![]() |
#61 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Dot.: Irytująca koleżanka jak sobie znią poradzic?
no nieźle
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
BAN stały
|
a skąd wiecie, że to ra sama
![]() ![]() gdzieś w jej postach jako limetka pisała, że niedługo cywilny bierze, tylko tyle wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
BAN stały
|
Cytat:
*Więc trochę ta zamożność mało spójna i klarowna, nie taka w każdym razie, by musieć kłuć koleżankom w oczy, jak to się jest przy kasie. Tym bardziej, że rzecz dotyczy tak ok. 20latkow, a w Polsce mniej w tej grupie jest wannabies ![]() ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2009-12-13 o 13:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Jest jedna główna zasada - nigdy nie opowiadam oraz nie odpowiadam na pytania znajomych co ile kosztowało, jeśli wiem, że ich na to nie stać.
Dlatego mam dobre kontakty zarówno z koleżankami, które kupują ubrania na targu jak i z tymi, które kupują w galeriach. Z drugiej strony i tak wszystko jest made in tajwan, china etc... więc zbytniej wagi do jakości nie przywiązuję i mam zarówno bluzki za trzy stówy jak również te z targu, perfumy za 300zł jak i te z avonu. Wyluzuj dziewczyno bo bardziej do snobki aspirujesz, niż nią jesteś. Wiem co mówię. A skoro koleżanka Cię drażni to ją olej i nie pasjonuj się jej zazdrością. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
BAN stały
|
Może autorka wątku ma tylko jedną taką koleżankę, która jeszcze z nią wytrzymuje, bo reszta ma już jej dosyć...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez sylvietti Czas edycji: 2022-09-24 o 16:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
BAN stały
|
skonczony ,wczoraj jej uniklam i nie musialam nic wysluchiwać,poznalam 3 fajne nowe kolezankii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zadomowienie
|
Kto by przypuszczał, że to będzie takie łatwe
![]() A Autorce życzę trochę dystansu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
![]()
Przeczytałam pierwszy post i przyszło mi do głowy, że spotkały się 2 podobne dziewczyny - obie bez klasy, z tym, że jedna do tego jeszcze bez kasy, za to z kompleksami. Takie warte siebie - jedna leczy kompleksy pieniędzmi, druga poniżaniem "koleżanki". Nie pozostaje nic innego jak zmienić towarzystwo bo chyba nie dojdziecie do ładu
![]()
![]() |
#70 |
Rozeznanie
|
Jakos watpie w szczerosc tego watku... autorka pisze ze jest na studiach a przedstawiony problem jest rodem z gimnazjum....
![]() Kochana autorko 300 zeta za ciuchy to wcale nie jest drogo, ludzie placa po kilka tysiecy wiec nie jestes taka za***ista jak CI sie wydaje.... o ile w ogole za***stosc mierzysz tym w za ile sie ubierasz itp. a to swiadczy o tym ze jestes plytka osoba.... ja bym powiedziala ze TY prowokujesz swoja kolezanke do takiego zachowania, nawet sposob w jaki pisalas ten watek jest prowokujacy... a moze to po prostu tylko prowokacja? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#72 |
BAN stały
|
o boże jakie dochodzenie kupuje ciuchy na allegro i w galerii na allegro kupuje ciuchy w roznych cenach jedne kosztuja 50zl drugie 200zl(np ciuchy Asos)a perfumy owszem kupuje na allegro ,nie lubie przeplacac w douglasie czy sephorze tylko ze perfumy oryginalne na allegro nie kosztuja 50zl jak z avonu tylko 200-300 zalezy jaka marka i jaki perfum ,ale czy ja siebie robie bog wie kogo??? no ludzie sa bogatsi odemnie i biedniejsi a wy co tak dociekacie chcecie mi na sile udowodnic ze jednak kupuje szjas za grosze?? czy jak chcecie udowodnic ze jestem biedna? nie rozumiem ale przez niektore chyba zazdrosc przemawia, nikogo nie obrazam nigdzie sie nie wywyzszam ale uwazam ze jesli ktos sie mnie sam dobrowolnie pyta o cene(byc moze chce sobie kupic cos takiego) to odpowiadam tyle ile kosztuje nic nie zanizym ani nie zawyzszam bo jaki jest sens ??? a ztym sylwestrem to nie skomentuje bo jest to zalosne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Eh... bo w PL jak ktoś ma $ to albo ukradł albo żyje na kredyt ![]() Taka polska zaściankowośc ![]()
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
miej te pieniądze ale jeśli z tamtej taki podskakiwacz to po co ją podjudzać... ja bym pokłamała i oddaliła koleżankę od siebie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
BAN stały
|
Cytat:
A zazdroscic, nie zazdroszcze. Nie ma czego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
BAN stały
|
zresztą, koleżanka mogła się poczuć pojechana, ale snobka czy nie, fakt jest faktem, laska która wypytuje nagminnie a za ile, a skąd, a skąd masz kasę?! (te komenty jak to maluch jest ważniejszy od limuzyny bo mały
![]() Sondrina, no comment dla sąsiadki, ale coś w tym jest, że, bywa, chowa się po przyjściu wszystkie zakupy, żeby zaraz jakaś głowa się nie wsunęła z komentem a na co ci tyle, ci to są burzuje. ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A swoją drogą z tym Uno to miła rację. W zakorkowanym mieście łatwiej się jeździ i parkuje czymś małym, a nie Mercedesem-kolubryną. Ponieważ mamy w domu i pojazd mały i pojazd duży, wiem jak jest.
"Bynajmniej" nie znaczy "przynajmniej" Bazarek na rzecz Azylu dla świń "Chrumkowo" Edytowane przez Vilqa Czas edycji: 2009-12-14 o 15:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
BAN stały
|
ale też do konca nie ma co przesadzać ze zlośliwosciami, bo powtórzę się, panna, ktora cię nieustannie molestuje, a co to, a za co, a skąd, a kto ci na to dał, i, ''ojej, a u nas na wsi to błoto lepsze niż chodniki tutaj, bo sie obcasy nie połamią'' (
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Cytat:
![]() Przydadzą mi się. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
BAN stały
|
Cytat:
no ale prosciej najechać przeciez na autorke wątku i skupić sie na niej po co na jakiejs tam jej kolezance (ktora jej dokucza ,ubliża czy krytykuje) zawsze zły jest ten co ma wiecej niz ten co ma mniej ... taka mentalnosc panuje ale myslalam ze na wizazu siedza ludze troche innego pokroju...i nie ocenia sie ich za to co kto posiada ale za to kto jaki jest dla kogo... Edytowane przez limetka87 Czas edycji: 2009-12-14 o 15:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
BAN stały
|
ależ prociem.
![]() Mam nadzieję, że nikt mieszkający gdzieś na wsi ( ![]() ![]() nie no, wiesz, Twój pierwszy post, owszem, zabrzmiał jak niezłe zadzieranie nosa, co się ładnie zestawiło z tymi allegrowymi okazjami (dla mnie osobiście to jest akurat normalne, że się szuka możliwości kupienia taniej bez względu na ilośc posiadanej gotówki, bo dla mnie osobiście, nieprzepłacanie swiadczy o posiadaniu inteligencji ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Przyznam się że ja mam też takie osoby w otoczeniu. I jak moim rodzicom zamarzył się domek na wsi, to dla mnie zderzenie z tamtejszym rówieśnikami było masakryczne (nie obrażając nikogo, nie mówię że wszedzie tak jest.)
Abo to Ty masz tak dobrze, masz kasę na studia w Krakowie, ooo, masz laptopa, pewnie bardzo drogi był, no ale was to stać, a normalnych ludzi (sic!) nie... nie ma to jak wydawać na moje fanaberie (o studiach w innym mieście) i tak dalej. O, zrobiliście nowy remont (ciężko w moim domu remontów nie robić, jak ze 30 lat nie był ruszany) skąd macie na to pieniądze? Co jest genialne, nasza sytuacja finansowa jest bardzo przeciętna, mamy w miarę na potrzebne rzeczy, bez zbędnych szaleństw. No, ale jak komus wystarcza 500 zł zasiłku i drugie 500 różnych zapomóg, to normalna pensja pracującej osoby to nie wiadomo jakie bogactwo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Rozeznanie
|
Bogaty biednego nigdy nie zrozumie. Sama mialam taka sytuacje. Tylko ze to ja bylam ta biedniejsza haha. I moja przyjaciolka zawsze sie chwalila wszystkim. To mnie draznilo!! Kazdy by chcial takiego lekkiego zycia a nie kazdy sobie moze na to pozwolic. Meczylo mnie to strasznie dlugo. I juz nie utrzymuje z nia kontaktu.. Ja bym powiedziala ze nie ten poziom hehe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak dla mnie jest niejasne, co zrobić z takim problemem- bo jaki tu jest problem? Jeżeli jesteś pewna, że w żaden sposób nie wywyższałaś się i nie dałaś koleżance odczuć, że jest gorsza, bo ma mniej kasy, to cóż...są takie osoby i tyle. no i co zrobić? No olać, no ![]() Oczywiście, że są ludzie zawistni- sama doznałam na własnej skórze tego- kiedy to nie dosypiałam po nocach, żeby pisać projekty, kiedy naprawdę harowałam jak wół i dostałam upragniony awans..a dlaczego? a bo podobno szef jest bratem byłego mojej koleżanki..a bo fartem...a bo szef lubi brunetki...etc. No i co? no i nic ![]() I nie rozumiem ani jej, ani Ciebie, że w dalszym ciągu chciałyście się ze soba nawzajem zadawać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
BAN stały
|
No cóż,są ludzie i ludziska.Ci drudzy są tacy no ciekawscy,a po co za ile. itp Przypomniało mi się,jak tż kupił autko,to za jakiś czas jeden z jego kolegów zapytał kiedy go zmienia.
![]() A tz zdziwiony,jakie zmienia,przecieź jeżdzi,jest fajny itd Zmieniać nie zamierza. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wieś wsi nie równa dziewczyno. Wieś to mentalność, nie miejsce zamieszkania. I gardzę ludzmi, którzy oceniają człowieka po tym z jakiego miasteczka lub wsi pochodzi. Moi rodzice świadomie po studiach wybrali do zamieszkania wieś. A najbardziej zawsze irytowali mnie rówieśnicy z pobliskich miasteczek, którzy mieszkali w szuflandii na 50 metrach kwadratowych, ale oczywiście ktoś kto wybudował własny dom za swoje pieniądze i go utrzymywał, założył własną firmę i ma wyższe wykształcenie, ale mieszkał na wsi był zawsze dla nich wieśniakiem. No cóż...człowiek dojrzewa, uczy się, podróżuje i widzi, że tylko w Polsce istnieje taka małomiasteczkowa zakompleksiona mentalność. Uwierz mi, że większą stratyfikację społeczną można zauważyć w mieście, niż na wsi.Wystarczy tylko dobrze się przyjrzeć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
zgadzam się ![]() ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#88 | |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Cytat:
To że to jest wieś to przypadek wg mnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
a ja nie rozumiem co daje taka chora zazdrosc,po co pytac kogos co,gdzie i za ile kupil,skoro odpowiedz doprowadza do frustracji?mam taka znajoma,glupia dziewucha tez ciagle pyta"a ile kosztowalo" srtatata...nie ma co sie rozpisywac...unikam takich osob bo i tak nie ma sensu rozmawiac z kims kto tylko krytykowac umie.Olac i tyle a nie nerwy tracic.
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
Notoryczne wypytywanie kogokolwiek za ile co kupił, skąd ma na to pieniądze itp itd świadczy o totalnym braku klasy...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:11.