"I koszule Ci prać albo okna Ci myć..." - X jubileuszowe poczynania zazdrośnic :) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-14, 11:16   #91
Antii89
Zakorzenienie

Dot.: "I koszule Ci prać albo okna Ci myć..." - X jubileuszowe poczynania zazdrośnic

Cytat:
Napisane przez Grapefrutka Pokaż wiadomość
no tam dużego nie mam, raczej taki mniejszy niż średni ale teraz kiedy trochę napuchnięty to bardziej wrażliwy na wszelkiego rodzaju ataki grawitacji

nie fochaj się
ale ja też spadam tych śledzi szukać a i przy okazji przeczekam ten hałas
nie piszcie za dużo
Dostaniesz okres to przejdzie.

Idź i szybko wracaj, ja się chyba potem na spacer przejdę... Bo mi śniegu ubywa.... Może jeszcze sypnie!
Stary 2009-12-14, 11:20   #92
crozee
Zakorzenienie

Dot.: "I koszule Ci prać albo okna Ci myć..." - X jubileuszowe poczynania zazdrośnic

a ja lece do ksiazek;*
Stary 2009-12-14, 11:48   #93
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Witam, witam w nowej czesci!!!! Super nazwa- tylko ze ja juz piore koszule hmmm musze chyba przestac dolacze pranie koszul do listy przeznaczonej tylko dla meza hehe . 9-ta czesc miala byc dla mnie szczesliwa coz... to moze 10-ta bedzie

Cytat:
Napisane przez crozee Pokaż wiadomość
czesc dziewczynki melduje sie w kolejnej czesci BOSKA NAZWA WĄTKU
ja tu przychodze wam sie czyms pochwalic, patrze, a tu kolejna czesc :O
był u mnie przed chwila tz i rozmowa zeszła na wiadomy temat- wymskneło mi sie, choc tak sie starałam, zeby nic nie mowic o tym slubie.. okazało sie, ze... on mysli o ty juz od poł roku i myslał, ze ja go ciagle zbywam i nie chce, wiec sie bał cokolwiek proponowac... wyszło na to, ze 'mamy w planach' slub za dwa lata... tylko kurcze kiedy on sie oswiadczy??????!
ulzyło mi
kocham was
Crozee - super wiadomosc akurat na poczatku nowego watku, to jak dobra wrozba

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Coś za krótka ta lista oczekujących zazdrośnic. A gdzie OlkaR i pagka? Gwiazdeczka26 też jest oczekująca.
NO WLASNIE!!!!!!!zapomnialy o mnie....
tylko Aleksadretka pamieta

Ja od jutra zaczynam 4 dni treningu (caly dzien) wiec pewnie nie bede miala kiedy zajrzec tu do Was.Oby tylko nowej czesci nie bylo do piatku hehe przy waszych zdolnosciach tworzenia wszystko mozliwe
gwiazdeczka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 11:52   #94
Antii89
Zakorzenienie

Gwiazdko, a jak tam sytuacja z TŻtem lepiej już?
Stary 2009-12-14, 11:57   #95
luffka
Zakorzenienie

o rany, nowy temat i już 4 strony?
ale Wy tempo macie, później was nadgonię
Stary 2009-12-14, 12:03   #96
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Gwiazdko, a jak tam sytuacja z TŻtem lepiej już?
Tak.dziekuje pisalam juz, ze na drugi dzien mu sie odmienilo. Wczoraj nawet rozmawialismy, ze troszke sie psuje miedzy nami, on tez to zauwazyl-tylko ze twierdzi, ze to ja sie zmienilam Postanowilismy sprobowac bardziej sie starac, w sensie mniej czepiania sie szczegolow a wiecej zrozumienia.Czytalam gdzies kiedys, ze im dluzej z kims jestes, tym bardziej musisz przymykac oczy-z jednej strony poznajesz kogos bardziej i bardziej, ale z drugiej zaczynasz dostrzegac WSZYSTKIE, nawet te drobne wady i musisz nauczyc sie je akceptowac.Od dzis bede wiec starala sie byc bardziej wyrozumiala i nie zwracac uwagi na drobne nieporozumienia.
gwiazdeczka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 12:07   #97
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
Tak.dziekuje pisalam juz, ze na drugi dzien mu sie odmienilo. Wczoraj nawet rozmawialismy, ze troszke sie psuje miedzy nami, on tez to zauwazyl-tylko ze twierdzi, ze to ja sie zmienilam Postanowilismy sprobowac bardziej sie starac, w sensie mniej czepiania sie szczegolow a wiecej zrozumienia.Czytalam gdzies kiedys, ze im dluzej z kims jestes, tym bardziej musisz przymykac oczy-z jednej strony poznajesz kogos bardziej i bardziej, ale z drugiej zaczynasz dostrzegac WSZYSTKIE, nawet te drobne wady i musisz nauczyc sie je akceptowac.Od dzis bede wiec starala sie byc bardziej wyrozumiala i nie zwracac uwagi na drobne nieporozumienia.
No to dobrze, w każdym związku czasem sa jakieś kryzysy, ale trzeba je umiejętnie przechodzić.
No wiadomo, trzeba akceptować wady i jakoś się do siebie dopasowywać, bo przecież każdy z nas ma jakies tam wady. Ale i dobrze, bo za nudno by było.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-14, 12:36   #98
pagka
Wtajemniczenie

Cytat:
Nic nie podwędziłam. Tylko pomóc chciałam a tu mnie małpami tytułują. Strzelam focha i idem sobie. Choć ta śnieżyca nie zachęca.
Oj nie fochaj się, przecież to był joke
Stary 2009-12-14, 12:45   #99
Basiek19
Zakorzenienie

GG do Basiek19 Send a message via Skype™ to Basiek19

Idę do szkoły, miłego dnia
Stary 2009-12-14, 12:54   #100
Hajja Hawwa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość

Motylek za rozprawę. Choć uważam, że powinno się dożywotnio odbierać prawo jazdy za jazdę po jakichkolwiek środkach odurzających - ktoś kto to robi jest potencjalnym mordercą i w dodatku działa z premedytacją.
Ja też tak uważam.

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
J

Właśnie też się zastanawiam po co zawieszki. Ja chyba wolałabym bez, bo nie chciałoby mi się angażować Starszego, czy kto tam wódke nosi do przekładania tego z butelki na butelkę (bo chyba nie jest tego tyle, żby starczyło na powiedzmy 100 butelek ???
Ja uważam to za niepotrzebny wydatek. Ale jak ktoś ma kasę to czemu nie.

Cytat:
Napisane przez osz rety Pokaż wiadomość
Witam w nowej części napewno będzie owocna w zaręczyny - przecież Święta to magiczny czas
Hajja Hawwa 17 grudnia jest ten cywilny perfekcjonistka - zapominalska
Ooo to już za 3 dni Pokaż swoją sukienkę

Cytat:
Napisane przez Candy Killer Pokaż wiadomość

w ogole wczoraj..dzisiaj mialam rozmowe z moim dosc powazna..bo jakis zyczliwy..wiem kto nagadal mu ze w weekend pilam i w ogole i wogole cuda na kiju i on do mnie ze nie podoba mu sie to ze nigdy nic mi nie zabranial itp itd i ze co ma zrobic zeby tak nie bylo to mu napisalam ze ma przyjechac byc tu ze mna i tyle no to napisal ze na 99% przyjedzie po 10 stycznia zobaaaczymyyyyy
spac nie moglam ..wygladam jak zombie i ide straszyc ludzi
Cytat:
Napisane przez Biska Pokaż wiadomość

Całą noc nie mogłam spać, budziłam się, pozycji do spania wygodnej znaleźć nie mogłam Teraz jestem (jak zawsze rano) potwornie głodna, a nic mi nie wolno zjeść przed badaniem Do domu wrócę pewnie ok 11 i dopiero będę mogła coś zjeść Zasypało mnie śniegiem, więc pewnie zmarznę jak diabli (zawsze jak jestem głodna i niewyspana to jest mi zimniej niż zwykle, a i tak okropny zmarzluch ze mnie).
Pewno nie możecie spać na zmianę pogody.

Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość

Choji fajny pomysł z tą listą oczekujących Popieram!!!!

zimno na dworze więc nawet nosa nie chce się wyściubiać
Tylko Zazdrośnice z I części umieśćcie na początek Obok można napisać od kiedy się jest razem

Może byście też zamieściły listę filmów sugerujących co nie co naszym TŻtom?

Ja dzisiaj miałam niezapowiedziane kolokwium z komunikacji ustnej języka rosyjskiego w formie pisemnej hehe Dobrze mi poszło. Niestety nie zobaczę się dzisiaj z TŻtem. Pójdę za do nowego mieszkania i do siostry. Już mam kuchnię wyposażoną
nasącz lawą żaru
,
przeniknij płomieniem wyzwalającym
energię z rozgrzanego ciała,
przygrzej mocniej jeszcze,
pustkę wypalaj,
wypełniaj wszystko istotą siebie..."
Hajja Hawwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 12:55   #101
P-o-n-y
Zakorzenienie

Dotarlam. ale jestem oburzona, bo NIE MA MNIE NA LISCIE OCZEKUJACYCH! toz to skandal! FOCH!
P-o-n-y jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-14, 13:03   #102
Hajja Hawwa
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiem, że ta część będzie szczęśliwa. Widzę przynajmniej 3 kandydatki do zaręczyn w tej części.
A o kim myślisz

Cytat:
nie zna nawet mojego rozmiaru palcanadzieje bede miec do samych swiat, a potem bedzie dół a jesli Wasze słowa sie sprawdza.... to naprawde jestescie CZAROWNICAMI!
Są rózne sposoby na poznanie rozmiaru palca

Cytat:
biadaczka pewnie na okres tak masz...
a ja sobie obciełąm w weekend włosy tzn ludzie raczej tego nie zauwazaja, bo nadal mam długie, ale dla mnie to juz roznica bo miałąm do pasa, a teraz mam tak do łopatek, na wysokosc stanika
aaaale mi sie wkrecił teraz ten hymn
Pokaż włoski
nasącz lawą żaru
,
przeniknij płomieniem wyzwalającym
energię z rozgrzanego ciała,
przygrzej mocniej jeszcze,
pustkę wypalaj,
wypełniaj wszystko istotą siebie..."
Hajja Hawwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 13:17   #103
justyna_dt
Zakorzenienie

Bry.

Spokojnie, dziewczyny, wpisałam tyle oczekujących, ile zdążyłam, w miarę wolnej chwili będę uzupełniać czy poprawiać
Ale beznadziejny dzień dzisiaj. Ruchu nie ma, mi się leje z nosa i oczu nagle, a już byłam niby zdrowa :/ kichnęłam - walnęłam głową o pudło na magazynie. Oczy chciałam zakropić - skaleczyłam się APLIKATOREM. W drzwi wpadłam. Normalnie dzień wojny

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 13:20   #104
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
Bry.

Spokojnie, dziewczyny, wpisałam tyle oczekujących, ile zdążyłam, w miarę wolnej chwili będę uzupełniać czy poprawiać
Ale beznadziejny dzień dzisiaj. Ruchu nie ma, mi się leje z nosa i oczu nagle, a już byłam niby zdrowa :/ kichnęłam - walnęłam głową o pudło na magazynie. Oczy chciałam zakropić - skaleczyłam się APLIKATOREM. W drzwi wpadłam. Normalnie dzień wojny
Kurcze uważaj na siebie!
Stary 2009-12-14, 13:20   #105
pagka
Wtajemniczenie

Podaję listę zazdrośnic, które nie zostały uwzględnione na pierwszej stronie wśród oczekujących, mam nadzieję że trochę ułatwiłam pracę Justynie :
Lady Marmalade
medeline
aanix
OlkaR
_Remedios
gwiazdeczka26
luffka
P-o-n-y
polka764
arrakis
sanrioo
katarakta
pagka

Jak którejś nie ma to krzyczeć!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-14, 13:23   #106
justyna_dt
Zakorzenienie

Antii, staram się
pagka, dzięki

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 13:33   #107
butterfly20
Zakorzenienie

Wróciłam.
Źle nie było...świetnie też nie.

A któraś napisała "punkt widzenia zależy od punktu siedzenia".I to jest dokładnie to co powiedziałam dzisiaj TŻowi.Że kiedyś też mówiłam,że powinno się zabierać prawko na całe życie...ale teraz wcale bym nie chciała,żeby jemu wzięli...

Niestety,ale znam przykłady ludzi,którzy jeżdżą często po używkach.
Ostatnio kolega mi opowiadał,że jego koledzy jechali spaleni z Krakowa do Cieszyna. No to sorry...nie można porównywać przejechania 200 metrów po osiedlu do jechania po takiej trasie.Tak więc dozywocie bez prawka DLA WSZYSTKICH bez względu na okoliczności byłoby trochę przegięciem.

Ale powiem Wam,ze bardzo się cieszę,że go wtedy złapali i że ma nauczkę.Gdyby nie to to niewiadomo,czy by tego dalej nie robił i czy nie spowodowałby jakiegoś nieszczęścia...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 13:42   #108
Lady Marmalade
Wtajemniczenie

http://www.allegro.pl/item836228534_...a_prezent.html

ja sobie sprawilam prezent na swieta
Stary 2009-12-14, 13:46   #109
crozee
Zakorzenienie

ooo ciekawy))

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-14, 13:47   #110
Grapefrutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lady Marmalade Pokaż wiadomość
http://www.allegro.pl/item836228534_...a_prezent.html

ja sobie sprawilam prezent na swieta

kusicielka

ja już wróciłam, śledziki kupiłam a teraz trza się zabrać za wypisywanie kartek dziś mam wolne więc mogę je wysłać bo tak to dopiero w piątek chyba a to trochę późno
motivation dust on you.
Now go and move your ass!
This sh.it is expensive!

Edytowane przez Grapefrutka
Czas edycji: 2009-12-14 o 13:50
Grapefrutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 13:50   #111
Lady Marmalade
Wtajemniczenie

Cytat:
ooo ciekawy))
Cytat:
Napisane przez Grapefrutka Pokaż wiadomość
:slian:
kusicielka

ja już wróciłam, śledziki kupiłam a teraz trza się zabrać za wypisywanie kartek dziś mam wolne więc mogę je wysłać bo tak to dopiero w piątek chyba a to trochę późno
nie mialam nigdy zadnych takich koszulek wiec cos mi sie od zycia nalezy
bede misia w poscieli kusic
Stary 2009-12-14, 13:51   #112
butterfly20
Zakorzenienie

No a wyrok będzie dopiero za miesiąc.Bo mój TŻ poddał się karze,ale tych dwóch jego kolegów nie i trzeba było normalnie rozprawę przeprowadzić.Więc właściwie adwokat tylko ustalił z panią sędzią wymiar kary,ale czy tak będzie na 100% okaże się w styczniu.
Prawko mają mu oddać początkiem maja, 6 mies. w zawieszeniu na 2 lata i 80 stawek dziennych po 10 zł (tej kary grzywny staraliśmy się uniknąć bo troche komplikuje sprawę usunięcia po 3 latach papierów,ale inaczej się nie dało i to mnie martwi ).

Stary 2009-12-14, 13:57   #113
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

dziewczyny oszalalyscie - nowy watek i juz 4 strony
Stary 2009-12-14, 14:04   #114
pagka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
No a wyrok będzie dopiero za miesiąc.Bo mój TŻ poddał się karze,ale tych dwóch jego kolegów nie i trzeba było normalnie rozprawę przeprowadzić.Więc właściwie adwokat tylko ustalił z panią sędzią wymiar kary,ale czy tak będzie na 100% okaże się w styczniu.
Prawko mają mu oddać początkiem maja, 6 mies. w zawieszeniu na 2 lata i 80 stawek dziennych po 10 zł (tej kary grzywny staraliśmy się uniknąć bo troche komplikuje sprawę usunięcia po 3 latach papierów,ale inaczej się nie dało i to mnie martwi ).
Będzie dobrze, na szczęście ustalili najmniejszą stawkę dzienną. Będzie miał nauczkę A ty pewność, że nic takiego już nie zrobi, więc powinnaś się cieszyć w każdej sytuacji są jakieś pozytywy więc nie martw się już
Stary 2009-12-14, 14:05   #115
crozee
Zakorzenienie

motylko, a o co chodzi z tym 80 razy 10zł???
no kara nie ciekawa
a mi sie myszka bezprzewodowa własnie popsuła
i teraz touch padem musze...nienawidze;/
Stary 2009-12-14, 14:17   #116
butterfly20
Zakorzenienie

Sąd wyznacza grzywnę w stawkach dziennych. Czyli łącznie po prostu zapłaci 800 zł i po robocie.

Tylko,że właśnie gdyby była ta kara,ale bez grzywnej to byłoby lepiej,bo szybciej można by mu było wyczyścić konto.

Ale z kolei cudem jest,że mu odebrali prawko tylko na rok.Minimum to 2 lata w tym przypadku. Oczywiście sąd brał pod uwagę opinię o M.,że on jednak uchodzi za spokojnego,fajnego i zrównoważonego,że to był jednorazowy wyskok,że miał małe stęzenie tego czegoś we krwi.No i też,że nasza dzielnica to jak powiedział adwokat "dziura komunikacyjna".Mamy tu autobusy,ale często to one nie jeżdżą.Bez auta to jak bez nóg.

No ale widziałam jak TŻ to przeżywał.Zresztą pamiętam jaki był po nocy spędzonej w areszcie...Strzępek człowieka.Myślę,że to się nie powtórzy.Dobrze,że dostał nauczkę.

Stary 2009-12-14, 14:18   #117
OlkaR
Zakorzenienie

Coś Wam powiem, tylko błagam- nie komentujcie bo dopiero się pozbierałam po nieziemskim napadzie płaczu...

TŻ nie przyjedzie

Ot wszystko co chciałam powiedzieć. Już nie ważne dlaczego, nie przyjedzie i tyle. Rozwścieczyło mnie jeszcze to, że przez telefon powiedziałam żeby dzwonił w razie czego bo ja już nie mam kasy a on stwierdził że przecież nie będzie brata naciągał więc...
miłych świąt mu pożyczyłam i zakończyliśmy tę przemiłą rozmowę.
Stary 2009-12-14, 14:20   #118
pagka
Wtajemniczenie

Cytat:
motylko, a o co chodzi z tym 80 razy 10zł???
no kara nie ciekawa
a mi sie myszka bezprzewodowa własnie popsuła
i teraz touch padem musze...nienawidze;/
Jako, że miałam to wczoraj na prawie karnym to może odpowiem: karę grzywny wymierza się w tak tak zwanym systemie stawek dziennych. Liczba 80 to liczba stawek dziennych, które TŻ motylka będzie musiał zapłacić (możliwe jest wymierzenie od 10 do 360 stawek dziennych), a 10 zł to stawka tej kary dziennej (najniższa stawka to 10zł a najwyższa 2000zl). Mam nadzieję, że zrozumiale to napisałam

Ola nie komentuję, tylko przytulę

Edytowane przez pagka
Czas edycji: 2009-12-14 o 14:22
pagka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 14:22   #119
carmelova
Zakorzenienie

Motylku Musisz czuć w związku z tą sprawą ogromny dyskomfort. Nie zazdroszczę. Bo jakto? Twój dobry, kochany, czuły, najlepszy, uprzejmy i spokojny Narezczony na wyrok? Ehhh.. To jednak kojarzy się bardzo pejoratywnie... Dobrze, że zrozumiał swój błąd. I że tak "gładko" to się jednak wyklaruje... Dzielna jesteś, wiesz?
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 14:23   #120
Grapefrutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlkaR Pokaż wiadomość
Coś Wam powiem, tylko błagam- nie komentujcie bo dopiero się pozbierałam po nieziemskim napadzie płaczu...

TŻ nie przyjedzie

Ot wszystko co chciałam powiedzieć. Już nie ważne dlaczego, nie przyjedzie i tyle. Rozwścieczyło mnie jeszcze to, że przez telefon powiedziałam żeby dzwonił w razie czego bo ja już nie mam kasy a on stwierdził że przecież nie będzie brata naciągał więc...
miłych świąt mu pożyczyłam i zakończyliśmy tę przemiłą rozmowę.
a zaraz po tym
tyle mam do powiedzenia w tej sprawie
motivation dust on you.
Now go and move your ass!
This sh.it is expensive!
Grapefrutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości