|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | ||||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)
Cytat:
![]() zakupy widzę udane. Cytat:
Cytat:
i jak patrzę przez okno, lub idę z Maksiem na podwórko to jest ślicznie,Ale jak dziś jechałam do pracy, to klęłam pod nosem... jak zwykle- zima zaskoczyła drogowców. Cytat:
Największe "hity" : lalka do golenia, śpiochy -mop, cycki dla taty. |
||||
|
|
|
#2042 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15905757]
a gdzie fota? [/QUOTE] Kochana, zrobię jak przyjdą, bo nie chcę brać czyjejś fotki z all.
|
|
|
|
#2043 |
|
Zakorzenienie
|
Kropka wiesz każdna kobieta ma inaczej
Mi w poprzedniej ciąży piersi w ogóle nie urosły, za to jak karmiłam to miałam takie nabrzmiałe balony, że szok
|
#2044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
75G mam szukać? Serio, idę pooglądać allegro, bo moja firma robi miski chyba tylko do FF.
|
|
|
|
|
#2045 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
Ja się za to doigrałam to dość grube szkło, lustro 60x80+półkaLekarz kazał brać no spę i leżeć. Plamienie ustało a kręgosłup dzisiaj boli sporo mniej. Baty mi się należą, chyba za dobrze się czułam ![]() ![]()
|
|
|
|
#2046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leż kobieto i przestań tak harować. Bo naprawdę w dupę dostaniesz...
|
|
|
|
|
#2047 |
|
Zadomowienie
|
Kropka nie wiem co we mnie wstąpiło, chyba nie miałam pojęcia ile waży lustro...
A byłam 2 dni temu na wizycie, maluszek waży 320g i słuchałam serduszka![]() ![]()
|
|
|
|
#2048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podobno bardzo rosną na początku i na końcu ![]() ja wchodzę już tylko w dwa biustonosze zakupione ok miesiąca temu, z czego jeden na razie jest luźnawy-rozwojowy ![]() na razie nie kupuję więcej, choć mnie korci nawet kupiłam śliczne 80E, które okazało się za małe muszę co najmniej F, a przyszłościowo to pewnie do G dociągnę, bo teraz te co mam to F i FF, tylko chyba pod koniec, to już kupię z modeli odpinanych-do karmienia a co do pomiarów, to ja mam 89 na ciasno pod biustem i kupiłam 80 zgodnie z zasadą, by zejść w dól co najmniej 5 do 10cm w biuście mierzysz na luźno, niektore dziewczyny nawet w pochyleniu, ja mam koło 108 i to wychodzi mniej więcej w całości 80F
|
|
|
|
|
#2049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://balkonetka.pl/katalog/size http://www.intimo4you.com/ http://sklep.milla.net.pl/ http://salonbielizny.eu/ http://www.body.sklep.pl/ http://peachfield.pl/ http://www.dopasowana.pl/ http://ebras.pl/ http://www.comexim.pl/ http://www.melissa.com.pl/ http://www.avocado.com.pl/ http://www.karoline.pl/ http://www.milena-bielizna.pl/ http://www.ladysplace.pl/ http://mambra.pl/ Może coś ci się przyda W tym pierwszym nawet do hh miseczka
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2009-12-17 o 10:28 |
|
|
|
|
#2050 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja raz sobie wodę poniosłam 5L do domu i tak mnie potem zapikało, że się w pół zgięłam. Doświadczenie uczy. ![]() Leż i ciesz się zdrowym maluchem. Robota nie zając. Cytat:
Cytat:
Raz kupiłam La Senzę wg tabeli i porad z wątku - La Senzę 70FF, drugi raz Panache 65G, pomiar właśnie w pochyle. Myślałam, że padnę jak toto ubrałam. Miałam fiszbiny w pachach, a ramiączka szły mi prawie po rękach. Nie mogłam łap do przodu dać. Od tej pory traktuję te porady (jak najciaśniej pod, jak najluźniejszy pomiar piersi) z przymrużeniem oka.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-12-17 o 10:52 |
|||
|
|
|
#2051 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To już całkiem spora dzidzia
|
|||
|
|
|
#2052 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja ogólnie jestem ciepłolubna, zima be... ale jak już mam do wyboru szarugę i błoto albo śnieżek, no to wiadomo... Cytat:
![]() Cytat:
i nie dociera, ze ja to lubie, a szczesliwa ja=szczesliwe bobo... ![]() Cytat:
Cytat:
i ostatnio wygrzebałam dwa cyckonosze, które kiedyś były za duże. dobrze, bo bym nie miała w czym chodzić... Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2053 |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to wszystko już przerabiałam swego czasu, jak mnie wzięło na rewolucję stanikową. Trzeba mieć do tego super zapał i sporo kasy na testy. No i cierpliwości, bo większość idzie do zwrotu. Miałam już kilka Panache, kilka Gossardów, raz Freya, 3 M&S, 1 Gorgeous i 1 Fantasie. Zagrała mi tylko Fantasie. Może po ciąży spróbuję jeszcze jednego podejścia. /Choć teren mam ograniczony, bo nie noszę miękkich staników./
|
|
|
|
#2054 |
|
Rozeznanie
|
ale fajne macie te biuściki.aż zadroszcze..ja bym bardzo chciała zeby juz taki zostal..ale słyszałam że natura robi na przekór często...i tym co maja male całkiem zanikają a tym co mają duże zostają jeszcze wieksze po karmieniu
|
#2055 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja przed pierwsza ciążą miałam standardowe 65B, , ale krótko trwała moja radość, zaraz po skończeniu karmienia mnie wypompowało do malutkiego A. ![]() Teraz mam takie spore B/C... ciekawe jak będzie po, pewnie do zera mnie wypompuje...
|
|
|
|
|
#2056 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15907076]chyba coś w tym jest....
ja przed pierwsza ciążą miałam standardowe 65B, , ale krótko trwała moja radość, zaraz po skończeniu karmienia mnie wypompowało do malutkiego A. ![]() Teraz mam takie spore B/C... ciekawe jak będzie po, pewnie do zera mnie wypompuje... [/QUOTE]Wychodzi teraz na to, że mnie po karmieniu przyjdzie nosić. Z. Ale to wcale nie jest śmieszne, bo moja mama ma taki cyc, że mogłaby nim zabić. I faktycznie, zawsze miała pełny, potem urósł jej w ciąży i taki został, choć nie karmiła mnie wcale...
|
|
|
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
W tej części jeszcze chyba nie zajrzałam . U nas wszystko w porządku, na liczniku 19 tygodni i 2 dni Brzucholek rośnie coraz szybciej Coraz częściej maluszek kopniaczkami daje o sobie znać TŻ w zeszłym tygodniu po raz pierwszy wyczuł kopniaczki- jego mina bezcenna Takie chłopięce zszokowanie i radość za razem ![]() Na ostatnim USG maluszek przekręcił się tyłkiem do nas i nie mieliśmy szans dowiedzieć się czegoś o jego płci. Mamy pójść do lekarza jeszcze przed Nowym Rokiem i wtedy mam nadzieję, maleństwo uchyli rąbka tajemnicy
|
|
|
|
#2058 |
|
Zakorzenienie
|
Taki u was kiepski wybór spodni w h&m? Jestem w szoku,u nas jest całkiem spory. Rurki, proste, sztruksy, eleganckie. A jeszcze 1,5 roku temu w ogóle nie było u nas działu dla kobiet w ciąży.
Ale sypie, może moje marzenie śniegu na weekend się spelni
|
#2059 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2060 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lez, odpoczywaj i ciesz sie, ze remont skonczony. Ewentualnie wstaw zdjecia nowej lazienki ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1590673 5]a nie mogłby chwilowo jej troszkę przymknąć? bo u mnie -12... z domu się boję wyjść [/QUOTE]ah baby. Jedna sie cieszy jedna jeczy ![]() Zapytam go ale dopiero co otworzyl wiec moze zly bedzie jak mu tak bede gitare zawracac Cytat:
![]() Cos te dzieci coraz cwansze sie porobily i nie chca pokazywac za bardzo plci
IF MOMMA AIN'T HAPPY AIN'T NOBODY HAPPY körö körö kirkkoon Edytowane przez araczki Czas edycji: 2009-12-17 o 12:08 |
||
|
|
|
#2061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobają mi się też bluzki z napisem "Wychodzę wiosną" itd., ale drogie są... Ja to bym chciała, żeby snieg ostał sie na Święta
|
|
|
|
|
#2062 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie kochane
Widze,ze trwa dyskusja o biustach JA teraz musialam sobie kupic stanik w rozmiarze 80G A ja glupia zawsze sie cieszylam ,ze po ciazy mi zmaleja,a tu z tego co piszecie,to mi tak zostanie. ![]() A tak w ogole to pisze,bo musze sie komus wygadac...Maz w pracy,a ja juz prawie poltora miesiaca w domu siedze. Nie wiem czy pamietacie,ale poltora miesiaca temu pisalam ,ze mam zapalenie oskrzeli,no i po miesiacu jeszcze kaszel i katar mi zostaly. Poszlam do lekarki we wtorek,powiedziala,ze jest duzo lepiej. Przepisala mi Ventolin,Euphorbium,Syrop prawoslazowy i aerozol do gardla Pneumovit Sept. I wiecie co wczoraj wieczorem zle sie poczulam,mialam bol glowy,a w sumie nie bol ,ale mialam ciepla glowe, i bol gardla dostalam.I to silny. W nocy mialam temp. 37.48 a teraz od rana 37.28. Robie inhalacje,plukam gardlo i rycze ![]() W sumie nic zlego sie nie dzieje,ale boje sie ,ze moja dzidzia na tym ucierpi. Nic tylko leki od poltora miesiaca.Niby dozwolone w ciazy,ale same wiecie jak to jest z lekami. Ide w sobote na USG genetyczne,poprosze moja gin zeby mnie przebadala. Kurcze i nie wiem co robic.Nie zrozumcie mnie zle,nie szkoda mi pieniedzy,najwazniejsze zdrowie dziecka. Poszlabym jeszcze raz do tej lekarki,ale mnie wkurzyla,bo co nie wykryla zapalenia gardla i ze cos zlego sie dzieje?? Poza tym u mnie zalamka. U gina prywatnego juz zaplacilam w EURO za pierwsza wizyte 160euro,za druga 120.Za kazda wizyte u lekarza ogolnego to kwota 50euro a bylam juz 2razy. Znow sobotnia wizyta u gina to 120euro A jeszcze nie moge wrocic do pracy no bo jak....szefowa mnie wyleje,bo juz sie upomina.... Alem sie nagadala ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- A i jeszcze jedno. Lekace we wtorek powiedzialam ,ze idzie mi paczka z prezentami z Polski od rodzicow i tam m.inn. szedl mi syrop prawoslaz Hasco. Tzn. ja jej powiedzialam ,ze idzie mi prawoslazowy syrop. Ale to chyba jeden piernik,no nie?? Bo teraz nie wiem czy go zazywac,a do lekarki nie moge sie dodzwonicKolezanka jest farmaceutka,dzwonilam do niej ,powiedziala,zebym brala...ale w przeciwskazaniach pisze ,ze nie zaleca sie stosowania produktu przez kobiety w ciazy.... Boze wydaje mi sie ostatnio,ze same problemy mam.... |
|
|
|
#2063 |
|
Zadomowienie
|
Witajce! ..i ja dolaczam do grona mam majowych...
Mój przewidiany termin porodu to 24 maja 2010. Mam nadzieje, ze po USG 8 stycznia bede mogla pochwalic sie plcia malenstwa. Obenie jestem w 17 tyg+4 dni ciazy i czuje sie wspaniale..oby tak dalej. Z zawodu jestem polozna, to tak gdyby któras z was chciala skonsultowac to lub owo. Pozdrawiam i do uslyszenia
|
|
#2064 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
śnieg niech leży, ale ten mróz...no i piękne opady śniegu zaklepuję na styczeń, cobym na ślub miała biało i uroczo ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
![]() nie wiem zupełnie gdzie szukać dobrej szkoły rodzenia? poleciłabyś mi jakąś? ps... śliczny brzusio
|
||
|
|
|
#2065 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co chodzi o spodnie ciazowe, to w United colors of Benetton, super wygodne i bez takiego gumowego pasa pod sam biust. Co chodzi o bluzeczki i sukienki to w sklepie z normalna odzieza , bo tegoroczna moda jest dosyc "obszerna"...kupilam w sklepie Tintorreto i Cortefiel. ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1590830 2]poproś go, poproś śnieg niech leży, ale ten mróz...no i piękne opady śniegu zaklepuję na styczeń, cobym na ślub miała biało i uroczo ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- witam i od razu tyłek zawracam, bo widzę że lublin Ci znajomy ![]() nie wiem zupełnie gdzie szukać dobrej szkoły rodzenia? poleciłabyś mi jakąś? ps... śliczny brzusio [/QUOTE]Zapytam siostry i bratowej, które sa juz na "rozsypce lada moment, bo chodza razem na zajecia. ![]() Ja mieszkam obecnie w Madrycie... ![]() ..No ten brzusio rosnie z dnia na dzien... ale podoba mi sie równiez.... Juz sie zapytalam , chodzi na zajecia do Aktywnej mamy na Nowym Swiecie, maja strone internetowa na której jest nr telefonu ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
Ja jak do tej pory to tylko na lekarstwa i to z recepta wydalam pieniazki od poczatku samej ciazy..... nawet koszty przygotowania i samo In-vitro, przez które przeszlam pokryte zostaly przez moje ubezpieczenie panstwowe....
Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2009-12-17 o 12:44 |
||
|
|
|
#2066 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Śliczny brzusio |
|
|
|
|
#2067 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja na twoim miejscu wzielabym paracetamol (nieszkodliwy podczas ciazy, obniza temperatura i hamuje bóle glowy), cieple skarpetki , szaliczek na szyje i pod kocyk, musisz to wylezec 5-7 dni . Polecam zrobienie domowego syropu , który pomoze na gardlo i kaszel...Skladniki na syrop: 1 cebula drobniutko pokrojona, 4 lyzki miodui sok z 1 cytryny, skladniki wymieszac , pozostawic w cieplym miejscu na 24 godz po czym odlac syrop od cebuli do buteleczki i pic 3 razy dziennie...gwarantowane.. .pomoze napewno!!!
|
|
|
#2068 |
|
Raczkowanie
|
marhalczar my z mezem mieszkamy w Irlandii. Ubezpieczeni jestesmy w Polsce w PZU,ale niestety niedawno sie dowiedzialam ,ze ubezpieczenie nie obejmuje ciazy
Tu w Irlandii kobiety w ciazy opieke lekarza internisty jak i szpitala,poloznej maja za darmo. Ale pierwsza wizyta u poloznej w szpitalu jest ok. 18tyg Takto sie chodzi to lekarza internisty i tyle. Ostatnio bylam na kontroli u lekarski mojej i musialam placic,bo ja stwierdzila 'sprawy zwiazane z sama ciaza' sa darmowe,ale gdy mi cos dolega,mam na mysli przeziebienie,chorobe to trzeba placic |
|
|
|
#2069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idziesz do gina, więc dowiesz się jak tam dzidzia, nie denerwuj się tak. Ja też się nażarłam leków na początku. Wiem jaka to złość wściekła człowieka ogarnia... Normalnie wszystko dobrze i tu dup, nagle same problemy... Dobrze będzie, bo musi. I koniec. |
|
|
|
|
#2070 |
|
Zadomowienie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:57.

i pani gin powiedziala na 100% ze to dziewczynka tak jak chcielismy,moj tz prawie sie poplakal z radosci..bedzie Julia

Największe "hity" : lalka do golenia, śpiochy -mop, cycki dla taty.

to dość grube szkło, lustro 60x80+półka

swietne , ale ci nasi faceci maja wyobraznie , to tak jak u mnie mamusia nie moze ogladac Pily
ja przed pierwsza ciążą miałam standardowe 65B,
. U nas wszystko w porządku, na liczniku 19 tygodni i 2 dni