|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
biedule jesteście ....ja nie mam wcale
Pewnie Pysiolinka będzie łysa
|
#1742 |
|
Raczkowanie
|
Aldii no ja tak mam już od jakiegoś czasu. Cokolowiek bym nie zjadła. Ciągle jestem głodna i ciągle mam zgagę. Rennie pomaga tak średnio
|
|
|
|
#1743 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje dla Sweet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!
W końcu nie jestem sama. Co dzień tak zerkam na listę czy juz jakaś mamusia dołączyła (już teraz) nas. Sweet Kochana trzymaj się dzielnie. Z Filipkiem na pewno wszystko będzie dobrze. Trzymam za Was kciuki. |
|
|
|
#1744 |
|
Raczkowanie
|
Pysiu moja córcia pierwsza miała takie czarne włoski, a druga to z pełnowymiarowymi warkoczami się urodzi
![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Agape a jak tam mamusiowanie? Jak Oleńka? |
|
|
|
#1745 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sweet gratuluje synka i wracajcie szybko do domku. No i czekamy na fotke Filipka i relacje ![]() No i wszystkie macie sliczne brzuszki my jutro konczymy 34tc wiec moze jak sie ladnie usmiechne do meza to mi cyknie fotke.Wlasnie policzylam i do tp zostalo mi 46dni....jejku jak ten czas leci
|
|
|
|
|
#1746 |
|
Wtajemniczenie
|
Sweet....GRATULUJĘ !!!! Oby wszystko z wami było OK
Kancia....moim zdaniem jest to zła dieta.A czy jadasz regularnie? Bo ja ci powiem,że regularne jedzenie też sporo daje
......Myśli stają się rzeczami.... Edytowane przez Sensuel Czas edycji: 2009-12-14 o 17:11 |
|
|
|
#1747 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1748 |
|
Zadomowienie
|
Hihihi chyba dobrze idzie mi to mamusiowanie - taką mam nadzieję. Oleńka troszkę mnie martwi, bo cały czas mi psika (od urodzenia) - pediatra mówiła, że to normalne bo się wszystko oczyszcza - ale tak długo????
I trochę pokaszluje. Jutro jade ją zważyc wie dam ją osłuchac lekarzowi. A tak poza tym wszystko dobrze. ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Dziewczyny - jedzcie i pijcie wszystko póki jeszcze możecie, bo za chwilę zaczniecie karmic i już nie będzie takich rarytasków jak w ciązy
|
|
|
|
#1749 |
|
Wtajemniczenie
|
No tym bardziej
.Ja tylko unikam alkoholu,nie pach się w dym nikotynowy i potraw typowo czosnkowo-czosnkowych unikam.Poza tym po konsultacji z położną to jem i piję wszystko jak leci.Bo wg nich wszystko z umiarem można konsumować ![]() Miałam się pytać już wcześniej.....Kamyku,a jak ty się czujesz??Bo termin już tuż-tuż .Ja tam nie wiem,bo mnie się mieści całe 5.A na opadnięcie to chyba za szybko
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
a ja musiałam dziś wyjść z domu....Pojechałam kupić OC do samochodu bo ważne do dziś i jeszcze na przegląd bo jak się okazało od miesiąca jeździłam bez...
![]() Niestety nikt tego za mnie nie mógł załatwić bo to mój samochód i ja muszę podpisywać dokumenty . Wszystko poszło sprawnie tylko warunki na drodze straszne......Śnieg , ślisko i wszyscy jezdzili z predkościa 15km/h.Teraz już w domu i będę leżeć... przez to że musiałam się ruszyć mam stracha, co z szyjką.. ![]() ......................... .... No ale widzę wieści od Sweet GRATULACJE!!! ![]() Biedaczka namęczyła sie... trzymam mocno kciuki za Filipka i mamę żeby szybko doszli do siebie ![]() ![]() gooha3 duuuuży brzuchalek ![]() patinka fajne porównanie, widać jak cały czas rośnie Kancia ja o Tobie pamiętałam i zastanawiałam się kiedy sie odezwiesz... Moim zdaniem jesz batdzo mało, ja tyle potrafię zjeść do obiadu..
|
#1751 |
|
Raczkowanie
|
Agape no to fajnie, że jesteś taka zadowolona. To, że martwisz się o Oleńkę to normalne, bo każda mama chyba tak ma (ja tak mam
). A co dopiero jak masz wcześniaczka. W każdym razie A co do jedzenia to znam ten ból, bo rodziłam 23 listopada i jedyne co zjadłam na wigilię to barszcz bez uszek Ale to szybko minie.
|
|
|
|
#1752 |
|
Wtajemniczenie
|
Agape....myślę,że jeść można wszystko tylko trzeba potem obserwować dzidziolka.Ja tak robiłam i mój Oskar nie miał na szczęście żadnych uczuleń.
Oleńkę daj zbadać.Jak przy okazji będziesz u lekarza to czemu by nie.U takiego maluch to nigdy nic nie wiadomo.
|
#1753 |
|
Raczkowanie
|
YouYou a ja Ci zazdroszczę prowadzenia samochodu, bo ostatnio prowadziłam 14 września i bym się przejechała
|
|
|
|
#1754 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale teraz to już nie taka frajda, brzuch przeszkadza za kierownicą, pasy uciskają, jestem jakaś rozkojarzona i dziwnie mi się prowadzi, do tego ta pogoda...Ale Ty już niedługo możesz zaszaleć za kółkiem, przecież to już końcowe odliczanie
|
|
#1755 | |
|
Zadomowienie
|
moja Malutka też chyba będzie łysa , bo zgage miałam moze z 5-6 razy
Cytat:
a zaś z drugiej strony gadam do mojej że ma siedzieć w brzusiu do 21stycznia ( do urodzin męża )daj znać jutro ile Oleńka już waży
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#1756 |
|
Zadomowienie
|
Też tak mam, że z jednej strony już bym chciała urodzić a z drugiej to bym chciała w nowym roku, A jak będzie ?
|
|
|
|
#1757 |
|
Rozeznanie
|
moja dzidzka tez bedzie lysolinka, bo ja to chyba nawet nie wiem co to zgaga
ja na razie nie chce rodzic, wcale mi sie nie spieszy, swieta ida, remont nieskonczony, szkola niezaliczona.... ja nie mam czasu teraz rodzic
|
#1758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najbardziej bym chciała aby Mała urodziła się w styczniu, ale jakby zechciała w grudniu (choć będę się zapierać rękoma i nogami) to niech chcociaz po świętach - co bym najeść jeszcze się mogła ![]() Ja do niedawna też zgagi nie miałam, a tu nagle o prosze bardzo - w końcu zagościła na dobre. A do mnie w końcu przyszła paczka z ramkami, które zamawiałam Są to ramki potrójne: w środkowej jest miejsce na zdjęcie, a na dwóch pozostałych w jednej odciska się łapkę a w drugiej stópkę maleństwa Kolor jasny róż Tylko sama muszę przewlec wstążkę aby trzymały się kupy ale wygląda ładnie
|
|
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
zgagę miałam może ze 3 razy, więc Synuś łysy na bank
idę na brzydulę.
|
|
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
ja też zgagi nie znam...ale z tymi włosami to ściema,ja w to nie wierzę...
|
#1761 |
|
Zakorzenienie
|
ech jak ja wam zazdroszcze tego sniegu w polsce dla mnie swieta bez sniegu to nie swieta a u nas niestety nie pada snieg chociaz w tamty roku spadl i byl 2 dni tylko
|
|
|
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
Mamaidy ja starm sie nic nie brac.Ciekawe ile tak wytrzymam....
Pysia moja Lu bedzie chyba miala wlosy po kostki Agape mozliwe, ze sie nadal oczyszcza - na pewno jest wszystko dobrze.Daj jutro znac co powiedzial lekarz Sensuel to mnie pocieszylas z tymi 3 palcami ![]() Ja tez nie chce jeszcze rodzic !!! |
|
|
|
#1763 |
|
Zakorzenienie
|
Z tą zgagą to nie wiem pewnie to takie gadanie
![]() Wprawdzie ja z Kubą miałam tylko kilka razy i Kuba miał kilka kłaczków ![]() A teraz ani razy nie miałam zgagi to Pysiolika będzie łysa jak kolano ![]() O ile to się sprawdza w co wątpie ![]() *********** A co do porodu to ja też nie planuję wcześniej niż Styczen i najlepiej koniecz stycznia nie wcześniej
|
#1764 |
|
Zakorzenienie
|
ja mogę rodzić po połowie stycznia
wcześniej nie...
|
|
|
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
pysiu dokladnie ja pytalam mojej gin co na zgage to mowila ze sok z kiszonych ogorkow lub kapusty kiszonej i pytalam od czego to jest bo przed ciaza nie mialam nigdy zgagi i mowilam o tym przsadzie ze bedzie mialo wlsoy dlugi to sie smiala i powiedziala ze zgaga sie nasila z wiekiem ciazy im dalej tym jest wieksza i czestrza bo macica uciska na zoladek i gazy przez jaks szceline sie wydostaja powodujac zgage
|
|
|
|
#1766 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#1767 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mojej powtarzam: "Nie wczesniej na IP niż nocą w sylwestra " |
|||
|
|
|
#1768 |
|
Zakorzenienie
|
patka tez mam taka ramke i nie moge sie doczekac kiedy odcisne malemu lapki
|
|
|
|
#1769 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oby do Nowego Roku
|
|
|
|
|
#1770 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:45.

fakt, ze się nie ruszam ale no ale zeby to az tak się odkladało. Dobija mnie to.
my jutro konczymy 34tc wiec moze jak sie ladnie usmiechne do meza to mi cyknie fotke.

I trochę pokaszluje. Jutro jade ją zważyc wie dam ją osłuchac lekarzowi. A tak poza tym wszystko dobrze. 
.Ja tam nie wiem,bo mnie się mieści całe 5.A na opadnięcie to chyba za szybko 

). A co dopiero jak masz wcześniaczka. W każdym razie 

ale teraz to już nie taka frajda, brzuch przeszkadza za kierownicą, pasy uciskają, jestem jakaś rozkojarzona i dziwnie mi się prowadzi, do tego ta pogoda...