|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Październikowe PM :)
A w załącznikach przesyłam Wam elementy dekoracji, które dzisiaj wygrzebała na necie i które bardzo mi się spodobały...
Ja chyba zdecyduję się na kolor zielony, tylko nie wiem czy ze słonecznikami (bo widziałam tak ustrojoną moją salę), czy może z jakimiś białymi kwiatami... ![]() Jak bedziecie chciały to moge Wam wkleić tą dekorację ze słonecznikami.
|
#2042 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do sukni to też bym chyba teraz nie kupiła. Przecież kobieta zmienną jest ![]() Hehe teraz dopiero zauważyłam Twojego drugiego posta. Świetne dekoracje. Wklej też te ze słonecznikami Ja też coś muszę wymyślić na nasze stoły. Co prawda za dużo tego nie mogę dać, bo mamy stoły okrągłe ale jakiegoś kwiata trzeba rzucić Macie jakieś pomysły może co do okrągłych stołów?
Edytowane przez beaciunia Czas edycji: 2009-12-09 o 17:57 |
|
|
|
|
#2043 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny, które do nas dołączyły
![]() ja tam boję się szyć sukienkę u krawcowej. nie chcę się dodatkowo stresować, że ja miałam inną wizję a krawcowa inną. znam dziewczyny, które szyły i były zachwycone (a zresztą co miały innego powiedzieć o swojej sukni ) ale mi się one wcale a wcale nie podobały.mądrala ja też mam pewnie obawy, że jak teraz kupię suknię to później będzie mi się podobało 1000 innych i będę żałowała. dlatego też pozostawiam sobie kupno sukni na wiosnę (no i oczywiście, też chcę jakieś kg zrzucić, bo ostatnio dużo mnie przybyło i jakoś nieswojo z tym się czuję)co do wizji dekoracji sali to też na razie nie mam konkretnych pomysłów. podoba mi się to co wrzuciłaś, ale wątpię, że "moja" zamówiona dekoratorka chciałaby zainwestować w takie ozdoby, a jeśli już to czy nie chciałaby jakiejś niewyobrażalnej kwoty za to
|
|
#2044 |
|
Zakorzenienie
|
Tutaj maci linka do sali i dekoracji http://www.restauracjamewa.pl/?galeria-2,39 mam namiary na Panią dekoratorkę jakby co
![]() Ja sie cały czas zastanawiam co dać za naszymi plecami...jakoś serduszka i gołąbki dziwnie na mnie działaja chciałabym coś innego...
|
#2045 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Serduszka i gołąbki faktycznie nie za bardzo
|
|
|
#2046 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.5fourths.com/main.html
Wszyscy którzy nie wiedzą jak się zabrać do wyboru fotografa, oraz jeśli mają jakieś wątpliwości! Bardzo fajny artykuł polecam ![]()
|
|
#2047 |
|
Zakorzenienie
|
Ojjj ale tu cicho... chyba wszystkie teraz wpadły w przedświąteczną bieganinę i chwilowo odłożyły ślubne przygotowania
Ja dzisiaj wróciłam z 3 dniowego szkolenia, a własciwie to 4 dniowego (z dojazdem).W ostatni weekend podpisaliśmy umowę z orkiestrą nieco ryzykownie bo nie słyszelismy jeszcze jak grają, jedynie znamy opinie innych... ale co tam, póki co i tak nie mamy alternatywy... :/A no i w tym tygodniu najprawdopodobniej podpiszemy umowę z fotografem Jak juz to wszystko załatwię to bede mogła spać spokojniej
|
#2048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas trochę do przodu, tzn. kupiliśmy w poniedziałek wódkę na wesele, bo trafiliśmy na super promocję w Kauflandzie Teraz chcę kupić do niej zawieszki na all. Poza tym dowiedziałam się, ze dostanę pod choinkę biżu na ślub, strasznie mi się podoba, co z tego, że jeszcze nie chodziłam za kieckami Czemu ten czas tak woooooooooolno leci, jeszcze prawie 10 miechów |
|
|
|
|
#2049 |
|
Rozeznanie
|
Hejka dziewczyny
![]() Faktycznie cicho troszkę się zrobiło ale taki chyba jest już urok naszego wątku, że raz na jakiś czas tylko tutaj wpadamy pochwalić się kolejną załatwioną sprawą ![]() my wczoraj kupiliśmy wódkę na weselisko (bo tata mojego Tż jest strasznie niecierpliwy i chodził za nami od miesiąca i gderał, że mamy ją kupić) tak więc dla świętego spokoju, pojechaliśmy z nim do hurtowni i dokonaliśmy zakupu. Sobieski 0,7 po 1 butelce na osobę. do tego 2 kartony 0,5. pewnie nam zostanie full z tego, ale lepiej mieć więcej, niż miałoby nam na poprawinach zabraknąć. potrzebne nam jeszcze wino, ale nie mam zielonego pojęcia ile butelek trzeba kupić
|
|
#2050 |
|
Zakorzenienie
|
aicila my też kupiliśmy sobieskiego, tylko ze połówki. Ile wyszło u Was za 0,5 l?
|
|
|
|
#2051 |
|
Rozeznanie
|
0.5 były za 18,53
a 0,7 za 26,22 (ale te z sokiem gratis)
|
|
#2052 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2053 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
). 30 stopniowych upałów w październiku nie zakładamy więc luzik
|
|
|
#2054 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny normalnie zamówiłam wczoraj sukienkę
Wybrałam tą z czarną koronką. Zamówiłam w salonie La Femme suknia welon halka rękawiczki bolerko/żakiet/etola podwiązka Jak pani zobaczyła mój projekt to na wejście dostałam 200 zł rabatu. Stwierdziła że czekała na taką klientkę hehehe bo jeszcze nie miała klientki która wyszłaby z czarną od niej a tak o tym marzyła Ta pani ogólnie sama też projektuje suknie, na salonie jest kilka na prawdę łądnych modeli, jedna mi się podobała bardzo, w maślanym kolorze Poza tym do 16 stycznia jest promocja! Albo wszystkie dodatki w cenie tak jak u mnie albo duże upusty na sukni Normalnie jestem podniecona jak nic
|
|
#2055 |
|
Raczkowanie
|
w czarnej sukni??
bardzo oryginalna, moze jakies fotki??ja tez ostatnio zyje suknia, w piatek bylam na pierwszych przymiarkach widzialam jedna przepiekna niestety cena troche mnie zdegustowala ze znizka z kolekcji 2009 - 1800 euro jak oblukam jak wstawic zdjecie to sie z Wami podziele.Co do alkoholu to tez zamierzamy kupic podczas wyjazdu na swieta, dzisiaj moj TZ zjezdza do Polski, zostawia mnie sama a ja biedna w urlop musze tu byc do czwartku, no ale coz, przezyje to jakosA i jeszcze jedno, sale ktora mamy zaklepana ma kolor pomaranczowo-lososiowy-czesc jadalna i chyba pomaranczowo - zolty i zielony- taneczna, jaki kolor dekoracji powinnismy wybrac waszym zdaniem? przesladuje mnie ten temat, biorac pod uwage ze miedzy swietami a nowym rokiem umowilam sie z dekoratorka, ktora najprawdopodobniej wybierzemy i musze miec jakas idee, chcialabym bukiet slubny z niebieskich hortensji, i do niego odpowiednio dobrany wystroj sali ale jakos nie bardzo widze niebieskie dodatki na tych kolorow sali, co wy na to? moze jakies podpowiedzi?? |
|
|
|
#2056 |
|
Raczkowanie
|
moje marzenie kolekcja Manu Alvarez (ponoc do dostania w Polsce ale ciagle czekam na odpowiedz o dystrybutorach w naszym kraju)
jak wam sie podoba?? czyz nie jest przesliczna, nie dosc ze cala z koronki, to jeszcze krysztalki na calej sukni, zakochalam sie po raz drugi, bo pierwszy raz to w moim misiaczku
|
|
|
|
#2057 |
|
Raczkowanie
|
widze, ze udalo mi sie dodac zdjecie, jupii
|
|
|
|
#2058 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja zapewne wybiorę się na poszukiwanie sukni po Nowym Roku. ale wiecie co? strasznie mi się podobały suknie Emmi Mariage i z niecierpliwością czekałam na ich nowa kolekcję... i jak ją wczoraj zobaczyłam to padłam, bo te suknie są przeokropne ani jedna mi się nie podoba. Cytat:
ale jedno mogę ci odradzić. niebieska dekoracja nie pasuje do pomarańczowej sali. widziałam płytkę z wesela na mojej sali i mieli właśnie wystrój zrobiony na niebiesko. strasznie to wyglądało
|
|
|
#2059 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wódka już kupiona, przynajmniej będziecie mieli spokój. My nadal zastanawiamy się jaką kupić. Cytat:
Na pewno zrobisz wrażenie na wszystkich ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydawało mi sie że dodawałam zdjęcie ale dodam jeszcze raz ![]() W październiku raczej nie dostaniesz horensji to wiosenne/letnie kwiaty bardziej
|
|
|
#2061 | |||
|
Zakorzenienie
|
No no no... widze że przygotowania pełną parą
![]() Wódka kupiona, sukienki kupione / wymyślone... super! Co do wódki, to my się zastanawiamy nad Wyborową... ale nie wiem jeszcze, w sumie to ja sie na tym KOMPLETNIE nie znam. Każda jest dla mnie bleee ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
Z tego co wiem, to chyba salony Agnes miały w zeszłorocznej kolekcji takie ślubne sukienki z czarnymi wstawkami Troche zazdrosze że znalazłaś już tą jedną jedyną i wymarzoną... No i cena też ok, jak za cały "zestaw". ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
|
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
mądrala Wyborowa jest dobra, także spokojnie kupujcie
My się wahaliśmy między sobieskim, a wyborową właśnie, o tym, że padło na sobieskiego zadecydowała cena i to, że ma dozownik w butelce, a wyborowa nie. Ale dobra wódka, o ile jakakolwiek wódka może być dobra ![]() A ja jeszcze nawet żadnej kiecki nie mierzyłam, ani nie byłam oglądać, a co dopiero mówić o kupowaniu
|
|
|
|
#2063 |
|
Raczkowanie
|
do madrala:
tez myslalam ze bedzie mnie poszerzala, a tu wrecz przeciwnie, w pasie jest fajnie dopasowana, podkresla talie a przy tym nie uwidaczniaja sie biodra (ktore i ja bym chciala miec troche mniejsze). Dodatkowo te koronkowe falbanki sa prasowane i przylegaja do sukienki, nie tworza takiej typowej princesy ![]() Kolezanka podrzucila mi maly odpowiednik mozliwy do zakupienia w polsce (chociaz ta moja i tak jest ladniejsza) przesylam zdjecia, ocencie sami. |
|
|
|
#2064 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2065 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) przed ślubem i wcale nie było za poźno.. i też dostałam rabat.. do tego welon gratis...kata_g mi osobiscie podoba się bardziej ta druga.. odpowiednik polski.. ale może to kwestia zdjęcia.. bo ta pierwsza nie zrobiła na mnie wrażenia |
|
|
|
|
#2066 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak w ogóle to widzę, że większość ma problem z biodrami Ojjj ja też bym dużo dała, żeby były mniejsze.Cytat:
Osobiście smakoszem nie jestem ![]() Ja też żadnej kiecki jeszcze nie mierzyłam, więc nie masz się co martwić. Zostawiam to do wiosny
|
||
|
|
|
#2067 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a co do tych cen promocyjnych sukienek to już sama nie wiem co myśleć. bo rozmawiałam dzisiaj z kumpelą z uczelni i ona mi powiedziała, że wszystkie promocje w salonach są tylko do końca grudnia. ale coś nie chce mi się wierzyć, że dadzą radę wszystkie zalegające sukienki z poprzednich kolekcji w magazynach sprzedać albo, że w styczniu nagle ich cena wzrośnie
|
|
|
#2068 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
hehehe Przymierzałam sukienkę, tylko biodra mi nie weszły do samego dołu ale góra wlazła i ogólnie to wiem jak w niej wygladam Ja nie jestem szczupła ale mam bioderka, pupcie i biust, no i talię wciętą muszę tylko nad brzuszkiem sterczącym popracować więc po prostu trzeba mieć bardziej kobiece krztałty jeju jestem taka tym podniecona że sama dalej w to nie wierzę
|
|
|
#2069 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cały czas sie też zastanawiam nad winami... ile tego trzeba kupic ![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
|
|
#2070 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę, że rozmowa na temat wódki, więc pozwolę sobie.
My w wersji wstępnej mieliśmy mieć Sobieskiego i taką też mieliśmy na bramki, na stoły zdecydowaliśmy się na Nemiroffa(nie ukrywam, że estetyka wzięła górę, butelki się ładnie na stołach prezentują) i nie było osoby która by narzekała.Jest kilka rodzai tej wódki ale my wzieliśmy biała za namową sprzedającego, gdyż łatwo "wchodzi", ma delikatny smak a to ważne wg mnie dla kobiet. Bianka jesteś odważną kobitką, brawo za suknie! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:58.

U nasd raczej nie ma kolejek...
Ale ja nadal boje sie kupić suknie tak wczesnie, bo co jak potem zobaczę inną, ładniejsza? 

bardzo oryginalna, moze jakies fotki??
jak oblukam jak wstawic zdjecie to sie z Wami podziele.
a ja biedna w urlop musze tu byc do czwartku, no ale coz, przezyje to jakos
ale jedno mogę ci odradzić. niebieska dekoracja nie pasuje do pomarańczowej sali. widziałam płytkę z wesela na mojej sali i mieli właśnie wystrój zrobiony na niebiesko. strasznie to wyglądało