|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Joga
Ja też nie mam kondycji, ostatnie kilka miesięcy się opieprzałam i nie robiłam nic związanego z aktywnością fizyczną, a na początkującej ashtandze daję radę. Nie powiem, że nie jestem zmęczona i że czasem nie łapie zadyszki ale bez przesady. Bardziej się czuję zmachana po sprincie na autobus
|
|
#422 |
|
Zadomowienie
|
roxanna7 Mozesz zaczac od najprostszych asanow (asan/asanow???) hatha jogi - sprobuj wejsc w pozycje, skupic sie na miarowym oddechu (jak nie wiesz jaki cykl oddechu zaleca sie w jodze to tez o tym poczytaj) i skupic na rozluznieniu napietych rozciaganiem miesni. Wytrzymaj w kazdej pozycji ile masz ochote, zeby sie nie zniechecic. Na poczatek mozesz robic nawet tylko 4-5 pozycji w sumie 15 minut. Jak bedziesz regularna i Ci sie spodoba wprowadzaj nowe asany i wydluzaj czas a potem ashtanga czyli plynne przechodzenie z jednej pozycji w kolejna. Jak mi sie trudno zmotywowac to tak zaczynam a potem juz joga sama wciaga. Joga to nie musi byc forsowny trening (chociaz moze) - to zalezy od tego co sprawia Ci przyjemnosc i jakie sa Twoje miesniowe mozliwosci
.
Edytowane przez TLU Czas edycji: 2009-11-19 o 21:42 |
|
|
|
|
#423 |
|
Rozeznanie
|
ja chodzę na yogę astangę, hathę i zdarzyło mi się na aero. Zmachałam się niesamowicie, o zakwasach nie wspomnę
ale to co czuje się po kilku dniach,albo zaraz po samym treningu jest niesamowite pełen relaks..
|
|
#424 |
|
Raczkowanie
|
Ja dziś obejrzałam dvd z astangą z Basią Lipska . Ta płyta to wyzsza szkoła jazdy jeśli chodzi o ashtange i na razie troche poleży. Muszę do niej troche sie "podszkolic". Znalazłam szkołę jogi w swojej okolicy i mozliwe, że się zapisze jak będą miejsca.
|
|
|
|
|
#425 |
|
Raczkowanie
|
Jak tam dziewczyny praktyka idzie? Nic nie piszecie ostatnio
Ja jutro wybieram się na zajęcia Zmieniając temat, słyszałyście o tym niby negatywnym oddziaływaniu jogi?Mi ostatnio koleżanka mojej mamy (fanatyczna katoliczka zresztą) powiedziała, że od tych ćwiczeń mnie szatan opęta
|
|
#426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#427 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzisiaj byłam pierwszy raz na zajęciach hatha jogi. Nudno trochę. Wolę ashtangę. Zastanawiam się czy dalej chodzić. Ashtangę mogę praktykować tylko w domu, bo w pobliżu nie ma zajęć. |
|
|
|
|
|
#428 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---> http://adonai.pl/zagrozenia/?id=5 czarnaasia a z jakiego miasta jesteś? Nie dziwie się, że Ci się nudziło, ja osobiście też nie przepadam za tą klasyczną jogą.
|
|
|
#429 |
|
Rozeznanie
|
to mnie chyba już coś opętało
haha szatan, dobre.. ja idę dopiero jutro na yogę, niestety na pierwszym miejscu uczelnia:p ale od środy do soboty chodzę codziennie u nas w Bydgoszczy zapowiadają 5 i 6 grudnia b. fajne warsztaty z mistrzem Yogi Astangi co prawda koszt nie jest zbyt ciekawy,ale kto wie kto wie...
|
|
#430 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#431 |
|
Raczkowanie
|
Jest tu jeszcze ktoś?
Dzisiaj zrobiłam jogę z płyty z Antonia Kidmann. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pamiętam, jak próbowałam dawno temu (przed rozpoczęciem przygody z jogą) z nią ćwiczyć i totalnie nie ogarniałam ćwiczeń w takim tempie |
|
|
|
|
|
#433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
#434 |
|
Konto usunięte
|
ja znowu aktywnie zaczęłam ćwiczyć i szukam nowych ciekawych asan, najlepiej skrętów lub wygięć do tyłu.
na początku ciekawił mnie wpływ na sylwetkę, żeby schudnąć, potem postanowiłam pokonywać słabości swojego ciała i umysłu, i teraz próbuję wykonać pewną pozycję, wymagającą równowagi, ale nijak mi sie to na razie nie udaje
|
|
|
|
|
#435 |
|
Zadomowienie
|
kaguya prosze, oto skret :http://www.abc-of-yoga.com/yogapractice/sage.asp
![]() i troche sklonow http://yoga.about.com/od/yogaposes/i...Photo-Gallery/ |
|
|
|
|
#436 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#437 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Przepraszam, że się tak wcinam, ale chciałam się poradzić w sprawie maty do jogi- chciałabym kupić taką mamie na gwizdkę, ale jestem totalnie zielona w tym temacie, przeglądając allegro spodobała mi się ta: http://www.allegro.pl/item844775484_...en_kolory.html ale przyznaję, że kierowałam się jedynie względami estetycznymi ![]() Czy któraś z Was miała tą matę? Albo może mi chociaż powiedzieć czy się nada? I ewentualnie polecić coś innego?
|
|
|
|
#438 |
|
Raczkowanie
|
Witam, miałam kiedyś kontakt z jogą a teraz zaczynam na nowo. Może jest ktoś na forum, kto też zaczyna i wspólnie będziemy sobie jogować i dzielić się spostrzeżeniami??
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#439 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
Jak miło spotkać tu kogoś jeszcze ze szkoły Iyengara
|
|
|
|
|
#441 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#442 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jesienią "strzelił" dopiero roczek z jogą, ale bardzo wiele mi dała i nadal daje
|
|
|
|
|
#443 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#444 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie kiedy praktykowałam (jakieś dwa lata temu) to była to własnie joga w szkole Iyengara, teraz zresztą też... przerwałam przez czyste lenistwo i bardzo żałuje, bo przez te kilka miesięcy bardzo dużo w moim ciele się poprawiło- plecy mniej bolały a teraz często mi się to znowu zdaża....
dlatego wracam może jest ktoś z krakowa? |
|
|
|
|
#445 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#446 |
|
Raczkowanie
|
A ćwiczyłyście może yogę P90x? Znalazłam taki filmik i jestem ciekawa.
|
|
|
|
|
#447 |
|
Konto usunięte
|
czarnaasia, a co to/?
![]() ja troche zaniedbałam po świętach, ale obiecuję wrócić |
|
|
|
|
#448 |
|
Zadomowienie
|
Ja to samo, przez swieta zero ruchu a do tego mi sie przeziebienie przyplatalo. Ale wczoraj troche zaczelam yogowac. Dziewczyny, ktore cwicza w domu - ukladacie sobie zestawy czy w trakcie cwiczen robicie co wam przyjdzie do glowy?
|
|
|
|
|
#449 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=kaguya;16282260]czarnaasia, a co to/?
![]() QUOTE] Znalazłam filmik w serii ćwiczeń Beachbody. Na chomiki pare osób ma tę jogę. wczoraj pocwiczyłam jogę po świątecznej przerwie. |
|
|
|
|
#450 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:22.

.
ale to co czuje się po kilku dniach,albo zaraz po samym treningu jest niesamowite
pełen relaks..
Ja jutro wybieram się na zajęcia