|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
Pokaż wyniki sondy: Jaka prostownica jest najodpowiedniejsza dla wlosów? | |||
tytanowa |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
ceramiczna |
15 | 100,00% |
ceramiczno-grafitowa |
0 | 0% |
wszystkie tak samo niszczą wlosy |
0 | 0% |
Głosujący: 15. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2611 |
Raczkowanie
|
Dot.: Najlepsze Prostownice-czesc III-wątek zbiorczy.
Nie są one do obudowy tak całkiem przymocowane tylko między obudową prostownicy a płytką są takie jakby "amortyzatory", więc jak dociskasz płytki do siebie onę się ruszają, tak samo jak dociskasz je do włosów
![]()
#2612 |
Wtajemniczenie
|
aaaaa, chyba rozumiem
![]() ![]()
#2613 |
Raczkowanie
|
No mozna by to tak nazwać
![]() ![]() ![]()
#2614 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2615 |
Raczkowanie
|
Pomóżcie mi wybrać, błaaagam! Zastanawiam się między ermila magic straight, remingtonem S9950 i prostownicą jaguar ST500....
|
![]() ![]() |
![]() |
#2616 |
Przyczajenie
|
Drogie dziewczyny!! co lepiej wybrać ...babyliss pro sleek expert... czy babyliss pro titanium.... czy moze farouk .....:/...ceny mają zbliżone ..300-350.... myślicie, że po świętach będą jakieś przeceny na allegro??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2617 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zestaw Philips HP 8295 suszarka + prostownica
witam ponownie
![]() jesli jeszcze sledzisz watek mam prosbe ![]() Abys powiedzial mi czy prostowniczka z tego zestawu czasem "kopie" Twoja dziewczyne. Zastanawiam sie czy to u nich standard kiedy wlosy sie ciut naelektryzuja (bo niestety po niej tak jest_ i dochodzi do oczywistej reakcji - malego pstryczka w reke czy palec, tzn. kopniecia ![]() Prosze o odpowiedz ![]()
#2618 |
Raczkowanie
|
Może zacznę od opisania swoich włosów, a dopiero potem zadam pytanie.
Moim problemem jest to, że włosy mam z natury proste ale strasznie wykręcają się końcówki. Okropnie mnie to denerwuje bo chciałabym mieć całkowicie proste gładkie włosy, a na dodatek mam wycieniowane i jak się każdy "stopień" wykręci w inną stroną to wygląda to okropnie. Aktualnie zapuszczam włosy. I tu pytanie: czy dzięki prostownicy uzyskam efekt całkowicie prostych końcówek? Na wielu zdjęciach widziałam, że dziewczyny mają podkręcone końcówki, więc to chyba zależy od włosów, ale chcę się upewnić że jest sens kupować prostownicę. Myślałam na początku o Remingtonie s9950, ale w związku z tym że to ma być prezent na święta to muszę się zmieścić w kwocie max 150zł. I tu kolejne pytanie: czym się różni model s2024 od s9904? Wyglądają tak samo, tylko ten drugi ma namalowane kwiatki. No i cena jest inna. Czy któraś z was miała któryś z tych modeli? Jeszcze jedno pytanko, jak wychodzą wam loki robione tymi prostownicami? Edytowane przez Katielive Czas edycji: 2009-12-13 o 11:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2619 |
Wtajemniczenie
|
Katielive, nie wiem czym roznia sie te modele, ale moge Ci polecic wlasnie S9904
![]()
#2620 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A później jeszcze odrobinę po wyprostowaniu. Proszę bardzo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2621 |
Przyczajenie
|
philips hp4666
ostatnio przez swoją głupotę spaliłam tondeo i na gwiazdkę zażyczyłam sobie prostownice philipsa hp4666
mam pytanie- czy któraś z Was już miałą okazję jej użyć? wiem, że płytki są ceramiczne, pokryte powłoką nano jakąś tam diamentową. jak myślicie czy taka powłoka szybko się ściera? i czy ogolnie ta prostownica to dobry wybór? pozdrawiam serdecznie! ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- i jeszcze jedno. bo na stronie producenta i wiekszosci jest napisane ze płytki sa ceramiczne. na jednej znalazłam ze sa pokryte ceramika. jak to jest? mi sie zawsze wydawało ze plytki ceramiczne sa czarne |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiecie co chyba nie jestem do konca przekonana do tej babyliss pro230. Wczoraj mialam wilgone wlosy i zaczelam je prostowac. Jechalam pasmo po pasmie nie tak szybko i nie tez super wolno. Nastawilam nie wiem na jaka temperature, ale plytki byly super gorące a bylam w polowie pokrętla (balam sie dac na wiecej). Czasami funkcje turbo odpalalam no i wiecie co.. Przejechalam po pasmie i myslalam ze bedzie ono suche (nie mialam wlosow mokrych ale juz schnace, wilgotne) no i PO wyprostowaniu wlosy byly jakby posklejane w straki i dalej mokre! Zadna para nie poszla tymi otworkami w prostownicy. Troche mnie to zdziwilo i chyba pol godziny prostowalam wlosy, ktore i tak sie nie wyprostowaly (moze to wina koncowek, bo mi sie wywijaja?) W kazdym razie kiedys fryzjer mi prostowac wlosy to zawsze widac mega pare.. a wlosy proste jak druty ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2623 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam!
warto ja kupic? potrzebuje dobrej prostownicy tak do 200zl. O ga.ma slyszalam duzo dobrego ![]() http://allegro.pl/item840827224_ga_m...osow_170w.html dziekuje z gory za odpowiedzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2624 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prostownica ga.ma za 199 zl warto?
Cytat:
![]()
![]() |
#2625 |
Zakorzenienie
|
Sorki ze moze nie w temacie, ale mam takie pytanie.. bo mam do prostowania wlosow taki produkt co sie zwie SUBRINA straightener (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...raightener.htm) no i na nim pisze, ze trzeba ten produkt nalozyc po umyciu czyli na wilgotne wlosy i suszyc potem modelowac itp.
Niestety nie o to mi chodzilo w sklepie kiedy to kupowalam. Chodzi mi o produkt ktory sie daje na suche wlosy jak chcemy je np. pokrecic czy wyprostowac. Uzywaja takich cudeniem dziewczyny na YT. Niestety Pani w sklepie mi powiedziala ze nic takiego nie ma, ze to napewno chodzi o to, a na suche wlosy nic nie ma. Wiec jak to jest???
#2626 |
Raczkowanie
|
Anecka z loreala jest w takiej czarnej butelce albo spray z welli 2-warstwowy
http://allegro.pl/item839674960_lore...wlosy_150.html http://allegro.pl/item840235699_well...ostowania.html Edytowane przez GOCHA1980 Czas edycji: 2009-12-16 o 06:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2627 |
Raczkowanie
|
W końcu uzbierałam na prostownice 350zł i Potrzebuje pomocy.
Mam włosy długie,gęste i troche kręcone z tendencją do puszenia ![]() Byłam juz zdecydowana na jedną z tych prostownic hhttp://www.allegro.pl/item829056825_tondeo_pros townica_turmalinowa_aktyw na_jonizacja.htmlttp://www.allegro.pl/item840829672_ga_ma_prost ownica_turmalin_laserion_ gama.html. Ale dla pewności napisałam do grabci78 a Ona mi poleciła http://www.allegro.pl/item847595382_..._promocja.html lub http://www.allegro.pl/item824538779_...tanowa_hit.htm. Którą byście wybrały? Edytowane przez bbbbb Czas edycji: 2009-12-16 o 08:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#2628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2629 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2630 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2631 |
Raczkowanie
|
Witam
dolaczam sie do pytania zadanego wczesniej: czy wiecie cos o nastepcy remingtona s 2014 czyli 1005? Chcialam kupic ta pierwsza prostownice pod wplywem ocen na kwc, ale teraz na allegro jest znacznie wiecej tej drugiej i nie wiem co robic... prosze poradzcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2632 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2633 |
Zadomowienie
|
![]()
Witam!
Mam prośbę do posiadaczek tej prostownicy Remington s9950 o wyrażenie opinii na jej temat ![]()
#2634 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy mogłabym prosić posiadaczki prostownicy REMINGTON S9950 o opinie w tym wątku? https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=389164 Bardzo dziękuję
![]()
#2635 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A do prostowania na sucho bede uzywac tej Subriny, bo w koncu jej nie zuzyje a raczej wieczorem sie kapie a rano prostuje wlosy.
![]() |
#2637 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2638 |
Raczkowanie
|
Witam ponownie Wizażanki!
![]() Znów zamierzam zakupic sobie nowe cacko, ponieważ moja "nowa - stara" prostownica nie spełniła moich oczekiwań (niestety). [Mówie o REMINGTONIE S2014.]. Wcześniej miałam Vidal Sassona Pro Elite i też niestety się zawiodłam... Piórka nadal mi sie wywijają kilka minut po wyprostowaniu, nie wspominając o wilgoci! Siła grawitacji nie obejmuje chyba moich włosów! :P Macie jakieś ciekawe propozycje dla włosów cienkich, gęstych i trudnych do ujarzmienia? Czekam na Waszą pomoc! Z góry dziękuję, za wszelkie odpowiedzi ![]() PS.Słyszałyście coś może o tej http://www.allegro.pl/item856703464_..._titanium.html ? Edytowane przez wicia00 Czas edycji: 2009-12-17 o 10:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2639 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
1.Ga.ma tej turmalinowej z podczerwienią czy czymstam, z czerwonymi plytkami dostępnej od ok250zl, w zalezności od sprzedawcy http://www.allegro.pl/item828375187_...nami_gama.html i tutaj zastanawiam się czy to ta sama co tutaj?czemu opakowanie jest inne , czy to ten sam produkt tylko powiedzmy z innych lat produkcji, ze opakowanie jest unowoczesnione?Bo tutaj cena tych w okrąglym opakowaniu jest wyzsza o 30, 50 zl http://www.allegro.pl/item840829672_...rion_gama.html 2.ga.ma ta z cyfrowym wyświetlaczem, za ponad 300zł z regulacją temp, ale zastanawiam sie czy ona siewe czymkolwiek rozni od tej bez tych dodatkow, i czy w ogole bede uzywac niższej temp, w zwiazku z tym czzy jest sens kupować? http://www.allegro.pl/item840829672_...rion_gama.html 3. farouk chi niebieska , od 370zł do nawet 500 w zależnosci od aukcji np http://www.allegro.pl/item843997635_...no_kalisz.html ale nie mam o niej opinii żadnej, oprocz tego ze farouk ogolnie robi dobre prostownice.Może któraś z was jej używa?Wydaje mi się że moja fryzjerka miała kiedyś coś podobnego., napewno było na niej napisane chi i była jakaś taka szarawa lub niebieska, doś wąska jak ta i świeetnie prostowała , naprawde super ale nie wiem jaki to model dokładnie był.Moja fryz mi mówiła ze taka kosztuje ok 600zł i że nie jest dostępna wPolsce ,z tym że to było ze dwa lata temu.. 4. farouk czarna, z szerszymi płytkami -ta o której pisałaś że poleciła Ci grabcia. http://www.allegro.pl/item824259716_..._promocja.html Z tym że ona u niej kosztuje 340zł, a jest wiele aukcji na której jest dużo tańsza , nawet za 210zł, i zastanawiam się czy to ta sama?Może jest jakaś podrobiona chociaz nie sądze..Jak myslicie? link do aukcji: http://www.allegro.pl/item851305072_...lka_wyprz.html tutaj jest też za 270zl http://www.allegro.pl/item855533819_...ka_gratis.html Sama nie wiem,, jeszcze na aukcji grabci pisze że to promocja z 600zl , to dziwne zeby na innych była wiec tak tania, mimo że napisane iż sprowadzana ze stanów.Moze tam faktycznie jest dużo tańsza? Nie wiem , prosze o jakieś rady jesli ktokolwiek coś wie ![]() Szczegolnie zależy mi na opinii nt tych faroukow , i jakimś ich porównaniu z ga.mą. Raczej nie mysle o żadnych innych prostownicach bo stwierdziłam że nie chce sie bawić w kupowanie braunow, remingtonow czy babylissow, lepiej zainwestować w prof fryzjerskie marki.Choc slysze wiele zadowolonych osob z tych sklepowych , ale chyba jednak lepiej kupić profesjonalną.Aha, miałam kiedys tondeo active cerion i byłam bardzo zadowolona ale po jakichs 2 latach efekt się popsuł- z tym że nie potrafię obiektywnie ocenić czy płytki sie starły czy moze moje włosy wysuszyły ![]() Pozdrawiam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sama kupuiłam dzisiaj już drugą ![]() pierwszą kupowałam 3 lata temu i do tej pory jak wyprostuję mam mega proste włosy do umycia ![]() włosy mam bardzo kręcone i lekko sianowate, a po prostowaniu wyglądają super ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:57.