|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3271 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III
Obym nie była złym prorokiem, ale mi Hestia 30F była bardzo na styk, a Ty masz o 4 cm większą różnicę między obwodem a biustem... Oby nie była za mała - jak przyjdzie wklej fotki bo to przepiękny model.
#3272 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam pytanie. Chcialam mojej mamie zamowic bielizne na swieta. zwykle ona nosi rozmiar 34B, zawsze zapiete na najmniejsza haftke, ale z tego modelu ktory jej sie podoba zostalo 32D czy re rozmiary sa mniej wiecej takie same??
Kliknij raz dziennie w ponizsze linki i pomoz ludziom potrzebujaceym : http://www.pajacyk.pl http://www.polskieserce.pl http://www.zmilosciserc.pl/donate.php http://www.okruszek.org.pl/ http://habitat.pl/domek.aspx?noban=1 |
![]() ![]() |
![]() |
#3273 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Z Tiffani mam podobnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Miseczki są mniej więcej takie same. Mimo to 32D może leżeć już zupełnie inaczej. Najlepiej jakbyś znała mamy wymiary (pod biustem bardzo ciasno, luźno w biuście w pozycji stojącej, luźno w biuście w pochyleniu). |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3274 |
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj nabyłam model Princess Bra (30F) Curvy Kate- wreszcie czuć, że coś te piersi faktycznie trzyma
![]()
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
![]() ![]() |
![]() |
#3275 |
Rozeznanie
|
Pomożecie, dziewczyny? 75B to chyba jednak nie jest mój rozmiar, chciałabym wreszcie nosić dobrze dobrany stanik... Moje wymiary to 83/71
![]()
#3276 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Najlepiej zmierz się jeszcze raz: - pod biustem bardzo ciasno na wydechu - w biuście luźno w pozycji wyprostowanej - w biuście luźno w pochyleniu (pod kątem 90 stopni do podłogi) 75tki mają zdecydowanie za luźny obwód. Powinnaś szukać obwodów 65 lub ścisłych 70tek. Co do miseczek, to doradzę po potwierdzeniu wymiarów ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3277 |
Zakorzenienie
|
To i ja poprosze o pomoc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3278 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Miseczki w 70E/32DD będą głębsze niż w 75B/C, a co za tym idzie, profil będzie bardziej zaokrąglony. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3279 |
Zadomowienie
|
75B działa jak spychacz - za mała miska, za luźny obwód, piersi nie mają miejsca w miskach, to uciekają gdzie mają miejsce - pod pachy.
co do tego, że miska odstaje - załóż stanik wg tej instrukcji: http://stanikomania.blox.pl/2009/02/...yc-stanik.html miski powinny się wypełnić ciałkiem, które dotąd ukrywało się po kątach ![]() wałki często robią się od źle uszytego obwodu - kiedy mamy dwie wpijające się gumki (jak od majtek) lub kiedy obwód jest za wąski (szerokość to nie długość paska obwodu, a jego wysokość) np. tu jest szeroki, zdecydowanie ciasny obwód, a wałki się nie robią, bo jest dobrze uszyty a właścicielka zebrała wszystko do misek http://balkonetka.pl/katalog/bra/cleo-george-3 ubiegłaś mnie tikido ![]()
bo nie ma za małych lub za dużych piersi ![]() Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
Edytowane przez nelyen Czas edycji: 2009-12-12 o 21:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#3280 |
Zakorzenienie
|
jej. wg bra fitter mam miec obwod 65. Dzis mierzylam obwod 70 miska D.. miska super, bo fiszbiny mialam pod pachami i fajnie trzymalo biust ale ten obwod.. dosc mnei czisnal, ze jak zdjeclam tylko z przymiarki, to juz mialam odcisk na plecach, wiec nie wiem czy tak ma byc? Bo jesli nie to dobrze nosze te 75 B :/
#3281 |
Zadomowienie
|
Na początkku po zmianie obwodu stanik ciśnie, ale po dwóch tygodniach już go nie czujesz - ja jak ubrałam 65cm przy obwodzie 71cm, który mam to myślałam, że się uduszę, po dwóch tygodniach przestałam czuć stanik, a teraz mogę nawet 60 cm założyć z przedłużką. Noszenie 75 gdzie wszystko wylatuje górą i dołem, albo bokami mija się moim zdaniem z celem.
#3282 |
Zakorzenienie
|
No byc moze i cisnie, ale chyba nie o to chodzi zeby po calym dniu noszenia stanika, zdejmowac go i miec mega odciski. Kurcze zamowie na sprobowanie jakis tani stanik i zobacze jak to bedzie
![]()
#3283 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli obwód w 70tce jest stabilny (łatwo to sprawdzić regulując ramiączka a następnie podnosząc ręce do góry - jeśli obwód się nie przesuwa, to znaczy, że dobrze trzyma), to nie ma sensu szukać 65tek. Odciski po staniku są normalnym zjawiskiem pod warunkiem, że nie są to czerwone obtarcia i że szybko znikają (tak samo jak po skarpetkach i majtkach). Niektóre modele mają obwód grubo podszyty, przez co zostawia on mocny ślad, mimo, że stanik nie jest za ścisły. Ja mam tak w effuniaku, szew obwodu mocno wbija się w skórę, ale stanik nie jest za ciasny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3284 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3285 |
Zadomowienie
|
Nie chodzi o to, żeby mieć mega odciski, ale o to, że stanik podtrzymywał biust, a nie tylko go zasłaniał. Jeżeli zmieniasz stanik z dużo za luźnego obwodu na "normalnie" ciasny to musisz czuć różnicę. Mniej więcej tydzień-dwa może się nawet wydawać, że ciężko jest oddychać - ja tak właśnie miałam, ale nic złego mi się nie stało.
#3286 |
Zakorzenienie
|
W Milenie na hasło Gwiazdka 15 % rabatu, do końca roku chyba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3287 |
Zakorzenienie
|
Nie do końca roku, do 23 grudnia do godziny 23:59
![]() Muszę kupić wszystkim prezenty i to co zostanie, wykorzystam w Milenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3288 |
Rozeznanie
|
A więc zweryfikowałam wymiary - 87/68, co nie zmienia faktu, że w szafie mam staniki głównie 75b, bo to taki "standard"... Czy 65 d byłoby bardziej pasowne?
W moim mieście nie uświadczę takiej rozmiarówki, więc może od razu jakiś godny polecenia sklep internetowy, coby zamówić na próbę? ![]()
#3289 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
EDIT: A co do sklepów do zajrzyj na początek wątku ![]() Edytowane przez adusiadu Czas edycji: 2009-12-13 o 20:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3290 |
Zadomowienie
|
Lokowana spróbuj brytyjskie 60F (28F) albo 65DD/E (30DD/E).
|
![]() ![]() |
![]() |
#3291 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli w wyprostowanej, to celowałabym w polskie 60H/65E lub w brytyjskie 28(60)F/30(65)DD. Jeśli w pochylonej, to najlepiej uśrednić wynik (np. przy 83 w wyproście i 87 w pochyleniu celowałabym w miseczkę na 85cm w biuście). Tak jak napisała adusiadu na pierwszej stronie masz listę polecanych sklepów. Jeśli wybierzesz jakiś model to możesz tutaj się dopytać jaki najlepiej zamówić rozmiar (niektóre staniki są ścisłe, inne bardziej rozciągliwe). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3292 |
Rozeznanie
|
W wyprostowanej.
Dziekuję Wam za porady, w razie wątpliwości się jeszcze zgłoszę ![]()
#3293 |
Wtajemniczenie
|
Mam dobrą wiadomość dla Poznanianek ( i Lubonianek
![]() ![]() Nie rozglądałam się za dużo, bo wleciałam tam 15 min przed zamknięciem, ale chyba Arabelki były po 79zł. Przymierzałam na szybcika Freye Arabelle noir i purple haze 30d, Eleanor raisin 30d i 28dd, i wszystkie za duże albo jakoś nie leżały ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3294 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakbyś mierzyła 28dd noir to chętnie dowiem się czy jest jakaś różnica między nią a sorbetową. Pomimo mojej niechęci to freyowych ramiączek, a raczej szelek, to sorbetowa jest śliczna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3295 |
Wtajemniczenie
|
Doszedł mój Harmony
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3296 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja sorbetowa jest rozciągliwa i małomiseczkowa, więc zważywszy że masz mniejszy obwód i większe piersi, myślę że będzie na Ciecie za luźna i za mała (28dd), ale może to zależeć od konkretnego egzemplarza. mi się moja sorbetowa już znudziła ![]() Cytat:
![]() moje Harmony niestety leży na dnie szuflady, bo rozprułam mostek i jakoś nie mam weny żeby wziąć maszynę i go zszyć ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3297 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Szkoda, że leży bezużyteczny, to przede wszystkim Twoje zdjęcia na balkonetce przekonały mnie do jego zakupu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3298 |
Zakorzenienie
|
Sorbet ma normalne miski, nieco mniejsze ma Oyster, Noir to za to dużomiseczkowiec.
Odnośnie tego jak leżą Sorbet/Noir to jako nawrócona fanka Freyi (biję się w piersi, że tak tę markę kiedyś zjechałam ![]() ![]() ![]() Wniosek- nie ma co sugerować się rozmiarem sorbetowej, kupując noir, bo człowiek się nieźle przejechać może ![]() Edytowane przez Jelonek Czas edycji: 2009-12-14 o 17:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#3299 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez simeri Czas edycji: 2009-12-14 o 18:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W końcu mam motywację, żeby się do Factory wybrać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.