Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-17, 07:27   #2161
malinka118
Rozeznanie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie

Witam z rana.
Wstałam dzisiaj po 5, bo jakiś sąsiad palant o tej godzinie zaparkował centralnie przed oknami. Zapuścił silnik włączył muzykę i zaczął szyby drapać. Obudził nie tylko mnie ale też maluchy mieszkające pod nami.
Potem musiałam przygotować próbkę moczu, bo mój kochany tż zawoził mi do laboratorium w drodze do przedszkola i pracy/
A teraz nie mogę spać. Całe szczęście zatrucie kebabem chyba przeszło, ale zgaga dalej męczy i nic już nie skutkuje

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i wyniki i życzę miłego dzionka.
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 07:30   #2162
lila12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
popieram

Szokujące

Z tym pieknym brzucholkiem
Ani ty uciekniesz...ani ja Ciebie dogonię

Z tym ciulem to mnie rozbawiłaś

za badanka
No pogoda brrrrrrr

Proszę się nie denerwować i nie stresowac malucha

Szakola...dyżuruje

Witamy

Lila ....ja też w I ciąży pod koniec rozwiązania czytalam "język niemowląt" uważam że jest tam wiele cennych rad i wskazówek, które można wykorzystać
ps. Nasz Kuba był typowym książkowym Aniołkiem ...ciekawe jak Pysiolinka

Ale wszystkim życzę takich aniolków (zero stresu, kolek, płaczu itp)

A ja jakoś rano wstałam z mezem...

Wstawiłam ciasto do zamrazalnika...bo dziś robię wariację szarlotkową

A za oknem piekna prawdziwa ZIMAAAAAAAAAA
Oj chciałabym mieć takiego Aniołka ale ja chyba byłam Wrażliwcem, boję się, że Synuś też to odziedziczy
Stary 2009-12-17, 08:15   #2163
aldii
Zakorzenienie

Zaslona najwazniejsze, ze sie Wam nic nie stalo Ale wspolczuje przygody.A tete to bym
Xmila poprosze ich dzis o dokladniejsze okreslenie tych ziarenkowcow, bo rzeczywiscie jest ich cala masa....
Kocurazab

Tylko tyle nadrobilam, a teraz pedze zawiezc ten powtorny posiew do szpitala.
za dzisiejsze wizyty
Stary 2009-12-17, 08:41   #2164
Kancia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xmila Pokaż wiadomość

Aldii coś pokręciła Jak wyszły w moczu to pewnie dostaniesz antybiotyk, no chyba, że zrobisz powtorkę posiewu i nic nie wyjdzie. Ostatnio tak miałam, gin w szoku I ciągle mi każe robić badania moczu

no własnie się ostatnio zastanawiałam czy to mozliwe, ze w moczu moga wyjsc e.coli jak stosowałam posterisan

wie ktoś??

reszta pozniej bo syn wzywa...
Stary 2009-12-17, 08:57   #2165
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość
O 7.00 stawiam się w szpitalu, więc myślę, że około 8.30 się zacznie. A jak wszystko będzie zgodnie z planem, to godzinę później (tyle mniej więcej trwa cc) będę już z Synkiem

muszę odpocząć, ściskam Was cieplutko, do jutra
troszkę Ci zazdroszczę tej cc. jest chyba bardziej przewidywalna..
ech.. no i już w poniedziałek będzie nasza 3 dzidzia 21.12 - fajna kombinacja dnia urodzin
oczywiście trzymam mocno kciukole i z niecierpliwością czekam na foty maluszka

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Ja jutro rano ide na badanka: krew i mocz żeby mieć na poniedziałkową wizytę. Muszę się wcześniej położyć niż o 1 w nocy jak to ostatnio bywa...
Poza tym jak słucham prognozy pogody to nawet nie mam ochoty wychylać nosa za drzwi...
to powodzenia na badaniach!! ja też się powoli zbieram na moje

Cytat:
Napisane przez Zaslona Pokaż wiadomość
Addicted jaka zgrabniutka jesteś I witaj w klubie osób, które mają kręcone włosy Dawniej chciałam mieć proste i prostowałam, ale teraz cieszę się, że mam loki, bo nie mam przy nich dużo roboty a loki teraz są modne
a ja zawsze chciałam mieć kręcone a teraz cieszę się, że mam prościachy bo wydaje mi się, że z nimi najprościej

Cytat:
Potem pojechałam do TŻta zrobić mu obiad. Jak przyjechał z pracy to zjedliśmy i pojechał do sklepu po jakieś żarło dla kota i psa. I nagle do mnie dzwoni, że muszę przyjechać po niego moim autem, bo jemu zachciało się kręcić bączki na śniegu i zgasło mu auto i nie odpali. Dobra, przyjechałam. 15 min zajęło Nam szukanie haka z przodu, żeby móc holować samochód (obydwoje mamy golfy III). I tak nie znaleźliśmy Ale udało się jakoś zaholować i dojechaliśmy do domu. TŻ stwierdził, że może nie ma już gazu w aucie i dlatego gaśnie mu. No to jedziemy na stację, ja za nim w razie gdyby mu zgasł. Ujechaliśmy 1km i zgasnął mu. Odpalił, pojechał kawałek, zgasnął mu. Jak otworzył maskę to buchnęła para i już nie było szans jechać. Odholowaliśmy auto do mojego kuzyna i TŻ kierował moim golfem.
Jechał na trójce i może na liczniku miał 40km/h może niecałe 50km/h i była taka mała górka i zakręt. Jak nam nagle tyłek golfa zarzuciło na lewą stronę (dodam, że u Nas jest mega zima, ja z tyłu letnie opony, z przodu zimowe ale łysawe ) tak TŻ zaczął manewrować kierownicą, walnęliśmy o krawężnik, jeszcze kawałeczek a zatrzymalibyśmy się na pizzerii. Tak się przestraszyłam i dziękowałam Bogu, że nie jechało z naprzeciwka żadne auto, bo zderzenie czołowe jak nic...

Przyjechałam do domu zdenerwowana i mówię do taty czy by mi nie pożyczył jutro swoje auto, bo mam pare spraw do załatwienia i opowiadam mu co się stało. A ten do mnie, że trzeba było sobie myśleć i zmienić opony (on ma zmienione), że równie dobrze mogę sobie busem jechać. Nie wytrzymałam nerwowo i powiedziałam mu, ze go o nic nie prosiłam i poszłam do pokoju i się rozbeczałam. Wychodzi na to, że woli żebym się zabiła razem z jego wnukiem/wnuczką niż by miał mi auto pożyczyć. Bossssko
uff.. to kolejna samochodowa przygoda. dobrze, że nic się nie stało!! a tata pewnie nie miał na myśli takich czarnych myśli

Cytat:
Wstawiłam ciasto do zamrazalnika...bo dziś robię wariację szarlotkową
pysiam Ty znowu ciacho!! i pewnie znowu jakieś pyszniaste? ja znam tylko 1 przepis.. no z tym orzechowym to 2 a to co robisz jest łatwe może? jeśli tak, to proszę o przepisik

Cytat:
Napisane przez malinka118 Pokaż wiadomość
Witam z rana.
Wstałam dzisiaj po 5, bo jakiś sąsiad palant o tej godzinie zaparkował centralnie przed oknami. Zapuścił silnik włączył muzykę i zaczął szyby drapać. Obudził nie tylko mnie ale też maluchy mieszkające pod nami.
Potem musiałam przygotować próbkę moczu, bo mój kochany tż zawoził mi do laboratorium w drodze do przedszkola i pracy/
A teraz nie mogę spać. Całe szczęście zatrucie kebabem chyba przeszło, ale zgaga dalej męczy i nic już nie skutkuje
masz tu na pocieszenie
ja też zostałam obudzona przez wychodzącego do pracy tżta i jakoś nie mogłam już usnąć, co w moim wypadku jest bardzo dziwne
a ja dziś pomykam na elektrolity i krzepliwość krwi. muszę być na czczo, więc najpewniej zbiorę się szybko, bo już myślę co tu zabrać ze sobą do wszamania po pobraniu krwi. potem biegnę do laboratorium mikrobiologicznego zrobić jeszcze raz posiewy, co bym miała świeżutkie do szpitala.. a potem może jeszcze do rossmana po jakiś balsamik..

wczoraj w nocy poszalałam jeszcze na allegro i zamówiłam masę brakujących drobiazgów typu majtki siatkowe po porodzie, podkłady bella, pampersy, maść do brodawek, szczotkę do włosów dla dzidzi i kilka innych rzeczy - ale lubie takie zakupki..

a teraz przygotowuję się psychicznie do wystawienia nosa na zewnątrz. brrrr.. u nas mrozik i śnieżek
--> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010

Edytowane przez eudaimonia
Czas edycji: 2009-12-17 o 08:59
eudaimonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 09:13   #2166
brzoskwinia82
Zadomowienie

hej dziewczynki
Zaslona - no to szczęście, że nic się nie stało, a co do taty... mógłby pomyśleć trochę o Tobie, albo przynajmniej zaproponować że on cię zawiezie jak nie chciał dać samochodu.
lila, ja też zaczęłam czytać język niemowląt i dużo rzeczy mi się ładnie poukładało. Mam zamiar zastosować Łatwy Plan ale jak to wyjdzie w praktyce
U mnie zimaaaa na całego, śnieg leży, pada i mróz. W sobotę mamy z TŻ jechać po choinkę.
Wczoraj po południu wzięłam ostatnią tabletkę Fenoterolu i nie wiem czy sobie wmawiam czy rzeczywiście, ale wydaje mi się, że brzuch mi twardnieje znacznie częściej, nie są to bolesne skurcze tylko twardnienie. Za niedługo idę na KTG to zobaczymy co tam wyjdzie

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 09:22   #2167
Agape007
Zadomowienie

O ile mnie moja wizażówa pamięc nie myli to nasz Kamyczek ma dziś urodzinki!!!!

Więc wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka i lekkiego porodu !!! Twoje zdrowie Kamyczku!!!!!

58 57,5 57 56,5 56 55,5 55!!
Agape007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 09:36   #2168
Sensuel
Wtajemniczenie

Mój tata,też ma dzisiaj urodziny

Kamyczku....wszystkiego NAJ,NAJ i czego tylko sobie wymarzysz
Stary 2009-12-17, 09:42   #2169
eudaimonia
Rozeznanie

o to nasz Kamyczek jest taki grudniowy
Wszystkiego najlepszego!! i samych radości w życiu!!

Stary 2009-12-17, 09:45   #2170
zebra666
Zakorzenienie

Kamyk sto lati szczęśliwego rozwiązania!!!

A jak wyglada to badanie na posiew z pochwy? Coś z niej ja rozumiem pobierają na miejscu Bo mam zrobić w szpitalu i nie wiem jak sie do tego zabrać

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 09:51   #2171
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Oj chciałabym mieć takiego Aniołka ale ja chyba byłam Wrażliwcem, boję się, że Synuś też to odziedziczy
A może jednak będzie aniołek...tak na święta

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
no własnie się ostatnio zastanawiałam czy to mozliwe, ze w moczu moga wyjsc e.coli jak stosowałam posterisan

wie ktoś??
musze podpytać teściowej ona robi badania...w labolatorium
Cytat:
Napisane przez eudaimonia Pokaż wiadomość
pysiam Ty znowu ciacho!! i pewnie znowu jakieś pyszniaste? ja znam tylko 1 przepis.. no z tym orzechowym to 2 a to co robisz jest łatwe może? jeśli tak, to proszę o przepisik
Zmodyfikowałam ten ostatni jablecznik...z budyniem....
Jabłka dałam nie takie twarde tylko uduszone...bo mama narobiła z dziadkowego ogrodu i placze że się zmarnuje

Ale jeszcze nie wiem co z tego wyjdzie....
Na razie pachnie ładnieeee...rano z Kubusiem wstawiliśmy do pieca
Jak wyjdzie to dam znać

Cytat:
Napisane przez Agape007 Pokaż wiadomość
O ile mnie moja wizażówa pamięc nie myli to nasz Kamyczek ma dziś urodzinki!!!!

Więc wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka i lekkiego porodu !!! Twoje zdrowie Kamyczku!!!!!
Kamyczku Sto lat...sto lat

Zebcia u mnie to wyglądało podobnie jak cytologia

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2009-12-17 o 09:52
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 09:52   #2172
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
patka rodzice mieszkaja w polsce wlasnie no trudno bede musiala czekac az do nowego roku mamy zadzwonic do nich 2 stycznia dopiero
A to z Polski nie chcą im odebrać paczki?? To mnie trochę zmartwiłaś, bo teraz sobie myślę jak dojdzie do mnie moja paczka z łóżeczkiem, materacykami... też to przecież będzie duże... Jak nie będzie można tego wysłać to sie wkurzę bo czekam na nie 2 tygodnie...

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
jakiś nie miałam weny do pisania , nerwy miałam na męża
na początku malowanie odłożył na jutro albo na piątek i jeszcze nawrzeszczał na mnie że mu buczę o remontach jak ma ważniejsze sprawy na głowie bo kompresor sie spalił ( a o tym to mi nie powiedział ) no to zrobiłam mu haje i się nie odzywałam
on gdzieś pojechał , przyjechał z czekoladkami na przeprosiny
przyszła teściowa i zrobiła porządek i teraz mąż maluje a teściowa muje zaraz po nim
i znowu mam nerwy że mamusię słucha a ja sie muszę dwa dni prosić i jeszcze bez rezultatu
Najważniejsze, że pomalował

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
ja już też dziś spakowałam sie do szpitala , mam wszystko tylko pózniej dołoże kosmetyczke i środki higieny ( staniki muszę tylko dokupić)

dziewczyny a kupowałyście tantum rosa? ja kupiłam ale w saszetce i muszę rozcieńczyć do butelki ( tylko nie wiem czy jak teraz płyn przygotuję to ile on moze czekać na użycie?)
Ja dużo nie muszę brać do szpitala, ale torbę mam na pół spakowaną. W ostatniej chwili dołożę klapki, wodę, kosmetyki...

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam od lekarza. Byłam dziś miło zaskoczona bo tylko 4 panie przede mną a zawsze tak po 10 było

Z dzidziusiem wszystko dobrze. Rośnie i rozwija się prawidłowo. Gin. potwierdził juz na pewno ze to będzie chłopak.
U mnie rozwarcia żadnego nie ma na szczęście. Lekarz przepisał mi leki na twardnięcie brzuszka. Po przeczytaniu ulotki aż się boje to zażywać.
Coś mi się obiło o oczy, że też ktoś tu zażywa ten Fenoterol.
proszę o jakieś relacje, bo słyszałam ze nie ciekawie można sie po tym czuć??
Do tego dostałam jeszcze Isoptin na obniżenie ciśnienia po tym Fenoterolu.
Super, że wszystko ok Tym lekiem się nie przejmuj, dużo kobiet je bierze.

Cytat:
Jestem
w domku
Wytrzymamy do poniedziałku. Mam skurcze, w miarę regularne ale takie 50%, szyjka jeszzce jest, Synuś super zdrowy i nie ma zagrożenia niedotlenieniem!!!!!!!
Czyli jestem z Wami jeszcze te parę dni
Baaardzo Was ściskam i dziękuję za kciuki i że martwiłyście się o mnie
Do poniedziałku Ale masz fajnie Będziesz 3 mamusią

Cytat:
ooooo, mój mąż ma Omnię ale ta jest jakaś nowsza wersja bo inne przyciski ma Mąż jest bardzo zadowolony, ja nie lubie takich dotykowych telefonów, ale jedno uwielbiam w jego telefonie Ma grę w kulki hehehe\

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
Widzę, że jednak się nie pojawiły żadne nowe fryzurki
No nic, to w takim razie wkleję swoją, może po mnie ktoś się odważy. I jeszcze gratis dorzucam brzuszek - 36,3 tc
Ślicznie wyglądasz mamusiu I zazdroszczę takich kręconych włosków Ja mam ni to proste ni to sterczące

Cytat:
O 7.00 stawiam się w szpitalu, więc myślę, że około 8.30 się zacznie. A jak wszystko będzie zgodnie z planem, to godzinę później (tyle mniej więcej trwa cc) będę już z Synkiem

muszę odpocząć, ściskam Was cieplutko, do jutra
Ostatnie dni z brzuszkiem Najedz się jeszcze niedozwolonych rzeczy póki można

Cytat:
Potem wyszła na jaw pewna mała afera.

Potem pojechałam do TŻta zrobić mu obiad. Jak przyjechał z pracy to zjedliśmy i pojechał do sklepu po jakieś żarło dla kota i psa. I nagle do mnie dzwoni, że muszę przyjechać po niego moim autem, bo jemu zachciało się kręcić bączki na śniegu i zgasło mu auto i nie odpali. Dobra, przyjechałam. 15 min zajęło Nam szukanie haka z przodu, żeby móc holować samochód (obydwoje mamy golfy III). I tak nie znaleźliśmy Ale udało się jakoś zaholować i dojechaliśmy do domu. TŻ stwierdził, że może nie ma już gazu w aucie i dlatego gaśnie mu. No to jedziemy na stację, ja za nim w razie gdyby mu zgasł. Ujechaliśmy 1km i zgasnął mu. Odpalił, pojechał kawałek, zgasnął mu. Jak otworzył maskę to buchnęła para i już nie było szans jechać. Odholowaliśmy auto do mojego kuzyna i TŻ kierował moim golfem.
Jechał na trójce i może na liczniku miał 40km/h może niecałe 50km/h i była taka mała górka i zakręt. Jak nam nagle tyłek golfa zarzuciło na lewą stronę (dodam, że u Nas jest mega zima, ja z tyłu letnie opony, z przodu zimowe ale łysawe ) tak TŻ zaczął manewrować kierownicą, walnęliśmy o krawężnik, jeszcze kawałeczek a zatrzymalibyśmy się na pizzerii. Tak się przestraszyłam i dziękowałam Bogu, że nie jechało z naprzeciwka żadne auto, bo zderzenie czołowe jak nic...

Przyjechałam do domu zdenerwowana i mówię do taty czy by mi nie pożyczył jutro swoje auto, bo mam pare spraw do załatwienia i opowiadam mu co się stało. A ten do mnie, że trzeba było sobie myśleć i zmienić opony (on ma zmienione), że równie dobrze mogę sobie busem jechać. Nie wytrzymałam nerwowo i powiedziałam mu, ze go o nic nie prosiłam i poszłam do pokoju i się rozbeczałam. Wychodzi na to, że woli żebym się zabiła razem z jego wnukiem/wnuczką niż by miał mi auto pożyczyć. Bossssko

Ufff aż mi ulżyło jak się wygadałam. A dziecko kopie jak szalone. Chyba nie lubi jak się denerwuję.
o kurcze, dobrze że Tobie nic się nie stało

Cytat:
A za oknem piekna prawdziwa ZIMAAAAAAAAAA
kurcze u mnie też zima

Kamyku wszystkiego najlepszego!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!

A dziś w DDtvn będzie o tym, jak ludzie reagują na kobiety w ciąży przeciskające się na początek kasy Trzeba oglądać

Pokażę Wam nową kanapę

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 09:56   #2173
lila12
Zadomowienie

Cytat:
troszkę Ci zazdroszczę tej cc. jest chyba bardziej przewidywalna..
ech.. no i już w poniedziałek będzie nasza 3 dzidzia 21.12 - fajna kombinacja dnia urodzin
oczywiście trzymam mocno kciukole i z niecierpliwością czekam na foty maluszka

to powodzenia na badaniach!! ja też się powoli zbieram na moje

a ja zawsze chciałam mieć kręcone a teraz cieszę się, że mam prościachy bo wydaje mi się, że z nimi najprościej

uff.. to kolejna samochodowa przygoda. dobrze, że nic się nie stało!! a tata pewnie nie miał na myśli takich czarnych myśli

masz tu na pocieszenie
ja też zostałam obudzona przez wychodzącego do pracy tżta i jakoś nie mogłam już usnąć, co w moim wypadku jest bardzo dziwne
a ja dziś pomykam na elektrolity i krzepliwość krwi. muszę być na czczo, więc najpewniej zbiorę się szybko, bo już myślę co tu zabrać ze sobą do wszamania po pobraniu krwi. potem biegnę do laboratorium mikrobiologicznego zrobić jeszcze raz posiewy, co bym miała świeżutkie do szpitala.. a potem może jeszcze do rossmana po jakiś balsamik..

wczoraj w nocy poszalałam jeszcze na allegro i zamówiłam masę brakujących drobiazgów typu majtki siatkowe po porodzie, podkłady bella, pampersy, maść do brodawek, szczotkę do włosów dla dzidzi i kilka innych rzeczy - ale lubie takie zakupki..

a teraz przygotowuję się psychicznie do wystawienia nosa na zewnątrz. brrrr.. u nas mrozik i śnieżek
Dziękuję fotki będą jak wrócimy stamtąd
Ja elektrolity i krzepliwość robię jutro, już pod kątem zabiegu, może nas nie zasypie ale raczej sama już nie dam rady pojechać tylko z opiekunem

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
Zaslona - no to szczęście, że nic się nie stało, a co do taty... mógłby pomyśleć trochę o Tobie, albo przynajmniej zaproponować że on cię zawiezie jak nie chciał dać samochodu.
lila, ja też zaczęłam czytać język niemowląt i dużo rzeczy mi się ładnie poukładało. Mam zamiar zastosować Łatwy Plan ale jak to wyjdzie w praktyce
U mnie zimaaaa na całego, śnieg leży, pada i mróz. W sobotę mamy z TŻ jechać po choinkę.
Wczoraj po południu wzięłam ostatnią tabletkę Fenoterolu i nie wiem czy sobie wmawiam czy rzeczywiście, ale wydaje mi się, że brzuch mi twardnieje znacznie częściej, nie są to bolesne skurcze tylko twardnienie. Za niedługo idę na KTG to zobaczymy co tam wyjdzie
Ja dziś ostatnia połówka Fenoterolu - żegnaj "przyjacielu"
I czuję się trochę źle, tak ogólnie, może to też po zmniejszeniu dawek i to bardzo znacznie. Ale jak pamiętam pierwsze tabletki to myślałam, że umrę tak mnie trzęsło!
Stary 2009-12-17, 09:56   #2174
zebra666
Zakorzenienie

Pysiu dziękuję

Patka piękna kanapa I fajny pokój

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 09:56   #2175
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
A jak wyglada to badanie na posiew z pochwy? Coś z niej ja rozumiem pobierają na miejscu Bo mam zrobić w szpitalu i nie wiem jak sie do tego zabrać
kładziesz się na fotelu jak na badanie ginekologiczne i tam pani pielęgniarka raz dwa dotyka patyczkiem gdzie trzeba i już możesz się ubrać

ja uciekam. mam już nawet buty na nogach

to pysiam daj znać co z ciastem.. mam zamiar poeksperymentować w nast tygodniu, choć jak mój mężuś o tym słyszy to delikatnie sugeruje, że ciasta nie są nam potrzebne.. ciekawe dlaczego?

Stary 2009-12-17, 09:57   #2176
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
ooooo, mój mąż ma Omnię ale ta jest jakaś nowsza wersja bo inne przyciski ma Mąż jest bardzo zadowolony, ja nie lubie takich dotykowych telefonów, ale jedno uwielbiam w jego telefonie Ma grę w kulki hehehe\
Ja już miałam dwa dotykowe telefony...Sony Ericsson P910i i Sony Ericsson P1i
jestem zakochana w takich telefonach....

A Omnia II to nowsza udoskonalona wersja Omni I

Cytat:
A dziś w DDtvn będzie o tym, jak ludzie reagują na kobiety w ciąży przeciskające się na początek kasy Trzeba oglądać

Cytat:
Pokażę Wam nową kanapę
Fajna i wygodna....klapnełam sobie

eudaimonia oki dam znać...jak ostygnie i jak skosztujemy

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2009-12-17 o 09:58
Stary 2009-12-17, 10:13   #2177
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Fajna i wygodna....klapnełam sobie
hahaha, uśmiałam się
Dla mnie ciut za twarda, ale teraz jak mnie krocze boli to wszędzie jest mi twardo potem będzie ok

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

włączcie ddtvn - zaraz będzie o ciężarnych!!!!!!!!!!!!!

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-12-17, 10:19   #2178
SugarbabyLove
Zakorzenienie

cześć dziewczyny! ale wy szybko piszecie... rany...i to widze z rana też spać nie umiecie?
Jak sie czujecie ??
Kamyczku - sto lat niech ci sie spełnią marzenia
Stary 2009-12-17, 10:22   #2179
lila12
Zadomowienie

Cytat:
o to nasz Kamyczek jest taki grudniowy
Wszystkiego najlepszego!! i samych radości w życiu!!
Dołączam się do serdecznych życzeń!!!!
Stary 2009-12-17, 10:24   #2180
gooha3
Zadomowienie

Zaslona
przykro mi z powodu samochodu, a tatę myszy zjedzą, może on o tym nie wie? i trzeba mu powiedzieć?

Cytat:

Ja dziś ostatnia połówka Fenoterolu - żegnaj "przyjacielu"
I czuję się trochę źle, tak ogólnie, może to też po zmniejszeniu dawek i to bardzo znacznie. Ale jak pamiętam pierwsze tabletki to myślałam, że umrę tak mnie trzęsło!
oj chyba właśnie odczuwam ten efekt fenoterolu. Dzis zażyłam pierwszą tabletkę i efekt natychmiastowy.... ale trzęsie i do tego goraco na twarzy, normalnie czuje się jakby mi gorączka rosła.

Lila trzymam kciuki za poniedziałek i trochę zazdroszczę że Ty już prawie masz dzieciaczka przy sobie.

----------------------------------
Wczoraj u lekarza dowiedziałam się że dzidziuś ma jeszcze ułożenie pośladkowe,a le żebym się nie martwiła bo ma jeszcze czas.
Tak z ciekawości spytam kiedy u Was się dzieciaczki poodwracały??

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 10:27   #2181
lila12
Zadomowienie

Cytat:
Zaslona
przykro mi z powodu samochodu, a tatę myszy zjedzą, może on o tym nie wie? i trzeba mu powiedzieć?

oj chyba właśnie odczuwam ten efekt fenoterolu. Dzis zażyłam pierwszą tabletkę i efekt natychmiastowy.... ale trzęsie i do tego goraco na twarzy, normalnie czuje się jakby mi gorączka rosła.

Lila trzymam kciuki za poniedziałek i trochę zazdroszczę że Ty już prawie masz dzieciaczka przy sobie.

Wczoraj u lekarza dowiedziałam się że dzidziuś ma jeszcze ułożenie pośladkowe,a le żebym się nie martwiła bo ma jeszcze czas.
gooha3 organizm przyzwyczai się do Fenoterolu, spokojnie. Najlepiej jakbyś na pół godziny przed zażyła Isoptin - będzie lepiej
Stary 2009-12-17, 10:29   #2182
malinka118
Rozeznanie

Kamyku sto lat, sto lat i łatwego porodu A może właśnie rodzisz najpiękniejszy prezent?

Gooha ja biorę fenoterol od 26 tygodnia. 3 dni to był koszmar. Teraz jest oki. Tylko puls ciągle 90-110, mała arytmia, czasem ręce się trzęsą i cały czas mi gorąco. Isoptin łagodzi skutki uboczne. Ale gdyby nie on to pewnie córcia byłaby już na świecie jako skrajny wcześniak. A jakie masz dawki? Musisz leżeć?
Moja mała właśnie od 26 tygodnia była z główką w dół bardzo nisko. A koleżanki synek obrócił się dopiero w 38tc.

Edytowane przez malinka118
Czas edycji: 2009-12-17 o 10:31
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 10:52   #2183
gooha3
Zadomowienie

Mam dawkę 3x1 i Istopin tez do tego mam. Biorę Fenoterol ze względu na ciągłe twardnienie brzucha. Czasami kilkanaście razy dziennie. Jeśli po tygodniu to twardnienie ustąpi mam zmniejszyć dawkę po 1/2 tab. x3 . Z moją szyjką wszystko w porządku, żadnego rozwarcia nie ma. Mam się oszczędzać, ale jakiegoś specjalnego nakazu leżenia nie mam.

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012

Edytowane przez gooha3
Czas edycji: 2009-12-17 o 10:54
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 11:02   #2184
filka2
Zadomowienie

witam
kamyku sto lat!!!i wspaniałej kruszynki

gooha moja mała obróciła sie kolo 35lub 36tyg,w 32 jeszcze nie była odwrócona.
patka kanapa super,jak sie wkurze za pare miesięcy też swoja wywale i kupimy nową,bo nawet na 3lata ale męczyć sie nie bedę.

ja dzis spałam dopiero od 5!!!już kryzys miałam,nie mogłam spać w ogóle,najlepiej bymi sie spało na plecach a tak nie można,a na bokach nie mogłam zasnąć.
ale mamy zime,mamuśki uwazajcie na siebie,bo pewnie ślisko.

wstawiam wczorajsze zakupki
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 11:04   #2185
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
[
Mało m czasu ale spokojne....
U mojej siostry dopiero 2 tyg temu mówila o CC bo posladkowo a na wczorajszym USG 37 tydz okazalo się że jest na nietoperka

Fika fajne zakupki malutkiej na pewno będzie wygodnie

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2009-12-17 o 11:06
Stary 2009-12-17, 11:13   #2186
kalka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
Widzę, że jednak się nie pojawiły żadne nowe fryzurki
No nic, to w takim razie wkleję swoją, może po mnie ktoś się odważy. I jeszcze gratis dorzucam brzuszek - 36,3 tc
Piękna, szczupła mamusia.

Cytat:
Addicted jaka zgrabniutka jesteś I witaj w klubie osób, które mają kręcone włosy Dawniej chciałam mieć proste i prostowałam, ale teraz cieszę się, że mam loki, bo nie mam przy nich dużo roboty a loki teraz są modne

--------------------
Nie będę się odnosić do Waszych wypowiedzi, bo mam dość dzisiejszego dnia :sciana: W nocy miałam pobudkę o 3 rano, bo ginekolog ostatnio przepisał mi globulki na grzybicę i wczoraj zaczęłam je brać. Obudził mnie okropny świąd mojej szanownej pani i strasznie się drapałam. Dopiero poszłam do łazienki się podmyć i mi przeszło Już tyle miałam tych globulek a nigdy coś takiego mi się nie działo

Potem wyszła na jaw pewna mała afera.

Ufff aż mi ulżyło jak się wygadałam. A dziecko kopie jak szalone. Chyba nie lubi jak się denerwuję.
O nie! Znów samochód. Mamusie uważajcie na siebie. Zwłaszcza teraz jak jest taka pogoda

Cytat:
Mam dawkę 3x1 i Istopin tez do tego mam. Biorę Fenoterol ze względu na ciągłe twardnienie brzucha. Czasami kilkanaście razy dziennie. Jeśli po tygodniu to twardnienie ustąpi mam zmniejszyć dawkę po 1/2 tab. x3 . Z moją szyjką wszystko w porządku, żadnego rozwarcia nie ma. Mam się oszczędzać, ale jakiegoś specjalnego nakazu leżenia nie mam.
A ja nie mam nic, same witaminy i to nie codziennie. JAk widze ze każda coś tam bierze to sie zastanawiam dlaczego ja nic nie dostałam...

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
witam

patka kanapa super,jak sie wkurze za pare miesięcy też swoja wywale i kupimy nową,bo nawet na 3lata ale męczyć sie nie bedę.

ja dzis spałam dopiero od 5!!!już kryzys miałam,nie mogłam spać w ogóle,najlepiej bymi sie spało na plecach a tak nie można,a na bokach nie mogłam zasnąć.

Ja też tak mam, zasypiam o trzeciej, czwartej nawe gin mówił żebym spała w pozycji półsiedzącej!!!! Ale jak mam to niby zrobić, ja zawsze spałam na brzuszku!!!!!! buuuuuuuuuuuuu

Zakupy są świetne. Nie znam sie na wózkach za bardzo albo kolorek jest genialny

Kamyczku!!!!!!!!!!! Sto lat

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 11:14   #2187
rybcia2309
Wtajemniczenie

Ja po mojej pobudce o 4:30 zasnęłam o 7, aż do 11 dodam, ze jeszcze w międzyczasie zwymiotowałam od zgagi, kurcze dała mi ona z rana popalić. Teraz czekam na wizytę u gin. ciekawe co mi powie Tak bym chciała coś wiedzieć?
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 11:31   #2188
lila12
Zadomowienie

Cytat:
witam

Piękne zakupki
Stary 2009-12-17, 11:43   #2189
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
witam
No my z nasza kanapą mieliśmy czekać do przyszłego roku jeszcze, ale tak nas wkurzała, że nie wytrzymaliśmy! A 1600 zł to nie jest aż tak źle, a w środku w każdej stronie ma pojemnik na pościel i widać, że jest porządnie zrobiona
Zakupki super!

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
A ja nie mam nic, same witaminy i to nie codziennie. JAk widze ze każda coś tam bierze to sie zastanawiam dlaczego ja nic nie dostałam...
Widać wszystko u Ciebie ok i tylko się z tego cieszyć

A wiecie co? Ja dziś jak po 5 poszłam do wc, wróciłam do wyrka i wiecie jaka piosenka wpadła mi do głowy i non stop ją śpiewałam? Z "Pana Kleksa" - "księżyć raz odwiedził staw, bo miał dużo ważnych spraw..." itd... Normalnie nawet słowa pamiętałam

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-12-17, 11:58   #2190
agusiamatyldka
Raczkowanie

witam mausie

sto lat Kamyku

podczytuje Was codziennie ale nie mam kiedy sie odezwac...
zamknelam juz na szczescie studia i do sesji mam spokoj...

wczoraj bylam na wizycie u gina i myslalam ze bedzie robil usg a nie robil(37 tydz koncze) , stw ze to z 32tyg wystarczy...zapomnialam wziasc usg z 12 tyg i nie mogl porownac ich zeby wyznaczyc przyblizony termin porodu ...nie moge znalezc na necie tej metody jak to sie robi, moze to tylko giny potrafia...w kazdym razie szyjke mam skrocona(nie wiemco to moze oznaczac) i kolejna wizyte jak nie urodze mam na 30 stycznia...

strasznie szybko sie mecze od paru dni , robi mi sie ciagle slabo i mam mdlosci...coraz czesciej mam juz ochote nie byc w tym odmiennym stanie
agusiamatyldka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości