Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-11, 22:18   #3271
Astro
Zadomowienie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III

Cytat:
Napisane przez batkab Pokaż wiadomość
Hestia wpadła mi w oko po obejrzeniu zdjęć na balkonetce
W biuście mam 91, pod 68 więc powinna i na mnie być dobra.
Obym nie była złym prorokiem, ale mi Hestia 30F była bardzo na styk, a Ty masz o 4 cm większą różnicę między obwodem a biustem... Oby nie była za mała - jak przyjdzie wklej fotki bo to przepiękny model.
Stary 2009-12-11, 22:51   #3272
dodus_90
Raczkowanie

Dziewczyny mam pytanie. Chcialam mojej mamie zamowic bielizne na swieta. zwykle ona nosi rozmiar 34B, zawsze zapiete na najmniejsza haftke, ale z tego modelu ktory jej sie podoba zostalo 32D czy re rozmiary sa mniej wiecej takie same??
dodus_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 09:37   #3273
tikida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez *kasieńka* Pokaż wiadomość
O, a jaki kolor Mai? Bo ja mam obie i fakt, że fioletowa jest chyba trochę ciaśniejsza, ale wygodnie mi się ją nosi, ani się nie wbija, ani nie jeździ.
A co do Tiffaniego - zgadzam się, jest bardzo wygodny Ja w nim bardzo lubię materiał - jest taki fajny w dotyku - jak go mam na sobie to się cały czas głaszczę po biuście
Moja Maja to cukiereczek.
Z Tiffani mam podobnie

Cytat:
Napisane przez msk3 Pokaż wiadomość
No i kupiłam dziś Freyę rio 28 F-60FF.Ponoć to dobry model na dobry początek.Czy się mylę.Jak myślicie-czy będzie pasował na 69/70 -(a po ponownym zmierzeniu iprzytyciu 2 kg. ukochane!!!) -71?Przymierzałam Lenę z One 65 F i też za mała.
69/70-71 to pomiar ciasno mierzony pod biustem? Najważniejsze, żeby było Ci w staniku wygodnie. Jeśli obwód nie ściska, fiszbiny nie miażdzą mostka, to oki

Cytat:
Napisane przez batkab Pokaż wiadomość
Hestia wpadła mi w oko po obejrzeniu zdjęć na balkonetce
W biuście mam 91, pod 68 więc powinna i na mnie być dobra.
Hestia halfcup jest śliczna, kupiłam ją mamie i jest bardzo zadowolona. Z Twoich wymiarów wynika, że rozmiar powinien być dobry, ale jednak zawsze jest małe ryzyko, że może być potrzebna miseczka więcej .

Cytat:
Napisane przez dodus_90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie. Chcialam mojej mamie zamowic bielizne na swieta. zwykle ona nosi rozmiar 34B, zawsze zapiete na najmniejsza haftke, ale z tego modelu ktory jej sie podoba zostalo 32D czy re rozmiary sa mniej wiecej takie same??
Miseczki są mniej więcej takie same. Mimo to 32D może leżeć już zupełnie inaczej. Najlepiej jakbyś znała mamy wymiary (pod biustem bardzo ciasno, luźno w biuście w pozycji stojącej, luźno w biuście w pochyleniu).
Stary 2009-12-12, 18:10   #3274
dance makabre
Wtajemniczenie

Dzisiaj nabyłam model Princess Bra (30F) Curvy Kate- wreszcie czuć, że coś te piersi faktycznie trzyma Trochę mnie irytuje to, że miseczki są całkowicie miękkie, i za śliczny nie jest, ale co tu mówićź, przylega i trzyma idealnie.
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata
dance makabre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 20:04   #3275
Lokowana
Rozeznanie

Pomożecie, dziewczyny? 75B to chyba jednak nie jest mój rozmiar, chciałabym wreszcie nosić dobrze dobrany stanik... Moje wymiary to 83/71
Stary 2009-12-12, 20:33   #3276
tikida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dance makabre Pokaż wiadomość
Dzisiaj nabyłam model Princess Bra (30F) Curvy Kate- wreszcie czuć, że coś te piersi faktycznie trzyma Trochę mnie irytuje to, że miseczki są całkowicie miękkie, i za śliczny nie jest, ale co tu mówićź, przylega i trzyma idealnie.
Moim zdaniem Princess to bardzo udany i urokliwy model Mam nadzieję, że będzie Ci się dobrze nosił.

Cytat:
Napisane przez Lokowana Pokaż wiadomość
Pomożecie, dziewczyny? 75B to chyba jednak nie jest mój rozmiar, chciałabym wreszcie nosić dobrze dobrany stanik... Moje wymiary to 83/71
83 to jest Twój obwód w biuście mierzony luźno w pozycji wyprostowanej??? Chyba coś nie tak z tym pomiarem, bo w tej chwili nosisz 75B które jest na 90cm w biuście

Najlepiej zmierz się jeszcze raz:
- pod biustem bardzo ciasno na wydechu
- w biuście luźno w pozycji wyprostowanej
- w biuście luźno w pochyleniu (pod kątem 90 stopni do podłogi)

75tki mają zdecydowanie za luźny obwód. Powinnaś szukać obwodów 65 lub ścisłych 70tek. Co do miseczek, to doradzę po potwierdzeniu wymiarów
Stary 2009-12-12, 20:48   #3277
trynosz
Zakorzenienie

To i ja poprosze o pomoc . Podaje swoje wymiary: pod biustem 75 cm, w biuscie 92. Z kalkulatorow wyszedl mi rozmiar 70 E. Z obwodem sie jeszcze zgodze, ale miseczka E? Zwykle nosilam b75 (standard ;p), czasem C. Drugim problemem jest to, ze z wiekszosci stanikow "wylewaja" mi sie faldki nad obwodem. Czy to wina za ciasnego obwodu? A trzecim, ze moje piersi sa takie jakby splaszczone, u dolu zaookraglone, a u gory wszystkie miseczki odstaja, mimo, ze na dole sa dobre. Nie umiem tego inaczej wytluamczyc ;p. Z gory dziekuje za jakakolwiek pomoc .
trynosz jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-12, 21:21   #3278
tikida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez trynosz Pokaż wiadomość
To i ja poprosze o pomoc . Podaje swoje wymiary: pod biustem 75 cm, w biuscie 92. Z kalkulatorow wyszedl mi rozmiar 70 E.
Z wymiarów wychodzi polskie 70E lub brytyjskie 32DD.
Cytat:
Z obwodem sie jeszcze zgodze, ale miseczka E? Zwykle nosilam b75 (standard ;p), czasem C.
Po pierwsze miseczka E to nie jest duży rozmiar, jest podobnej wielkości do tej w 75C. Po drugie, nosząc stanik o za luźnym obwodzie często nosimy za małą miskę - stanik dokładnie nie przylega do ciała, więc nie widać zamałości.
Cytat:
Drugim problemem jest to, ze z wiekszosci stanikow "wylewaja" mi sie faldki nad obwodem. Czy to wina za ciasnego obwodu?
To, że tworzą się fałdki nad obwodem jest wynikiem noszenia za małej miski i niedokładnego zakładania stanika. Nie wystarczy nałożyć biustonosz na piersi, trzeba jeszcze ułożyć biust w staniku, powygarniać piersi spod pach. Tutaj masz instrukcję poprawnego zakładania stanika.

Cytat:
A trzecim, ze moje piersi sa takie jakby splaszczone, u dolu zaookraglone, a u gory wszystkie miseczki odstaja, mimo, ze na dole sa dobre. Nie umiem tego inaczej wytluamczyc ;p. Z gory dziekuje za jakakolwiek pomoc .
Nie bardzo rozumiem o co chodzi To, jak wygląda profil piersi zależy od rozmiaru i od modelu stanika. Np. w usztywnianych plungach częstym zjawiskiem jest to, że kiedy się przygarbiny, to miseczki u góry robią się pustawe i odstają.
Miseczki w 70E/32DD będą głębsze niż w 75B/C, a co za tym idzie, profil będzie bardziej zaokrąglony.
Stary 2009-12-12, 21:26   #3279
nelyen
Zadomowienie

75B działa jak spychacz - za mała miska, za luźny obwód, piersi nie mają miejsca w miskach, to uciekają gdzie mają miejsce - pod pachy.
co do tego, że miska odstaje - załóż stanik wg tej instrukcji: http://stanikomania.blox.pl/2009/02/...yc-stanik.html

miski powinny się wypełnić ciałkiem, które dotąd ukrywało się po kątach

wałki często robią się od źle uszytego obwodu - kiedy mamy dwie wpijające się gumki (jak od majtek) lub kiedy obwód jest za wąski (szerokość to nie długość paska obwodu, a jego wysokość) np. tu jest szeroki, zdecydowanie ciasny obwód, a wałki się nie robią, bo jest dobrze uszyty a właścicielka zebrała wszystko do misek http://balkonetka.pl/katalog/bra/cleo-george-3

ubiegłaś mnie tikido

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy

Edytowane przez nelyen
Czas edycji: 2009-12-12 o 21:28
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 23:59   #3280
Anecka
Zakorzenienie

jej. wg bra fitter mam miec obwod 65. Dzis mierzylam obwod 70 miska D.. miska super, bo fiszbiny mialam pod pachami i fajnie trzymalo biust ale ten obwod.. dosc mnei czisnal, ze jak zdjeclam tylko z przymiarki, to juz mialam odcisk na plecach, wiec nie wiem czy tak ma byc? Bo jesli nie to dobrze nosze te 75 B :/

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 00:14   #3281
Astro
Zadomowienie

Na początkku po zmianie obwodu stanik ciśnie, ale po dwóch tygodniach już go nie czujesz - ja jak ubrałam 65cm przy obwodzie 71cm, który mam to myślałam, że się uduszę, po dwóch tygodniach przestałam czuć stanik, a teraz mogę nawet 60 cm założyć z przedłużką. Noszenie 75 gdzie wszystko wylatuje górą i dołem, albo bokami mija się moim zdaniem z celem.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-13, 00:32   #3282
Anecka
Zakorzenienie

No byc moze i cisnie, ale chyba nie o to chodzi zeby po calym dniu noszenia stanika, zdejmowac go i miec mega odciski. Kurcze zamowie na sprobowanie jakis tani stanik i zobacze jak to bedzie

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 07:51   #3283
tikida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
No byc moze i cisnie, ale chyba nie o to chodzi zeby po calym dniu noszenia stanika, zdejmowac go i miec mega odciski. Kurcze zamowie na sprobowanie jakis tani stanik i zobacze jak to bedzie
Dobrze dobrany stanik powinien być wygodny. Trzeba umieć rozróżnić ścisk z nieprzyzwyczajenia od nadmiernego ścisku. Czasami wydaje nam się, że obwód jest za ciasny ze względu na niewygodne fiszbiny/za małą miskę. Najlepiej poświęcić trochę czasu w przymierzalni i posprawdzać wszystkie warianty.

Jeśli obwód w 70tce jest stabilny (łatwo to sprawdzić regulując ramiączka a następnie podnosząc ręce do góry - jeśli obwód się nie przesuwa, to znaczy, że dobrze trzyma), to nie ma sensu szukać 65tek.

Odciski po staniku są normalnym zjawiskiem pod warunkiem, że nie są to czerwone obtarcia i że szybko znikają (tak samo jak po skarpetkach i majtkach).

Niektóre modele mają obwód grubo podszyty, przez co zostawia on mocny ślad, mimo, że stanik nie jest za ścisły. Ja mam tak w effuniaku, szew obwodu mocno wbija się w skórę, ale stanik nie jest za ciasny.
Stary 2009-12-13, 09:21   #3284
trynosz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikida Pokaż wiadomość
Z wymiarów wychodzi polskie 70E lub brytyjskie 32DD.

Po pierwsze miseczka E to nie jest duży rozmiar, jest podobnej wielkości do tej w 75C. Po drugie, nosząc stanik o za luźnym obwodzie często nosimy za małą miskę - stanik dokładnie nie przylega do ciała, więc nie widać zamałości.

To, że tworzą się fałdki nad obwodem jest wynikiem noszenia za małej miski i niedokładnego zakładania stanika. Nie wystarczy nałożyć biustonosz na piersi, trzeba jeszcze ułożyć biust w staniku, powygarniać piersi spod pach. Tutaj masz instrukcję poprawnego zakładania stanika.

Nie bardzo rozumiem o co chodzi To, jak wygląda profil piersi zależy od rozmiaru i od modelu stanika. Np. w usztywnianych plungach częstym zjawiskiem jest to, że kiedy się przygarbiny, to miseczki u góry robią się pustawe i odstają.
Miseczki w 70E/32DD będą głębsze niż w 75B/C, a co za tym idzie, profil będzie bardziej zaokrąglony.
Cytat:
Napisane przez nelyen Pokaż wiadomość
75B działa jak spychacz - za mała miska, za luźny obwód, piersi nie mają miejsca w miskach, to uciekają gdzie mają miejsce - pod pachy.
co do tego, że miska odstaje - załóż stanik wg tej instrukcji: http://stanikomania.blox.pl/2009/02/...yc-stanik.html

miski powinny się wypełnić ciałkiem, które dotąd ukrywało się po kątach

wałki często robią się od źle uszytego obwodu - kiedy mamy dwie wpijające się gumki (jak od majtek) lub kiedy obwód jest za wąski (szerokość to nie długość paska obwodu, a jego wysokość) np. tu jest szeroki, zdecydowanie ciasny obwód, a wałki się nie robią, bo jest dobrze uszyty a właścicielka zebrała wszystko do misek http://balkonetka.pl/katalog/bra/cleo-george-3

ubiegłaś mnie tikido
Dziekuje za wyczerpujace odpowiedzi ;*. To teraz czas wybrac sie na zakupy stanikowe
trynosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 10:40   #3285
Astro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Nie chodzi o to, żeby mieć mega odciski, ale o to, że stanik podtrzymywał biust, a nie tylko go zasłaniał. Jeżeli zmieniasz stanik z dużo za luźnego obwodu na "normalnie" ciasny to musisz czuć różnicę. Mniej więcej tydzień-dwa może się nawet wydawać, że ciężko jest oddychać - ja tak właśnie miałam, ale nic złego mi się nie stało.
Stary 2009-12-13, 10:47   #3286
moooniaaaa
Zakorzenienie

W Milenie na hasło Gwiazdka 15 % rabatu, do końca roku chyba
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 11:15   #3287
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
W Milenie na hasło Gwiazdka 15 % rabatu, do końca roku chyba
Nie do końca roku, do 23 grudnia do godziny 23:59
Muszę kupić wszystkim prezenty i to co zostanie, wykorzystam w Milenie

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 19:25   #3288
Lokowana
Rozeznanie

A więc zweryfikowałam wymiary - 87/68, co nie zmienia faktu, że w szafie mam staniki głównie 75b, bo to taki "standard"... Czy 65 d byłoby bardziej pasowne?
W moim mieście nie uświadczę takiej rozmiarówki, więc może od razu jakiś godny polecenia sklep internetowy, coby zamówić na próbę?
Stary 2009-12-13, 20:10   #3289
adusiadu
Wtajemniczenie

GG do adusiadu

Cytat:
A więc zweryfikowałam wymiary - 87/68, co nie zmienia faktu, że w szafie mam staniki głównie 75b, bo to taki "standard"... Czy 65 d byłoby bardziej pasowne?
W moim mieście nie uświadczę takiej rozmiarówki, więc może od razu jakiś godny polecenia sklep internetowy, coby zamówić na próbę?
Ja mam 84/67 i na mnie 65d jest za małe, więc na Ciebie pewnie też będzie. Na Twoje wymiary to raczej brytyjskie 28F (60F) albo 30DD (65DD)
EDIT:
A co do sklepów do zajrzyj na początek wątku

Edytowane przez adusiadu
Czas edycji: 2009-12-13 o 20:12
adusiadu jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-13, 20:42   #3290
*kasieńka*
Zadomowienie

Lokowana spróbuj brytyjskie 60F (28F) albo 65DD/E (30DD/E).

*kasieńka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 20:42   #3291
tikida
Rozeznanie

Cytat:
87 to pomiar w pochyleniu czy w pozycji wyprostowanej?
Jeśli w wyprostowanej, to celowałabym w polskie 60H/65E lub w brytyjskie 28(60)F/30(65)DD. Jeśli w pochylonej, to najlepiej uśrednić wynik (np. przy 83 w wyproście i 87 w pochyleniu celowałabym w miseczkę na 85cm w biuście).

Tak jak napisała adusiadu na pierwszej stronie masz listę polecanych sklepów. Jeśli wybierzesz jakiś model to możesz tutaj się dopytać jaki najlepiej zamówić rozmiar (niektóre staniki są ścisłe, inne bardziej rozciągliwe).
Stary 2009-12-14, 09:30   #3292
Lokowana
Rozeznanie

W wyprostowanej.
Dziekuję Wam za porady, w razie wątpliwości się jeszcze zgłoszę
Stary 2009-12-14, 13:14   #3293
simeri
Wtajemniczenie

Mam dobrą wiadomość dla Poznanianek ( i Lubonianek ) w Factory Outlet w Luboniu (ul. Dębiecka) otworzyli 6 Zmysł

Nie rozglądałam się za dużo, bo wleciałam tam 15 min przed zamknięciem, ale chyba Arabelki były po 79zł. Przymierzałam na szybcika Freye Arabelle noir i purple haze 30d, Eleanor raisin 30d i 28dd, i wszystkie za duże albo jakoś nie leżały więc stwierdzam, że moja sorbetowa Arabelka jest jakaś małomiseczkowa. Muszę tam iść jeszcze raz poprzymierzać na spokojnie, może jednak któraś będzie pasować, bo ceny atrakcyjne.
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 16:00   #3294
freyah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
Mam dobrą wiadomość dla Poznanianek ( i Lubonianek ) w Factory Outlet w Luboniu (ul. Dębiecka) otworzyli 6 Zmysł

Nie rozglądałam się za dużo, bo wleciałam tam 15 min przed zamknięciem, ale chyba Arabelki były po 79zł. Przymierzałam na szybcika Freye Arabelle noir i purple haze 30d, Eleanor raisin 30d i 28dd, i wszystkie za duże albo jakoś nie leżały więc stwierdzam, że moja sorbetowa Arabelka jest jakaś małomiseczkowa. Muszę tam iść jeszcze raz poprzymierzać na spokojnie, może jednak któraś będzie pasować, bo ceny atrakcyjne.
Simeri, z Noir celuj raczej w obwód 28. Ja mam nie wiele mniejszy obwód niż Ty i noir mam od września a już noszę na środkowej haftce chociaż nie wiem czy na najciaśniejszej nie byłoby lepiej.
Jakbyś mierzyła 28dd noir to chętnie dowiem się czy jest jakaś różnica między nią a sorbetową. Pomimo mojej niechęci to freyowych ramiączek, a raczej szelek, to sorbetowa jest śliczna
freyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 16:15   #3295
poison.iv
Wtajemniczenie

Doszedł mój Harmony Poczta się postarałam, w piątek został wysłany, dziś jest u mnie Na większej piersi leży idealnie, na mniejszej trochę się marszczy, ale pod bluzką w sumie tego nie widać. Robi ładny zaokrąglony kształt. Zostaje ze mną
poison.iv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 16:55   #3296
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez freyah Pokaż wiadomość
Simeri, z Noir celuj raczej w obwód 28. Ja mam nie wiele mniejszy obwód niż Ty i noir mam od września a już noszę na środkowej haftce chociaż nie wiem czy na najciaśniejszej nie byłoby lepiej.
Jakbyś mierzyła 28dd noir to chętnie dowiem się czy jest jakaś różnica między nią a sorbetową. Pomimo mojej niechęci to freyowych ramiączek, a raczej szelek, to sorbetowa jest śliczna
28dd nie było, poza tym 28dd ma mniej więcej taką samą miseczkę jak 30d, więc i tak by było za duże.
moja sorbetowa jest rozciągliwa i małomiseczkowa, więc zważywszy że masz mniejszy obwód i większe piersi, myślę że będzie na Ciecie za luźna i za mała (28dd), ale może to zależeć od konkretnego egzemplarza.
mi się moja sorbetowa już znudziła ma bardzo niepraktyczny kolor.

Cytat:
Napisane przez poison.iv Pokaż wiadomość
Doszedł mój Harmony Poczta się postarałam, w piątek został wysłany, dziś jest u mnie Na większej piersi leży idealnie, na mniejszej trochę się marszczy, ale pod bluzką w sumie tego nie widać. Robi ładny zaokrąglony kształt. Zostaje ze mną
to fajnie, że pasuje. pokaż

moje Harmony niestety leży na dnie szuflady, bo rozprułam mostek i jakoś nie mam weny żeby wziąć maszynę i go zszyć
Stary 2009-12-14, 17:33   #3297
poison.iv
Wtajemniczenie

Cytat:
to fajnie, że pasuje. pokaż

moje Harmony niestety leży na dnie szuflady, bo rozprułam mostek i jakoś nie mam weny żeby wziąć maszynę i go zszyć
Pokaże, ale nie dziś, bo mi się za dużo osób po domu kręci żebym sobie stanik fotografowała
Szkoda, że leży bezużyteczny, to przede wszystkim Twoje zdjęcia na balkonetce przekonały mnie do jego zakupu
poison.iv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 17:37   #3298
Jelonek
Zakorzenienie

Sorbet ma normalne miski, nieco mniejsze ma Oyster, Noir to za to dużomiseczkowiec.
Odnośnie tego jak leżą Sorbet/Noir to jako nawrócona fanka Freyi (biję się w piersi, że tak tę markę kiedyś zjechałam ), są inaczej szyte, stąd inne ułożenie. Miałam wymienione wersje, więc mogłam spokojnie porównać. Noir jest inaczej uszyta niż Sorbet, ma wyższe miski choć głębokość większa chyba tylko o 1cm (nie pamiętam dokładnie, bo odesłałam, nie leżała dobrze), przez co nie chce się tak ładnie układać Mniejsza miska z kolei, cięłaby niechybnie pierś, więc żaden to interes
Wniosek- nie ma co sugerować się rozmiarem sorbetowej, kupując noir, bo człowiek się nieźle przejechać może

Edytowane przez Jelonek
Czas edycji: 2009-12-14 o 17:39
Jelonek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 18:32   #3299
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poison.iv Pokaż wiadomość
Pokaże, ale nie dziś, bo mi się za dużo osób po domu kręci żebym sobie stanik fotografowała
Szkoda, że leży bezużyteczny, to przede wszystkim Twoje zdjęcia na balkonetce przekonały mnie do jego zakupu
To miło mi

Cytat:
Napisane przez Jelonek Pokaż wiadomość
Sorbet ma normalne miski, nieco mniejsze ma Oyster, Noir to za to dużomiseczkowiec.
Odnośnie tego jak leżą Sorbet/Noir to jako nawrócona fanka Freyi (biję się w piersi, że tak tę markę kiedyś zjechałam ), są inaczej szyte, stąd inne ułożenie. Miałam wymienione wersje, więc mogłam spokojnie porównać. Noir jest inaczej uszyta niż Sorbet, ma wyższe miski choć głębokość większa chyba tylko o 1cm (nie pamiętam dokładnie, bo odesłałam, nie leżała dobrze), przez co nie chce się tak ładnie układać Mniejsza miska z kolei, cięłaby niechybnie pierś, więc żaden to interes
Wniosek- nie ma co sugerować się rozmiarem sorbetowej, kupując noir, bo człowiek się nieźle przejechać może
też mi się tak wydawało, że Sorbet ma inny krój, bo miałam Zetę, która ma niby taki sam krój jak Arabelki, ale miała inny krój niż Sorbetowa. widać jestem kompatybilna tylko z Sorbetową Arabelką, więc chyba zakończę moją przygodę z Freyami. kusi mnie jeszcze tylko fioletowa Clarissa i Cassie. a tak ogólnie to widzę, że bardziej leżą mi Panache, może oprócz szerokiego mostka. przymierzam się też do Cleo. już się nie będę upierać przy Freyach.

Edytowane przez simeri
Czas edycji: 2009-12-14 o 18:37
Stary 2009-12-14, 19:25   #3300
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:

W końcu mam motywację, żeby się do Factory wybrać

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości