|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3
Cytat:
![]() Jadłospis chyba ok, ale przyczepiłabym się do tych kabanosów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po 1. na naszej diecie KALORII SIĘ NIE LICZY!! Zapamiętaj ![]() Po 2. w I fazie Dukan ODRADZA ćwiczenie - zbytnie forsowanie organizmu. Po 3. Ile % miała maślanka? Jaki był skład kabanosów z łososia? (często, uwierz mi - tam jest cukier!) To samo tyczy się szynki drobiowej (często dodają tam np. wieprzowinę - trzeba tego bardzo pilnować i czytac etykietki). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2313 | |
Raczkowanie
|
Dzięki wiolqn
![]() A ja nie wiem , co mi się dzieje normalnie. Co nie zjem to głodna jestem, ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i snieg i mroz ... i tylko spac ech .. jaki dół ![]() ![]() na jakieś niziny chyba spadam ... tudzież doliny .. ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2314 | |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
![]() U mnie 15 dzień diety i 3, 5 kg mniej może to nie jakaś rewolucja spadkowa ale ja jestem bardzo zadowolona bo te dni nie były dla mnie ciężkie, czasami trudno mi uwierzyć, że jestem na diecie ale "luzy" w ubraniach pokazują, że zdecydowanie tak!!! ![]() ![]() Od dziś ponownie same proteiny co mi bardzo odpowiada bo jakoś mam wtedy lepsze samopoczucie, czuje się lżejsza i mój brzuch- od wieczny kompleks wygląda przyzwoicie. Niestety na dniach z warzywami było troche gorzej, czułam się trochę ociężała i brzuch był zdecydowanie taki nabrzmiay i o wiele większy, nie wiem czym to było spowodowane....Dobrze , że teraz czekają mnie same proteiny przez 7dni ![]() Cytat:
Wartość energetyczna w 100 g:61,00 kcalBiałko w 100 g:4,30 gWęglowodany w 100 g:5,20 gTłuszcz w 100 g:2,50 g Edytowane przez aga6891 Czas edycji: 2009-12-14 o 20:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2315 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() co do kabanosow to patrzylam sklad i cukru niema ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeszcze tak z ciekawości zapytam - co jest w składzie takich kabanosów łososiowych i jakiej są one firmy (jak wygląda opakowanko) ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2317 |
Raczkowanie
|
Witam,
dawno mnie nie byLo ale nie miałam czasu na forum ![]() ![]() Po 10 dniach zastoju waga poszła w dół co mnie baaaaaardzo cieszy ![]() ![]() ja na czas świąt nie przerywam diety traktuje DUKANA jak normalny styl odżwiania i wg. mojego myślenia bede jeść normalnie czyli jak codzien ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam i trzymam kciuki no i oczywiscie gratuluje spadków ![]() Cinamon ja jakiś czas temu miałam wrażenie,że mi się małżeństwo ropada ( 4 lata związku i 1,5 w małżeństwei),ale udało nam się prztrwac kryzys może i Wam się uda ![]() ![]()
#2318 |
Zakorzenienie
|
OK kobietki to ja też nie odpuszczam dietki w wigilię,bo tylko o nią mi chodziło,reszta św. to spokojnie przecież produktów mamy dość na naszej dietce.Mam tylko jeden problem,u mnie jest zawsze zupa grzybowa z makaronem i nie wiem co zamiast makaronu
![]() ![]() Ja się nie martwię,że ktoś będzie na mnie patrzył dziwnie w czasie wigilii bo wiadomo,że jestem na diecie ![]() ![]() Dobra no tak się rozpisałam bo tak się nakręciłam pozytywnie ![]()
#2319 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2321 |
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Jest kierowcą i przyjeżdża co 3 tygodnie do domu.Zawsze chcę mu ugotować to co by chciał bo wiadomo życie w samochodzie i pytam co ci ugotować dobrego ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Też tak właśnie pomyślałam,to byłoby dobre rozwiązanie.
![]() |
#2322 |
Raczkowanie
|
Kurcze, jak tak Was czytam to może ja tez nie zrezygnuje z tej dietki na czas świąt... w zasadzie swiat sie nie wali, chociaz mi najgorzej bedzie zrezygnowac z mandarynek, ptasiego mleczka i rafaello... to sa moje swiateczne przysmaki... no i biosik mojej mamy
![]() jeszcze zobacze czy uda mi sie schudnac troche do tej Wigilii... bo jak na razie caly czas od 2 tygodni 56... raz 56,1 a raz 56,9 i tak w koło Macieju ![]()
#2323 |
Zakorzenienie
|
Wyszokop jeśli byś zjadła po jednej z tych rzeczy to pewnie się świat nie zawali,ale jak przesadzisz no to wiadomo
![]() Najbardziej mi będzie żal kapusty z grochem,pierogów z kapustą i grzybami ![]()
#2324 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A mandarynki .... mmmm zawsze kojarzyły mi się ze świętami, no ale pomyślę sobie że to tylko te święta, za rok na kolejne, będziemy mogły już wszystko normalne jeść,i co najważniejsze będziemy wyglądać bosko ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2326 |
Zakorzenienie
|
eliza co ty tak szastasz tymi avatarami? co sie przyzwyczaje to zmieniasz i mysle ze sie ktos pod ciebie podszywa
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#2327 |
Raczkowanie
|
jeeeej..strasznie ciezko mi sie tu u Was jakkolwiek wybic z pytaniem..jeszcze raz tlumacze o co chcialam zapytac: wiadomo ze gdy sie zaczyna 2 faze(z warzywami)to czasami wraca troche wagi(ok.0.5 do nawet 2 kg)..i teraz mam pytanie:czy ten wzrost to woda ktora wnosza warzywa czy cos innego...dlaczego wzrasta nam waga przy jedzeniu warzyw?..nie mam ksiazki dlatego pytam
a drugie pytanie bylo : co robicie podczas swiat?..kontynuujecie diete,pol na pol czy trzy dni folgowania? ![]() mam nadzieje ze mnie wreszcie ktos zauwazy aaa!! milej nocki dziewuszki!! ![]()
#2328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do warzywnych dni to owszem zazwyczaj to wieksza ilosc wody, wiadomo ze nei jestes w stanie wychodowac sobie kilograma tluszczu w ciagu 3 dni, zwlaszcza nei jedzac wegli czy tluszczu.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2329 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cinamon cos wisi w powietrzu, bo ja dzis malo do gardla aktualnemu nie skoczylam... Pojechal do domu, Mial dos. Kurcze nie wiem jak to bedzie, ale cos w powietrzu wisi. chyba te nasze @@@ ![]() ---------- Dopisano o 03:19 ---------- Poprzedni post napisano o 03:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 03:19 ---------- Poprzedni post napisano o 03:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 03:23 ---------- Poprzedni post napisano o 03:19 ---------- Cytat:
Aktualny posiedzial u mnie caly tydzien i juz dzis po poludniu kiedy czekal az wroce z pracy, zeby sie ze mna pozegnac (albo wyzebrac jeszcze jeden dzien??), to zamiast czulego pozegnania zaliczyl moj wściek egzotyczny. Ja nie wiem, ja se chyba musze chlopa marynarza poszukac, zeby mi dupy nie zawracal codziennie... ---------- Dopisano o 03:27 ---------- Poprzedni post napisano o 03:23 ---------- Cytat:
Goraco polecam ksiazke, ktora znajdziesz w pierwszym poscie wiolqn na poczatku tej czesci watku. Poczytaj ![]() Pozdrawiam! p.s. nie wiem co ja dzis taka walczaca feministka jestem ![]() Jeszcze troche i staniki bede palic na stosie... ---------- Dopisano o 03:29 ---------- Poprzedni post napisano o 03:27 ---------- ide spac, bo juz tylko glupoty mi do glowy przychodza i robie sie zlosliwa. Milej nocki i pogodnego poranka zycze ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Lanka do męża raz na 3 tygodnie ciężko się przyzwyczaic ![]() O a wczoraj był Londynie ![]() Lanka nie wyżywaj się na swoim,z tego co piszesz to porządna chłopina. U mnie waga sobie stoi,ale dopiero od 2 dni to nie ma co się martwić. Miłego dnia ![]()
![]() |
#2331 |
Raczkowanie
|
Dobra,dzieki za odpowiedz...ja twardo dietkuje..mam motywacje bo stanelam dzis na wadze i...51.5!!Musze dodac ze wczroaj mialam troche nerwow wieczorem i zajadlam to ..hmm...slonecznikiem zrobionym na fromage czosnkowym plus przyprawy plus pelnotlusty ser...no a waga jeszcze mi spadla..aa..i bedac wczoraj na kawie dostalam dwa razyciastko..takie pyszne z orzeszkami,jedno ugryzlam i zostawilam bo sie opamietalam
![]() ![]() Milego dnia!!!! ![]()
#2332 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() życzę spadków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2333 | |
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------
Cytat:
Widzę, że w święta niekt nie porzuca dietki, brawo brawo trzymać tak dalej, motywacja w grupie to podstawa. Pozdrawiam
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2334 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry bardzo
![]() Waga po mału idzie znów w dobrą stronę ale na razie muszę uzyskać minimum, które było w zeszłym tygodniu ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Może lane kluseczki, takie z jajka i skrobi ??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2335 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Ja na proteinkach znowu... ![]() ![]() Co do jogurtów ja widziałam ostatnio w lidlu 1,5% naturalny w dużym opak. trochę wodnisty, ale ujdzie. Jednak z Zott'a są dużo lepsze. majkaoo nie mogę powiedzieć, że z tej samej branży, niestety ![]() ![]() ![]() Miłego dnia życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2336 |
Rozeznanie
|
czesc,
Parvati - ja juz robilam taka salatke, zamiast majonezu byl serek homo 3% a z warzyw:marchewka, pietruszka, seler, ogorek kiszony i por(a?) i byla przepyszna ja na wigilie to chyba po dukanowemu tylko rybe po grecku zrobie bo reszta i tak jest dukanowa moim zdaniem, ale ja sie chyba nie opre kutii bo uwielbiam, no zobacze bo nie wiem sama ![]() Edytowane przez Didier Czas edycji: 2009-12-15 o 11:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#2337 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=gk7;15868403nie widziałam na rynku polskim jogurtów naturalnych odtłuszczonych o zawartości białka większej od węglowodanów. [/QUOTE]
z nabialem trudno jest znalezc taki bo mleko samo w sobie zawiera cukier. sprawdz po prostu w skladzie aby nie byl to cukier dodawany, lub by jogurt nie byl zageszczany jakims dodatkiem.
![]() ![]() |
![]() |
#2338 |
Raczkowanie
|
u mnie kryzys zażegnany, ale nie wiem jak to będzie, bo czuję się potwornie, że taka zła dla mojego byłam, że mu powiedziałam tyle przykrych słów...ale przynajmniej widzę, że wziął to wszystko na poważnie i zacznie się starac
![]() zobaczymy co będzie jak przyjedzie na święta w sobotę... a u mnie dziś pierwszy dzień proteinek, wstałam późno, więc dopiero śniadanie mam za sobą (kawałek wędzonego dorsza i kawa z mlekiem 05, bo na więcej nie mam ochoty ;\ ) ważyc będę się za tydzień, po cyklu proteinek....stresik jest wczoraj zrobiłam sobie zupkę "chińską", na 2 skrzydełkach z połową opakowania mrożonej chińskiej mieszanki i pokrojona w kostkę pierś z kurczaka ![]() ![]() mam nadzieję, że nie odbije się to na mojej wadze...
#2339 |
Raczkowanie
|
Oglądałam przed chwilą na youtube kilka filmików jak Nigella (nie wiem czy słszałyście o niej) przygotowuje czekoladowe pyszności....
![]() MATKO! ssie mnie w żołądku, ale mi sie chce słodkiego!! Jak tylko przejde na 3 fazę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2340 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie kiszka na calego. Zadzwonilam, przeprosilam i w sumie niby ok, ale stwierdzil, ze zarowno on jak i najwyrazniej ja potrzebujemy troche czasu i przestrzeni dla samych siebie, bo kilka ostatnich tygodni spedzalismy bardzo szczelnie ciagle razem, w zwiazku z czym w tym tygodniu wszystkie plany odwolujemy i zobaczymy sie jak atmosfera ostygnie.Pewnie za tydzien. Zadzwoni do mnie w czwartek i potem w weekend. Ale nie umial mi powiedziec, ze z nami ok. Kurde i pomyslec, ze sama tego chcialam... Tez mu nawrzucalam, mimo ze to nie z jego winy chodzilam wkurzona i prosze. a teraz wszystko mi sie sypie i to na calej linii... ![]() Nie wiem, chyba nie rzuci mnie z powodu jednego zolzowatego humoru?? Jak myslicie?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:10.