|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1561 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ostrowieckie pogaduszki ślubne - cześć V
hej
![]() Ja się wybieram z siostrą na 19 na ten pokaz. No nareszcie zima, fajnie. I do swiat ma padaśc snieg i ma być mróż.
#1562 |
Zakorzenienie
|
A ja dopiero wstałam
![]() Normalnie szok. Siedziałam wczoraj do 3 i dlatego tak się rozespałam. Wczoraj w nocy zaczął u nas padać śnieg ale już wszystko stopniało ![]() ![]()
#1563 |
Zakorzenienie
|
ja też tak słyszałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1564 |
Rozeznanie
|
kurcze tez bym sie wybrała na ten pokaz ale nie chce mi sie samej isc, wiec sobie odpuszcze
![]() Wowczyk moj tż też nie ma jeszcze kursu, a slub mamy w tym samym dniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1566 |
Zakorzenienie
|
Hey
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1567 |
Raczkowanie
|
Azakowana mnie pytałaś?
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- uff, to mi ulżyło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1568 |
Zakorzenienie
|
My juz konczymy kurs i mamy z głowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1569 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1570 |
Zakorzenienie
|
To moze gdzies w parafii jest gdzies zapisane ze taki kurs masz,mimo ze nie masz zaswiadczenia. Ja robie kurs mimo, ze mam, TZ nie ma.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1571 |
Rozeznanie
|
Najchętniej to ja bym juz nie szła na ten kurs
![]() ![]() Ja tez mam z liceum to zaswiadczenie, Twoje musi byc gdzies w parafii, powiedz ze zagubilas a teraz Ci potrzebne, moze wydadza drugie. Oglądam Miss World ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1572 |
Zakorzenienie
|
Ja tez ogladam, zjem i zaraz jade. Jak wróce to opisze co i jak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pracowity dzień dzisiaj z mężem mieliśmy. Najpierw trzeba było choinki zawieźć i kartki porozwozić po zamawiających, potem duuuże zakupy i na koniec porządki przedświąteczne. Na szczęście we dwójkę więc się w miarę szybko uwinęliśmy. A w międzyczasie jeszcze lasagne sobie zrobiliśmy na obiad ![]() ![]() Jak fajnie mieć jeden dzień wolny od kartek ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1574 |
Zakorzenienie
|
Aga same pyszności
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1575 |
Zakorzenienie
|
No wiec tak. Pokaz zamiast o 18 zaczał sie o 18.45. A pokaz był sukien slubnych i wieczorowych z salonu Agata ul. Reja. Zaczeło sie od pokazu wieczorowych, potem suknie slubne krotkie i jak Ninuska juz przyszła zaczeły sie slubne. No i spodobały mi sie 3 suknie, a 2 praktycznie niczym sie nie rózniły troszke gora tylko. Fotki jakies wstawie jutro, bo teraz mi sie nie chce
![]() ![]() Ninuska mama powiedziała, ze nie poznałaby Cie na ulicy, taka wysoka szczupła i wogole laska z Ciebie ![]() Jeszcze po pokazie do tesco na zakupy z mama pojechałysmy i padnieta teraz jestem, a jutro znow do szkoły. Mam nadzieje, ze nie zasypie mnie, no i ze samochod odpali... Edytowane przez justys1358 Czas edycji: 2009-12-12 o 21:10 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1576 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
Uwielbiam robić duuuże zakupy spożywcze, zwłaszcza takie świąteczne! Zawsze w dzieciństwie mama wysyłała nas z tatą i dlatego tak to lubię! Na lasagne jakoś ostatnio często mam ochotę, ale jeszzcze nigdy się nie ośmieliła sama zrobić w domu a uwielbiam!Trudne to jest do zrobienia? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1577 |
Zakorzenienie
|
Jest trochę roboty ale nie jest trudne
![]() Jak chcesz to mogę napisać Ci przepis. Ja tylko raz jadłam lasagne w restauracji Sphinx. A tak to tylko taką robioną przeze mnie i męża. Uwielbiam takie dni jak dzisiaj,kiedy razem wszystko robimy. A najbardziej lubimy razem kucharzyć. Na szczęście ostatnio coraz więcej mamy takich dni ![]()
#1578 |
Zadomowienie
|
justys1358 podziekuj mamie za komplement
![]() ![]() I dzięki, ze nas zawołałaś by bysmy tam tak stały i czekały na ostatnia część o 19..... Szkoda,że taki krótki był ten pokaz. No ale lepszy taki niz wogóle. Suknie różne, były wszystkie fasony- od prostych po rybki i "bezy" jak to Justyska ujęła ![]() ![]()
#1579 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Doskonale Cię rozumiem z tym kucharzeniem, my wszystkie obiadki razem gotujemy i uwielbiam te wspólnie spędzone chwile i jemy też wspólnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1580 |
Zakorzenienie
|
Ja lasagne robię w keksówkach. Ten przepis jest na dwie - nam to wystarcza na trzy posiłki
![]() O makaron nie masz się co martwić bo jego się w moim przepisie podgotowuje i już jak układasz w formie jest trochę miękki. A więc potrzebne jest: na sos pomidorowy 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 duża cebula pół główki czosnku 2 słoiczki małe koncentratu pomidorowego (mogą być trzy jak ktoś woli rzadszy sos) pieprz, papryka ostra, przyprawa do spagetti albo pizzy. do sosu nibybeszamelowego ![]() szklanka mleka 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej łyżeczka gałki muszkatołowej do tego: 6 dużych plastrów szynki chudej ok. 40 dkg sera żółtego startego 16 płatów makaronu lasagne 1. Na patelni na łyżce oleju podsmażyć mięso. Do niego dodać drobno posiekaną cebulę. Smażyć aż cebula się zeszkli. Dodać wyciśnięty czosnek. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy i wymieszać. Przyprawić przyprawami (my lubimy mocno przyprawione wiec pieprzu i papryki dajemy dużo, czasem dodajemy bazylię). 2. w garnku zagotować mleko z gałką i w tym samym czasie przygotować zasmażkę: roztopić na patelni masło, dodać mąkę i mieszać aż się zarumieni i spuchnie ![]() ![]() ![]() 3. Ugotować makaron w osolonej wodzie. Można dodać łyżkę oleju do wody, żeby płaty się nie posklejały. Ja gotuje po 4 płaty. Mają być lekko niedogotowane. 4. Keksówkę wyłożyć papierem pergaminowym. Na spód smaruję niby beszamelem. Na to idzie po kolei: makaron (ja daję po dwa płaty bo jeden jest za krótki na moje keksówki), beszamel, sos pomidorowy, trochę sera i znou - makaron, beszamel, pomidorowy, ser. Itak trzy razy. Czyli wychodzą 4 warstwy makaronu i trzy przełożenia. Na wierzch makaron smaruję odrobiną beszamelu i sosu pomidorowego i na to rzucam duuużo sera ![]() Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180-200 stopni i grzać aż się ser zarumieni. Smacznego ![]()
#1581 |
Raczkowanie
|
Dziękuję bardzo za przepis! Teraz już jestem zobowiązana zrobić lasagne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1582 |
Zadomowienie
|
Witam dzisiaj. Bede monotematyczna. Wczoraj zaliczenie, dziś dalej nauka i jutro egzamin... Nie było wczoraj ciężko...
Najbardziej szkoda mi mojego P bo ciągle mu jęcze... Jedyna dzis "rozrywka" to kościół... |
![]() ![]() |
![]() |
#1583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
też oglądałam ![]() Biorę się za pisanie pracy ![]() ![]() I czekam na fotki sukien od Justyś
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1584 |
Zakorzenienie
|
Jak wróce z uczelni to wstawie. niby miałam dobre miejsce do robienia fotek, ale szybko to sie działo i nie sa zbyt dobrej jakosci.
Ja teraz mam przerwe i zaraz nastepny wykład. Łoj niech ten czas leci i przerwa m-czna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1585 |
Zakorzenienie
|
Madziaciu idziesz jak burza, trzymam kciuki za jutro
![]() ![]() ![]() Dziewczyny ale dół ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1586 |
Rozeznanie
|
oczywiscie czekam na fotki z pokazu.
Azakowana ja mysle o tym daniu juz kilka miesięcy, wykorzystam chyba Twój przepis. Czy jedno opakowanie tego makaronu wystarczy na 2 porcje? Mehja ja to mam dopiero dol, cwicze juz 2 miesiace i nie nie schudłam, wiem ze diete powinnam miec, teraz siedze i katuje sie informacjami na ten temat |
![]() ![]() |
![]() |
#1587 |
Zakorzenienie
|
Beatrice mi na jedną keksówkę wychodzi 16 płatów makaronu - bo daję po dwa na jedną warstwę - moja keksówka jest dłuższa niż pąt i dlatego trzeba uzupełnić.
![]() |
#1588 |
Rozeznanie
|
Ja jestem chuda dziewczyny, ale ostatnio cały czas słyszałam o dietach i koleżanka zaraziła wszystkich dookoła swoją. Schudła 16 kg w pół roku. Stosowała dietę ODCHUDZANIE NA ZAWOŁANIE na bazie węglowodanów i białka. Dieta na 9 dni - chudnie się 3 kg, tylko trzeba wszystkiego przestrzegać. Moja mama robiła 2 razy i naprawdę również schudła
#1589 |
Zakorzenienie
|
Życzę powodzenia komuś kto się odchudza w ten sposób. Chudnięcie 3 kg w ciągu 9 dni to przesada. Chyba, że w pierwszych dniach schodzi z organizmu nadmiar wody to się zgodzę. Odchudzać trzeba się umieć i robić to z głową, bo nie sztuka schudnąć 10 czy 15 kg (mi się to udało, prawie bez żadnych wyrzeczeń dlatego mówię, ze nie sztuka). Sztuką jest utrzymanie tej wagi.
#1590 |
Rozeznanie
|
Masz rację Agnieszko. Ogólnie ta dieta polega na regularnym jedzeniu 4 posiłków dziennie, ale z odpowiednim łączeniem białka i węglowodanów. Moja mama utrzymuje wagę, ale po tej diecie cały czas odżywia się o tych samych porach i wypija 1,5litry wody dziennie.
Dla mnie to wszystko to czarna magia, ale na własne oczy widzę że działa bez katowania organizmu
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:32.