|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zakupy na strawberrynet.com - kolorówka część VIII
Cytat:
do pewnego momentu to jest inwestycja - niestety już od dawna jest to głupota bo nie przerabiam tych kosmetyków; no bo i po co mi trzecia baza?? tak sobie myślę że i tak ją pewnie klikne... w końcu... i tak sie zastanawiam że chyba ją wrzuce do koszyka i jeśli w święta nic ciekawego nie rzucą to wtedy za nią zapłacę - myslicie że 2 tygodnie można zwlekać z zapłaceniem??
|
|
|
#632 | |
|
PIP.
|
Cytat:
![]() co w sumie ma sens, bo moznaby naklikac 20 zamowien, za nie nie placic i dop za to 20 juz ze znizka ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- mejkapownia, jesli sie nie skonczy w miedzyczasie, to chyba tak
|
|
|
#633 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jak mam dola to moj zoladek sie zamyka (na szczescie ), ale pojadlam normalnie dwa dni i znowu czuje ten glod na chleb, ser itd, a trzeba sie znowu pilnowac! moze zrob sobie ta 3dniowa na poczatek ? ja na niej schudlam 1,5kg, ale zoladek sie skurczyl i pozniej bylo juz latwiej
|
|
|
#634 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;15862461]Raczej nie ma pomylki. Zdjecie w sumie bardziej podobne do nowej a nie starej, choc sa watpliowsci
Nazwa jest nowa, a opis tez pochodzi z nowej a to jest najwazniejsze. Spectacular miala 5 ml a Spectacular Extension ma 5,2.[/QUOTE]Też mi się tak wydaje, w sobotę przyjrzałam sie temu i inaczej być nie chce ![]() Cytat:
![]() I podziwiam za wytrwałość! Ja dawno temu wytrzymałam na diecie 2 dni Cytat:
Ja myślę, że w niektórych Sephorach powinny jeszcze być. Ja chcę Guerlainy z zimowej kolekcji i się łudzę Zresztą Diory tez bym chętnie wzięła, ale te drugie ![]() Jak nie będzie w Sephorze, to na Allegro zazwyczaj się coś pojawia, z opóżnieniem. No i truskawka też miewa u siebie limitowanki. Cytat:
Ja mam bardzo suchą skórę pod oczami, a i zmarszczki mimiczne się pojawiły też : Clinique All about Eyes jedynie nawilżał, ale to samo robi Oceanic za 15 zł... Dobre oceny na KWC ma Vichy Retinol HA z kwasem hialuronowym i mnie kusił, chociaż firmy nie lubię... No i ma alkohol w składzie, co pod oczy wydaje się dziwne trochę... Cytat:
Ja też żałuję, że nie zrobiłam zapasu kremu Borghese
Edytowane przez RedShine Czas edycji: 2009-12-15 o 13:17 |
||||
|
|
|
#635 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
To muszę napisać, żeby mi anulowali tamte.
|
|
|
|
|
#636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak w sumie uzylam go ze dwa razy![]() wlasnie grapefruitow nie lubie ja narazie na warzywno-owocowa przechodze i zaczynam cwiczyc brzuszki i cardio, zeby to jakos mialo rece i nogi chociaz pewnie mi sie nie bedzie chcialo![]() u mnie z tymi dietami to inaczej wyglada moze dlatego, ze u mnie zawsze kazdy sie odchudzal mama, tata, siostra, babcia itd no i przyjemne to w koncu jest jak widac efekty chociaz jak sobie pomysle, ze jeszcze mi zostalo z 5kg to mnie oslabia....no ale jak mus to mus!a wlasnie jak chodzi o kremy...znacie jakis fajny, dobrze nawilzajacy krem pod oczy??
|
|
|
#637 |
|
Wtajemniczenie
|
dostałam dziś korektor gratisowy ze stila - light - niestety jest DUŻO ciemniejszy od fair - i fair był taki neutralny w odcieniu, a ten jest jednak mocno w żółty - albo i nawet w pomarańcz wpada... moim zdaniem....
ale i tak fajnie bo jego konststencję uwielbiam ![]() i mam jeszcze przemyślenia smutne raczej ![]() wczoraj wymakijażowałam se oko diorem dziś w takiej samej kolorystyce zrobiłam mejkapa za pomocą cieni z taniutkiej palety cameleona oba makijaże na bazie artdeco i wiecie co ja NIE WIDZE RÓŻNICY autentycznie - na moich oczach te cienie wyglądają tak samo, co gorsze - cameleon się moim zdaniem łatwiej nakładał; zgroza po co ja mam kupować cienie za 150 zł skoro paleta za 40 jest dla mnie dobra??? fakt że ja mam niewymagające oczy - cienie wszelakie sie trzymają, raczej nic sie nie roluje , oko mam w fajnym kształcie do malowania - no ale jakoś tak dziwnie jak sobie pomyśle że kupując te drogie własciwie płacę za oglądanie ładnego opakowania ![]() w podkładach pudrach - widzę znaczną różnicę ale cienie wysokopółkowe mnie dobijają ![]() i jeszcze jak pomyślę że kupię tego guerlina bazę za 60 zł a ona nie zrobi nic ponad bazę artdeco za 28.... dziś mam dzień zwątpienia...
|
|
#638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tusz testowałaś? ![]() Dolar dziś znowu do góry... |
|
|
|
|
#639 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
drugiego bym nie kupiła to znaczy kupiłam ale dla mamy i chyba żałuje
|
|
|
#640 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
|
#641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki!
|
|
#642 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
testow jeszcze nie bylo
|
|
|
#644 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko głupio po prostu tyle kasy wydawać mając tak beznadziejne przeświadczenie że nie warto ale może mam jakiś słabszy dzień dzisiaj ![]() ja jakoś w dzień nie pamietam żeby smarować i smaruje sobie przed snem
|
|
|
#645 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pamiętam, jak nie mogłam się doczekać tej zniżki 10 % i też trzeba było czekać... Już 7,5 robiło różnicę. Jakbyś coś pilnie potrzebowała na 10 %
to pisz śmiało!Cytat:
To Ty masz samozaparcie kobito! Mój małż schudł 2 lata temu ponad 10 kg bez odmawiania sobie czegokolwiek. Zastosowałam mu dietę rozłączną, bo wydawał mi się jedyną rozsądną dla mężczyzny. Mógł jeść wszystko, ale w odpowiednich kombinacjach. Ja chcę zacząć brzuszki z Tamilee, bo kiedyś robiłam i efekty były niezłe. Co do nawilżającego kremu pod oczy to Oceanic sprawuję się super. Miałam ten zielony i żółty - Naturalna Stymulacja. Zużyłam 2 tubki po 15 ml w całości! Cytat:
|
||
|
|
|
#646 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#647 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie przeczę. Próbowałam, jeszcze Diora HydrAction, ale też był leciutki i nie nawilżał znacząco. Lubię Clarinsa z peilegnacji, ale kremów pod oczy nie próbowałam jeszcze, bo oceny nie są zachęcajace.A Vichy kupiłam na Allegro w próbkach, żeby nie wtopić praiwe 100 zł i okazało się, że ma w składzie alkohol. I tera znie wiem czy używać, czy nie... Boję się dodatkowego wysuszenia.... |
||
|
|
|
#648 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heh to Twoj malz ladnie schudnal! mi sie juz nie chce odchudzac, ale w sumie zostalo 1,5 tygodnia do swiat i wtedy bede mogla przestac na te 3 dni ? Cytat:
wtedy zamiast wydawac 150zl na cienie, wydasz 40zl, bedziesz miala wiecej cieni, i zostanie CI kasa jeszcze na tusz, roz, czy co innego![]() ![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że truskawka ma tak często tusze HR w promocji, to może uda mi się wszystkie wypróbować. Za ułamek naszej polskiej ceny ![]() Jeżeli szukasz tylko nawilżenia to one spisują się naprawdę dobrze. Za taką cenę rewelacja. Skóra robi się fajnie elastyczna, ale zmarszczek nie likwidują. Dla porównania -Lancome przesuszył mi skórę pod oczami. |
|
|
|
|
#650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w normalnej cenie nawet bym sie nie zainteresowala![]() heh na zmarszczki narazie nie potrzebuje, moze za pare lat ale nawilzenie jak najbardziej
|
|
|
#651 |
|
Zakorzenienie
|
Pod oczy polecam Borghese Krem pod oczy z witamina C Cura-C Eye Cream. kupiony gdzieś w necie bp perfumeryjna cena 240 zeta to zgroza. kremik-żel, fajna konsystencja,napina, wygładza.używam od tygodnia, kupiłam żeby zajął się moimi cieniami pod oczami. za krótko go stosuję żeby je zmniejszył ale na pewno ślicznie rozświetla skórę.
|
|
|
|
#652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://pl.strawberrynet.com/skincare.../25389/#DETAIL A masz może po nim wrażenie, że zmarszczki są mniej widoczne? Nawilża przyzwoicie? Napisz proszę za jakiś czas, jak się sprawuje na dłuższą metę Tubkę ma taką jak nasz kremik do rąk Oby był tak dobry jak on |
|
|
|
|
#653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli jaki wzielas drugi produkt? ![]() [1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;15862461] Spectacular miala 5 ml a Spectacular Extension ma 5,2.[/QUOTE] Sluszna uwaga Nie wpadlam na to, zeby porownac pojemnosci.
|
|
|
|
|
#655 |
|
Zakorzenienie
|
Truskawkowa jest bleee? A co powiesz na naszą polską?
---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Ja porównałam wszystko oprócz pojemności!
|
|
|
|
#656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam glownie zmary suchotnikowe i polecam : - z tanszych AA 35+ zielona tubka - jest cudowny - z drozszych Kenzoki http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...m-pod-oczy.htm Nie czuje mega chlodzenia jakie obiecuje producent, ale jest bardzo odswiezajacy rano i tez swietnie nawilza ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------
|
|
|
|
|
#657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie ten. mogę z pewnością stwierdzić że dobrze nawilża, świetnie sie wchłania, nie roluje się na nim nic. no i to Borghese ![]() o działaniach napisze za jakiś czas
|
|
|
|
|
#659 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie o tym Oceanicu mówiłam! Mój zieleniak zawsze mnie poratuje ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#660 |
|
Wtajemniczenie
|
czekam na perfumy z 6.12
w sumie chyba jeszcze nigdy nie czekałam na paczkę tak długo ![]() i dziś to już zaczęłam się denerwować niby jest notatka z 12. ze oczekuje na odprawę, potem 2 godziny później że zostało zrealizowane i co - i ni ma ![]() a nie jest drogie bo za 97zł więc jakoś szczególnie nie powinni sie do niej przyczepiać ![]() troche faktycznie stresujące jak prezenty nie dolatują ...
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:38.

.

? ja na niej schudlam 1,5kg, ale zoladek sie skurczyl i pozniej bylo juz latwiej

To muszę napisać, żeby mi anulowali tamte.

Nie wpadlam na to, zeby porownac pojemnosci.