|
|
#31 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Dot.: irytacje i kontrowersje w świecie perfum
Cytat:
|
|
|
|
#32 | |||
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
przy czym myslalam tez o perfumach typu Szanelki, ktore jednak, jak wskazalam nieco wyzej, sa nadal drosze od Avonowych tworow, nawet w wielkiej promocji ![]() EDIT a, zeby nie bylo - te wysokosci polkowe potraktowalam w ujeciu czysto matematycznym - czyli sugerowalam sie cena wyjsciowa, a nastepnie promocyjna. nie, zebym uwazala, ze wszystko co drogie, musi byc automatycznie wysokie w sensie - znakomite
szuka nowego domu Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2009-12-16 o 10:10 |
|||
|
|
|
|
#33 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A od siebie dodam jeszcze jeden żal względem avonów. ![]() Mianowicie wygląd niektórych flakonów ich perfum nie tyle nawet, że jest zainspirowany ale wręcz żywcem zerżnięty od droższych 'kolegów i koleżanek'... Takie zbyt dosłowne nawiązania zalatują mi mocno 'podróbkiewiczostwem'.Naw et jeśli w środku jest zupełnie co innego...
|
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Albo najnowsza Reese Whitherspoon - góra butelki zerżnięta z Cabotine, dół z My Insolence ![]() Kojarzy mi się to także z podróbkami i tym bardziej nie zapłaciłabym za taki wyrób więcej niż za Gucciego na przykład... |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Rozeznanie
|
Albo Oriflam'owskie specjały...
![]() Divine - Addict Embrace her - Hypnose Senses Embrace him - Hypnose pour homme Amber Elixir - Magnifique
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo ta ich podóbka flakonu Code... gdzies mi się w necie na oczy rzuciło... edit: o! mam! czy wam się ten flakon od razu nie kojarzy?...
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2009-12-16 o 19:55 |
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
mnie sie kojarzy..z code- a co to jest?
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
jaies "cudo" marki Oriflame - Amethyste coś tam
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie sa to powszechnie akceptowane na Perfumach podróbki znanych zapachow
jakby sie tak glebiej zastanowic, to czym one sie roznia od tych "zwyklych" podrob, skoro i flakon i zawartosc jest inspirowana innym, znanym zapachem? w załączniku perfumy Beckhamow- Intimately, butelka zerżnięta z Gucci Eau de Parfum II, a zapach jest tansza alternatywa Pure Poison Diora, przy czym podkreslam, przy PP pachną jak tania podróba... podobnie z Amor Amor i Fire by Oriflame, czym to nie jest kradziez pomyslu? edit: zdjecie nr2 to Gucci II Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2009-12-16 o 20:51 |
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
a dla mnie Incandessence z avon to prawie wykapane J'Adore
tylko flaszka inna
|
|
#42 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) zapachów. Bo czy np. Hugo Boss Pure Purple nie przypomina wam z wyglądu często kopiowanego Hypnose Lancome? Zwłaszcza biorąc pod uwagę fakt, że Pure Purple wprowadzono niedawno po premierze Hypnose o ile się nie mylę...Pierwsze zdjęcie - Boss, drugie - Lancome
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zadomowienie
|
To względem Oriflame to rewelacyjne przykłady!!!
I ja uważam, że wszelkie avony i oriflame to poniekąd podróbki kultowych zapachów, więc tym bardziej powinny kosztować symbolicznie. A nie cenami równać do tych znanych! Inna sprawa, zależy jak rozumiemy podróbkę. Bo np. dla mnie podróbką jest to co bezczelnie udaje jakiś zapach, na przykład tureckie Tresor za 50 zł, zaś to co naśladuje prawdziwego idola to zakompleksiony ubogi krewny Zatem wszelkie Bi-esy (np. 313 udające 212 Caroliny Herrery a flakonem Dolce Vitę), Oriflamy (Volare jako "kuzyn" Tresor) czy Avony powinny kosztować 15-60 zł, nie więcej.Kiedyś pani z Oriflame nękała mnie namawianiem do kupowania wód, skomentowałam że ile tego można mieć, zwłaszcza że wietrzeją po chwili... Pani na to: "co pani chce! za 70 zł to muszą wietrzeć! takie trwałe to pani kupi za 200 zł!" Nieprawda. Za 60 zł kupuję Pumę Flowing która jest trwała... |
|
|
|
|
#45 |
|
Zadomowienie
|
Oto linki godne polecenia!
http://www.papilot.pl/article/2155/1/comments.html Poziom wypowiedzi pewnych miłośniczek perfum na owej stronce jest porażający - jak również co poniektóre ich poglądy... http://drogerianatura.pl/forum/?topic=1476&pp=3 A tu zarejestrował się jakiś pan(?) który udowadnia że Drogeria Natura handluje podróbami... szok... |
|
|
|
|
#46 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
Perfume Lover
|
Jeżu słodki
![]() I za to kocham wizaż. Za kulturę wypowiedzi, za klasę i sympatię dla każdego użytkownika. Bez względu na to czy pokażesz w wątku moja kolekcja perfum 100 flaszek czy też trzy jedyne ukochane i wypolerowane, to zostanie to docenione, wsparte miłym słowem. Nie ma zawiści, konkurencji. Podrób się nie toleruje, a można podyskutować i o Avonie i o Clive Christian. Dla mnie największa irytacją są właśnie takie fora, gdzie siedzą jakieś dziewuszyska, których jedynym. celem jest chyba tylko oplucie kogoś. Przeczytałam artykuł na papilocie i od razu spojrzałam na komentarze. Ohyda, nie przebrnęłam przez kilka pierwszych. Jad, licytacja kto ma więcej, a może podróby jednak lepsze. Ja wiem, że nasze forum na wizażu czy też gazetowe o perfumach to miejsca zrzeszające pasjonatów, ale ja np. nie umiem się odnaleźć na forum takiej Natury mimo, iż nie mam jakiegoś wykwintnego gustu, a i moja kolekcja jest dość pospolita. Taki targ przekupek, dziwne komentarze w stylu: 'o mój boże 6 perfumów mieć? toć to choroba'. Parę dni temu pojawiła się tutaj istotka Magcośtam i dziewczyny ją troszkę przygasiły i moim zdaniem słusznie, bo zaczęła siać zamęt <a późniejsze wycieczki w kierunku zarobków, kochanków i jeszcze inszych zabawnych tematów tylko potwierdziły obawy, że jest to poziom dyskusji rodem z takich właśnie miejsc jak w/w papilot>. Co mnie dziwi to skrajność. Albo kultura i otwartość takie jak u nas na forum, gdzie siedzą pasjonatki, osoby, dla których zapachy znaczą naprawdę wiele, albo miejsce gdzie jest rzeź, wyzwiska i rozliczanie z każdej wydanej na zapachy złotówki. Same niepotrzebne przepychanki. Upokarzające.
|
|
#49 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Przeglądając forum natury też mi coś nie grało... inny klimat, atmosfera i ludzie jacyś nie teges, ale jakoś nie wiedziałam do końca co tam jest nie tak...W swojej wypowiedzi nazwałaś po prostu rzeczy po imieniu, zgadzam się w zupełności |
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
Serio. Tyle jest miejsc w sieci, gdzie bezkarnie można sobie powylewać na siebie pomyje, ale narzeka się, że na Wizażu się tego nie praktykuje.
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po pierwsze, bardzo popieram sam sklep. Są tam świetne produkty w dobrych cenach, zresztą zawsze kolejki do kasy co też o czymś świadczy... Niedawno kupiłam tam Pumę Create za 60 zł i jestem zachwycona ![]() Po drugie, ichnie forum czytam w ramach "odświeżenia" - na wizażu jest masa super inteligentnych forumowiczek, czytanie ich dowcipnych wypowiedzi jest przyjemnością. Jednak wiele tu fanatyczek wytwornych perfum (w tym tak jakby ja - oszczędna do bólu np. na kolorówce a flakonów... strach przyznać ile) zaś na tamtym forum głównie dziewczyny proste (sądząc po ortografii), niezamożne, za to posiadajace dużo zdrowego rozsądku ![]() Jednak wk...wia mnie że na forum Natury parę inteligentniejszych internautek sieje zamęt - opowiadają androny a nikt ich nie ukróci, przeciwnie, proste (czy prostolinijne) dziewczyny chylą czoła przed nimi i przytakują... Pisze np. taka pani że testowanie perfum w seforze a kupowanie w naturze to złodziejstwo, albo że na wyprzedażach same podróbki...
|
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
).
Edytowane przez imeshih Czas edycji: 2009-12-31 o 01:23 |
|
|
|
|
|
#53 |
|
spin doctor
|
Ja cenię nasze forum Perfumy-jest to jedne z nielicznych miejsc w sieci, gdzie czuję się "u siebie" i wiem, że znajduję zrozumienie dla mojej pasji(nałogu
) i mogę w swietnej atmosferze i na poziomie pogadać o zapachach z prawdziwymi znawcami i ludzmi, którzy widzą w perfumach coś więcej niż tylko to, że"perfumka ma być booooska, ładnie pachnieć i podobać się misiowi a tak w ogóle to polecam z FM, a te co uzywają drogich oryginałów to snobki)"
"Wybrałam osobę, którą chcę być, i nią jestem." Edytowane przez Małgosia791 Czas edycji: 2009-12-31 o 04:47 |
|
|
|
|
#54 |
|
Rozeznanie
|
Ja cenię perfumeryjny wizaż za... porządek.
Początkowo drażniło mnie, jak czytałam różne pouczające wypowiedzi typu: taki wątek już był, proszę bez "oftopów". Teraz to bardzo lubię. Nie ma całej góry wątków służących absolutnie do niczego, można odnaleźć stare wpisy, poszukać fajnych wypowiedzi na różne tematy. Wracając do tematu wątku, to bardzo denerwuje mnie nijakość wszystkich nowości. Baaardzo rzadko pojawia się zapach kontrowersyjny, który będzie jednocześnie kochany i nienawidzony. Nowe zapachy to w 95% zapachy kwiatkowo-owocowe, ładne i nic więcej. Niestety byznez jest byznes. To się najlepiej sprzedaje. |
|
|
|
|
#55 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#56 |
|
Zadomowienie
|
forum zakupowe w tlenie
![]() http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3952213 |
|
|
|
|
#57 |
|
Perfume Lover
|
uuu widoczne głosy te same, które kiedyś próbowały sprzedać swoje śmieszne ideologie i tutaj, na wizażu, np. poznaje panią, która jakiś czas temu robiła burzę o to czy logo na butelkach Lacoste Pour Femme jest malowane czy wytłaczane. ONI SĄ WSZĘDZIE brrr
![]() ![]() a tak na serio SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU WSZYSTKIM!!!!
|
|
#59 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Idylle, Parisienne, Idole... testowałam i za żadne skarby nie pamietam, takie to wszystko nijakie i na jedno kopyto ![]() Nie to, co te stare zapachy, z charakterkiem... Ange ou Demon z 2006 roku troszkę poruszyło - ja kocham, ale np. inni bluźnią ile wlezie
|
|
|
#60 | |
|
Zakorzenienie
|
Nawet mnie to wkurza, choć znawczyni perfum ze mnie żadna
![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:29.

jakby sie tak glebiej zastanowic, to czym one sie roznia od tych "zwyklych" podrob, skoro i flakon i zawartosc jest inspirowana innym, znanym zapachem? 
?...

Serio. Tyle jest miejsc w sieci, gdzie bezkarnie można sobie powylewać na siebie pomyje, ale narzeka się, że na Wizażu się tego nie praktykuje.
a tak w ogóle to polecam z FM, a te co uzywają drogich oryginałów to snobki)"