wstawiła jednak za Tobą, bo uważam, ze na weselu rzeczywiście nie ma sensu robić takich "scen" a druga sprawa... wiem, że możesz tego nie wytrzymać. Postaraj się jeszcze porozmawiać z TŻ, powiedz mu że Ciebie to może zaboleć jeszcze bardziej. Ja wiem, że chłopa trudno do czegokolwiek przekonać ale może jednak się da... Życzę Ci tego, żeby jednak postarał się zrozumieć co Ty czujesz ---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ---------- Cytat:
Mężczyźni jednak są INNI
|
|
|
#4684 |
|
Zakorzenienie
|
Czeeesc!!! Nie spicie jeszcze??? Ja znow na nocce, ale......... dostalam dzisiaj wiadomosc ze mam juz nowa prace
Majorka- przykro mi ze nie bedzie przy Tobie rodzicow w ten wyjatkowy dzien. Napewno jednak gdzies tam o Tobie mysla i beda cieszyc sie twoim szczesciem-nie chcieliby zeby cos Cie zasmucalo w tym dniu. A co do podziekowan dla rodzicow twojego TZta...hmmm sorry ale powinien Cie zrozumiec.Ja w Twojej sytuacji po piosence "cudownych rodzicow mam" nic tylko zaczelabym ryczec.Twoj pomysl jest idealny, spokojnie przedstaw swoj punkt widzenia Tztowi.Napewno on tez niechcialby zeby zrobilo Ci sie przykro w dniu slubu
Edytowane przez gwiazdeczka26 Czas edycji: 2009-12-12 o 01:13 |
|
|
|
#4685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no... po prostu jakoś mnie tak wyluzowało winko.No i czekam żeby zadzwonić do TŻ bo dzwoniłam parę min temu ale mówił że idzie do wanny, więc powiedziałam, że zadzwonię za 15 min. No to czekam aż minie. A jaką pracę masz???
|
|
|
#4686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4687 |
|
Zakorzenienie
|
Oj pochwale sie bardzo chetnie Siedzenie, odbieranie telefonow i usmiechanie sie do ludzi.Ewentualnie - "Hi, how are you" No ale po 2 latach na nockach, uwierzcie mi jestem wypompowana wiec nowa praca w wymarzonych godzinach, od pn do pt-jest dla mnie jak gwiazdka z nieba![]() Ola- a kto to jest czarny doktor??????? |
|
|
|
#4688 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie dzwoniłam do TŻa to mi powiedział ze jeszcze jest w wannie... Więc pytam czy nie może ze mną porozmawiać chwilę. Stwierdził ze nie, bo chce się jak najszybciej wykapać i iść spać...
No miłe to raczej nie było tymbardziej, ze od wczoraj czekałam, żeby z nim porozmawiać... ![]() ---------- Dopisano o 01:21 ---------- Poprzedni post napisano o 01:20 ---------- Cytat:
![]() Gratuluję ![]() Czarny doktor to takie wino czerwone, półsłodkie... pyyyyszne
Edytowane przez OlkaR Czas edycji: 2009-12-12 o 01:22 |
|
|
|
|
#4689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czarny doktor to takie wino czerwone, półsłodkie... pyyyyszne ![]() Juz myslalam ze moze Whiskey- paskudztwo Edytowane przez gwiazdeczka26 Czas edycji: 2009-12-12 o 01:28 |
|
|
|
|
#4690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj mam, ostatnio często takie myśli mam... Już myślałam, że będzie ok, po tym jak mi powiedział, że chce żeby wszystko było tak jak wcześniej, a teraz co... ja dzwonię a on do mnie że jest zmęczony... No cholera jasna, rozumiem, że może być zmęczony ale aż tak żeby nawet nie powiedziec mi że tęskni? Niedość że rozmawiamy ze sobą "od święta to jeszcze w taki sposób". No i ja pytam - nie możesz chwilkę ze mną porozmawiać? on: nie, bo chcę jak najszybciej wyjść z wanny i iść spać ja: Dzióbek... on: nie dzióbkuj mi, jestem zmęczony Ja pier***** przykro mi się zrobiło bo czekam do 1 w nocy żeby zadzwonić a on mi z takim hasłem wyjeżdża... Postanowiłam sobie, że już nie będę dzwonic tak sama z siebie (ciekawe jak długo w tym postanowieniu wytrzymam). Też uważam to za paskudztwo...
|
|
|
#4691 |
|
Zakorzenienie
|
Brak slow Ola.Z boku nie wyglada to obiecujaco
a powinnas sprubowac-poczekaj cierpliwie, zobaczymy kiedy on sie odezwie. Bedziesz wiedziala czy mu naprawde na Tobie zalezy.Trzymam kciuki
|
|
|
|
#4692 |
|
Zakorzenienie
|
Śpicie jeszcze? No nie...
Miałam dzisiaj zrobić sobie fotkę do dyplomu, ale wiatr wieje okrutny i rozwiałby mi włosy. Zrobię we wtorek, ale to juz ostatni dzień składania dokumentów. Nie cierpię robić wszystkiego na ostatnią chwilę. Pojadę tylko na zakupy do Galerii Kazimierz, bo podobno w Zarze są fajne klasyczne koszule. Potrzebuję czegoś dłuższego, żeby ze spodni nie wystawało i miało sztywny kołnierzyk. Koszulę z body dostanę od mamy i taty pod choinkę. Majorka ciężka sprawa z tymi obrączkami, ale to już Twój wybór. Z kolei Tż powinien zrozumieć, że źle czułabyś się podczas publicznych podziękowań dla rodziców. Moim zdaniem takie obnoszenie się z wdzięcznością to straszna kiszka... Moi na 100% nie życzyliby sobie takiej szopki i o wiele bardziej doceniliby podziękawnia w kameralnym gronie. |
|
|
|
#4693 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewuchy!
![]() Majorka ja na Twoim miejscu zostawilabym obrączki.Dla mnie oryginalne obrączki w rozmiarach Twoich Rodziców byłyby bardziej drogocenne niż przelane na moje właśne obrączki. A co do podziękowań to musisz spokojnie wyjaśnić TŻowi,że dla Ciebie i Twojej Rodziny trudne byłyby takie podziękowania. Hmm ja nie wiem jak u mnie będzie z podziękowaniami.Jeśli już w teakcie wesela (a nie kameralnie) to nie przy "Cudownych rodziców mam". Wolałabym coś radośniejszego ![]() DO której oni się tam wczoraj lali?Bo mój TŻ wrócił późno do domu...
|
#4694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musle,ze to moze byc dobry pomysl. zreszta to sami musicie zadecydowac - co Twoj TZ na ten pomysl?
|
|
|
#4695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do piosenki, to moja mamę bardzo wzrusza ten motyw z filmu Mamma Mia: http://www.youtube.com/watch?v=BbPsVknvg0Y |
|
|
|
|
#4696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby popamiętał i nie traktował Twojego łóżka jak swoje własne ![]() a mojego chłopa ktoś w nocy zaczarował czy jak rano taki milutki się zrobił,obudził mnie mizianiem po pleckach a później jak była w radio jakaś reklama telewizora to stwierdził że za rok - półtora jak MY będziemy kupować to takie telewizory będą już tańsze na co się spytałam że gdzie on chce kupować ten telewizor skoro w swoim pokoju ma wystarczającej wielkości na co usłyszałam że on chce kupować do naszego domku bo on ma takie plany że w przyszłym roku się pobierzemy fajniusio, milusio ale to raczej nie realne o czym mu mówiłam nie raz i o czym się przekonał jak byliśmy w Pl i chciałam datę ustalić dlaczego do nich nie dociera że ślub to nie taka prosta sprawa, tego się nie załatwi w miesiąc a po chwili sam stwierdził że jeśli chcemy tą kucharkę na którą mamy namiary to musimy się z nią skontaktować na minimum pół roku przed weselem ![]() ehhhh i teraz siedzę z takim nijakim humorem bo fajnie że ma takie plany i że mi o nich w taki miły sposób opowiedział ale szkoda że one takie troszkę mało realne są a tak bardzo chciałabym już następne święta spędzić w naszym domku, z naszą piękną choinką i jako mąż i żona smutno mi się zrobiło i oto dowód jak kobieta potrafi szybko przejść od wielkiej radości i banana na buzi do patrzenia w okno smutnymi oczami...........
|
|
|
#4698 |
|
Zakorzenienie
|
Mama poleciła mi kupić dla taty na pezent perfumy. Lubi zielone lacoste, ale one są niezbyt trwałe. Macie jakies godne polecenia, które nie byłyby świeżakiem dla nastolatków ani nie czułabym odoru starych skarpetek ?
Póki co zbadałam Bartka kasetkę z perfumami (od kiedy go uświadomiłam, że światło szkodzi perfumom to nie trzyma nic na wierzchu i najpardziej podobają mi się:1. Hypnose Homme, Lancome 2. Euphoria, CK 3. Intenso, Zegna Który Waszym zdaniem pasuje do prawie 50 letniego faceta? Wybrałam te najmniej świeże zapachy...
Edytowane przez carmelova Czas edycji: 2009-12-12 o 10:46 |
|
|
|
#4699 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry kobitki
![]() jak wam się spało? ![]() ja jestem chora ;| smarkam dalej niż widzę i kaszlę bleeeh. no i mam buty ale nie wiem jak w nich chodzić każde mnie obcierają ale te są ze skóry i wyjątkowo!! macie jakieś sposoby na to? |
|
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
Grape jak ja Cię rozumiem
![]() Ja też bym chciała A tu jeszcze 623 dni
|
#4701 |
|
Zakorzenienie
|
jak ja bym chciała chociaż datę mieć ustaloną ![]() po naszych ostatnich rozmowach widzę że TŻ chyba zaczyna żałować że w Pl nie ustaliliśmy więcej, że nie ustaliliśmy daty no ale cóż teraz to już tak trochę za późno jest........ ale tak się zastanawiam bo mamy dwie opcje przy kucharkach: 1 -> one kupują wszystko i wszystko przygotowują - wychodzi ok 200-250 zł od osoby za dwa dni 2 -> ona dają dokładną listę ile i czego potrzebują, my to kupujemy, dostarczamy a one wszystko przygotowują - ok 3500 zł za dwa dni obsługi skąd takie przebicie???????? mnie i tak bardziej odpowiada 2 opcja bo przynajmniej wiem co jem, tzn jakie są dane produkty użyte do gotowania no a poza tym jest tańsza
|
|
#4702 |
|
Zakorzenienie
|
Grape ja jestem po weselu mojego Brata z kucharkami.Never again
Tzn.dobre jedzonko,ale za dużo roboty![]() Carmi mój Tata od lat kupuje Dune (Dior to jest chyba,takie żólte pudełko) i jest śliczna
|
#4703 |
|
Zakorzenienie
|
Motylku zobaczę te Dune. Z zapachami dla dojrzałych mężczyzn to mi się jeszcze Fahrenheit kojarzy
Ale chyba jest za ciężki.
|
|
|
|
#4704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja np nie wyobrażam sobie brać lokal z kucharkami i żeby one wszystko same robiły a przy weselu mojego brata nie było wcale dużo roboty, dały listę ile i czego potrzebują pojechaliśmy na zakupy, dostarczyliśmy im produkty a reszta nas nie interesowała, na tym nasza rola się skończyła więc gdzie tu dużo roboty
|
|
|
#4705 |
|
Zakorzenienie
|
Carmi, jak dla mnie to Euphoria CK
.Kupiłam właśnie bilety na Metallicę Dzisiaj się sprzedaż zaczęła a tych najtańszych jest już tylko 99 ![]() Humor mam kiepski dzisiaj - wielkimi krokami się @ zbliża. To chyba dlatego. WIęc od rana jestem cięta na tż. Będzie się dzisiaj musiał postarać o mą przychylność Idę się balsamować, suszyć i do sklepu.
|
#4706 |
|
Zakorzenienie
|
Dune jest naprawdę ładna.Nie jest bardzo ciężka
![]() Grape a u Nas było tak,że musieliśmy wszystko zrobić.I mieliśmy wynajęty dom weselny.Tydzień przed weselem zaczęło się mycie naczyń po poprzednim weselu,sprzątanie,układan ie stołów,dekorowanie,krojen ie,siekanie,mielenie itp.Pół rodziny w to zaangażowaliśmy. Niby fajne takie wiejskie weselicho,ale nie chcemy tego jeszcze raz przechodzić.Poza tym to nie mój styl. Wiecie jaki ja mam styl ![]()
|
#4707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
we wtorek odbieramy klucze i wpuszczamy kucharki do remizy ale remiza jest wysprzątana, naczynia są czyste (takie bierzemy i takie oddajemy) i kucharki mają czas na przygotowania, to one mają siekać, kroić i mielić u mojego brata mama trochę ale naprawdę trochę pomagała ale tylko dlatego że kucharka to była jaj dobra koleżanka a ona i tak miała urlop więc po co miała siedzieć w domu sama jak mogła z koleżanką pogadać ja nie mogłabym iść na wesele gdzie wszystko było by przygotowane, wchodzilibyśmy do sali na gotowe bo ja bym się czuła jak gość a nie jak panna młoda
|
|
|
#4708 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wolalabym mieć wszystko gotowe. Nawet wakacje wolę all inc.
Zresztą mama nie pozwoliłaby mi brać udziału w przygotowaniach. Sama musiała gotować, nosić, piec, siekać, kroic, podawać i mieliś i w dniu swojego wesela i (jej zdaniem) wyglądała jak śmierć i słaniała się na nogach ze zmęczenia. Ale to było kiedyś... |
|
|
|
#4709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale taki już mój charakter ale nie mam zamiaru brać udziału w gotowaniu, co to to nie dlatego nie mam zamiaru popadać ze skrajności w skrajność trzeba znaleźć złoty środek
I'm the Fitness Fairy. I've just sprinkled motivation dust on you. Now go and move your ass! This sh.it is expensive! ![]() Edytowane przez Grapefrutka Czas edycji: 2009-12-12 o 12:05 |
|
|
|
|
#4710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tam tez niby było pomyte,ale wiadomo-chcieliśmy po swojemu,żeby mieć pewność,że coś nie jest niedomyte,bo byłby wstyd
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.

w końcu uniósł się i powiedział - "Od dzisiaj, w dni kiedy mam siłownię, nie będziemy sie widzieć". Tak jakby to miało rozwiązać problem
Dam sobie głowę uciąć, że dziś pół nocy przesiedzi przy grze (no bo przecież się wyspał u mnie), po czym wstanie niewyspany rano i mimo, że nie idzie na siłownię jutro, to jeśli spędzimy dzień w domu on na bank zaśnie! Zobaczymy jaki mądry będzie wtedy 

Mam nadzieję, że Tż jakoś to zrozumie, bo chyba jego rodzice nie mieliby nic przeciwko?
po co to taki cyrk robić? Ja np mam rodziców, którzy od lat ze sobą nie rozmawiają normalnie i nie żyją razem, tylko obok siebie i też nie widzi mi się śpiewać - "cudownych rodziców mam" i zmuszać tym samym moją mamę, do tańcowania z ojcem
W ogóle tego nie widzę.

Napewno jednak gdzies tam o Tobie mysla i beda cieszyc sie twoim szczesciem-nie chcieliby zeby cos Cie zasmucalo w tym dniu. A co do podziekowan dla rodzicow twojego TZta...hmmm sorry ale powinien Cie zrozumiec.Ja w Twojej sytuacji po piosence "cudownych rodzicow mam" nic tylko zaczelabym ryczec.Twoj pomysl jest idealny, spokojnie przedstaw swoj punkt widzenia Tztowi.Napewno on tez niechcialby zeby zrobilo Ci sie przykro w dniu slubu
nie no... po prostu jakoś mnie tak wyluzowało winko.
Siedzenie, odbieranie telefonow i usmiechanie sie do ludzi.Ewentualnie - "Hi, how are you"

a powinnas sprubowac-poczekaj cierpliwie, zobaczymy kiedy on sie odezwie. Bedziesz wiedziala czy mu naprawde na Tobie zalezy.Trzymam kciuki

żeby popamiętał i nie traktował Twojego łóżka jak swoje własne
a później jak była w radio jakaś reklama telewizora to stwierdził że za rok - półtora jak MY będziemy kupować to takie telewizory będą już tańsze na co się spytałam że gdzie on chce kupować ten telewizor skoro w swoim pokoju ma wystarczającej wielkości na co usłyszałam że on chce kupować do naszego domku bo on ma takie plany że w przyszłym roku się pobierzemy
dlaczego do nich nie dociera że ślub to nie taka prosta sprawa, tego się nie załatwi w miesiąc