|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Witam z rana.
Wstałam dzisiaj po 5, bo jakiś sąsiad palant o tej godzinie zaparkował centralnie przed oknami. Zapuścił silnik włączył muzykę i zaczął szyby drapać. Obudził nie tylko mnie ale też maluchy mieszkające pod nami. Potem musiałam przygotować próbkę moczu, bo mój kochany tż zawoził mi do laboratorium w drodze do przedszkola i pracy/ A teraz nie mogę spać. Całe szczęście zatrucie kebabem chyba przeszło, ale zgaga dalej męczy i nic już nie skutkuje ![]() Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i wyniki i życzę miłego dzionka.
|
#2162 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
Zaslona najwazniejsze, ze sie Wam nic nie stalo
![]() Xmila poprosze ich dzis o dokladniejsze okreslenie tych ziarenkowcow, bo rzeczywiscie jest ich cala masa.... Kocurazab ![]() Tylko tyle nadrobilam, a teraz pedze zawiezc ten powtorny posiew do szpitala. ![]() ![]() za dzisiejsze wizyty
|
|
|
|
#2164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no własnie się ostatnio zastanawiałam czy to mozliwe, ze w moczu moga wyjsc e.coli jak stosowałam posterisan ![]() wie ktoś?? reszta pozniej bo syn wzywa... |
|
|
|
|
#2165 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ech.. no i już w poniedziałek będzie nasza 3 dzidzia ![]() oczywiście trzymam mocno kciukole i z niecierpliwością czekam na foty maluszka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
pysiam Ty znowu ciacho!! i pewnie znowu jakieś pyszniaste? ja znam tylko 1 przepis.. no z tym orzechowym to 2 a to co robisz jest łatwe może? jeśli tak, to proszę o przepisik![]() Cytat:
ja też zostałam obudzona przez wychodzącego do pracy tżta i jakoś nie mogłam już usnąć, co w moim wypadku jest bardzo dziwne _____________ a ja dziś pomykam na elektrolity i krzepliwość krwi. muszę być na czczo, więc najpewniej zbiorę się szybko, bo już myślę co tu zabrać ze sobą do wszamania po pobraniu krwi wczoraj w nocy poszalałam jeszcze na allegro i zamówiłam masę brakujących drobiazgów typu majtki siatkowe po porodzie, podkłady bella, pampersy, maść do brodawek, szczotkę do włosów dla dzidzi i kilka innych rzeczy - ale lubie takie zakupki.. a teraz przygotowuję się psychicznie do wystawienia nosa na zewnątrz. brrrr.. u nas mrozik i śnieżek
Idę tam, gdzie idę. Nie idę, gdzie nie idę. Idę tam, gdzie lubię. Nie idę, gdzie nie lubię. ------------------------------------------------ --> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010 Edytowane przez eudaimonia Czas edycji: 2009-12-17 o 08:59 |
|||||
|
|
|
#2166 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczynki
Zaslona - no to szczęście, że nic się nie stało, a co do taty... mógłby pomyśleć trochę o Tobie, albo przynajmniej zaproponować że on cię zawiezie jak nie chciał dać samochodu. lila, ja też zaczęłam czytać język niemowląt i dużo rzeczy mi się ładnie poukładało. Mam zamiar zastosować Łatwy Plan ale jak to wyjdzie w praktyce ![]() U mnie zimaaaa na całego, śnieg leży, pada i mróz. W sobotę mamy z TŻ jechać po choinkę. Wczoraj po południu wzięłam ostatnią tabletkę Fenoterolu i nie wiem czy sobie wmawiam czy rzeczywiście, ale wydaje mi się, że brzuch mi twardnieje znacznie częściej, nie są to bolesne skurcze tylko twardnienie. Za niedługo idę na KTG to zobaczymy co tam wyjdzie
|
|
|
|
#2167 |
|
Zadomowienie
|
O ile mnie moja wizażówa pamięc nie myli to nasz Kamyczek ma dziś urodzinki!!!!
Więc wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka i lekkiego porodu !!!
|
|
|
|
#2168 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój tata,też ma dzisiaj urodziny
Kamyczku....wszystkiego NAJ,NAJ i czego tylko sobie wymarzysz
|
#2169 |
|
Rozeznanie
|
o to nasz Kamyczek jest taki grudniowy
![]() Wszystkiego najlepszego!! i samych radości w życiu!!
|
#2170 |
|
Zakorzenienie
|
Kamyk sto lat
i szczęśliwego rozwiązania!!!A jak wyglada to badanie na posiew z pochwy? Coś z niej ja rozumiem pobierają na miejscu Bo mam zrobić w szpitalu i nie wiem jak sie do tego zabrać
|
|
|
|
#2171 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
musze podpytać teściowej ona robi badania...w labolatorium Cytat:
Jabłka dałam nie takie twarde tylko uduszone...bo mama narobiła z dziadkowego ogrodu i placze że się zmarnuje ![]() Ale jeszcze nie wiem co z tego wyjdzie.... ![]() Na razie pachnie ładnieeee...rano z Kubusiem wstawiliśmy do pieca ![]() Jak wyjdzie to dam znać ![]() Cytat:
Zebcia u mnie to wyglądało podobnie jak cytologia
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-12-17 o 09:52 |
||||
|
|
|
#2172 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tym lekiem się nie przejmuj, dużo kobiet je bierze.Cytat:
Ale masz fajnie Będziesz 3 mamusią ![]() Cytat:
Mąż jest bardzo zadowolony, ja nie lubie takich dotykowych telefonów, ale jedno uwielbiam w jego telefonie Ma grę w kulki hehehe\Cytat:
I zazdroszczę takich kręconych włosków Ja mam ni to proste ni to sterczące ![]() Cytat:
Najedz się jeszcze niedozwolonych rzeczy póki można ![]() Cytat:
kurcze u mnie też zima ![]() Kamyku wszystkiego najlepszego!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! A dziś w DDtvn będzie o tym, jak ludzie reagują na kobiety w ciąży przeciskające się na początek kasy Trzeba oglądać ![]() Pokażę Wam nową kanapę
|
|
|
#2173 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fotki będą jak wrócimy stamtąd ![]() Ja elektrolity i krzepliwość robię jutro, już pod kątem zabiegu, może nas nie zasypie ale raczej sama już nie dam rady pojechać tylko z opiekunem ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
![]() I czuję się trochę źle, tak ogólnie, może to też po zmniejszeniu dawek i to bardzo znacznie. Ale jak pamiętam pierwsze tabletki to myślałam, że umrę tak mnie trzęsło!
|
|
#2174 |
|
Zakorzenienie
|
Pysiu dziękuję
![]() Patka piękna kanapa I fajny pokój
|
|
|
|
#2175 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja uciekam. mam już nawet buty na nogach to pysiam daj znać co z ciastem.. mam zamiar poeksperymentować w nast tygodniu, choć jak mój mężuś o tym słyszy to delikatnie sugeruje, że ciasta nie są nam potrzebne..
|
|
#2176 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jestem zakochana w takich telefonach.... A Omnia II to nowsza udoskonalona wersja Omni I ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() eudaimonia oki dam znać...jak ostygnie i jak skosztujemy
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-12-17 o 09:58 |
|||
|
|
|
#2177 |
|
Zakorzenienie
|
hahaha, uśmiałam się
![]() Dla mnie ciut za twarda, ale teraz jak mnie krocze boli to wszędzie jest mi twardo potem będzie ok ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- włączcie ddtvn - zaraz będzie o ciężarnych!!!!!!!!!!!!!
|
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny!
ale wy szybko piszecie... rany...i to widze z rana też spać nie umiecie? ![]() ![]() ![]() Jak sie czujecie ?? ![]() Kamyczku - sto lat niech ci sie spełnią marzenia
|
#2179 |
|
Zadomowienie
|
Dołączam się do serdecznych życzeń!!!!
|
#2180 | |
|
Zadomowienie
|
Zaslona
przykro mi z powodu samochodu, a tatę myszy zjedzą, może on o tym nie wie? i trzeba mu powiedzieć? ![]() Cytat:
Lila trzymam kciuki za poniedziałek i trochę zazdroszczę że Ty już prawie masz dzieciaczka przy sobie.---------------------------------- Wczoraj u lekarza dowiedziałam się że dzidziuś ma jeszcze ułożenie pośladkowe,a le żebym się nie martwiła bo ma jeszcze czas. Tak z ciekawości spytam kiedy u Was się dzieciaczki poodwracały??
|
|
#2181 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2182 |
|
Rozeznanie
|
Kamyku sto lat, sto lat i łatwego porodu
A może właśnie rodzisz najpiękniejszy prezent? Gooha ja biorę fenoterol od 26 tygodnia. 3 dni to był koszmar. Teraz jest oki. Tylko puls ciągle 90-110, mała arytmia, czasem ręce się trzęsą i cały czas mi gorąco. Isoptin łagodzi skutki uboczne. Ale gdyby nie on to pewnie córcia byłaby już na świecie jako skrajny wcześniak. A jakie masz dawki? Musisz leżeć? Moja mała właśnie od 26 tygodnia była z główką w dół bardzo nisko. A koleżanki synek obrócił się dopiero w 38tc.
- 7,7 kg Edytowane przez malinka118 Czas edycji: 2009-12-17 o 10:31 |
|
|
|
#2183 |
|
Zadomowienie
|
Mam dawkę 3x1 i Istopin tez do tego mam. Biorę Fenoterol ze względu na ciągłe twardnienie brzucha. Czasami kilkanaście razy dziennie. Jeśli po tygodniu to twardnienie ustąpi mam zmniejszyć dawkę po 1/2 tab. x3 . Z moją szyjką wszystko w porządku, żadnego rozwarcia nie ma. Mam się oszczędzać, ale jakiegoś specjalnego nakazu leżenia nie mam.
http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008050301801830.png http://www.suwaczek.pl/cache/2f1fe0a70f.png Mareczek 24 II 2010r Karolinka 23 VIII 2012 Edytowane przez gooha3 Czas edycji: 2009-12-17 o 10:54 |
|
|
|
#2184 |
|
Zadomowienie
|
witam
kamyku sto lat!!!i wspaniałej kruszynki gooha moja mała obróciła sie kolo 35lub 36tyg,w 32 jeszcze nie była odwrócona. patka kanapa super,jak sie wkurze za pare miesięcy też swoja wywale i kupimy nową,bo nawet na 3lata ale męczyć sie nie bedę. ja dzis spałam dopiero od 5!!!już kryzys miałam,nie mogłam spać w ogóle,najlepiej bymi sie spało na plecach a tak nie można,a na bokach nie mogłam zasnąć. ale mamy zime,mamuśki uwazajcie na siebie,bo pewnie ślisko. wstawiam wczorajsze zakupki |
|
|
|
#2185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mojej siostry dopiero 2 tyg temu mówila o CC bo posladkowo a na wczorajszym USG 37 tydz okazalo się że jest na nietoperka ![]() Fika fajne zakupki malutkiej na pewno będzie wygodnie
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-12-17 o 11:06 |
|
|
|
|
#2186 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
Zakupy są świetne. Nie znam sie na wózkach za bardzo albo kolorek jest genialny Kamyczku!!!!!!!!!!! Sto lat |
||||
|
|
|
#2187 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja po mojej pobudce o 4:30 zasnęłam o 7, aż do 11 dodam, ze jeszcze w międzyczasie zwymiotowałam od zgagi, kurcze dała mi ona z rana popalić. Teraz czekam na wizytę u gin. ciekawe co mi powie
Tak bym chciała coś wiedzieć?
|
#2188 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2189 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zakupki super! Cytat:
![]() A wiecie co? Ja dziś jak po 5 poszłam do wc, wróciłam do wyrka i wiecie jaka piosenka wpadła mi do głowy i non stop ją śpiewałam? Z "Pana Kleksa" - "księżyć raz odwiedził staw, bo miał dużo ważnych spraw..." itd... Normalnie nawet słowa pamiętałam
|
|
|
#2190 |
|
Raczkowanie
|
witam mausie
![]() sto lat Kamyku ![]() podczytuje Was codziennie ale nie mam kiedy sie odezwac ...zamknelam juz na szczescie studia i do sesji mam spokoj ...wczoraj bylam na wizycie u gina i myslalam ze bedzie robil usg a nie robil(37 tydz koncze) , stw ze to z 32tyg wystarczy...zapomnialam wziasc usg z 12 tyg i nie mogl porownac ich zeby wyznaczyc przyblizony termin porodu ...nie moge znalezc na necie tej metody jak to sie robi, moze to tylko giny potrafia ...w kazdym razie szyjke mam skrocona(nie wiemco to moze oznaczac) i kolejna wizyte jak nie urodze mam na 30 stycznia...strasznie szybko sie mecze od paru dni , robi mi sie ciagle slabo i mam mdlosci...coraz czesciej mam juz ochote nie byc w tym odmiennym stanie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.

za badanka 

Bo mam zrobić w szpitalu i nie wiem jak sie do tego zabrać