|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2851 |
Raczkowanie
|
Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY
pika87 ciesze się że zauważyłaś różnice po 1 użyciu maseczki
![]() krem No-Scar ze slimaka jest tez dobry, po nałożeniu na twarz trzaba go wmasowywać przez kilka min żeby były lepsze efekty ![]()
![]() |
#2852 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2853 |
Raczkowanie
|
Ja zaczęłam stosować maseczkę z aspiryny od jakiś dwóch tygodni(2 razy w tyg) i punktowo na pryszcze.Ale słyszałam że stosując tą maseczkę powinno używać się filtrów..chyba będę musiała sobie zakupić ale na razie nie mam pieniążków;/ mam nadzieje że nie nabawię się przebarwień;/ albo może na razie będę stosowała maseczkę drożdżową i z glinki i dopiero jak zakupię filtr to powrócę do tej aspirynowej? jak myślicie???
![]() Myślicie że na blizny i przebarwienia potrądzikowe dobry będzie contratubex? Mam w domu ,a nie mam pieniążków na razie na inne specyfiki:/ Edytowane przez littlelady18 Czas edycji: 2009-12-04 o 10:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2854 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2855 |
Zakorzenienie
|
Contratubex podobno sprawdza się świetnie przy bliznach pooperacyjnych itp. a takie przebarwienia, blizny potrądzikowe leczy niezbyt dobrze. Gdzieś czytałam, że te miejsca na twarzy stawały się ciemniejsze i ogólnie twarz wyglądała gorzej po stosowaniu tej maści więc chyba nie warto.
Jak nie masz pieniążków na filtry to polecam właśnie tonik z cytryny, możesz nawet raz dziennie tylko na noc stosować - fajnie rozjaśnia. Przy maseczce aspirynowej filtry sa niezbędne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2856 |
Raczkowanie
|
Dziękuję bardzo za odpowiedź.
![]() ![]() No cóż czego się nie robi dla poprawy swojej skóry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2857 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Littlelady18.. Co do tej cebuli to pisał ktoś w tym wątku, że na początku może wysypać. Tzn. "wychodzi wszystko co złe". Po czasie jednak to znika i buzia robi sie na prawdę ładna, a syfki wyskakują tylko czasami. sama nie próbowałam jeszcze, ale zamierzam.. Wytrzymaj. ![]() ![]() A jak zrobić tą maseczkę z Kopiryny? I na co ona pomaga.? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2858 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Tak czytam co tu piszecie i doszłam do wniosku , że i ja zdradzę mój zloty środek ;D Zawsze używałam żelu do mycia twarzy, lecz ten bardzo wysuszał mi skórę wokół ust .. wyglądałam jakbym zjadła pół kilo pączków i nie strzepała lukru z twarzy. Niezbyt estetycznie:/ Byłam w Rossmannie i kupiłam krem Perfecta No Problem gruszka+potas+ mikroperły matujące/ 50 ml za 10,49 zł aktualnie. Ze względu na to, że strefa T okropnie mi się świeciła (oprócz pryszczy na całej twarzy) krem niewiele pomagał .. - odstawiłam na bok i leżał kilka miesięcy .. Czytałam wiele wątków na ten temat .. 'jak pozbyć się niedoskonałości' i odkryłam puder propolisowy.. postanowiłam spróbować .. poszłam do apteki i kupiłam 3% puder leczniczy Propolisan. Nakładałam na oczyszczoną twarz , lecz niestety puder nie trzymał się skóry. Nie wiedziałam co robić .. wszystko leży a efektu brak :/ Kolejna wizyta w Rossmannie - tym razem kupilam plyn do demakijażu ziaja (uniwersalny) - ok 3 zł. Niestety nie zmywa dokladnie makijażu , ale nie pozostawia tłustej warstwy ;D Bardzo dobrze nawilża ;D Od tego czasu robię niesamowitego mixa.. Na oczyszczoną twarz - płyn do demakijażu (jako tonik nawilżający ;D ), na to pędzelkiem opylam twarz pudrem propolisowym (teraz się trzyma , bo skóra jest nawilżona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2859 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=nikaczekolada;15710 026]Hej
![]() Tak czytam co tu piszecie i doszłam do wniosku , że i ja zdradzę mój zloty środek ;D(...) Sposób brzmi podejrzanie ![]() ![]() ![]() ![]() Co do tej cebuli to też wyczytałam ze jest wysyp najpierw ale naprawde mialam taki wysyp jak nigdy,nawet po bratku nie miałam tak ,więc odstawiłam,wolę pić na oczyszczanie bratka,do tego stosuję punktowo olejek tea tree( ale trzeba uważać żeby nie podrażnić) w jednym z wątków na wizażu("sposoby na bycie naj") wyczytalam o piciu soku z brzozy na poprawę cery,więc dzisiaj skoczę po niego do apteki bo widzialam go tam ![]() Do tego od niedawna uskuteczniam ![]() i raz na jakiś czas na noc smaruje twarz oliwa z oliwek extra virgin plus olejek rycynowy i to świetnie nawilża twarz. staram się jeść warzywa i owoce i jem chleb razowy.uważam że dieta jest NAJWAŻNIEJSZA.Jednak nie ma skutecznej dla każdego.Obserwujmy swój organizm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2860 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2861 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=littlelady18;157111 22]
Cytat:
![]() ![]() no i DIETA zauważyłam po niej duzą różnicę wiec zwracam uwagę na to co jem i poświecam sie na przygotowywanie urozmaiconych posiłków oliwy i oleju na twarz nie stosowała..jeszcze ![]()
![]() Edytowane przez oczko1205 Czas edycji: 2009-12-07 o 11:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2862 |
Przyczajenie
|
Oj to ja chyba jednak nie spróbuje tej cebulki, jeszcze mnie wysypie na samego sylwestra
![]() ![]() A pije lub smaruje sie ktoras z Was sokiem czy jakimiś produktami z aloesu..? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2863 |
Raczkowanie
|
Niestety nie mam aloesu(jako roślinki w dom) ale za to mam sok z aloesu 100% i też fajnie działa,czasem stosuję na wypryski,ale trzeba uważać bo jak za duzo się nakłada to wysusza.
Ciągle jestem na drodze szukania super sposobu który by wyleczył mój trądzik i przymierzam się do zakupu czegoś z BU ale jakoś pieniązki mi się ciągle rozpływają no i muszę poczekać.Ale tak szczerze to nie wiem co zakupić.Przeczytałam cały wątek Biochemii i mam dylemat ![]() Właśnie piję sok z brzozy i...smak jest naprawdę nieciekawy delikatnie mówiąć ![]() Edytowane przez littlelady18 Czas edycji: 2009-12-08 o 10:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2864 |
BAN stały
|
Jeśli nie smakuje Wam sam bratek, to polecam herbatki Herbapol Nawilżanie albo Vitax Receptury Natury. Są naprawdę smaczne, a dodatkowo zawierają wiele innych skłaników, np. skrzyp, cynk, pokrzywę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2865 |
Raczkowanie
|
A co myślicie o olejku wiesiołka i z ogórecznika?
Z tego co wiem to reguluje hormony.Poczytam coś o tym więcej i chyba zakupię ![]() Z sokiem z brzozy dam spokój bo jest okropny wolę ziółka ![]() Edytowane przez littlelady18 Czas edycji: 2009-12-08 o 12:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2866 |
Przyczajenie
|
Ja słyszałam tylko o tabletkach z wiesiołka, że podobno bardzo dobre
![]() A wiesz może na co dokładnie pomaga ten olejek.? (zaskórniki, plamki potradzikowe czy ropne krostki.?) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2867 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
soku z brzozy nigdy nie piłam, niedawno był na promocji w carfurze(?) mialam sprobować ale za duzo pije ziólek i rożności i wole nie przesadzac co by nie zaszkodzic nadmiarem wspomagaczy, moze kiedys wypróbuje jego smak ale o nie wiem na co wpływa sok z brzozy? No własnie na co działa ten sok? Cytat:
Kapsułki z Biogal z olejkiem z wiesiołka uzywam pod algi albo jak robie masaz twarzy to ich uzywam, kosztują 10 za 48 szt a starczaja na bardzo długo, ucinam ogonek i smaruje twarz i szyje olejkiem
![]() |
![]() |
#2868 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2869 |
Raczkowanie
|
Czy maseczka z drożdży rozjaśnia cerę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2870 |
Raczkowanie
|
ten olej w kapsułkach nie jest gęsty, nadaje sie do większości cer, tłustych i mieszanych także z tego co wiem. Nie zapycha mojej skóry, zresztą nie używam go codziennie tylko czasami pod maski lub do masażu twarzy, świetny produkt
Stosuje maske z drożdży co drugi dzień iod dłuższego czasu i nie zauważyłam żeby rozjaśniła mi maseczka cerę
![]() |
#2871 |
Zakorzenienie
|
Fajnie rozjaśnia cerę tonik z cytryny albo przemywanie twarzy samym świerzo wyciśniętym sokiem z cytryny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2872 |
Raczkowanie
|
Tak, wiem. A czy jest coś jeszcze oprócz cytryny i ogórka?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2873 |
Raczkowanie
|
Sok z brzozy o ile dobrze się orientuje oczyszcza jelita przez co wpływa na poprawę stanu skóry.Fakt po wypiciu pierwszego dnia po upływie kilkunastu minut kibelek był mój
![]() ale następnego dnia już tak nie było ![]() dzisiaj zamierzam zakupić olej z ogórecznika i olejek z wiesiołka Przemyłam sobie dzisiaj twarz sokiem z ogórka(całkiem fajne uczucie odświeżenia)Ciekawe czy na dłuższa metę rozjaśniłby przebarwienia Mam wrażenie że po toniku z cytryny powyskakiwały mi krostki ![]() a tak fajnie rozjaśniał cerę...może będę stosowała tylko na przebarwienia? Kurcze ciągle się zastanawiam nad tymi filtrami.. czy warto zakupić? ale z drugiej strony znaleźć teraz odpowiedni..Chyba poczekam do wiosny z tym. przymierzam się do zakupu błękitnej glinki krymskiej czekam aż będa mieli w sprzedaży na oficjalnej stronie (benta.pl) ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Wkurzam się bo miesiąc temu doprowadziłam swoja skórę do naprawdę dobrego stanu(zasługa picia bratka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2874 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja dzis kupiłam kolejne opakowanie oleju z ogoecznika w kapsułkach Biogal jesli mowa o filtrach to powinno sie je stosowac cały rok, nie tylko w lecie! Więc nie zastanawiaj sie do wiosny tylko leć po tubke kremu z filtrem!! No masz racje po imprezie kiepsko wygląda skóra, no ale coś za coś niestety
![]() |
![]() |
#2875 |
Zakorzenienie
|
Moje sposoby:
1. Wsypuję do kubka stołową łyżkę płatków owsianych zalewam przegotowaną lub mineralną wodą i zostawiam na noc żeby się "przemokły" i zrobiły miękkie te płatki. Rano biorę na wacik tą zawiesinę i przemywam twarz tak jak tonikiem. Wyrównuje pH(a to bardzo ważne) i te grudki płatków złuszczają zrogowaciały naskórek trochę jak peeling. 2. Raz na jakiś czas robię maseczkę z drożdży. Jest świetna i kosmetyczka u której byłam bardzo polecała właśnie ten domowy sposób. 3. Zauważyłam że jeśli myję twarz nie zwykłą kranówą ale mineralną to moja cera się poprawia. No ale trzeba mieć dużo mineralnej ![]() 4. Wszystkie kosmetyki z dodatkiem aloesu działają na cerę uspokajająco i bardzo dobrze. Jest pełno żelów oczyszczających, peelingów, maseczek, toników z dodatkiem aloesu. Naturalny sok wyciśnięty z liścia aloesu i zmieszany z wodą też doskonale działa jako tonik. Ogólnie moim zdaniem im mniej tych sztucznych kosmetyków opartych na chemii, a także na co dzień jakichś podkładów, baz i pudrów tym lepiej moja skóra się "zachowuje" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2876 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nie mam aloesu w domu bo spróbowałabym naturalnego soku z liscia aloesu moze byłby lepszy
![]() |
![]() |
#2877 |
Zakorzenienie
|
myślę że aloes można dostać w niektórych kwiaciarniach chociaż nie jestem pewna...ja miałam ułatwione zadanie bo od zawsze był w domu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2878 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
poszukuje aloesu takiego nie naszpikowanego niczym
![]() |
![]() |
#2879 |
Zakorzenienie
|
No to jak już w końcu uda Wam się ten aloes skądś wytrzasnąć to znalazłam coś takiego
![]() "Napar aloesowy Liść aloesu myje się, osusza i przechowuje w lodówce 7-10 dni. Następnie usuwa się brzeżne kolce, kroi na drobne kawałki, wkłada do termosu, dodaje po łyżeczce liści szałwii i kwiatów nagietka (lub liści babki lancetowatej), zalewa 1,5 szklanki wrzącej wody. Następnie zakręca się termos i pozostawia na godzinę. Napar stosuje się do płukania jamy ustnej i gardła, przemywania przewodów nosa, tamponowania, okładów na wrzody i rany. Tonik Do 100 g liści przygotowanych jak poprzednio i pociętych na kawałki wlać 100 ml wody, zmiksować, po czym dodać 150 ml gliceryny i sok z jednej cytryny, ponownie miksować i pozostawić na 24 godz. Następnie oddzielić miazgę roślinną na gęstym sitku, a płyn przelać do ciemnej butelki i przechowywać w lodówce. Stosować do cery nadmiernie przetłuszczającej się." Tzw. medycyna naturalna stosowana też w kosmetyce. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2880 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie.
Mam problemy z przebarwieniami po trądziku (takie kropeczki czarne) i zastanawiam się nad zrobieniem sobie maseczki drożdżowej. Czy ona pomoze na te przebarwienia? Czy do to maseczki moge użyć spożywcze drożdze? Jeżeli nie, to gdzie kupić takie do maseczki? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:37.