|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zakupy na strawberrynet.com - kolorówka część VIII
te
http://pl.strawberrynet.com/makeup/y...326/?CatgId=15 jakoś mnie kuszą.... Cytat:
przecież ja 2 dni temu kupiłam artdeco a i tak nadal mnie kusi ten guerlain
|
|
|
#422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście mnie cienie nie kuszą, bo są zupełnie ciepłe ![]() Ale za to czekam na promocję tej palety afrykańskiej http://pl.strawberrynet.com/makeup/y.../90377/#DETAIL |
|
|
|
|
#423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a, ze uzywam w sumie kremu koloryzujacego i na to blended, wiec musze dbac, zeby nic mi nie wyskoczylo i zeby mi sie skora nie przesluszyla za taka cene maseczke mozna kupic no ta paletka YSL jest cudna....mi sie bardzo podoba. A nie masz podobnych cieni? jak te afrykanskie ? w sumie nie wiadomo jak one na zywo wygladaja...ogolnie ciekawe, na zdjeciu wygladaja jak matowe. Gdyby byly takie rozswietlajace to moglabys ich tez uzywac jako rozswietlaczy na kosci policzkowe ( te dwa jasne odcienie), ale kolorki takie troche zwyczajne wedlug mnie sa pedzelek wyglada ladnie....cena moglaby byc o 10zl tansza, no ale za cacy pedzelek trzeba zaplacic! tylko czy on jest nam potrzebny?
|
|
|
#424 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Tusz z wibratorkiem też miałam i jest dużo gorszy niż Glorious. Moim zdaniem wart ceny regularnej. Mam sztywne, trudne do złapania nawet w zalotkę rzęsy, a Helenka radzi sobie nawet bez zalotki. Super jest ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Ech, kiedy wiesz Art Deco można zawsze kupić, a tej bazy może już długo w promocji nie być ;-) |
|
|
|
|
#425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie nie uzywam tak cieni, a i Joko mi wystarczy...tym bardziej, ze Smashbox nawet bez bazy sie swietnie trzyma u mnie.....a 60zl to nie byle co akurat na blyszczyk!
|
|
|
#426 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i chanelową pomadek którejś kiedyś nie kupiłam w promo i do dziś żałuje ![]() Cytat:
![]() nie wiem ![]() a cienie są matowe - dlatego tym bardziej mnie kuszą a dotykałam cieni YSL w sephorze ( innych co prawda) i na paluchy nie wyglądały źle... nawet tego pigmentu troche tam było ![]() dziś kolejny dzień mam te diorowe i coraz bardziej jestem przekonana... bardzo delikatny efekt ale na dzień jest ok ; Cytat:
pewnie w końcu kupie i pójde z torbami ...
|
|
|
#427 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja do tej pory mialam Lumene. Ona ma 10ml i starcza mi na ponad rok. Moze ktos mial/ma obydwie maseczki EA i moze je porownac? Rzadko uzywam masek wiec dwie na pewno by sie u mnie zestarzaly. Wolalabym kupic jedna ale lepsza. |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym pewnie klikenla i paletke i cienie bo bym sie nie mogla zdecydowac zastanow sie co CI najbardziej potrzebne i czego oczekujesz od paletki YSL tej, ktora mam. Zobaczymy czy Twoje pragnienia sa podobne do wlasciwosci![]() heh ja mam pedzli pelno wlasnie....kusza mnie ostatnio coraz bardziej ale kupowac tyle na zapas?
|
|
|
#429 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej. Musicie tyle pisać??? Nie dośc że jak juz przeczytam zaległosci to czuje się skuszona na 1000 nowych rzeczy to jeszcze zapominam co ja mialam komu odpisać i w rezultacie nie pisze nic
![]() po głębszych przemyśleniach chyba nic nie wezmę Żeli i zdzieraków do ciała (scrubów i peelingów) mam na tony więc mikrodermabrazja Branta nie jest mi potrzebna, pęsetki też nie bo sama nie umiem sobie brwi skubac a to co mi tam minimalnie odrośnie to zwykła pęseta daje radę Myslę jeszcze nad tym pędzelkiem ale ja minerałów nie uzywam i mam juz 2 LHK które uwielbiam, nie wiem czy jeszcze trzeci pędzel do pudru mi potrzebny ![]() Cytat:
![]() Po czasie powiem tak: jest średni, chociaz kolorek camel bardzo mi odpowiada na ta porę roku Najtrudniej było mi znaleźć sposób na jego nakładanie, gąbka czy pędzel do podkładu nie dawaly rady, palcami tez mi się machać nie chciało ![]() W końcu znalazłam w czeluściach szuflady pędzelek do korektora który byl na Tru dawno temu w promocji za 20 zl, taki dwustronny i ta szersza strona swietnie sobie daje radę z nakładaniem podkładu chociaz trzeba się trochę namęczyc bo to taki nieduży pędzelek mimo wszystko I jeszcze dodam że ten podkład sie dość cieżko zmywa. Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jak oceniasz ten pędzelek od Shimmerka Bobbi? Cytat:
|
||||
|
|
|
#430 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na tym właśnie probelm polega że mi nic nie jest POTRZEBNE no może poza pędzlem i tuszem do rzęs ![]() mi sie te paletki po prostu podobają ![]() cienie - wiadomo sie użyje ![]() a ta Twoja - róż jako róż, bronzer jako brozner, zastanawiam się jak sprawdziłyby sie jako cienie; i tyle; nie potrzebne - to zwykła srokowatość; ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
![]() zostałam już skutecznie zniechęcona ![]() temat zamknięty
|
|
|
#431 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i caly zestaw 15 pedzli, z czegu uzywam 2 kupilam ostatnio jeszcze maly zestaw pedzli Smashboxa i kolejny z Bare...wiec moze faktycznie dam sobie z nim spokoj....40zl to nie tam malo![]() pedzelek Bobbi jest tez fajniutki maly, zbity i ladnie naklada rozswietlacz chociaz sam pedzelek jest bardzo fajny i z paletka tworza bardzo fajny duet![]() Cytat:
z mojej paletki roz, jako typowy roz chyba sie nie nada bo jest jasniutki....chyba, ze jestes bardzo blada
|
|
|
#432 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie to zwykła mania posiadania i gromadzenia niczym logicznym nie udokumentowana EDIT: ---> kurcze ta ikonka jest tu calkowicie nie na miejscu, wychodzi na to że faktycznie skrzywiona psychicznie jestem, nie dośc że zakupoholiczka to jeszcze się z tego cieszy ![]() rzy okazji pochwalę sie ze klikłam w czwartek nowy podkład/puder mineralny Clinique http://pl.strawberrynet.com/makeup/c...Id=11774#11774 W srode wieczorem nr 3 i 4 byly taniej bez opakowań kartonikowych ale nie mogłam się zdecydować na kolor i w czwartek został tylko nr 4 i to tylko 2 szt wiec kupiłam Teraz chyba jeszcze tego Shimmera BB kupię brązowego i ide na odwyk, od nowego roku przysluguja mi 2 kosmetyki z Tru w miesiacu i to tylko z promocji ![]() Dimiti dzieki za opinię Shimmerek fajny ale z pedzelkiem jeszcze fajniejszy bo wlasnie taki pędzelek teraz mi się przyda Edytowane przez dennyrose Czas edycji: 2009-12-13 o 14:33 |
|
|
|
|
#433 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to używasz brązowego jako bronzera a różu jako rozświetlacz czy jak? ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- a jeszcze mnie jedna rzecz zaintrygowała? gdzie ta paletka ma owe aplikatory ze zdjęcia? luzem jakoś? czy one tylko na zdjęciu??
|
|
|
#434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
takze schowane jakby w srodku rozu uzywam na szczyt kosci jako wlasnie taki rozswietlacz delikatny
|
|
|
#435 | |
|
PIP.
|
Cytat:
![]() teraz na te swiateczne jest -10%, wiec shimmer wyszedl za 55... a ja jeszcze wzielam z blyszczykiem mf chinskim, to juz w ogole sie niedlugo okaze, ze za darmo ten shimmer mam
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
! taniocha!
|
|
|
#437 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja szukam czegoś do tuszu żeby na błyszczyk sie załapać - no bo wtedy też będzie taniej ![]() choć drożej bo muszę drugą rzecz kupić ale i tak taniej
|
|
|
#438 |
|
Rozeznanie
|
tak poza tematem, korektor Forget It Biothermu, ostatni.
Ma super opinie na KWC, wiec takie maniaczki jak MY na pewno beda chcialy wyprobowac ![]() http://www.allegro.pl/item845720140_...l_kolor10.html |
|
|
|
#439 | |
|
PIP.
|
Cytat:
dokladnie
|
|
|
#441 |
|
Raczkowanie
|
Dobra,maseczki klikniete i blyszczykiem,bo przeciez skosne oczka mam
Zobaczymy jak dalej mi pojdzie jak kasa bedzie na paypalu![]() Tylko ze mialam juz nie robic zakupow,a wszystkie blyszczyki skonczyc i przerzucic sie na Clinique:P A wlasnie, czy na 3 kroki Clinique bywaja promocje czy kupowac butle w cenie regularnej?Moze ktoras sie orientuje
|
|
|
|
#442 | |
|
PIP.
|
tylko az strach ile juz wydalam przez to oszczedzanie
![]() Cytat:
|
|
|
#443 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chyba już go nie ma
|
|
#444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tuszu nie
Cytat:
Mnie Glorious w ogole nie uwiodl Za to Surrealist tak Cytat:
|
||
|
|
|
#445 | |
|
Wtajemniczenie
|
no i kliknęłam afrykańskie
jeszcze sie zastanowie czy płacić ale jak już kliknęłam.... to z pewnością i zapłacę ![]() nałóg posiadania cieni jest u mnie zgubny no ale paleta cieni YSL za 76 zł... grzech nie kupić ![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
![]() musze znów wyczaić jakieś 20 % w douglasie i kupić kolejny
|
|
|
#446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mialam |
|
|
|
|
#447 |
|
Zakorzenienie
|
dlatego ja tylko mysle o oszczedzaniu
|
|
#448 |
|
Wtajemniczenie
|
a jak działa ta maseczka?
http://pl.strawberrynet.com/skincare...231/?CatgId=19 sie nakłada - 10 minut i ścieramy czy to taka co sie maska robi? i o jakiej drugiej maseczce mówicie bo ja innej jakoś nie widze
|
|
#449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#450 |
|
Konto usunięte
|
http://pl.strawberrynet.com/skincare.../25231/#DETAIL
To nie jest maska a raczej scrub. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:48.

Szkoda pędzelka, obyś znalazła godnego następcę.

a, ze uzywam w sumie kremu koloryzujacego i na to blended, wiec musze dbac, zeby nic mi nie wyskoczylo i zeby mi sie skora nie przesluszyla
? w sumie nie wiadomo jak one na zywo wygladaja...ogolnie ciekawe, na zdjeciu wygladaja jak matowe. Gdyby byly takie rozswietlajace to moglabys ich tez uzywac jako rozswietlaczy na kosci policzkowe ( te dwa jasne odcienie), ale kolorki takie troche zwyczajne wedlug mnie sa

Za to Surrealist tak