|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)
Cytat:
bardzo wygodne
|
|
|
|
|
#1952 | |||||||
|
Konto usunięte
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15861096]
Ale śliczna sukienka! Widzę, że wciąż w dziewczynkę typujesz. [/QUOTE]Moja ty siostro Ano typuję W sobotę usg połówkowe, to może się dowiemy Jak nam lekarka nie powie, to się do aparatury przykuję i nie wyjdę stamtąd ![]() Ale: naokoło sami chłopcy, tak? A jak ja się rodziłam, na sali było 7 chłopców i ja jedna, każdy miał żółtaczkę, ja nie, i oni byli łysi, a ja miałam bujne loki Tak więc, patrząc na to, jak przyszłam wyjątkowo na świat - obstawiam z przekory dziewuszkę ![]() Cytat:
Mnie maluch też nie kopie, kończę 18 tydzień - czuję tylko bulgotanie ![]() CHolera wydało się.... No tak, brzuch mi stoi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ona, jeśli za przeproszeniem przed świętami nie jest zjechana jak pies, to się nie liczy Największy koszmar: mycie pierdyliarda talerzyków, kieliszków, miseczek zza szkłąCytat:
![]() A ja jutro mam spotkanie wigilijne w pracy, a koleżanka, która ma 2miesięcznego maluszka, ma mi pieluchy przywieźć Bo jej te mini mini zostały.
|
|||||||
|
|
|
#1953 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przy okazjii pytanie.....odczuwasz intensywny ból przy kichaniu?Ja wtedy muszę się skulić bo w przeciwnym razie będe wyć z bólu![]() ![]() SILPE bardzo ładne spodnie ![]() Chronią brzuszek przed zimnem
W końcu się doczekałam Michalinka jest już na świecie Edytowane przez iza240 Czas edycji: 2009-12-15 o 18:23 |
|
|
|
|
#1954 |
|
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15874913]
Teeee oddawaj, to dziecka! ![]() [/QUOTE] Ty się tak Słońce nie unoś bo ja niewypróbowanym "sprzętem" Dzieciątka nie uraczę... Najpierw sama sprawdzę czy bety się nadają a dopiero potem Dzidzię w nie owinę... Z łóżeczkiem niestety metoda pada bo się w nim nie zmieszczę ale wierzę, że będzie ok
http://www.suwaczek.pl/cache/e3e8c6b...html"></a wg tego suwaczka to mamy więcej tyg niż doktor przepowiedział...nieprawd opodobne Edytowane przez kitty241 Czas edycji: 2009-12-15 o 18:34 |
|
|
|
#1955 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ok, już mnie pocieszyłyście.
Niech więc brzusio jeszcze nie pędzi. Cytat:
Cytat:
Byłam wczoraj w H&M. Ale się wkurzyłam. Dwa rodzaje długich spodni, jeansy wąskie w nogawkach i ciut szersze sztruksy. A normlanych, prostych spodni to nie ma! Albo takich jak te Twoje... Wrrr.... Do tego cena - te jeansy za 170zł, sztuksy za 130zł. Już doczytałam, że też w H&M... No to klapa. U mnie jeno takie rury są. :/ Goła będę biegać.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-12-15 o 18:42 |
||
|
|
|
#1956 |
|
Raczkowanie
|
Uuupss.....już się poprawiam ale dam fotkę z allegro bo mi aparat się ładuje...
Kiedyś już to pokazywałam ale teraz mam na żywo i jest o niebo ładniejsze niż na zdjęciu a i jakościowo całkiem, całkiem... Czy teraz Kropuś się liczy?
|
#1957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo ładne. ![]() Becik się liczy. Jeszcze łóżeczko z pościelą.
|
|
|
|
|
#1958 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1959 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nawet zrobiłam zdjęcia specjalnie, w drodze do koleżanki i je durna ja pała skasowałam ![]() Jutro pstrykne i załączę. Zimno spakowałam i wysłałam. Dostarczą w czwartek albo piątek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też leń i na dodatek szybko się zniechęcam ale fajna zabawa jest ![]() Cytat:
Cytat:
Ja póki co pierniki zrobiłąm, chociaż dzisiaj u koleżaniki podłapałam troche jak sie robi różne rzeczy z filcu. To jest czad ![]() Cytat:
Ja dzisiaj też kupiłam z hennesa tak sam przecenione Gratulacje 5 miesiąca, rany ale czas zasuwa [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15874913] Tere fere, nie rewelacja... to ja chętnie przyjmę tę nierewelację ![]() .[/QUOTE] Miałam bardzo fajny dzień. Kupiłam sobie sukienke na rodzinną imprezę sobotnią. Kupiłam dżinsy i leggnsy, 2 pary getr, białą bluzke i koszulke. Zrobiłam też zdjęcia i wysłałam Mikołajowi aby wiedział co mógłby mi przynieść jeszcze ![]() A z resztą poczekam na poświąteczne zniżki
IF MOMMA AIN'T HAPPY AIN'T NOBODY HAPPY körö körö kirkkoon Edytowane przez araczki Czas edycji: 2009-12-15 o 19:18 |
|||||||||
|
|
|
#1960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1961 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak jakby ktoś nabrał powietrza w usta i wypuścił pod wodą![]() Gratuluję rozpoczęcia kolejnego miesiąca
|
|
#1962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to zimno to z długim terminem ważności? Tak żeby starczyło do świąt?
|
|
|
|
|
#1963 |
|
Raczkowanie
|
Dobra...specjalnie dla Ciebie- łóżeczko i pościel ale w innym kolorze...ja mam taką jak becik
Teraz się liczy?
|
#1964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1965 |
|
Raczkowanie
|
No nareszcie
|
#1966 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dokładnie! a te zestawy szkła doprowadzały mnie do szału. Wogole tego nie uzywaliśmy, ale musiało byc umyte na błysk Dlatego u mnie w mieszkaniu jest tylko to czego uzywam i co jest mi potrzebne, zadnych muzealnych wystaw ani witryn dziekuje Cytat:
w zeszłym tygodniu kupilam pierwsze body i do dziś mam banana na twarzy ja na nie spojrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
Cytat:
nic dziwnego, że się tak do niego przytulasz ![]() Cytat:
nie ma to jak udane zakupy, zawsze poprawią humor |
|||||||
|
|
|
#1967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja niedoszła teściowa miała meblościankę na całą długość ściany, prawie 4m, na niej 6 odkrytych półek, a na każdej do pełna kryształów. A w kuchni prawie 1,5m blatu meblowego zajmował zestaw obiadowo-deserowy z Chodzieży, na 12 osób. To jest jazz dopiero. ![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Ja mam dziś wyjątkowo twórczy wieczór... Od paru godzin obczajam oferty tv kablowych, internetu i tel. w okolicy. Firma, z której mam to wszystko doprowadziła mnie dziś do pasji... Mam ich dość.
|
|
|
|
|
#1968 | |||||||
|
Konto usunięte
|
dziękuję wszystkim za miłe słowa pod adresem moim i mojego synka.
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale jak znam życie to teściowa umyje je któregoś dnia jak będę w pracy. ![]() Bo ona z gaytunku tych mocno sprzątających na święta, meblościankę też ma. Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15874913]Moja ty siostro Ano typuję W sobotę usg połówkowe, to może się dowiemy Jak nam lekarka nie powie, to się do aparatury przykuję i nie wyjdę stamtąd .[/QUOTE] |
|||||||
|
|
|
#1969 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15874913]W sobotę usg połówkowe, to może się dowiemy
Jak nam lekarka nie powie, to się do aparatury przykuję i nie wyjdę stamtąd ![]() [/QUOTE] Będziemy trzymać kciuki za tę Twoją wiedzę. Żebyś nie musiała się przykuwać.
|
|
|
|
#1970 |
|
Zakorzenienie
|
Kobietki mogę do was dołączyć ?? Termin porodu - 25.06.2010.
To będzie mój drugi dzidziuś, mam synka Michałka(19 miesięcy). Tak sobie czytam o waszym zakupowym szaleństwie i przyznam, że troche zazdroszczę. Ja większość rzeczy będę miała po starszym dziecku:wózek, łóżeczko, pościel, ciuszki. No chyba, że będzie dziewczynka to trzeba będzie troche ciuszków dokupić, by nie chodziła w bodziakach w auta
|
#1971 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Wczoraj miałam USG genetyczne i liczyłam na poznanie płci. A tu dzidzia nie współpracowała i wiemy tak na 70% ale ginek powiedział że to nic pewnego. |
|
|
|
#1972 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ja Ci zazdroszcze, ze nie musisz kompletowac wszystkiego bo ja zupelnie nie mam pojecia jak zaczac ![]() Cytat:
![]() A te 70% to ...?
|
|
#1973 |
|
Rozeznanie
|
witam kochane!!!Caly dlugi tydzien nie zagladalam do was...a tyle naskrobalyscie, ze spedze pewnie cale popoludnie na czytaniu
teraz nie mam za bardzo czasu- wybieram sie na usg...i oczywiscie troche mam stresa...ehh, trzymajcie kciukasy!!ps. dostalam w spadku od siostry pol wielkiego wora ubranek dla dzieci do 3 miesiaca, wiec chyba juz nie rozgladam sie za ubrankami )pozdrawiam i zdrowia zycze )
|
|
#1974 | |
|
Zadomowienie
|
Silpe super spodnie
dwie spódnice (jedna granatowa i jedna czerwona, dżinsy, bluzkę)... mam już zdjęcia zrobione, ale aparat został w domciu...więc wieczorkiem wrzucę zdjęcia ![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj na piechotkę do roboty i o mało bym orła wywinęła Na szczęście wykazałam się refleksem i był tylko ślizg ![]() Ja już nie mam siły skupić się na pracy...w radio bez przerwy świąteczne piosenki, w głowie myśli dotyczące tego co kupić i co zrobić w wigilię Też tak macie? jak dotrwać do świat?
|
|
|
|
|
#1975 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A mnie wczoraj przez zimę koleżanka walnęła focha, orzekła, że się nie odzywa... i poszła. Powód - zima, mróz, śnieg. Bo ona nie lubi, nieznosi i ciągle o tym gada... za to lubi psuć mi humor i zaczynać dzień od info na gg, jaka to pogoda jest do dupy, wiedząc, że czekam na ten śnieg jak dziecko. W końcu jej wczoraj powiedziałam, żeby marudziła do lustra, bo ja się już nasłuchałam tych tekstów przed kilka lat i naprawdę nie mam ochoty na więcej, co tylko śnieg albo temp. spadnie. A zaczęło się od mojego opisu na gg, że na zimę czekam. Rano włączam kompa, a tam jej fukanie do mnie, że jaka zima, jaki śnieg, że be, do bani i w ogóle beznadzieja, ciepło ma być... ![]() Powiedziałam, że ok, niech nie lubi, ale ja bym chciała zostać przy swojej sympatii do zimy i dobrym adresatem takiego marudzenia rokrocznie od XI do III nie jestem. I foch był, bo ja się nie znam, bo ja nie marznę na przystankach i grzeję dupę w ciepłym biurze... A w ogóle to taka fascynacja zimą to jest choroba... I prawie wyszło, że marznie biedna przeze mnie. A to podobno ciężarne mają humory...
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-12-16 o 09:22 |
||
|
|
|
#1976 |
|
Rozeznanie
|
dzieki LEA troche mnie uspokoilaś, no i mam nadzieje ze nasz bobo nie oleje rodziców i 24 grudnia na wiztycie pokaże co ma miedzy nóżkami.Wtedy od razu sie zgłoszę o poprawke na liście
))pozdrawiam wszystkie brzuchatki
|
#1977 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja zapomniałam się wcześniej pochwalić, że w końcu czuję bulgotanie w brzuszku
|
|
|
|
|
#1978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja dalej nic. Jakieś upychanie w boku czasem, czasem twarda kulka gdzieś. I tyle... |
|
|
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
To 70% to dziewczynka, ale równie dobrze siusiak mógł się schować, więc zostało mi czekanie. Obiachałam mężowi wstrzymać się z zakupami, ale co tam przecież są ciuszki uniseks
A ja się cieszę pogodą za oknem sypie śnieg, mrozik lekki, a ja ... w ppiżamie w łóżku leżę ![]() Aha idę zażyć żelazo bo mam za niski poziom czegoś tam- hemoglobiny???- no i muszę poszukać co ma dużo żelaza coby jeść- byleby nie było zielone i niedobre Dziewczynki nie martwcie się że jescze nie czujecie ruchów ja zaczęłam czuć regularnie w 17 tyg ale gin powiedział że to bardzo szybko. Wiadomo nie możecie się doczekać, ale jak mi gin powiedział jeszcze będziie pani miała czas się nacieszyć i ponarzekać jak małe w żebra kopnie |
|
|
|
#1980 |
|
Zakorzenienie
|
Ja poprzednio ruchy poczułam w 22 tygodniu. W ogóle mały w brzuchu raczej mało się ruszał, a teraz jest taki ruchliwy (właściwie od urodzenia tak ma), że czasem nie daje rady. Nie usiedzi nawet sekundy w miejscu. Licze na to, że drugie będzie spokojniejsze...
Co do poznania płci to uważam, że lakarz nie powinien ,,strzelać,, albo mowi płeć na 100%, albo nie mówi wcale.
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2009-12-16 o 10:13 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:29.

Jak nam lekarka nie powie, to się do aparatury przykuję i nie wyjdę stamtąd 

Największy koszmar: mycie pierdyliarda talerzyków, kieliszków, miseczek zza szkłą
ale wierzę, że będzie ok