WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja - Strona 172 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-14, 21:34   #5131
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009
Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja

Cytat:
Napisane przez MalaArielka Pokaż wiadomość
Jesteś pewna, że to działanie wierzbownicy a nie hormonów?
Ja miałam większy biust w czasie zażywania hormonów. To na pewno zasługa tego, bo teraz mi zmalał. Niestety
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 22:24   #5132
Vahina
Raczkowanie

Dziewczyne male pytanko: Kiedy wcieracie Seboradin Lotion to bezposrednio spryskujecie nim glowe czy najpierw nakladacie go na reke i pozniej wmasowujecie go w glowe?
Vahina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 22:36   #5133
lilly78
Zadomowienie

GG do lilly78

Cytat:
Napisane przez Vahina Pokaż wiadomość
Dziewczyne male pytanko: Kiedy wcieracie Seboradin Lotion to bezposrednio spryskujecie nim glowe czy najpierw nakladacie go na reke i pozniej wmasowujecie go w glowe?
ja od razu wcieram w skórę głowy, przedziałek po przedziałku i od razu wmasowuję.

* * * * *
moja pasja
* * * * *
ja na facebooku

[B]* * * * *
azjatyckie kosmetyki oddam - wymianka
lilly78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 10:49   #5134
spioch7
BAN stały

Dziewczvyny byłam u gin i wspomniałam o nadmiernym wypadaniu włosów. Nie była chetna by dac mi badanie na hormony i tez go nie dostalam;/ Powiedziala tylko ze mam zbadac testosteron bo to on moze byc winowajca wypadania/przetluszczania. Zapytalam czy progesteron tez i odp ze jesli mam regularne miesiaczki(a tak jest) to nie musze badac innych hormonow a wy przy prawidłowych cyklach badacie tylko testosteron czy cos jeszcze?Nie wiem czy nie potraktowala mnie po macoszemu bo bylam w sierpniu u gin skarzac sie na bole jajnikow i jakies zakazenie zbadala mnie i jajniki byly ok. Jednak teraz dostalam antybiotyki bo bole sie nasilily i mam zapalenie jajnikow..;/ sorry za off topa. Z takim podejsciem nie wiem czy sam testosteron to nie za malo?Badalam juz tarczyce wszystko ok ale zelaza mialam ponad norme..
spioch7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 13:28   #5135
MalaArielka
Wtajemniczenie

No niestety często tak jest w naszej służbie zdrowia Jeśli lekarka poleciła Ci zrobić badanie poziomu testosteronu to powinna Ci dać na nie skierowanie.
Myślę, że samo zapalenie jajników może powodować wzmożone wypadanie włosów. Ja bym na Twoim miejscu poczekała aż wyleczę jajniki, a potem poszła do gin żeby sprawdził czy już z nimi wszystko ok.
Zrób badanie testosteronu, jeśli Cię dręczą poziomy innych hormonów to możesz zrobić, chociaż rzeczywiście nie jest duże prawdopodobieństwo, że będą złe progesteron i estradiol, jeśli masz regularne miesiączki.
Jakbyś chciała zrobić dokładne badania to trochę hormonów będzie
Badałaś tarczycę?
MalaArielka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 13:44   #5136
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Jesteś pewna, że to działanie wierzbownicy a nie hormonów?
Tak myślę, bo hormony biorę już długo i tylko na początku mi urósł, a potem znowu zaczął po miesiącu z wierzbownicą, więc w to wierzę Poza tym na BU dziewczyny pisały, że tak tak miały, więc to możliwe

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 13:53   #5137
eyee
Rozeznanie

MAM PYTANIE W KTÓRYM DNIU ROBI SIE BADANIE HORMONÓW-W KTÓRYM DNIU CYKLU-LEKARZ KAZAŁ MI W 16/17 DOBIE A PANI Z LABORATORIUM MÓWI 3-5 DZIEN CYKLU...
chodzi o testosteron,estradiol, Dhe-sa i reszte

od 1.01.2010 *7 min but blasting *50 przysiadów

od 13.01.2010
-zero chipsów, pizzy, kiełbasy, cukru, słodyczy, ciast
od 01.12.2009
-adenozyna, saw palmetto, tran, witaminy,
od 12.01.2010 kwasy
eyee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 18:30   #5138
MalaArielka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Tak myślę, bo hormony biorę już długo i tylko na początku mi urósł, a potem znowu zaczął po miesiącu z wierzbownicą, więc w to wierzę Poza tym na BU dziewczyny pisały, że tak tak miały, więc to możliwe
To może też spróbuję Ile tabletek wierzbownicy się bierze dziennie? Jedną?
Stary 2009-12-15, 19:01   #5139
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
To może też spróbuję Ile tabletek wierzbownicy się bierze dziennie? Jedną?
Ja biorę zielsko i biorę 3 razy po 1 łyżeczce dziennie, a tabletek brało się chyba 3x2, ale pewności nie mam, bo nigdy nie brałam.

Stary 2009-12-15, 19:22   #5140
MalaArielka
Wtajemniczenie

Tak bez zaparzania to się je?
Widziałam jakieś opakowanie, gdzie jest 40 tabletek, więc jak się bierze po kilka dziennie to mało wydajne jest.
Stary 2009-12-15, 19:39   #5141
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Teoretycznie to jest herbatka, ale ja łykam, bo ponoć lepsze efekty są. Nie wiem, czy taka jest prawda, bo piłam tylko tydzień, później łykałam. Ale efekty były

Stary 2009-12-15, 21:29   #5142
spioch7
BAN stały

Mała arielka Badalam tarczyce wszystko ok. Z wypadaniem włosów mecze sie od czerwca a zapalenie jajnikow stwierdzono mi w grudniu(kilka dni temu) Choc bole podczas okresu nasilily sie wczesniej no a teraz jajniki bola mnie caly czas i nie sadze by to one byly winne wypadaniu. Szczerze nie mam pojecia czy moge badac testosteron podczas okresu?Czy to zapalenie moze miec wplyw na jego poziom?
spioch7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 22:04   #5143
MalaArielka
Wtajemniczenie

Testosteron nie jest żeńskim hormonem i jego stężenie w czasie cyklu jest stałe. Jajniki nie powinny więc mieć wpływu na jego poziom.
Stary 2009-12-15, 23:22   #5144
eyee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eyee Pokaż wiadomość
MAM PYTANIE W KTÓRYM DNIU ROBI SIE BADANIE HORMONÓW-W KTÓRYM DNIU CYKLU-LEKARZ KAZAŁ MI W 16/17 DOBIE A PANI Z LABORATORIUM MÓWI 3-5 DZIEN CYKLU...
up

od 1.01.2010 *7 min but blasting *50 przysiadów

od 13.01.2010
-zero chipsów, pizzy, kiełbasy, cukru, słodyczy, ciast
od 01.12.2009
-adenozyna, saw palmetto, tran, witaminy,
od 12.01.2010 kwasy
eyee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 23:56   #5145
bajeczka000
Wtajemniczenie

A ja się zastanawiam nad Loxonem. Martwi mnie tylko, że dziewczyny gdzieś pisały, że jednym pomaga a drugim bardzo szkodzi i więcej włosków leci.
Jestem załamana, stosuję odżywki, maski, naftę z olejkiem rycynowym i cuda wianki a włosy lecą jak szalone. Mam niedoczynność tarczycy, ale wg. endokrynologa jestem wyrównana hormonalnie i nic mi nie poradziła, do dermatologa dostanę się za pół roku przy dobrych wiatrach. Załamana jestem. Poradźcie dziewczyny, co jeszcze mogę zrobić? W czym szukać przyczyny?

Cytat:
Napisane przez marrellic
Jeżeli Wizaż jest bezradny, to nic tylko skakać z mostu

bajeczka000 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-16, 04:06   #5146
mastiff
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eyee Pokaż wiadomość
Ja od swojego gina wiem, że robi się w 3-5 dniu cyklu. Ale może są dwie szkoły. Jak masz namiary na jakiegoś innego ginekologa to może zadzwoń, żeby nie chodzić na wizytę od razu.

---------- Dopisano o 04:06 ---------- Poprzedni post napisano o 04:01 ----------

Cytat:
Napisane przez bajeczka000 Pokaż wiadomość
A ja się zastanawiam nad Loxonem. Martwi mnie tylko, że dziewczyny gdzieś pisały, że jednym pomaga a drugim bardzo szkodzi i więcej włosków leci.
Jestem załamana, stosuję odżywki, maski, naftę z olejkiem rycynowym i cuda wianki a włosy lecą jak szalone. Mam niedoczynność tarczycy, ale wg. endokrynologa jestem wyrównana hormonalnie i nic mi nie poradziła, do dermatologa dostanę się za pół roku przy dobrych wiatrach. Załamana jestem. Poradźcie dziewczyny, co jeszcze mogę zrobić? W czym szukać przyczyny?
Wyrównana, znaczy że robiłaś badania na wszystkie hormony, nie tylko tarczycy i wszystko jest w porządku?
Co do dermatologa. Jak masz przyczynę w hormonach to raczej dermatolog Ci nie pomoże. A jeśli Ci na maxa zależy to idź prywatnie, bez sensu czekać pół roku. Ja wiem, że to kasa, ale czasami warto się poświęcić...albo do innego endokrynologa. Żeby potwierdził to co mówi tamten. Bo kurcze dermatolog to bardziej od zmian skórnych jest.
mastiff jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 10:41   #5147
guniagusia
Zakorzenienie

mialam dac znac kilku osóbkom jakie efekty sa po kerium La roche u mnie. Stosuje ten spray z miesiac i faktycznie wypadanie jest bardzo ograniczone, nie wyjmuje peku wlosow z wanny po kazdym myciu. ..
guniagusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 15:26   #5148
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kurtyzana Pokaż wiadomość
Bejjka, napisz proszę o efektach farbowania ja mam zamiar pofarbować swoje przerzedzone blond kłaki henną, ale na razie jeszcze się wstrzymuję.
a więc jestem po farbowaniu (khadi ciemny brąz) ....ogólnie jestem zadowolona, ale...nie pofarbowało moich siwulców
być może to moja wina, bo na noc nałożyłam olej i może dlatego nie chwyciło
kolor jest bardzo naturalny (jestem brunetką), właściwie gdyby nie większy połysk nie zauważyłabym różnicy zresztą nikt nie zauważył
nakłada się ją w miarę normalnie, nie osypuje się, łatwo wypłukuje....
przez pierwszą godzinę po zmyciu włosy były sztywne i śmierdzące sianem, potem stały się puszyste i jadwabiste, ale strasznie się elektryzują
niby kolor ma ustabilizować się po 48 godz, więc zobaczymy
zużyłam niecałe pól opakowanie na włosy do ramion.
aha, bałam się, że podczas rozczesywania (producent zabrania używać szamponu przez dwa dni) stracę wszytskie włosy a ku mojemu zaskoczeniu poszło w miarę gładko i wypadło mi zaledwie pare sztuk
a u mnie to sukces
Bejjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 16:19   #5149
kurtyzana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bejjka Pokaż wiadomość
a więc jestem po farbowaniu (khadi ciemny brąz) ....ogólnie jestem zadowolona, ale...nie pofarbowało moich siwulców
być może to moja wina, bo na noc nałożyłam olej i może dlatego nie chwyciło
kolor jest bardzo naturalny (jestem brunetką), właściwie gdyby nie większy połysk nie zauważyłabym różnicy zresztą nikt nie zauważył
nakłada się ją w miarę normalnie, nie osypuje się, łatwo wypłukuje....
przez pierwszą godzinę po zmyciu włosy były sztywne i śmierdzące sianem, potem stały się puszyste i jadwabiste, ale strasznie się elektryzują
niby kolor ma ustabilizować się po 48 godz, więc zobaczymy
zużyłam niecałe pól opakowanie na włosy do ramion.
aha, bałam się, że podczas rozczesywania (producent zabrania używać szamponu przez dwa dni) stracę wszytskie włosy a ku mojemu zaskoczeniu poszło w miarę gładko i wypadło mi zaledwie pare sztuk
a u mnie to sukces

fajnie, może teraz będzie już tylko lepiej? hmm.. może za krótko trzymałaś? może tylko ożywiło to kolor Twoich ciemnych już i tak włosów, ale siwych przyciemnić nie zdołało?

bajeczko, przepiękny awatar
=>cwicze
=>medytacja i rozwoj
=>pozytywne nastawienie

drozdze od 24.01.11

wymiankowy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=312683
kurtyzana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 16:26   #5150
bajeczka000
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mastiff Pokaż wiadomość

Wyrównana, znaczy że robiłaś badania na wszystkie hormony, nie tylko tarczycy i wszystko jest w porządku?
Co do dermatologa. Jak masz przyczynę w hormonach to raczej dermatolog Ci nie pomoże. A jeśli Ci na maxa zależy to idź prywatnie, bez sensu czekać pół roku. Ja wiem, że to kasa, ale czasami warto się poświęcić...albo do innego endokrynologa. Żeby potwierdził to co mówi tamten. Bo kurcze dermatolog to bardziej od zmian skórnych jest.
Wszystko jest w normie i ona nie widzi przyczyny. Biorę leki i poziom hormonów jest dobry. Nie chce mi zmieniać leków skoro przy tych dawkach czuję się dobrze. Ja nie wiem w czym tkwi przyczyna. Nikt nie wie a włosy lecą. Dermatolog, o którym pisałam przyjmuje prywatnie owszem mogę poszukać innego ale wiem, że stracę tylko czas (wcześniej szukałam dermatologa jak miałam problemy z buzią i obeszłam mnóstwo gabinetów i nic. A ten o którym piszę, jest dobry - a w zasadzie dobra).
Włosy regularnie podcinam, odzywiam, zdrowo się odżywiam, nie wiążę - jedyne co to farbuję i prostuję od czasu do czasu. Wyglądają zdrowo, nie są suche, nie rozdwajają się, nie łamią. Tyle, że mocno wypadają.

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Cytat:

bajeczko, przepiękny awatar
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez marrellic
Jeżeli Wizaż jest bezradny, to nic tylko skakać z mostu

bajeczka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 16:29   #5151
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
fajnie, może teraz będzie już tylko lepiej? hmm.. może za krótko trzymałaś? może tylko ożywiło to kolor Twoich ciemnych już i tak włosów, ale siwych przyciemnić nie zdołało?
aaaaa, zapomniałam -trzymałam dwie godziny, czyli maksymalnie wydaje mi się, że może to przez olejowanie...włosy mimo, że dokładnie umyte, były jednak zabezpieczone i barwnik może nie chwycił
siwe (pare sztuk) mam głównie przy skroni, casting nawet ich nie chwytał, więc zawsze je wyrywam martwią mnie te siwe włosy, bo jak zacznę siwieć na serio to będę musiała je ściąć na krotko albo zrobić się na blond
bądz co bądz, nie mam teraz wyboru i moja przygoda z olejowaniem będzie kontynuowana i na pewno zdam relacje
Stary 2009-12-16, 21:11   #5152
Bezcielesna
Rozeznanie

Nie wiem czy wiecie ze Farmona wypuściła nową wersję ampułek Radical. Nowością jest dodatek inuliny z cykorii, oraz sama forma opakowania, ampulka na wzór vichy, z aplikatorem. Będe testować

Odstawiłam bromgeron i wypadanie wrocilo do dawnego stanu, czyli zamiast po 400szt wypada około 200szt co mnie cieszy bo gra nie była warta świeczki. Miałam niska prolaktyne 16/233 wiec zbijanie jej i tak nie bylo dobrym pomyslem a jeszcze na dodatek zwiekszylo wypadanie wiec fajnie ze juz koniec, niebawem wroce do pigułek, ciekawe jak to sie bedzie mialo do wlosow po dlugiej przerwie..
Bezcielesna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 21:17   #5153
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bezcielesna Pokaż wiadomość
Nie wiem czy wiecie ze Farmona wypuściła nową wersję ampułek Radical. Nowością jest dodatek inuliny z cykorii, oraz sama forma opakowania, ampulka na wzór vichy, z aplikatorem. Będe testować
wiem
razem z mamą robiłyśmy zakupy w internetowej aptece i ja dostalam stare a mama już nowe coż za niesprawiedliwość

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-17, 11:02   #5154
truskawa20
Raczkowanie

Cześć ! Potrzebuję waszej rady, a właściwie rad dziewczyn które miały taki sam problem z włosami jak ja. Otóż od zeszłego roku od jesieni potwornie wypadają mi włosy. Dziś mam już o połowe mniej czupryny, a one dalej lecą. Przypuszczam,że jest to spowodowane jakąś chorobą skóry głowy, bo strasznie mnie swędzi i mam ochotę ją rozdrapać. Często na włosach mam takie białe kropeczki-wygląda to jak łupież. Stosuję Eva Medica przeciwłupieżowy,ale głowa dalej swędzi. Smarowałam Seborenem, Acnosanem, brałam różne tabletki, nawet dermatolog zlecił mi zastrzyki. Ostatnio w aptece babeczka powiedziała mi,że to jest prawdopobodnie spowodowane częstym myciem włosów. Fakt- od 2kl gimnazjum (czyli od jakiś 5lat do zeszłego roku) myłam włosy codziennie, być może te szampony spowodowały,że skóra się ''popsuła''. Jestem juz bezradna. POwiedzcie czy któraś z Was miała ten problem i napiszcie jak się z tym uporałyście. Dobrze wiecie jak dla kobiet włosy są ważne... Nie chcę już isc kolejny raz do dermatologa żeby znów przepisała mi jakiś cudowny płyn, który wg mnie tylko wysuszył mi skórę głowy. POMÓŻĆIE !!
truskawa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 11:34   #5155
aluniaa007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bejjka Pokaż wiadomość
wiem
razem z mamą robiłyśmy zakupy w internetowej aptece i ja dostalam stare a mama już nowe coż za niesprawiedliwość
podmien
Stary 2009-12-17, 11:46   #5156
truskawa20
Raczkowanie

czy któraś z was miała taki problem? POMÓŻCIE!!!!

Cześć ! Potrzebuję waszej rady, a właściwie rad dziewczyn które miały taki sam problem z włosami jak ja. Otóż od zeszłego roku od jesieni potwornie wypadają mi włosy. Dziś mam już o połowe mniej czupryny, a one dalej lecą. Przypuszczam,że jest to spowodowane jakąś chorobą skóry głowy, bo strasznie mnie swędzi i mam ochotę ją rozdrapać. Często na włosach mam takie białe kropeczki-wygląda to jak łupież. Stosuję Eva Medica przeciwłupieżowy,ale głowa dalej swędzi. Smarowałam Seborenem, Acnosanem, brałam różne tabletki, nawet dermatolog zlecił mi zastrzyki. Ostatnio w aptece babeczka powiedziała mi,że to jest prawdopobodnie spowodowane częstym myciem włosów. Fakt- od 2kl gimnazjum (czyli od jakiś 5lat do zeszłego roku) myłam włosy codziennie, być może te szampony spowodowały,że skóra się ''popsuła''. Jestem juz bezradna. POwiedzcie czy któraś z Was miała ten problem i napiszcie jak się z tym uporałyście. Dobrze wiecie jak dla kobiet włosy są ważne... Nie chcę już isc kolejny raz do dermatologa żeby znów przepisała mi jakiś cudowny płyn, który wg mnie tylko wysuszył mi skórę głowy. POMÓŻĆIE !!
Stary 2009-12-17, 11:49   #5157
lilly78
Zadomowienie

GG do lilly78

ja dzis poszłam do dermatologa, babka niewiele więcej powiedziała niż endokrynolog, kazała czekać i smarować włosy alpicortem dalej, spytałam ją o te 21 dni na opakowaniu, że potem trzeba przerwać kurację, to ona odpowiedziała, ze w przypadku ostrego trądziku, czy trądziku różowatego trzeba, bo tam są silne sterydy, ale żeby kuracja zadziałała to trzeba ją stosować minimum 2 miesiące, potem można rzadziej i zaleciła, żeby po tych 3 tyg. zrobić 1 tydzień przerwy. poleciła mi też kapsułki seboradinu, nie wiem czy są lepsze niż lotion, który wcieram :/ i tabletki radical, teraz łykam ha-pantenon i nie wiem czy się przerzucać, czy kupować kolejne opakowanie ha. aha, pytałam też co jak przetłuszczają mi się szybko włosy i powinnam ze względów estetycznych myć je codziennie, c zy przetrzymywać je przez parę dni, to powiedziała, że nie, żeby myć tak często jak tego potrzebują, tylko stosować szampony do częstego użytku.

* * * * *
moja pasja
* * * * *
ja na facebooku

[B]* * * * *
azjatyckie kosmetyki oddam - wymianka
lilly78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 12:09   #5158
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aluniaa007 Pokaż wiadomość
podmien
niestety, to niemożliwe, bo mieszkamy prawie 400km od siebie
Stary 2009-12-17, 20:46   #5159
truskawa20
Raczkowanie

szampon SEBORADIN, lotion SEBORADIN i WAX razem?

mam pytanie. chcę zrobić kolejną kurację na wypadające włosy tylko mam wątpliwości czy mogę na raz używać szamponu seboradin z wyciągiem z czarnej rzodkwi, lotionu również seboradin i WAX-u tej maski ? mam wrażliwą skórę głowy ponieważ bardzo mnie swędzi i piecze momentami i czy taka mieszanka nie zaszkodzi? jak sądzicie? zaznaczę,że u dermatologów juz byłam kilka razy i nic nie pomogli, stosowałam mase prepataów od szamponów, tabletek, wcierek aż po zastrzyki. chcę się wyleczyć na własną rekę bo nie chcę czekać aż wyłysieję. od zeszłego roku wypadła mi połowa włosów;/
Stary 2009-12-17, 21:33   #5160
mastiff
Zadomowienie

Dot.: szampon SEBORADIN, lotion SEBORADIN i WAX razem?

Cytat:
Napisane przez truskawa20 Pokaż wiadomość
mam pytanie. chcę zrobić kolejną kurację na wypadające włosy tylko mam wątpliwości czy mogę na raz używać szamponu seboradin z wyciągiem z czarnej rzodkwi, lotionu również seboradin i WAX-u tej maski ? mam wrażliwą skórę głowy ponieważ bardzo mnie swędzi i piecze momentami i czy taka mieszanka nie zaszkodzi? jak sądzicie? zaznaczę,że u dermatologów juz byłam kilka razy i nic nie pomogli, stosowałam mase prepataów od szamponów, tabletek, wcierek aż po zastrzyki. chcę się wyleczyć na własną rekę bo nie chcę czekać aż wyłysieję. od zeszłego roku wypadła mi połowa włosów;/
A może zmień lekarza, ja byłam u 6ciu aż. To trochę przypomina to co ja mam, czyli łojotokowe zapalenie skóry. Straszne swędzenie skóry głowy. I faktycznie mogło Ci się to zrobić od częstego mycia głowy
mastiff jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości