|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Poprawiamy maturę w maju 2009 :)
AAaaa ale jestem happy
![]() ![]() ![]() ![]() Jutro ma nam powiedzieć w jaki sposób poprawić i będzie też nowy temat. W ogóle to sprawdzali jakby to było końcowe zaliczenie ![]() Byliśmy w dwóch salach, kazali nam wyjść i siedzieli tam chyba z pół godziny,na dodatek sobie pizze zamówili ![]() aż mi się jutro chce iść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Deborah Gratuluję 5 ![]() Jak się wyrażasz o swoich wykładowcach?! ![]() Nebya Odezwij się ![]()
![]() |
![]() |
#4293 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez aanik Czas edycji: 2010-08-01 o 11:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4294 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też mam tak ostatnio. Jestem strasznie przemęczona i jak wstaje rano to marzy mi się żyby znowu się położyc . Na uczelni jestem nieprzytomna i marze o powrocie do domu . W drodze do domu normalnie zasypiam i jak wróce do domu , zjem obiad to kimam 1-2h(w zależności o której wróce) . Później jestem wyspana i pełna życia(w sumie to zawsze wieczorem tak mam) . Zasypiam tez po 24 bo inaczej nie umiem i tak w kółko . Wydaje mi się , że ta pogoda robi swoje , no i to ciągle zabieganie i praca umysłowa ![]() ![]() ![]() ![]() Deborah gratulacje 5 ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4295 |
Zakorzenienie
|
Ja nie czuję się przemęczona, bo niby czym miałabym się zmęczyć
![]() ![]() Ale trochę przygnębiająco działa na mnie ta pora roku. Ok. 16 robi się ciemno, no i jest tak jakoś... smutno ![]() Jutro mam to kolokwium z mikro. Nie uczę się, powtórzyłam definicje i prawa, zrobiłam jedno zadanie na chybił-trafił, wyszedł mi dobry wynik, więc... umiem ![]() ![]() ![]() ![]() A w niedzielę mam 4 wykłady, od 8 do 18.50 ![]() ![]() ![]() ![]()
podpis zawierał niedozwolone treści - usunięty przez administrację forum Edytowane przez Nija_ Czas edycji: 2009-12-04 o 14:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4296 |
Wtajemniczenie
|
![]() Przepraszam, że się nie odzywam, ale prawdę mówiąc ciężko mi się odezwać jakoś. Trochę kiepsko się czuję fizycznie ( ta noga mi chyba niedługo odpadnie ![]() Eh, jestem już po zdjęciu szwów ( miało nie boleć! ![]() ![]() Co do spraw uczelnianych, wczoraj moja mama wysłała do dziekana wszystkie dokumenty, które sobie zażyczył, teraz pozostaje mi tylko czekać na jego decyzję, bo to czy dostanę urlop zdrowotny też nie jest jeszcze pewne. Mam nadzieję, że dostanę, bo trzecia rekrutacja na medycynę jest ponad moje siły. Z jednej strony wiem, że nie miałam wyboru- musiałam zostać w domu, ale z drugiej cały czas się zastanawiam, czy gdybym się mocno postarała to czy nie dałabym rady wrócić na studia ![]() Lekarz ostatnio nie pozostawił mi złudzeń, mówiąc, że on nie wierzy że dałabym radę, ale ja ciągle nie jestem przekonana. I tak o tym myślę niepotrzebnie, bo sama się tym dołuję. Nie wiem czy będę pisać tu często czy też nie, bo prawdę mówiąc ciężko mi kiedy czytam o Waszych studiach- wiem, wiem okropne to jest, nawet nie wiem czy to zazdrość czy co, wstydzę się tego trochę. Z resztą wiem, że teraz jestem monotematyczna bardzo więc chyba nie ma sensu zanudzanie Was tutaj takimi rzeczami, bo po prostu głupio mi pisać cały czas o tym samym. Człowiek starsznie gorzknieje w chorobie ![]() Niemniej jednak często czytam Wasze posty i cieszę się, że u Was wszystko ok. Wyobrażam sobie, że jesteście zmęczone, ale dziewczyny naprawdę ja wiele bym dała żeby teraz mieć taki powód zmęczenia. Pozdrawiam serdecznie ![]()
![]() |
#4297 |
Zadomowienie
|
Nebya dobrze, że napisałaś
![]()
![]() |
![]() |
#4298 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeśli lekarz stwierdził, że nie powinnaś wracać na studia, to pewnie ma powody. Szczególnie, że z tego co pisałaś spędzałaś dużo czasu na uczelni i musiałaś się sporo przemieszczać. To nie są studia pt 1,5h dziennie na uczelni ![]() I pytałaś może na tym forum o odszkodowanie za uszczerbek na zdrowiu? Deborah, gratuluję 5 ![]() ![]() Nam "Hitler" zrobił z konstytuty jednak ustne koło ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4299 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() W związku z tym odszkodowaniem uruchomiłam jeden kontakt (zupełnie zapomniałam, że koleżanka koleżanki jest po prawie). Właściwie to dowiedziałam się tyle, że warto domagać się tego odszkodowania, ale ona też nie była mi dokładnie w stanie powiedzieć na jakich zasadach mam to zrobić. Powiedziała, że postara się dowiedzieć, ale ja wiem, że to bardzo zajęta osoba i chyba napiszę też na tym forum- może ktoś będzie bardziej zorientowany w temacie. I tak w tej chwili jeszcze nie składałabym wniosku o odszkodowanie, bo jeśli to zrobię to dopiero po drugiej operacji ( a może nawet dopiero po rehabilitacji). Lekarz tak stwierdził, to prawda, ale ja jak zwykle muszę sobie problemy stwarzać, bo ( zabrzmi to przewrotnie) nie wierze lekarzom tak w 100%. Nie chodzi o poprawność diagnozy, ale o to, że wiecie- każdy uważa, że jego specjalność jest najważniejsza i schorzenie pod nią podpadające jest najcięższe. Nie twierdzę, że w moim przypadku akurat tak nie jest ( lekarzem jeszcze nie jestem, więc nie wiem), ale mam takie dziwne przeczucie, że dałabym radę wrócić na te studia. Ale też z drugiej strony, może i bym wróciła i nadrobiła wszystko, ale z jakim skutkiem zdrowotnym ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4300 |
Zadomowienie
|
Hmm skoro jesteś przekonana, że dałabyś radę, to może skonsultuj to z innym specjalistą, jeśli jest taka możliwość? Zapomniałam, że ten przecież uczy się na Twoim przypadku i to mogą być jego powody
![]() Twoja koleżanka mogła się nie orientować w kwestii odszkodowania, bo w zasadzie prawnicy są jak lekarze - każdy ma swoją wąską specjalizację. Skoro już wiadomo, że są jakieś szanse w Twojej sprawie, to teraz najlepiej byłoby znaleźć prawnika który zajmuje się takimi sprawami. Może ta koleżanka mogłaby Ci kogoś polecić, a jak nie to zostaje np to forum. Trzymam kciuki żeby wszystko się ułożyło ![]()
![]() |
#4301 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chciałabym wrócić, bo myślę, że dałabym radę z nauką gdybym się zawzięła ( wcześniej o tym nawet nie myślałam bo po lekach nie mogłam się w ogóle uczyć). Pozostaje jeszcze kwestia poruszania się... no i schody- najgorsze co może być. Eh, nie wiem już sama, naukę raczej bym ogarnęła, ale poruszanie się - nie wiem. Tak na dobrą sprawę to w szpitalu moim przypadkiem zajmowało się czterech specjalistów... następną kontrol mam u lekarza, który mnie operował- on chyba będzie najbardziej wiarygodny, jego zapytam co o tym wszystkim myśli. Wiem, że prawnicy też mają swoje specjalizacje, akurat moja koleżanka nie zajmuje się takimi sprawami, ale wiem, że jeśli obiecała pomóc to pomoże- z tym, że nie będzie to tak od razu. Napiszę chyba też na tym forum prawników. Całą tą sprawą zajmę się później, ale nie zaszkodzi zorientować się wcześniej jak w ogóle to zrobic.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4302 |
Zakorzenienie
|
Jestem strasznie zmęczona po dwóch dniach zajęć od 8 do 19
![]() Zaraz przeczytam co napisałyście ![]() Zaliczyłam ćwiczenia z mikroekonomii na 4 (kolokwium źle mi poszło, ale miałam dużo punktów z kartkówek i kilka plusów z aktywności). Mam pierwszy wpis na karcie zaliczeniowej i w indeksie ![]() Wiele osób zaliczyło "na styk" czyli na 3, a kilka ma poprawkę.
podpis zawierał niedozwolone treści - usunięty przez administrację forum Edytowane przez Nija_ Czas edycji: 2009-12-06 o 22:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4303 |
Zakorzenienie
|
Nebya Mogę się tylko domyślać jak się czujesz, ale moim zdaniem powinnaś się teraz skupić na swoim zdrowiu. Medycynę możesz zacząć znowu w październiku, już w o wiele lepszym stanie zdrowia, po rehabilitacji. Będziesz mogła skupić się tylko na nauce. Wiem, że szkoda tego roku, ale gdybyś przez uczelnię zaniedbała zdrowie, to konsekwencje możesz ponosić przez wiele lat
![]() Wiem, że na pewno jest Ci ciężko jak czytasz o naszych studiach, ale jak tylko będziesz chciała, pisz ![]() ![]() Strasznie przygnębiająca jest ta pogoda ![]()
![]() |
#4304 |
Zadomowienie
|
W przeciwieństwie do tego emotikona
![]() ![]() ![]() ![]() Odespałam troche, strzeliłam sobie kawke i może nawet zrobie angielski, bo semestr się skończy, a my się za nauke nie zabierzemy ![]() ![]() Stąd prośba do tych co ściągają/oglądają te amerykańskie seriale na necie o jakąś wskazówke gdzie można to znaleźć. Nija Ty oglądasz House'a, to może się orientujesz? Serial się zwie Damages (Pl - Układy, powinno być przetłumaczone Odszkodowania, ale pewnie lepiej tak Polsatowi brzmiało ![]()
![]() |
#4305 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam jutro koło z makro a jeszcze nie zaczęłam się uczyć .. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4306 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja z amerykańskimi serialami jestem strasznie zapóźniona. Kiedyś oglądałam Ally McBeal, ostatnio Seks w Wielkim Mieście i chyba na tym koniec ![]()
Just when you think the world is going nowhere Just when you almost gave up on your dreams They take you by the hand And show you that you can There're no boundaries... Edytowane przez Choomik Czas edycji: 2009-12-08 o 16:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4307 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dużo o tym myślę i muszę napisać, że chyba masz racje- kto by chciał utykać do końca życia? ( albo jeszcze coś gorszego). A moja kochana medycyna musi poczekać. Mam tylko nadzieję, że dziekan się nade mną zlituje i da mi urlop. Postaram się od czasu do czasu coś tam naskrobać ![]() Choomik sprawdź jeszcze ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠ ![]()
![]() |
![]() |
#4308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U Was też tak dużo nauki? W ogóle to bardzo szybko zleciało ![]() Nie wiem jak to wszystko ogarnąć. Najgorszy rysunek i geometria. ![]() Teraz właśnie robię wszystkie formatki,bo chcę oddać w czwartek wszystkie rysunki. Po wykładzie jadę do domu a tam czeka mnie zadanie na projektowanie. We wcześniej wspominanym pudle mam wydzielić łazienkę, pokój, sypialnię i kuchnię.Dopasować to do skali człowieka i takie tam.... Muszę też narysować kilka rysunków i we wtorek lub środę iść to tego dziada na konsultacje. W następny czwartek mamy przegląd rysunków.Na szczęście kolega uspokoił mnie i powiedział, że na koniec i tak zawsze stawiają lepsze stopnie ![]() 21.12 mam kolosa z materiałoznawstwa, we wtorek z angola. A dzisiaj miałam z geometrii, nawet nie liczę na 3 ![]() Przez te 4 dni w domu planuję posiedzieć nad tymi wszystkimi rysunkami i wyuczyć się, mam tylko nadzieje,że przed świętami nie zrobi tej poprawy. Zamiast 24h to przydałoby mi się jeszcze 48h ![]() Miłego wieczorku, ja jutro nie mam zajęć, więc postaram się wykorzystać maksymalnie dzisiejszy wieczór. A jutro planujemy z koleżanką połazić po sklepach. Białystok jest piękny taką porą, wszędzie przepiękne ozdoby ![]() Jak będę miała czas to wstawię Wam zdjęcie Placu Kościuszki z szopką,prawdziwym osiołkiem i dwiema owieczkami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4309 |
Zadomowienie
|
Ja miałam dziś koło z makro i zabrakło mi 2pkt . Ale facet powiedział , że zrobi poprawę i to koło nie będzie się liczyć jeśli ktoś nie zaliczył lub jest nieusatysfakcjonowany oceną
![]() ![]() Musze na sobotę napisać prezentację z konstytucyjnego , nauczyc się na 2 mega koła a jeszcze nie zaczęłam .. jestem wkurzona na maksa , bo koła będą naprawde trudne . Z międzynarodowego 2 konwencje na pamięć , bo będzie koło z lukami i trzeba wpisać odpowiednie słowo i musi być identyczne jak w konwencji ![]() Sesja już naprawde blisko , 12 (chyba) egzaminów + zaliczenia a ja nie mam ani siły ani chęci .. Zleciało b.szybko , a semestr letni już wogóle zleci .. Eh nawet boje się myśleć jak ja to wszystko ogarnę .. no ale trzeba być dobrej myśli .
![]() |
![]() |
#4310 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() O matko ![]() Cytat:
![]() Sesję mam od 25 stycznia do 7 lutego. Mam nadzieję, że nie będę miała żadnych poprawek i wszystko pięknie zaliczę ![]() Zamówiłam sobie rowerek stacjonarny ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Przychodzi pijany student na egzamin z matematyki i pyta profesora, czy może pisac z innymi. Profesor niezbyt zadowolony z jego stanu po długich błaganiach zgadza się. Wszyscy gotowi do pisania i pada pierwsze zadanie: -Proszę narysowac sinusoidę! Wszyskim to nie wychodzi tak jak powinno, profesor podchodzi do pijanego studenta i widzi piękną sinusoidę: -No wspaniale, jestem pod wrażeniem. A student na to: -Spokojnie, to dopiero układ współrzędnych! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4311 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dostałam urlop- normalnie kamień z serca. Teraz już będę spokojniejsza.
![]() |
#4312 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ze zdrowiem będzie też dobrze ![]() ![]() Sprzątamy mieszkanie ze współlokatorką, póżniej idę na zakupy, a wieczorem oglądam "Amerykańskie ciacho" i odpoczywam ![]() Nie wiem jak Wy ale ja już czuję styczeń i zaliczenia, będzie jazda ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4313 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4314 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, co się z Wami dzieje
![]() Przyszłam się pochwalić ![]() ![]() Teraz mam jeszcze większą motywację do nauki ![]()
![]() |
#4315 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Just when you think the world is going nowhere Just when you almost gave up on your dreams They take you by the hand And show you that you can There're no boundaries... Edytowane przez Choomik Czas edycji: 2009-12-13 o 18:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Musiałam się pochwalić ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4317 |
Zadomowienie
|
Nija gratuluję , widzę świetnie sobie radzisz na studiach
![]() ![]() Ogólnie jestem strasznie znudzona tym kierunkiem (MSG) , tylko rzucić w cholerę . Eh sama nie wiem . Zaniedbuje przez to moje prawo . Nie mam na nic czasu ani chęci , nie wspomnę już o tym jak będzie wyglądać moja sesja .. Z drugiej strony głupio tak rzucić , bo może następny rok będzie ciekawszy , a poza tym ten drugi kierunek jest mi bardzo potrzebny . oh jakie to życie jest trudne ![]() No i mam teraz koło z matmy pochodne i całki i musze mieć 50% a kompletnie nic nie rozumiem . Nie wiem jak ja mam to zaliczyć , jakiś horror . Może któraś z Was cokolwiek wie na ten temat? Na prawie miałam w sobotę koło z konstytucyjnego (zawaliłam prawdopodobnie , bo się nieuczyłam) , koło z międzynarodowego (chyba jakoś poszło ale pewnie szału nie będzie , bo też się nie uczyłam) no i prezentowałam moją pracę z konstytucyjnego i pan mnie pochwalił i postawił 4+ (a to raczej nie jest w jego zwyczaju ![]() ![]() Nie mogę się juz doczekać 22.12 - ostatni raz pójdę na koło z makro i wolneeeee.. Pewnie będe siedzieć nad ksiązkami , ale przynajmniej nie będę musiała jeździc do sopotu na zajęcia . Bo to chyba jest jedną z najgorszych rzeczy w tych studiach - dojazdy .. (zaraz po nudzie i matmie ![]() Jadę sobie na tenisa , a pózniej na angielski . Pózniej dom i obiadek , pouczyć się na makro o krzywej LM ![]() ![]() Miłego dnia Dziewoszki ;*
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4318 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4319 |
Zakorzenienie
|
U mnie jest masakra, tyle roboty, że nie wiem jak to wszystko zrobię. Najgorszy rysunek, mamy przegląd prac i zapewne postawi mi 2
![]() Jestem już tak tym wszystkim zdenerwowana, że mam ochotę coś rozpierniczyć. My mamy zajęcia do 23.12 ![]() ![]() Miałam nie iść ale sytuacja się nie co zmieniła i pójdę na ten wykład. W ogóle zastanawiam się czy jechać na wigilię do domu...eh Idę teraz w poszukiwaniu kozaków a później będę się uczyć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4320 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gratuluję ![]() Cytat:
![]() Moje wczorajsze kolokwium z niemieckiego też było trudniejsze niż to pierwsze, ale mam nadzieję, że znowu będzie 5. Wiem, że tym razem nie będę miała maksymalnej ilości punktów, ale może się uda.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.