|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: PRóBOWAć DO SKUTKU część IX "weterankowy finał"
velluto ja też mam taką nadzieję
|
#3182 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
To gdzie ta Konczitka, testuje??
|
|
|
#3183 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Nie zaglądałam od wczoraj wieczór a tu już dwie strony zapisane ![]() Ja po monitoringu no i pęcherzy nie ma (ale w zeszłym cyklu dopiero 14 dnia sie pojawiły a dzis mam 11 dc) i Edndo nie co ponad 3 mm więc licho ![]() Dostałam na poszerzenie Endo (z nadzieja że pęcherze się pojawią)Estreva Żel. Nie mam pojęcia co to ale zaraz biorę się za czytanie ulotki. Mam to wcierać w UDO dwa razy dziennie. Czy któraś z Was to może testowała na sobie ![]() Trzymajcie kciuki za moje Endi i Pęcherze. Jestem dobrej myśli jakoś tak w ogóle staram się o Tym nie myśleć W zeszłym cyklu było znacznie gorzej kładłam się i budziłam z myślą tylko o tym Teraz jest inaczej ale boje się że jednak sie podłamię przyszły tydzień będę wszytko wiedzieć czy Pęcherzyk pękł czy Owu była.Pomidora a u Ciebie OWU powinna się zbliżać dużymi krokami ?? ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- O ranyyyy to się naczytałam niepotrzebnie to robiłam ![]() ABSOLUTNIE NIE MOŻNA tego żelu wmasowywać w piersi ponieważ może wywołać raka! A wyczytałam tez na innych forach że kobiety to robią ponieważ powiększają sobie tym piersi. troszkę jestem przerażona ale lekarz zaleca ro do dzieła. Edytowane przez IlonaN2 Czas edycji: 2009-12-11 o 19:44 |
|
|
|
#3184 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Faktycznie endo masz słabe, kurcze a próbowałaś brać acard?
|
|
#3185 |
|
Zadomowienie
|
Nie nie brałam Acardu. Dostałam na to Endo ten żel Estreva podobno pomaga. Właśnie wmasowałam go w uda mam to robić dwa razy dziennie i w poniedziałek 15 kolejny monitor.
Jejku a tak mi dobrze szło z moim humorkiem a po tej ulotce czarł prysł. Oczywiście w całym Krakowie nie ma laków hormonalnych. Tzn czeraz juz wiem ze na Krynicznej jest apteka która wszytko ma, ale strasznie mnie drażni fakt że człowiek poddaje się leczeniu i nie może dostać leków. Szukając ovitrelle byłam w 3aptekach i do kolejnych 3o dzwoniłam Mam nadziej ze ten Esrteva powiększy mi to ENDO
|
|
|
|
#3186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3187 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tu jestem, dziewczynki wybaczcie że wcześniej się nie odezwałam ale byłam cały dzien z siostrą .... i własnie do niej się już zbieram a tempka spadła testu nie było ... jutyro przyjdzie @ ale ja pożeram wszystkie fluidki co by na świąteczny cykl się przydały )))))Zuziu gratuluję !!! ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- aaniutek(Ania, 30 lat) ~~~~~~~~~~~@ 29.08 Warszawa agabil1 (Agnieszka, 33lata)~~~~~~~ @ 06.12 Łódź starania zawieszone asia_stan (Asia, 36 lat)~~~~~~~~~~ @ 20.05 lubuskie Coralady (Nela28lat) ~~~~~~~~~~~ @ 27.11 Malopolska Darianna25 (Daria, 31 lat)~~~~~~~ @ 13.09 Croydon U.K. Dra (Daria, 23 lata)~~~~~~~~~~~~~ @ 10.12Wlkp edzia (Edyta 31lat)~~~~~~~~~~~~~~ @ 27.11 Kraków-Roma Falbala (Basia 26 lat)~~~~~~~~~~~~ @29.07 golgie ( 29 lat)~~~~~~~~~~~~ @11.11 Wrocław gragu (Grażyna, 29 lat) ~~~~~~~~~~ @ 01.03 IlonaN2 (Ilona, 27 lat) ~~~~~~~~~~~ @ 01.12 Kraków Jagda26 (Jagoda 26 lat)~~~~~~~~~~ @ 24.02 Jagooda_ (Ania, 26 lat)~~~~~~~~~@ 16.11 KBKatarynka (Kasia 25lata)~~~~~~~@ 26.07 Kasia23 (Kasia, 30 lat)~~~~~~~~~~~~@ 02.10 Świnoujście ka_ro_li_na (Karolina 24lata)~~~~~~@05.10 Konczita ( Dorota, 25 lata)~~~~~~~~ @ 16.11 Śląsk Malami82 (Agnieszka 28 lat)~~~~~~~@ 14.11 Melisanka (Ania, 23 lata)~~~~~~~~~ @ 31.01 Königsbach starania zawieszone Migavka (Joanna, 29 lat)~~~~~~~~~~@ 29.03 mazowsze Pomidora (Kasia, 26 lat)~~~~~~~~~~ @ 01.12 stokrotka_to_ja (Justyna, 25 lat)~~@ 27.09 Są dwie kreski II... obecnie: 9 Tarasia (Agata, 26 lat) ~~ t.p. 15.12.2009Nila Pomaranczka (Gosia, 27lat) t.p. 04.02.2010r ??? lub ??? Rybka82 (Iza, 27lat) t.p. 25.03.2010r ??? i ??? Madziwnia (Magda, 25lat) t.p. 27.03.2010 ??? lub ??? ania p (Anna, 27 lat) t.p. 15.04.2010r ??? lub ??? Olivka (Aneta, 25lat) t.p. 30.04.2010r. ??? lub ??? Dafreen (Anna, 33lata) t.p. 04.05.2010r. ??? lub ??? Kropka75 (Sylwia, 34lata) t.p. 18.05.2010r Natalia lub Daniel velluto (Agnieszka, 30lat) t.p. 30.05.2010r ??? lub ??? Laseczki brać się do roboty bo zastój mamy .... a co u Darianki ????
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3188 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
W Krakowie Mróz złapał i nawet mały snieg pada. zbieram się zaraz po reszce prezentów. Trochę już zaczynam myśleć o mojej Owu bo powinna nadejść w przyszłym tygodniu. Nie chce myśleć zbyt często ponieważ znowu będę się martwić a tego nie chce. grudzień jest Magiczny więc Wszytko będzie dobrze Prawda? Nie wiarygodne jest to że miejsce w które wsmarowuje Estreve mnie boli co podobno jest możliwe. Mam nadziej że moje Endo sie ruszy a pęcherze pięknie urosna no i pekna Do końca mojego cyklu (30dniowego) jeszce daleko. Ale jak przyjdzie mi testować to 30.12 Buziole poranne dla wszytkich WAS |
|
|
|
#3189 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jejku ale informacje!!!l! ZUZIU gratulacje.!!!! ))
|
|
#3190 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
Ja już po badaniach - ale mnie wnerwili... nikt nie wiedział co to za badanie 17 OHP ale w końcu się z nimi dogadałam i mi zrobili... normalnie aż się boję wyników... A i byliśmy po ten prezent dla chrześniaka (dzisiaj do niego jedziemy). W końcu TŻ wybrał dla niego samochód zdalnie sterowany - wiem że będą się dorośli Panowie nim bawić ale co zrobić - siła wyższa ![]() Ja dzisiaj tylko na chwilkę wpadła. Zaraz idę odgrzewać rosołek, posprzątam, umyję włosy i będę się szykowała na wyjazd. Jutro wracam więc już jutro się odezwę. Pozdrawiam i życzę Wam udanego weekendu
|
#3191 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ilonko u nas też pruszy sniezeki tak milusio było - poszłysmy na spacer do parku teraz zrobimy obiadek a później kino ![]() Masz racje grudzien to bardzoooo magiczny czas .... ![]() całuski kochana i wierze że się uda ! Cytat:
serduszkowata widze że kupiłaś prezent starszym panom hahaha fajne to jest !! udanego wyjazdu życzę
|
|
#3192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3193 |
|
Wtajemniczenie
|
Pomidora ja tez zycze wszystkiego naj,naj najlepszego i spełnienia marzeń i buziaczki
a ja w pt dostalam @ czyli jeszcze 1 @ w styczniu i staranka ![]() Konczita temp spadla ale ja trzymam kciuki ... kto wie co bedzie jutro
Edytowane przez Stokrotka81 Czas edycji: 2009-12-12 o 17:16 |
|
|
|
#3194 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dzieuszki
Dawno mnie tutaj nie było,ale staram si e na bieżąco Was podczytywać ![]() Dziewczyny mam nadzieję,że się żadna nie obrazi ale nie będę cytować żadnych wypowiedzi ponieważ o każdej ciepło myślę i za każda z osobna 3mam wpadłam tylko na chwilkę ponieważ muszę dokończyć pakowanie walizki i hulać się kąpać i spać ponieważ już jutro przylatuję do Polski ![]() Więc na razie się żegnam z Wami i lecę ![]() A i słyszałam,że strasznie zimno się zrobiło w Pl. a w Krakowie podobno śnieg spadł ![]() Życzę miłego wekendu |
|
|
|
#3195 | |||
|
kosmitka
|
Konczitko
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co u Was? Ja jestem padnięta, zaczął się wstęp do sesji i dzisiaj jestem po 3 zaliczeniach, ledwo żyję. Miłego wieczorka!
|
|
|
#3196 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
u nas pięknie prószy śnieg - prawie mamy święta!!! ![]() Cytat:
Stokrotko szybko zleci zobaczysz, a te Wasze kciuki chyba potrafią zdziałać cuda - nie puszczać ![]() Cytat:
edziu spokojnego lotu życzę i trzymam mocno kciuki !!!! aaaa racja u nas zaczyna się zima ![]() Cytat:
ancia widzę że u Ciebie system eliminacji studentów już aktywny .... oj mi zaczyna się za tydzień w niedziele egzamin termin "0" i zalka na prawach egzaminu tez w "0" mam nadzieje że jakoś to pójdzie - dość ciężkie przedmioty ale w tym tygodniu odstawiam pisanko pracy i zabieram sie za wkówanko
|
|
#3197 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Pomidora spóźnione życzenia urodzinowe, niech spełnią się Twoje marzenia Konczita proszę o zmianę na liście, przylazła @ 12.12 i tym sposobem rozpoczynamy 17 cykl starań , ale ten czas szybko płynie
|
|
#3198 | |
|
Zakorzenienie
|
aaniutek(Ania, 30 lat) ~~~~~~~~~~~@ 29.08 Warszawa agabil1 (Agnieszka, 33lata)~~~~~~~ @ 06.12 Łódź starania zawieszone asia_stan (Asia, 36 lat)~~~~~~~~~~ @ 20.05 lubuskie Coralady (Nela28lat) ~~~~~~~~~~~ @ 27.11 Malopolska Darianna25 (Daria, 31 lat)~~~~~~~ @ 13.09 Croydon U.K. Dra (Daria, 23 lata)~~~~~~~~~~~~~ @ 10.12Wlkp edzia (Edyta 31lat)~~~~~~~~~~~~~~ @ 27.11 Kraków-Roma Falbala (Basia 26 lat)~~~~~~~~~~~~ @29.07 golgie ( 29 lat)~~~~~~~~~~~~ @11.11 Wrocław gragu (Grażyna, 29 lat) ~~~~~~~~~~ @ 01.03 IlonaN2 (Ilona, 27 lat) ~~~~~~~~~~~ @ 01.12 Kraków Jagda26 (Jagoda 26 lat)~~~~~~~~~~ @ 24.02 Jagooda_ (Ania, 26 lat)~~~~~~~~~@ 12.12 KBKatarynka (Kasia 25lata)~~~~~~~@ 26.07 Kasia23 (Kasia, 30 lat)~~~~~~~~~~~~@ 02.10 Świnoujście ka_ro_li_na (Karolina 24lata)~~~~~~@05.10 Konczita ( Dorota, 25 lata)~~~~~~~~ @ 16.11 Śląsk Malami82 (Agnieszka 28 lat)~~~~~~~@ 14.11 Melisanka (Ania, 23 lata)~~~~~~~~~ @ 31.01 Königsbach starania zawieszone Migavka (Joanna, 29 lat)~~~~~~~~~~@ 29.03 mazowsze Pomidora (Kasia, 26 lat)~~~~~~~~~~ @ 01.12 stokrotka_to_ja (Justyna, 25 lat)~~@ 27.09 Są dwie kreski II... obecnie: 9 Tarasia (Agata, 26 lat) ~~ t.p. 15.12.2009Nila Pomaranczka (Gosia, 27lat) t.p. 04.02.2010r ??? lub ??? Rybka82 (Iza, 27lat) t.p. 25.03.2010r ??? i ??? Madziwnia (Magda, 25lat) t.p. 27.03.2010 ??? lub ??? ania p (Anna, 27 lat) t.p. 15.04.2010r ??? lub ??? Olivka (Aneta, 25lat) t.p. 30.04.2010r. ??? lub ??? Dafreen (Anna, 33lata) t.p. 04.05.2010r. ??? lub ??? Kropka75 (Sylwia, 34lata) t.p. 18.05.2010r Natalia lub Daniel velluto (Agnieszka, 30lat) t.p. 30.05.2010r ??? lub ??? ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
|
|
#3199 |
|
Raczkowanie
|
witajcie kochane, tak rzadko do was zaglądam że już chyba nie nadrobię czytania waszych postów, bo już tyle naskrobałyście
)))U mnie dobre wieści, dzidzia pięknie rośnie, oto ono w 10 tyg. Pani doktor na wczorajszym USG powiedziała że dzieciątko ma "coś" między nóżkami i podobno to siusiaczek zostawiam wam mnóstwo ciepłych fluidków :
Dzieci nie odchodzą,zmieniają tylko datę swojego przyjścia. Aniołek* 1,07,2009 wykres: : http://28dni.pl/ka_ro_li_na/wykresy/2009-10-05 http://www.suwaczki.com/tickers/85993e3kruop47uw.png Edytowane przez ka_ro_li_na Czas edycji: 2009-12-13 o 12:14 |
|
|
|
#3200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- ale dzisiaj cisza .... ja myślałam o ubraniu choinki ale własnie zanjomi dzwonili i na kawę zapraszają odmówić nie można więc dzisiaj dzień wyjazdowy ....aaa ostatnio kupiłam przyprawe do kawy i deserów z kamisa jest super - polecam megaaa zapach świąt !!!
|
|
#3201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nadal trzymam i
|
|
|
|
|
#3202 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jestem pod wrażenie zdjęć z usg , nie wiedziałam że na takim etapie wszystko tak dokładnie widać. Gratuluje synka ![]() Cytat:
a my zaraz wybieramy się do rodziców na niedzielny obiad, więc dzisiaj sobie poleniuchuję .
|
|
#3203 |
|
Wtajemniczenie
|
Konczitko to ja dalej tak cichutko
Karolina gratuluje dzidziolka
|
#3204 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja dziś odpoczywam z mężulkiem który znowu upiekł ciasto tym razem kokosowe ![]() Morele i inne pestki jadam na co dzień a nie wiedziałam że mogą polepszyć Endo a tu proszę. Winki czerwone pijam ale nie lubię wytrawnego no może sie przekonam.dzis trzeci dzień jak smaluje udo ESTREVĄ i jutro idę do lekarza mam nadziej ze na usg zobacze DUZE endo. Boli mnie ta noga którą smaruje tym żelem podobno to się zdarza ale trzeba powiedić o tym lekarzowi. Jajniki tez zaczełam odczówać mam nadziej że to z powodu pieknie rosnących pecherzyków Tak miałm w zeszłym cyklu koło 13 dnia zaczeóły rosnąć a 18 miałam owu. No nic zobaczymy co i jak jutro na USG. przyszły tydzień będzie rozstrzygający o tym cyklu. A potem to juz tylko czekanie na @ mam tylko nadziej że nie będe się tak denerwować jak w zeszłym miesiącu. Pomidorka a jak u Ciebie? choroba przezła? |
|
|
|
|
#3205 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a endo urosnie jak trzeba i pecherzyki tez beda piekne dorodne i obyś na tą @ dluuugo sie nie doczekala
|
|
#3206 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny - wróciłam
![]() Wyjazd się udał. Było bardzo fajnie a teraz zasypiam na siedząco. Mały bardzo się ucieszył i nawet się bawił. Szybko nauczył się nim sterować - mądre dziecko ![]() Cytat:
17 OHP inaczej zwane 17 OH Progesteronu (17-hydroksyprogesteron) i jest to hormon kory nadnerczy. Pomiary stężenia tego hormonu stosuje się w diagnostyce chorób nadnerczy. A że ja miałam kiedyś zapalenie nerek oraz piasek w nerkach i ciągle mnie łapią kolki nerkowe to badanie było bardzo potrzebne. Po za tym przy PCO należy oznaczyć męskie hormony wytwarzane prze nadnercze na początku cyklu (najlepiej 3dc).
|
|
#3207 | |||
|
kosmitka
|
Cytat:
, zobaczymy, co dalej . Jest tego dużo więcej niż na ekonomii. Ale faaajnie się uczyć.To co, trzymam dalej Cytat:
![]() Cytat:
. I jak wynik, w porządku wszystko?U mnie dzisiaj przylazła małpa. Pewnie więc w piątek lub poniedziałek będzie hsg.
|
|
|
#3208 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3209 |
|
kosmitka
|
No akurat małpa była do przewidzenia
, a hsg musi być dobrze!
|
|
#3210 |
|
Raczkowanie
|
na pewno będzie dobrze, innej opcji nie ma!!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.

Staranka trwają, odchudzanie w trakcie...
Już 28 cykle staramy się o dzidziusia 

więc licho 

Oby to przeczucie było proroctwem 

. I jak wynik, w porządku wszystko?