|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3
Warm nie wiedziałam że my z jednej branży tylko że ja jestem architektem ale wnętrzami też się zajmuję jak jest taka potrzba i życzenie klienta choć powiem szczerze że niechętnie biorę takie zlecienia bo ja nie mam cierpliwości do klientów co nie mają odrobiny wyobraźni pomino że wszystko jest pokazane jak na dłoni w wizualkach ale w niktórych przypadkach to i tak jest za mało. Najlepiej jak byś im pokazała takie samo wnętrze w realu i wtedy może podejmą jaką decyzję zatwierdzającą. Dlatego jeśli chodzi o wnętrza to jestem wybredna co klientów bo w sumie to moje dodatkowe zajęcie i odskocznia od dużych projektów.
Czekam teraz na moją pizzę wg przepisów Ducana zaczełam wypróbowywać pokolei swoją książkę z przeisami te co będą sprawdzone wrzucę na przepisownię |
|
|
|
#2282 |
|
Raczkowanie
|
Wyszokop, bardziej chodziło mi o to, że jedziemy na tym samym wózku
Kilka dobrych lat w miarę stałej wagi - człowiek ma mniej, a i tak mu się wydaje, że ma za dużo Mam nadzieję, że uda nam się dojść do upragnionej wagi i że będziemy wtedy zadowolone ze swojego ciałka Ja marzę o 55... ale chyba nigdy tyle nie ważyłam |
|
|
|
#2283 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczynki za wsparcie
![]() Starałam się, nadskakiwałam, pewnie za bardzo, to teraz mam ;/ Dodatkowo 1200 km między nami nie ułatwia zadania... Tak sobie myślę, że rozpoczęcie nowego roku samymi zmianami chyba dobrze mi zrobi (nowa waga, bez faceta, może nowa praca?), bo mi siada psychika. Nie wiem co robic
Walczę z kg! Start -> 26.10.2009 Było 72,5 kg Jest : 65 kg (29.11.2009) 63,5 kg (11.12.2009) 61 kg (23.12.2009) Jest 59! 25.01.2010 -> III faza, start! A teraz ćwiczymy. Edytowane przez cinnamon witch Czas edycji: 2009-12-14 o 19:54 |
|
|
|
#2284 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Jako, że nikt nie odpowiedział mi na pytanie- spróbuję więc raz jeszcze. Czy mogę stosować 2 fazę- 5 P/ 2 P + W? Czy wtedy będę chudła szybciej?
|
#2285 |
|
Zakorzenienie
|
mozesz, tylko pamietaj by przez te dwa dni nadrobic porzadnie warzywa. ja poczatkowo szlam tym trybem, potem zmienilam na 4/3 (a w zasadzie 4.5/2.5 bo warzywa zaczynalam dopiero w piatek wieczorem) Najwiekszy spadek zanotowaly dziewczyny na 7/7. im wiecej nastepujacych po sobie dni proteinowych tym lepiej dla chudniecia, ale nie mozna wtedy zaniedbywac warzyw.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#2286 |
|
Rozeznanie
|
mozesz stosowac, tylko sie zastanow czy takie ograniczenie ilosci warzyw naprawde dobrze ci zrobi. Niektore dziewczyny ida tak i waga im spada innym nie. Z moich obserwacji wynika, ze najwiecej sobie chwali 7p/7pw, ale 4p/3pw tez sa dobre, bo latwo to sie liczy (pon-czw proteiny, pt-nd pw).
|
#2287 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje ślicznie
!Chyba jednak zdecyduje się na ten 7/7 . Jeśli wtedy odnotowano najlepsze spadki- warto spróbować.
|
#2288 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny
wiecie co?ja jem prawie wszystko tzn w miare to co nie moge tez... np zamiast 2 kromek chleba czasem potrafie zjesc na sniadanie 2 na obiad 2 na kolacje 2 :P ale innych posilkow nie ,czy uczty czasem czesciej niz 2 razy w tygodniu..i nadal stoje w miejscu nic nie przytylam ![]() a jak wam idzie na 3 fazie? ![]() gratuluje wszystkich spadkow
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
|
|
|
#2289 |
|
Raczkowanie
|
ojoj..mnie tez nie zauwazylyscie wiec pytam jeszcze raz: czy w 2 fazie dodatkowe kilogramy to woda z warzyw??????
i mam pytanko jak sobie radzicie ze swietami?
|
#2290 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam 2 takie małe pytanka :
1. Czy można jeść chlebek Dukanowy na P, i P+W ? 2. Czy można jeść w tych fazach kotlety sojowe ? ( oczywiscie bez panierki) Ja chyba muszę przeczytać znowu książkę, bo już nic nie wiem ![]() Ostatnio dowiedziałam się, że wolno na tych fazach skrobie kukurydzianą , słodzik, kakao, mleko w proszku (odtł.) itd . nie wiem, dlaczego ja tego nie wyczytałam w tej książce .
|
|
|
|
#2291 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co do biletu-wystawiłam na allegro i liczę na szczęście! Trzymajcie kciuki
|
|
#2292 |
|
Raczkowanie
|
Hej, a ja sobie "ściągłam" ebooka i teraz jestem w trakcie zagłębiania sie w tajniki "dukania"
![]() Tylko powiedzcie mi, czy dzisiaj wszystko zjadłam tak jak trzeba, czy raczej nie bardzo: Śniadanie: kawa bez cukru z odrobinką mleka 0,5%, serek homogenizowany (niestety truskawkowy Obiad: mięsko chude gotowane z królika (bo się teściowa uparła )Przekąska: placuszki z otrąb (wg przepisu z forum) Kolacja: resztka obiedniego mięska z królika W międzyczasie woda, dwie kawy, cztery kubki herbaty zielonej i czerwonej. Można zaliczyć pierwszy dzień? ![]() Jestem z siebie dumna, bo zrezygnowałam z mojego ulubionego barszczyku czerwonego na obiad i frytek na kolację, choć wszyscy inni się nimi zapychali
19.04.2010 - 94 kg/166 cm ![]() 17.04.2014 - 79,4 kg/166 cm Będzie 69 kg ![]() Edytowane przez Nikje Czas edycji: 2009-12-14 o 18:20 |
|
|
|
#2293 |
|
Zakorzenienie
|
Nikje mięsa z królika raczej nie można jeść i serków owocowych też nie.
Margriet szczerze mówiąc chyba nie rozumiem twojego pytania A ja będę chyba chora źle się już czuję.Ja chyba na czas wigilii zapomnę o diecie.
|
#2294 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo dobre menu !!!! 5 za krolika ....to bardzo zdrowe i chude miesko ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- U mie bez zmian 90 stoi jab byk rogary i nie pozwala wejsc osemce ........ I tak juz drugi tydzien ...hmmmmmmmmmmmmmm czy to drugi postoj mojego organizmu .... Trudno dalej czekam na osemke ......
Edytowane przez leszczesia Czas edycji: 2009-12-14 o 18:49 |
|
|
|
|
#2295 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
znowu sie najadlam do bolu brzucha ... ale od jutra proteinki same i zacisne pasa... do wigilii bedzie ostro... to tylko 10 dni... a w Wigilie chyba tez sobie podaruje diete... co myslicie o przejsciu na III faze? a po swiertach powrót do II? zda egzamin?
|
|
#2296 |
|
Raczkowanie
|
Hmm... A Eliza napisała, że królik jest be i nie wolno
![]() No, nic to, w takim razie pierwszy dzień zaliczony
|
#2297 |
|
Zakorzenienie
|
Uhh ale zmarzłam!!! o ludzie
Dzięki za odzew w sprawie Opowieści Wigilijnej Po prostu bałam się, że napisy w tym 3D mogą za mocno odwracać uwagę, a jestem kategorycznym przeciwnikiem dubbingu (w jakimkolwiek języku film by nie był, jestem za napisami). Dziękuje Lanka za poradę z tymi przednimi rzędami - nie chadzam na 3D(oszczędność), a na zwykłe filmy to wiadomo - im dalej tym lepiej Łap kwiatucha Nikje ja popieram Elize - co prawda co do królika się nie wypowiem, bo nie pamiętam ALE mi to się ten serek truskawkowy nie podoba. W I fazie trzeba z wyjątkową starannością nie wychodzić poza listę. No chyba, że ten serek był niskotłuszczowy, bez cukru i z pulpą a nie sokiem czy owocami - hm? Edytowane przez Parvati Czas edycji: 2009-12-14 o 19:11 |
|
|
|
#2298 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie!
Ja tak samo jak Ninja dziś zaczęłam dietę Dukana. Mój cel to 10 kg mniej. Mam 164 cm wzrostu i ważę 70 kg. Mam nadzieję, że u Was znajdę odpowiedź na pytania, które będę miała. Moje dzisiejsze menu było następujące: na śniadanie herbata z cytryną i słodzikiem, twarożek z sera białego 0 % tłuszczu i małego jogurtu 0% z dodatkiem szczypiorku i mielonej papryki, potem wypiłam 1 dużą activię naturalną, na II śniadanie (jedzone o godz. 12-13) zjadłam udko wędzone bez skórki i 4 ogórki konserwowe (nie wiem do końca czy można je jeść w I fazie?), po powrocie z pracy ugotowałam sobie udko kurczaka bez skóry, które polałam sosem przygotowanym z jogurtu naturalnego z odrobiną czosnku, curry i przyprawy do pieczonych ziemniaków. No to chyba wszystko, mam nadzieję, że jak na pierwszy dzień diety nie popełniłam zbyt dużo błędów. Nie wiem tylko czy te ogórki konserwowe są dozwolone? |
|
|
|
#2299 |
|
Raczkowanie
|
Ale jesli chodzi o krolika to uwazam ze mozny ... To mieso bardzo chude .. Jest zalecane dzieciom --- niemowlakom . Wiem bo mioje dzieci byla na zalecenie lekarza byly karmione krolikiem ...... Moze Dukan go nie uwzglednil ale to chude mieso i jak najbardziej ja je polecam ......
|
#2300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie odbierz tego jako czepialstwo - ale jako wskazówki i pomoc ![]() 1. Ile % tłuszczu ma Activia Naturalna? 2. Za dużo korniszonów - one mają być jako przyprawa a nie zajadane jak surówka do obiadu (możesz np jeden wkroić w twarożek - to o to chodzi w korniszonach). 3. Czy sos czosnkowy był z jogurtu niskotłuszczowego? 4. Pilnuj koniecznie żeby w tych przyprawach - np. przyprawie do ziemniaków, nie było soli bo potem się okazuje, że zjadłaś tyle samo soli co zawsze, a powinniśmy ją ograniczać Wielkie brawa za pilnowanie, żeby mięsko było bez skóry ![]() Edit: Leszczesiu no ja co do królika się nie wypowiadam mi tam tylko ten serek się nie spodobał ![]() No i w ogóle kto by pomyślał, tyle czasu zleciało, że teraz to my możemy dawać wskazówki
Edytowane przez Parvati Czas edycji: 2009-12-14 o 19:23 |
|
|
|
|
#2301 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja pamietam , ze Dukan zwracal uwage na jogurty stosowane do sosow --- czytalam , ze lepiej brac powyzej 0% bo sa smaczniejsze a nie zawieraja znacznej ilosci tluszczu bo np : 1,5 , 3,5 Ja osobiscie kupuje 3,5 na te 0 % nie moge patrzec...
|
|
#2302 | |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kobitki
Dziś w pracy miałam tyle pracy, że nie miałam czasu pierdnąć ![]() Cytat:
. ALe i tak widzę po sobie zmiany spore a jeszcze parę miesięcy temu jak siedziałam to musiałam je rozpinać bo tak mnie cisnęły.
|
|
|
|
|
#2303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zwykłych jogurtach naturalnych często jest dużo więcej ( niz te np. 3%) , dlatego zapytałam czy używa z obniżoną zawartością tłuszczu (nie pytałam czy akurat koniecznie 0%)
|
|
|
|
|
#2304 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję Parvati za te uwagi, (wcale nie jesteś czepialska), o to mi chodziło, aby ktoś mógł mi wytknąć ewentualne moje błędy, teraz będę wiedziała na co zwracać uwagę.
Szkoda mi tylko tych ogórków, a jogurt z którego zrobiłam sos czosnkowy niestety był z tych 3%. |
|
|
|
#2305 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no i nadal nie wiem co z ta III faza w swieta ... echhh....
|
|
#2306 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na święta zrobię (taką mam przynajmniej nadzieję) rybę w pomidorach, bulion grzybowy albo barszcz, sałatkę jarzynową zmodyfikowaną na dukanowską, pasztet albo pieczeń, no i oczywiście dukanowe ciasta: sernik i piernik. To mi spokojnie wystarczy |
|
|
|
|
#2307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak tam z ta Activia? Ona chyba jakaś bardzo tłusta co? I bardzo mnie cieszy, że odebrałaś to pozytywnie - bo bywają obrażalskie istotki ![]() Polecam się na przyszłość ![]() wyszokop a próbowałaś ZOTT 1%? Są duużo smaczniejsze niż 0%, a mało tłuszczyku w nich...Tutaj zamieściłam jego fotkę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post15189124 Co do Świąt to mam troszkę łatwiej, bo III faza. Na Wigilię korzystam z uczty, a w 1. dzień BN kiedy to zbieram całą rodzinkę na obiad zrobię coś dukanowego - jakieś rybki z warzywkami, a na deser planuję upiec pierwszy dukanowy piernik w moim życiu ![]() Edit: Bogaczka kochanie jak modyfikujesz sałatkę jarzynową? Bo tam podstawa to majonez i jestem bardzo ciekawa co wymyśliłaś
Edytowane przez Parvati Czas edycji: 2009-12-14 o 20:39 |
|
|
|
|
#2308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. na PW nie przeczytalas bo w ksiazce tego nei ma. Dukan co jakis czas uatualnia dozwolone produkty. na pierwszej stronei tego watku w pierwszym poscie wstawilam liste produktow dozwolonych w II fazie, a ktorych w ksiazce nie ma
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
|
#2309 |
|
Raczkowanie
|
Ja podobnie ja BogaczKa , swieta pod wzgledem kulinarnym traktuje na zasadzie,, dzien jak co dzien ,, zrobie wszystko w sposob przystepny dla mnie ........ Rodzina niech mnie wspiera hihihihihih ......... Mysle ,ze ja nie bede miala powaznych problemow choc moze to cisza przed burza .....
Ale jesli ktos nie potrafi sobie odmowic to niech postapi zgodnie ze swoim sumieniem .....swiat sie nie zawali
|
#2310 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie! Chcialabym sie do Was przylaczyc jesli moge??
Dzis zaczelam ta dietke i moj jadlospis na dzis wygladal tak;zjadlam 120g bialego sera 0% ok.130g makreli 3łyzki maslanki 5kabanosow z lososia ok 80g lososia w plasterkach 200g szynki drobiowej 3lyzki musztardy 2kawy ze slodzikiem i mlekiem 0.5% ok 0.6litra herbaty zielonej i 1.5l wody niegazowanej Czy odpowiednio wybralam skladniki do jedzenia na tej diecie?i czy nieprzesadzilam z iloscia zjedzonych kcl?dodam jeszcze ze dzis nie cwiczylam ;( Edytowane przez N:A:T:A:L:I:A Czas edycji: 2009-12-14 o 20:45 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.

Kilka dobrych lat w miarę stałej wagi - człowiek ma mniej, a i tak mu się wydaje, że ma za dużo
Mam nadzieję, że uda nam się dojść do upragnionej wagi i że będziemy wtedy zadowolone ze swojego ciałka 

-45

co do biletu-wystawiłam na allegro i liczę na szczęście! Trzymajcie kciuki

)

a jeszcze parę miesięcy temu jak siedziałam to musiałam je rozpinać bo tak mnie cisnęły.