Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-16, 08:48   #3271
serduszkowata
Rozeznanie

Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III

Witajcie kochane
Ja wczoraj do późna chodziłam po sklepie i robiłam zakupy.
Większość prezentów już mam - największy problem mam z moim tatą. Nie wiem co mu kupić aby mu się przydało a w dodatku wczoraj stracił pracę tak przed samymi świętami yhhhh

Link do mojego wykresu:
http://www.skarbmamy.pl/wykres_kolezanki.php?user =serduszkowata&cid=717

Staranka trwają, odchudzanie w trakcie...

Już 28 cykle staramy się o dzidziusia
serduszkowata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 09:17   #3272
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jasiulek Pokaż wiadomość
W końcu mam net u siebie Dzięki kobietki za podtrzymanie na duchu i radość z waszej strony, to wiele dla mnie znaczy Teraz już wiem, że czasem trzeba ostrzej załatwiać sprawy, a nie pobłażać w kółko... W każdym razie efekt osiągnięty
Odnośnie testów owulacyjnych-osobiście serdecznie polecam, dają pewność stuprocentową co do owulacji, bo miałam ją potwierdzoną i u gina i na testach właśnie. I kreska nie musi być dokładnie tak samo ciemna jak kontrolna, wystarczy, że jest zbliżona... Łatwo to zaobserwować jak się je robi codziennie, to kreska staje się ciemniejsza, a dzień po owulacji nie ma jej już wcale Do tego zaobserwować jak działają jajniki, śluz i wszystko staje się jasne
No właśnie się zastanawiałam jak to jest po owulacji. Ja zrobiłam ten test w 18 dc, przy czym myślałam, że już miałam owulację, bo mnie kuło strasznie, a mimo to kreska wyszła, tyle, że blada. Czyli możliwe, że wcale tej owulacji nie było bo poziom hormonu jest na tym samym poziomie ciągle? Eh....

Cytat:
Napisane przez serduszkowata Pokaż wiadomość
Witajcie kochane
Większość prezentów już mam - największy problem mam z moim tatą. Nie wiem co mu kupić aby mu się przydało a w dodatku wczoraj stracił pracę tak przed samymi świętami yhhhh
Przykro mi z powodu taty...Może jak lubi czytać to książkę jakąś? Albo wędkować?

Dzisiaj źle spałam jak z resztą od kilku dni...zaraz jadę po jakieś żarełko na święta z mamą i mężem. Wczoraj prawie nic się nie pouczyliśmy, więc dzisiaj nas czeka maraton...

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2009-12-16 o 09:19
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 09:17   #3273
kretencja
Zakorzenienie

Serduszkowata, to przykre
My już mamy też większość prezentów, jeszcze jakieś drobiazgi zostały.
Siedzę dziś w domu i intensywnie grzeję plecki... Kaszel jakby się uspokajał. Nie jest idealnie, ale na pewno trochę lepiej.
A jutro mam hospitację i denerwuję się bardzo, bo ta grupka, z którą prowadzę zajęcia, choć mała, to praktycznie nie do opanowania. Mam nieraz ochotę przełożyć jednego z drugim przez kolano i stłuc po dupie. Psycholog
Postanowiłam, że skoro nie mogę liczyć na dzieci, to chociaż sama się postaram i przygotowałam ciekawy scenariusz, z dużą ilością pomocy. Właśnie niedługo będę robić masę solną

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 10:00   #3274
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agness813 Pokaż wiadomość
abz,lindsley,wiele osób skarży się na zaparowane okna,ja tak miałam jak jeszcze stare były ale teraz nic takiego się nie dzieje (tfu,tfu!!) a ile macie stopni w pokojach na noc? Ja ok 19,grzejnik wyłączony,rusza dopiero od 6.00 do 8.00 i grzeje tak do 21 stopni,w dzień utrzymuje temp.20 st.,no i jak wychodzę z domu to ok.11.00 przez godzinę wietrze mieszkanie i przed spaniem otwieram okna w pokojach w których śpimy tak na 15 minut... Ale może po prostu niektóre okna tak mają
u mnie grzejniki cały czas na tym samym poziomie, ale chyba ustawienie pieca jest takie, ze w nocy jest nieco chłodniej. Przed samym spaniem nie wietrze, tylko po pracy jakos. A im zimniej na dworze, tym różnica temp większa i skrapla sie bardziej. Hmmm taki chyba "urok" szczelnych okien

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Na duże zakupy też dopiero w pn się wybiorę z siostrą Tz-a bo co dwie głowy to nie jedna
masz rację, ja byłam wczoraj sama, ale 2 razy do męża dzwoniłam z pytaniami to i tak mi nie pomógł. Jak mam kilka rzeczy do wyboru to mogłabym pół godz spędzic przy półce i nadal nie wiem co kupić Ale jakos sobie poradziłam i wiecie, ze nie kupiłam nic poza przygotowaną lista zakupów? To sie rzadko zdarza

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
największy problem mam z moim tatą. Nie wiem co mu kupić aby mu się przydało a w dodatku wczoraj stracił pracę tak przed samymi świętami yhhhh
przykre

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
A jutro mam hospitację i denerwuję się bardzo, bo ta grupka, z którą prowadzę zajęcia, choć mała, to praktycznie nie do opanowania. Mam nieraz ochotę przełożyć jednego z drugim przez kolano i stłuc po dupie. Psycholog
Postanowiłam, że skoro nie mogę liczyć na dzieci, to chociaż sama się postaram i przygotowałam ciekawy scenariusz, z dużą ilością pomocy. Właśnie niedługo będę robić masę solną
dzieciaki bedą malować na tej masie czy jaki masz plan? Ostatnio sobie poradziłaś na hospitacji to tym razem też bedzie dobrze

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 10:06   #3275
serduszkowata
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Przykro mi z powodu taty...Może jak lubi czytać to książkę jakąś? Albo wędkować?
Niestety to odpada - tata ma problemy ze wzrokiem - chyba kupie piersiówkę

Cytat:
Serduszkowata, to przykre
dzięki kochana

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
przykre

Link do mojego wykresu:
http://www.skarbmamy.pl/wykres_kolezanki.php?user =serduszkowata&cid=717

Staranka trwają, odchudzanie w trakcie...

Już 28 cykle staramy się o dzidziusia
serduszkowata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 10:22   #3276
Malga19
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Dziewczynki na początek chciałam podziękować za trzymanie kciuków
I wytłumaczyć, że jak zawsze najpierw nadrabiam zaległości a potem odpisuję, tak teraz muszę to zrobić w odwrotnej kolejności...
Obiecuję, że po jutrzejszym egzaminie przeczytam każdy post od deski do deski, ale muszę się Was (które są w ciąży bądź ciążę mają już za sobą) wcześniej doradzić....
Wczoraj strasznie pokłóciliśmy się z TŻtem ale to tak bardzo się podenerwowałam, że pół nocy przeryczałam
I dzisiaj od rana kłuje mnie w podbrzuszu Strasznie się martwię czy to może mieć jakieś konsekwencje z dzidziusiem, czy i jak na dzidziusia mogły wpłynąć moje nerwy??
Strasznie się martwię, czuję jakby mnie hmm szyjka bolała... taki promieniujący ból z góry na dół... i jakby na boki promieniował... i nasila się w pozycji pionowej a ulgę czuję leżąc...
Jutro miałam mieć wizytę u mojego ginekologa, ale ze wzgl. na egzamin na uczelni - muszę odwołać i iść dopiero za tydzień...

Doradźcie mi... czy to normalny taki ból po stresie? Czy mimo wszystko, dzidziuś w moim brzuszku jest bezpieczny?
OOJOJO ot nie fjanie.....ze sie klocicie ja ci nie powiem tez...bo ja to bym pojechala do lekaraz albo zadzwonila do Gina...

witajcie

A u mnie dobrze.....

nie mam co pisac bo jest oki.....

Swieta tuz tuz...i super bo u mnie fjanie snieg pada...
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 10:24   #3277
kretencja
Zakorzenienie

Abz, będą odciskać swoje łapki. Ostatnio sobie poradziłam, ale nie było takiego jednego łobuza, który teraz chodzi do mojej grupy. Wiem, że to okropne, ale modlę się, żeby nie przyszedł. Tak dużo ich choruje, że jak jeszcze jednego braknie to chyba w ogóle hospitacji nie będzie

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2009-12-16, 10:38   #3278
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Abz, będą odciskać swoje łapki. Ostatnio sobie poradziłam, ale nie było takiego jednego łobuza, który teraz chodzi do mojej grupy. Wiem, że to okropne, ale modlę się, żeby nie przyszedł. Tak dużo ich choruje, że jak jeszcze jednego braknie to chyba w ogóle hospitacji nie będzie
fajna sprawa z tymi odciskami. Swoim dzieciom można na pamiątke coś takiego zrobić. Tylko nie wiem ile taka masa potem moze lezeć, czy sie nie skruszy? Moja siostra małemu to robiła odciski z farbki, farbka na rączki i na kartkę

Stary 2009-12-16, 10:40   #3279
Kakusia
Zakorzenienie

Jestem!
Cytat:
I gdzie ta Kakusia miała się pochwalić co i jak z egz... A może pojechała do lekarza
zanim przyjechaliśmy (egz o 17, o 18 powrót z ponad 1h) zanim obiadokolację zrobiłam, zanim posprzeczaliśmy się z TŻtem o obowiązkach domowych... to była 20. i już nie miałam żywcem sił włączać kompa, wybaczcie

Egzamin poszedł bardzo dobrze to chyba zasługa Waszych kciuków odpowiedziałam na wszystkie pytania (opisówka), 2 stycznia oceny.

Nie pojechałam do lekarza, ba, nawet przez tą atmosferę przed aulą, zapomniałam zadzwonić do położnej.
Na szczęście kłucie ustało, może tam leciutkie, ale myślę, że ono jest niegroźne??
Wizytę u ginekologa mam we wtorek.

Lenka w takim razie 12 stycznia zbiorowe trzymanie kciuków

Cytat:
My też mamy letnie ale w zeszłym roku tak jeździłam i nie było problemu. Zresztą nie wybieram się nigdzie daleko...
hmmm mówisz, że w letnich jeździłaś?? dla mnie to takie niedopomyślenia, ale jutro muszę podskoczyć do mojego pracodawcy, to może powolutku z TŻtem obrócimy....

Cytat:
Ja też Tz męczyłam moimi lodowatymi nóżkami. Ale teraz często kładę się dużo wcześniej do łóżka niż on i nie będę się przecież męczyć
aaa no chyba, że tak! Ja zawsze chodzę spać później niż TŻ

Cytat:
Aż się zaczerwieniłam... Ale Ty w ogóle laska jesteś... Figurka godna pozazdroszczenia wgl...
Brzuszek zaraz wstawię w album na wizazu. Na nk na razie nie pokazuję się bo nie wszyscy jeszcze wiedzą i niech jeszcze trochę poczekają
Co do włosków coraz bardziej się do nich przekonuję, może już troszkę odrosły
heheh figurka to się już zaokrągla a raczej brzuszek aż dziwię się, że wczoraj na uczelni nikt nie zauważył bo przed wyjściem jak się przeglądałam w lustrze to nie było już jak go ukryć
Ja też długo jeszcze nie pokażę się z brzucholkiem na nk - a może dopiero zdjęcie z Dzidziusiem? to byłyby jaja
Jak mnie już zaakceptowałaś to lecę na nk Cię troszkę pooglądać

Cytat:
Siostra mi kiedyś podsunęła, żeby mrozić co mi z obiadu zostanie i raz na jakiś czas robić taki resztkowy obiad. A ja muszę zrobić trochę miejsca w zamrażarce na rybki...
dobry patent! Tylko u mnie nie do przejścia jak tylko coś zostaje z obiadów to TŻ prosi czy może sobie wziąć na drugi dzień do pracy żeby mógł sobie odgrzać - no i jak mam Mu odmówić On się tak cieszy, jak ma do pracy coś innego niż kanapki

Cytat:
Napisane przez olayya Pokaż wiadomość
A samopoczucie nawet dobre. Jakoś te 12 tygodni przeszło bez większych mdłośic czy typowo cizżowych objawów. Chyba mnie wymioty obiną, oby
Brzuszek zaczyna pomału roznąć. Wieczorem to już sporawy jest
No ale Olayya mam nadzieję, że jak już wpadłaś na chwilę na wątek to już będziesz z Nami siedzieć
Powiem Ci, że mnie wymioty też ominęły (poza wyjątkami gdzie coś siadło na żołądku - nawet jeśli był to tylko sok ), ale mulenie to nawet teraz nie przechodzi (chociaż wejście do kuchni już odbywa się bez szarpania żołądka)

A energię masz?

Kretencja Ty to masz z tym kaszlem może zmień syrop? no bo skoro nic Ci nie pomaga....

Serduszkowata przykro mi z powodu utraty pracy Twojego taty... sama przez to przechodziłam i znam to uczucie. A Twój tata napewno dłużej ode mnie pracował... ale może malutki plusik ? będzie miał w święta więcej czasu i może odpocznie? ma szansę na zasiłek? wiesz, zawsze coś.

Moje plany na dziś to zanieść 2 pary kozaków do szewca (zdarłam już fleki) i zrobić wkońcu zakupy - jakieś warzywka, cytrusy, soczek, jajeczka - wszystko się pokończyło
No i namówię mamcię, żeby przyjechała na miasto to sobie połazimy po sklepach bo ma ostatni dzień L4.

Ja jak zawsze mam problem z prezentem dla mamy Ona jest bardzo wybredna a i niepomocna w sugerowaniu (bo słyszę wtedy nic nie kupuj, nie trać pieniędzy, kup byle co, wystarczy jakiś dezodorant ). No ale wkońcu padło też słowo perfum, no i muszę dziś połazić po sklepach i popatrzeć za jakimiś ładnymi perfumami a i też Nasz budżet rodzinny w święta nie pozwala na szaleństwa no i będę miała dziś o czym myśleć no

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2009-12-16 o 10:44
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 10:48   #3280
kretencja
Zakorzenienie

Abz, powiem szczerze, że nie wiem, czy może długo leżeć...

Kakusia, ja nie biorę żadnego syropu Jedynie tabletki - diprophilinum - rozszerzające oskrzela i ułatwiające oddychanie podobnież. Nie wiem, czy pomagają. Raczej nie szkodzą, więc biorę Teraz najbardziej mnie martwi ten ból w plecach i boku, jakby mnie bolał cały mięsień opasujący dolną część żeber po lewej stronie... Podejrzewam, że to jakaś neuralgia albo po prostu nadwerężyłam mięśnie przez kaszel... Zastanawiam się, czy wziąć Panadol na to...

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2009-12-16, 11:05   #3281
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Moje plany na dziś to zanieść 2 pary kozaków do szewca (zdarłam już fleki) i zrobić wkońcu zakupy - jakieś warzywka, cytrusy, soczek, jajeczka - wszystko się pokończyło
No i namówię mamcię, żeby przyjechała na miasto to sobie połazimy po sklepach bo ma ostatni dzień L4.
ja też musze zanieść jedne kozaki do szewca, juz od zeszłego tygodnia o tym myślę Ale kupiłam już drugie wiec w razie czego mam w czym chodzić, bo teraz to latam jeszcze w botkach jesiennych, które tak naprawdę powinny już trafic do śmietnika...
Ja mam generalnie problem z prezentami dla rodziców, na każdą okazje, nie tylko na święta. Oni mają wszystko, oni nie mają tak jak ja np, ze mnie na coś nie stać, wiec co im potrzebne to kupują. Mama ma zapasy kosmetyków z avonu takie, ze jeszcze innych mogłaby obdarować, ciuchów, bluzek, szalików i innych też pełno, do tego brak konkretnych zainteresowań. Tata też, z kosmetyków to lubi krem do golenia wars i krem nivea Perfumów też ma kilka, ale wolno zużywa więc nie potrzebuje kolejnych. No mówie wam, masakra.
Ale dla taty chcę kupic kalendarz aut prlu, a dla mamy? Nie wiem, moze jakieś korale? Ale tez sobie ostatnio kilka kompletów kupiła

Stary 2009-12-16, 11:07   #3282
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Egzamin poszedł bardzo dobrze to chyba zasługa Waszych kciuków odpowiedziałam na wszystkie pytania (opisówka), 2 stycznia oceny.

Cytat:
hmmm mówisz, że w letnich jeździłaś?? dla mnie to takie niedopomyślenia
Dlaczego? Mnóstwo ludzi jeździ na letnich (czy też chyba takich całorocznych)... Wśród rodziny i znajomych mało kto zmienia... A ja jeżdżę przeważnie 10km do miasta po drodze, która zawsze jest odśnieżona... I jeżdżę bardzo bardzo ostrożnie... Rok temu raz wpadłam w maleńki poślizg ale to na naszej drodze wewnętrznej której nikt nawet piaskiem nie posypał...

Cytat:
dobry patent! Tylko u mnie nie do przejścia jak tylko coś zostaje z obiadów to TŻ prosi czy może sobie wziąć na drugi dzień do pracy żeby mógł sobie odgrzać - no i jak mam Mu odmówić On się tak cieszy, jak ma do pracy coś innego niż kanapki
U mnie jak już coś zostanie z obiadu - co nie jest schabowym lub mielonym to nikt to Tz sam z siebie nie zje...
Cytat:
Powiem Ci, że mnie wymioty też ominęły (poza wyjątkami gdzie coś siadło na żołądku - nawet jeśli był to tylko sok ), ale mulenie to nawet teraz nie przechodzi (chociaż wejście do kuchni już odbywa się bez szarpania żołądka)
Ja nie wymiotowałam wgl w ciąży..
Cytat:
wczoraj stracił pracę tak przed samymi świętami yhhhh
Przykro mi

Co do prezentów... My z Tz ustaliliśmy, że w tym roku nie robimy... Za dużo nam się os porobiło i nawet jeśli kupilibyśmy drobiazg każdemu to wydalibyśmy majątek... U mnie w rodzinie odkąd nie jesteśmy dziećmi już się nie robiło jako takich prezentów, u Tz chyba też nie...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 11:11   #3283
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Witajcie kochane
ojej to smutno, i to tak przed świętami
my teściowi kupimy raczej jakąś koszulę, albo karafkę, bo ostatnio zajmuje się robieniem nalewek domowej roboty

My mało prezentów w tym roku kupimy, dla teściowej mam fajny zestawik z oriflame, a babci kupimy jakiś ładny szal i tyle Dla TŻta też już zamówiłam coś, ale nie powiem, bo kto wie, czy mnie nie podczytuje czasem

Cytat:
No z tą masą solną to fajny pomysł

Kakusia, to gratulacje, że egzamin tak dobrze poszedł
Mój mąż też nie cierpi kanapek, chyba że jakieś extra sobie zrobi, ale zawsze szuka co by tu innego wziąć

Ja się biorę za śniadanko, mąż pojechał do teścia (będą znowu grzebać w samochodzie:/), ale przed wyjściem poleciał do sklepu po pieczywo, żebym miała na śniadanko. Tylko masła do kanapek to mi już nie kupił A potem lecę na pocztę wysłać świąteczne kartki (wy wysyłacie???) i do apteki, lekarka mi przepisała jakieś leki uspokajające, gdybym miała znowu takie załamanie jak jakiś czas temu.

Miłego dzionka!

Edytowane przez Lenka*
Czas edycji: 2009-12-16 o 11:13
Lenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 11:45   #3284
agness813
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Ja jestem dzisiaj też sama, bo mąż w pracy, ale ten film nie był taki straszny
Nie,film mnie nie przestraszył pisałam że idę usiłować zasnąć bo ostatnio mam z tym problemy kręcę się pół nocy a jak już zmrużę oczy to totalne głupoty mi się śnią i jak się przebudze to znowu się męczę i tak w kółko Także Tity,doskonale Cię rozumiem

serduszkowata,strata pracy to nic przyjemnego,współczuję tacie

kretencja,fajny pomysł z tymi odciskami na pewno dzieciakom się spodoba

kakusia za egzamin! Myślę że z tym kłuciem nie powinno nic się dziać do wtorku a zawsze możesz podjechać na dyżur jak by coś (tfu,tfu) Cię zaniepokoiło

Lindsley,Ben10 nie jest jeszcze aż tak głupi,ja się cieszę że nie mamy np Cartoon Network,tam to dopiero są idiotyczne bajki a dzieciaki je uwielbiają Młodszy ogląda Mini Mini,tam są takie bajeczki dla dzieci w jego wieku,starszego już nudzą dlatego ma nagrane parę odcinków Bena i magluje je w kółko,na przemian ze Scoobym,czasem włącza sobie też TVN Turbo,oczywiście jak jest pora ogladania tv,ja wogule rzadko oglądam ,z reguły wieczorem,moje dzieci ok godzinki dziennie,do tego dobranocka i na razie niech tak zostanie...dopóki mam nad tym kontrolę

Co do prezentów to ja planuję kupić mojej mamie komplet biżuterii z bursztynami,uwielbia je , tacie kupię chyba szwajcarski scyzoryk,od dawna o nim mówi,teściowej torebkę,szwagierce perfumy,mężowi lornetkę,bratanicy domek kucyków Pony,starszemu synkowi Tranformersa a młodszemu kompletujemy kolejkę Tomka więc na pewno coś z tego,aaa i jeszcze chcemy im kupić po zwierzatku tylko nie wiem co wybrać,chomiki,świnki morskie czy króliczki
Mam za to dylemat z bratem i bratową i zastanawiam się czy nie sprawić im wspólnegio prezentu np czegoś do domu...

Ja właśnie wczoraj lepiłam z moimi z masy solnej,potem to piekliśmy a później malowaliśmy,zrobiliśmy nawet szopkę Bożonarodzeniową, całkiem fajnie nam wyszła,wklejam zdjęcie,chociaż moja siostra jak ją zobaczyła to powiedziała że Maria i Józef wyglądają jak pokemony nie zna się na sztuce i tyle
Stary 2009-12-16, 11:54   #3285
kretencja
Zakorzenienie

Wcale nie wiem, czy dzieciakom się spodoba Im się nic nie podoba i wszystko to "nuda" - to rozpaprani nadpobudliwcy

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2009-12-16, 12:06   #3286
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
ja też musze zanieść jedne kozaki do szewca, juz od zeszłego tygodnia o tym myślę
hehe widzę, że masz podobnie - ja już od 2tyg powtarzam sobie, że muszę zanieść kozaki do szewca póki nie zdarłam obcasu

Co do prezentu - ja generalnie zawsze coś dla rodziców znajdę, tylko, że moja mama ma teraz gorszy okres jeśli chodzi o nastawienie psychiczne do życia, nic Ją nie cieszy
A po drugie - ograniczają mnie teraz pieniądze - nie mogę Jej kupić tak drogiego prezentu jakiego bym chciała bo muszę się liczyć z TŻtem...

No i znalazłam taką ładną ażurową chustę (trójkątną) i do tego myślałam, żeby perfum jakiś kupić... z tym, że muszę się zmieścić w 60zł
A jak nie to kupię Jej zestaw - np addidas ma teraz fajny - woda toaletowa, żel pod prysznic, dezodorant + mały damski plecak

A co do Twojego prezentu Abz, moja mama w niedzielę tuż przed świętami ma imieniny i żeby nie iść z pustymi rękami, kupię kawę i jakieś pomadeczki i poproszę panią w kwiaciarni żeby mi to ładnie zapakowała - udekorowała
Może zrób tak samo skoro Twoja mama wszystko już ma? Zrób Jej prezent taki symboliczny!
Drobna rzecz - np korale + jakaś słodka rzecz albo kawa i gustownie zapakowane

Cytat:
Dlaczego? Mnóstwo ludzi jeździ na letnich (czy też chyba takich całorocznych)... A ja jeżdżę przeważnie 10km do miasta po drodze, która zawsze jest odśnieżona... I jeżdżę bardzo bardzo ostrożnie...
nie wiem Lindsley - nie mam takiej wprawy w jeżdżeniu jak Ty poza tym ja jestem strasznie przeczulona, żeby powoli, żeby ostrożnie, za dużo naoglądałam się wypadków....

A właśnie.... Kochana jak ja Cię zobaczyłam w sukni ślubnej.... bosko! No i nie wiedziałam, że Ty blondynką byłaś? A co to za kolor masz teraz na główce?

Cytat:
Ja nie wymiotowałam wgl w ciąży.. ...
szczęściara

Cytat:
Co do prezentów... My z Tz ustaliliśmy, że w tym roku nie robimy... Za dużo nam się os porobiło i nawet jeśli kupilibyśmy drobiazg każdemu to wydalibyśmy majątek... U mnie w rodzinie odkąd nie jesteśmy dziećmi już się nie robiło jako takich prezentów, u Tz chyba też nie...
My kupujemy tylko dla rodziców i dla braci którzy zostali w domach (czyli mój jedyny brat i TŻta ostatni brat). Gdybyśmy mieli kupować jeszcze prezenty dla Jego starszych braci z żonami i dziećmi to zbankrutowalibyśmy
A jeszcze co do prezentów - miałam taką sytuację jako dziecko, która tak mi siadła na psychice, że do końca życia będę rodzicom kupować prezenty na święta
Otóż jak byliśmy z bratem mali, to co święta składaliśmy się na prezenty dla mamy i taty. A oprócz naszych prezentów - moja mama kupowała też dla wszystkich - dla mnie, brata, taty i dla siebie. I pewnego razu postanowiliśmy z bratem, że skoro mama i tak kupuje dla siebie i taty to my sobie w te święta odpuścimy. I niefortunnie, w te same święta mama doszła do takiego samego wniosku - że skoro my im i tak kupujemy, to ona nie kupi... W rezultacie my z bratem dostaliśmy prezenty a mama z tatą NIC Było mi tak smutno tak przykro, że obiecałam sobie, że nigdy więcej tego błędu nie powtórzę
A jak już podrosłam to razem z mamą kupowałyśmy prezenty dla wszystkich - finansowałyśmy razem i kupowałyśmy wspólny prezent dla brata, dla taty, mama mnie coś kupowała a ja mamie

Cytat:
Mój mąż też nie cierpi kanapek, chyba że jakieś extra sobie zrobi, ale zawsze szuka co by tu innego wziąć
ja czasem robię właśnie TŻtowi taką extra kanapkę na ciepło - albo zdrowy hamburger, albo kiedyś kupiłam sztanglę, przecięłam ją na pół, wyżlobałam z niej środek, napchałam tam podduszonych pieczarek i starty żółty ser i zapiekłam a TŻ odgrzał sobie to potem w pracy i wcinał z bananem na twarzy

Kurczę aż zrobię TŻtowi na jutro sałatkę do pracy

Kretencja to może kup sobie jakiś syrop?? leki mają pomagać a nie tylko nie szkodzić...

Nasza Córunia

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2009-12-16 o 12:12
Stary 2009-12-16, 12:14   #3287
kretencja
Zakorzenienie

Sama nie wiem...
Nie wiem, czy miałabym kupić wykrztuśny czy przeciwkaszlowy

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2009-12-16, 12:30   #3288
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Nie,film mnie nie przestraszył pisałam że idę usiłować zasnąć bo ostatnio mam z tym problemy kręcę się pół nocy a jak już zmrużę oczy to totalne głupoty mi się śnią i jak się przebudze to znowu się męczę i tak w kółko Także Tity,doskonale Cię rozumiem

Ja właśnie wczoraj lepiłam z moimi z masy solnej,potem to piekliśmy a później malowaliśmy,zrobiliśmy nawet szopkę Bożonarodzeniową, całkiem fajnie nam wyszła,wklejam zdjęcie,chociaż moja siostra jak ją zobaczyła to powiedziała że Maria i Józef wyglądają jak pokemony nie zna się na sztuce i tyle
Jak pokemony No nie zna się
I jak, zasnęłaś wczoraj szybko?

Cytat:
Wcale nie wiem, czy dzieciakom się spodoba Im się nic nie podoba i wszystko to "nuda" - to rozpaprani nadpobudliwcy
O matko, co za podejście te dzieciaki mają

Kakusia, fajny pomysł na tę zapiekankę, wykorzystam, zwłaszcza że u nas w pracy jest kuchnia i mamy mikrofalówkę A mój dzisiaj też sałatkę pewnie weźmie, tę co wczoraj zrobiłam

Dziewczyny, ja też chcę wasze zdjęcia zobaczyć ;(
Stary 2009-12-16, 12:36   #3289
kretencja
Zakorzenienie

No, takie mają, zwłaszcza jeden. To, że szybko się nudzą, to kwestia nadpobudliwości, ale ich arogancja, ostentacyjne okazywanie braku zainteresowania to już zupełnie inna sprawa...

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2009-12-16, 12:46   #3290
Kakusia
Zakorzenienie

Kretencja - ja jak nie wiem to radzę się Pani w aptece
Ja już od paru lat kaszlę czy to zima czy lato więc uwierz mi, tyle co ja syropów wypiłam

Lenka mój mąż właśnie w mikrofali w pracy odgrzewa

no lecę wkońcu na te zakupy...

Nasza Córunia

Stary 2009-12-16, 12:50   #3291
agness813
Raczkowanie

Cytat:
Jak pokemony No nie zna się
Dzieki

Cytat:
I jak, zasnęłaś wczoraj szybko?
Zasnęłam szybko ale w nocy budziłam się parę razy i w rezultacie i tak się nie wyspałam
Stary 2009-12-16, 13:07   #3292
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
No, takie mają, zwłaszcza jeden. To, że szybko się nudzą, to kwestia nadpobudliwości, ale ich arogancja, ostentacyjne okazywanie braku zainteresowania to już zupełnie inna sprawa...
kurczę, co z tych dzieciaków wyrośnie:/

Cytat:
Dzieki

Zasnęłam szybko ale w nocy budziłam się parę razy i w rezultacie i tak się nie wyspałam
Ojej Ja na szczęście szybko zasnęłam, nawet nie wiem kiedy TŻ z pracy wrócił..

Wysłałam już świąteczne kartki, teraz się zastanawiam co na obiadek dobrego zrobić
Stary 2009-12-16, 13:16   #3293
abz
Zakorzenienie

Cytat:
potwierdzam, ze siostra nie zna sie na sztuce. Mi sie bardzo podoba, ja zdolności manualnych nie mam za grosz, jedynie czasem jakąs kartkę wyprodukuję.

Cytat:
a czy my cie mamy na nk?? Bo ja juz nie wiem, jakby co daj link do nk na PW to sie poogladamy

A z prezentem dla mamy: kaw mnóstwo, słodyczy ostatnio kupiła caaały zapas (300zł!!). Zresztą wychodzę z załozenia, ze bliskiej rodzinie nie kupuje prezentów typu: byle coś było, czyli czekoladki, świeczka ozdobna, cos na półkę, bo wiem, ze to sie w domu (u nas bynajmniej) nie przydaje. Korale czasem nosi, tylko bym musiała do szafy zarknac jakie tam kolory dominują....Może jeszcze siostry coś wymyślą.
A w ogóle to wcześniej pisałam, ze nie robimy prezentów, ale jednak rodzicom kupie, chociaż coś drobnego. Dla tesciów zestaw prawie skompletowany, jeszcze po herbatke musismy do świata herbaty podjechać. I muszę pomyślec jak to ładnie zapakować.

Stary 2009-12-16, 13:16   #3294
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
A właśnie.... Kochana jak ja Cię zobaczyłam w sukni ślubnej.... bosko! No i nie wiedziałam, że Ty blondynką byłaś? A co to za kolor masz teraz na główce?
Dziękuję No blondynką byłam, pierwszy raz włosy farbowałam na ślub... A potem już poszło.. Teraz mam Trufle z Palette ale już mocno wyblakniętą. W sierpniu farbowałam... Może coś na święta zrobię jeszcze. Tylko nie wiem, farbę czy szampon

Mój Tz nie ma mikrofali w pracy żeby sobie odgrzać coś
Cytat:
Mnie możesz w albumie wizazu.

Ale ja dziś jestem nieprzytomna... Znów nie mogłam zasnąć. W nocy wstałam na siku i słuchałam jak mały na piętrze krzyczy... I chyba on prędzej zasnął niż ja A potem się obudziliśmy z Tz przed 10. Teraz mały trochę był i się z nim pobawiłam

Michaś
Stary 2009-12-16, 13:37   #3295
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
a czy my cie mamy na nk?? Bo ja juz nie wiem, jakby co daj link do nk na PW to sie poogladamy
no właśnie ja nie mam konta na nk i nie mogę Was zobaczyć...

Cytat:
Mnie możesz w albumie wizazu.
To zaraz obejrzę Ja też miałam album na wizażu ale pokasowałam zdjęcia.. Czy może je obejrzeć każdy kto jest zalogowany?? Czy tylko dopiero jak jest się dodanym do przyjaciół to można obejrzeć?
Stary 2009-12-16, 13:45   #3296
abz
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie ja nie mam konta na nk i nie mogę Was zobaczyć...

To zaraz obejrzę Ja też miałam album na wizażu ale pokasowałam zdjęcia.. Czy może je obejrzeć każdy kto jest zalogowany?? Czy tylko dopiero jak jest się dodanym do przyjaciół to można obejrzeć?
kilka dziewczyn, ja też, ma konta na nk typowo wizażowe, dla wizażanek, moze też takie załóż?
A ze zdjeciami w albumie to wydaje mi się, ze to kwestia ustawień, ale nigdy sie tym nie interesowałam

Stary 2009-12-16, 14:36   #3297
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
kilka dziewczyn, ja też, ma konta na nk typowo wizażowe, dla wizażanek, moze też takie załóż?
A ze zdjeciami w albumie to wydaje mi się, ze to kwestia ustawień, ale nigdy sie tym nie interesowałam
Ja ustawiłam że album jest prywatny i mogą je zobaczyć tylko osoby dodane do kontaktów. Inaczej bym nie wstawiała tego porażkowego zdjęcia z moją nową fryzurą... Jak ktoś chce obejrzeć to dziś bo potem kasuję

Michaś
Stary 2009-12-16, 15:06   #3298
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ustawiłam że album jest prywatny i mogą je zobaczyć tylko osoby dodane do kontaktów. Inaczej bym nie wstawiała tego porażkowego zdjęcia z moją nową fryzurą... Jak ktoś chce obejrzeć to dziś bo potem kasuję
eeee nie jest źle z tymi włoskami oglądam Cię właśnie w albumie wizażowym i mówię Ci, szybciutko się przyzwyczaisz a nim się obejrzysz - odrosną

A blond Ci się już znudził?
ja farbuje farbą Loreala bez amoniaku i jestem zadowolona
A co do mikrofali - to zrób Mu takiego hamburgera na zimno - uduś fileta, sałaty, ogórka zielonego, serka żółtego bułeczka i gotowe

Ja właśnie wróciłam z zakupów - równe 2h byłam
Teraz coś szybko zjem, soczku się napiję i lecę do spowiedzi

Nasza Córunia

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2009-12-16 o 15:15
Stary 2009-12-16, 16:11   #3299
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
to może wkleję zdjęcia do albumu wizażowego i już..
a ja mam takie jedno konto na nk, tylko do sprawdzania forum naszej uczelni, ale nie mam tam żadnych zdjęć, nie chcę żeby mnie ktoś z grupy rozpoznał musiałam sobie to konto założyć, bo raz omal mnie egzamin nie ominął przez to, że tylko na nk była o nim informacja!!!

Cytat:
ja już obejrzałam i wcale nie jest zła
Stary 2009-12-16, 17:22   #3300
aldii
Zakorzenienie

Serduszkowata przykro, ze tata stracil prace.Jak tak mozna,zwalniac ludzi przed swietami
Abz juz kiedys pisalam, ze fajnym prezentem dla rodzicow, czy dziadkow jest np.Biovital itp.
Agness piekne te pokemony wam wyszly
Kretencja proponowalabym z cebuli
Lindsley spodziewalam sie, ze ona Ci te wlosy na pazia obciela - tak na garnek, nad uchem A tu normalna sliczna fryzurka

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości