Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-16, 13:03   #2041
youyou
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie

Witajcie mamusie

Ja wczoraj zaczęłam robić pranie ciuszków małego, już dwie pralki się suszą, leci trzecia a do końca daleko.
Prasować na razie nie będę, może siostra mi pomoże...

zebra dzięki za wieści od Sweet, czekam z niecierpliwością jak sama do nas napisze..

ula gratuluję wyników
aldii - śliczny i zgrabniutki brzuszek
Celka spóźnione życzenia
kocurazab - dobrze ze sprawa z bankiem zakończyła się pomyślnie

lila
- kciuki za dzisiejszą wizytę
olivia - ale Ci zazdroszczę donoszonej ciąży
Patka - śliczne fotki!!!!
gooha - kciuki za dzisiejsza wizytę
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 13:05   #2042
addicted to wizaz
Zadomowienie

Patka - zdjęcia piękne
gooha - kciuki za wizytę
malinka - obyś szybko doszła do siebie po tym kebabie

eudaimonia - nie zapomnij zdać relacji z wizyty, jak już będziesz miała czas

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
A ja właśnie sobie nałożyłam maseczkę zieloną na buzię, na włosy nałożyłam maskę, założyłam worek i na to czapkę do ogrzania a tu nagle domofon dzwoni hahaha, no cóż - otworzyłam w takim stanie niewyjściowym, staruszek z urzędu skarbowego pochwalił mnie że pięknie wyglądam w ciąży i cieszy się, że kobiety o siebie dbają
Na szczęście udało mi się uniknąć takich atrakacji

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
Dyiewcyzny, dziś w nocy myślałam ze sie nie podniosę. Brzuch zrobił się tak twardy i tak nieporęczny, ogromny i spięty. Jak już usiadłam na łózku nie mogłam wstać bo pikało mnie tam na dole Czy któraś z was ma tak?
Ale teraz już chyba lepiej?
Generalnie dość ciężko mi sie podnieść z łóżka i parę pierwszych kroków jest najgorsze, ale jak już się rozbujam to jest nieźle

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
Oj skad ja to znam....my tez w zeszlym roku mielismy pierwsza wigilie we wlasnym domku. Choinka byla zywa i ogromna.....i tez igly wymiatalam z katow przez pol roku w tym roku mala i sztuczna bo juz na wygibasy z miotla pod choinka to raczej sily nie mam
Tż też musi mieć jakieś zajęcie

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Te skurcze to jeszcze pikuś .Zobaczysz jakie milusie będą te ostatnie i rozwierające ,miodzio normalnie.

miodzio to dobre określenie

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość
Dzisiaj juz którys raz z kolei trafiam na nowy teledysk Madonny Celebration nie wiem czy go widziałyście, tańczy tam w takiej krótkiej sukience i nadziwić się nie mogę jaką ta babka ma forme w tym wieku

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
No to czekamy na zdjęcia
Ja tam poczekam, aż te wszystkie mamuśki co były u fryzjera przede mną się "wkleją"

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
a ja siedze i spijam latte i wcianm ciacho,a co ostatnie dni......chociaż moja bratowa jadła ciasto jak ostatnio byłam,tylko czekolady chyba nie może i mleka bo mały chyba ma skaze.
dziś jedziemy po wózek w końcu.....jeszcze wózek do tego bałaganu nam dojdzie,chyba bedzie stał na miejscu szafy ktorej nie ma.
Czekolada i mleko moga powodować alergie u dzieci więc lepiej na początku ich unikać w diecie kobiety karmiącej. Ale inne słodycze czy ciasta oraz przetwory mleczne może zajadać jak najbardziej.
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 13:07   #2043
patinka_
Zakorzenienie

ja jutro jadę do Krakowa /100km/ na uczelnię-muszę pozałatwiać jeszcze parę rzeczy przed porodem,bo już w styczniu nie mam zamiaru tak daleko jechać. Na szczęście jedzie ze mną Tż,mamy odwiedzić CH Bonarkę,więc powinno być przyjemnie-a wrócę pewnie obolała;P
Stary 2009-12-16, 13:08   #2044
brzoskwinia82
Zadomowienie

Cytat:
Podasz mi przepis na takie bułeczki
już piszę - od razu mówię że mam z jakiegoś bloga, ale nie pamiętam z jakiego bo jak pierwszy raz zrobiłam to wydrukowałam przepis i teraz robię z kartki.
Bułeczki maślane

ok. 50-55 dag. mąki
szczypta soli
10 dag. cukru
cukier waniliowy
4 żółtka
3,5 - 4 dag świeżych drożdży
ok. 1 - 1 i 1/3 szkl/ mleka
100 g. masła śmietankowego

pokruszyć drożdże, zasypać połową cukru, zalać częścią ciepłego mleka, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Ubić żółtka z resztą cukru i cukrem waniliowym.
Do mąki dodać rozczyn drożdżowy, ubite jajka z cukrem i resztę mleka - wyrobić.
Rozpuścić na małym ogniu masło, powoli dolewać do ciasta, wyrabiać tak długo aż całe masło się wchłonie, ciasto ma być miękkie elastyczne, nie oblepione tłuszczem. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na ok. 40 min. Z wyrośniętego ciasta można formować bułeczki, rogaliki, albo upleść chałkę.
Przykryć - pozwolić bułeczkom wyrosnąć. Posmarować roztrzepanym żółtkiem, po upieczeniu będą miału piękny kolor.
Piec w temp. 180 st. przez ok. 15-20 min w zależności od piekarnika.
Można dodać nadzienie (np. budyń albo jagody itp.) rodzynki. Ja zazwyczaj robię same i wcinamy z dżemikiem ale na wakacjach robiłam z jagodami, też pycha

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
hej słoneczka , jakos nie mam weny do pisania mam okropnego lenia
remonty nam nie idą jak bym chciała , mąż sie ociąga przed pracą a ja chciałam na święta mieć już wszystko gotowe
niby ma dziś pomalować pokój ale gips jeszcze nie wyschnął ( bo wczoraj wieczorem dziury klajstrował)
ach... szkoda słów , ale mam nerwy dziś na niego
Ula - nie denerwuj się, u mnie jest to samo, tż zwleka, żeby w ogóle coś zacząć, a do tego nie robi całymi dniami (bo wtedy by się na pewno wyrobił) tylko wieczorami....ale jakoś wyluzowałam, co ma być to będzie, niby obiecał że przed świętami będzie zrobione a w niedzielę ma jechać do ikei kupić mi sofkę i dywan, więc liczę że dotrzyma słowa, a jak nie to

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 13:14   #2045
kalka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
ja jutro jadę do Krakowa /100km/ na uczelnię-muszę pozałatwiać jeszcze parę rzeczy przed porodem,bo już w styczniu nie mam zamiaru tak daleko jechać. Na szczęście jedzie ze mną Tż,mamy odwiedzić CH Bonarkę,więc powinno być przyjemnie-a wrócę pewnie obolała;P
Ojej, teraz Bonarka to istny szał. Byłam tydzień temu i mało co "zwiedziłam" bo uważałam, żeby mnie ktoś nie przygniótł, nie uderzył lub nie wleciał Ale powodzenia

Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
już piszę - od razu mówię że mam z jakiegoś bloga, ale nie pamiętam z jakiego bo jak pierwszy raz zrobiłam to wydrukowałam przepis i teraz robię z kartki.
Bułeczki maślane

ok. 50-55 dag. mąki
szczypta soli
10 dag. cukru
cukier waniliowy
4 żółtka
3,5 - 4 dag świeżych drożdży
ok. 1 - 1 i 1/3 szkl/ mleka
100 g. masła śmietankowego

pokruszyć drożdże, zasypać połową cukru, zalać częścią ciepłego mleka, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Ubić żółtka z resztą cukru i cukrem waniliowym.
Do mąki dodać rozczyn drożdżowy, ubite jajka z cukrem i resztę mleka - wyrobić.
Rozpuścić na małym ogniu masło, powoli dolewać do ciasta, wyrabiać tak długo aż całe masło się wchłonie, ciasto ma być miękkie elastyczne, nie oblepione tłuszczem. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na ok. 40 min. Z wyrośniętego ciasta można formować bułeczki, rogaliki, albo upleść chałkę.
Przykryć - pozwolić bułeczkom wyrosnąć. Posmarować roztrzepanym żółtkiem, po upieczeniu będą miału piękny kolor.
Piec w temp. 180 st. przez ok. 15-20 min w zależności od piekarnika.
Można dodać nadzienie (np. budyń albo jagody itp.) rodzynki. Ja zazwyczaj robię same i wcinamy z dżemikiem ale na wakacjach robiłam z jagodami, też pycha
Dziękować, dziękować

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 13:17   #2046
kamyil
Raczkowanie

Patka - super sesja... ja też się zastanawiam nad zrobieniem sobie kilku zdjęć u profesjonalisty już na samym finiszu, no ale nie wiem jak to wyjdzie...

jeśli chodzi o Madonnę - byłam na jej koncercie 3 lata temu i powiem Wam że przez chyba 2h szalała na scenie w super wysokich szpilkach i w ogóle nie było po niej widać znużenia czy zmęczenia!
ja bym chyba po 15 minutach na zawał padła, zresztą nie wiem czy dałabym radę krok zrobić w takich butach :P
także zgadzam się z bardotką że nie jest to podrasowane na teledyskach (tylko że Madonna spędza 6h dziennie codziennie na siłowni i ponoć robi sobie zastrzyki z energetycznymi mieszankami witamin, suplementów etc. no ale to już raczej możemy potraktowac w kategorii plotki, choć w każdej plotce jest ziarno prawdy...)

dziś mimo planów i szczerych chęci nie pojechałam na zajęcia no i już raczej do końca roku nie pojadę
i za powszechną namową - jadę do ginekolog dziś, nie będę czekała aż do poniedziałku
wzięłam nospe na noc i macica się nie stawiała - ale za to mała strasznie, zrobiła sobie wielkie party przedświąteczne i tak mi dała do wiwatu że nie spałam prawie całą noc
no ale niestety po wstaniu cały czas boli mnie podbrzusze i nie jest to miłe uczucie - ból nie jest silny ale ciągły i to mnie w nim najbardziej niepokoi, przypomina trochę ten przy miesiączce

zobaczymy co lekarka powie po badaniu - gdyby jeszcze cos mnie niepokoilo to jutro jadę do poradni diabetologocznej w szpitalu wiec najwyzej przy okazji pojde na ktg
no i jak już pojadę do przychodni to przy okazji odbiorę wyniki z krwi i moczu (pewnie nie będą szałowe bo czuję że jestem osłabiona po infekcji którą przeszłam ponad miesiąc temu - przy porannym wydmuchiwaniu nosa widzę na chusteczce że mi żyłki pękają)
kamyil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 13:20   #2047
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
Ja tam poczekam, aż te wszystkie mamuśki co były u fryzjera przede mną się "wkleją"
Zawsze ktoś musi być pierwszy Mamuśki chwalić się fryzurkami!
Stary 2009-12-16, 13:23   #2048
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Ojej, teraz Bonarka to istny szał. Byłam tydzień temu i mało co "zwiedziłam" bo uważałam, żeby mnie ktoś nie przygniótł, nie uderzył lub nie wleciał Ale powodzenia

jadę z Tż więc poproszę go,żeby mnie asekurował
Stary 2009-12-16, 13:27   #2049
kalka
Zadomowienie

Cytat:

Generalnie dość ciężko mi sie podnieść z łóżka i parę pierwszych kroków jest najgorsze, ale jak już się rozbujam to jest nieźle
Tak, w dzień jest spoko, no czasem wieczokiem sie cośrozkręca, ale teraz ok, tylko tak jak pisała któraś z was. jak ide to najpierw brzuch, brzuch, brzuch, a potem kalka

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 13:29   #2050
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość
Dzewczyny dziękuję wam za wsparcie w temacie tego palanta od mebli (inaczej już nie potrafię go nazywać )
Dzisiaj do mnie dzownił, ale juz nie odbieram od niego telefonów, w niedziele mają być "moje" meble jak nie to nie bedzie pieniedzy, a ja już mam inna firme na oku.
Ehh jak czytam to mam stracha normalnie
Oby dobrze się skończyło

Cytat:
Pysiamn nie zazdroszcze, tzn nie zazdroszcze umawiania sie z ekipami ale wybieranie mebli to juz przyjemnosc
Ja sie ciesze ze remont mam już właściwie za soba bo inaczej bym w kaftanie wyladowala
Mam nadzieję że kaftan mnie ominie

Lachony no i gdzie te nowe fryzury

Madonną mi sie tu nie zasłaniać ...wklejać fotki

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 13:30   #2051
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

Witam mamusie!

Ale mam dziś kiepski dzień, w zasadzie to już wczoraj wieczorem sie zaczęło, poryczałam się a tak na prawdę to nie wiem dlaczego.... Do tego w nocy obudził mnie ból w dole brzucha i w krzyżach, tak jak przy okresie! Leżałam i leżałam i nic, w końcu zarzyłam nospę i jakoś zasnęłam. Obudziłam się znowu przed 7, wstałam do toalety i jak sie położyłam to znowu zaczęło boleć. Jak mąż poszedł do pracy to jeszcze sobie poleżałam i trochę nalżało..... Ale cały cas czuję taki przytłumiony ból w dole brzucha i w krzyżach. Byłam już dziś w biurze pracy, mam jeszcze po południu ostatnie zajęcia w SR. Nie wiem, może mały się tak ułożył Macie może cos takiego?? Do tego spać mi się chce, śnieg cały czas od rana sypie i taka w ogóle bez siły jestem Ehhhh, to się znowu wyżaliłam...

Patka przepiękne zdjęćka
Stary 2009-12-16, 13:31   #2052
lila12
Zadomowienie

Mamki, proszę pochwalcie się efektami przygotowań na powitanie Maluszków bo widzę, że fryzjerzy, kosmetyczki, domowe sposoby baaardzo zaawansowane Mama zawsze musi być najpiękniejsza
Stary 2009-12-16, 13:33   #2053
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

kamyil no właśnie ja mam dziś tak samo, taki ciągły ból jak przy okresie... Daj znać jak wrócisz od gin.
Stary 2009-12-16, 13:37   #2054
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka83 Pokaż wiadomość
Witam mamusie!

Ale mam dziś kiepski dzień, w zasadzie to już wczoraj wieczorem sie zaczęło, poryczałam się a tak na prawdę to nie wiem dlaczego.... Do tego w nocy obudził mnie ból w dole brzucha i w krzyżach, tak jak przy okresie! Leżałam i leżałam i nic, w końcu zarzyłam nospę i jakoś zasnęłam. Obudziłam się znowu przed 7, wstałam do toalety i jak sie położyłam to znowu zaczęło boleć. Jak mąż poszedł do pracy to jeszcze sobie poleżałam i trochę nalżało..... Ale cały cas czuję taki przytłumiony ból w dole brzucha i w krzyżach. Byłam już dziś w biurze pracy, mam jeszcze po południu ostatnie zajęcia w SR. Nie wiem, może mały się tak ułożył Macie może cos takiego?? Do tego spać mi się chce, śnieg cały czas od rana sypie i taka w ogóle bez siły jestem Ehhhh, to się znowu wyżaliłam...

Patka przepiękne zdjęćka
Madziulek
Ja tylko taki ból mialam kilka razy jak gwałtowmie wstałam...
Nie wiem co to ???
Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość
Mamki, proszę pochwalcie się efektami przygotowań na powitanie Maluszków bo widzę, że fryzjerzy, kosmetyczki, domowe sposoby baaardzo zaawansowane Mama zawsze musi być najpiękniejsza
No pewnie że muszą być najpiekniejsze
Kazda mama jest najwspanialsza dla swojego dziecka...tak jak dziecko dla mamy

A ja popijam kawke bezkofeinową w mym kochanym kubeczku, o którym zapomniałam Wam napisać....

Dostałam od Mikołaja :
Załącznik 2723300
Kawa i herbata od razu lepiej smakują

ps swoją droga mąż dostał na dzień Taty kiedyś taki :
Załącznik 2723301

Kuba zawsze wie czyj Kubek jest czyj pokazuje paluszkiem i na mój mowi Mamy a na tatusia Taty

*** -12,5kg***
Stary 2009-12-16, 13:46   #2055
lila12
Zadomowienie

Cytat:
Witam mamusie!

Patka przepiękne zdjęćka
Madziulka83 owszem, ja tak mam, właśnie wczoraj były te bóle mega silne, dziś idę do gina, więc zobaczymy co sie dzieje.
Stary 2009-12-16, 13:48   #2056
kamyil
Raczkowanie

Cytat:
kamyil no właśnie ja mam dziś tak samo, taki ciągły ból jak przy okresie... Daj znać jak wrócisz od gin.
ok, zaraz będę się zbierać bo w końcu na 15 nie dojadę
dobrze by było jakby mi gin USG zrobiła ale w tej przychodni jest taki archaiczny sprzęt że szkoda gadać
na wcześniejsze USG wysyłała mnie do szpitala
kamyil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 13:53   #2057
pysiamn
Zakorzenienie

Lila kochanie czytałam że już z torbą jedziesz .... trzymam

kamyil
powodzenia na wizycie

Dajcie znać jak tam wizyty

*** -12,5kg***
Stary 2009-12-16, 13:54   #2058
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamyil Pokaż wiadomość
dziś mimo planów i szczerych chęci nie pojechałam na zajęcia no i już raczej do końca roku nie pojadę
i za powszechną namową - jadę do ginekolog dziś, nie będę czekała aż do poniedziałku
wzięłam nospe na noc i macica się nie stawiała - ale za to mała strasznie, zrobiła sobie wielkie party przedświąteczne i tak mi dała do wiwatu że nie spałam prawie całą noc
no ale niestety po wstaniu cały czas boli mnie podbrzusze i nie jest to miłe uczucie - ból nie jest silny ale ciągły i to mnie w nim najbardziej niepokoi, przypomina trochę ten przy miesiączce

zobaczymy co lekarka powie po badaniu - gdyby jeszcze cos mnie niepokoilo to jutro jadę do poradni diabetologocznej w szpitalu wiec najwyzej przy okazji pojde na ktg
no i jak już pojadę do przychodni to przy okazji odbiorę wyniki z krwi i moczu (pewnie nie będą szałowe bo czuję że jestem osłabiona po infekcji którą przeszłam ponad miesiąc temu - przy porannym wydmuchiwaniu nosa widzę na chusteczce że mi żyłki pękają)
oj to niedobrze
trzymam kciukole za wizytę
a który to tydzień?
Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
A ja popijam kawke bezkofeinową w mym kochanym kubeczku, o którym zapomniałam Wam napisać....

Dostałam od Mikołaja :
Załącznik 2723300
Kawa i herbata od razu lepiej smakują

ps swoją droga mąż dostał na dzień Taty kiedyś taki :
Załącznik 2723301

Kuba zawsze wie czyj Kubek jest czyj pokazuje paluszkiem i na mój mowi Mamy a na tatusia Taty
śliczne kubeczki
mój mąż nie lubi z kubka pić

kumpela mi zrobiła niespodziankę i na kawę przyjechała tzn. już pojechała , ale i tak niespodzianka była super
teraz znowu troszkę poprasuję

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 13:58   #2059
rybcia2309
Wtajemniczenie

Nie mam coś dzisiaj natchnienia was nadrabiać boli mnie głowa, ale ciśnienie jest ok, nie wiem, jakoś dziwnie się czuję, może wieczorem nadrobię Ale jakby co to jestem z wami...czekam sobie niecierpliwie na poród
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 13:58   #2060
Kancia
Zakorzenienie

ja mam fryca dopiero w sobotę

kamyil daj znać co i jak

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, te planowane i te nieplanowane

coś mi wizaz szwankuje

Edytowane przez Kancia
Czas edycji: 2009-12-16 o 14:07
Kancia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 14:09   #2061
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Czekolada i mleko moga powodować alergie u dzieci więc lepiej na początku ich unikać w diecie kobiety karmiącej. Ale inne słodycze czy ciasta oraz przetwory mleczne może zajadać jak najbardziej.
Ja jadłam czekoladę już w drugiej dobie po porodzie.Mleka nie piłam bezpośrednio no chyba że do inki,albo kawki.Oskarkowi nic nie było
A robiłam to tak,że np.zjadłam 1 kostkę czekolady i obserwowałam dziecko.Jak nic mu nie było to np. zjadłam 2 itd.To samo tyczyło się jak wprowadzałam mu jedzonko stałe.Na początku 4 miesiąca dałam mu na łyżeczce spróbować jabłka i przez 3 dni obserwowałam,bo mnie pediatra kazała 3 dni obserwować,bo jak coś to już w tym czasie powinno być coś.
Także spokojnie kobitki ,wszystko da się zrobić i zjeść.
Stary 2009-12-16, 14:23   #2062
mamaidy
Raczkowanie

Witam i od razu muszę zacząć od Patki

Patka zdjęcia piękneCudowna pamiątka. A Ty wyglądasz przepięknieklaski :

Lila trzymam kciuki za wizytę. Obstawiam, że te bóle jak przy miesiączce to już silne przepowiadające, przedporodowe skurcze- tak mi lekarka mówiła. W każdym razie daj znać.

Zebcia za wizytę

Gooha za Twoją też

Eudaimonia a Ty do tego szpitala jedziesz? Powodzenia

Olivia gratulujęDzidzia donoszona. Możesz rodzić

Ja wczoraj wieczorem już nic przez tę zgagę nie jazdłam, no i ....obudziłam się koszmarnie głodna w nocy nażarłam i znowu

Kamyku ja właśnie jadłam migdały w pierwszej ciąży i teraz to nie mogę na nie patrzeć

Dziś po powrocie do fenoterolu już lepiej, ale skurcze są. Cóż poród się szykuje i nie wiadomo czy uda się dotrwać do świąt. Gdyby nie to cięcie to bym się tylko cieszyła a tak to żeby zdążyć do szpitala.

Addicted to my jutro mamy wizyty. Trzymam kciuki za Twoją i daj znać co i jak. Ja też czekam, może każe mi przyjść w piątek na cięcie
mamaidy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 14:24   #2063
youyou
Zakorzenienie

Oj dziewczyny widzę że zaczynają się coraz mocniejsze bóle, przedporodowe....
Stary 2009-12-16, 14:26   #2064
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

lila, kamyil mocne kciuki za wizyty
Ja idę w piątek do południa na wizytę, już nie do swojej gin, tylko do ambulatorium do szpitala. Mogę przyjść od 7.30 do 10.30. Tak tutaj jest od 36 tygodnia, że już idzie sie na wizytę do szpitala.

Pysiu śliczne kubeczki
Stary 2009-12-16, 14:40   #2065
kasya82
Raczkowanie

Cytat:

mam dokładnie tak samo, też mnie boli po dłuższym leżeniu lub siedzeniu

ja jak chodze to się kiwam z prawej strony na lewą i ostatnio pierwszy raz w życiu nie wyrobiłam w drzwiach

Patka super zdjęcia

ale mnie dzisiaj chłop w sklepie zagrzał, stoje sobie grzecznie w kolejce po fakture, przedemną tylko jedna osoba, już obsługiwana i przychodzi jakiś debil i mnie zmierzył z góry na dół i sobie stanął obok tego obsługiwanego, jak kobieta skończyła obsługiwać to ten co się wepchał do niej że on fakture chce, mi od razu ciśnienie w góre, bo sobie myśle że ciężko w 9 miesiącu mnie nie zauważyć i jak mu powiedziałam że ja następna byłam to jeszcze głupią minę zrobił no normalnie
kasya82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 14:49   #2066
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Hej mamuśki...
Trzymajcie kciuki, bo wzrosło mi dzisiaj ciśnienie...
Jak nie wzrośnie do 18 to zostaję w domu, jak wzrośnie ponad 140/90 to znowu mnie zamkną...
Ostatnio na rocznicę ślubu, tym razem by było na urodziny, które mam jutro

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Ale jest szansa, że jednak mnie nie zamkną, bo ten skok to mógł być do zaparcia i wzdęć, które mnie przez pół nocy męczyły...
Stary 2009-12-16, 14:51   #2067
mamaidy
Raczkowanie

Kamyczku i żeby spadło.
mamaidy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 14:53   #2068
youyou
Zakorzenienie

Kamyczku za to Twoje ciśnienie
Stary 2009-12-16, 14:57   #2069
Kancia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasya82 Pokaż wiadomość
mam dokładnie tak samo, też mnie boli po dłuższym leżeniu lub siedzeniu

ja jak chodze to się kiwam z prawej strony na lewą i ostatnio pierwszy raz w życiu nie wyrobiłam w drzwiach

ale mnie dzisiaj chłop w sklepie zagrzał, stoje sobie grzecznie w kolejce po fakture, przedemną tylko jedna osoba, już obsługiwana i przychodzi jakiś debil i mnie zmierzył z góry na dół i sobie stanął obok tego obsługiwanego, jak kobieta skończyła obsługiwać to ten co się wepchał do niej że on fakture chce, mi od razu ciśnienie w góre, bo sobie myśle że ciężko w 9 miesiącu mnie nie zauważyć i jak mu powiedziałam że ja następna byłam to jeszcze głupią minę zrobił no normalnie

tez się tak kiwam jak pingwin

a gość jakiś niedorobiony pewnie nie miał nigdy zony w ciązy.

apropos takiej sytuacji wczoraj mój tz poszedł do lekarza bo ma problem ze ścięgnem w stopie. Pisze mi sms z poczekalni
" tu są same dzieci, mam je wszystkie przepuścic"
tak mi się go szkoda zrobiło bo zawsze mu opowiadałam jak to stoję w kolejkach i nikt nawet na mnie nie zwraca uwagi, czy sama z brzuchem czy z brzuchem i z Adikiem. Przejął sie biedny ale napisałam mu, ze jak są same dzieci to niech nie przepuszcza bo będzie siedział do 21 co innego jakby byli sami dorośli i jedno czy dwójka dzieci
a i tak przepuścił kobiete z maluszkiem niestety siedziała u p. doktor ponad 30 min więc zrezygnował i przerejestrował sie na piątek

kamyk
Stary 2009-12-16, 15:10   #2070
brzoskwinia82
Zadomowienie

Ostatnio byłam w tesco i kupowaliśmy tylko kuchenkę mikrofalową dla znajomego. Stanęliśmy w kasie pierwszeństwa - ja w ciąży a tż miał opatrunek na oku. Przed nami kilka osób, ale się nie przeciskałam do przodu tylko stanęliśmy normalnie w kolejce. Jednak kasjerka mnie zauważyła i zawołała, więc podeszliśmy. Za nami słychać było jakieś zdziwienie ale nawet nie reagowaliśmy. A potem tż mówi że nie dość że ja w ciąży a on kaleka, to jeszcze się burzą
Mi się wydaje że niektórzy ludzie to nawet nie wiedzą że ta kasa to jest specjalna.

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości