Kombinuj dziewczyno nim twe wdzięki przeminą ;) zazdrośnic wydanie 9!!!!!!!!! - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-12, 12:10   #4711
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Dot.: Kombinuj dziewczyno nim twe wdzięki przeminą ;) zazdrośnic wydanie 9!!!!!!!!!

Powiem Wam, że jak zobaczyłam jak wyglądała PM po przygotowaniach do wesela organizowanego w remizie, to stwierdziłam, że nigdy w życiu. Widziałam koleżankę o 23 dzień przed ślubem i była wymęczona jak koń po westernie a miała jeszcze parę rzeczy do zrobienia. Niby miała kucharki, niby rodzina i znajomi pomagali dekorować salę ale ona musiała wszystkiego dopilnować, zadecydować. Ja przed ślubem zamierzam relaksować się co by na ślubie nie paść ze zmęczenia.
Taaa jak dobrze, że już mam wszystko przemyślane w temacie. Ciekawe tylko po co, skoro zaręczona nie jestem Swoją drogą chyba mam obsesję, bo znowu mi się przygotowania do ślubu śniły.

Buła jest z nami od 25.11.2014

Edytowane przez aleksandrettaa
Czas edycji: 2009-12-12 o 12:15
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 12:15   #4712
Grapefrutka
Zakorzenienie

Dot.: Kombinuj dziewczyno nim twe wdzięki przeminą ;) zazdrośnic wydanie 9!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Tam tez niby było pomyte,ale wiadomo-chcieliśmy po swojemu,żeby mieć pewność,że coś nie jest niedomyte,bo byłby wstyd
no wiadomo trzeba wszystko sprawdzić tak czy siak
no to szkoda że się tak zraziłaś do tego typu wesel mój brat nawet ostatnio mówił że gdyby miał możliwość powtórzyć swoje wesele to niczego by nie zmienił wybrał by dokładnie to samo miejsce i tą samą "ekipę" a fakt akurat ta remiza jest bardzo ładna jeszcze teraz kiedy co chwilę coś w niej zmieniają, remontują, wymieniają, unowocześniają i gospodarz jest przesympatyczny
eehhhh mam nadzieję że każda będzie bardzo zadowolona ze swojego wesela inaczej być nie może

edit:
aleksandrettaa ale wszystko zależy od tego jak się rozplanuje przygotowania, jeśli się je źle rozłoży w czasie to niestety ale tak będzie to wyglądać ja nie mam zamiary popełnić tego błędu i dzień przed weselem mam zamiar się relaksować i ewentualnie doglądać szczegółów
motivation dust on you.
Now go and move your ass!
This sh.it is expensive!

Edytowane przez Grapefrutka
Czas edycji: 2009-12-12 o 12:21
Grapefrutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 12:17   #4713
OlkaR
Zakorzenienie

Carmi, Euphoria jest ok- mój tato czasem używał
Co jeszcze... nie pamiętam jak się nazywały te perfumy ale były w takim opakowaniu wyglądającym jak kilka cygar (takie brązowe)... kurcze, nazwa też kojarząca się z cygarami no i zapach oczywiście też, ale bardzo przyjemny.
No i teraz używa Tonino Lamborgini (ale nie wiem który kolor ) w każdym razie też bardzo fajnie się na nim prezentują.

Ja dopiero wstałam :/ Nie poszlam na siatkę, dziewuchy dzwoniły na mnie nakrzyczeć i jakoś wyciągnąć z łóżka, ale byłam twarda i powiedziałam "nigdzie nie idę" I w końcu się wyspałam.
Teraz tylko prysznic iii.... na zakupy.
Grubość portfela zachwycająca nie jest bo mam 320zł tylko a muszę coś kupić dla rodziców i siostry... Mam nadzieję, że jakoś się z tym wyrobię.
Najpierw pojadę na "kiermasz sztuki afrykańskiej" czy jakoś tak... widziałam plakat że coś takiego jest, mama lubi jakieś takie maski, figurki drewniane, może się coś trafi ładnego.
No a później pewnie jakieś galerie... Nie lubię tego
Trzymajcie kciuki, żebym coś kupiła.

Gwiazdeczko... już korci, żeby zadzwonić. Oj i to baaaaardzo. Ale postaram się. Tylko hmm... ja jestem dziwna, bo z jednej strony chcę się przekonać czy mu zależy, ale z drugiej... chyba wolę nie wiedzieć że mu nie zależy. I dlatego sama dzwonię.
Tak samo z myślami o tym, czy byłabym szczęśliwsza sama- bardzo często tak myślę, ale ostatnio sobie wmawiam "no przecież to tylko chwilowe problemy".

Na razie uciekam.
Miłego dnia dziewuszki

Edytowane przez OlkaR
Czas edycji: 2009-12-12 o 12:22
OlkaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 12:20   #4714
carmelova
Zakorzenienie

Grape o to właśnie chodzi, żeby każdy był szczęśliwy i niczego nie żałował Ważne, żeby się dobrze bawić

Dziewczyny Wy tez już myślicie o wakacjach, urlopie, plaży, drinkach itp. ? Ja już nawet zaczęłam sprawdzać oferty... W grudniu to chyba jest troszkę nienormalne.
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 12:24   #4715
Grapefrutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Grape o to właśnie chodzi, żeby każdy był szczęśliwy i niczego nie żałował Ważne, żeby się dobrze bawić

Dziewczyny Wy tez już myślicie o wakacjach, urlopie, plaży, drinkach itp. ? Ja już nawet zaczęłam sprawdzać oferty... W grudniu to chyba jest troszkę nienormalne.
i to jest najważniejsze żeby się dobrze bawić a później już tylko pozostaje się cieszyć życiem przy boku mężulka

taaaaaaaaa o tym to ja jak na razie mogę pomarzyć................. ..
ja jak na razie myślę o tym kiedy i na kiedy kupić rodzicom bilety co by tutaj przylecieli choć moi coś nie bardzo chcą przylecieć ale rodzice TŻ'ta już od pół roku nie mogą się doczekać a co do wakacji to mam zamiar spędzić je w moim miasteczku takie jest moje marzenie
motivation dust on you.
This sh.it is expensive!

Czas edycji: 2009-12-12 o 12:27
Stary 2009-12-12, 12:24   #4716
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Jejku ja tak.... mamy plan jechać na Kubę w tym roku. Zobaczymy czy się uda. A ja mocne lobby robię, żebyśmy na wiosnę gdzieś gdzie ciepło się wybrali. Ja co prawda mam służbowy wyjazd w marcu do Barcelony, ale to nie to samo.... eeech marzenia...
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 12:24   #4717
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grapefrutka Pokaż wiadomość
no wiadomo trzeba wszystko sprawdzić tak czy siak
no to szkoda że się tak zraziłaś do tego typu wesel mój brat nawet ostatnio mówił że gdyby miał możliwość powtórzyć swoje wesele to niczego by nie zmienił wybrał by dokładnie to samo miejsce i tą samą "ekipę" a fakt akurat ta remiza jest bardzo ładna jeszcze teraz kiedy co chwilę coś w niej zmieniają, remontują, wymieniają, unowocześniają i gospodarz jest przesympatyczny
eehhhh mam nadzieję że każda będzie bardzo zadowolona ze swojego wesela inaczej być nie może

edit:
aleksandrettaa ale wszystko zależy od tego jak się rozplanuje przygotowania, jeśli się je źle rozłoży w czasie to niestety ale tak będzie to wyglądać ja nie mam zamiary popełnić tego błędu i dzień przed weselem mam zamiar się relaksować i ewentualnie doglądać szczegółów
Pewnie tak. Tylko jak nigdy nie organizowałam takiej imprezy to miałabym problem jak to ogarnąć. Poza tym może się mylę ale to chyba opłaca się przy dużych weselach. Ja planuję takie dla najbliższej rodziny i przyjaciół. Tak na 60 osób.

Kurcze jak ja bym chciała pojechać gdzieś gdzie są palmy i słońce. Zwłaszcza, że tak dawno nie byliśmy.

Edytowane przez aleksandrettaa
Czas edycji: 2009-12-12 o 12:27
Stary 2009-12-12, 12:29   #4718
Grapefrutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Pewnie tak. Tylko jak nigdy nie organizowałam takiej imprezy to miałabym problem jak to ogarnąć. Poza tym może się mylę ale to chyba opłaca się przy dużych weselach. Ja planuję takie dla najbliższej rodziny i przyjaciół. Tak na 60 osób.
no my też planowaliśmy małe wesele ale jak przyszło do liczenia gości to wyszło ok.85 osób i niestety bardziej okroić się już nie da

no i oczywiście nie uniknę na moim weselu osób za którymi nie przepadam
motivation dust on you.
This sh.it is expensive!

Czas edycji: 2009-12-12 o 12:31
Stary 2009-12-12, 12:31   #4719
carmelova
Zakorzenienie

Gwizdaczku Kuba wooow! Zazdroszczę Mój Tż sie uparł na jakiś kraj Europejski: Hiszpanię, Włochy lub Grecję. One są trochę droższe niż Turcja czy Egipt, więc bedziemy musieli zacisnąć pasa na naszym wspólnym koncie. W dodatku my chcemy all inc.
Stary 2009-12-12, 12:31   #4720
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
no my też planowaliśmy małe wesele ale jak przyszło do liczenia gości to wyszło ok.85 osób i niestety bardziej okroić się już nie da
Ja tam przeliczyłam ludków i to realna liczba. Jakiś dalekich ciotków zapraszać nie będę.

Stary 2009-12-12, 12:35   #4721
Grapefrutka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tam przeliczyłam ludków i to realna liczba. Jakiś dalekich ciotków zapraszać nie będę.
my też nie będziemy ale moja chrzestna ma 3 dorosłych dzieci, mój chrzestny to samo i u TŻ'ta jest taka sama sytuacja no a samych chrzestnych, bez dzieci przecież nie zaproszę bo to głupio wyjdzie czyli od samych chrzestnych mamy ok 35 osób
motivation dust on you.
This sh.it is expensive!
Stary 2009-12-12, 12:44   #4722
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Gwizdaczku Kuba wooow! Zazdroszczę Mój Tż sie uparł na jakiś kraj Europejski: Hiszpanię, Włochy lub Grecję. One są trochę droższe niż Turcja czy Egipt, więc bedziemy musieli zacisnąć pasa na naszym wspólnym koncie. W dodatku my chcemy all inc.
No Kuba to moje marzenie po Hiszpanii właśnie Hiszpania zaliczona, teraz czas na Kubę - chcę zobaczyć w końcu jak się tańczy salsę na ulicach i wziąć w tym udział Chcemy jechać na własną rękę, z namiotem, na miejscu wynająć samochód. Ale nie wiem czy to się uda, bo tż ostatnio ciągle mówi że trzeba oszczędzać

a co do Waszej wycieczki - w Grecji nie byłam, ale Hiszpania vs Włochy zdecydowanie na korzyść Hiszpanii się przekłada Znacznie piękniejsze widoki, plaże. Ja co prawda byłam tylko na płn Włoch, więc nie wiem jak to na płd wygląda, ale naprawdę z tego co widziałam, to zdecydowanie Hiszpanię polecam
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka

Edytowane przez Gwizdak
Czas edycji: 2009-12-12 o 12:48
Stary 2009-12-12, 12:48   #4723
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
No Kuba to moje marzenie po Hiszpanii właśnie Hiszpania zaliczona, teraz czas na Kubę - chcę zobaczyć w końcu jak się tańczy salsę na ulicach i wziąć w tym udział Chcemy jechać na własną rękę, z namiotem, na miejscu wynająć samochód. Ale nie wiem czy to się uda, bo tż ostatnio ciągle mówi że trzeba oszczędzać
Ślub to duży wydatek. Nic dziwnego, że trzeba oszczędzać

Stary 2009-12-12, 12:51   #4724
luffka
Zakorzenienie

Cytat:

Kupiłam właśnie bilety na Metallicę Dzisiaj się sprzedaż zaczęła a tych najtańszych jest już tylko 99
skąd masz informacje ze zostalo tylko 99 sztuk? sprzedaż ruszyła nie dzis tylko 10 grudnia. golden circle nie jest wyprzedane nawet jeszcze, a to schodzi zawsze na pniu . nie stresuj mnie już bo miałam kupowac dopiero 19.12 w empiku....
Stary 2009-12-12, 12:53   #4725
Grapefrutka
Zakorzenienie

luffka
i jak tam ospa?? pokonana?? bo ja na zdjęcia czekam
motivation dust on you.
This sh.it is expensive!
Stary 2009-12-12, 12:53   #4726
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Ślub to duży wydatek. Nic dziwnego, że trzeba oszczędzać

Cytat:
Napisane przez luffka Pokaż wiadomość
skąd masz informacje ze zostalo tylko 99 sztuk? sprzedaż ruszyła nie dzis tylko 10 grudnia. golden circle nie jest wyprzedane nawet jeszcze, a to schodzi zawsze na pniu . nie stresuj mnie już bo miałam kupowac dopiero 19.12 w empiku....
Wiem, ja też słyszałam w radio, że od 10-go, ale potem brat mój sprawdził na stronie www że od 12-go. Kupowaliśmy na live nation. I tam jak się wybiera biley, to wyświetla dostępność. Wyświetliło 99 A na goldec circle bilety są, ale kosztują 400 zł
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka

Edytowane przez Gwizdak
Czas edycji: 2009-12-12 o 12:55
Stary 2009-12-12, 13:03   #4727
luffka
Zakorzenienie

Cytat:

Wiem, ja też słyszałam w radio, że od 10-go, ale potem brat mój sprawdził na stronie www że od 12-go. Kupowaliśmy na live nation. I tam jak się wybiera biley, to wyświetla dostępność. Wyświetliło 99 A na goldec circle bilety są, ale kosztują 400 zł
w którym momencie wyświetla się ta dostępność, bo ja tam nie widze nic takiego :-(. Bilety są w sprzedaży na bank od 10, codziennie sprawdzam na livenation.pl . stresujesz mnie...aż zaraz wejde i zamówie jak tak mówisz :-D
Stary 2009-12-12, 13:14   #4728
butterfly20
Zakorzenienie

Piszecie a ja nie mam jak pisać,bo nam się -30% zaczęło i ludzie łażą jak głupki

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 13:53   #4729
carmelova
Zakorzenienie

Zrobiłam sobie super-hiper zdrowy obiadek Placuszki z fasoli mung (fasola, woda i papryczka chili) z sosem czosnkowym (jogurt nat. , czosnek, pieprz)
Stary 2009-12-12, 13:56   #4730
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Zrobiłam sobie super-hiper zdrowy obiadek Placuszki z fasoli mung (fasola, woda i papryczka chili) z sosem czosnkowym (jogurt nat. , czosnek, pieprz)
A ja na śniadanie miałam owsiankę

Ja powiem tak-Hiszpania i Włochy północne porównywalne. Na południu Włoch syf.
Francja piękna Południowe jak i zachodnie wybrzeże to cud

Stary 2009-12-12, 14:04   #4731
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
A ja na śniadanie miałam owsiankę

Ja powiem tak-Hiszpania i Włochy północne porównywalne. Na południu Włoch syf.
Francja piękna Południowe jak i zachodnie wybrzeże to cud
A byłaś może w Grecji? Ja wolałabym Grecję, a Tż Włochy lub Hiszpanię. W sumie nie będę się kłócić, byle tylko ciepło było
Stary 2009-12-12, 14:12   #4732
Basiek19
Zakorzenienie

GG do Basiek19 Send a message via Skype™ to Basiek19

Dzień dobry

Już troszkę lepiej się czuję, ale nosek dalej czerwony
Byłam z mamą na zakupach, chciałam kupic jakąś kurtkę albo płaszczyk na zimę, ale wszystkie teraz mają te wielkie kołnieże, a ja nie dość że niska jestem, to w tych kurtkach jak bałwan wyglądam no i właściwie nic nie kupiłam...

Cytat:

jak ja bym chciała chociaż datę mieć ustaloną
po naszych ostatnich rozmowach widzę że TŻ chyba zaczyna żałować że w Pl nie ustaliliśmy więcej, że nie ustaliliśmy daty no ale cóż teraz to już tak trochę za późno jest........
ale tak się zastanawiam bo mamy dwie opcje przy kucharkach:
1 -> one kupują wszystko i wszystko przygotowują - wychodzi ok 200-250 zł od osoby za dwa dni
2 -> ona dają dokładną listę ile i czego potrzebują, my to kupujemy, dostarczamy a one wszystko przygotowują - ok 3500 zł za dwa dni obsługi
skąd takie przebicie????????
mnie i tak bardziej odpowiada 2 opcja bo przynajmniej wiem co jem, tzn jakie są dane produkty użyte do gotowania no a poza tym jest tańsza

Cytat:
no my mieliśmy remizę na tydzień i my z TŻ'tem chcemy tak samo we wtorek odbieramy klucze i wpuszczamy kucharki do remizy ale remiza jest wysprzątana, naczynia są czyste (takie bierzemy i takie oddajemy) i kucharki mają czas na przygotowania, to one mają siekać, kroić i mielić u mojego brata mama trochę ale naprawdę trochę pomagała ale tylko dlatego że kucharka to była jaj dobra koleżanka a ona i tak miała urlop więc po co miała siedzieć w domu sama jak mogła z koleżanką pogadać ja nie mogłabym iść na wesele gdzie wszystko było by przygotowane, wchodzilibyśmy do sali na gotowe bo ja bym się czuła jak gość a nie jak panna młoda ale wiadomo każdy ma swój styl, swoje wymagania ja tam lubię "wiejskie" wesela o czym już nie raz pisałam
Ja też i prawdę mówiąc lepiej się bawiłam na takich weselach niż na weselu w pałacyku... ale wiadomo że wszystko zależy od organizacji i też towarzystwa

Cytat:

no i oczywiście nie uniknę na moim weselu osób za którymi nie przepadam
Przecież 85 osób to znowu nie takie wielkie wesele pomyśl o tych którzy z najbliższych mają 200 gości lub więcej

A może oni nie dotrą? Nie ma się co przejmować na zapas i psuć sobie humor

Pasowało by ogarnąć w mieszkaniu Wieczorkiem Tż przyjedzie

Bd podglądać na bierząco
Stary 2009-12-12, 14:20   #4733
butterfly20
Zakorzenienie

W Grecji nie bylam.Rodzice byli. To Wybrzeże Olimpijskie niby fajne,ale i tak syfek

Ale Chorwację mogę polecić.Tylko,że kamieniste plaże i trzeba karimaty targać

Stary 2009-12-12, 15:00   #4734
Grapefrutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basiek19 Pokaż wiadomość
Przecież 85 osób to znowu nie takie wielkie wesele pomyśl o tych którzy z najbliższych mają 200 gości lub więcej

A może oni nie dotrą? Nie ma się co przejmować na zapas i psuć sobie humor
akurat ta na której nieobecności najbardziej by mi zależało dotrze na 100% bo ta osoba mieszka dwie klatki ode mnie i będzie osobą towarzyszącą świadka TŻ'ta

TŻ przyjechał na lunch a mnie się jakoś humor spsuł co TŻ'towi się nie bardzo spodobało i powiedział że jutro jak tylko będzie ładnie (a ma być słonecznie ) to zabierze mnie do parku na wycieczkę
motivation dust on you.
This sh.it is expensive!
Stary 2009-12-12, 15:30   #4735
Hajja Hawwa
Wtajemniczenie

Cytat:
Hajja, znam ten samochód - tata mojego tż takim jeździ. Fajna fura. A mój tż podobnym, tylko model młodszym i mniejszym
TŻ stwierdził, że on strasznie dużo pali i że za silny ma silnik jak na mnie, że bym się nim zabiła. Więc muszę poszukać czegoś słabszego.

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
Bry ja sobie w pracy sterczę od 3 godzin
Co do wymiany samochodu, to wymieniam dlatego, że... mama się uparła. Zaczęło się od tego, że zrobiłam kurs na motor i uznałam, że chcę takowy kupić. Mama spanikowała, nie zgodziła się, brat jej podsunął, żeby zamiast tego kupić nowy samochód. Wiele kłótni o to było, mówiłam mamie, żeby z tego zrezygnowała, że nie chcę wymieniać samochodu, że Kurczak dobrze jeździ, ale nie... Poza tym u nas nie może być samochodu około 10-letniego (żółty ma prawie 8). Długo by to tłumaczyć, a ciężko zrozumieć...
No ale to przecież Twój samochód i Ty powinnaś o nim decydować.

Cytat:

W nocy nie mogłam spać i naszła mnie refleksja, że to co mam teraz to taka kara za przeszłość. Bo miałam kiedyś chłopaka, który strasznie chciał się ze mną ożenić i mieć dzieci. Nawet pierścionek tak nie oficjalnie dostałam. Jak byliśmy na jakimś ślubie to zawsze mi szeptał jaki to piękny ślub my będziemy mieli. No a ja go zostawiłam. I teraz pokarało mnie chłopem z 'zespołem sztywnych kolan', który nigdy nie powiedział, że chce spędzić ze mną życie. W tym roku byliśmy na ślubie i mój znudzony niczym 5 latek chłop powiedział mi (niby żartem ale zawsze), że ja to się na żonę nie nadaję. Chyba były na mnie klątwę jakąś rzucił co bym go oceniła po czasie.
Na pewno to nie jest żadna klątwa. Postąpiłaś właściwie, że nie przyjęłaś oświadczyn, bo tego nie chciałaś i go nie kochałaś.
Cytat:
Napisane przez osz rety Pokaż wiadomość
u mnie wszystko w porządku - męcze się w pracy i nie mogę się doczekać 15.30 (czyli końca pracy).
a tak poza tym to coraz bliżej do: zaciągnięcia kredytu na mieszkanie, ślubu cywilnego
A kiedy masz ślub cywilny?

Ja teraz siedzę z TŻtem w pracy. Wyjątkowo dzisiaj w sobotę musiał pójść do pracy. Dzisiaj pójdziemy też na basen do Strzyżowa

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość
a ja pije kawe i przysypiam nad nia prawie....

nie znosze takich pochmurnych dni bo wtedy jestem nie od zycia - przy moim niskim cisnieniu standardowo 90/60, dzis mam 100/68 wiec jak na mnie to wysokie i pulsie 64 to tak niskie cisnienie jakie jest w taki pochmurny dzien sprawie ze caly dzien moglabym przespac....no masakra jakas nawet kawa mnie nie budzi..... ja chce slonce
Ja też mam ciśnienie 60/90, a przy tym puls 100. Dziwne. A mój Tata ma nadciśnienie.
Cytat:
Medeline czy on jest dojrzały...nie do końca.Potrafi się zachowywać jak dzieciak,ale ja też. Często żartujemy,dokuczamy sobie,"bijemy się".
No i ten jego wybryk z blantem + jazda samochodem do dojrzałych nie należał.
No, ale taka jest młodość. Zresztą człowiek na błędach się uczy.

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
Hajja Hawwa nie TŻ nie był zazdrosny
To wyrozumiałego masz TŻta. A on sypia u koleżanek?
Cytat:
Ten pierwszy samochód cudowny, aczkolwiek chyba by mi fryz w nim zepsuło.

Ten drugi kompletnie mi się nie podoba. Nie lubię takich staroci.

Cytat:
Wychodzi na to, że jestem dziwna. U nas w domu to ja lubię oglądać boks a TŻ nie. Motylku fajny ten samochód.
Moja Mama jak była młoda też lubiła oglądać boks, a teraz nie może na to patrzeć.

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Cytat:

a ja znowu mam problem z kichaniem chce mi się kichać a kichnąć sobie nie mogę już mi oczy łzawią od tego
To powąchaj sobie pieprzu lub tabaki
Cytat:
co do transportu slubnego, to na pewno nie chcę dorożki ze strającymi mi przed nosem konikami Ale samochody retro jak najbardziej. Pasują do koronek i toczka z woalką
Ja też nie chciałabym dorożki.
Cytat:
Napisane przez OlkaR Pokaż wiadomość

A na razie nawadniam się "królewną śnieżką"- taka herbata o smaku truskawek ze śmietaną.
Mmm... napiłabym się takiej herbatki

medeline, Ty z tym naszym wspólnym kolegą to chodziłaś do klasy do liceum?

Basiek, a gdzie Ty masz te praktyki?
nasącz lawą żaru
,
przeniknij płomieniem wyzwalającym
energię z rozgrzanego ciała,
przygrzej mocniej jeszcze,
pustkę wypalaj,
wypełniaj wszystko istotą siebie..."
Hajja Hawwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 15:30   #4736
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hajja Hawwa Pokaż wiadomość

Na pewno to nie jest żadna klątwa. Postąpiłaś właściwie, że nie przyjęłaś oświadczyn, bo tego nie chciałaś i go nie kochałaś.
Oj przecież to było tak półżartem pisane. Nie wierzę, w żadne klątwy. Przy czym ja przyjęłam od byłego pierścionek i byłam w nim bardzo zakochana. Tylko nie mieliśmy żadnego terminu ustalonego i nie planowaliśmy nic konkretnie bo byliśmy młodzi. A potem spadły klapki z oczu i licealna miłość minęła. Zobaczyłam jak bardzo jest zaborczy i zostawiłam go.

Stary 2009-12-12, 15:38   #4737
Grapefrutka
Zakorzenienie

Cytat:
To powąchaj sobie pieprzu lub tabaki
ciężko jest wąchać cokolwiek mając zapchane zatoki i nie czując żadnego zapachu niestety to nie takie proste ale dziękuję za radę
motivation dust on you.
This sh.it is expensive!
Stary 2009-12-12, 15:46   #4738
Hajja Hawwa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Biska Pokaż wiadomość
Ileż można? Ostatnio zasypia za każdym razem! Wyśpi się u mnie, a później gra pół nocy w jakąś durną strzelankę! Nie można go nawet dobudzić teraz, nic to nie daje
To porozmawiaj z nim na ten temat, powiedz mu, że Ci z teggo powodu przykro.
Cytat:
Napisane przez majorka88 Pokaż wiadomość
a ja chce koniecznie bryczką jechać do ślubu...miałam w planie na koniu jechać, ale mój Tż nie umie jeździć a za nic nie chce się nauczyć, więc głupio by wyglądało gdybym ja na koniu jechała a on nie....
Świetny pomysł. Ja strasznie chciałabym się nauczyć jeździć konno. A może Ty przewieziesz swojego TŻta na koniu? Będzie siedział bokiem
Cytat:

tak, nie żyją od 10 lat....
Strasznie współczuję. A oni zginęli w jakimś wypadku?

Cytat:
Ale zwróć uwagę, że one będą wyjątkowe tylko dla Majorki, bo to Ona będzie w dniu ślubu patrzyła na nie i myślała o rodzicach a nie jej TŻ.
Moim zdaniem, nie powinno się łączyć miłości i życia z rodzicami, nawet w taki sposób. Bo to jednak nowe życie.
Miło jest, jeśli w nim towarzyszą, ale uważam że tak obrączka powiązana ze wspomnieniami, może przynieść sporo bólu.
Na pewno dla jej TŻta też byłyby one wyjątkowe.
Cytat:
No tak, kazdy podchodzi inaczej... ja np. nie przerobiłabym obrączki współmałżonka... wolałabym zachować obie. Czy w przypadku śmierci rodziców... Wolałabym jednak zachować ich obrączki, albo właśnie zrobić coś dla siebie.
Ale może to też zależy od pewnego rodzaju zażyłości i sytuacji w związku. Moi rodzice nie lubią mojego TŻa, jego rodzicom ja jestem w sumie obojętna więc nie sądzę żeby w takiej sytuacji, takie przetapiane obrączki miały dla nas jakieś znaczenie.
Mimo wszystko wolałabym mieć swoje.... tak jak i suknię chciałabym mieć swoją a nie np. po mamie, cioci czy kimś innym.
Moja siostra miała suknię po drugiej siostrze. Na mnie ta suknia by już nie pasowała, bo ja duża jestem Zresztą i tak chciałabym nową.
Cytat:

sorki ze tak wam o tym mówie, ale nie mam z kim o tym pogadą, czy kou się wyżalić, bo moja siostra w belgii, a prawdziwych przyjaciół nie mam...
Nie masz nas za co przepraszać Po to tu jesteśmy
nasącz lawą żaru
,
przeniknij płomieniem wyzwalającym
energię z rozgrzanego ciała,
przygrzej mocniej jeszcze,
pustkę wypalaj,
wypełniaj wszystko istotą siebie..."
Hajja Hawwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 15:49   #4739
Basiek19
Zakorzenienie

GG do Basiek19 Send a message via Skype™ to Basiek19

Cytat:

Basiek, a gdzie Ty masz te praktyki?
W salonie fryzjerskim

Grape a próbowałaś wąchać tą maść Vick o której pisałaś? Są też takie sztyfty do nosa(jak w załączniku) bardzo dobre Albo smaruj nosek tym Vick'iem żeby Ci rozgrzało
Stary 2009-12-12, 16:08   #4740
Grapefrutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basiek19 Pokaż wiadomość
Grape a próbowałaś wąchać tą maść Vick o której pisałaś? Są też takie sztyfty do nosa(jak w załączniku) bardzo dobre Albo smaruj nosek tym Vick'iem żeby Ci rozgrzało
tak robię sobie średnio dwa razy dziennie inhalacje z tą maścią a i sztyft mam i go wciągam często
już mi trochę lepiej ale dalej czuje ucisk na zatokach no i ten ból głowy
motivation dust on you.
This sh.it is expensive!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości