Mamusie MARCOWO-KWIETNIOWE 2010 r. CZ II - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-14, 18:20   #1471
fasolka73
Rozeznanie

Dot.: Mamusie MARCOWO-KWIETNIOWE 2010 r. CZ II

Witaj drcron!!!!

Nareszcie z nami ! Brakowało tu Ciebie Fajnie, że wróciłaś i że cała i zdrowa. Oszczędzaj się teraz tylko, żeby tam szybko nie wrócić.

Bardzo dobrze zrobiłaś z tymi palaczkami DZIELNY DRACON!
a NAPRAWDĘ TAM BYŁA ŚREDNIA WIEKU 14-17 LAT?! SZOK!
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 18:20   #1472
JoannM
Zadomowienie

Dzieki za pocieszenie, po prostu wkurza mnie ze on woli wyjsc,zamiast zostac ze mna,porozmawiac czy cos razem porobic. wychodzi wciaz z tymi kolegami do pubu, albo na silownie, albo do mamusi, a ja czuje sie po prostu samotna A jak mu zwracam uwage to odpowie,nie przesadzaj, wczoraj spedzilem z Toba caly dzien. (dziekuje wielmozny Panie) poza tym pracuje na zmiany,nocki,wiec czesto siedze sama w domu.

A co do prezentow to jesli macie troche czasu i checi mozna latwym sposobem ozdobic rozne przedmioty technika decoupage. prezenty nie wyjda drogie, a beda od serca.
jesli jej nie znacie to tu jest troche o tej technice http://www.kuradomowa.com/zrobtosama..._po_kroku.html

na wizazu jest tez zakladka zrob to sam-decoupage i tam dziewczyny tez o tym pisza i wklejaja swoje zdjecia.
mozna tak ozdobic ramki drewniane,szkatulki, lusterka,doniczkibutelki, itp.
Przedmioty do ozdabiania mozna kupic w roznych sklepikach, czy w ikei.
moge podpowiedziec jak ozdobic dany przedmiot
wklejam ozdobione przeze mnie doniczki i szafeczke na klucze

Razem z Gabrysią

JoannM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 18:24   #1473
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ciesze sie ze ci pomogli, nie potrzebnie narzekalas skoro jak widzisz jednak problem mialas i to nie maly

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

co do znieczulenia, dlaczego sie decydujesz na nie zanim zaczniesz rodzic? dla mnie to totalna ostatecznosc, jak bede umierac to poprosze
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 18:34   #1474
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ciesze sie ze ci pomogli, nie potrzebnie narzekalas skoro jak widzisz jednak problem mialas i to nie maly

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

co do znieczulenia, dlaczego sie decydujesz na nie zanim zaczniesz rodzic? dla mnie to totalna ostatecznosc, jak bede umierac to poprosze
dla mnie ostatecznoscia jest cc a na znieczulenie chce byc przygotowana juz teraz musze tylko isc do szkoly rodzenia zaliczyc anestezjologa
co do umierania to uwierz mi niektore dziewczyny tam umieraly przez 3 dni mialy skurcze co 5 minut trwajace 2 minuty i dopiero na 4 dznien rodzily wiec ja tego nie chce przechodzic a niektore polozne to totalna znieczulica wiec ja wole byc gotowa na znieczulenie niz przezywac to co te dziewczyny

co do srecniej wieku to tak bylo 2 dziewczyny w wieku 14 lat jedna 16 i 4 17-sto latki a najokropniejsze to to ze jedna z 17 juz miala jedno dziecko doslownie szok a takie odzywki mialy ze masakra czasem o cos mnie pytaly to jk pozniej zaczynala sie dyskusja to ja sie odwracalam sie na piecie bo mimo mojego wieku nie wiedzialam cvo oznaczaja niektore slowa a te pozostale to wstydzilam sie ze tam padaja i do mojego dzieciecia powtarzalam zeby nie sluchalo i uszy zatykala

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 18:36   #1475
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula
Dot.: Dóot.: Mamusie MARCOWO-KWIETNIOWE 2010 r. CZ II

Cytat:
Napisane przez ilkia24 Pokaż wiadomość
czesc dziewczeta!

Byłam dzisiaj u pana doktorka, wszystko ok serducho bije jak dzwon, wszystko pozamykane,tylko brzuch mi sie toche napina w sesie twardnieje, i wrazie cos jakbym czesto czuła ze twardy to mam do niego przyjsc wczesniej, oczywiscie kregoslop nadal mnie boli, jak troche wiecej pochodze w ciagu dnia to wieczorem nie moge sie ruszyc, tak jak dzisiaj
Oj dzisiaj tez mam ciezki dzien, wkur... mnie moj szef, kręt cholerny... ech szkoda gadac...
A własnie, moze ktoras z was wie? Mam umowe na czas okreslony od 01.07.09 do 31.12.09, teraz jestem w 26tyg. moj szef dostał zaswiadczenie ze jestem w ciazy i ile, teraz jestem na zwolnieniu lekarskim od polowy czwatrego mies. i tak zostanie do porodu,
i moje pytanie jest takie:czy jestem chroniona przed zwolnieniem do daty porodu czy ta moja umowa automatycznie przedłuza sie do daty porodu, bo cos takiego słyszałam, a i czy należy mi sie macierzyński?

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Drcron witaj i opowiadaj jak bylo w tym bee szpitalu.

madziwnia oj nie przejmuj się, faceci tak mają, mojego teraz nie ma, ale jak byl na codzien w domu, to tez mila takie zagrywki, a juz te gry na kompie to naprawde mnie drazniły, jak usiadł to mozna było do niego strzelac i tak nic do niego nie docierało.
Umowa przedłuża Ci się automaycznie gdyż jestes chroniona. I tym samym należy ci sie macierzyński. Dopiero po macierzyńskim może z toba zerwać umowę.
izaizula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 18:37   #1476
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja jestem zdania ze kazda z nas reaguje inaczej i z gory nie zakladam ze mam 3 dni umierac, zreszta moze dlatego ze ja sie porodu w ogole nie boje i nie lubie paniki
A.Camus
Stary 2009-12-14, 18:38   #1477
drcron
Zakorzenienie

Joan nie przejmuj sie faceci tacy sa moj maz tez jak bylam w spzitalu to twierzil ze sprzata i ze jak wroce to bedzie czysciutko a jak weszlam do domu to malo nie zemdlalam a on co oczywiscie zamiast mi pomoc to pojechal sobie do brata teraz siedza razem w pokoju i niby koncza remont ktory mial byc juz skonczony w tamtym tygodniu powiedzialm ze jak nie skoncza do jutra to ja na swieta jade do mamy i bede miala ich wszystkich w nosie nawet paluchem nie kiwne i beda sobie z esciem sami siedzieli na swieta ot tak ich poszantazowalam bo mam juz dosyc a jak sie bede denerwowala to zem gotowa wrocic do szpitala a tego nie chce jak narazie
przecudne te doniczki ja w zyciu zrobilam tylko jedna ale stoi pusta bo nie mam codo niej wsadzic bo malusia jest

Stary 2009-12-14, 18:39   #1478
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
dla mnie ostatecznoscia jest cc a na znieczulenie chce byc przygotowana juz teraz musze tylko isc do szkoly rodzenia zaliczyc anestezjologa
co do umierania to uwierz mi niektore dziewczyny tam umieraly przez 3 dni mialy skurcze co 5 minut trwajace 2 minuty i dopiero na 4 dznien rodzily wiec ja tego nie chce przechodzic a niektore polozne to totalna znieczulica wiec ja wole byc gotowa na znieczulenie niz przezywac to co te dziewczyny

co do srecniej wieku to tak bylo 2 dziewczyny w wieku 14 lat jedna 16 i 4 17-sto latki a najokropniejsze to to ze jedna z 17 juz miala jedno dziecko doslownie szok a takie odzywki mialy ze masakra czasem o cos mnie pytaly to jk pozniej zaczynala sie dyskusja to ja sie odwracalam sie na piecie bo mimo mojego wieku nie wiedzialam cvo oznaczaja niektore slowa a te pozostale to wstydzilam sie ze tam padaja i do mojego dzieciecia powtarzalam zeby nie sluchalo i uszy zatykala
To całkiem nieźle to nasze społeczeństwo się rozwija. To jest jakaś masakra. A potem sie dziwić że taka małolata pozbywa sie dziecka albo ulica je wychowuje albo i jeszcze jakieś gorsze rzeczy. Jak sobie pomyślę ze przyszłoś kraju jest w rękach takich ludzi to mnie dreszcz przechodzi
Stary 2009-12-14, 18:44   #1479
Darusiaaaa
Zakorzenienie

a ja jestem zdania ze jak 17-nastka jest w ciazy i nie chce maluszka i go oddaje to lepiej niz by go miala usunac
A.Camus
Stary 2009-12-14, 18:48   #1480
drcron
Zakorzenienie

Darusia masz racje ale takie dzieci nie powinny jeszcze zachodzic w ciaze wedlug mnie antykoncepcja w naszym kraju powinna byc bezplatna chociaz dla takich osob ktore tego potrzebuja chociaz z drugiej strony czasem taka 17 latka < zadko > jest bardziej dojzala emocjonalnie i psychicznie niz taka 30 latka
w ogole szkoda gadac jakie kobiety tam lezaly ja dziekowalam bogu ze na mojej sali lezaly dwie dziewczyny normalne jedna z nich byla przed terminem < w sumie miala na sopbote > a druga byla juz 14 dni po porodzie i dzisiaj urodzila synka slicznego synka ale i tak jestem mega szczesliwa ze moglam juz z tamtad wyjsc

Stary 2009-12-14, 18:51   #1481
Darusiaaaa
Zakorzenienie

przerwa w notatkach
Czas zaczac robic frytki, zachcialo mi sie przed chwilką;p
A.Camus
Stary 2009-12-14, 18:53   #1482
ilkia24
Raczkowanie

izaizula dzieki za info, tak też myślałam ale chciałam sie upewnić
Stary 2009-12-14, 18:54   #1483
Darusiaaaa
Zakorzenienie

wiesz nie powinny, pewnie ze nie powinny!!
Pozniej patologie sa, oczywiscie nie w kazdym przypadku ale w wielu niestety
Natomiast jesli sytuacja zaszla juz taka a nie inna to lepiej niech odda niz usunie, a ktos inny sobie wychowa maleństwo i bedzie najszczesliwszy na swiecie
A.Camus
Stary 2009-12-14, 18:54   #1484
ilkia24
Raczkowanie

oooooooooo a ja mam dziś stodniowke hehe
Stary 2009-12-14, 18:55   #1485
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no powiem ci ze czasami jak gadam ze szwagierka to mam wrazenie ze 15-stka jest bardziej dojrzala
Jesli chodzi o dziecko to sie dobrze mala zajmuje ale oczywiscie przesadza do potegi;/ ale to inny temat
A.Camus
Stary 2009-12-14, 19:04   #1486
ilkia24
Raczkowanie

drcron o kurcze 14-17 lat to rzeczywiście małolaty, to u mnie było odwrotnie bo jak ja lezałam na poczatky ciazy w szpitalu to sama czułam sie jak malolata bo bylam najmlodsza, lezały kobietki w wieku 26-45 lat. A ja 23
Stary 2009-12-14, 19:09   #1487
catro
Rozeznanie

ilkia24 - gratulejszyn z powodu imprezy

drcron - witamy z powrotem!! A te szalone "nastki" to rzeczywiście patologia. Ja nie twierdzę, że każda nastolatka w ciąży to patologia, ale po tym co opisujesz, to aż serce się "cieszy" że takie dzieci (bo dojrzałym zachowaniem tego nazwać nie można) będą wychowywać dzieci.
catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 19:11   #1488
Darusiaaaa
Zakorzenienie

14 lat to wiadomo, że pod sprawy arne podchdzi...;/
A.Camus
Stary 2009-12-14, 19:12   #1489
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez JoannM Pokaż wiadomość
No to widze, ze nie tylko ja mam dzisiaj gorszy dzien:/
Mimo ze bylismy dzis z tztem na usg,widzialam moja dzidzie i wszystko bylo ok(mam nawet filmik) to i tak dzien jakis nerwowy, do tego moj tz to nie umie usiedziec w domu jak ma wolny dzien,pobyc ze mna,tylko zawsze cos. Teraz tez poszedl na silownie potem do mamusi pojdzie a ja sama siedze w domu i placze. jeszcze nagadal mi ze chleba nie ma. mialam obiad zaplanowany ale teraz dla kogo tu robic,nic mi sie nie chce i wszystko jest do d...
No super!!! w jeden worek i na księzyc!
Ale trzymaj sie ja sie trzymam pisząc mu smsa płakałam jak bóbr ale nie kazałam dzwonić i odpisac może dopiero jak sie domysli o co chodzi...
wiem smieszne ale naprawde duzo wskazówek mu p[odałam hihihihi teraz jest to smieszne ale jak pisałam to wcale
Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość

Bardzo dobrze zrobiłaś z tymi palaczkami DZIELNY DRACON!
a NAPRAWDĘ TAM BYŁA ŚREDNIA WIEKU 14-17 LAT?! SZOK!
A może one tylko tak młodo wyglądały.. drcronku pamietasz jak byłas z mamą w szpitalu? i co pan doktor do mamy mówił " niech dziecko jedzie do domku i sie położy"... itd.
Cytat:
Napisane przez JoannM Pokaż wiadomość

wklejam ozdobione przeze mnie doniczki i szafeczke na klucze
Bardzo ładnie... ale ja takich zdolnosci nie mam
Cytat:
Napisane przez ilkia24 Pokaż wiadomość
oooooooooo a ja mam dziś stodniowke hehe
To imprezka

Ja mam studniówke 18.12 za 4 dni

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 19:13   #1490
megi-megi
Zakorzenienie

Poszłam po zwolnienie w końcu. Jednak muszę odpocząć. Ginekolog stwierdził, że jak na 30sty tydzień, to mam bardzo wydatny brzuch.

Ledwo żyję. Ale teraz już musi być z górki. I będę miała czas, żeby być z Wami na bieżąco.

A co u P0P70 ?
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 19:19   #1491
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Witam dziewczynki!! Wróciłam... no więc...

Jestem mega, mega szczęśliwa!! lekarz na 100% potwierdził... będzie DZIEWCZYNKA!!!!!!!!! Także Madziwnia- poproszę o aktualizację listy
A jaka ruchliwa- tak fiksowała rączkami i nóżkami, że każdy jej ruch widziałam i jednocześnie odczuwałam Super uczucie Poza poznaniem płci- wszystko w porządku. Także jestem na maxa szczęsliwa

drcron- drakoniczku nasz kochany, witamy serdecznie!! Stęskniłyśmy się bardzo A jeśli chodzi o akcje "papieros" to bardzo dobrze zrobilas, tez bym tak zrobiła Głupie baby... "nibymatki".

Widzę, że tu ogólna nerwówka zaczęła panować... Brać się w garść dziewczynki!! Musimy sie cieszyć ze stanu w jakim jesteśmy To jest teraz najważniejsze... więc głowy do góry!!

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 19:22   #1492
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość

Jestem mega, mega szczęśliwa!! lekarz na 100% potwierdził... będzie DZIEWCZYNKA!!!!!!!!! Także Madziwnia- poproszę o aktualizację listy
A jaka ruchliwa- tak fiksowała rączkami i nóżkami, że każdy jej ruch widziałam i jednocześnie odczuwałam Super uczucie Poza poznaniem płci- wszystko w porządku. Także jestem na maxa szczęsliwa
super!!!!
że zdrowe i ze wszytsko dobrze!!!!

megi-megi a pochwal sie tym wydatnym brzuszkiem??!! z chęcia zobacze kocham brzuszki

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2009-12-14, 19:29   #1493
asienka240
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Darusia masz racje ale takie dzieci nie powinny jeszcze zachodzic w ciaze wedlug mnie antykoncepcja w naszym kraju powinna byc bezplatna chociaz dla takich osob ktore tego potrzebuja chociaz z drugiej strony czasem taka 17 latka < zadko > jest bardziej dojzala emocjonalnie i psychicznie niz taka 30 latka
w ogole szkoda gadac jakie kobiety tam lezaly ja dziekowalam bogu ze na mojej sali lezaly dwie dziewczyny normalne jedna z nich byla przed terminem < w sumie miala na sopbote > a druga byla juz 14 dni po porodzie i dzisiaj urodzila synka slicznego synka ale i tak jestem mega szczesliwa ze moglam juz z tamtad wyjsc
Zgadzam się z tobą... ale co zrobić, jak w szkołach nie uświadamiają, rodzice nie podejmują tego tematu z dziećmi to potem chodzą 14-latki z brzuchami... szok.

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
przerwa w notatkach
Czas zaczac robic frytki, zachcialo mi sie przed chwilką;p
Ja właśnie zamówiłam z Tżcikiem pizze Wnet ma przyjechać

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki!! Wróciłam... no więc...

Gratuluję !!! A nie mówiłam??
Wiedziałam, że będzie córa hahaha
klask i:
Stary 2009-12-14, 19:30   #1494
catro
Rozeznanie

ASIULEK_23 - hurrra kolejna dziewuszka - ależ będzie różowo na liście Super że wyniki w dobre.

A o tych Waszych chłopach (na szczęście niektórych) to nawet wypowiadać się nie chce bo tylko bym się zapieniła. Ja to nawet argumentu "to tylko facet" nie rozumiem, bo przecież to nie niemowlaki, które mają jeszcze ograniczone pojmowanie świata.
Naprawdę cierpliwość macie, i życzę Wam żeby się nie skończyła, skoro taka Wasza wola

Pop70 jest proszona o wieści z frontu - co tam dzisiaj z Tobą?
Stary 2009-12-14, 19:33   #1495
madziwnia
Zakorzenienie

Chłopcy 15 sztuk
dziewczynki 17 sztuk

gonimy gonimy te babsztylki malenkie.. zobaczycie bedzie wiecej chłopców ja Wam to mówie!!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2009-12-14, 19:40   #1496
catro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Chłopcy 15 sztuk
dziewczynki 17 sztuk

gonimy gonimy te babsztylki malenkie.. zobaczycie bedzie wiecej chłopców ja Wam to mówie!!!
Wojna płci się szykuje
Stary 2009-12-14, 19:41   #1497
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
ASIULEK_23 - hurrra kolejna dziewuszka - ależ będzie różowo na liście Super że wyniki w dobre.

A o tych Waszych chłopach (na szczęście niektórych) to nawet wypowiadać się nie chce bo tylko bym się zapieniła. Ja to nawet argumentu "to tylko facet" nie rozumiem, bo przecież to nie niemowlaki, które mają jeszcze ograniczone pojmowanie świata.
Naprawdę cierpliwość macie, i życzę Wam żeby się nie skończyła, skoro taka Wasza wola

Pop70 jest proszona o wieści z frontu - co tam dzisiaj z Tobą?

A ja czasami własnie mam wrżenie że oni mają ograniczone pojmowanie świata. Są strasznymi egoistami i wiele rzeczy sami sie nie domyślą.
Stary 2009-12-14, 19:48   #1498
madziwnia
Zakorzenienie

na która Baobabek miała wizyte?? czekam i czekam...

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2009-12-14, 19:52   #1499
catro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izaizula Pokaż wiadomość
A ja czasami własnie mam wrżenie że oni mają ograniczone pojmowanie świata. Są strasznymi egoistami i wiele rzeczy sami sie nie domyślą.
No zdarzają się tacy, owszem. Tu mam nadzieję, że na tym wątku takiego osobnika egoisty jako Towarzysza Życia nie uświadczysz
Jednak tłumaczenie mężczyzn bo "to tylko faceci" jest krzywdzące dla kobiet. One mają robić za terminatory bo "ciąża to nie choroba" a jeden facet z drugim mają prawo czegoś nie zrozumieć, oczekiwać obiadu po powrocie z pracy bo przecież żona w domu siedzi, to niech łachy nie robi i obiadek ugotuje i pod nos podstawi, itd.
Nie mam tu na myśli, że kobieta w ciąży ma wymagać nadzwyczajnego skakania wokół niej (no może czasami ), ale jak nie mam siły gotować obiadu, to dzwonię do mężulka i zapowiadam, że obiadu nie dam rady zrobić. A jakby mu coś nie pasowało, ojjjj usłyszałby co nieco
Stary 2009-12-14, 19:58   #1500
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Faceci nie maja ograniczonego pojmowania świata, oni są tak wychowani ze gosc ma pracowac, utrzymac rodzine, byc twardym, nie plakac ale tak na prawde nie jest im tez latwo bo oni przezywaja te same emocje co my tylko im w tym miejscu sie rozplakac nie wypada a tu to a tu tamto, kwestia wychowania u nas w kraju niestety tak wlasnie wyglada, co sie idealnie sprawdza jak facet lezy chory w lozku to 3 razy bardziej narzeka niz my, dlatego ze to dla niego idealna i jedyna okazja na takie narzekania.

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
Wojna płci się szykuje
pewnie ze będzie wiecej chlopcow
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości