|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja z pakowaniem jestem w czarnej ![]() Ale ja ma przecież 6 tygodni jeszcze ![]() Cytat:
Tylko ja zabrałam saszetki do szpitala i osobno butelkę z dziubkiem ... W szpitalu zrobiłam....bo nie wiem czy to moze tak stać ![]() Cytat:
Cytat:
http://www.allegro.pl/item854869391_...stawa_24h.html eee fajnie że pracuje w takim sklepie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Super że jeszcze chwilkę bedziesz z nami...ale i tak pewnie nie mozesz się już doczekać....
|
|
#2132 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w sumie ja miałam małą dawkę tego fenoterolu to jedyne co to mi cały czas ciepło było, czasem jakieś uderzenia gorąca i pociłam się sporo. tak właśnie leżałam i już mi przeszło, jutro idę ostatni raz na uczelnię i wolne Cytat:
będziesz jeszcze na podium jako trzecia hehe chyba, że ktoś chce się wstrzelić przed poniedziałkiem
|
||
|
|
|
#2133 |
|
Zadomowienie
|
aldii - gratuluję wyników, no i najważniejsze, że możesz jeszcze podtuczyć Lu. No i fajnie, że nie potrzebujesz dodatkowego skierowania na to badanie
pysia - xmila zebra dla ciebie i Piotrusiamamaidy - nie ma to jak dobre rady ![]() youyou - oby do poniedziałku wszystko było dobrze ![]() gosbaj - dzięki za linka, to przynajmniej i ja skorzystam, bo jutro mam wizytę. Co prawda nie wiem, czy już mi wystawi, ale spróbować zawsze można, a nie wiem czy ona ma te druczki. Kamyku - niezaciekawie z tym ciśnieniem, ale dobrze, że jesteś w domku, zwłaszcza że jutro masz urodzinki ula - nieważne kogo posłuchał, najważniejsze że się wziął za robotę gooha kolejne ![]() Lila ma cc na 21.12, czyli już w poniedziałek, o ile wróci z dzisiejszej wizyty
|
|
|
|
#2134 |
|
Raczkowanie
|
nadążyć za Wami nie można
a już nie mówiąc o tym żeby ogarnąć co się u kogo dzieje nie piszcie tyle hihi u mnie też na szczęście wszystko dobrze - gin mnie zbadała i mówi że przedwczesnego porodu nie będzie szyjka zamknięta a skurcze przepowiadające niby mogą się pojawiać już w 32tygodniu i nie jest to powód do strachu ![]() mam tylko nienajlepsze wyniki z krwi i moczu, póki co dostałam żelazo bo hemoglobina leci na łeb na szyję ![]() jutro krzywa cukrowa ![]() chyba idę do spać bo jakoś nie mam na nic ochoty także dobrej nocy i dużo zdrówka i dobrego samopoczucia dla mamuś i dzidziusiów
|
|
|
|
#2135 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
teraz sobie odpoczniesz bo kochana po porodzie nie będziesz miała tyle czasu na leżenie plackiem ( każdy mi tak mówi )Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
fajnie tak znać datę rozwiązania
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|||||
|
|
|
#2136 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2137 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a telefonik pierwsza klasa , jeszcze tylko fura i skóra , bo komóra juz prawie jest
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#2138 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że jednak się nie pojawiły żadne nowe fryzurki
![]() No nic, to w takim razie wkleję swoją, może po mnie ktoś się odważy. I jeszcze gratis dorzucam brzuszek - 36,3 tc |
|
|
|
#2139 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zawsze chciałam mieć kręcone włoski a natura mnie obdarzyła nijakimi włosami czyli ani loki ani druty
|
|
|
|
#2140 |
|
Zadomowienie
|
kamyil, gooha3 supcio, ze wszystko w porzadku
Ja tez chyba uciekam do lozeczka, bo nigdy nie moge sie wczesniej wybrac.... a i tak pewnie skonczy sie pozna pora....
|
#2141 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakoś moj M. miał nosa zazwyczaj robimy przelewy![]() Cytat:
Szkoda że wyniki pogorszone, ale pod koniec ciąży może tak być ![]() A badanie da sięprzezuć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
![]() A brzusio Ja zaliczam się do wielorybów
|
|
#2142 |
|
Zadomowienie
|
O 7.00 stawiam się w szpitalu, więc myślę, że około 8.30 się zacznie. A jak wszystko będzie zgodnie z planem, to godzinę później (tyle mniej więcej trwa cc) będę już z Synkiem
![]() muszę odpocząć, ściskam Was cieplutko, do jutra
|
#2143 | |
|
Zadomowienie
|
ula, pysia
A z włosami to jest tak, że jak się ma kręcone to chciałoby się mieć proste ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2144 |
|
Raczkowanie
|
cześć mamusie
![]() addicted to wizaz - Twój brzusio jest super zgrabny ![]() Patka - zdjęcie z Twoim cieniem jest fantastyczne ![]() Madziulka83 - ja jestem co prawda dopiero w 33 tyg. ale czasami zdarzają mi się dni kiedy zupełnie nie ma we mnie energii. Czuje się tak słabo. Nic mi się nie chce. A zaraz potem są dni kiedy energia mnie rozsadza i jestem jak jakiś motorek. brzoskwinia 82 - przepis na bułeczki wygląda znakomicie. na pewno spróbuje kiedyś takie zrobic ale czy mi sie uda ? Ja też dziś podglądałam dziś mamusie listopadowo - grudniowe. Wyobraźdzcie sobie, że niektóre mamusie planują chrzciny, a niektóre maja juz tą urocystość za sobą !!!!! ![]() dobranoc mamusiom i Waszym dzidziusiom
|
|
|
|
#2145 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
#2146 |
|
Zadomowienie
|
kwiat kalafiora - dzięki
Ja też już mykam, na dziś już dość tego kompa
|
|
|
|
#2147 |
|
Raczkowanie
|
Lila specjalnie weszłam, żeby sprawdzić co u Ciebie. To do poniedziałku
już bardzo niedługoZeberko, ale masz już dużego synka Ja tam trzymam kciuki, żeby moja Maja tyle miała jutro![]() Gooha super, że z dzidzią ok. Biorę fenoterol już 3 miesiące. Nie jest to przyjemny lek. Też biorę z Isoptinem. Trzęsnienie rąk, rozdrażnienie, uderzenia gorąca, przyspieszony puls. Pomaga jednak bardzo na skurcze. Także powodzenia Addicted no super i mama i brzuszek ![]() Pysia, no rzeczywiście dobrze, że miał mąż nosa. Ja to zawsze takie sprawy mojemu, bo mnie to by ktoś w ciula zrobił raz, dwa ![]() Idę spać, bo mój luby mnie popędza
|
|
|
|
#2148 | |
|
Zakorzenienie
|
co do fotek to piękny brzuszek Ja też zawsze chciałam mieć kręcone włosy, bo moje to takie cienkie niewiadomo co.. Cytat:
![]() ------- Ja jutro rano ide na badanka: krew i mocz żeby mieć na poniedziałkową wizytę. Muszę się wcześniej położyć niż o 1 w nocy jak to ostatnio bywa... ![]() Poza tym jak słucham prognozy pogody to nawet nie mam ochoty wychylać nosa za drzwi...
|
|
#2149 | ||
|
Raczkowanie
|
Lila możesz już godziny odliczać do spotkania
Cytat:
za dużą córunięi dla ZeberkiCytat:
![]() W każdym razie za badaniaAddicted dzięki ![]() Aldii coś pokręciła Jak wyszły w moczu to pewnie dostaniesz antybiotyk, no chyba, że zrobisz powtorkę posiewu i nic nie wyjdzie. Ostatnio tak miałam, gin w szoku I ciągle mi każe robić badania moczu
Edytowane przez xmila Czas edycji: 2009-12-16 o 23:20 |
||
|
|
|
#2150 |
|
Raczkowanie
|
Addicted jaka zgrabniutka jesteś
I witaj w klubie osób, które mają kręcone włosy Dawniej chciałam mieć proste i prostowałam, ale teraz cieszę się, że mam loki, bo nie mam przy nich dużo roboty a loki teraz są modne ![]() -------------------- Nie będę się odnosić do Waszych wypowiedzi, bo mam dość dzisiejszego dnia :sciana: W nocy miałam pobudkę o 3 rano, bo ginekolog ostatnio przepisał mi globulki na grzybicę i wczoraj zaczęłam je brać. Obudził mnie okropny świąd mojej szanownej pani i strasznie się drapałam. Dopiero poszłam do łazienki się podmyć i mi przeszło Już tyle miałam tych globulek a nigdy coś takiego mi się nie działo ![]() Potem wyszła na jaw pewna mała afera. Potem pojechałam do TŻta zrobić mu obiad. Jak przyjechał z pracy to zjedliśmy i pojechał do sklepu po jakieś żarło dla kota i psa. I nagle do mnie dzwoni, że muszę przyjechać po niego moim autem, bo jemu zachciało się kręcić bączki na śniegu i zgasło mu auto i nie odpali. Dobra, przyjechałam. 15 min zajęło Nam szukanie haka z przodu, żeby móc holować samochód (obydwoje mamy golfy III). I tak nie znaleźliśmy Ale udało się jakoś zaholować i dojechaliśmy do domu. TŻ stwierdził, że może nie ma już gazu w aucie i dlatego gaśnie mu. No to jedziemy na stację, ja za nim w razie gdyby mu zgasł. Ujechaliśmy 1km i zgasnął mu. Odpalił, pojechał kawałek, zgasnął mu. Jak otworzył maskę to buchnęła para i już nie było szans jechać. Odholowaliśmy auto do mojego kuzyna i TŻ kierował moim golfem.Jechał na trójce i może na liczniku miał 40km/h może niecałe 50km/h i była taka mała górka i zakręt. Jak nam nagle tyłek golfa zarzuciło na lewą stronę (dodam, że u Nas jest mega zima, ja z tyłu letnie opony, z przodu zimowe ale łysawe Przyjechałam do domu zdenerwowana i mówię do taty czy by mi nie pożyczył jutro swoje auto, bo mam pare spraw do załatwienia i opowiadam mu co się stało. A ten do mnie, że trzeba było sobie myśleć i zmienić opony (on ma zmienione), że równie dobrze mogę sobie busem jechać. Nie wytrzymałam nerwowo i powiedziałam mu, ze go o nic nie prosiłam i poszłam do pokoju i się rozbeczałam. Wychodzi na to, że woli żebym się zabiła razem z jego wnukiem/wnuczką niż by miał mi auto pożyczyć. Bossssko Ufff aż mi ulżyło jak się wygadałam. A dziecko kopie jak szalone. Chyba nie lubi jak się denerwuję.
Amelia Edytowane przez Zaslona Czas edycji: 2009-12-16 o 23:27 |
|
|
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
Kamyku super, ze Cie nie zamkneli
No i przynajmniej posluchalas sobie malenstwa na ktg Ula rozcienczysz sobie w szpitalu ![]() Gooha ![]() Lila uffff wreszcie sie odezwalas, bo juz myslalam, ze Cie rozcieli.... Addicted dziekuje |
|
|
|
#2152 |
|
Zadomowienie
|
pysiamn dobrze ze kasy nie wpłaciliście
addicted to wizaz jaki brzunio zebra jaki duzy juz piotruś ![]() my dzis jak wyjechalismy na zakupy przed 16 to wróciliśmy po 20ej!!!!mam dość!ale zakupy w miare udane.najpierw po wózek 30km(miałam odwiedzić sweet i jej filipka bo byliśmy koło szpitala ),tam zakupilismy też laktator ,materac i prezent na gwiazdke dla niuni-śliczną mate,tak mi sie spodobała ze już kupiliśmy.może jutro wstawie fotki.a potem po bąbki i inne na choinke a jeszcze potem zakupy w carrefourze,nogi mnie bolały ale dziwne bo nie spuchły zawsze puchły.zaczełam sie pakować dziś ale narazie stanełam w miejscu....może skoncze jutro lub... ![]() a w ogóle jak wróciliśmy z zakupów to sie zdziwiłam bo normalnie brzuch mi urósł w ciagu pół dnia taki jakiś ogromny sie zrobił.
|
|
|
|
#2153 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, dzięki za stronki z których kupowałyście sprzęt AGD, na pewno kiedyś skorzystam, ale nie tym razem. Bo mam talony do tego sklepu z AGD, więc wydam trochę mniej gotówki, niż miałabym zapłacić całość.
Pojechaliśmy dzisiaj zapłacić za tą zmywarkę - Bosh i co, ktoś nam ją sprzątnął spod nosa Oglądałam ją przedwczoraj i gdybym wiedziała, to bym ją wtedy zaklepała, a tak d... Mają nam sprowadzić taką samą na sobotę. Mam nadzieję, że im się uda, bo inaczej to się wkurzę...Do pracy przy remoncie przyszło wkońcu 2, nie 3 ludzi. Ale i tak jak wróciłam z pracy po 18:00, to aż milej mi się zrobiło, bo sufit w kuchni mam już powieszony, tzn płyty na stelarzu przykręcone. To stare budownictwo i wszystko spadło z tego sufitu do cegieł... Więc aby było mniej roboty zrobiliśmy te płyty. Ponadto mam juz obstawione 2 futryny. Aż lepiej mi się na duszy zrobiło, jak to zobaczyłam ![]() Niestety elektryk jeszcze nie skończył wszystkiego. Ma przyjść w poniedziałek lub we wtorek - będzie dzwonił, bo nie wie, kiedy będzie mógł przyjechać. Jutro też przychodzą. Będą robili sufit w pokoju i w kuchni mają ściany gipsować i przycierać. Aż troszkę życia we mnie wstąpiło, bo widać efekty o wiele większe przez 1 dzisiejszy dzień, niż przez cały tydzień pracy mojego męża - jak robił sam.Poza tym rano byłam w laboratorium na pobraniu krwi - czy nie jestem zarażona żółtaczką przy poprzednich badaniach. Zobaczymy co mi wyjdzie. Za tydzień o tej porze będę już po wizycie u lekarza. Ciekawe czy dowiem się wkońcu kim jest lokator w moim brzuchu ![]() A ja jeszcze tylko 2 dni do pracy, weekend, 2 dni do pracy i wolne Podobno jutro mają wpłacić nam kasę z pracy na święta. I dobrze ciekawe ile tego będzie?No i gratulacje dla wszystkich z Was, które miałyście dzisiaj wizyty u lekarza ![]() No dobra, kolorowych snów życzę. Ja zmykam się myć i spać. Jutro mam do pracy na 7:30. |
|
|
|
#2154 |
|
Rozeznanie
|
ło jeju!! ile tego naprodukowałyście!! ale przeleciałam trochę i mniej więcej wiem co i jak
![]() najpierw o szpitalu i badaniach: przybyłam tam o godzinie 14. powiedziałam, że miałam zgłosić się dzisiaj. Pielęgniara kazała mi czekać i się zarejestrować. no to czekam.. i czekam... w końcu pojawiła się babka w rejestracji i od pierwszych słów na mnie z mordą: a o której to się przychodzi? a czemu teraz? poradnia to rano, a teraz to ostry dyżur już jest!! ale mnie wkurzyła.. wrrrrr.. więc oczywiście nie byłam lepsza i powiedziałam jej aby przestała krzyczeć i że przychodzę teraz, bo 2 dni temu kazano mi przyjść właśnie dziś i nikt nie podawał godziny, a ona powinna przemyśleć swoje słowa, bo to jej praca za którą m.in. ja płacę - wiem, że wrednie ale cóż.. ona zaczęła od tej pory już zrobiła wszystko w milczeniu![]() ale do rzeczy. najpierw ktg - trwało dokładnie 1h 20 min!! pielęgniarka stwierdziła, że mnie nie odłączy dopóki dzidzia nie zacznie się ruszać i kazała mi ja obudzić stukaniem w brzuch.. ktg wyszło świetnie. nie mam nawet najmniejszych skurczy ![]() Dziś byliśmy jeszcze na szkole rodzenia. w sumie zajęcia całkiem ciekawe. ale wykład pani z poradni laktacyjnej troszkę mnie wkurzył, bo prócz naprawdę dużej wiedzy laktacyjnej zrobiła prezentację jednej firmy nie lubię tego. coś takiego mogłaby robić gdyby szkoła była pokrywana z funduszy firmy reklamującej się, a nie przez uczestników!! juto jadę na badania elektrolitów i krzepliwości krwi. ponoć są potrzebne do zzo i są ważne tylko 2 tygodnie, przynajmniej tak słyszałam od koleżanki, która rodziła miesiąc temu w wybranym przeze mnie szpitalu. ja oczywiście chcę znieczulenie więc wolę być zawczasu gotowa - zresztą lepiej mieć za dużo badań niż za mało ![]() aha i tak dyskretnie powiedziałam tżetowi, że pojadę na badania samochodem on wprawdzie stwierdził, że przez 2 dni narobiłam więcej szkód niż jakbym na wszystkie badania jeździła taryfą, więc może lepiej taksówka będzie lepsza.. ale ja się nie poddaję i będę mu wiercić dziurę w brzuchu im szybciej pogodzi się z myślą, że pół samochodu jest moje (bo przecież współwłasność małżeńskarelacja już zdana, czyli pracę domową odrobiłam a teraz uciekam spać.buziaczki śliniaczki dla Wszystkich
|
#2155 |
|
Zadomowienie
|
widze ze dzisiaj wszystkie ladnie spicie
to tym razem ja mam dyzur nocny na wizazu jakos nie chce mi sie spac i tak siedze przed tv i netem. Ale zaraz sie zwijam bo mezus za godzinke z pracy wraca wiec lepiej zebym juz lezala a jutro idziemy do tesco na zakupki swiateczne wiec pewnie sie umecze.dobrej nocki i do rana
|
|
|
|
#2156 |
|
Wtajemniczenie
|
addicted to wizaz ja mam całkiem podobne włoski do Ciebie
jak dotrwam do swiąt to też zamieszczę swoje zdjęcie, bo teraz jakoś mam lenia i nie za bardzo chce mi się dbać o wygląd a tak swoją drogą to ja nie wiem co bym zrobiła bez wizażu, całe dnie spędzam czytając co skrobiecie, to jedynie daje mi możliwość zapomnienia stresujących mnie chwil porodu i egzaminów na studiach. Wstałam dzisiaj rano bo kurczę znowu coś mnie kręgosłup tak dziwnie bolał jak na @ tylko, ze w sumie to raczej delikatnie, wstałam i przestało, a ja głupia myślałam, że akcja porodowa mi się zaczęła Witam tak na fioletowo dzisiaj
|
#2157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kalka, Addiced, Mamaidy, Filka, Xmila Piotruś i ja dziękujemy Mamaidy trzymam kciuki żeby dzidzia była duża ![]() Addiced ślicznie wyglądasz i brzusio okazałyTeraz dla odmiany ja nie śpię i się nudzę:P i pies mi zwiał i czekam na gnojka ![]() Rybcia spać nie możesz
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2009-12-17 o 05:17 |
|
|
|
|
#2158 |
|
Wtajemniczenie
|
zebra666 no właśnie cuś mi się nie chce do tego męczy mnie okropna zgaga jak się kłade to zaraz muszę się podnosić bo jest mi niedobrze.
Lila zapomniałam i ja się dołączyć do wsparcia, oczywiście też jestem z Tobą!
|
#2159 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Dziewczynki, jesteście kochane
![]() Miałam ciężką noc, z bólem brzucha, skurczami, żołądkiem i czytałam w nocy, bo spać to nie bardzo mogłam. Czytałam "język niemowląt" i powiem Wam, że bardzo podoba mi się podejście autorki do tematu: wiele rzeczy jednak da się opanować i zaplanować - trzeba mieć tylko siłę i wytrwałość i naprawdę starać się rozumieć taką małą istotkę. Ściskam Was cieplutko - a raczej śniegowo, bo miasto zasypane ![]() Zostały 4 dni
|
#2160 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Z tym pieknym brzucholkiem Ani ty uciekniesz...ani ja Ciebie dogonię Cytat:
Cytat:
za badanka ![]() No pogoda brrrrrrr Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witamy ![]() Lila ....ja też w I ciąży pod koniec rozwiązania czytalam "język niemowląt" uważam że jest tam wiele cennych rad i wskazówek, które można wykorzystać ![]() ps. Nasz Kuba był typowym książkowym Aniołkiem ...ciekawe jak Pysiolinka ![]() Ale wszystkim życzę takich aniolków (zero stresu, kolek, płaczu itp)************************* ************* A ja jakoś rano wstałam z mezem... Wstawiłam ciasto do zamrazalnika...bo dziś robię wariację szarlotkową ![]() A za oknem piekna prawdziwa ZIMAAAAAAAAAA
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-12-17 o 07:01 |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.

)

w sumie ja miałam małą dawkę tego fenoterolu to jedyne co to mi cały czas ciepło było, czasem jakieś uderzenia gorąca i pociłam się sporo.
będziesz jeszcze na podium jako trzecia hehe

i dużo zdrówka i dobrego samopoczucia dla mamuś i dzidziusiów
( każdy mi tak mówi