2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają - 13 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-16, 14:03   #661
mariiasia
Zadomowienie

Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Taaa czekolada już poszła w ruch tyle tylko, że:
- już mi od słodkiego niedobrze
- skoro jestem grubas to powinnam zrezygnować ze słodyczy, pieczywa, a najlepiej ze wszystkiego, bo...

No właśnie ten dzień już bardzo niedługo, czas nagle strasznie przyspieszył, a my nieprzygotowani
Widziałyście mój suwaczek?

Pomijając już kwestie, z którymi jeszcze (mam nadzieję) zdązymy się uporać (zaproszenia, rezerwacja noclegów i transportu dla gości, nauka tańca) mam ogromne problemy z cerą, z którymi zawsze rewelacyjnie radziły sobie hormony, a tym razem jest coraz gorzej zamiast lepiej (na zdjęciach z przymiarki wyglądam przez to fatalnie, oprócz tego, że grubo więc nikomu tych fotek nie pokazałam)
Toska, kochana, Ciebie chyba łapie stres przedślubny, ale nic się nie martw, jesteśmy z Tobą a jeden batonik nie sprawi że przytyjesz 10kg!

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 14:06   #662
aicila
Rozeznanie

Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają

Cytat:
Taaa czekolada już poszła w ruch tyle tylko, że:
- już mi od słodkiego niedobrze
- skoro jestem grubas to powinnam zrezygnować ze słodyczy, pieczywa, a najlepiej ze wszystkiego, bo...

No właśnie ten dzień już bardzo niedługo, czas nagle strasznie przyspieszył, a my nieprzygotowani
Widziałyście mój suwaczek?

Pomijając już kwestie, z którymi jeszcze (mam nadzieję) zdązymy się uporać (zaproszenia, rezerwacja noclegów i transportu dla gości, nauka tańca) mam ogromne problemy z cerą, z którymi zawsze rewelacyjnie radziły sobie hormony, a tym razem jest coraz gorzej zamiast lepiej (na zdjęciach z przymiarki wyglądam przez to fatalnie, oprócz tego, że grubo więc nikomu tych fotek nie pokazałam)
Tośka koniec tych dołów! Chyba wolny dzień źle ci służy. Nie możesz tak o sobie źle myśleć. Każda z nas (a ja szczególnie) ma problemy, a to z cerą a to z wagą, więc nie jesteś z tym sama!
Czy ty widziałaś kiedykolwiek brzydką panną młodą? Bo ja nie widziałam. Więc nie wiem dlaczego wychodzisz z założenia, że ty w tym dniu będziesz jakimś wyjątkiem.
A skoro wiesz, że troszkę ci rzeczy zostało do zrobienia to zamiast siedzieć i rozpaczać zacznij działać

"...Każdy ma po jednej szansie żeby powiedzieć TAK, jak ją straci to musi zostać jaroszem.
A kto to jest jarosz?
Człowiek je tylko same warzywa, bo żona mu nie będzie gotowała schabowych taka przyszłość go czeka!"
aicila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 14:08   #663
ultraradiola
Wtajemniczenie

Dziewczyny mam pytanie

Jeśli biorę ślub w innej parafii to czy ta licencja która dostane jest tak samo ważna jak reszta papierów typu bierzmowanie chrzest itp ?

Bo chciałabym ja załatwić a tego nie wiem może wy się orientujecie bo wy wszystko wiecie

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 14:11   #664
madziulka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
to fajnie, że tańsze, chodziło mi o fason, były identyczne
U mnei w Deichmanie wielbicielki wyższych obcasów spokojnie na ślub by coś znalazły. Takie srebrne szpilki, co tu ostatnio pokazywano były bardzo podobne, tyle, że białe
No może i były
Ja lubię wysokie obcasy bo są seksowne, ale nie na długi wyjścia bo wtedy to mi nogi w d... wchodzą

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
no to wklejam dla Esti zaproszenia Trochę inne niż te do których link wklejałaś ale zamysł ten sam

I wybaczcie mi mój zmysł fotograficzny ale ja naprawdę jestem ułomem jeśli chodzi o aparat i robię na auto zawsze
Fajne Chociaż Ja wolę inna kolorystykę
Tylko chyba czcionka jest bez znaków polskich

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
cieszę się ze my z Tz już mamy wszystko co nam potrzebne. Chociaż nie kiedy jak się zabieram za coś to mówię upss chyba mi czegoś brakuje i biegnę do sklepu - ostatnim moim zakupem była wyciskarka do czosnku Żeby kupić wszystko co potrzebne to minie sporo czasu bo są takie rzeczy o których się zapomina a potem zonk :P A najbardziej cieszy mnie to ze wszystkie rzeczy kupiliśmy sami i mamy pewna satysfakcję z tego
My też już mamy wszystkie pierdółki do kuchni i wszyściutko kupowaliśmy za własne pieniążki, więc radość tym większa
Poza pierdółkami do kuchni mamy masę innych rzeczy, które stopniowo kupujemy

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny ja mam dzisiaj urlop, byłam na wizycie kontrolnej u dermatologa, zapisała mi jeszcze Heviran, także kuracja trwa. Pojechałam z mamą na zakupy, pokupiłyśmy prezenty pod choinkę dla dzieciaków, wstąpiłyśmy do fryzjera, grzywkę mam podciętą i rozmawiałam z panem o fryzurce ślubnej, znalazł dla mnie w katalogu coś na podstawie czego chciałby pokombinować z moimi włosami wizję już ma, a mnie się spodobała.
Dobra, idę poczytać troszkę o czym klikałyście bo jeszcze nie zdążyłam
Heviran to nie jest maść an opryszczkę też?
Bo coś mi iskrzy że miałam kiedyś taką lub o bardzo podobnej nazwie
Cytat:
A to polskie czy brytyjskie 65G?
To mój rozmiar jest

Niedawno jedna moja znajoma stanikomaniaczka (jak ja) przy okazji życzeń urodzinowych zażartowała, że w ramach prezentów ślubnych życzmy mi staników w dobrym rozmiarze, bo to w końcu jest z korzyścią dla nas obojga

Mam dziś wolne w pracy.
Siedzę pod kocykiem i załpałam totalnego doła ślubnego
Normalnie wszystko mi się wydaje do bani, suknia, welon i inne dodatki
A najbardziej to ja jestem do d...y
Tośka!Głowa do góry!
Z pewnością wyolbrzymiasz i jak już będzie "po", wkleisz Nam zdjęcia i stwierdzisz że to był Najpiękniejszy dzień w Waszym życiu a Ty z pewnością będziesz wtedy wyglądać cudnie!
Nie przejmuj się takimi drobiazgami jak cera, waga itd. -szkoda życia na bzdety

madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 14:13   #665
chilanes
Zakorzenienie

toska mogę prosic o Twoje fotki z przymiarki?
Stary 2009-12-16, 14:17   #666
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aicila Pokaż wiadomość
A skoro wiesz, że troszkę ci rzeczy zostało do zrobienia to zamiast siedzieć i rozpaczać zacznij działać
Dobrze gada! Bierz sie do roboty kochana, bo w ciagu dwoch miesiecy, to zdazysz cuda zdzialac ze skora i ujedrnic troche cialko. Ja i tak nie wierze, ze jest bardzo zle, wiec koniec biadolenia
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 14:20   #667
madziulka_
Zakorzenienie

Cytat:
Tośka Ja też poproszę, może być na e-maila jak chcesz

madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-16, 14:36   #668
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziulka_ Pokaż wiadomość
przyłączam się do prośby

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2009-12-16, 14:37   #669
asiulek1705
Wtajemniczenie

Toska dobrze dziewczyny mówią ) głowa do góry, dopadł Cie stres, ale nie dawaj mu się! Będziesz pięknie wyglądać! I również mam zdanie takie, że każda Panna Młoda wygląda pięknie, Czy ta całkiem chudziutka, czy ta o pełniejszych kształtach, niska i wysoka, blondynka i brunetka etc etc.
Madziulka ja mam Heviran-tabletki, a maść mam Hascovir, nie wiem czy o to Ci chodziło? Natomiast dermatolog kazała mi smarować Vratizolinem
Stary 2009-12-16, 14:37   #670
lain
Zakorzenienie

Cytat:
- trzepaczce do jajek - by szybciej poszła gra wstępna

my jeszcze alkoholu nie kupujemy bo to jeszcze ponad 7 miesiecy, wiec jest czas.
aczkolwiek pani z restauracji nas prosila zebysmy nie przesadzali, bo zawsze duzo zostaje i potem to trzeba wozic. chyba bedziemy liczyc 0,5l na pare, bo jeszcze bedzie sporo wina i wiem, ze jednak sporo osob woli wino (w tym ja )
no i trzeba tez bedzie obliczyc ile butelek na odchodne (pewnie podobna ilosc jak na sale, bo wiekszosc gosci przyjdzie w parach)
tak pi razy drzwi ze 100-110 butelek 0,5l trzeba by kupic (na ok. 100 osob na weselu). bram nie przewiduje, bo nie ma u nas takich tradycji. wodka jako prezent w konkursie chyba tez nie bardzo, bo tak czy siak kazdy dostanie na do widzenia.

co do listy prezentow to uwazam, ze wcale nie glupio. tak jak nie glupio pisac, ze woli sie kase niz prezenty my taki wierszyk zamiescimy na naszej stronce

wrocilismy z zakupow. jakie pieknie sukienki sa w sklepach niech juz bedzie styczen i wyprzedaze
no i TZ juz zaopatrzony w buty i koszule
bylismy najpierw obczaic firme ktorej butki widzielismy na targach i mielismy 10% rabatu, ale niestety w calym sklepie na TZowy rozmiar buta (niemaly ) byly tylko 3 modele no wiec butow wypatrzonych na targach nie kupilismy, ale bardzo ladne znalezlismy w Zebrze i tam tez sie TZ zaopatrzyl. pozniej jeszcze w Vistuli poogladalismy butki i byly baaardzo podobne tylko, ze o 250 zetow drozsze dobrze, ze najpierw trafilismy do Zebry, bo TZ by sie napalil i od razu chcialby kupowac, a potem zobaczylby takie same tansze i byloby mu glupio no i jednak 550zl za zwykle butki to troche duzo

za koszula musielismy troche wiecej pochodzic. w sumie obeszlismy dwie galerie. z gory odradzam Peek & Cloppenburg - bida z nedza. na spinki byla doslownie jedna jakas marna koszulina, a zwykle biale wygladajace jakby krowie z gardla wyciagnal Joop albo Hugo Boss to koszt 450zl
w Vistuli byla piekna koszula z egipskiej bawelny (super w dotyku), ale niestety znow TZowego rozmiaru niet (rowniez w tym wzgledzie jest niemaly ), pozniej trafilismy do jakiegos sklepu gdzie jak sie okazalo sprzedaja koszule Versace ale w ogole nie mieli niczego na spinki, wiec juz nawet cen nie obczajalam w Pierre Cardin tez bida. na spinki jakas jedna dosc ekstrawagancka koszula wybitnie nie na slub w Wolczance juz duzo bogatszy wybor, ale niestety koszula w ktorej sie zakochalam (firma Lambert, egipska bawelna) znow niedostepna na TZowy rozmiar i to w calym Krk (pan nam sprawdzil wszystkie sklepy przez internet )
Jeszcze bylismy w Coletti (wloskie sprowadzane koszule roznych znanych firm) i pan z wloskim akcentem nam chcial wcisnac jakas koszule Cerutti wygladajaca jak z lnu, twierdzac, ze na wesele bedzie super tam tez mialam okazje dokladniej podotykac rozlozona koszule z egipskiej bawelny i stwierdzilismy, ze jak na srodek lata to troche za gruba i TZ sie ugotuje
w rezultacie trafilismy do Pawo i to byl strzal w dziesiatke przemila pani ekspedientka, sliczna elegancka koszula z chusteczka do kieszonki, a do tego gratis mozna sobie bylo wybrac spinki albo krawat wzielismy koszule i piekny krawat (nie slubny, taki do pracy bo spinki byly mocno przecietne) i jeszcze dostalismy karte stalego klienta (5% stalej znizki) i 10% rabatu na zakupy w styczniu, ktory w sumie z karta daje 15% znizki przyjdziemy w styczniu i moze poogladamy juz cos w celu kupna garniaka jeszcze czekamy na bon do Vistuli, bo na razie to przyslali tylko 30% znizki do Deni Cler... a nam na garniak znizki trzeba

aa i jeszcze w Vistuli widzielismy bardzo ladne spinki do mankietow niestety zapomnielismy z tego wszystkiego ich podotykac i dokladniej poogladac ale jeszcze tam wrocimy

to tyle sprawozdania z wyprawy po meskie slubne ciuszki - TZ szczesliwy on to ma dobrze, bo w sumie wszystko co sobie kupi to potem mu sie przyda... a ja robiac slubne zakupy bede sobie myslalam, ze wywalam tyle kasy na jeden raz

Toska przytul kota mi zawsze pomagalo jak mialam dolka - kocie futro to jest to
i juz nie dramatyzuj - bedzie dobrze, zobaczysz a cera sie nie przejmuj - panie od makijzau potrafia zdzialac cuda

a teraz trzeba cos zjesc, bo za 3 godziny mam aero i wypadaloby zdazyc przetrawic zeby mnie potem nie mdlilo
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 14:59   #671
merriel
Raczkowanie

Cześć laski!!
Uroczyście wszem i wobec oznajmiam, że przeżyłam te trzy wstrętne egzaminy

Jazz, dzięki za kopa na rozpęd, podziałał, tylko nie miałam czasu odpisać

Dwa z egzaminów chyba raczej na pewno zdałąm, musieli by być strasznie surowi żeby mnie oblać, za to trzeciego na bank nie zdałam Nie wiedziałam nawet o co mnie w zadaniach pytają
Ale nie jesten zaskoczona, bo przez chorobe nie miałąm czasu aż tyle ile potrzebowałam na nauke i stwierdziłam że wolę się dobrze przygotować do dwóch egzaminów a do jednego słabo, niż do wszystkich trzech średnio i oblać trzy bo mi punkta zabraknie

Ale jestem wykończona... Kręgosłup protestuje.. i ręka mi od pisania odpada Dzisiaj na egzminie zapisałam 13 stron A4
Pamiętam że obiecałam zdjęcia zaproszeń, jak tylko trochę odpocznę to postaram się je zrobić i wrzucić wam
merriel jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-16, 15:29   #672
BlackAngel
Adwokat diabła

hej!
nadaję do Was z pracy..
mam @ zalewa mnie jak wisłę.. masakra

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 15:38   #673
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
hej!
nadaję do Was z pracy..
witam w gronie nadających z pracy

a ja mam teraz spokój od @, uff

współczuję

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2009-12-16, 15:58   #674
Aaś
Zakorzenienie

Toska to chyba było polskie 65G w któryms poprzednim wątku to pisałam ale już nie pamiętam. chyba sie jeszcze raz zmierzę bo tego posta to już spisuje na straty

A po drugie: to Ty patrz ile z Nas ci zazdrości że już tak niedługo ślub! A potem będziesz się z nas nabijać w wakacje że panikujemy a ty juz masz z głowy Buziaki i uszy do góry

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
hej!
nadaję do Was z pracy..
żeby nie było. będę za chwilę śmiać się jedynie ze stwierdzenia:

a co do samej @ to

u mnie tez się zbliża....czuję to w kościach...
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 16:09   #675
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aicila Pokaż wiadomość
Tośka koniec tych dołów! Chyba wolny dzień źle ci służy. Nie możesz tak o sobie źle myśleć. Każda z nas (a ja szczególnie) ma problemy, a to z cerą a to z wagą, więc nie jesteś z tym sama!
Czy ty widziałaś kiedykolwiek brzydką panną młodą? Bo ja nie widziałam. Więc nie wiem dlaczego wychodzisz z założenia, że ty w tym dniu będziesz jakimś wyjątkiem.
Jestem poniekąd uziemiona z większością działań, bo by zarezerwować noclegi i transport muszę wiedzieć kto deklaruje przybycie, a przed rozdaniem wszystkich zaproszeń to jest niemożliwe.

Aaaale z innych rzeczy do kupienia/załatwienia zastanawiam się co założyć pod suknię
Rajstopy czy pończochy?
Jak myślicie, nie zamarznę w pończochach w lutym

Druga sprawa- przyznajcie się szczerze dziewczyny-wybieracie się na solarium przed ślubem?
Albo jakie skuteczne metody ujednolicenia kolorytu skóry znacie?

Mam bardzo jasną karnację i trudno się opalam, ale oczywiście wyjątkowo w tym roku opalił mi się dekolt tak, że wyraźnie (zwłaszcza w sukni) widać szerokie ramiączka letnich topów

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie

Jeśli biorę ślub w innej parafii to czy ta licencja która dostane jest tak samo ważna jak reszta papierów typu bierzmowanie chrzest itp ?

Bo chciałabym ja załatwić a tego nie wiem może wy się orientujecie bo wy wszystko wiecie
Żeby uzyskać licencję w parafii jednego z narzeczonych musicie się tam udać na spisanie protokołu ze wszystkimi potrzebnymi dokumentami (ok 3miesiące przed ślubem), a potem miesięc przed ślubem odbieracie licencję i z nią udajecie się do parafii, w której bedzie ślub

Cytat:
Cytat:
Napisane przez madziulka_ Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
przyłączam się do prośby
Tak się zastanawiam czy zamieszczać jakieś zdjęcia na forum, no i nie jestem pewna.
Ewentualnie od szyi w dół
(jak jest z usuwaniem zdjęć po jakimś czasie? Regulamin zabrania czy coś?)

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
Toska przytul kota mi zawsze pomagalo jak mialam dolka - kocie futro to jest to
i juz nie dramatyzuj - bedzie dobrze, zobaczysz a cera sie nie przejmuj - panie od makijzau potrafia zdzialac cuda
Koty to mnie próbują zamęczyć w wolny dzień-cała piątka na mnie włazi niemalże jednocześnie
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 16:17   #676
merriel
Raczkowanie

No i nie wrzucę wam zdjęć Zrobiłam je, słabe bo słabe ale cośtam widać, ale komputer mi aparatu nie widzi:/ Zgłupiał i jak jest aparat podłączony to nic nie widzi, a jak wyciągnę kabelek to zaraz się mnie pyta czy chcę aparat otworzyć:/ No nic, moze tż coś zaradzi jak wróci..
Stary 2009-12-16, 16:33   #677
madmuazelle
BAN stały

Cześć

Musze się przeprosić z czapką,szalikiem i rękawiczkami,bo nieźle dzisiaj zmarzłam.Kupiliśmy kartki i właśnie szukam jakiś ładnych życzeń na święta,wysyłamy przyszłej teściowej i moim rodzicom.

Angel,witam w klubie.Tylko,że mnie krew zalewa od paru dni. :/

Tośka,ja zamierzam iść z 2-3 razy na solarium przed ślubem.Kiedyś miałam Sopotu krem/balsam brązujący,ale ja się takim czymś nie lubie smarować,bo brudzi i zdarzało się nierównomiernie a niezamierzam być w ciapki.
Co do zdjęć,nie usuwa się na forum,bo to grozi punktami ewetnualnie banem tymczasowym.
A co do pończoch czy rajstop,wybrałabym rajty,ale ja to zmarzlak jestem i lubie jak mi jest ciepło.

Edytowane przez madmuazelle
Czas edycji: 2009-12-16 o 16:46
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 16:37   #678
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
to tyle sprawozdania z wyprawy po meskie slubne ciuszki - TZ szczesliwy on to ma dobrze, bo w sumie wszystko co sobie kupi to potem mu sie przyda... a ja robiac slubne zakupy bede sobie myslalam, ze wywalam tyle kasy na jeden raz
o kurczę to u was widzę zupełnie odwrotnie niż u reszty dziewczyn hehe najpierw pan młody się stroi a potem panna młoda ale i tak fajnie jest szukać takich rzeczy
Cytat:
Napisane przez merriel Pokaż wiadomość
Ale jestem wykończona... Kręgosłup protestuje.. i ręka mi od pisania odpada Dzisiaj na egzminie zapisałam 13 stron A4
WOW!!! ale dobrze że już po!!!
ja z tamtego egzaminu co się żaliłam wam niedawno dostałam 4 is ię bardzo cieszę! a jutro mam kolejny egzamin ale na niego to już tylko ściągi szykuję bo nic mi do głowy nie wchodzi

Cytat:
hej!
nadaję do Was z pracy..
hej! ja dziś kupiłam pudło tamponów i @ mi nie straszna

Cytat:
Aaaale z innych rzeczy do kupienia/załatwienia zastanawiam się co założyć pod suknię
Rajstopy czy pończochy?

Druga sprawa- przyznajcie się szczerze dziewczyny-wybieracie się na solarium przed ślubem?

Mam bardzo jasną karnację i trudno się opalam, ale oczywiście wyjątkowo w tym roku opalił mi się dekolt tak, że wyraźnie (zwłaszcza w sukni) widać szerokie ramiączka letnich topów
Toska po pierwsze to się uśmiechnij bo to w końcu ślub cię czeka a nie egzamin czy coś
po drugie to ja w zimę bym jednak wzięła rajstopki bo i tak mi nikt tyłka nie będzie oglądał na weselu a przynajmniej nie będzie ci zimno
po trzecie to ja się wybieram na solarium z raz przed ślubem jak się nie opalę w ciągu wakacji.
a na te ramiączka od opalania to polecam ci szorstką rękawicę pod prysznicem. ja tak samo się załatwiłam w tym roku ale sie solidnie szoruję się podczas prysznica szorstką rękawicą do masażu (kupisz za 5zł w drogerii) i powiem ci że już prawie nic nie widać- a jaką skórę mam mięciutką- aż tżcik mi powiedział że mam taką mięciutką skórkę że aż on zauważył zmianę
a na cerę polecam ci peeling Ziaja Pro bardzo mocny- na allegro po 20zł- ależ mi się po nim cera poprawiła oraz krem Soraja z tej nowej serii medycznej- zwalczający niedoskonałości- pierwszy krem który naprawdę coś działa bo reszta to tylko zapychała albo obiecywała że uleczy cerę...

Edytowane przez tancerka212
Czas edycji: 2009-12-16 o 16:39
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 16:43   #679
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja tez mam jasna karnacje, co prawda bardzo latwo sie opalam, ale na solarium napewno nie pojde. Probuje za to wlasnie zadbac o skore, zeby byla jednolita. Przede wszystkim stosuje peelingi, po czym balsam nawilzajacy z AHA. Na biochemii urody sprzedaja tez tonik z AHA, ponoc ladnie rozjasnia. Jeszcze musze sobie poszukac jakichs kosmetykow rozswietlajacych do ciala na dzien slubu, ale znalezc cos co nadawalo by skorze sliczny wyglad i jednoczesnie nie razilo w oczy wielkimi kawalkami brokatu to ciezka sprawa. A moze wy cos polecicie?
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-16, 16:53   #680
merriel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
WOW!!! ale dobrze że już po!!!
ja z tamtego egzaminu co się żaliłam wam niedawno dostałam 4 is ię bardzo cieszę! a jutro mam kolejny egzamin ale na niego to już tylko ściągi szykuję bo nic mi do głowy nie wchodzi
Czwórka to bardzo dobra ocena, szczególnie na to, jak bardzo się stresowałaś i denerwowałaś przed nim Gratulejszyn
A mi z tym egzaminów co teraz miałam potrzebne jest do szczęścia 50%, żeby było "pass" I będę super zadowolona
Tyle miałam planów na dzisiaj, co to ja nie porobię jak będę już po wszystkim i co?.. I jestem taka zmęczona że nie mam siły się z kanapy ruszyć I wszystkie plany muszą zaczekać

Tośka dziewczyny dobrze ci mówią - wiesz co jest najważniejsze na ślubie? - nie wygląd, nie to czy masz kilogram czy dwa więcej niż byś chciała, tylko to żebyś była szczęśliwa i się dobrze bawiła, bo to w końcu twój wyczekany wymarzony dzień!!
Wszystko inne to sprawy drugorzędne, też ważne, ale nie na tyle, żeby z ich powodu łapać przedślubnego stresa Zresztą, jest jeszcze trochę czasu, więc działaj! Spróbuj zadbać o cerę i ramionka, na pewno będzie lepiej
Stary 2009-12-16, 17:03   #681
tancerka212
Zakorzenienie

właśnie Toska skoro masz wolny dzień to koniecznie musisz o siebie zadbać- wyskakuj z wyrka i biegiem do wanny na porządny peeling- gotowe kosmetyki są do bani więc najlepiej to zrób sobie własny peeling z tego co masz w kuchni- naszykuj sobie w miseczkę cukru i do tego dla poślizgu dodaj albo śmietany, albo oliwy, albo chociażby żelu pod prysznic- i masuj się tak długo aż stwierdzisz że czujesz że masz skórę o 5 lat młodszą
a na twarz też nie musisz mieć jakiś wypasionych kosmetyków- zrób sobie np parówkę z rumianku, potem też porządny peeling a potem jakiś kremik
powiedz czego używasz do pielęgnacji swojej cery- moze robisz jakiś błąd i sama o tym nie wiesz- ja na wizażu kiedyś troszkę podczytywałam biochemię urody i w szoku byłam jak ja tyle lat mogłam robić taaaaakie błędy w pielęgnacji
Stary 2009-12-16, 17:21   #682
lusmarija
Wtajemniczenie

cześć dziewczynki
normalnie szczękam zębami tak mi zimno brrrrrrrrrrrrrrr zmarzłam jak...

mama sie dziś pytała co chce na gwiazdkę i zażyczyłam sobie jakiegoś wypasionego mopa i jakieś fajne naczynie żaroodporne mama takie oczy i oczywiście śmiała sie ze mnie

Lain super, że wyjazd udany i jabłuszko jednak ocalało takie wyjazdy naprawdę dużo dobrego dają w związku

Toska
dziewczynko no co Ty??????????????? Chyba każda kobieta na ziemi ma jakieś kompleksy i ale do własnego wyglądu, nie ma sie co denerwować i smucić widocznie masz jedne z tych gorszych dni kiedy nic nam nie pasuje i jesteśmy tylko i wyłącznie na "NIE" ale wiesz sama że to minie i jutro lub pojutrze spojrzysz na wszystko z innej perspektywy
ja na Twoim miejscu wybrałabym rajstopy, bo będzie Ci o wiele cieplej w kościele, a potem jak Ci będzie nie wygodnie na sali albo coś, to możesz ostatecznie je zmienić, druhna Ci na pewno pomoże
a na solarium wydaje mi sie, że pójdę choć wiem, że to szkodliwe, ale nie chce być całkiem blada a balsamów brązujących, samoopalaczy bardzo nie lubię i nie umiem używać na dodatek, żeby równomiernie to zrobić i nie mieć tych wstrętnych plam

Merriel piąteczka super, że juz po egzaminach, odpocznij teraz

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 17:36   #683
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
mama sie dziś pytała co chce na gwiazdkę i zażyczyłam sobie jakiegoś wypasionego mopa i jakieś fajne naczynie żaroodporne mama takie oczy
witaj w klubie cieszących się z mopa
naczynie żaroodporne zamówiłam już sobie na przyszłość np na przyszłe urodziny czy imieniny jak już będę żoną i będę miała komu gotować a na swięta zażyczyłam sobie firanki matko aż sama siebie nie poznaję ale ciebie też bo jeszcze rok temu w ogóle inaczej gadałyśmy a teraz przykładne narzeczone wiją gniazdko
Stary 2009-12-16, 17:45   #684
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
witaj w klubie cieszących się z mopa
naczynie żaroodporne zamówiłam już sobie na przyszłość np na przyszłe urodziny czy imieniny jak już będę żoną i będę miała komu gotować a na swięta zażyczyłam sobie firanki matko aż sama siebie nie poznaję ale ciebie też bo jeszcze rok temu w ogóle inaczej gadałyśmy a teraz przykładne narzeczone wiją gniazdko

ja na razie tez raczej tego nie wykorzystam bo nie mam jeszcze gdzie) ale powoli wole sobie teraz kompletować pewne rzeczy, żeby potem nie iść do sklepu i nie wydać majątku na te wszystkie niezbędne pierdoły
oj firanki to tez fajny prezent, ale ja póki co nie wiem ile nasze okna po planowanych w przyszłości zmianach będą miały wiec muszę się wstrzymać

ciekawe jak tam nasza Kasiulka żyje jak wróci do domu na weekend i sie nie odezwie to ma

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 17:47   #685
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem poniekąd uziemiona z większością działań, bo by zarezerwować noclegi i transport muszę wiedzieć kto deklaruje przybycie, a przed rozdaniem wszystkich zaproszeń to jest niemożliwe.

Rajstopy czy pończochy?

(...)

Tak się zastanawiam czy zamieszczać jakieś zdjęcia na forum, no i nie jestem pewna.
Ewentualnie od szyi w dół
(jak jest z usuwaniem zdjęć po jakimś czasie? Regulamin zabrania czy coś?)
Też jestem za rajstopami Jak będzie z -10 to będziesz żałować że nic Ci tyłka nie grzeje a najwyżej na wesele wskoczysz w pończochy i już

A jesli masz jasną cerę to nie ryzykuj z solarium Szczególnie że jakieś 2 miesiące tylko zostały....popeelinguj się - dziewczyny dobrze radzą A jednorazowe pójscie do sol nic ci nie da i tak...

Ja planuję trochę pochodzić...ale to zależy czy się opalę w wakacje. Seksi dziuni w kolorze machoniowym nie zamierzam z siebie robić

Cytat:
a na cerę polecam ci peeling Ziaja Pro bardzo mocny- na allegro po 20zł- ależ mi się po nim cera poprawiła oraz krem Soraja z tej nowej serii medycznej- zwalczający niedoskonałości- pierwszy krem który naprawdę coś działa bo reszta to tylko zapychała albo obiecywała że uleczy cerę...
Mówisz że dobra ta nowa soraya? Bo ja nadal szukam swojego ulubionego kremu W każdym mi coś nie pasuje....
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 17:47   #686
anesh_
Zakorzenienie

Tośka ja raczej nie pójdę na solarium, bo ślub w sierpniu, więc zdążę się opallić
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 17:53   #687
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:

ja na razie tez raczej tego nie wykorzystam bo nie mam jeszcze gdzie) ale powoli wole sobie teraz kompletować pewne rzeczy, żeby potem nie iść do sklepu i nie wydać majątku na te wszystkie niezbędne pierdoły
oj firanki to tez fajny prezent, ale ja póki co nie wiem ile nasze okna po planowanych w przyszłości zmianach będą miały wiec muszę się wstrzymać
oj kompletuj kochana kompletuj jak najwcześniej się da bo naprawdę teraz nie wyobrażam sobie wziąć skadś tysiąc złotych żeby pokupować sobie deskę do krojenia i inne pierdoły które tak naprawdę są czymś tak małym jakby się nic nie kupiło.
tż mi się ostatnio coś zbuntował bo w niedzielę spakowałam mu cały bagażnik rzeczy do naszej kuchni i jak to wniósł do swojego pokoju to stwierdził że mu się rupieciarnia z pokoju zrobiła bo wszędzie garnki, patelnie, wiadro z mopem, dzbanki, dywanik łazienkowy między tym wszystkim a na wierzchu jeszcze jakieś kubeczki i talerzyki i że chyba musimy gdzies zacząć to składować bo na święta jak on z tym będzie żył pedancik jeden ale zakazałam mu wynosić czegokolwiek- bo przyjdzie szwagier, pomysli że niczyje i tyle będziemy tego widzieć

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:

Mówisz że dobra ta nowa soraya? Bo ja nadal szukam swojego ulubionego kremu W każdym mi coś nie pasuje....
na początku mnie wkurzała troszkę ale po jakiś 3 tygodniach stosowania naprawdę już czuję różnicę a to najważniejsze! i co mi się jeszcze podoba nie ma w ogóle zapachu i jest w higienicznym opakowaniu. tylko poszukaj dobrze w aptekach i sklepach bo przebitka cenowa jest niezła- w jednej mówią że ok 27zł krem kosztuje a ostatecznie kupiłam go za 19zł
Stary 2009-12-16, 18:05   #688
BlackAngel
Adwokat diabła

ja niestety musiałam się zadowolić pontonami
Aaś, wiem wiem.. ja zawsze podczas @ rzucam głupimi tekstami..
ale zmarzłam w drodze do domu.. :/

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 18:07   #689
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Toska po pierwsze to się uśmiechnij bo to w końcu ślub cię czeka a nie egzamin czy coś
po drugie to ja w zimę bym jednak wzięła rajstopki bo i tak mi nikt tyłka nie będzie oglądał na weselu a przynajmniej nie będzie ci zimno
po trzecie to ja się wybieram na solarium z raz przed ślubem jak się nie opalę w ciągu wakacji.
a na te ramiączka od opalania to polecam ci szorstką rękawicę pod prysznicem. ja tak samo się załatwiłam w tym roku ale sie solidnie szoruję się podczas prysznica szorstką rękawicą do masażu (kupisz za 5zł w drogerii) i powiem ci że już prawie nic nie widać- a jaką skórę mam mięciutką- aż tżcik mi powiedział że mam taką mięciutką skórkę że aż on zauważył zmianę
Cytat:
Napisane przez merriel Pokaż wiadomość
Tośka dziewczyny dobrze ci mówią - wiesz co jest najważniejsze na ślubie? - nie wygląd, nie to czy masz kilogram czy dwa więcej niż byś chciała, tylko to żebyś była szczęśliwa i się dobrze bawiła, bo to w końcu twój wyczekany wymarzony dzień!!
Może być taki uśmiech ?
Dzięki wszystkim za rady
Postaram się coś podziałać sama w kwestii dbania o siebie, ale może też uda mi się jednak do kosmetyczki zawitać niedługo (w każdym razie spróbuję)

Tak sobie myślę, że poza Wami nie bardzo mam z kim debatować nad wszystkimi ślubnymi sprawami, bo znajomi zapracowani (tak samo ja) no i nie czują tego ślubnego napięcia

Cytat:
właśnie Toska skoro masz wolny dzień to koniecznie musisz o siebie zadbać- wyskakuj z wyrka i biegiem do wanny (...)
Nie mam wanny
Gdybym miała to bym w niej siedziała pół dnia pewnie

Cytat:
ja na Twoim miejscu wybrałabym rajstopy, bo będzie Ci o wiele cieplej w kościele, a potem jak Ci będzie nie wygodnie na sali albo coś, to możesz ostatecznie je zmienić, druhna Ci na pewno pomoże
Cytat:
Też jestem za rajstopami Jak będzie z -10 to będziesz żałować że nic Ci tyłka nie grzeje a najwyżej na wesele wskoczysz w pończochy i już

Ja planuję trochę pochodzić...ale to zależy czy się opalę w wakacje. Seksi dziuni w kolorze machoniowym nie zamierzam z siebie robić
Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Tośka ja raczej nie pójdę na solarium, bo ślub w sierpniu, więc zdążę się opallić
Chyba właśnie rajstopy wygrają
Mimo wszystko nie chcę skończyć z zapaleniem pęcherza w kilka dni po ślubie

Co myślicie o takich?

http://moda.allegro.pl/item833748041...3_4_od_ss.html
http://moda.allegro.pl/item845173909...3_3_od_ss.html

Co do opalania w wakacje-mnie to tak jakby już nie za bardzo urządza

Wiem, że strasznie dziś przynudzamale powiedzcie jeszcze co myślicie o tym bolerku-model D-satyna, futrzane obszycia i podszyte polarem?
Mogę zamówić z satyny w kolorze ivory. W załączniku moja suknia.

http://www.allegro.pl/item853464468_...producent.html

Edytowane przez toskaKrk
Czas edycji: 2009-12-16 o 18:24
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 18:22   #690
madmuazelle
BAN stały

Swoją drogą,ja myśle nawet na kozaczkami,bo myśle ze zmarzne w Kościele w bucikach.A ja zaraz od nóg jestem chora.A zresztą to niewiem jaka będzie pogoda.

Nic tu po mnie.

Edytowane przez madmuazelle
Czas edycji: 2009-12-16 o 18:24
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości